Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
November 2008 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zaterdag 22 november 2008

Wateren: brand in rietgedekte woning tijdig bedwongen
Brandweerwagens van de posten Diever en Vledder togen vanmorgen met spoed naar het tussen Appelscha en Diever gelegen plaatsje Wateren, waar aan de Boterpol brand woedde in het onderste gedeelte van een split-level woning.
De bewoner was nog maar net wakker, toen hij ontdekte, dat de sauna, die zich in een aparte ruimte achter de garage bevond, in brand stond.
Hij wist met veel tegenwoordigheid van geest en ondanks de hevige zwarte rookontwikkeling de omvang van de brand te beperken; mede geholpen door de aanwezigheid van een brandwerende muur.
De rietgedekte en van houten wanden voorziene woning, die in een bosrijke omgeving staat, was wat moeilijk bereikbaar vanwege de smalle onverharde weggetjes op het terrein, dat voornamelijk recreatiewoningen staan.
Desondanks slaagde men er in, de vlammen te doven, voor het gehele pand in rook opging.
-
De sauna brandde uit; het interieur en de omgeving van de er onder gelegen garage liepen veel roetschade op.
De dichte rook, die door het gehele huis hing, werd met een overdrukventilator weggeblazen.
Foto's: © U S Media


N348: automobilist overlijdt na botsing met truck door slippartij
Een 24-jarige automobilist uit Fluitenberg vond vanmorgen rond zeven uur de dood bij een verkeersongeval door gladheid op de Raalterweg, de provinciale weg N348 tussen Raalte en Wesepe.
De auto reed richting Raalte, slipte in een flauwe bocht en gleed frontaal tegen een vrachtwagen, die richting Deventer reed.
De bestuurder van de personenauto overleed ter plaatse. De uit Tiel afkomstige chauffeur (50) van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.
De brandweer kwam nog ter plekke om assistentie te verlenen. Zowel de auto als de vrachtwagen raakten zwaar beschadigd.
Verkeersongevalsanalisten hebben de omstandigheden rond het ongeval onderzocht en de sporen vastgelegd.
Foto: Persbureau Meter


Vrijdag 21 november 2008

Zwartsluis: glijpartijen door winterse neerslag
Vrijdagavond zijn op de Zomerdijk tussen Zwartsluis en de afslag naar Meppel twee personenauto`s van de weg geraakt.
Beide ongevallen onstonden door plotselinge gladheid, waardoor de voertuigen in een flauwe bocht onbestuurbaar werden en zo respectievelijk bovenop een boomstronk en tegen een boom tot stilstand kwamen. 

De bestuurder van het eerste voertuig wilde richting Steenwijk rijden.
In de bocht werd de drie weken oude Skoda Octavia onbestuurbaar en belandde op een boomstronk.
Als geluk bij een ongeluk botste de auto van de man nog op deze stronk, want anders was het voertuig waarschijnlijk te water geraakt.

De bestuurder van het andere voertuig, een Ford Escort, reed richting Zwartsluis, maar ook hier verloor de bestuurder in de bocht de macht over het stuur. Na een slippartij kwam de auto vlak voor een boom tot stilstand.
De bestuurder van deze auto moest op het bureau een ademanalyse ondergaan, omdat de politie een vermoeden had, dat hij had gedronken.
Bij deze ongevallen raakte niemand gewond. De voertuigen zijn door berger Hooikammer afgesleept
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


N33 / Gieten: auto in vier stukken na fataal ongeval - bestuurder omgekomen (update)
 
Een 72-jarige automobilist uit Gasselte is in de namiddag verongelukt, toen hij tijdens zeer slechte weersomstandigheden op de N33 tussen Gieten en Eexterzandvoort in botsing kwam met een vrachtwagen.
Hierna brak de auto van de man in vier stukken en kwam onderaan het talud terecht. De bestuurder was op slag dood.
Het ongeluk gebeurde, nadat de man in een winterse bui slipte en frontaal op een hem tegemoet komende vrachtwagen botste.
De vrachtwagen schaarde en kwam deels in de berm tot stilstand. De ravage was enorm.
De weg is bijna drie uur afgesloten geweest, hetgeen een enorme file en kop-staart-aanrijdingen veroorzaakte.
De politie heeft ter plaatse de sporen vastgelegd om de oorzaak te kunnen achterhalen.
De dertigjarige, uit Emmen afkomstige chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd.
Foto: Persbureau Meter


