Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Augustus 2016
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


eXTReMe Tracker

Dank zij deze sponsors kunt u KILROY's REGIONIEUWS gratis blijven volgen:
Stop hier even!
Start u binnenkort een nieuw bedrijf?

We helpen u succesvol op gang met een unieke startersaanbieding!
Uw banner bereikt hier tienduizenden nieuwslezers per dag!

Inmiddels is KILROY.NL al
honderd en vier en twintig miljoen*
keer bezocht!

Heeft u iets te vertellen?

Doe het (extra voordelig) hier!


Gemiddeld komen een miljoen bezoekers per maand langs uw banner

Snel bekend worden? Speciale aanbieding? Of direct personeel nodig?
Mail voor onze tijdelijke feestaanbiedingen
(Vermeld voor antwoord wel
uw bedrijfsinfo zoals KvK-nr en uw URL !)

(* Kilroy startte eind 2000; de teller is actief sinds 28 maart 2006! )


Hoe vaak wordt de site van uw bedrijf per dag bekeken?
Met een banner op KILROY kunt U veel hoger scoren !

Veel effectiever en ook nog eens veel voordeliger dan de krant!
Mail
ons voor de onverslaanbare bannerprijs!

(LET OP! Kopie KvK-inschijving meesturen voor antwoord)

OVERIJSSEL
DRENTHE
GRONINGEN
GRAFSCHAFT

Extra mededelingen van onze sponsors:


Banner op KILROY.NL?
mail (met uw KvK-info) voor info !

Kilroy's video-aanrader
(176)
Voor als het wat kouder wordt!
(Klik op de foto om de video te bekijken)
Kop van de dag

"Deze speciaal aangepaste bus wordt gebruikt voor het vervoer van een gehandicapte jongen die door deze actie onbruikbaar is geworden"
"Elk kind wordt dik dankzij de schoolkantine"
"Bestelauto gekanteld door aanrijding + foto's"
"De brandweer heeft de auto weer op zijn rechtop gezet"
"Man bekneld met fiets in haren"


Dinsdag 23 augustus 2016 - update 13:47 uur

Stegeren: brand in installatie Asfaltcentrale Bovenveld
Even over half twaalf dinsdagmorgen werd brand gemeld op het terrein van de Asfaltcentrale Bovenveld aan de Coevorderweg in Stegeren.
Naar het zich liet aanzien was er brand uitgebroken in de installatie waarin asfalt wordt geproduceerd, maar er was nauwelijks rook te zien. Vrachtwagens die grondstoffen aanleverden moesten enige tijd buiten het terrein wachten, maar konden later toch lossen.
Vanaf de hoogwerker van de Almelose brandweer werd een controle uitgevoerd.

Hardenberg: gevaarlijke afvalpapierbrand naast ingang flat
Tegen half een in de nacht van maandag op dinsdag werd met prioriteit 2 alarm geslagen voor de Hardenberger brandweer vanwege een buitenbrand aan de Mulderij. Drie minuten later werd er prio 1 "middelbrand" van gemaakt: er stond een hoeveelheid oud papier naast een ingang van de flat in brand en de vlammen waren inmiddels al overgeslagen op de betimmering van de muur en het plafond.
De brandweer was de vlammen snel de baas, maar om te kunnen controleren op brandhaarden moest de betimmering er aan geloven.
De bewoners waren flink geschrokken van het voorval. Eén van hen werd in een ambulance op rookvergiftiging gecontroleerd.

Maandag 22 augustus 2016

N34 - Gramsbergen: vier voertuigen beschadigd bij aanrijdingen
Op de N34 ter hoogte van de toerit naar Coevorden bij Gramsbergen zijn maandagmiddag een trekker met oplegger en drie personenauto's flink beschadigd geraakt ten gevolge van een serie aanrijdingen.
In eerste instantie kwam een Renault stationwagen in botsing met de trekker, waardoor de dieseltank van de Estse trekker lek raakte. Vervolgens kwam de Renault zo te zien in botsing met twee BMW's uit de 5-Serie.
De zwarte BMW die in de linker flank geschampt werd, kwam in de bermsloot onder aan het talud tot stilstand; de donkerblauwe BMW in de berm tegen de rechterzijkant van de Renault.
Na controle van de betrokken inzittenden -waaronder kleine kinderen- bleek niemand noemenswaardig gewond.
De N34 is geruime tijd afgesloten geweest, waardoor de alternatieve wegen vooral in de spits een flinke drukte kregen te verwerken.
De autoweg was ter plaatse erg glad door de weggelopen dieselolie.


Neuenhaus (D): Nederlander gaat er vandoor na aanrijding (update)
Zondagmorgen tegen zessen deed zich op de Uelsener Strasse (B 403) ter hoogte van de Soeker Weg een verkeersongeval voor.
De bestuurder van een Nederlandse Renault Megane Coupé, die de aanrijding veroorzaakte toen hij op de verkeerde weghelft reed, vluchtte na de crash een maïsveld in.
De bestuurster van een Hyundai zou volgens de melding in haar auto bekneld zitten, maar kon door ambulancepersoneel uit het voertuig bevrijd worden en is naar het ziekenhuis gebracht. De 56-jarige vrouw uit Uelsen bleek slechts licht gewond.

Terwijl de politie naar de dader zocht en ter plaatse een onderzoek instelde naar de toedracht, beveiligde de brandweer de ongevalslocatie en zocht men in de auto met een warmtebeeldcamera naar restwarmte van eventuele passagiers. Die bleek niet aanwezig.

