Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2008 ( 2 )

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 16 maart 2008

Politie Noord-Nederland lanceert Perswijzer
Enige tijd geleden heeft er beraad plaatsgevonden tussen de Raad van Hoofdcommissarissen en de Nederlandse Vereniging van Journalisten.
Dat was hard nodig: onkunde bij politieagenten over de plaats van de pers bij incidenten zorgde regelmatig voor ergernis bij vakjournalisten.
Politiepersoneel hield journalisten met een politieperskaart op grote afstand van het incident, waardoor hen het werken onmogelijk werd gemaakt.
Let wel: het gaat hier niet om 112-hobbyisten, maar om mensen, wiens vak het is, verslagen van ongevallen, branden e.d. samen te stellen.
Zij zijn daarvoor in het bezit van een door het ministerie van Justitie en van BiZa ingestelde Politieperskaart, die hen het recht geeft daar te werken en informatie te verzamelen in woord en geschrift. Ze moeten hierbij voldoen aan een aantal strenge eisen.
De verworven informatie wordt niet alleen voor publikatie in kranten, TV en op internet gebruikt, maar ook ten behoeve van verzekeringsmaatschappijen, onderzoeksbureaus, technische recherche, brandweer, RAV en -niet te vergeten- ter beschikking gesteld van nabestaanden en/of slachtoffers ter verwerking van een trauma.

Onlangs, bij een ongeval bij Kamperveen, presteerde een politieman het zelfs, pers op grote (lees: volstrekt onwerkbare) afstand te houden.
De man -geloof het of niet!- vond het naar zijn zeggen niet nodig, dat er foto's gemaakt werden van de activiteiten van de hulpverleners en stond uiteindelijk met de grootst mogelijke moeite toe, dat er na afloop van de afhandeling van het ongeval beelden gemaakt werden.
Desondanks waren er tot ergernis van de pers even later wel degelijk beelden -gemaakt door niet-beroepsfotografen- op een website te vinden.
Er is tegen dit soort willekeur inmiddels scherp geprotesteerd bij de betreffende persvoorlichter.

Maar al te vaak bleek ook, dat politiemensen PPK-houders als publiek behandelden door hen toegang tot een "plaats incident" te weigeren.
Bij een recente brand in Emmen presteerden agenten het zelfs om één lint voor zowel publiek als pers te spannen en dat als binnenste en buitenste ring aan te duiden.
Dat dit volstrekt in strijd is met de intentie van de politieperskaart en de instructies van de afdeling persvoorlichting moge duidelijk zijn.
Dit leidde uiteraard tot ergenrnis, onverkwikkelijke discussies en telefonades naar de betreffende persvoorlichter.

Om een eind te maken aan het gebrek aan kennis en de individuele willekeur door politieambtenaren is onlangs door de drie politieregio's in Noord-Nederland een "Perswijzer" uitgebracht, die politiemensen op de behandeling van de pers moet informeren.
Helaas is dit materiaal kennelijk nog steeds niet in het bezit van de mensen, voor wie het bedoeld is: de agent op straat.
Daarom brengen we de relevante inhoud van de folder nog even onder de aandacht van de mensen, wie het aangaat:
In de Perswijzer worden politiemensen er op gewezen, dat er bij branden, ongevallen e.d. een buitenste ring (lint) aangelegd wordt.
Het publiek (iedereen zonder politieperskaart) wordt buiten de ring gehouden, om hulpverleners ongestoord hun werk te kunnen laten doen.
Persmedewerkers met een politieperskaart (eventueel onder begeleding van een persvoorlichter) mogen ook binnen deze ring komen.
Wordt er geen binnenring aangegeven, dan dient de politie een plaats aan te geven, waar PPK-houders hun werk kunnen doen.
De twee voorwaarden, waaraan de journalisten moeten voldoen: ze mogen zichzelf en anderen niet in gevaar brengen of hulpverleners hinderen.
Ook is het belangrijk, dat sporen en ander bewijsmateriaal niet beschadigd worden.

