Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Mei 2008 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 25 mei 2008

Hasselt: auto in sloot- bestuurster ongedeerd
Een automobiliste uit Hasselt is vanmiddag met haar auto in een sloot langs de Verkavelingsweg terecht gekomen.
In een flauwe bocht belandde ze met haar wielen naast de weg en de hierop volgende ruk aan het stuur bracht de wagen wel weer op het asfalt, maar de auto vloog dwars de weg over.
Hierop "corrigeerde" de vrouw opnieuw, maar ditmaal was er geen houden meer aan: het voertuig botste in de slootwal, tolde een keer over de kop en kwam weer op de wieltjes terecht met de neus in het water.
De vrouw kwam ongeschonden uit haar totaal vernielde Peugeot.
Nadat een agent van het team Horst en Waterland alles op papier had gezet kreeg berger Hooikammer de taak om de auto te bergen en hem morgen naar een garagebedrijf te brengen.
Uit onderzoek bleek, dat de vrouw net op het punt waar de berm het laagst lag, van de weg geraakt was.
Misschien dat de weg in de nabije toekomst dezelfde behandeling krijgt als het gedeelte op Zwolse grond.
Daar is de afgelopen weken langs beide zijden een rij graskeien aangebracht.
.
.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Ook "Hardenberg" succesvol bij reeënjacht
Het moge bekend zijn: wie van regelmatige werktijden en saai werk houdt, moet geen lid worden van de vrijwillige brandweer.
Dat werd vanmorgen weer eens duidelijk, toen er om 08:23 uur gemeld werd, dat er "dieren" bij de Kanaaldijk in het Overijssels Kanaal lagen.
De Hardenberger brandweer ging er met een tankautospuit en (uiteraard) het nieuwe hulpverleningsvoertuig en de boottrailer heen.
De boot werd bij de Klinkerwegbrug te water gelaten, maar de ree bleek een eind verder baantjes te trekken.
Lang hoefden de redders echter niet te varen, want "meneer de bok" kwam in flink tempo op de boot af gezwommen.
Het kostte de bootbemanning niet veel moeite om de drenkeling met de vangstok te strikken, maar 'm aan boord krijgen was wat meer werk.
Toch lukte dat ook voorspoedig en men besloot het dier in een groot weiland aan de Kanaalweg Oost zijn vrijheid terug te geven.
Na klauterpartij over een hek, over prikkeldraad en over een slootje kon de reebok al snel zijn nieuwe territorium gaan verkennen.
Na een kort sprintje stopte het dier echter en keek verbaasd om zich heen met een blik van "Waar ben ik nu weer beland?"
Hopelijk laat onze gehoornde vriend verdere zwemoefeningen even achterwege.
Na de boot op de trailer geladen te hebben, vertrokken de dierenredders met een voldaan gevoel naar de kazerne.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zaterdag 24 mei 2008

Onze weekendvideo:
Däckia banden - klik hier !

Zwolle: duikploegen ingezet vanwege vermeende drenkelingen
Vanmiddag werden de duikploegen van Hasselt en van Zwolle opgeroepen voor een hulpverlening aan de Waterlelie in de wijk Stadshagen.
Vanuit een flat was gezien, hoe een zeilbootje omsloeg op de Milligerplas.
Direct werd er alarm geslagen omdat niet duidelijk was of iedereen veilig van de boot af was gekomen.
De duikploeg van Hasselt arriveerde als eerste en er werden enkele getuigen uitgehoord, om er achter te komen of er zich nog steeds personen in of nabij de boot waren.
Hierover waren de getuigen het niet geheel met elkaar eens.
Volgens de een was iedereen aan de kant, maar een ander beweerde, dat er nog steeds iemand op het bootje was.
Met behulp van het Hansabord ging een duiker richting de boot, maar onderweg werd toch duidelijk, dat iedereen veilig aan de wal stond.
Toch werd de boot doorzocht, waarna de duiker weer op zijn bord naar de kant werd getrokken.
De ambulancebroeders onderzochten de personen even, maar van letsel was geen sprake.
Hierna hielpen zij om alle spullen terug te brengen naar het waterongevallenvoertuig.
Toen alles weer ingepakt was, keerden de rode wagens terug naar de kazerne en kon er weer genoten worden van het heerlijke weer.
Foto's: Henry Wallinga- www.zwartewaterkrant.nl


