Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Januari 2021
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


eXTReMe Tracker


Non Stop Sixties Music!

GRAFSCHAFT
Dinsdag 19 januari 2021 - update 21:56 uur

Balkbrug: inzittenden Poolse auto gaan er vandoor na aanrijding
Op de CoevordErweg in Balkbrug vond dinsdagavond een aanrijding plaats op het gedeelte tussen de bebouwde-komgrens en de Meppelerweg/N377. Rond half negen botste daar een Poolse personenauto hard tegen de achterzijde van de met 30 ton planken geladen oplegger. De trucker en de drie inzttenden van de personenauto stapten uit, gelukkig allen ongedeerd.
De automobilist vroeg de vrachtwagenchauffeur hoe ze een en ander moesten regelen. De trucker besloot eerst de weg vrij te maken en parkeerde zijn wagen tegenover de brandweerkazerne, maar toen hij op de plaats van het ongeval terugkwam, waren de inzittenden van de auto verdwenen. De politie ging in de omgeving op zoek. Of de inzittenden zijn achterhaald is nog niet bekend.
Berger Autax haalde de zwaarbeschadigde auto op; de trucker kon zijn weg vervolgen.

Gildehaus: Duitse douane onderschept ruim drie kilo wiet

De Duitse douane ontdekte maandagmorgen 18 januari op parkeerplaats Waldseite Süd aan de A30  3,180 kilo marihuana tijdens een controle van een auto, die kort daarvoor de Nederlands-Duitse grens gepasseerd was.
De inzittenden vertelden dat ze twee weken in Nederland gewerkt hadden en nu op weg naar huis waren. Desgevraagd ontkenden ze dat ze verdovende middelen bij zich hadden. Maar bij de doorzoeking van de auto ontdekten de douaniers in de kofferbak vier pakken waspoeder, die niet alleen wasmiddel, maar ook zeven plastic zakken met in totaal ruim drie kilo marihuana bleken te bevatten. De verdovende middelen behoorden toe aan de chauffeur (50) en hebben een straatwaarde van circa 32.000 Euro. De man is in voorlopige hechtenis genomen.
De drugs zijn in beslag genomen.

Foto: Hauptzollamt Osnabrück


Maandag 18 januari 2021

Zondag 17 januari 2021

Zaterdag 16 januari 2021

Erica: woning aan de Griendtsveenstraat vol rook
Zaterdagmorgen rond 07:15 uur werd brand gemeld in een woning aan de Griendtsveenstraat  in Erica. Even later werd opgeschaald naar ‘middelbrand’ waardoor naast brandweer Schoonebeek  ook Klazienaveen en Emmen  werden opgeroepen.
Toen de brandweer aankwam bleek de woning vol rook te staan. Een bewoner die in de woning was is door ambulancepersoneel onderzocht en meegenomen voor  onderzoek op rookvergiftigingssymptomen. De brandweer heeft de rook uit het pand verjaagd met een overdrukventilator.
Een bijdrage van van Oost Media

Vrijdag 15 januari 2021

Donderdag 14 januari 2021

Hasselt: auto volledig vernield op de Verkavelingsweg

Een automobilist is donderdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Verkavelingsweg.
De man reed vanuit Zwolle op de Doornweg en raakte in de bocht vlak na de overgang naar de Verkavelingsweg in de berm en verloor de macht over het stuur. Hij kwam met zijn auto in de sloot tot stilstand.


De onfortuinlijke bestuurder kon zelf uit de auto klimmen en kreeg hulp aangeboden van een passant.
Door de harde impact werd besloten om toch een ambulance te laten komen om de man te controleren op eventuele verwondingen. Na een korte check werd besloten de man over te brengen naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.
De totaal vernielde Citroën werd door bergingsbedrijf Wolves vakkundig uit de sloot getakeld en afgevoerd. Tijdens de bergingswerkzaamheden was de weg enkele minuten voor het verkeer afgesloten.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Emlichheim (D): Nederlandse automobiliste veroorzaakt ongeval
Woensdagmiddag tegen half zes gebeurde er op de Kanalstraße bij Emlichheim een verkeersongeval
De bestuurder van een tractor met aanhanger reed in de richting van Emlichheim, toen bij de kruising met de Hahnenberger Diek en de Kanalstraße de tractorbestuurder geen voorrang kreeg van de bestuurster van een witte VW Up.
De tractorbestuurder moest uitwijken, waardoor hij een deel van zijn lading -circa een ton- aardappelen verloor, die op de weg terecht kwam.  
De veroorzaakster reed door over de Hahnenberger Diek in de richting van Nederland.
De witte VW Up had een Nederlandse kentekenplaat en een blauw met rood opschrift.