Zaterdag 15 maart 2008

Olst: binnenbrand in vrieshuis tijdig bedwongen
Vanmorgen tegen 08:00 uur ontdekte een buurman, dat er rook uit een gebouw van Grolleman Vrieshuis aan de Industrieweg kwam.
Daarop werd de brandweer van Wijhe galarmeerd en kort daarop ook die van Wesepe - na een opschaling naar middelbrand.
In verband met de hoogte van het gebouw werd ook de hoogwerker uit Deventer verzocht met spoed naar Olst te rijden.
Men slaagde er vlot in om het vuur, dat vlak onder het dak in isolatiemateriaal van de voorwand woedde, te blussen.
Om eventuele brandhaarden op te sporen, werden enkele damwandprofielen aan de voorzijde van het gebouw weggesneden.
Al snel bleek, dat er geen gevaar meer te duchten viel en kon men inpakken en retour kazerne rijden.
Naar verluidt is de brand ontstaan, toen men met een brander aan de bovenzijde van het gebouw bezig was en daarbij PUR-schuim ontbrandde.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Vrijdag 14 maart

Kamperveen: Wezeper omgekomen bij eenzijdig ongeval
Rond 19.15 uur vond een veertigjarige automobilist uit Wezep de dood bij een eenzijdig ongeval op de Kamperstraatweg - Wittensteinseallee.
De auto van het slachtoffer is op nog onduidelijke wijze tegen een boom gereden en vervolgens op de kop in de erachter gelegen sloot beland.
Het slachtoffer is ten gevolge van de aanrijding overleden.
Foto: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

A37 / Wachtum: drie licht gewonden bij verkeersongeval ten gevolge van spookrijder
Om 19:51 uur werd er een P2000-melding uitgegeven aangaande een eenzijdig ongeval op de A37 rechts nabij afslag Oosterhesselen/Dalen.
Even na achten werd over de radio gemeld, dat er op dat gedeelte van de snelweg een spookrijder zou zijn gesignaleerd.
De brandweer van de post Zwinderen trof op de A37 links (Holsloot-Hoogeveen) een zwaar beschadigde Renault Mégane aan.
Uit de sporen was op te maken, dat de auto in oostelijke richting reed, maar vlak voor de afslag Oosterhesselen in de middenberm was geraakt.
Het voertuig is vervolgens dwars door de middenberm gereden, gekanteld en vervolgens op de tegenovergestelde rijbaan tot stilstand gekomen.
.
Twee van de drie inzittenden bleven ongedeerd; een 33-jarige man uit Emmen is voor onderzoek naar het ziekenhuis in Emmen vervoerd.
De lokatie van het ongeval werd direct afgesloten en alleen journalisten met een politieperskaart werden na controle doorgelaten.
Nadat de berger de volledig vernielde Renault op z'n wagen had gelierd, kon de weg tegen negenen worden vrijgegeven.
Of het ongeval is veroorzaakt door een spookrijder of dat de geslipte auto voor een spookrijder is aangezien moet nog duidelijk worden.
Een getuige heeft 112 rond 19:45 uur gebeld met de mededeling, dat er een spookrijder van Holsloot richting Nieuwlande reed.
De spookrijder had zich echter uit de voeten gemaakt, maar werd even later op een parkeerplaats bij Zwinderen aangehouden.
De man -een 23-jarige inwoner van Zwartemeer- was kennelijk flink onder invloed en sprak met dubbele tong.
Bij de blaastest op het politiebureau blies de man 2.07 promille. De Zwartemeerder kon zijn rijbewijs inleveren en ging achter de tralies.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: twee vrouwen gewond bij kop-staartbotsing tussen vier auto's
"Prio 1 auto-auto de Vos van Steenwijklaan/Melkweg" luidde de pagermelding, die om 15:49 uur bij de Hoogeveense brandweer binnenkwam.
Maar op de bewuste kruising (rotonde) was geen spoor van een aanrijding te vinden.
Dat was wel het geval op de de Vos van Steenwijklaan tussen de Kanaalweg en de Sportlaan.
Daar waren maar liefst vier auto's, waaronder een taxibus, onzacht met elkaar in kontakt gekomen.
Het ongeval ontstond, toen de voorste van de vier auto's afremde, omdat er een auto vóór dit voertuig stopte om linksaf te staan.
De bestuurder van de taxibus was een ogenblik afgeleid door een auto, die vanaf een parkeerhaven de weg op dreigde te rijden.
De man zag daardoor niet, dat de voor hem rijdende drie auto's gestopt waren en reed tegen de achterste auto aan, die doorschoot, (enz).
In totaal liepen dus vier wagens schade op. De bestuurster van deze auto liep nekpijn op, evenals een vrouw in de voorste auto.
Beiden werden door de brandweer uit de auto's gehaald en per ambulance voor onderzoek naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht.
De twee kinderen in de tweede auto werden door de brandweer blij verrast met een "good bear" teddybeer.
Hoewel de toedracht duidelijk was, werden twee verkeersongevalsanalisten uit Assen opgeroepen om de situatie te bekijken.
Berger Kraal bekommerde zich om de taxibus; de andere auto's liepen relatief lichte schade op en de meeste voertuigen konden verder rijden.
De laan was tot het eind van de berging met schrikhekken voor alle verkeer afgesloten, hoewel zelfs dat niet iedereen duidelijk genoeg was...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A32 / Meppel: auto over de kop
Een automobilist uit het Friese Wolvega is tegen 07:00 uur op de A32 bij Meppel met z'n auto van de weg geraakt en over de kop gevlogen.
De bestelauto kwam op de kop in de sloot tot stilstand.
De bestuurder kon zelf uit de auto kruipen en hield een hoofdwond aan het onfortuinlijke avontuur over.