Fluitenberg: vier gewonden bij frontale botsing
Op de Fluitenbergseweg zijn vanmiddag bij een frontale aanrijding meerdere personen gewond geraakt.
Volgens getuigen stond een rode Renault voorgesorteerd om af te slaan, toen er uit tegenovergestelde richting een Kia naderde en op de Renault in reed.
In eerste instantie leken er geen gewonden te zijn gevallen, maar later bleek, dat er toch vier personen naar het ziekenhuis moesten voor nader onderzoek.
Het toeval wilde, dat er een ambulancemedewerkster achter de betrokken auto reed, waardoor de slachtoffers verzekerd waren van directe eerste hulp.
Het ongeval gebeurde precies voor de deur van het Partycentrum De Schildhoeve, waar deze dag een activiteitenprogramma werd gehouden voor medewerkers van bouwbedrijf Ter Stege.
Personeel van De Schildhoeve verleende direct assistentie en vingen de geschrokken betrokkenen op en voorzagen slachtoffers, hulpverleners en persmedewerkers van drinken. Ook het verkeer werd stopgezet door verkeersregelaars.
Beide voertuigen werden afgevoerd door Kraal en kunnen als total loss worden beschouwd.
Foto: Sjoerd Robijn - www.regiohoogeveen.nl


Balkbrug: automobilist gewond bij aanrijding met tractor
De brandweer van Balkbrug rukte rond half twaalf vanmiddag uit, nadat zich op de Hoofdweg bij Balkbrug een verkeersongeval had voorgedaan.
Bij aankomst op de ongevalslokatie (niet ver van de Nieuwe Dijk) trof men een in een bermsloot gekantelde Nissan Patrol terreinwagen aan.
Enkele tientallen meters verderop stond op de uitrit van een boedrerij een tractor, waarvan de laadschop half losgerukt was.
Al snel bleek, dat de bestuurder van de tractor de Nissan, die van links aan kwam rijden, niet had gezien, toen hij de weg op wilde rijden.
Nadat de terreinwagen de tractor hard had geraakt, schoot de auto nog enkele tientallen meters door en kwam in de sloot tot stilstand.
De bestuurder, wiens letsel nog niet bekend is, is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Berger Autax zorgde er voor, dat het wrak van de Nissan uit de sloot getakeld en afgevoerd werd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Schoonoord: bestuurder ernstig gewond ten gevolge van eenzijdig ongeval
Een Wegenwachtmedewerker was er rond 10: 00 uur getuige van, dat er op de Slenerweg bij Schoonoord een ernstig ongeval gebeurde.
De ANWB-man, die achter een personenauto met een aanhangwagen in de richting van Schoonoord reed, zag hoe de combinatie na het passeren van een tegenligger begon te slingeren.
De bestuurder slaagde er niet in, zijn auto in bedwang te krijgen, waarop het voertuig enkele keren over de kop ging en in de linker berm ter hoogte van de bestuurdersportier tegen een lichtmast en een boom klapte, waarna het voertuig op z'n linker kant tot stilstand kwam.
De met twaalf zakken kunstmest geladen aanhanger werd daarbij losgerukt en kantelde enkele tientallen meters verderop op een fietspad.
De Wegenwachter gaf via zijn alarmknop direct de lokatie van het ongeval door, waardoor de hulpverleneing zeer snel op gang kwam.
Vanwege de ernst van de verwondingen werden niet alleen ambulances, politie en brandweer opgeroepen, maar ook het Mobiel Medisch Team.
De traumaheli landde in een nabijgelegen akker achter een boerderij.
Het slachtoffer werd uit het wrak van zijn auto bevrijd door het dak met een hydraulische schaar van het voertuig te knippen.
Vervolgens werd de man, die aanspreekbaar was, per traumaheli naar het Universitair Medisch Centrum overgevlogen.
Zijn acht maanden oude Daihatsu Terios kon naar de sloper.

Door de droogte ging de start van de heli gepaard met een stevige stofwolk, maar de brandweer had uit voorzorg diverse losliggende voorwerpen in de nabije omgeving verwijderd of vastgelegd.

