Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Juni 2023 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zaterdag 3 juni 2023

Dedemsvaart: gewonde en schade bij botsing zware motor - auto op de Zuidwolderstraat

Om tien over zaterdagmiddag gingen politievoertuigen en ambulances met sirenes en zwaailicht op pad naar de Zuidwolderstraat in Dedemsvaart in verband met een aanrijding "met letsel". bij aankomst bleek er voor de toerit naar de N377 een bijna 400 kilo wegende Honda VTX1800C (1800 cc) motorfiets tegen de zijkant van een Renault Cio stationcar te zijn geklapt.
De motorrijder liep daarbij naar verluidt flink letsel op, de vrouw die de auto bestuurde, kwam met de schrik vrij.
Berger Jan Ardesch van de firma Autax ontfermde zich over de zwaar beschadigde voertuigen.
Het was op deze weg drukker dan normaal vanwege de wegafsluiting van de N377 tussen de aansluiting Dedemsvaart -Centrum en de rotonde bij de Rollepaal. Die duurt nog tot 22 juni.De Krim: reebokje te water op José's 50e verjaardag

Zaterdagmorgen werd de brandweer in de regio Drenthe en Ijsselland meerdere keren opgedragen te water geraakte reeën te redden.
Ook de blusgroep De Krim werd er op uit gestuurd: er lag een ree in de Lutter Hoofdwijk, ter hoogte van de provinciegrens.
Dus ging de boot daar te water en men slaagde er spoedig in het dier uit het natte element te redden.
Daarna was het wachten op de dames van de DAR Dierenambulance.
Die arriveerden gelukkig al snel.Ze onderzochten het bokje en stelden vast dat het dier geen letsel had en dus op een veiliger plek vrijgelaten kon worden. Zo gezegd zo gedaan.
Nadat het dier naar een akker aan de Hoofdweg was gebracht en daar van de brancard was losgemaakt, bleef hij even verbaasd liggen, maar nam daarna al snel de benen.

Voor brandweervrouw José van Dijk, die aan de reddinsoperatie deelnam, was het een opmerkelijk begin van haar vijftigste verjaardag.


Vrijdag 2 juni 2023


Donderdag 1 juni 2023

Woensdag 31 mei 2023 .

Dedemsvaart: bestelauto brandt volledig uit op parkeerplaats camping
De blusgroep Slagharen rukte woensdag even na middernacht uit naar Camping Langs de Dedemsvaart, waar een auto in brand stond.
Het bleek te gaan om een bestelauto, die op een parkeerplaats vlak bij de ingang stond.
De wagen -een Fiat Doblo, -eigendom van een bedrijf in Hoogeveen- was helaas niet meer te redden
De politie vermoedt dat het om brandstichting gaat en heeft een onderzoek gestart. temeer daar onlangs in de Marijkestraat ook een auto in brand bleek te staan..
Dinsdag 30 mei 2023

N48: zwaar ongeval bij Linde: drie gewonden
Op de N48 ter hoogte van Linde zijn dinsdagmiddag drie inzittenden gewond geraakt bij een aanrijding, waarbij drie personenauto's betrokken waren. De weg was geruime tijd afgesloten in verband met het forensisch onderzoek en de daarop volgende berging van de wrakken.
Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend gemaakt omdat het onderzoek nog niet afgerond was.


Lathen (D) en Nordhorn: gewonden bij aanrijdingen van e/bikes met auto´s
Maandag tegen 14:25 uur liep een tachtigjarige vrouw lichte verwondingen op,toen ze op haar e-bike de kruising van de Apeldorner Hauptstraße met de Stavener Straße op reed in de richting van Klein Berßen, maar daarbij de VW van een 24-jarige man over het hoofd zag.
Bij de daarop volgende botsing liep de bejaarde dame lichte verwondingen op.
De materiële schade bedroeg circa 1.200 Euro.
Dinsdag rond 07`45 uur liep een 56-jarige vrouw op een e-bike zware verwondingen op, toen ze op de Bernhard-Niehues-Straße in Nordhorn aangereden werd door een VW, die linksaf sloeg.Maandag 29 mei 2023


Zondag 28 mei 2023
Zaterdag 27 mei 2023

Vrijdag 26 mei 2023

Lathen (D): inhaalpoging loopt verkeerd af: man zwaargewond
Vrijdagmiddag omstreeks 12.53 uur vond op de B70 ter hoogte van de Hermann-Kemper-Straße in Lathen een tragisch verkeersongeval plaats, waarbij een persoon zwaargewond raakte. Volgens de eerste bevindingen reed een 74-jarige man in noordelijke richting in zijn Ford op de B 70 en zwenkte om in te halen. Een 47-jarige man in een Hyundai begon tegelijkertijd eveneens in te halen, met de aanrijding als gevolg.
Terwijl de 74-jarige man tegen de vangrail botste en ongedeerd bleef, reed de 47-jarige man een afrit af en sloeg over de kop.
De 47-jarige bestuurder zat bekneld en werd door de brandweer van Lathen uit de auto bevrijd.Hij had levensgevaarlijke verwondingen en is door de ambulancedienst naar het ziekenhuis in Meppen gebracht.


