Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


December 2021
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


eXTReMe Tracker

Zaterdag 4 december 2021

Nijverdal: weer auto tegen boom in Nijverdal

Zaterdagmorgen is een automobiliste naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze rond kwart over elf tegen een boom botste aan de Wierdensestraat in Nijverdal.
Een bergingsbedrijf haalde de zwaar beschadigde Citroën op.
Op 23 november 2020 botste er schuin tegenover een auto tegen een boom, waarbij de bestuurder.om het leven kwam Op die plek vind je nu veel bloemen en kaarsen

Een bijdrage van Jan Willem Klein HorstmanVrijdag 3 december 2021
Donderdag 2 december 2021

N377: Volkswagen Passat onherkenbaar na slippartij
De temperatuur zakte aan het eind van de middag iets onder het vriespunt, terwijl asfalt veelbetekenend glinsterde: vaart minderen, vooral voor bochten! Het aantal ongevallen viel erg mee, maar tegen kwart voor acht donderdagavond werd een ongeval letsel gemeld op Den Hulst (N377) tussen Balkbrug en Nieuwleusen, bij hectometerpaal 14.7.
Het verkeer werd een einde daarvoor al in beide richtingen de ventweg op gewezen en het zag blauw van de zwaailichten.
Aan de noordzijde van de N377 lag iets tegen een boom wat een auto geweest moest zijn, voordat het aan de overzijde van de weg enkele bomen, hekken en verkeerborden met de grond gelijk maakte. De slippartij eindigde tegen een boom, maar toen was de wagen al talloze onderdelen en het complete motorblok verloren.
De bestuurder klauterde op eigen kracht uit het wrak -zij het met rugpijn- en blies op verzoek van Oom Agent op het pijpje -een keurige P.
dw_main
Foto's U S Media en Henry Wallinga


Nieuwleusen: auto rijdt woning binnen: bestuurster later overleden

Aan de Burgemeester Backxlaan is donderdagmorgen een auto een woning binnengereden. De bestuurster van de auto raakte volgens de politie onwel achter het stuur bij het verlaten van een parkeerplaats aan de overzijde van de woning. De auto reed de stoep op, door een haagje en kwam vervolgens halverwege in de woning tot stilstand.
Politie, diverse ambulances, een traumahelikopter en een Rapid Responder waren naast de nodige politie-eenheden snel ter plaatse om hulp te verlenen. Desondanks overleed de bestuurster van de auto later in het ziekenhuis. Toen de auto dwars door de voorgevel naar binnen kwam, was alleen de bewoonster  In de keuken achter in  de woning  bezig en raakte daardoor niet gewond. Zij werd bij buren opgevangen.
Door de impact werd de voorgevel ontzet en moest worden gestut. Een bouwbedrijf is direct opgeroepen om verdere schade te voorkomen.

Bergingsbedrijf Wolves heeft de vernielde Renault Kangoo uiterst voorzichtig uit de woning getrokken en afgevoerd.
De bewoners van het huis zullen elders onderdak moeten zoeken, aangezien het huis tijdelijk onbewoonbaar is
dw_main
Een bijdrage van Henry Wallinga


Slagharen: Volvo in sloot na aanrijding op de Weverijweg

Rond kwart voor elf donderdagmorgen liepen een Volvo V50 en een Mercedes Vito zware schade op, toen ze elkaar hard raakten op de kruising Weverijweg - MNoesheokweg - Bonte Weverstraat. De bestuurder van de Vito, die de kruising over wilde steken naar de Moeshoekweg, zag daarbij deVolvo die op de Weverijweg naderde, over het hoofd, en de aanrijding was het gevolg. De Volvo stationwagen kwam met zijn neus in een bermslootje tot stilstand naast een banner met de tekst "Kom een kiek maken".
Gelukkig bleef het letsel bij beide bestuurders beperkt tot wat pijnlijke plekken.
Beide auto's werden door een berger opgehaald