De B403 kon na ongeveer een uur vrijgegeven worden, nadat een berger de beschadigde auto’s opgehaald had.  Korte tijd later werd de Nederlander gevonden nadat de politie het maïsveld omsingeld had. Hij is voor een alcoholtest naar het politiebureau in Nordhorn overgebracht.
Daar kwam de aap uit de mouw: de man -een 28-jarige inwoner van Geesteren- was flink onder invloed van alcohol: hij blies over de 2 promille. Bovendien beschikte hij niet over een geldig rijbewijs.
Foto's: FFW Neuenhaus


Zondag 21 augustus 2016

Lathen (D): twee doden en vijf zwaar gewonden door frontale botsing
Zaterdagavond zijn twee jonge mensen bij een verkeersongeval in Hilter bij Lathen om het leven gekomen en raakten vijf personen ernstig -in één geval zelfs levensgevaarlijk- gewond.
Voor zover nu bekend reed een 30-jarige man met zijn 23-jarige passagiere over de K164 in de richting van Lathen, maar verloor in een bocht naar rechts de macht over het stuur van zijn Seat Ibiza. De auto slipte de rijbaan voor tegemoet komend verkeer op en kwam bij de aansluiting met de Hilterberg in botsing met een busje.
De twee inzittenden van de Seat overleden ter plaatse aan hun letsel. In het busje zaten vijf mensen uit Lathen, Ochtrup en Rheine van 11 tot 66 jaar oud. Een vrouw van 63 is met levensbedreigend letsel per heli naar een ziekenhuis overgevlogen
De vier andere inzittenden zijn met deels zware verwondingen naar ziekenhuizen in Lingen, Meppen, Papenburg en Sögel gebracht. De ongevalslocatie was tot ca 23:00 uur volledig afgezet.

Naast de politie waren drie ambulance-artsen, zeven ambulances en een traumaheli aanwezig, alsmede de brandweer van Haren (D), die met 25 man was uitgerukt.
Foto's: Politieadvertentie Trials

Neuenhaus (D): Nederlander gaat er vandoor na aanrijding
Zondagmorgen tegen zessen deed zich op de Uelsener Strasse (B 403) ter hoogte van de Soeker Weg een verkeersongeval voor.
De bestuurder van een Nederlandse Renault Megane Coupé, die de aanrijding veroorzaakte toen hij op de verkeerde weghelft reed, vluchtte na de crash een maïsveld in.
De bestuurster van een Hyundai zou volgens de melding in haar auto bekneld zitten, maar kon door ambulancepersoneel uit het voertuig bevrijd worden en is naar het ziekenhuis gebracht.

Terwijl de politie naar de dader zocht en ter plaatse een onderzoek instelde naar de toedracht, beveiligde de brandweer de ongevalslocatie en zocht men in de auto met een warmtebeeldcamera naar restwarmte van eventuele passagiers. Die bleek niet aanwezig.

De B403 kon na ongeveer een uur vrijgegeven worden, nadat een berger de beschadigde auto’s opgehaald had.  Korte tijd later werd de Nederlander gevonden. Hij is voor een alcoholtest naar het politiebureau in Nordhorn overgebracht.
Foto's: FFW Neuenhaus

Zaterdag 20 augustus 2016

Bergentheim: auto struikelt over kogel
Zaterdagavond werden de hulpverleners inclusief de blusgroep van Bergentheim gealarmeerd vanwege een "ongeval letsel" aan de Kanaalweg West ter hoogte van huisnummer 29E.
Er bleek een Opel Astra op z'n linkerkant te liggen. De auto was tegen/over een betonnen bermkogel te zijn gereden. Het massieve obstakel lag -inclusief de voet- enkele meters van z'n oorspronkelijke positie.
De bestuurder moest mee naar het politiebureau waar uitgezocht werd of hij onder invloed had gereden. Dat bleek inderdaad het geval.


Zwolle: motorrijder gewond door aanrijding op de Ordelseweg

Bij een ongeval op de Ordelseweg is zaterdagmiddag een motorrijder gewond geraakt.
De man werd aangereden door een auto en is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis.
Het ongeval ontstond toen de automobilist vanaf de verkeerslichten bij de Kranenburgweg de Ordelseweg op wilde rijden om vervolgens linksaf een weggetje op te rijden richting de Vecht om te vissen. Omdat het verkeerslicht van het baanvak om linksaf te slaan op rood stond liet een tegemoet komende automobilist de auto voor. De motorrijder reed net op dat moment naast de auto op de baan om rechtsaf te slaan en werd compleet over het hoofd gezien door de automobilist.
Verklaringen van beide weggebruikers kwamen aardig overeen zodat een uitgebreid onderzoek niet nodig was. De Opel Corsa kon met lichte schade zelf zijn weg vervolgen.
De motor is door bergingsbedrijf Wolves afgevoerd naar het depot aan de Carl Benzstraat.

Foto's en video: Henry Wallinga


Anderen: fjord te water

In Anderen is zaterdagmiddag een fjordenpaard in het water van een diepe sloot langs het Oldend beland.
Het twaalf jaar oude dier slaagde er niet in op eigen kracht uit de sloot te komen.
De brandweer heeft het paard uiteindelijk met behulp van een verreiker uit z’n benarde positie bevrijd.
Het paard was volgens een omstander wel 'bekaf', maar na een heerlijke douche en een middeltje tegen de stress kon de fjord al weer snel met z`n maatjes rondrennen.

Foto's en video: Van Oost Media
Hosting door:


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.