Noord-sleen: zware botsing op de N381
Tegen het middaguur kwamen op de N381 (Emmen-Beilen) ter hoogte van Noord-Sleen een vrachtwagen en een personenauto met elkaar in botsing.
Daarbij liep een 57-jarige vrouw uit het Drentse Aalden letsel op. De vrouw werd door de brandweer uit het wrak van de personenauto bevrijd.
De vrachtwagen liep aan de linker voorzijde flinke schade op.
De autoweg was in beide richtingen geruime tijd afgesloten, maar is inmiddels weer open.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Donderdag 25 mei 2023


Woensdag 24 mei 2023

Bergentheim : brand op afgelegen plek bungalowpark forse uitdaging voor brandweer
In een vakantiewoning op bungalowpark Moscou aan de Sportlaan in Bergentheim is woensdagmiddag brand op de bovenverdieping uitgebroken. Voor de brandweer betekende dat een flinke uitdaging: de woning die stalen "dakpan"platen als dakbedekking had, bevond zich op de meest afgelegen plek aan de buitenkant van het bomenrijke terrein en was alleen via smalle wegen te bereiken. Bovendien was de lokatie niet bereikbaar voor de hoogwerker. Toen de wagens arriveerden waren er al vlammen te zien en bleek een deel van de brandhaard niet van binnen uit te bestrijden. De stalen dakplaten waar de brand onder woedde, moesten dus vanaf een ladder verwijderd worden.
Desondanks slaagden de spuitgasten er in de klus te klaren en de woning te redden!

Dinsdag 23 mei 2023

Slagharen: flinke schade bij kop-staartbotsing op de Coevorderweg
Op de Coevorderweg net buiten de bebouwde kom van Slagharen liepen twee personenauto's flinke schade op ten gevolge van een kop-staartbotsing. Een Audi A1 Sportback reed een Volkswagen Polo aan, die gestopt was om linksaf te slaan naar de Verlengde Kerkdijk.
Hoewel in de melding sprake was van letsel, bleek dat na controle door ambulancepersoneel mee te vallen.


Wilsum (D): bejaarde e-biker omgekomen bij aanrijding op de B403
Maandagmiddag is een man op een E-bike bij een aanrijding op de B403 bij Wilsum om het leven gekomen. De 89-jarige man stak vanaf de Dorfstraße over, maar zag een VW Golf kennelijk over het hoofd, met de botsing als gevolg.
De hoogbejaarde man bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen.Maandag 22 mei 2023


Zondag 21 mei 2023


Zaterdag 20 mei 2023


Vrijdag 19 mei 202

Geesbrug: brandende berg riet houdt de brandweer lang bezig.
Vrijdagmiddag om een uur of vijf werd een buitenbrand gemeld aan de A37 bij Zwinderen.
Later werd de alarmering opgeschaald naar "middelbrand" en werd de lokatie gecorrigeerd naar Geesbrug, op een akker tussen die plaats en de A37.
Vanaf de snelweg was een forse rookwolk te zien, maar het verkeer had er weinig last van.
Het bleek te gaan om brand in een zeer grote berg riet, die de brandweer handenvol werk bezorgde, sterker nog: het bluswerk waarvoor groot materieel ingezet werd, duurde de gehele nacht.De hoop riet moest eerst uiteengetrokken worden, alvorens het materiaalgeblust kan worden
De brandlucht was in de wijde omtrek te ruiken, tot aan Slagharen toe.


Emlichheim (D): sportwagen brandt uit op afgelegen plek
Een rit over de bosrijke Kanalstraße van Emlichheim naar Ringe waren de laatste kilometers, die de trotse bezitter (51) van een Alfa Romeo Spider cabrio af zou leggen.