Zoals gebruikelijk bij ongevallen, waarbij slachtoffers zijn gevallen, legden verkeersongevalsanalisten de details van het voorval vast voor het proces verbaal.
Waarschijnlijk heeft de lading van 300 kilo kunstmest onjuist in de aanhanger verdeeld gelegen en leidde dit tot een verkeerde kogeldruk.
Foto: Don Stolwijk - U S MediaHardenberg: verkoop van gevonden en niet afgehaalde fietsen
De traditionele verkoop van door de politie gevonden en niet afgehaalde fietsen vindt dit jaar plaats op zaterdag 31 mei van 13:00 - 15:00 uur.
Ook nu staat er weer een flink aantal fietsen bij de politie, waarvan de eigenaar niet achterhaald kon worden en om te voorkomen, dat ze onbruikbaar worden, doordat ze te lang op de binnenplaats staan, worden ze verkocht.
De verkoop, die in principe bedoeld voor degenen, die aangifte gedaan hebben van diefstal van hun rijwiel, vindt plaats op de binnenplaats van het politiebureau in Hardenberg. Tevens doet de politie een oproep om fietsen te laten graveren, zodat de eigenaar achterhaald kan worden.


Dedemsvaart: brandweer staat ambulancepersoneel bij
Uitslapen zat er zaterdag niet in voor de mensen van de Dedemsvaartse brandweer en de bemanning van de hoogwerker uit Hardenberg.
Om 06:48 uur kwamen de P2000-piepers tot leven.
Het verzoek van de alarmcentrale was, om met spoed naar een woning aan de Sportlaan te rijden voor een til-assistentie.
De ambulancebroeders moesten een patiënte van de eerste verdieping overbrengen naar de ambulance, maar hadden daar de hulp van de brandweer bij nodig, omdat dat niet via de trap lukte. 
De vrouw werd daarom via een raam aan de voorzijde van het pand op de bak van de hoogwerker geschoven en veilig naar de begane grond en de wachtende ziekenauto overgebracht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vrijdag 23 mei 2008

Emmen: dode man in auto gevonden
 
In een auto op een parkeerplaats aan de Odoornerweg in Emmen heeft een wandelaar vanochtend een dode man gevonden.
De politie heeft sporenonderzoek verricht en het stoffelijk overschot wordt onderzocht.
Onbekend is hoe de man om het leven is gekomen. De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek.
Op dit moment staan volgens de politie vast, dat het niet om een misdrijf gaat.
De politie probeert de juiste doodsoorzaak vast te stellen.
Foto: Persbureau Meter


Rossum: schoolgaande jeugd getuige flinke aanrijding
Schoolgaande jongeren waren vanmorgen getuige van een fikse aanrijding tussen een taxibusje en een personenauto in Rossum
Op de kruising van de Ootmarsumsedijk en de Hilbertweg kwamen de twee voertuigen onzacht met elkaar in aanraking.
De bus kantelde de berm in; de personenauto kwam enkele meters verderop boven een slootje tot stilstand, waarbij het voertuig rakelings langs een boom ging.
Wonder boven wonder vielen er geen ernstig gewonden en raakten ook de scholieren niet bij de crash betrokken.
Over de toedracht van de aanrijding en de indentiteit van de bestuurders en hun letsel is nog niets bekend.
Foto's: Michel Hofsté


Dieselprijs rijst de pan uit, maar: het kan nog gekker...!  

In Nederland wordt de automobilist dagelijks geconfronteerd met bizarre brandstofprijsverhogingen.
Vooral de dieselprijs vliegt dagelijks omhoog en veroorzaakt op korte termijn een revolutie in de autoverkopen.
Nadat de regering het gebruik van bestelwagens door particulieren al onaantrekkelijk heeft gemaakt, worden nu alle voertuigen met dieselmotoren, die tenslotte ontworpen zijn voor langdurig gebruik en grote aantallen kilometers, onaantrekkelijk gemaakt.
Het zogenaamd "tijdelijke" kwartje van Kok, dat in 1991 werd ingevoerd om de schatkist te spekken, heeft inmiddels al een aanzienlijk langere levensduur bereikt dan het Duizendjarig Rijk van Adolf Hitler, dat slechts twaalf jaar stand hield!

Maar wie regelmatig de Duitse grens over gaat, zal opgevallen zijn, dat daar dieselolie al praktisch even duur is als benzine. Jarenlang tankten Nederlanders even over de grens, maar de rollen zijn nu omngedraaid !
Niet alleen de sowieso al veel hogere accijs op diesel, maar ook de recentelijk van 16 naar 19 procent verhoogde Mehrwertsteuer (BTW) deed daar de dieselrijders de das om.