Woensdag 1 december 2021

Genemuiden: overstekende fietser gewond door aanrijding met auto

Op de Nijverheidstraat is woensdagavond een jongeman gewond geraakt nadat hij op zijn fiets werd aangereden door een auto. De jongen wilde de weg oversteken om naar zijn werk te gaan, maar werd over het hoofd gezien door de automobilist.
De jongen en zijn fiets vlogen door de aanrijding enkele meters door de lucht.
Politie-eenheden waren snel ter plaatse en verleenden eerste hulp. Dit werd later overgenomen door  ambulancepersoneel. De jongen werd met behulp van een schepbrancard van het asfalt gehaald en op een brancard gelegd waarna hij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis.
Verkeer werd het ongeval geleid. De automobilist bleef bij het ongeval ongedeerd.
De auto raakte beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden afgevoerd. De zwaarbeschadigde fiets  werd door familie meegenomen.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Emmen: uitslaande brand in gebouw op industrieterrein

Rond middernacht werd brand gemeld aan de Jacob le Mairestraat op het bedrijventerrein in de wijk Bargermeer in Emmen.
Kort na de eerste melding werd al naar “middelbrand” waarop brandweereenheden  uit Emmen, Sleen, Emmer-Compascuum, Schoonebeek, Schoonoord, Klazienaveen uitrukten.
De uitslaande brand woedde in een  bijgebouw van zorgorganisatie De Trans.Naar verluidt ging het om een houtwerkplaats voor gehandicapten.
Over de oorzaak van de brand en de omvang van de schade zijn nog geen mededelingen gedaan.

Een bijdrage van van Oost Media

Dinsdag 30 november 2021

A1: Volvo in brand in tankstation

Dinsdagochtend 30 november werd om 07:40 uur alarm geslagen vanwege een autobrand op de parkeerplaats aan de A1 bij Holten.
Er  bleek een Duitse Volvo XC in brand te staan onder de overkapping van een BP Tankstation langs de A1. 
De auto was onder het rijden in brand gevlogen en de bestuurder zette de auto stil pal naast een pomp, waarna hij de aanhanger afkoppelde. Het personeel van het tanksation drukte de noodknop in, waardoor de brandstoftoevoer werd afgesloten
Personeel van een schoonmaakbedrijf, dat toevsllig veel water bij zich had, heeft de pomp natgehouden totdat de brandweer arriveerde.
De spuitgasten blusten de brand

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Giethmen: zware brandschade aan recreatiewoning
Een chalet op Camping ’t Voshuus aan de Dalmsholterweg in Giethmen is in de nacht van maandag op dinsdag zwaar beschadigd door brand
Een bewoner van een nabijgelegen chalet hoorde rond kwart voor drie ondanks de vrij hevige regenval het geknetter van de brand.
Hij ontdekte de brand op het achterste veld van de camping en seinde de hulpdiensten in.
Bij aankomst van de brandweer woedde de brand op het ‘terras’ aan de achterkant van het bouwwerk.

De brandweer wist het vuur snel te bedwingen, maar de schade is aanzienlijk Er was niemand aanwezig in het chalet, en volgens andere bewoners van het veld wordt het vrijwel hagelnieuwe verblijf op het moment niet actief bewoond. Wat de exacte oorzaak van de brand is zal nader onderzoek moeten uitwijzen.
Brandstichting wordt niet uitgesloten. 
Amper een jaar geleden -op 8 oktober 2020- ging op exact hetzelfde veld ook al een chalet in vlammen op.
Een bijdrage van de de Ommenaar

Maandag 29 november 2021

Eschebrugge (D): Fiatje total loss, bestuurster licht gewond

Een 67-jarige automobiliste heeft geluk gehad bij een eenzijdig ongeval, dat haar vlak voor de grensovergang bij Eschebrugge overkwam.
De vrouw reed rond 17:00 uur in haar Fiat Cinquecento over de B403 in de richting van Coevorden, toen  ze in de rechterberm kwam, een eind doorschoot en  en vervolgens  links van de weg ondersteboven in een sloot tot stilstand kwam.
Passanten schoten de vrouw te hulp en hielden haar hoofd boven water tot de te hulp geroepen brandweer uit Laar, Hoogstede en Emlichheim het reddingswerk overnam.
 De vrouw is met licht letsel naar een ziekenhuis vervoerd.
De firma Maathuis uit Hoogstede ontfermde zich over de onherstelbaar beschadigde Fiat 500.