De bolide vloog daar vrijdagmiddag in brand en toen brandweereenheden uit Ringe en Emlichheim met 35 man en diverse voertuigen arriveerden, bleek de sportwagen al niet meer te redden. De afgelegen plaats, waar de auto in brand vloog, lag precies op de grens van het uitrukgebied van korps Ringe-Neugnadenfeld en korps Emlichheim.
Toen de brand geblust was, konden de vrachtwagens en tractoren, die gestopt waren, weer in beweging komen en kort daarop reden de meeste brandweervoertuigen naar de kazerne

 


Donderdag 18 mei 2023

Ruinen: fietser overlijdt na aanrijding met auto
Rond drie uur donderdagmiddag is een 76-jarige fietser uit Burgum (Fr) om het leven gekomen ten gevolge van een aanrijding met een auto, die bestuurd werd door een negentienjarige inwoner van Assen. Het ongeval vond plaats op de Leeuwte in Ruinen.
De automobilist is aangehouden.

Weiteveen: tractor te water; jongen zwaargewond
Aan de Dordseweg (N862) in Weiteveen raakte rond 11.45 uur donderdagmorgen (Hemelvaartsdag) een tractor, waar een jongen op zat, te water. Een toeschouwer die de zwaargewonde jongen te hulp schoot en het water wilde redden, liep daarbij ook letsel op.
Meerdere hulpdiensten werden gealarmeerd , waaronder de brandweer van Klazienaveen en van Emmen; ook werd de traumahelikopter opgeroepen alsmede meerdere ambulances.
De politie stelt een onderzoek teneinde de toedracht te achterhalen.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe


Woensdag 17 mei 2023


Dinsdag 16 mei 2023


Maandag 15 mei 2023


Zondag 14 mei 2023

Dedemsvaart: Land Rover total loss op de Zuidwolderweg; bestuurder gewond
De bestuurder van een Land Rover Range Rover Evoque verloor zondagavond rond kwart voor acht in een flauwe bocht in de Zuidwolderweg de macht over het stuur, toen hij -volgens getuigen- met een flinke vaart in de richting van Linde reed.
De stationcar kwam met z'n rechter wielen naast de hoger gelegen rijbaan en schampte daar een lantaarnpaal, waarna hij tegen een boom botste. Bij die confrontatie verloor de wagen een voorwiel, kantelde en kwam op zijn dak tot stilstand.

Getuigen belden onmiddellijk alarmnummer 112, waar men politie-, ambulances, de brandweer van Dedemsvaart en een traumahelikopter met prioriteit 1 naar de plaats des onheils stuurde.
Ambulancepersoneel behandelde het slachtoffer in eerste instantie op het wegdek, waarna hij plaats nam op een brancard. De ziekenauto reed vervolgens met spoed naar een ziekenhuis; de traumaheli landde niet, maar vloog onverrichter zake retour basis.

De plaats waar het ongeval was gebeurd, werd met lint afgezet om sporen voor een eventueel forensisch onderzoek te ontzien, maar de experts zagen daarvan af, aangezien het om een eenzijdige aanrijding ging en de toedracht duidelijk was.

De Land Rover -bouwjaar 2019, met een dagwaarde van zo'n 40.000 Euro- was onherstelbaar beschadigd.


Zaterdag 13 mei 2023


Vrijdag 12 mei 2023


Donderdag 11 mei 2023

Hoogeveen: brand in AZC; bewoner op verdenking van brandstichting gearresteerd
In een van de wooneenheden op het terrein van het asielzoekerscentrum aan de Kinholtsweg in Hoogeveen heeft donderdagmorgen rond half elf brand gewoed.
Een kamer brandde volledig uit.

De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling en in verband hiermee werden omwonenden via een NL-Alert gewaarschuwd.
Zo'n dertig asielzoekers werden onder bewaking naar buiten geleid; een aantal werd in ambulances onderzocht in verband met rookinhalatie. Er was een grote bus opgeroepen om de bewoners van de getroffen onderkomens elders onder te kunnen brengen.

Een bewoner is volgens de politie aangehouden op verdenking van brandstichting.

Woensdag 10 mei 2023


Dinsdag 9 mei 2023


Maandag 8 mei 2923

Sibculo: vrouw naar ziekenhuis na aanrijding op kruising Sibculoseweg - Kloosterstraat
Maandagmiddag rond kwart over vier werden politie en ambulance ontboden op de kruising van de N341 met de Kloosterstraat in Sibculo, aangezien daar een zogeheten ongeval letsel was gebeurd waar twee personautos -een VW Bora en een Opel Astra- bij betrokken waren.
Voort zover bekend reed de VW op de voorrangsweg N341, maar reed de Opel de kruising op zonder voorrang te verlenen
Bij de daarop volgende aanrijding liepen beide autos fikse schade op. en ging een vrouw die in een van de auto's zat, met een ambulance mee voor nader medisch onderzoek .

Berger Autax zette twee wagens in om de beschadigde auto's op te halen.

