Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteApril 2022 (5)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


eXTReMe TrackerZondag 1 mei 2022

Zwartsluis: twee gewonden bij brand aan boord van pleziervaartuig

Bij een brand na een steekvlam aan boord van op een pleziervaartuig zijn zaterdag aan het eind van de middag twee personen gewond geraakt.
De brand begon in in het motorcompartiment, aldus de officier van dienst van de brandweer. De brandweer van Zwartsluis en Hasselt bestreden de brand. Op het moment dat de brand uitbrak waren er volgens de politie vier personen aan boord. Ondanks dat allen het vaartuig tijdig konden verlaten, raakten er toch iemand dusdanig gewond dat deze per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.
Een tweede persoon liep verwondingen aan een hand op, maar kon ter plekke worden behandeld.
De korte felle brand was snel onder controle.


Een bijdrage van Henry Wallinga

Zaterdag 30 april 2022
Vrijdag 29 april 2022
Donderdag 28 april 2022

Assen: Surinaams eethuis uitgebrand

Tegen half zes donderdagmorgen werd brand gemeld in Surinaams eethuis Klein Paramaribo in de Rolderstraat in Assen.
Er werd al snel opgeschaald naar “Grote Brand” en vervolgens naar “Grip 1”.
Brandweereenheden uit Assen, Rolde, Vries, Smilde, Gieten en Beilen werden opgeroepen Het werd al snel duidelijk dat het om een uitslaande brand ging.
Bewoners van de woning boven het restaurant zijn in veilighgheid
Voor zo ver bekend zijn er geen gewonden. Er is een NL Alert verstuurd.

Een bijdrage van van Oost Media

Christoph Europa 2 landt in Vroomshoop
Woensdagavond trok de Duitse traumahelikopter D-HJMD (roepnaam Christoph Europa 2) de aandacht, toen deze heli in Vroomshoop neerstreek omdat de hulp van een Mobiel Medisch Team wenselijk was na een bedrijfsongeval aan de Amerikalaan.
De patiënt is met de heli overgebracht naar het Medisch Spectrum Twente in Enschede.
Een bijdrage van Alwin WinkelWoensdag 27 april 2022
Dinsdag 26 april 2022

De Krim: dodelijke aanrijding op de Hoofdweg in De Krim

Dinsdagmorgen rond kwart over elf werd alarm geslagen voor de brandweer (blusgroep De Krim), ambulancedienst en de politie., in verband met een "verkeersongeval letsel" dat op de Krimweg in De Krim gebeurd zou zijn.
Aangezien er op deze weg, die van de Beukenlaan in De Krim naar Anerveen loopt, niets gebeurd was dat op een verkeersongeval leek, werd het zoeken naar een locatie die in aanmerking zou kunnen komen.
Maar ook op de Krimweg in Coevorden bleek alles rustig, dus begon het er op te lijken dat er een fout in de alarmering was gemaakt.
Dat werd duidelijk, toen er een volgende melding uitgegeven werd: "HV Letsel (persoon vrachtwagen) N377 Hoofdweg 40.4 De Krim".

Deze provinciale weg was afgesloten vanaf de kruising met de Dommerswijk tot aan de bebouwde kom van De Krim; het verkeer werd omgeleid over de smalle Parallelweg, aan de overzijde van de Lutterhoofdwijk. Vooral vrachtwagens, die vanwege tegenliggers door de berm moesten uitwijken, wierpen daarbij forse zand- en stofwolken op.

Op de N377 (Hoofdweg) stond in de richting De Krim een trekker met oplegger van een kantoormeubelenbedrijf. Aan de rechter zijkant van de trekker was een zichtscherm aangebracht om een overleden slachtoffer, dat waarschijnlijk onder de trekker bekneld zat, aan het zicht te onttrekken.
Aangezien er enkele politiemensen op de weg en in de berm aan het zoeken waren, lijkt het erop, dat de aanrijding tusen het slachtoffer en de vrachtwagen plaats heeft gevonden ter hoogte van de brug naar de Dommerswijk.
De politie stelde ter plaatse een forensisch onderzoek in, teneinde de toedracht te achterhalen. De Hoofdweg ging om 15:00 uur weer open.