Handige tankstationhouders aan deze kant van de grens weten inmiddels wel, hoe je Duitse dieselrijders informeert over het enorme prijsverschil, dat gepaard gaat met een tankbeurt aan de Nederlandse kant van de grens: een simpele banner op kilroy.nl .Emmen: sloeg de pyromaan weer toe?

De berging van een woning aan de Kwekebos in Emmen heeft in de afgelopen nacht door brand grote schade opgelopen.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Daar ook brandstichting niet wordt uitgesloten heeft de politie de plaats des onheils afgezet en een onderzoek ingesteld. Foto: Persbureau Meter.


Klazienaveen: waterleidingbreuk zet straat onder water

De Brugstraat in Klazienaveen kwam gisteravond rond half elf onder water te staan na een lek in een transportwaterleiding.
Enkele kelders liepen onder en ook een garage hield het niet droog.
De brandweer van Klazienaveen had dan ook de handen vol aan de pompwerkzaamheden.
De leiding is door personeel van Waterleidingmaatschappij Drenthe gerepareerd.
Waardoor de leiding brak is nog niet bekend, maar bij de waterleidingmaatschappij houdt men het op een spontane breuk in het leidingnet.

Foto: Persbureau Meter

Donderdag 22 mei 2008

Balkbrug: grootschalige inzet vanwege "grote brand"-alarmering Veldzicht
Blusploegen uit Balkbrug en Dedemsvaart werden om 13:16 gealarmeerd vanwege een binnenbrand op het terrein van TBS-instelling Psychia-trisch Centrum Veldzicht aan de Ommerweg in Balkbrug.
Kort daarop werd opgeschaald naar GRIP 1 en "grote brand" en werden ook blusgroepen uit Ommen en Hardenberg opgeroepen.
Onderweg werd al bekend, dat er tijdens dakdekkerswerkzaamheden op een gebouw brand zou zijn itgebroken.
Bij het aanbrengen van dakleer was een brandmelder in de ruimte er onder geactiveerd, waardoor de gebruikelijke procedures bij brandgevaar in gang werden gezet.
De snelle opschaling had meer te maken met de inrichting en eventuele evacuatie van TBS-patiënten, maar in het hoofdgebouw, waar de melding vandaan kwam, waren geen TBS-patiënten aanwezig. Wel werd het daar aanwezige personeel geëvacueerd.
Voor de meeste brandweerlieden viel er dus niets te doen en al snel kon men retour kazerne.
Alleen "Balkbrug" restte nacontrole van het door brand getroffen gebouw.
Personeel van de instelling kon vervolgens weer het terrein op en aan het werk.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Coevorden: brandweer grossiert in waterreeën
De afgelopen weken regent het meldingen over "dieren te water"; met name rond Coevorden en de Krim.
De waterwegen -met name de Lutter Hoofdwijk, het Coevorder Kanaal en het Stieltjeskanaal- blijken moeilijke obstakels voor onervaren reeën.
Ook gisteravond om 19: 45 uur was het weer raak, toen gemeld werd, dat er aan het Stieltjeskanaal Oostzijde een ree in problemen was geraakt.
De Coevorder brandweer rukte hierop uit met een tankautospuit en de waterongevallenwagen.
Bij aankomst stond de ree al te wachten aan de waterkant, maar het dier bleek moeilijk te vangen, want het was nog behoorlijk fit.
Maar de Coevordenaren hebben inmiddels ruime ervaring in het redden van dieren en slaagden er uiteindelijk, de ree te vangen.
Vervolgens voeren de mannen terug naar naar de viaduct richting Nieuw Amsterdam.
Tot ieders verbazing wachtte hen daar een tweede "klant"op, die zich ook niet zonder slag of stoot liet vangen.
De twee zwervers zijn bij de Katshaar vrijgelaten.