Zaterdag 6 mei 2023


Vrijdag 5 mei 2023

Dedemsvaart: auto tegen boom: vrouw gewond
Een vrouw is vrijdagavond in een ambulance afgevoerd, nadat de auto waar ze in zat van de Zuidwolderstraat raakte en frontaal tegen een boom botste.
De auto liep zware schade op.

Donderdag 4 mei 2023


Woensdag 3 mei 2023


Dinsdag 2 mei 2023


Maandag 1 mei 2023

Veeningen: ooievaars overleven brand leegstaande boerderij
De brandweer van De Wijk-Koekange werd om 15:45 uur opgedragen naar Veeningen in De Wijk te rijden omdat daar een woning in brand zou staan. Het werd al snel duidelijk dat het om een grote boerderij ging, die al jaren niet meer bewoond werd. Aangezien het pand inmiddels al volledig in brand stond en er uit het rieten dak flink wat brandende rietdeeltjes vrijkwamen, werd om 15:45 uur opgeschaald naar "middelbrand" om extra brandweerpersoneel en -voertuigen in te kunnen zetten, mocht het vliegvuur gebouwen in de omgeving bedreigen.

Het brandende pand ging volledig verloren, maar de ooievaars die hun nest op de schoorsteen hadden, bleven gespaard.

Zondag 30 april 2023


Zaterdag 29 april 2023


Vrijdag 28 april 2023

Vier gewonden door aanrijding op de N375 bij Pesse
Het verkeer op de N375 (Pesse-Ruinen) was vrijdagmiddag vanaf twaalf uur gestremd ten gevolge van een verkeersongeval, waarbij vier auto's schade opliepen.
Hoewel de politie nog geen mededelingen kon doen over de toedracht van het ongeval, lijkt het erop, dat de bestuurder van een Suzuki Wagon R de macht over het stuur verloor, toen de met een veel te lange lading hout geladen aanhangwagen begon te slingeren.
Waarschijnlijk is de combinatie daardoor geschaard en is vervolgens een achteropkomende auto op de geschaarde combinatie ingereden. In totaal liepen vier auto's schade op en zijn vier personen gewond geraakt.
Naast meerdere ambulances, politieauto's en een terreinwagen van Rijkswaterstaat werd ook een traumaheli ingezet.
Personeel van Team Forensische Opsporing Verkeer stelde ter plaatse een onderzoek in, waarna berger De Jonge aan de slag kon.

Donderdag 27 april 2023


Woensdag 26 april 2023


Dinsdag 25 april 2023


Maandag 24 april 2023


Zondag 23 april 2023

Meppen (D): motorrijder onderuit: zwaargewond
Zaterdagmiddag tegen half vier raakte een 59-jarige motorrijder zwaargewond, toen hij met zijn voorwiel in de linker berm van de B402 kwam en de macht over het stuur verloor, waardoor hij kwam te vallen.
De materiële schade beloopt ongeveer € 4000.-

Hardenberg: auto total loss na schuiver op de J C Kellerlaan
Zondagmorgen rond acht uur reden de politie en een ambulance naar de J C Kellerlaan in Hardenberg, waar zich een ongeval had voorgedaan.
De hulpverleners ontdekten vlak bij de Willem-Alexanderbrug een Opel Zafira, die van de weg was geraakt en op zijn kant tot stilstand was gekomen, Hoewel de auto zwaar was beschadigd, bleek de bestuurder ongedeerd.
Berger Autax haalde het wrak op.

Zaterdag 22 april 2023

Vilsteren: gevaarlijke bocht maakt zijn reputatie weer waar
Als er weer eens een ongeval op de Vilsterseweg in Vilsteren gemeld wordt, dan is het in 99 procent van de gevallen gebeurd in de bocht bij manege de Laarbrug.
Zo ook zaterdagmiddag even na drieën, toen een motorrijder op deze gevaarlijke plek onderuit ging en de zware motor via het fiets- en voetpad in de bermsloot belandde. De tweewieler miste daarbij enkele voetgangers, hoewel ze wel geraakt werden door rondvliegende voorwerpen.
De man bleef een nat pak bespaard, maar hij is wel per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Toen de politie zijn rijbewijs natrok, bleek de motorrijder niet over het voor deze zware motor noodzakelijke rijbewijs te beschikken.