Hoogeveen: Porsche versus tuinmuur : 1 - 1
Vrijdagmiddag net na 15.00 uur verloor de bestuurder van een Porsche Carrera bij een inhaalmanoeuvre op de Pesserstraat de macht over het stuur van zijn bolide. De auto knalde hard tegen een stenen tuinmuur en kaatste weer de weg op; brokstukken achterlatend.
Ook de benzinetank werd geraakt: de brandstof stroomde over het wegdek.
De 31-jarige chauffeur uit Hoogeveen werd licht gewond afgevoerd naar het Bethesda ziekenhuis. Hij had de auto slechts enkele maanden op zijn naam staan. De brandweer van Hoogeveen werd ingeschakeld om het verontreinigde wegdek te zuiveren van de benzine.
Foto: FotoRobijn


Ruinen: natte sneeuw speelt weggebruikers parten
Hoewel de media er ruim van tevoren voor waarschuwden, raakten enkele weggebruikers vandaag door de fikse sneeuwval in de problemen.
Politie-, brandweer- en ambulancemedewerkers werden vanmiddag verzocht naar de N375 (Pesse-Meppel) te rijden voor een verkeersongeval.
Drie kilometer ten westen van Ruinen was de bestuurder van een Ford Transit bestelauto de macht over het stuur verloren, toen de weg bedekt bleek met een dikke laag natte sneeuw. Na de slippartij eindigde de bedrijfsauto op z'n kant in de noordelijke berm.
Gelukkig bleek het letsel van het slachtoffer -een 41 jarige man uit Koekange- mee te vallen.
Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.
De brandweer kon direct door naar een tweede aanrijding; nu op de Gijsselterweg. Daar was de bestuurder van een VW eveneens verrast door de modderige sneeuwbrei en vloog de auto de berm in.
Er sneuvelde wat struweel -en blik- maar de onfortuinlijke automobilist bracht het er zonder kleerscheuren vanaf, zodat de hulp van de Ruiner spuitgasten niet nodig bleek.
-
Drie kilometer van het eerste ongeval was op de N375 kennelijk een vrachtwagenchauffeur in de problemen geraakt, waarna het voertuig enkele tientallen meters door de berm had geploegd.
Het wegdek van de N375 was ter plaatse bedekt met een dikke laag modder, maar de truck was inmiddels al vertrokken.
Een auto van Provinciale Waterstaat beveiligde de gevaarlijke plek.
Vanwege het risico leek het ons echter verstandig, hier niet te stoppen, zodat u het in dit geval zonder foto's moet stellen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Brandstofprijzen dalen snel: diesel onder € 1,00 per liter
De wereldwijde recessie heeft weliswaar negatieve gevolgen voor mensen, die hun geld in beleggingen ondergebracht hadden; de consument merkt nu aan de pomp, dat de dalende vraag naar olie de brand stofprijzen flink drukt. En dat scheelt flink bij een tankstop !
Bij een rondje rond de regionale tankstations bleek, dat de dieselprijs bij de zelftankstations snel naar de 1,00 Euro zakt.
United Consumers verwacht, dat de brandstofprijzen morgen ( vrijdag ) met tot twee cent verlaagd worden.
Bij Nederlandse pompen is de dieselprijs momenteel rond de 15 cent lager dan bij Duitse tankstations; de benzineprijs is nagenoeg gelijk.

Bij de goedkoopste zelftankers kostte de diesel vandaag *:

99.9 cent (Tinq Krimweg en Tango Coevorden, Komas Hoogeveen)
100.9 cent (Shell Express Hoogeveen)
101.9 cent (Fieten Hollandscheveld; Amigo Coevorden)
102.4 cent (Tinq Slagharen)

* Eigen opgave exploitanten/leveranciers


Groningen: Zernike-college ontruimd na explosie (update)
Donderdag 20 november kwam om 10.00 uur bij de Gemeenschappelijke Meldkamer te Groningen een melding binnen van een ontploffing bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen.
De brandweer rukte direct uit met twee tankautospuiten en een hoogwerker.
Het bleek te gaan om een ontploffing in een zuurkast, waarin met een organische vloeistof was gewerkt.
Bij de ontploffing - die overigens alleen schade veroorzaakte in de ruimte waarin de zuurkast zich bevond - was een medewerker van de faculteit gewond geraakt. Deze was al voor aankomst van de brandweer naar het ziekenhuis gebracht.