De oorzaak van de crash is nog niet bekend, maar de wegen waren nat (en plaatselijk glad!) bij een temperatuur +1 graad C.
Foto Brandweer Emlichheim


Zondag 28 november 2021

Dalfsen: politie stelt onderzoek in naar doodsoorzaak aangetroffen persoon
De politie heeft aan de Dalmsholterweg in de gemeente Dalfsen een onderzoek ingesteld na de vondst van een overleden persoon.

Het slachtoffer blijkt een zeventienjarige jongen uit Raalte te zijn, die ten gevolge van een ongeluk het leven verloor.


A35: automobilist gaat ervandoor na aanrijding met truck
Zaterdagavond tegen elf uur werd gemeld dat er op de A35 bij Borne een ongeval was gebeurd: een BMW was tegen de zijkant van een vrachtwagen gebotst, waarna de personenauto tegen de vangrail klapte.  
De bestuurder van de zwaarbeschadigde BMW maakte zich na de aanrijding uit de voeten.
Een Litouwse vrachtwagen en een Volvo personenauto liepen door op de weg liggende wrakstukken schade op.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Zaterdag 27 november 2021

Hasselt: auto zwaarbeschadigd na duik in slootje aan de Verkavelingsweg
In de beruchte S-bocht op de Verkavelingsweg vond vrijdagavond een eenzijdig ongeval plaats.
Een automobilist die uit de richting van Zwolle kwam, verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur.
De Renault Clio kwam in de berm en schoot vervolgens dwars de weg over, botste tegen een boom en eindigde in een sloot.
Passanten schoten direct te hulp en alarmeerden de hulpdiensten. De man kon zelf via het raam uit de auto klauteren waarna hem eerste hulp werd verleend.
Ondanks de heftige klap tegen de boom bleek dat de man, na een uitvoerige controle in de Rapid Responder, ongedeerd was gebleven.
Bergingsbedrijf Hooikammer takelde de totaal vernielde 20 jaar oude Renault Clio uit de sloot en vervoerde hem naar het depot.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Vrijdag 25 november 2021

Gölenkamp (D): vrouw zwaargewond door botsing tegen boom
Een 35-jarige automobiliste  raakte vrijdagmorgen rond half elf zwaargewond bij een eenzijdig ongeval op de Uelsener Straße in Gölenkamp.
Z e reed in haar Opel Meriva in de richting van Haftenkamp, maar de auto raakte links van de rijbaan, botste tegen een boom en kwam op z’n kant in een greppel tot stilstand.

Hoewel in eerste instantie gemeld was dat de vrouw bekneld zat  in haar voertuig, bleek dat gelukkig niet het geval. Ze moest echter wel door de brandweer voorzichtig uit het wrak geholpen worden, waarbij de brandweer de voorruit, de A-stijl en het dak met redgereedschap verwijderde.
Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De brandweer ontdeed het wegdek van ongerechtigheden en duwde de auto aan de kant, zodat het verkeer de plaats des onheils kon passeren.


Samern (D): Apache van de Koninklijke Luchtmacht landt in veld door GPS-probleem in mist
Donderdagmiddag is een Nederlandse McDonnell Douglas AH-64A Apache gevechtshelikopter van de Koninklijke Luchtmacht geland in een veld aan de Ohner Diek in Samern (gemeente Schüttorf, Duitsland).
De bemanning besloot het toestel wegens een probleem met het GPS-systeem in dichte  mist uit voorzorg  aan de grond te zetten, na enige tijd naar een geschikte plaats voor de landing gezocht te hebben. Het werd een plek op circa twee kilometer van de snelweg A31.

De machine liep hierbij geen schade op. Drie andere heli’s, die het toestel hadden begeleid,  vlogen door, ondanks dichte mist.
Een kleine twee uur later –tegen half vier- steeg  de heli weer op.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.