Vrijdag 21 april 2023


Donderdag 20 april 2023

Schoonloo: automobilist sterft bij eenzijdig ongeval op de Slenerweg
Donderdag tegen het middaguur vond op de Slenerweg bij Schoonoord een ernstig eenzijdig ongeval plaats: een personenauto klapte frontaal tegen een boom.
De bestuurder -een man- overleed ter plaatse

Een bijdrage van Persbureau Drenthe


 


Woensdag 19 april 2023

Hoogeveen: brand in rieten daken grote blusklus voor fors aantal brandweerlieden
Een groot aantal brandweerlieden is woensdag ingezet bij het bestrijden van een filse brand in enkele rietgedekte woningen aan de Antares in Hoogeveen.
De brand, die begonnen was in de woning het dichtst bij het water en tegen het eind van van de middag werd ontdekt, woedde in de daken en bleek zeer moeiljk te blussen. Reden voor de brandweer al in korte tijd op te schalen naar "zeer grote brand" waardoor personeel en voertuigen uit de wijde regio werden opgeroepen.
De brand werd bestreden met immense hoeveelheden water en door riet uit het dak te plukken.
De vele tientallen spuitgasten hadden de handen vol aan deze klus, die in ieder geval tot diep in de nacht duurde.

Lemelerveld: zweefvliegtuig crasht tijdens start: piloot gewond
Even na enen woensdagmiddag is een zweefvliegtuig in het zweefvliegveld van de Salland Aeroclub aan de Langsweg bij Lemelerveld gecrasht.
Dit gebeurde naar verluidt tijdens de start.
Het toestel -een PZL Bielsko SZD- liep flinke schade op, toen het tijdens het neerstorten over de kop ging.
De piloot is naar een ziekenhuis overgebracht

Dinsdag 18 april 2023

A31: bejaarde automobilist in ziekenhuis overleden na eenzijdig ongeval bij Haren (D):
Zondagmiddag tegen vieren begon een Opel, die bij Haren (D) op de A31 in de richting van Emden reed, te slingeren, ging over de kop en kwam in lager gelegen struikgewas op z'n kant tot stilstand
De 83-jarige bestuurder is met levensbedreigend letsel naar een ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag is overleden.

Hangende het onderzoek vraagt de politie getuigen zich te melden via 0049 0049 0591 870

Maandag 17 april 2023
A37: auto kantelt in middenberm, chauffeur gewond
De bestuurder van een personenauto verloor tegen vijven zondagmiddag ijdens een rit over de A37 bij Wachtum de macht over het stuur.
De auto kantelde in de middenberm..
De man is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Een bijdrage van Persbureau DrentheA31: automobilist zwaargewond door eenzijdig ongeval bij Haren (D):
Zondagmiddag tegen vieren begon een Opel, die bij Haren (D) op de A31 in de richting van Emden reed, te slingeren, ging over de kop en kwam in lager gelegen struikgewas op z'n kant tot stilstand
De bestuurder is met levenbedreigend letsel naar een ziekenhus overgebracht.
Hangende het onderzoek vraagt de politie getuigen zich te melden via 0049 0049 0591 870

Zondag 16 april 2023


Zaterdag 15 april 2023


Vrijdag 14 april 2023

Hardenberg: motorrijder loopt zwaar beenletsel op bij botsing met afslaande fietser.
Vrijdagmiddag tegen zessen liepen een fietsende tienerjongen en een motorrijder beenletsel op ten gevolge van een aanrijding op de kruising van de Scholtensdijk met de Weidehuisstraat in Hardenberg.
Voor zover nu bekend is, reed de fietser met twee andere jongens, eveneens op de fiets, op de Scholtensdijk. Toen een van hen afsloeg, werd hij door de zware (1200 cc) BMW motor geraakt, waarop zowel de inhalende motorrijder als de fietsende jongen hard ten val kwamen.
Ambulancepersoneel verzorgde het zware letsel van de motorrijder o.a. (een gecompliceerde beenfractuur) en van de tiener, die last van een knie had. Beiden werden gespalkt en per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De fiets en de motor waren flink beschadigd.
De kruising was tijdens de hulpverlening afgesloten. Waarschijnlijk zal het Team Forensische opsporing een onderzoek instellen.

Donderdag 13 april 2023

Hollandscheveld: Fiat brandt uit op de Langedijk
De Hoogeveense brandweer rukte donderdagavond rond kwart voor negen uit naar Hollandscheveld, waar op de Langedijk, vlak bij de kruising met de Riegshoogtendijk een auto in brand stond. Toen de twee rode wagens arriveerden, werd duidelijk dat er geen eer aan te behalen viel: de BMW uit de 1-serie stond al volledig in de hens.
Met enkele goed gerichte stralen werd de rode haan vlot de nek omgedraaid, maar de auto had alleen nog schrootwaarde.
Berger De Jonge mocht het wrak ophalen.