Woensdag 21 mei 2008

Dalerpeel: natuurbrand blijkt oude paasbult
Blusgroep de Krim kreeg om 21:55 uur opdracht om naar de Oranjestraat in Dalerpeel te rijden om een natuurbrand te bestrijden.
Gezien de geschiedenis van deze omgeving, waar geruime tijd een pyromaan actief was, leek het dus weer menens te worden.
Gelukkig bleek de brand niet in een heide- of bosperceel te woeden, maar in een oude paasbult, die opzettelijk aangestoken lijkt.
..
Het kostte een flinke hoeveelheid water om de afvalhoop goed te "verdrinken", maar het bleek een goede oefening.
De nieuwe uitrukpakken van "de Krim" ondergingen een stevige vuur- (= water)doop.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Foxwolde: ernstig gewond slachtoffer ruim een uur bekneld
Een gewonde automobilist heeft ruim een uur  in z'n wagen gezeten, voordat hij uit de auto, die boven een sloot hing, geborgen konden worden. Het ongeval, waarbij twee personenauto's betrokken waren, gebeurde vanavond op de kruising Moleneinde - Roderwolderweg in Foxwolde.
De automobilist kwam in botsing met een andere personenauto, waarvan de bestuurder licht gewond raakte.
De brandweer, ambulancedienst en Mobiel Medisch Team zijn meer dan een uur bezig geweest om de ernstig gewonde man te bevrijden.
Verkeersongevalsanalisten van de politie hebben ter plaatse de sporen opgenomen.
Foto's: Persbureau Meter


Den Nul: fikse klapper loopt goed af
Rond het middaguur werd de blusgroep van Wijhe opgeroepen voor een ongeval met letsel.
De plek des onheils bevond zich op de Rijksstraatweg tussen Wijhe en Olst, vlak voor het dorpje Den Nul.
Bij aankomst trof de brandweer een zwaar beschadigde Citroën C4 aan, die dwars op de weg stond.
Wonder boven wonder kon de bestuurster het wrak zonder kleerscheuren verlaten.
De auto was met de wielen in de berm terechtgekomen.
Langs de Rijksstraatweg staan talloze bomen vlak langs de wegkant, dus een flinke aanrijding met een boom kon zij niet meer voorkomen.
De klap was zo hevig, dat het rechtervoorwiel zo ongeveer op de bijrijdersstoel lag.
Het is dan ook een geluk dat er niet meer personen in het voertuig zaten.
Na controle door het ambulancepersoneel kon de vrouw uit de ambulance stappen en vervangend vervoer gaan regelen.
Voor de brandweer zat er weinig anders op dan de brokstukken bij elkaar te zoeken.
Berger Leerentveld uit Zwolle heeft het onherstelbaar beschadigde wrak afgevoerd.
Foto's: Arjan Prins - www.kilroy.nl


Orvelte: loods achter boerderij in vlammen opgegaan

Een loods achter een boerenbedrijf aan het Oranjekanaal Noordzijde in Orvelte met daarin machines, hooi en stro is vanmiddag afgebrand.
De brandweer, die om 15:04 uur gealarmeerd werd, zette direct groot materieel in, maar de loods brandde geheel uit. Een nabijgelegen schuur kon wel worden behouden.
Een voordeel voor de akkerbouwer was, dat de voorraad poot- en andere aardappelen net begin deze maand uit de schuur waren gehaald. Doordat de asbest dakbedekking door de hitte sprong, ontstond er asbestvervuiling rond de schuur.
Die zal door een gespecialiseerd bedrijf worden  opgeruimd.

Foto: Don Stolwijk - U S Media

Dinsdag 20 mei 2008

BSE in Wapse
Op een boerderij bij het Drentse Wapse is bij de achtjarige koe Roelie 177 de ziekte Bovine Spongiforme Encephalopathie (BSE / gekke-koeienziekte) ontdekt.
Het dier, dat haar hele leven op de boerderij had doorgebracht, had volgens de boer al enige tijd problemen met lopen.
De koe is op 7 mei geëuthanaseerd door de bedrijfsdierenarts en vervolgens naar de destructie gebracht.
Onderzoek bij het CVI bracht aan het licht, dat het hersenweefsel van het dier positief reageerde op de BSE-test.
Zoals gebruikelijk wordt ook een onderzoek ingesteld naar het veevoer, met name naar het voer gegeten in de eerste levensmaanden.
Alleen risicodieren worden geruimd. Dat zijn dieren die in dezelfde tijd als het besmette rund op hetzelfde bedrijf zijn geboren of hetzelfde voer hebben gegeten en de nakomelingen jonger dan twee jaar.
In dit geval zijn er zeven risicodieren getraceerd op het besmette bedrijf en deze worden morgen geruimd.
Dit geval is het eerste dit jaar en het vijf en tachtigste sedert 1977.


