Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteJuni 2022 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


eXTReMe TrackerWoensdag 29 juni 2022

Duits-Nederlandse politie boekt succes in onderzoek naar plofkraken
Samenwerkende Duitse en Nederlandse politieteams hebben een bende plofkrakers opnieuw een flinke slag toegediend.
Gisteren (28 juni) werden bij een grote aktie, waar zo'n honderd politiemensen aan deelnamen, zestien panden doorzocht, waaronder bedrijven, woningen en autoverhuurbedrijven in Duitsland en Nederland. Enkele dagen eerder waren al twaalf panden doorzocht.

Bij deze actie werden dertien verdachten aangehouden, waarvan één gisteren in de buurt van Helmond.
De politie nam 80 GSM's in beslag, waarvan 35 in een pand in Recklinghausen.
Daarnaast werden in Nederland een jammer (een zenderstoorapparaat) en gestolen kentekenplaten en duplikaten ontdekt.

De Nederlandse groep plofkrakers bestond voorzover nu bekend uit 17 leden, die in wisselende samenstelling betrokken waren bij 12 plofkraken in Duitsland.
Aan de arrestaties ging maandenlang onderzoek in Nederland en Duitsland vooraf.

Dinsdag 28 juni 2022

Zwarte Meer: tweepersoons sport\lesvliegtuig neergestort: twee doden

Bij een luchtvaartongeval boven het Zwarte Meer zijn dinsdagmorgen twee personen om het leven gekomen. De twee inzittenden van een lesvliegtuigje van Transavia waren opgestegen vanaf Lelystad Airport en verloren boven het meer door onbekende oorzaak ineens snel hoogte. De hulpdiensten werden massaal opgeroepen om zich te ontfermen over de slachtoffers. Helaas kwam alle hulp voor de 63-jarige instructeur en zijn 24-jarige leerling-vliger te laat.

Naast diverse brandweerkorpsen uit de Veiligheidsregio’s IJsselland en Flevoland kwamen ook enkele ambulances en politie-eenheden naar het meer. Vanuit de lucht kwamen een vliegtuig van de Nederlandse Kustwacht en helikopters van de kustwacht, luchtvaartpolitie en traumateam in actie. Vanwege de vele vliegbewegingen werd het luchtruim boven de ongevalslocatie afgesloten. Toch wist een wat kleinere zwarte helikopter door te dringen boven het verboden gebied wat zorgde voor een gevaarlijke situatie tussen deze helikopter en die van de Kustwacht.

Ondanks inzet van veel materiaal en materieel konden de inzittenden van het vliegtuigje niet worden gered. De reddingsactie werd rond het middaguur omgezet naar een bergingsactie. Doordat het meer op vele plaatsen zeer ondiep is bemoeilijkt dit de berging. Er moet groot materiaal aan te pas komen om het vliegtuigje uit het water te krijgen, maar door de diepte zal dit moeilijk gaan. Men is momenteel nog bezig met het maken van een plan van aanpak.

De precieze oorzaak van het neerstorten van de Blackshape BK160 Gabriél is niet bekend. De Onderzoeksraad voor Veiligheid zal hier een uitgebreid onderzoek naar doen. Zodra er meer informatie beschikbaar is zal dit artikel worden aangevuld.


Een bijdrage van Henry WallingaMaandag 27 juni 2022

Nieuw-Schoonebeek: truck crasht tegen boom na aanrijding met personenauto: chauffeur overlijdt
Maandag in het begin van de avond is een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Coevorden om het leven gekomen op de Europaweg tussen Schoonebeek en Nieuw-Schoonebeek. De met schrootcontainers geladen truck met aanhanger kwam eerst in botsing met een Toyota Yaris Hybrid personenauto, waarna de vrachtwagenchauffeur de macht over het stuur verloor en de combinatie frontaal op een boom links van de weg botste.
De aanhanger kantelde vervolgens naast de vrachtwagen, waarboij de container losschoot,
Hulpverleners slaagden er in de zwaar gewonde trucker uit de in elkaar gedrukte cabine te halen, maar de man overleed helaas ter plaatse.


Coevorden: zware schade, maar geen letsel bij kop-staartbotsing op de Hulsvoorderdijk
De Coevorder brandweer hoefde niet ver ter rijden, toen er een melding over een aanrijding binnenkwam, want die had plaatsgevonden op een steenworp van de kazerne aan de Hulsvoorderdijk!
De bestuurder van een Seat Ibiza, die achter een Ford Transit reed, had niet in de gaten dat de Transit stopte om af te slaan naar de oprit van de Rondweg. Het gevolg was een fikse kop-staartbotsing. In de Transit zaten achterin drie kleine kinderen van een gezin uit Zoetermeer, die mede dankzij de kinderzitjes ongedeerd bleven. Ze werden door de brandweer verrast met een pluchen brandweerbeer.
De Seat was onherstelbaar beschadigd; de Transit was waarschijnlijk nog reparabel.Zondag 26 juni 2022

Elp: auto volledig vernield na crash tegen boom

Op de N374 (Schoonloërweg) bij Elp is even na zeven uur zondagavond een auto op een boom gebotst.
Bij de hulpverlening kwamen de brandweer van Westerbork, ambulancedienst, MMT (traumaheli) en politie in actie.
Eén patiënt werd in de ambulance behandeld.
De auto was total loss.
Nadere informatie is nog niet beschikbaar.