De ruim drie jaar oude Volkswagen Caddy raakte dusdanig beschadigd, dat het voertuig als afgeschreven moet worden beschouwd.
Door de berging van de auto ontstond er enige stagnatie van het verkeer.
Het ongeval ontstond, toen de auto tegen de vangrail reed, waarna de bestuurder de macht over het stuur verloor en de auto over de kop ging.

Donderdag 13 maart 2008

Valthermond: drie gewonden na aanrijding
Drie inzittenden van twee personenauto's zijn rond 13:30 uur de Drentse Mondenweg bij  Valthermond gewond geraakt.
Een auto reed van de Dreef de Drentse Mondenweg op en boorde zich in de flank van een aldaar rijdende auto.
-
Politie-, brandweer- en ambulancepersoneel, alsmede het Mobiel Medisch Team waren aktief bij de hulpverlening.
Alle slachtoffers zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.
Foto's: Persbureau Meter


Groningen: evacuatie na onwelwording personeelsleden callcenter UWV/CWI
Vier personeelsleden van een callcenter in het CWI-gebouw aan het Cascadeplein onwel geworden.
Het pand moest daarom tijdelijk door de brandweer worden ontruimd.  
Tijdens een reparatie van de air conditioning voelden de mensen zich plotseling niet goed.
Ze hadden last van hoofdpijn, droge keel en zere ogen. Viif personen werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.
De brandweer, ambulancepersoneel en de eigen bedrijfshulpverlenersgroep verleenden bijstand.
De evacueerden werden tijdelijk in een ander gebouw opgevangen.
De brandweer van Groningen heeft op verzoek van ambulancepersoneel metingen verricht in het kantoor.
Men mat echter geen afwijkende concentraties en gaf -na goed ventileren- het kantoor na zo'n twee uur weer vrij.
Er is geen verklaring gevonden voor het onwel worden van de medewerkers.
Men vermoedt, dat de oorzaak in het filterhuis van het luchtbehandelingssysteem gezocht moet worden.

Hoogeveen: brandmelding Bethesdaziekenhuis
In de ruimte tussen het dak en het plafond het gebouwtje met noodaggregaten van het Bethesda-ziekenhuis ontstond even na 8.00 uur brand.
Bij het proefdraaien van een van de twee noodaggregaten raakte een afvoerbuis zo verhit, dat de houten balken van het plafond in brand
vlogen.
Het isolatiemateriaal rondom de afvoer bleek niet geheel te zijn aangelegd en er is dan ook sprake van een constructiefout.
Isolatie moet tot buiten het dak worden aangelegd, waar in dit geval geen sprake van was.
.
Het verantwoordelijke bedrijf werd gewaarschuwd en kwam zo snel mogelijk ter plaatse.
Door de brand kwam de paraatheid van het ziekenhuis niet in gevaar, aangezien er
een tweede aggregaat beschikbaar was.
Tevens bestaat de mogelijkheid om een gehele afdeling van het ziekenhuis af te sluiten, zodat de belangrijkste afdelingen door kunnen draaien
.
Foto's: Sjoerd Robijn - www.regiohoogeveen.nl