Sleen: overstekende voetganger zwaargewond door aanrijding met auto op de N366
Een -volgens een getuige- jonge vrouwelijke voetganger liep donderdagmiddag zwaar letsel op, toen ze bij het oversteken van de N376 ('t Eng) tussen Erm en Sleen werd aangereden door een Fiat 500, die in de richting van Sleen reed.
Het slachtoffer raakte de rechter voorzijde en de voorruit van de auto.
Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Langakkerweg.
De doorgaande weg werd afgesloten in verband met de onderzoek, dat het Team Forensische Opsporing ter plaatse instelde. (foto's)


Woensdag 12 april 2023

Slagharen: levensgevaarlijke sabotage
Een inwoner van Slagharen ontdekte, toen hij wilde tanken, een vreemde witte aanslag rond de vulopening van zijn auto. Het bleek te gaan om suiker!
Of het om baldadigheid gaat of dat de dader het op de eigenaar van de auto had gemunt is niet duidelijk, maar als de motor door de vervuiling in de brandstof er plotseling mee ophoudt kan dit fatale gevolgen hebben, met name tijdens inhalen of in een tunnel.
Of dit voorval een uitzondering is of dat er meer auto's gesaboteerd zijn is nog niet bekend, maar het is verstandig de tankdop altijd op slot te zetten en de vulopening regelmatig op ongebruikelijke vervuiling te controleren.

Dinsdag 11 april 2023

Zuidwolde: brandweer redt rietgedekte woonboerderij

Even na half zes dinsdagmiddag kregen meerdere brandweereenheden opdracht zich met spoed naar de Steenbergen in Zuidwolde te begeven vanwege een dakbrand in een grote woonboerderij.
Het bleek te gaan om een rieten dak dat ten gevolge van brand in een schoorsteen ook vlam had gevat. Het dak werd zeer goed nat gehouden, zowel vanaf de grond als vanuit de hoogwerker en dat werkte: na een uurtje was de laatste rook verdwenen!


Maandag 10 april 2023

Veeningen: auto tegen boom, vliegt in brand
Op de Leeuwenveenseweg bij Veeningen is zondagmorgen een auto tegen een boom gebotst en in brand gevlogen.
De bestuurster van de Opel is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Zondag 9 april 2023
Zaterdag 8 april 2023
Vrijdag 7 april 2023
Donderdag 6 april 2023

Slagharen zat maar twee uur zonder elektriciteit
Begin maart viel bij de inwoners van Slagharen een brief van netbeheerder Exnexis op de mat, waarin werd gemeld dat op donderdag 6 april Slagharen vanaf acht uur ´s morgens tot drie uur 's middags de levering van electriciteit in het dorp niet mogelijk was vanwege onderhoud.
En inderdaad waren de woningen die dag ´s morgens vanaf 0800 uur stroomloos.
Maar de spanning was gelukkig om tien uur die morgen al weer voorhanden.

Het onderhoud was voorspoedig verlopen, mede door de vlotte en stipte afsluiting van de stroom door netbeheerder Enexis en vakkundig werk van de monteurs van aannemer BAM, die tegenover het Kronkelhonk aan het werk waren bij een verdeelkast.
Een mooie gelegenheid om die kast eens te bekijken en wat plaatjes te schieten.
De mannen vertelden dat de transformator (te zien op de laatste foto) 10.000 Volt omzet naar o.a. 230 Volt en dat er aanvullende elektronica geplaatst was voor het verwerken van de inkomende en uitgaande informatie van woningen, o.a voor slimme meters.
Deze nieuwe apparatuur is te zien op foto 2 en 3.
En daarmee is Slagharen ook in dit opzicht voorbereid op de toekomst!


Woensdag 5 april 2023
Dinsdag 4 april 2023
Maandag 3 april 2023
Zondag 2 april 2023

Zuidwolde: brand in schuur vlakbij woning met rieten dak

Brandweerwagens uit Zuidwolde en Balkbrug reden zondagmiddag even na vieren met toeters en bellen naar een boerderij aan de Nieuwe Dijk, waar brand was uitgebroken de elektrische installatie in een schuur, die vlak bij een woning met een rieten dak stond.
De vlammen sloegen bij aankost van de eerste brandweerwagens al uit het dak van de schuur, maar de spuitgasten wisten de vlammen vlot te doven, zodat het gevaar voor overslag op de woning snel geweken was.Beilen: uitslaande brand in schuur aan de Lieving

Aan de Lieving in Beilen brak zondagmorgen tegen half acht brand uit in een schuur.
De brand, die al snel uitslaan was, werd bestreden door brandweereenheden uit Beilen, Westerbork en Dwingelo.
De oorzaak van de brand en wat er in brand staat is nog niet bekend.

Zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.
Volgens een woordvoerder van de de Veiligheidsregio Drenthe stond in de schuur onder meer een tractor.
Er zijn geen mensen of dieren in het gebouw aanwezig


Een bijdrage van Persbureau Drenthe
Zaterdag 1 april 2023
Vrijdag 31 maart 2023

Donderdag 30 maart
Woensdag 29 maart 2023

Dedemsvaart: flinke schade door brand in keuken

Brandweereenheden uit Dedemsvaart, Slagharen en Hardenberg reden woensdagmorgen tegen tienen met toeters en bellen naar een woning aan het Rrheezerend, waar brand was uitgebroken. Het pand bleek aan het eind van een vrij lange smalle zijweg te liggen en dit kon een gevaarlijke situatie opleveren voor de aanvoer van materieel en bluswater.
Gelukkig was de brand die in de keuken fllink wat schade aanrichtte, snel geblust.Dinsdag 28 maart 2023
Maandag 27 maart 2023
Zondag 26 maart 2023
Zaterdag 25 maart 2023
Vrijdag 24 maart 2023

Emmen: dubbeldeks bus ramt gevel UWV-gebouw
Vrijdagmorgen tegen tienen reed een dubbeldeks bus van Qbuzz met de bovenzijde tegen het UWV-gebouw aan het Stationsplein in Emmen.
Zowel de bus als het gebouw liepen schade op, maar er vielen geen gewonden.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe


Genemuiden: zeer grote brand in berg tapijtafval
Opnieuw heeft er zich op het terrein bij van Dijk Containers een zeer grote brand voorgedaan. Die woedde in een grote berg tapijtafval van 25 bij 10 meter en zo’n 6 tot 8 meters hoog. Ook een kraan viel ten prooi aan de vlammen.
Waar de brand precies is begonnen kon men nog niet vertellen maar uit camerabeelden was op te maken dat het vuur in de buurt van de kraan is begonnen en razendsnel om zich heen greep.
De brand, die bij de alarmcentrale werd gemeld als een buitenbrand, werd al vrij snel opgeschaald naar "middelbrand", "grote brand" en uiteindelijk "zeer grote brand. Diverse brandweerkorpsen uit de regio werden opgeroepen om de brand te komen bestrijden.

Naast het korps van Genemuiden werden eenheden uit Hasselt, Zwartsluis, IJsselmuiden, Kampen, Vollenhove, Dalfsen, Zwolle en Heino ingezet. Met behulp van enkele kranen werd de grote berg uit elkaar getrokken en geblust.
Omdat de brand gepaard ging met flinke rookwolken werden meetploegen ingezet om waardes te gaan meten in de gebieden waar de rook neersloeg. Uit deze metingen zijn geen bijzonderheden waargenomen. Wel werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen.
Vlak voor middernacht had men de brand volledig onder controle en kon men langzaam afschalen.

De directe inzet van de brandweerlieden om het aangrenzende pand te behouden is uiteindelijk geslaagd.
In juni 2022 woedde op hetzelfde terrein ook een immense brand in een berg tapijtafval. Destijds ging eveneens een kraan verloren.


Een bijdrage van Henry Wallinga

Donderdag 23 maart 2023

Zwanger zijn en een baby verwachten zijn zo te zien twee verschillende situaties, althans: volgens de baby-experts...


Woensdag 22 maart 2023

Dinsdag 21 maart 2023

Maandag 20 maart 2023

Genemuiden: autobrand vermoedelijk opzet
De brandweer van Genemuiden werd in de nacht van zondag op maandag om 01:45 uur opgeroepen voor een autobrand.
Aan de Schoolstraat stond een Ford Focus volledig in brand. Bij aankomst van de brandweer was al snel duidelijk dat er weinig meer te redden was van het voertuig. Ondanks de hevige vlammen was de brand snel onder controle.

Diverse eenheden van de politie arriveerden en brachten de eigenaar op de hoogte.
De auto was de gehele dag niet gebruikt.
Aangezien de auto rondom in brand stond toen de hulpverleners aankwamen, rees het vermoeden dat de brand was aangestoken. Er zal een uitgebreid onderzoek naar worden ingesteld. Het uitgebrande wrak is met hekken en linten afgezet voor nader onderzoek.
De politie roept de hulp in van de inwoners van Genemuiden; “Mocht u afgelopen nacht tussen 01.30 en 02.00 uur bijzonderheden hebben gezien of gehoord, dan horen wij dit graag.
Ook camerabeelden van videodeurbellen en bewakingscamera's uit de omgeving kunnen erg waardevol zijn in ons onderzoek, ook dan het verzoek om u bij ons te melden.
Melden kan via 0900-8844 en/of de social media kanalen”.