Een bijdrage van Persbureau Drenthe
A30: automobilist met drugs aan boord gepakt
Vanwege het zeer nerveuze gedrag van een man, die kort voordat hij woensdagmiddag 22 juni gecontroleerd werd, met zijn auto de Nederlands-Duitse grens gepaseerd was, besloten douanebeambten de man en zijn auto op parkeerplaats Waldseite Süd aan de A30 aan een onderzoek te onderwerpen.
Het resultaat was de vondst van 540 gram marihuana, 317 XTC-tabletten en 15 cannabiszaden, met een straatwaarde van zo'n € 7.800.
De drugs werden in beslag genomen.
De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Zaterdag 25 juni 2022

A37:gewonde bij ongeval ter hoogte van Gees
De A37 is zaterdagavond tussen de afslagen Nieuwlande en Oosterhesselen enige tijd afgesloten geweest in de richting van de Duitse grens, nadat er ter hoogte van Gees een auto in de middenberm was beland en kantelde.
De Opel Corsa kwam op zijn dak op de rijbaan tot stilstand.
Er viel bij dit ongeval één gewonde - een man, die naar een ziekenhuis is gebracht.

Vrijdag 24 juni 2022


Donderdag 23 juni 2022


Woensdag 22 juni 2022

Nieuw-Dordrecht: grote schrootopslag in brand, veel rook
Rond zes uur werd brand gemeld bij het bedrijf Hemmen Aanneming Wegenbouw aan de Oosterwijk Westzijde in Nieuw -Dordrecht.
De rode haan had zich genesteld in een grote afvalbunker vol sloopmateriaal en bleek moeizaam te blussen, hoewel er in de directe omgeving ruim voldoende water voorhanden was. Diverse brandweereenhedenreden naar de plaats des onheils, maar eenmaal ter plaatse viel er nog weinig te doen.

Men besloot het brandende materiaal met een kraan bereikbaar te maken en dat dan te "verzuipen" Er kwam veel witte -en later grijze en zwarte- rook vrij, waarvoor via Burgernet gewaarschuwd werd
Naar verwacht duurt het nablussen nog zeker tot in de donderdagochtend. .


Pesse: drie gewonden bij botsing bestelwagen met aanhangwagen van pickup-truck
Op de kruising van de Wijsterseweg met de Oostering en de Boerveldweg bij Pesse botste dinsdag rond 13:00 uur een Ford Transit Custom tegen de aanhangwagen die achter een Dodge Ram pickup truck hing.
Ten gevolge van de klap brak de terkhaak van de odge finaal af en kwam de aanhangwagen achter de Transit in de droge sloot tot stilstand.

Bij deze aanrijding vielen drie gewonden, die allen in de Transit zaten.
Een van de gewonden is, nadat hij uit de auto bevrijd was, met spoed naar een ziekenhuis vervoerd.
Er was een groot aantal helpverleners op de been.

Dinsdag 21 juni 2022

Emlichheim (D): één zwaar- en twee lichtgewonden bij zware kop-staartbotsing op de Mühlenstraße
Dinsdagmorgen tegen zeven uur liepen drie vrouwen letsel op, waarvan één ernstige verwondingen ten gevolge van een kops-staartbotsing op de Mühlenstraße, ter hoogte van de Berliner Straße.
De drie zaten in een VW Polo, die in de richting van Schoonebeek reed, maar de bestuurster had niet in de gaten dat er twee auto's stil stonden. Het gevolg was datde Polo op de BMW van een 33-jarige vrouw klapte, die op zijn beurt tegen de Golf van een 24-jarige man botste.
De brandweer plaatste zichtschermen en verwijderde het dak, de voorruit en de accu van de Polo om dezwaargewonde vrouw zo voorzichtig mogelijk in veiligheid te brengen
De twee achterste autos waren total loss'.

De politie moest meerdere keren vekeersdeelnemers en toeschouwers er op wijzen dat de weg afgesloten was omdat anders de hulpverleners afgeleid zouden kunnen worden, met alle gevolgen van dien.

Maandag 20 juni 2022

Fluitenberg: touringcar verplettert personenauto; automobiliste zwaargewond
Maandag vlak voor het middaguur werd alarm geslagen voor alle hulpverleningsdiensten in en rond Hoogeveen vanwege een "hulpverlening letsel zwaar". . Diverse ambulances, een traumaheli, brandweerwagens en politievoertuigen spoedden zich naar de plaats des onheils: de Fluitenbergseweg, waar zich net voorbij de Kalenberg een zware frontale aanrijding tussen een touringcar en een Peugeot 207 SW had voorgedaan. De klap was zo hard dat het motorblok van de auto tientallen meters verderop in het weiland kwam te liggen.
Aangezien de touringcar een groep bejaarden vervoerde en na de aanrijding tussen de bomen door van de weg geschoten was, nam men geen enkel risico, temeer daar er in eerste instantie geen informatie was hoeveel gewonden er in de bus waren gevallen. Uiteindelijk is slechts één inzittende van de touringcar ter controle naar een ziekenhuis vervoerd.