Haren: broer en zus omgekomen op oversteekplaats station
Een man van 86 uit Haren en zijn 85-jarige zus uit Oegstgeest zijn gisteren om het leven gekomen op een oversteekplaats tussen twee perrons op het NS-station van Haren. Het tweetal werd geschept door de Intercity Groningen-CS - Assen en was op slag dood.
De Harenaar haalde zijn zus op van het station. De oversteekplaats is met spoorbomen beveiligd.
In verband met het onderzoek moesten de circa tweehonderd passagiers geruime tijd wachten, voordat ze de trein mochten verlaten.
De toedracht van het ongeval wordt door de Spoorwegpolitie onderzocht. Mede hierdoor was er vier uur lang geen treinverkeer bij Haren.
Foto's: Persbureau Meter


Woensdag 12 maart 2008

Hardenberg: afgebouwde woonarken onderweg naar de Kagerplassen
Vanaf woensdagmiddag zouden twee woonarken op bijzonder wijze naar hun toekomstige ligplaats nabij Leiden getransporteerd worden.
De drijvende woningen waren bij van de Water Arkenbouw in Hardenberg gebouwd.
Ze zouden met een speciaal transportschip van Deliver bv / Hakvoort uit Urk naar Zuid-Holland vervoerd worden.
Dit schip, dat  speciaal ontworpen is voor vervoer van dergelijke ladingen, kan een eindje afzinken en dan drijvende ladingen opnemen.
Daarna worden de ballasttanks leeggepompt en komt het vaartuig met lading en al omhoog.
De voorstuwing geschiedt door een aparte duwboot.
Helaas zorgde het stormachtige weer voor flink wat vertraging en speelde het laatste deel van het laden van de arken zich in het duister af.
Met wat inventief camerwerk wist de fotograaf alsnog een redelijk beeld te geven van het afzinken van de transportboot.
Volgens de planning moet het schip a.s. vrijdag in de Kagerplassen bij Leiden arriveren. 
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hardenberg: van nette auto tot wrak in nog geen tien seconden
Een in Duitsland wonende Nederlander had woensdag tegen het eind van de middag pech en geluk tegelijk.
De man reed over de Duitslandweg richting Itterbeck, toen hij met de rechterwielen in de berm belandde.
De beruchte ruk aan het stuur zorgde ervoor, dat de auto slipte, in de linker bermsloot over de kop ging en daar tot stilstand kwam.
Toen de politie arriveerde, stond de man al naast wat enkele minuten geleden nog een aardige Peugeot 405 was.
Omdat hij klaagde over nekpijn, besloot men de bestuurder voor nader onderzoek met een ambulance naar het ziekenhuis te brengen.
Berger Autax mocht het geplette wrak opruimen.
.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Westerhaar-Vriezenveensewijk: brand in woning aan de Sibculoseweg
Tegen elven werd gezien, dat er uit het dak van een woning aan de Sibculoseweg veel rook kwam.
Hierop werd het alarmnummer gebeld en gaf de meldkamer de brandweer Vroomshoop opdracht om uit te rukken.
Even later werd ook de hoogwerker van de Almelose brandweer ingezet.
Het bleek dit keer om een woning te gaan op een adres, waar in de afgelopen jaren al twee keer eerder brand had gewoed.
Hoewel er een flinke hoeveelheid rook uit het dak kwam, lijkt het er op, dat de brand op de bovenverdieping vrij snel onder controle was.
Voor zover bekend was er niemand aanwezig in de woning, die bij een autohandel hoort, toen de brand uitbrak.
Meer informatie ontbreekt nog.


WEERALARM

Vanmorgen om 05:11 en 07:00 uur heeft de brandweer in diverse regio's weeralarm afgegeven, nadat het KNMI dat al om 05:00 uur deed.
Er kwamen vanmorgen wat stormschademeldingen binnen, zoals in
Zwartemeer, waar dakplaten van een loods dreigden te waaien.
Men verwacht vanmorgen windstoten tot 110 km/uur, aan de kust zelfs tot 120 km/uur; mogelijk ook landinwaarts.
In de loop van de middag neemt de wind weer af. Momenteel (09:27 u) zijn er nauwelijks stormschademeldingen in IJsselland en Zuid-Drenthe.
Op Schiphol zijn tientallen vluchten geannuleerd en de vertragingen nemen waarschijnlijk vanmorgen alleen maar toe.