(Nadere informatie volgt zodra die beschikbaar is).Coevorden: geen ree te vinden, maar meneer Yamaha kreeg wat oefening

Dinsdagmorgen werd de Coevorder brandweer verzocht zich met de boot op de aanhanger naar de Lutterhoofdwijk te begeven, aangezien er ter hoogte van de N377 hectometerpaal 44.2 een ree vrolijk baantjes aan het trekken was. En aangezien dierenliefhebbers daar bezwaar tegen hebben, werd 112 gebeld teneinde het dier uit het natte element te verwijderen.
Dus reden de mannen van de rooie auto naar de opgegeven lokatie, lieten de boot te water en startten de buitenboordmotor.
Althans: dat was de bedoeling. Volgens een oude brandweerwijsheid moet je een buitenboordmotor, die in diepe winterslaap heeft verkeerd, niet plotseling wakker maken, want dan gaat íe tegensputteren. Er moest dus vaak en stevig aan het touwtje gerukt worden, voordat meneer Yamaha er zin in kreeg.
Maar toen ging hij dan ook als.. de brandweer !

Eerst met de vlam in de pijp richting Coevorden en toen daar geen ree te bekennen was, was het met gezwinde spoed in de richting van De Krim, waar een groepje eenden verbaasd opkeek. Maar ook daar was geen ree te bekennen.
En met een -op twee man na- lege boot ging het vervolgens weer richting Coevorden, waar de rest van de ploeg stond te wachten om de boot weer op de trailer te laden.
De dierenambulance van Dutch Animal Rescue (DAR) kon dus leeg retour...Wanneperveen: uit de koers geraakte personenauto rijt dieseltank van vrachtwagen open
Op de Veneweg (de N762) kwamen maandag rond 15:30 uur een Opel Ampera personenauto en een vrachtwagencombinatie met elkaar in botsing.
Door onbekende oorzaak kwam de Opel Ampera op de verkeerde weghelft terecht. De vrachtwagenchauffeur zag dit gebeuren en zette alles op alles om een frontale aanrijding met de tegenligger te vermijden. Hierdoor raakte de truck de auto niet frontaal, maar met de linkerzijde, waardoor het voorwiel, de dieseltank en ook het achterwiel  vol werden geraakt.

De Opel verloor door de confrontatie het linker voorwiel, werd onbestuurbaar en kwam  in de berm tot stilstand.
De bestuurster werd door de brandweer uit haar elektrische voertuig geholpen en is onderzocht door ambulancepersoneel.
Een tweede ambulance, die ook voor dit incident was opgeroepen, keerde onverrichterzake terug naar de post.
Uit de controle bleek dat de vrouw geen letsel had opgelopen en dat ook de chauffeur ongedeerd was.

Uit de opengereten dieseltank van de vrachtwagen stroomden honderden liters dieselolie op het wegdek.
De bestuurder van een Skoda, die achter de vrouw in de Opel reed, kon het afgebroken voorwiel van de auto niet meer ontwijken en reed er overheen, waardoor zoveel schade ontstond, dat verder rijden onmogelijk was.
Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak om de twee personenauto’s te bergen.
Het zware bergingsvoertuig werd ingezet om de vrachtwagencombinatie naar een garagebedrijf te brengen.

Twee wegdekreinigers van de firma van der Kolk werden ingezet om de dieselolie en de auto-onderdelen van de weg te verwijderen.
De Veneweg werd rond 19:30 weer vrijgegeven voor het verkeer.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Maandag 25 april 2022

Annen: automobiliste naar ziekenhuis na eenzijdig ongeval
Even na 11 uur zondagavond werd  gemeld, dat er op de Spijkerboorsdijk tussen Annen en Spijkerboor een verkeersongeval was gebeurd.
De bestuurster van een Peugeot 107, die uit de richting van Annen kwam, verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur, waardoor de auto via een bermsloot op een inrit van een weiland op z’n zijkant tot stilstand kwam.
Gezien de stille getuigen is de auto diverse malen over de kop gevlogen, voordat hij tot stilstand kwam

De brandweer van Annen heeft het slachtoffer uit het wrak bevrijd en overgedragen aan het ambulancepersoneel.
Na een eerste check up  in de ambulance is de bestuurster overgebracht naar het ziekenhuis.
De 11 jaar oude Peugeot 107 kan als total loss worden beschouwd.
Berger Hamstra heeft de auto opgehaald.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Zondag 24 april 2022

Laar (D): automobilist onder invloed zwaargewond door botsing met twee bomen
Zaterdagavond even na negen uur reed een 24-jarge man  in zijn Opel Corsa op de Vechtetalstraße in de richting van de Hauptstraße , maar kwam op een recht stuk weg links van de rijbaan en raakte twee bomen.
De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, liep daarbij zware verwondingen op en is naar een ziekenhuis overgebracht.,

De auto was onherstelbaar beschadigd.
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.