Drie gewonden bij kop - staart aanrijding op de N34 bij Anloo
Op de inmiddels beruchte N34 vond bij Anloo vanmiddag een kop-staartaanrijding plaats, waarbij drie gewonden vielen.
Een auto met daarin een gezin met twee jonge kinderen uit Gieten moest plotseling afremmen, hetgeen de bestuurder van een daar achter rijdende auto met drie inzittenden niet tijdig opmerkte. De auto ging via de berm de sloot in en sloeg hierbij enkele malen over de kop.
De drie inzittenden zijn door brandweer- en ambulancepersoneel uit de auto gehaald.
Daar er niemand bekneld zat, hoefde er niet in het voertuig te worden geknipt.
De bestuurder van de achterop komende auto is met een fikse hoofdwond per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Ook zijn twee passagieres werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
Daar er in de voorste auto ook een baby zat, is voor de zekerheid de traumaheli ter plaatse geweest.
Het gezin uit Gieten bleek aan het ongeval echter geen verwondingen te hebben over gehouden.
Voor de beide kinderen had de brandweer een pluche "goodbear" mee gebracht.
Het zoontje werd opgevangen door een brandweervrouw en enkele brandweermannen.
Hij mocht zelfs in de cabine van de brandweerauto zitten en de sirene aanzetten.
Nadat de VOA het ongeval op papier had gezet kon de berger de voertuigen afvoeren en kon de N34 weer voor het verkeer opengesteld worden.
Tijdens het ongeval was de autoweg tussen de afrit Annen en het verkeersplein Gieten ruim twee uur  in beide richtingen afgesloten geweest.
.
Foto's: Persbureau Meter


Hoogstede-Tinholt (D): brandweer verleent hulp bij verkeersongeval
De Ortsfeuerwehr Hoogstede rukte gisteren uit naar de Vechtetalstraße, waar een automobiliste bekneld was geraakt na een verkeersongeval.
In totaal rukten drie brandweervoertuigen uit, twee ambulances, ADAC traumaheli Christoph Westfalen en een noodarts.
De politie zette twee surveillancewagens en een motorrijder in.
Het beknelde slachtoffer werd met hydraulische redgereedschap bevrijd door het dak van de auto te verwijderen.
Daarna werd de vrouw met hulp van de brandweerlieden naar de reddingheli gedragen.
De uitruk duurde ongeveer twee uur.
De oorzaak van het ongeval, waarbij twee personenauto's waren betrokken, wordt door de politie onderzocht.
Foto: Andreas Heck

Klazienaveen: hennepkwekerij ontdekt na klachten van buurtbewoners
Na diverse klachten uit de buurt heeft de politie tijdens een onderzoek in een woning aan de Vesperweg een hennepkwekerij gevonden
In een van de slaapkamers vond men een in aanbouw zijnde kwekerij en zo’n 350 planten.
De electriciteit werd illegaal afgetapt, wat heel gevaarlijke situaties kan opleveren.
Doordat de omgeving melding heeft gedaan bij de politie, kon deze kwekerij worden ontmanteld.
Bij het afbreken en afvoeren werd door diverse buurtbewoners aangeboden om een handje te helpen.


Emmen: School voor praktijkonderwijs in de as gelegd
Vannacht om 01:22 uur werd er een "brandgerucht"gemeld voor school de Opstik aan de Stroetweg in Emmen-Noordbarge.
Vrijwel direct daarop werd doorgegeven, dat het om een binnenbrand ging.
Om 01:32 uur werd er een "middelbrand"-alarmering van gemaakt en direct daarop is naar "grote brand" opgeschaald.
De brandweer stond al bij aankomst machteloos tegen de alles verzendende vlammenzee en het was duidelijk, dat het pand verloren ging.
De brand, die gepaard ging met zeer grote vlammen, zware rookontwikkeling en een forse vonkenregen, was al van verre te zien.
Bovendien gingen er enkele gasflessen met harde explosies de lucht in.

De School voor praktijkonderwijs, die in het nagenoeg geheel houten pand gehuisvest was, ontstond uit een fusie tussen Opstik en Tricon.
De school is was gehuisvest in drie gebouwen: aan de Oude Roswinkelerweg, de Stroetweg en de Hagedoorn.
.
Burgemeester Cees Bijl kwam naar de plaats des onheils om zich op de hoogte te laten stellen.
Omdat de politie rekening vanwege eerdere branden in scholen in Emmen rekening houdt met brandstichting, werden er rond het pand linten gespannen. Bij daglicht zal de Technische Recherche een onderzoek instellen. De Stroetweg en de Huizingsbrinkweg blijven nog afgesloten.
Bij de brand is asbest vrijgekomen, dat door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd zal worden.
Dinsdag om 10:26 uur bleek nablussen noodzakelijk.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Maandag 19 mei 2008