Het weeralarm voor de regio IJsselland werd regen 15:00 uur beëindigd, zonder dat er ernstige incidenten hadden plaatsgevonden.

De Hardenberger brandweer rukte uit naar de renovatieflat aan de Parkweg, maar hoefde daar niet in aktie te komen.
Klik hier voor onze nieuwslinkpagina met o.a. diverse weersites.

Dinsdag 11 maart 2008

Heeft u onze brandweerlinkpagina al eens bezocht ? Ook vandaag nieuwe items ! Klik hier

Nieuwleusen: twee auto's total loss na aanrijding
Op de kruising van de Klaverkampsweg met de Hoevenweg maakten twee personenauto's op onzachte manier kennis met elkaar.
De bestuurder van een Daewoo reed over de Klaverkampsweg, terwijl over de Hoevenweg een VW Golf de kruising naderde.
De Daewoobestuurder verleende op de kruising geen voorrang aan een bestuurster van een VW Golf Variant, die van rechts kwam.
De Daewoo werd door de Golf vol in de flank geraakt, vloog rakelings langs een boom en kwam in de linker bermsloot tot stilstand.
De bestuurder liep wonder boven wonder slechts een hoofdwond op; de zwangere bestuurster van de Golf bleef ongedeerd.
De VW kwam achterstevoren in dezelfde sloot terecht. Beide auto's waren onherstelbaar beschadigd.
De dagbladen, die in de Daewoo vervoerd werden naar verafgelegen adressen, zullen vanavond dus wat later bij de abonnees in de bus vallen.
Berger Leerentveld mocht ook hier de wrakken opruimen en werd daarbij getracteerd op een fikse regenbui. Foto's: Don Stolwijk - U SMedia

Steenwijk: ME ontruimt Ecohuis
Sedert gisteren hadden zes mensen zich op de bovenste verdieping van de Ecowoning verschanst om te voorkomen, dat deze ontruimd werd.
Het ging om leden van actiegroep Groen Front, waarvan er vier zich aan een kachelpijp hadden geketend.
Desondanks is de woning in de loop van de dag ontruimd door de Mobiele Eenheid.
De actievoerders werden aangehouden en naar het politiebureau Zwolle overgebracht, nadat de kettingen met een slijptol waren verwijderd.
De Ecowoning zal volgens de gemeente binnen twee dagen gesloopt worden en wordt inmiddels continu bewaakt.
Foto's: Persbureau Meter


Hasselt: truck dwars over de weg
Een vrachtwagen met oplegger, geladen met o.a. spaanplaat en plastispanplaten kwam rond 13:00 uur in problemen nabij Hasselt.
De chauffeur reed over de Verkavelingsweg richting Hasselt, maar werd in een bocht opeens verrast door een tegemoetkomende vrachtwagen.
Omdat de weg daar vrij smal is, week de trucker uit, maar belandde daarbij met de rechterzijde in de zeer drassige berm.
De truck zwaaide de weg op en kwam met de trekker in de sloot aan de linkerzijde tot stilstand, waarbij een deel van de lading op de weg viel.
En passant schampte de oplegger een boom in de rechter berm, die daarbij een flink stuk schors kwijt raakte.
Wonder boven wonder kwam de chauffeur er zonder kleerscheuren vanaf en liep de trekker weinig schade op, zo bleek na de berging.
Die werd uitgevoerd door de firma Leerentveld, met assistentie van een telekraan van de firma BKF.
De oplegger was na het ongeval rijp voor de sloop. De andere vrachtwagen, die supermarktvoorraden vervoerde, liep geen schade op.

Maandag 10 maart 2008

 

Almelo: evacuaties na flinke rookontwikkeling in ziekenhuis
Rond 18.37 uur kwam er een automatische brandmelding binnen bij de meldkamer vanuit het Twenteborg ziekenhuis aan de Zilvermeeuw. 
Omdat het om rookontwikkeling ging op meerdere etages van het ziekenhuis, schaalde de brandweer fors op.
Voor de brandweer was snel duidelijk, wat de rookontwikkeling op de diverse etages veroorzaakte.
De politie zette direct de omgeving van het terrein rondom het ziekenhuis af en hielp bij het evacueren van zo'n vijftig patiënten.
Het bleek om een vastgelopen V-snaar van een luchtbehandelingsinstallatie in de technische ruimte op de tweede etage te gaan.
.
Zij konden intern ondergebracht worden.Uit voorzorg heeft de brandweer metingen verricht.
Die toonden dat er in de rook geen concentraties van stoffen aanwezig waren, die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. 
De betreffende afdelingen zijn geventileerd en in de loop van deze avond konden de patiënten terug naar hun eigen afdeling. 
De brandweer Almelo heeft bijstand gekregen van verschillende korpsen uit de omgeving.
Daarbij zijn in totaal 28 voertuigen en circa 150 manschappen ingezet.   Foto's : Michel Hofsté en Persbureau Meter