De betreffende vleugel van het gebouw was reeds ontruimd door de bedrijfshulpverlening.
De ruimte waarin de betreffende zuurkast zich bevond werd vervolgens door deskundigen van de brandweer geïnspecteerd.
Uit die inspectie bleek, dat er zich nog een kolf met ongeveer drie liter van dezelfde organische vloeistof in de ruimte bevond.
Door de ontploffing stond deze stof in direct contact met lucht, wat een reactie met zich meebracht.
Door die reactie bestond er op termijn nog een kans op brand of een ontploffing van vergelijkbare omvang als de eerste.
Daarom werd besloten de ontruiming in stand te houden en een tankautospuit van de brandweer stand by te laten staan.
Tevens werden conform de gecoördineerde regionale incidentenbestrijdingsprocedure (GRIP) leidinggevenden van de overige hulpdiensten ter plaatse gevraagd.
Na gezamenlijk overleg met vertegenwoordigers van de faculteit werd de explosievenopruimingscommando Koninklijke Landmacht (EOCKL) van de Koninklijke Landmacht gevraagd te assisteren bij het opruimen van de stof. EOCKL-medewerkers arriveerden aan het eind van de middag vanuit Culemborg.
-
Om de situatie te stabiliseren werd besloten te trachten de vloeistof gecontroleerd tot ontbranding te laten komen door de kolf van grote afstand om te trekken. Dit werd om acht uur 's avonds door een medewerker van de EOD - gekleed in speciale beschermende kleding - met behulp van een touw uitgevoerd.
Tegelijkertijd stond de brandweer met drie tankautospuiten en een hoogwerker paraat om een beginnende brand in de kiem te kunnen smoren. Ook de ambulancedienst en politie hadden eenheden ter plaatse om indien nodig direct assistentie te kunnen verlenen. Uiteindelijk heeft zich hierbij geen brand of explosie meer voorgedaan. 

Om kwart voor negen werd geconstateerd dat de stof niet meer reageerde en dat de situatie dus stabiel was.
De verwondingen van de betrokken medewerker lijken mee te vallen. Wel moet hij in ieder geval nog een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven.
Foto's Persbureau Meter

Donderdag 20 november 2008

Hoogeveen: onderzoek naar grote brand industrieterrein afgerond
De politie heeft technisch onderzoek verricht naar de brand van het afgelopen weekeinde in de Gratamastraat en Industrieweg.
Daarbij is onder meer vastgesteld, dat de brand is begonnen in het pand aan de Gratamastraat en dat de brand bij Boels aan de Industrieweg hiervan een gevolg was. De exacte oorzaak van de brand is niet vast te stellen door de grote hitte die tijdens de brand is ontstaan.
Bij het onderzoek zijn geen aanwijzingen gevonden, die wijzen op brandstichting.

Meteen na de brand heeft de politie een onderzoek gestart.
Ook uit dit onderzoek, waarbij onder meer een buurtonderzoek is gehouden, is geen informatie naar voren gekomen, die wijst op strafbare feiten. Hiermee is voor de politie het onderzoek afgerond.


Exloo: twee gewonden bij frontale aanrijding op de Valterweg
Brandweerlieden van de korpsen Tweede Exloërmond en Borger spoedden zich in de afgelopen nacht naar de Valtherdijk bij Exloo, nadat er een melding binnenkwam, die gewag maakte van een verkeersongeval tussen twee auto's. De blusgroep uit "Tweede Mond" werd gealarmeerd om 23:07 uur; de assistentie van de brandweer van Borger werd gevraagd na opschaling naar "middel ongeval" om 23:26 uur.
De mannen van het eerste voertuig troffen twee totaal vernielde personenauto's aan, die nabij een flauwe bocht in de Valtherweg frontaal op elkaar waren geklapt en beide in dezelfde berm tot stilstand waren gekomen.
De bestuurster (36) van een rode Renault Clio, die in de richting van haar woonplaats Emmen reed, was tegen een haar tegemoet komende blauwe Daihatsu Cuore gebotst. Politieonderzoek moet uitwijzen, wie er op de verkeerde weghelft heeft gereden.
De bestuurder van deze auto moest, net als de tegenpartij (een 61-jarige man uit Nieuw Buinen), uit het voertuig worden bevrijd.
De slachtoffers zijn naar het UMC Groningen en het Scheperziekenhuis in Emmen vervoerd.
Al tijdens de berging van de slachtoffers begon een medewerker van de Dienst Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de Regiopolitie Drenthe met het onderzoek naar toedracht en omstandigheden van de aanrijding.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Woensdag 19 november 2008

