Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Februari 2023 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 5 februari 2023

Hoogeveen: fflinke schade bij aanrijding op de Buizerdlaan
Rond kwart over een zondagmiddag werd gemeld dat er een "ongeval letsel" was gebeurd op de Leeuweriklaan in Hoogeveen. Even later werd aangevuld met het gegeven dat er geen gewonden gevallen waren.
Op de kruising van de Leeuweriklaan met de Buizerdlaan stonden twee personenauto's, die elkaar flink toegetakeld hadden: een rode Peugeot en eeen Hyundai.IX35..
Beide voertuigen hadden een berger nodig en in dit geval was dat de firma de Jonge, die twee wagens inzette en ook de wrakstukken van de kruising verwijderde.

Zaterdag 4 februari 2023


Vrijdag 3 februari 2023

Slagharen: zware schade door kamerbrand
De blusgroep van Slagharen en de watertankwagen uit Hardenberg reden even na half twaalf in de nacht van donderdag op vrijdag naar een pand van de Stichting Ambiq aan de Coevorderweg in Slagharen. Het bleek te gaan om brand in een kamer van een gebouw op het terrein van De Eik, dat niet van de weg af zichtbaar is.
Hoewel de brand snel geblust was, was de schade aanzienlijk: een zitbank was verloren gegaan en de kamer was compleet zwartgeblakerd.
De watertankwagen kon tegen half een retour Hardenberg; de TAS van Slagharen moest nog even de komst van de sleutelhouder afwachten, die het gillende brandalarm tot zwijgen moest brengen.

Donderdag 2 februari 2023

Hollandscheveld: gevaarlijke brand in schuur tijdig geblust
Donderdagmorgen tegen half twaalf werd alarm geslagen voor de brandweer in Hoogeveen: brand bijgebouw (keet hok schuurtje) bij een vrijstaande woning aan de Langedijk in Hollandscheveld. Toen de brandweer daar arriveerde, werd direct opgeschaald vanwege het feit dat het niet alleen reeds om een uitslaande brand in een schuur van ca 15 x 20 meter ging, maar vooral omdat er op een steenworp afstand een grote woning met een rieten dak en een schuur met een caravan stonden!
Hoewel het brandende gebouw zelf niet meer te redden was, slaagden de spuitgasten er in, uitbreiding van de vlammenzee te voorkomen.
Het (na)blussen waarbij ook een graafkraan werd ingezet, duurde tot ver in de middag.

Woensdag 1 februari 2023


Dinsdag 31 januari 2023


Maandag 30 januari 2023

Nordhorn: opnieuw plofkraak bij bank in Nordhorn (D)
Om 02:48 uur in de nacht van zondag op maandag meldden meerdere getuigen dat ze in Nordhorn in de buurt van de Bahnhofstraße een harde knal hadden gehoord.
Het bleek dat onbekenden de geldautomaat van de Grafschafter Volksbank in de Bahnhofstraße in Nordhorn opgeblazen hadden.
Of ze daarna geld buitgemaakt hadden is nog niet duidelijk. De omgeving werd in afwachting van de explosievenexperts ruim afgezet.
De Nederlandse politie controleerde het verkeer aan de grensovergangen, onder andere die in de Duitslandweg bij Hardenberg.
Heeft u informatie, neem dan contact op met de politie via 0049 5921/3090

Zondag 29 januari 2023


Zaterdag 28 januari 2023


Vrijdag 27 januari 2023


Donderdag 26 januari 2023


Woensdag 25 januari 2023


Dinsdag 24 januari 2023

Meppel: A32 urenlang afgesloten vanwege ernstig ongeval

Op de A32 ter hoogte van Meppel heeft dinsdagmorgen rond 08:00 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden. De A32 was hierdoor richting het zuiden uren lang afgesloten. Bij het ongeval, waarbij twee voertuigen waren betrokken, raakten drie personen gewond, waarvan één ernstig.
Een traumahelikopter landde op de snelweg.

Hoe het ongeval precies kon gebeuren is nog in onderzoek. Wel is duidelijk dat de bestuurder van de Seat Leon met hoge snelheid op het viaduct in botsing kwam met de Audi. Door deze botsing verloor de bestuurder van de Seat de macht over het stuur en kwam 200 meter verderop in de berm tegen een boom tot stilstand. Door de klap vloog het motorblok uit het voertuig en ook een voorwiel kwam weer tientallen meters verderop in een sloot terecht. De man, een 50-jarige man uit Steenwijk, is door de brandweer uit zijn totaal vernielde auto geknipt en daarna moet spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een stille getuige, de snelheidsmeter, toonde aan dat de snelheid nog zeer hoog was tijdens de impact met de boom. De twee inzittenden van de Audi, een 50-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Ruinerwold, konden het voertuig voorzichtig aan de kant van de weg zetten maar raakten door de aanrijding lichtgewond en zijn ook overgebracht naar het ziekenhuis.

Naast de Forensische Opsporing team Verkeer kwam ook een droneteam van de politie in actie om deel te nemen aan het onderzoek. Ook Rijkswaterstaat had een drone ingezet om de situatie in kaart te brengen over de te nemen maatregelen. Nadat het onderzoek was afgerond kon bergingsbedrijf Hooikammer beginnen met de berging van de voertuigen. Daarbij kregen zij assistentie van de Firma van der Lee met een kraan om het motorblok en het wiel uit het water te vissen. De gesneuvelde boom werd in stukken gezaagd en de stomp [s uit de grond gehaald.
Een gat in het wegdek werd gerepareerd en tegen het middaguur werden de afzettingen opgeruimd en kon de weg worden vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Maandag 23 januari 2023


Zondag 22 januari 2023

Valthe: zware brandschade in vrijstaande woning
Op de bovenverdieping van een woning aan de Weerdingerweg in Valthe is maandagmiddag rond 13.00 uur brand uitgebroken.
Een buurvrouw zag rook uit het dak komen en belde 112. De bewoners waren niet thuis.
Brandweer Emmen zette de hoogwerker in en twee blusvoertuigen, blusgroep 2e Exloërmond twee voertuigen en uit Borger reed een tankwagen
De bovenverdieping van woning liep zware brandschade op; op de benedenverdieping was flinke waterschade.
De oorzaak van de brand iis nog niet bekend.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe
Katalysatoren ontdekt bij controle op de A18; man uit gem. Hardenberg slaat op de vlucht

De politie doet onderzoek naar de herkomst van twee katalysatoren, die gevonden werden in een auto tijdens een controle op de A18 bij Didam.
De twee inzittenden van de auto (een 31- jarige man uit Almelo en een 25-jarige man uit Hardenberg) konden geen aaannemelijke verklarig geven voor de aanwezigheid van de twee dure auto-onderdelen.
De 25-jarige man wachtte zijn aanhouding niet af. Hij ging er te voet vandoor, maar werd in een ander voertuig op de A18 in zijn kraag gevat.

De politie heeft geen informatie over de aangetroffen (vermoedelijk gestolen) goederen, die afkomstig zijn van een VW of een Audi..
Is de katalysator van uw auto gestolen, neem dan z.s.m. contact op met de politie via 09008844 en vermeld registratienummer bvh2023032262Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.