Groningen: problemen met drinkwatervoorziening voorbij
Sedert middernacht is de druk op de waterleiding in Groningen-stad grotendeels weggevallen, waardoor er nauwelijks water uit de kraan komt.
Ook in omliggende plaatsen als Haren, Paterswolde, Eelde, Bedum en Haren en Zuidwolde zijn er problemen met het drinkwater.
Er zitten zo'n 220.000 mensen zonder drinkwater. Men is er nog niet achter, waar het lek zit, dat het probleem veroorzaakt.
.
De waterleidingmaatschappij raadt aan, drinkwater voor consumptie te koken, omdat het mogelijk met grondwater gemengd is.
Het lek is inmiddels verholpen en er komt weer water uit de kraan. Voor alle zekerheid moet dat nog wel twee minuten gekookt worden.
De storing zorgde leidde tot een run op mineraalwater: binnen een half uur waren de meeste supermarkten door hun voorraad heen.
Foto's: Persbureau Meter

Zondag 9 maart 2008

Gieten: twee overvallers maken geld buit bij beroving van casino
Vanavond hebben twee mannen het casino aan de Stationsstraat in Gieten overvallen.
De twee kwamen het casino binnen en dwongen het personeel geld af te geven, waarna ze er vandoor gingen.
Tijdens de overval bevonden zich vijf klanten in de zaak. Niemand raakte gewond.
De politie is direct begonnen met een buurtonderzoek.
Het Bureau Forensische Opsporing stelt een onderzoek in.


Tweede Valthermond / Ter Apel: twee zwaar gewonden  bij ongeval

Een man en een vrouw raakten rond 04:15 uur zwaar gewond bij een ongeval  op de Sellingerstraat tussen Tweede Valthermond en  Ter Apel. De auto, waarin de twee zaten, raakte tegen half vijf vannacht van de weg en botste met volle snelheid tegen een boom.
De wagen raakte totaal vernield. Het tweetal is met spoed naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen vervoerd.


Het Mobiel Medisch Team heeft ter plaatse hulp verleend.
Het ongeval ontstond toen de auto komende vanuit richting Sellingen in een flauwe bocht twee bomen raakte.
Het voertuig kantelde vervolgens en kwam daarna ondersteboven op het wegdek tot stilstand.
Omdat er in eerste instantie sprake was van een derde slachtoffer, is de omgeving nog afgezocht, maar er is niets gevonden.
De politie heeft het ongeval ter plaatse onderzocht en de sporen vastgelegd, waarna de berger het wrak heeft afgevoerd.
Foto's: Persbureau Meter

Belt Schutsloot: twee mannen te water na omslaan zeilboot
Twee mannen zijn zaterdagmiddag het water van de Belterwiede in Belt-Schutsloot gehaald, nadat hun zeilboot was omgeslagen.
Een visser zag het gebeuren en belde de hulpdiensten.
De brandweer heeft de tweetal met de boot uit het water gehaald en naar de vaste wal gebracht.

Met onderkoelingsverschijnselen werden ze naar het ziekenhuis vervoerd. De boot werd door de politie meegenomen.
Maar toen ze de auto van het slachtoffer wilden starten, lukte dit niet.
De brandweermannen wisten wel raad, toen de auto ook ook met startkabels niet aan de praat was te krijgen. 
Ze duwden de auto met succes aan, waarna de auto en boot toch nog het politiebureau konden bereiken.
Foto's: Persbureau Meter


Zaterdag 8 maart 2008
 
Zwolle: vrouw en en jongetje gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding op de splitsing IJsselallee - Spoolderbergweg in Zwolle zijn vanavond een vrouw en een jongetje gewond geraakt.
De automobiliste, wilde van het verkeersplein in de richting van de IJsselallee rijden.
Haar auto kwam in botsing met een auto, die vanaf de IJsselallee de Spoolderbergweg op reed.