Beilen: automobiliste gewond na botsing tegen boom
Woensdagmorgen tegen half twaalf is een automobiliste gewond geraakt, toen haar auto op onzachte wijze frontaal in aanraking kwam met een boom aan de Smalbroek in Beilen.
De brandweer van Beilen heeft het slachtoffer bevrijd, onder toeziend oog van het ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team, dat per traumaheli arriveerde.
Berging Kraal heeft het zwaar beschadigde voertuig afgesleept, met hulp van de brandweer.
Gisteravond botste er ook een auto tegen dezelfde boom.
Die bestuurder had meer geluk: hij kwam met de schrik vrij.
Foto's: Dennis Groen - www.middendrenthenieuws.nl


Assen: duizenden kippen op de A28
Duizenden kippen kwamen dinsdagmiddag op de A28 bij Assen terecht, nadat een vrachtwagen van een bedrijf uit Oldebroek met kratten met 5.500 slachtkuikens bij de afslag naar Assen Zuid kantelde.
De chauffeur kwam er zonder verwondingen vanaf.
Het lot van de kippen was minder florissant: honderden kwamen bij de crash om het leven.
De Asser brandweer hielp bij het vangen van de dieren en bij de opruimwerkzaamheden.
Het verkeer op de A28 liep tegen de avondspits tijdens de bergingswerkzaamheden muurvast.
Zowel rechts als links van de A28 werd een deel afgesloten en ontstonden de files, die tot meer dan een half uur oponthoud leidden.
De truck is waarschijnlijk met de wielen in de berm terechtgekomen, waarna bestuurder de macht over het stuur verloor.
Foto's: Persbureau Meter

Dinsdag 18 november 2008

Zuidwolde: Corsa'tje zoekt het weiland op
Net over de provinciegrens met Overijssel op de N48 raakte de bestuurder van een Opel Corsa, die richting Zuidwolde reed, van de weg.
De auto reed een droge greppel in en schoot onder het prikkeldraad door, een weiland in.
Het voertuig kwam echter niet tot stilstand en reed zo'n 75 meter door het weiland om in de volgende greppel alsnog tot stilstand te komen.
De bestuurder werd opgevangen in een nabijgelegen woning, waar hij werd onderzocht door ambulancemedewerkers.
De gealarmeerde brandweer uit Zuidwolde hoefde niet ingezet te worden.
Voordat de berger ter plaatse was had de naburige bewoner de auto al met z'n tractor uit de greppel getrokken.
Over de aard van de verwondingen van de bestuurder zijn geen nadere gegevens. De auto kwam er met relatief weinig schade vanaf.
Foto: FotoRobijn


Schoonebeek: vrachtwagen door brand beschadigd
De bestuurder van een met geel zand geladen vrachtwagen, die over de Europaweg naar Coevorden reed, werd vanmiddag ter hoogte van Weijerswold onaangenaam verrast, toen hij ontdekte, dat er brand was uitgebroken in het motorcompartiment.
Hij stopte onmiddellijk en probeerde de vlammen met een kleine brandblusser te doven.
Helaas was die snel leeg en werd het dus tijd om 112 te bellen.
De Schoonebeeker brandweer was snel ter plaatse en spoot van opzij en vanuit de cabine water in de oververhitte ruimte.
Dit bleek voldoende, hoewel de hoeveelheid vrijgekomen stoom wel duidelijk aangaf, hoe heet het geweest moest zijn.
Inmiddels regelde de politie het verkeer, dat gelukkig niet al te druk was.
Hoewel de truck nog wel naar een veiliger plek verplaatst kon worden, is de door de brand en het bluswater ontstane schade nog niet geheel duidelijk. De chauffeur vermoedde, dat isolatiemateriaal bij de motor in brand was geraakt.
-
-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Maandag 17 november 2008

