Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteJuni 2022 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 19 juni 2022

A28: twee doden en vijf gewonden ten gevolge van botsing met spookrijder bij Hooghalen
Diverse verkeersdeelnemers, die in de nacht van zaterdag op zondag rond half een op de A28 reden, kregen de schrik van hun leven toen ze een spookrijder tegenkwamen.
Enkelen, die op gewaarschuwd waren via de radio, konden een botsing voorkomen, maar een 35-jarige vrouw uit Leek werd een frontale botsing met de spookrijdende auto fataal.
De politie, die vlak voor de aanrijding meerdere meldingen binnen had gekregen, wilde de spookrijder aan de kant zetten, maar nadat de bestuurder nabij Assen aanstalten leek te maken om te stoppen, ging hij er alsnog met hoge snelheid vandoor, waarop de agenten de achtervolging inzetten. Die eindigde bij Hooghalen, waar de spookrijder frontaal op de auto van de vrouw uit Leek botste. De 30-jarige man uit Assen, die de aanrijding veroorzaakte kwam eveneens om het leven.
Vijf inzittenden van drie andere auto's, diebij de aanrijding betrokken waren, zijn naar ziekenhuizen overgebracht. Het gaat om een 67-jarige vrouw en een 68-jarige man , beiden uit Stadskanaal, een 37-jarige vrouw uit Musselkanaal, een 60-jarige man uit Assen en een 52-jarige vrouw uit Assen.
De A28 is urenlang afgesloten geweest.

Zaterdag 18 juni 2022


Vrijdag 17 juni 2022

Balkbrug: licht letsel bij aanrijding tussen auto en bromscooter
Vrijdag rond het middaguur werd een ongeval gemeld op de Meppelerweg in Balkbrug. De aanrijding, waarbij een Peugeot 407 personenauto en een Killerbee snorscooter betrokken waren, had echter plaatsgevonden aan het einde van de Ommerweg bij het nieuwe viaduct.
De bestuurder van de snorscooter was net van de supermarkt weggereden -over het zebrapad, maar werd daarbij aangetikt door de Peugeot.
Het letsel van de tweerwielerbestuurder viel gelukkig mee: wat schaafwonden.


Donderdag 16 juni 2022

Slagharen: verdwenen kat door Slagharense brandweer uit boom gevist
Een inwoner van Slagharen werd donderdagmiddag ongerust, toen zijn kat al enkele dagen niet meer thuiskwam. Toen de man op zoek ging, ontdekte hij dat het dier in een boom was geklommen en nu klaaglijk zat te miauwen op een tak, op zo'n tien meter hoogte.
De brandweer bood soelaas, maar de ladder bleek niet lang genoeg. Een van de brandweerlieden haalde een karpernet op, waardoor de kat binnen bereik kwam.
Het kostte wel wat inspanning, maar uiteindelijk lukte het het poezenbeest met het net te vangen. zodat zijn baasje het dier weer liefdevol in zijn armen kon sluiten.


Bergentheim: Nissan Note zwaar beschadigd door aanrijding met vrachtwagen
De bestuurder van een Nissan Note MPV is met een ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd, nadat zijn auto op de (N343) van Royensweg bij Bergentheim aangereden werd door een vrachtwagen, die ter hoogte van huisnummer 44 de N343 op reed.
De bestuurster van de truck heeft daarbij de Nissan, die over de van Royensweg in de richting van Hardenberg reed, over het hoofd gezien.

Hoewel de Nissan aan de linkerzijde zware schade opliep, kon de berger de auto op eigen kracht de laadbak oprijden.
De bestuurster van de vrachtwageb kon na het afhandelen van de formaliteiten haar weg vervolgen.

#foto 1: remsporen van de Nissan op het wegdek

Woensdag 15 juni 2022


Dinsdag 14 juni 2022


Maandag 13 juni 2022


Zondag 12 juni 2022

Coevorden: afgelegen woning in de as gelegd
Van de woning aan de Johannes Plasweg, waar zondagmorgen rond kwart over zes brand ontdekt werd, is alleen een grote berg puin overgebleven..
Het pand was zowel vanaf de Europaweg en de Johannes Plasweg nauwelijks te zien.

Zaterdag 11 juni 2022

Ane: motorrijder gewond door botsing op de Vaart
De bestuurder van een Kawasaki Ninja ZX-10R 1000 cc motor liep zaterdagmiddag letsel op, toe hij op de Vaart in Ane in de richting van Gramsbergen reed en er onverwachts een VW Golf voor hem de kruising met de Anerveenseweg op reed.
De zware motor klapte tegen de rechterzijde van de Golf, waarbij beide voertuigen flinke schade opliepen.
De motorrijder is met onder meer letsel aan een sleutelbeen naar een ziekenhuis vervoerd.
De inzittenden van de Volkswagen bleven ongedeerd.
N36: meerdere gewonden ten gevolge van frontale botsing nabij rotonde Ommerkanaal
De N36 is zaterdagmiddag urenlang afgesloten geweest tussen de rotonde bij Ommerkanaal en die bij de Witte Paal, nadat onder het viaduct van de Arriërveldsweg in Arriën een frontale botsing tussen een Peugeot Partner bestelwagen en een Opel personenauto had plaatsgevonden.
Na deze aanrijding reed een witte Chevrolet Spark personenauo op de ravage in, waardoor de schade nog aanzienlijk groter werd.

De vier inzittenden van de Opel Corsa zijn met ambulances naar ziekenhuizen overgebracht.
Vanwege de wegafsluiting waren enkele vrachtwagenchauffeurs genoodzaakt urenlang te wachten, maar een minder geduldige trucker reed met de trekker met aanhanger de bijna acht kilometer naar de Witte Paal in zijn achteruit...


Laar (D): dronken automobiliste zwaargewond
Tegen drieën in de nacht van vrijdag op zaterdag liep een 49-jarige automobiliste zwaar letsel op ten gevolge van een eenzijdig ongeval op de Coevordener Straße (B403) bij Laar.
De vrouw reed in haar Ford in de richting van Echteler, maar botste in de rechter berm tegen een boom.
De vrouw bleek onder invloed van alcohol te verkeren: ze scoorde 2.99 promille.
De materiële schade beloopt circa 33.500 Euro.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.