.
De auto van de vrouw ging over de kop; de bestuurder van de andere auto bleef ongedeerd.
De brandweer van Zwolle verleende assistentie bij de afhandeling van het ongeval. De politie heeft de sporen van het aanrijding vastgelegd.
Daar de splitsing met verkeerslichten beveiligd is, wordt vermoed, dat automobiliste door rood is gereden.

Dalmsholte: weer flinke aanrijding op beruchte kruising
De bewoners van het pand op de hoek Dalmsholterdijk-Dalmsholterweg zijn waarschijnlijk al gewend aan auto's in hun heg.
Ook vanmiddag kreukelde er weer blik, toen er op de kruising weer eens een aanrijding tussen twee personenauto's plaatsvond.
Een ouder echtpaar had zich voorgenomen, die middag eens gezellig te gaan wandelen op de Lemelerberg.
Dat voornemen werd abrupt verstoord, toen ze voorzichtig in hun Ford Focus van de Dalmsholterdijk de kruising op reden.
Tot hun schrik naderde van links een blauwe VW Polo met ca 80 km/uur, waarvan de bestuurder geen aanstalten maakte om voorrang te geven.
Vlak voor de kruising bemerkte de Polo-bestuurder zijn fout en ging alsnog hard op de rem.
Ondanks dat volgde er een onplezierige confrontatie, waarbij de Polo in de heg van de tuin van de nabijgelegen woning tot stilstand kwam.
De inzittenden van beide voertuigen kwamen met de schrik vrij, maar de schade was aanzienlijk.
De beschadigde auto's werden weggesleept door berger Autax.

Weer ellende voor OXXIO-klanten

RTV Oost meldt, dat stroomconsumenten, die overgestapt zijn naar Oxxio, maar gebruik maken van het Cogas-netwerk, afgesloten dreigen te raken.
Oxxio komt zijn betalingsafspraken met Cogas namelijk niet na. De netwerkbeheerder is het nu zat en wilde de aansluitingen maandag j.l. al afsluiten.
Maar om de Oxxio-klanten niet gelijk in de kou te zetten, heeft Cogas in overleg met de DTE besloten de afsluiting uit te stellen tot 1 april a.s.
Meer over Oxxio: klik hier

Enschede: zeer grote brand in loods op industrieterrein
Vrijdagvond om 21:34 uur werd alarm geslagen in verband met een brand in een gebouw aan de Ir E L C Schiffstraat.
De wijde omgeving van deze lokatie aan de Nieuwe Industriehaven werd door de politie afgezet.
In eerste instantie werd gemeld, dat het om het gebouw van de Sligro levensmidddelengroothandel zou gaan, maar het bleek om een loods te handelen, waarin een bedrijf, dat de loods van de gemeente huurde, geperste houtsnippers had opgeslagen.

Er werd opgeschaald via middelbrand (21:41 uur) en grote naar zeer grote brand (21:51 uur) en sinds 22:13 uur zeer grote brand / GRIP-1.
Brandweer uit de wijde omgeving is opgeroepen, waaronder uit Hengelo en Oldenzaal.
De brandweer kon voorkomen, dat het gebouw van de groothandel in vlammen opging; de loods ging echter volledig verloren.
Het nablussen duurde de gehele nacht en gaat waarschijnlijk ook zaterdagmorgen door. Foto: Michel Hofsté

Vrijdag 7 maart 2008

Hoogeveen: ongeval met gevaarlijke stoffen bij DOC Kaas
Diverse hulpverleningsvoertuigen reden vanmorgen -na een ongevalsmelding- rond 11:00 uur het terrein van zuivelfabriek DOC op,
De alarmering repte over een "hulpverlening gevaarlijke stoffen" op het DOC Kaas Zuivelpark aan de Buitenvaart.
Dat gebeurde voor de eerste voertuigen met "toeters en bellen"; latere wagens kwamen "stil" aanrijden.
Kort daarna zijn zowel brandweerlieden als medewerkers van het DOC samengekomen in een kantine. 
Wat er mis is gegaan was niet direct duidelijk, maar wel werd duidelijk, dat twee personen onwel geworden waren in een vriescel.
Later bleek, dat de twee een te hoge concentratie kooldioxide hadden ingeademd. Ze maken het inmiddels weer goed.