A28 / Beilen: bestelwagen op z'n kant
Diverse hulpverleningseenheden, waaronder de brandweer van Beilen en zelfs de traumaheli werden vanmiddag opgeroepen voor een hulpverleningsinzet op de A28 bij hectometerpaal 159.
Na flink wat zoekwerk werd er ruim twee kilometer noordelijker een gekantelde bestelwagen aangetroffen.
Het letsel van de bestuurder bleek mee te vallen en de brandweer hoefde derhalve niet ter plaatse in aktie te komen.
Foto's: Dennis Groen - www.middendrenthenieuws.nl


Hollandscheveld: Hoogeveense brandweer helpt veewagen met kalveren uit de modder
De bestuurder van een met ruim vijftig nuchtere kalveren geladen dubbeldeks veewagen wilde tegen het eind van de middag zijn lading lossen bij een veehouder aan de Riegshoogtendijk 142. De trucker reed echter abusievelijk het weggetje naast huisnummer 110 in en reed ongeveer een kilometer de onverharde weg af, tot hij ontdekte, dat hij bij huisnummer 106 beland was.
Doorrijden kon niet, maar toen de veewagen achteruit reed, liep het voertuig met de linker wielen vast in de drassige berm.
De hulp van de Hoogeveense brandweer werd ingeroepen.
De spuitgasten rukten uit met onder andere het haakarmvoertuig met de hulpverleningscontainer.
Na rijp beraad met Nimda Kraal van het gelijknamige bergingsbedrijf besloot men, de carrosserie van de veewagen met een stalen kabel aan een boom te zekeren, zodat het risico op kantelen voorkomen werd en vervolgens de lier van het haakarmvoertuig te gebruiken om de veewagen los te trekken.
Helaas bleek dit een te zware opgave voor de lier, maar gelukkig kwam de veetruck (inclusief lading) alsnog los uit de modderige berm.
De truck kon nu voorzichtig achteruit rijden en tegen half acht veilig z'n weg terug zoeken naar het juiste adres.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: daglicht onthult enorme schade na grote brand Industriestraat
Het was zondagmiddag aan de Industrieweg aanzienlijk drukker dan de afgelopen nacht, toen een zeer grote brand de bedrijfspanden van Wim Jaarsma Transport en Boels Verhuur in de as legde.
Met name, toen de Hoogeveense brandweer vanwege diverse kleine oplaaiende brandjes opgeroepen werd voor nabluswerk, kwam een groot aantal toeschouwers poolhoogte nemen.
-
Inmiddels was personeel van Jaarsma al druk bezig om er voor te zorgen, dat de gang van zaken zo weinig mogelijk hinder ondervond van de enorme schade, die de brand aanrichtte.
Gelukkig gingen er geen trucks en slechts één oplegger door het vuur verloren. Men hoopt binnenkort het nieuwe pand aan de Weberstraat volledig in gebruik te nemen en zo snel mogelijk de dagelijkse routine weer te hervatten.
Van de gebouwen, die door de brand getroffen werden, is niets bruikbaars meer over.
Verwrongen staal gaf een indicatie van de hitte, die de vuurzee gegenereerd had.


Slagharen: boom is ho!
Een automobilist, die zondagavond na zonsondergang van de carpoolplaats aan het eind van de Jachthuisweg weg wilde rijden, beleefde een vervelende en kostbare verrassing.
De man zette de wagen in zijn achteruit en gaf gas, maar werd bij die manoeuvre abrupt gestopt door de boom midden op de parkeerplaats, die in zijn achteruitkijkspiegels niet te zien was.
De auto raakte aan de achterzijde flink beschadigd en de omgeving van de boom lag bezaaid met gebroken glas van de achterruit.
-
-
's Mans vriendin, die zelf enige tijd geleden ook al kennis gemaakt te hebben met dezelfde boom, haalde haar vriend op; berger Autax veegde het glas van het asfalt en verzorgde het vervoer van de Peugeot  naar een garage in Geesbrug.
De schade aan de auto bedraagt zo'n vier- tot vijfduizend Euro.
Hopelijk zorgt de wegbeheerder er binnenkort voor, dat de boom beter zichtbaar is; bijvoorbeeld door reflecterend materiaal of betere verlichting.
De slecht zichtbare boom zorgde in het verleden namelijk al diverse keren voor forse aanrijschades aan achteruitrijdende auto's.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zondag 16 novermber 2008