Was u deze bestuurster of heeft u informatie? Neem dan kontakt op met de politie in Emlichheim: 0049 5943 92000


Woensdag 13 januari 2021

Markelo: trein ramt vorkheftruck op overweg
Woensdagmorgen tegen half negen reed een trein tegen een vorkheftruck op de spoorwegovergang in de Brandveenweg in Markelo.
De Poolse vorkheftruckbestuurder verloor de macht over het stuur in een scherpe bocht in de gladde weg, waarop de machine op het spoor belandde.
 De heftruckchauffeur probeerde de machinist te waarschuwen, maar de trein, die met 120 km/uur naderde, kon niet meer tijdig stoppen en botste tegen de vorkheftruck.
De trein kwam een stuk verderop tot stilstand met een gescheurde brandstoftank. Er kwam veel dieselolie op het spoor terecht. De trein moest worden afgesleept.
De treinreizigers reisden verder per bus.
De heftruck is door het bedrijf opgehaald met een andere heftruck.
Het treinverkeer tussen Lochem en Goor heeft van 08:15 tot 12:00 uur stilgelegen.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Itterbeck (D): e-fietser bij aanrijding zwaargewond

Woensdagmiddag rond half drie is op de kruising van de Schulweg met de Geteloer Straße in Itterbeck een 68-jarige man op zijn e-bike zwaargewond geraakt, toen hij door een VW Golf werd aangereden, die bestuurd werd door een 76-jarige vrouw.
De automobiliste had de e-fietser over het hoofd gezien.


Dinsdag 12 januari 2021

Hoogstede (D): auto ploegt door tuin en ramt vrachtwagen: zware schade, één lichtgewonde
Dinsdagmiddag is er op de Wilsumer Straße in Hoogstede ter hoogte van restaurant Vechtestübchen een verkeersongeval gebeurd, waarbij weliswaar slechts één lichtgewonde is gevallen, maar wel veel schade ontstond.
 Een 57-jarige man uit Wilsum die met een leenauto van Hoogstede in de richting van Wilsum reed, kwam voor het restaurant links naast de rijbaan, nam een bushalte als springschans, ploegde door een voortuin waarna een botsing tegen een in een zijstraat geparkeerde vrachtwagen volgde.
De Ford Maverick vernielde daarbij de diesel- en AdBlue-tank van de zo goed als nieuwe vrachtwagen volledig, waardoor ca 250 liter dieselolie en 50 liter AdBlue wegstroomden.

De vrachtwagen liep niet alleen aan de tanks zware schade op, maar ook de opbouw raakte ontzet. De Ford Maverick had alleen nog schrootwaarde. De lichtgewonde bestuurder is naar een ziekenhuis overgebracht, de trucker bleef ongedeerd.

De brandweer van Hoogstede nam de weggelekte vloeistoffen voor haar rekening. Het reinigen van de rijbaan werd door een specialistisch bedrijf uitgevoerd. De materiële schade wordt geschat op twintigduizend Euro..


Maandag 11 januari 2021

Almelo: forensisch onderzoek op vindplaats overleden 14-jarig meisje
Maandag aan het eind van de middag werd bij het Wendelgoor een veertienjarig meisje uit Almelo dood aangetroffen
Die avond zijn twee personen uit Wierden en Almelo aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij dit overlijden.
Het rechercheteam dat de zaak onderzoekt doet vandaag onder andere een buurtonderzoek en maakt dronefoto’s van de vindplaats van het slachtoffer. 
 
De politie roept getuigen die iets hebben gezien of beschikken over informatie die haar kan helpen bij het onderzoek op, zich te melden. Het rechercheteam heeft uiteraard belang bij camerabeelden van bewakingscamera’s of dashcam waarop het slachtoffer en de verdachten te zien zijn.
Camerabeelden kunnen geüpload worden via www.politie.nl.
Informatie kan telefonisch worden doorgegeven via 0900-8844, gratis tippen mag via 0800 6070.
Anoniem een tip doorgeven kan via 0800 7000.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Almelo: twee arrestaties na vondst stoffelijk overschot

Zondag 10 januari werd aan het eind van de middag bij de politie gemeld dat er een stoffelijk overschot in het water bij Het Wendelgoor lag.  
Er is een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak en de identiteit van de overleden persoon.
Dat onderzoek leidde tot de aanhouding van twee verdachten uit Wierden en Almelo, die mogelijk betrokken zijn bij dit overlijden.
Het onderzoek is nog in volle gang.  

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Elp: brand in schuurtje vlakbij woning met rieten dak

In een overwoekerd schuurtje bij een woning met een rieten dak aan de Schapendrift in Elp is zondagavond brand uitgebroken. Vanwege dat rieten dak werden brandweereenheden uit onder andere Westerbork, Borger, Schoonoord en een hoogwerker uit Assen opgeroepen. Met een kraan is brandend hooi uit de schuur gehaald zodat het geblust kon worden.
Er is een persoon in de ambulance gecontroleerd op rookvergiftigingsymptomen.
De oorzaak van de brand is niet bekend

Een bijdrage van van Oost Media


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.