Donderdag 6 maart 2008

Slagharen: afsluiting zuidelijk deel Herenstraat geen probleem voor winkelend publiek - klik hier

Politie rond grootschalig onderzoek in Meppel af: klik hier

Zwolle: bedrijfswagen brandt volledig uit
De brandweer van Zwolle-Centrum moest donderdagavond om twintig over negen uitrukken voor een autobrand in de Zwolse wijk Dieze.
Volgens de melding zou de brand woeden aan de Kromme Rijn.
De spuitgasten konden de straat niet meteen vinden en reden dan ook in eerste instantie verkeerd.
De politie was inmiddels al aanwezig en even later arriveerde ook de brandweer.
.
.
De Peugeot Partner-bedrijfswagen stond reeds in lichterlaaie en was overduidelijk niet meer te redden.
Tijdens het blussen van de brand waren er geregeld ontploffingen te horen.
Ook leek er siervuurwerk in de wagen te liggen, want regelmatig vlogen er bont gekleurde vuurballen uit het brandende wrak.
Het lijkt erop, dat de brand in de cabine van de wagen is begonnen.
Onderzoek moet moet uitwijzen of de brand is aangestoken, maar het heeft er alle schijn van dat dit inderdaad het geval is.
Vorig jaar rond deze tijd werd Zwolle geteisterd door het werk van een pyromaan.
In korte tijd zijn toen zo'n twintig auto's en een caravan uitgebrand. De dader is nooit gepakt.
Foto's: Arjan Prins - www.kilroy.nl


Woensdag 5 maart 2008

Klaverblad Hoogeveen: tankwagen gekanteld - afrit afgesloten
Vanmorgen rond 09:45 uur is een tankauto gekanteld op de afrit Assen - Meppel op de A28 klaverblad Hoogeveen.
De afrit richting Meppel voor verkeer komende uit noordelijke richting is daarom afgezet en er ontstond een file bij Hoogeveen.
In verband met vermeend gevaar werden sommige fotografen door de politie weggestuurd.
Hoewel eerst gemeld werd, dat het om gevaarlijke stoffen zou gaan, bleek al snel dat de lading geen gevaar voor de volksgezondheid vormde.
Het wachten is nu op de berging van de gekantelde combinatie, hetgeen een langdurige operatie dreigt te worden.
De lading ( magnesiumhoudende vloeistof ) moet namelijk eerst overgepompt worden.
Foto: Hans Spang - www.kilroy.nlInternetverbinding US Media weer in werking
In verband met overschakeling van KPN naar Orange ADSL konden er sedert maandag minder nieuws-updates plaatsvinden.
Daar wij van internet en emailmogelijkheden verstoken waren, hebben we noodmaatregelen moeten treffen.
Orange verzekerde ons bij het afsluiten van het contract, dat er geen off line tijd zou zijn, maar deelde men kort voor oplevering mede,
dat de omschakeling wel degelijk gepaard kon gaan met uitschakeling van de verbinding gedurende langere tijd; mogelijk zelfs drie dagen!
Bovendien zou het modem, waarvan in eerste instantie met stelligheid beweerd werd, dat dit met Orange ADSL zou werken, ongeschikt zijn.
( Dit werd ons pas verteld, toen we voor alle zekerheid bij de helpdesk naar de juiste instellingen van het modem informeerden !).
Woensdag bleek echter, dat het huidige modem toch voldoet en simpel ingesteld kan worden.
Bovendien krijgt de nieuwe abonnee ongevraagd betaalde diensten al anti-spam, antivirus en firewall aangesmeerd.
-
Goed te weten, mocht ook u door Orange benaderd worden voor een ADSL-abonnement !

Winterweer speelt verkeer parten

Plostelinge sneeuw en hagelbuien zorgden vanmorgen voor onplezierige verrassingen op de weg.
Sommige weggebruikers hadden de plotseling opdoemende laag witte neerslag niet verwacht, ondanks de dreigende wolken aan de hemel.

Op de A32 bij Steenwijk richting Meppel slipte en botste een aantal auto's, waarbij forse schade ontstond.

Over eventueel letsel is niets bekend.

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.

Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.

Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.

Monitored by: InternetSeer - Web Site Monitoring