Emlichheim: Duitse kat, Duitse worst...
Rond zes uur vanavond werd de hulp van de Emlichheimer brandweer ingeroepen voor hulpverlening bij een geval van"klein dierenleed".
Aan de Grasriete in Emlichheim zat een kat al sinds zaterdag op zes meter hoogte in een boom.
Goede woorden hielpen niet, dus kwamen er een stuk Schinkenwurst aan te pas om de dakhaas van z'n favoriete tak te lokken.
En inderdaad: de verleidingspoging lukte en al snel kwam poeslief in de armen van een brandweerman de ladder af.
Foto's: Hartmut Gosink


Hardenberg: nieuw hulpverleningsvoertuig in actie bij gaslek
Het nieuwe hulpverleningsvoertuig van de Hardenberger brandweer kwam vanmiddag in actie bij een ongevalletje in Hardenberg.
De bemanning van de "870" kreeg om 16:14 uur opdracht om naar sportpark de Boshoek te rijden vanwege een aardgaslek.
Samen met de bemanning van tankautospuit werd hen al snel duidelijk, wat de oorzaak van het lek was.
Het ongeval ontstond, toen werknemers bezig waren met het aanleggen van een hek bij de ingang.
Bij het in de grond slaan van de laatste stalen paal raakte men een gasleiding en spoot aardgas uit de grond.
Gelukkig waren monteurs van Cogas er snel bij om de leiding af te sluiten en vervolgens het lek te dichten.
Wel kwamen daardoor vier gebouwen in de omtrek van het sportpark tijdelijk zonder gas te zitten.
Onze fotograaf nam de gelegenheid te baat om de bij de firma Ziegler gebouwde "HV 30-870" uitgebreid op de gevoelige chip te zetten.
Binnenkort is de Hardenberger brandweer trouwens ook een nieuwe tankautospuit rijker.
Foto: © Don Stolwijk - U S Media


Echten: dode man gevonden in bootje bij  Echten
Aan het eind van de middag is in een kajuitjachtje aan de ligplaats van de Hoogeveense Vaart het lichaam gevonden van een dode man.
Meerdere getuigen bevestigen, dat het om Hoogevener R.B. gaat.
Over de doodsoorzaak is nog niets bekend gemaakt.
Na een kortstondig politie-onderzoek in de boot, is het lichaam per lijkwagen meegenomen voor nader onderzoek.
Zijn hond, die tijdelijk aan een boom werd gebonden, leek in de gaten te hebben wat er mis was.
Tijdens en na het afvoeren van het lichaam bleef het dier blaffen...
Foto's: Sjoerd Robijn - www.regiohoogeveen.nl

Sint Nicolaasga - twee doden door amoniakwolk

Eenveehouder (61) en zijn 31-jarige schoonzoon zijn vanmorgen om het leven gekomen door vermoedelijk een ammoniakvergiftiging.
Volgens de politie waren ze mest aan het mengen, waardoor koolmonoxide en ammoniak vrijkwamen, hetgeen de twee fataal is geworden.
De mannen werden gevonden door een leverancier, die direct alarm sloeg en reanimatie toepaste.
Desondanks was het leven van de mannen niet meer te redden.
De man, die de levensloze lichamen vond, werd eveneens onwel en werd overgebracht naar het ziekenhuis.
De traumaheli met het Mobiel Medisch Team kwam ter plaatse om eerste hulp te verlenen.

Foto's: Persbureau Meter


Leek: drie gewonden bij frontale botsing met ambulance
Drie personen raakten zaterdagmiddag gewond op de splitsing van de Oldebertweg met het Industriepark bij een aanrijding.
Een ziekenauto was met ingeschakelde zwaailampen en sirene op weg naar een spoedmelding.
De wagen kreeg op de splitsing geen voorrang van een 87-jarige automobilist uit Niebert.
De verpleegkundige van de ambulance, de automobilist uit Niebert en zijn echtgenote (81) werden naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. De chauffeur van de ambulance bleef nagenoeg ongedeerd.
De automobilist moest door de brandweer en ambulancepersoneel uit z’n auto worden gehaald.
Ook de traumaheli was ter plaatse. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding
/
Foto's: Persbureau Meter

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.

Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.

Monitored by: InternetSeer - Web Site Monitoring