De bestuurster van de personenauto, die door de brandweer uit het onherkenbare wrak bevrijd moest worden,.had onder meer inwendige bloedingen, maar was wel aanspreekbaar..Ze is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht.
De bus was onderweg naar de Schildhoeve. waar het gezelschap zou lunchen, maar reed reeddnog een stukje door om op de Limietweg te keren, omdat de uyitgang voor rolstoelers zich aan de rechterkant van de bus bevindt.

Toen de passagiers in veiligheid waren gebracht, konden twee experts van Team Forensische Opsporing Verkeer met hun onderzoek beginnen en was berger De Jonge uit Hoogeveen al begonnen met het opruimen van de ravage en het wegtakelen van de zwaargehavende voertuigen..
De bus stond rond vijf uur die middag weer volledig op het asfalt.

Zondag 19 juni 2022

A28: twee doden en vijf gewonden ten gevolge van botsing met spookrijder bij Hooghalen
Diverse verkeersdelnemers, die in de nacht van zaterdag op zondag rond half een op de A28 reden, kregen de schrik van hun leven toen ze een spookrijder tegenkwamen.
Enkelen, die op gewaarschuwd waren via de radio, konden een botsing voorkomen, maar een 35-jarige vrouw uit Leek werd een frontale botsing met de spookrijdende auto fataal.
De politie, die vlak voor de aanrijding meerdere meldingen binnen had gekregen, wilde de spookrijder aan de kant zetten, maar nadat de bestuurder nabij Assen aanstalten leek te maken om te stoppen, ging hij er alsnog met hoge snelheid vandoor, waarop de agenten de achtervolging inzetten. Die eindigde bij Hooghalen, waar de spookrijder frontaal op de auto van de vrouw uit Leek botste. De 30-jarige man uit Assen, die de aanrijding veroorzaakte kwam eveneens om het leven.
Vijf inzittenden van drie andere auto's, diebij de aanrijding betrokken waren, zijn naar ziekenhuizen overgebracht. Het gaat om een 67-jarige vrouw en een 68-jarige man , beiden uit Stadskanaal, een 37-jarige vrouw uit Musselkanaal, een 60-jarige man uit Assen en een 52-jarige vrouw uit Assen.
De A28 is urenlang afgesloten geweest.

Zaterdag 18 juni 2022


Vrijdag 17 juni 2022

Balkbrug: licht letsel bij aanrijding tussen auto en bromscooter
Vrijdag rond het middaguur werd een ongeval gemeld op de Meppelerweg in Balkbrug. De aanrijding, waarbij een Peugeot 407 personenauto en een Killerbee snorscooter betrokken waren, had echter plaatsgevonden aan het einde van de Ommerweg bij het nieuwe viaduct.
De bestuurder van de snorscooter was net van de supermarkt weggereden -over het zebrapad, maar werd daarbij aangetikt door de Peugeot.
Het letsel van de tweerwielerbestuurder viel gelukkig mee: wat schaafwonden.


Donderdag 16 juni 2022

Slagharen: verdwenen kat door Slagharense brandweer uit boom gevist
Een inwoner van Slagharen werd donderdagmiddag ongerust, toen zijn kat al enkele dagen niet meer thuiskwam. Toen de man op zoek ging, ontdekte hij dat het dier in een boom was geklommen en nu klaaglijk zat te miauwen op een tak, op zo'n tien meter hoogte.
De brandweer bood soelaas, maar de ladder bleek niet lang genoeg. Een van de brandweerlieden haalde een karpernet op, waardoor de kat binnen bereik kwam.
Het kostte wel wat inspanning, maar uiteindelijk lukte het het poezenbeest met het net te vangen. zodat zijn baasje het dier weer liefdevol in zijn armen kon sluiten.


Bergentheim: Nissan Note zwaar beschadigd door aanrijding met vrachtwagen
De bestuurder van een Nissan Note MPV is met een ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd, nadat zijn auto op de (N343) van Royensweg bij Bergentheim aangereden werd door een vrachtwagen, die ter hoogte van huisnummer 44 de N343 op reed.
De bestuurster van de truck heeft daarbij de Nissan, die over de van Royensweg in de richting van Hardenberg reed, over het hoofd gezien.

Hoewel de Nissan aan de linkerzijde zware schade opliep, kon de berger de auto op eigen kracht de laadbak oprijden.
De bestuurster van de vrachtwageb kon na het afhandelen van de formaliteiten haar weg vervolgen.

#foto 1: remsporen van de Nissan op het wegdek

 Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.