Een bijdrage van Henry WallingaZondag 19 maart 2023

Hollandscheveld: veel schade door keukenbrand
Zondagmiddag rond half drie kreeg de Hoogeveense brandweer opdracht, naar de Riegheidestraat in Hollandscheveld te rijden, waar brand in een woning was uitgebroken. Voor alle zekerheid werden tegelijkertijd ook de hoogwerker en een ambulance opgeroepen en even over 14:46 uur ook nog de watertankwagens uit Zuidwolde en Zwinderen.
De brand was In de keuken ontstaan en hoewel die snel geblust was, was er in de woning veel water-, rook- en roetschade.
De bewoners waren thuis, toen de brand ontstond.IJsselmuiden: overstekend fietsstertje geschept door auto
Op de Tuindersweg is vrijdagmiddag een jong meisje op een fiets aangereden door een automobilist. Het meisje wilde vanaf het ernaast gelegen fietspad de rijbaan oversteken naar een woning. Een automobilist, die in de richting van de Koekoeksweg reed, kon het overstekende meisje niet meer ontwijken en reed tegen haar aan. Het meisje kwam hard in aanraking met de auto en viel hard op het asfalt.

Vanwege de ernst van de melding werd naast het ambulancepersoneel ook een mobiel medisch team opgeroepen, dat per helikopter vanaf Schiphol werd ingevlogen. De toestand van de patiente verbeterde na een tijdje, waardoor de traumahelikopter, die al tussen Dronten en Kampen vloog, werd geannleerd. Ze is met spoed per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle overgebracht.
De bestuurder van de auto werd conform de standaardprocedure aangehouden en naar het politiebureau gebracht.


Een bijdrage van Henry Wallinga

Zaterdag 18 maart 2023

Slagharen: zeer succesvolle open dag Blusgroep Slagharen

Alles zat mee voor de Slagharense brandweer, zaterdagmiddag. Het was een heerlijke temperatuur voor deze dag in maart en de belangstelling van het publiek was boven de verwachtingen.
Jong en oud vermaakten zich prima en er was voldoende te doen en te zien rond de kazerne aan de Coevorderweg.Vrijdag 17 maart 2023


Donderdag 16 maart 2023

Erica: felle brand verwoest schuurtjes van woningen aan de Kerkweg

Rond half zes donderdagmiddag brak er brand uit in een schuurtje achter een woning aan de Kerkweg in Erica.
Binnen een minuut na de eerste melding werd reeds opgeschaald naar "middelbrand" en werden naast de brandweer uit Emmen ook brandweereenheden uit Klazienaveen en Schoonebeek opgeroepen.
Bij aankomst van de eerste brandweerwagen bleek het te gaan om een vuurzee, die inmiddels ook het schuurtje van de buren te grazen had genomen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe


Woensdag 15 maart 2023
Dinsdag 14 maart 2023

Ane: bestelauto's beschadigd door aanrijding op De Vaart
Twee bestelauto's liepen dinsdagmiddag rond kwart voor een aanzienlijke schade op ten gevolge van een aanrijding op De Vaart in Ane.
De bestuurster van de gele DHL Mercedes Sprinter-bus had zojuist een pakje afgeleverd en reed achterwaarts het erf af en de weg De Vaart op, waarbij zij de uit de richting van Gramsbergen naderende Peugeot Partner niet kon zien ten gevolge van de dode hoek.
De bestuurster van de Peugeot kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Mercedes liep een forse deuk aan de achterzijde op en de Peugeot, die in de greppel tot stilstand kwam, kwam er ook bepaald niet ongeschonden af. Hoewel de melding gewag maakte van letsel, bleken beide dames de klap zonder kleerscheuren te hebben overleefd.
De pakjesroute van het DHL-bus werd overgenomen door een collega van de koerierster.


Maandag 13 maart 2023
Zondag 12 maart 2023

Kloosterhaar: zware schade door brand in vrijstaande woning aan de Oude Vaart
Diverse brandweereenheden reden zaterdagavond rond negen uur met spoed naar een woning aan de weg Oude Vaart in Kloosterhaar, waar brand woedde op de bovenverdieping.

Buren meldden dat het inmiddels om een uit het dak slaande brand ging, waarop meer brandweer opgeroepen werd. De brand was vrij vlot onder controle.
De bewoners bleken niet thuis. Stichting Salvage zal voor hen vervangend onderdak en eerste voorzieningen regelen, aangezien de woning voorlopig niet bewoonbaar is.

Nordhorn (D): sigarettenautomaat opgeblazen
Rond 00:20 uur hebben onbekenden aan de Immenweg in Nordhorn een sigarettenautomaat opgeblazen.
Hierbij onstond voor duizenden Euro's aan schade.
Het is niet duidelijk op het de criminelen om de rookwaar ging of dat het om het geld ging, dat in de automaat zat.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.