Holsloot: opnieuw kraaide de Rode Haan
Groot alarm voor de Coevorder brandweer ! De pagers meldden om 20:43 uur een boerderijbrand aan de Schimmelarij bij Holsloot, welke melding al zes minuten later werd opgeschaald naar "middelbrand".
De inmiddels uitslaande brand bleek te woeden in de achterzijde van een woning, even buiten Dalerveen.
Het vuur breidde zich al ras uit naar de schuur links van de woning en bedreigde de er naast geparkeerde Citroën C1 van de bewoonster.
De Coevorder brandweer viel de vlammenzee in de schuur voortvarend aan en wist ook middels een moedige binnenaanval te voorkomen, dat het vuur de gehele woning in de as legde.
Toen het vuur in de schuur wat minder werd, slaagde men er zelfs in, de auto onbeschadigd in veiligheid te brengen door deze achteruit buiten bereik van het vuur te duwen.
Hoewel de grote hoeveelheid rook, die uit het dak van de woning vrij kwam, het ergste deed vrezen, wisten de Coevordenaren zelfs het vuur, dat op de bovenverdieping van het huis woedde, te bedwingen, voor het gehele pand ten prooi kon vallen aan de Rode Haan.
Desondanks liep ook het interieur op de begane grond flinke roet- en waterschade op. De schuur ging wel geheel verloren.
Burgemeester Bert Bouwmeester stelde zich persoonlijk op de hoogte van de gebeurtenissen en sprak de bewoonster bemoedigend toe.

De brand is waarschijnlijk begonnen in de keuken.
Een sproeischuimblusser, die tegen de heg achterbleef, vormde een stille getuige...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Nordhorn (D): Nederlander (45) omgekomen bij helicoptercrash
Vanmiddag rond 12:45 is een 45-jarige helicopterpiloot om het leven gekomen, toen zijn heli neerstortte in een akker bij de Oortlöödiek bij het dorpje Hesepe, ten zuidoosten van Nordhorn (D), en in brand vloog.
De man was kort daarvoor met de twoseater Exac Rotor Way heli vanaf vliegveld Klausheide bij Nordhorn opgestegen en werd korte tijd vergezeld door een tweede heli, met daarin een een Nederlandse vliegleraar en de echtgenote van de piloot van de later neergestorte heli. Kort daarop gingen de toestellen uit elkaar.
Twee jagers, die zagen, dat de heli van de 45-jarige piloot neerstortte, belden 112, waarop politie en ambulances zich naar de plaats des onheils spoedden. Het brandende wrak werd door de vrijwillige brandweer van Nordhorn en van Brandlecht geblust.
De komst van de eveneens opgeroepen traumaheli Christoph Europa 2 werd afgelast, omdat de hulp van de medisch specialisten niet meer nodig bleek.

De eega van de overleden man werd door een professionele kracht psychisch bijgestaan. Ze was met de tweede heli naar de ongevalslokatie toe gebracht, nadat men tevergeefs op de aankomst van het toestel van haar man had gewacht.
Inmiddels is de wijde omgeving van de plaats, waar het wrak ligt, afgezet in verband met het onderzoek door de Bundesstelle für Flugunfall-untersuchung uit Braunschweig.


Hoogeveen: bedrijfspanden Jaarsma en Boels volledig in de as gelegd
In de afgelopen nacht tegen tweeën werd de nachtrust van het personeel van de Hoogeveense brandweer verstoord door een pagermelding
Er zou in een bedrijfspand aan de Industrieweg een binnenbrand woeden. Slechts twee minuten later werd er opgeschaald naar "middelbrand" en om 02:06 uur volgde opschaling naar "grote brand".
Niet alleen bleek het pand van verhuurbedrijf Boels volledig in brand te staan; ook het er achter gelegen pand van transportbedrijf Jaarsma aan de Gratamastraat was al een prooi van de vlammen geworden.
Het vuur ging gepaard met explosies en na verloop van tijd stortten delen van de getroffen panden in.
De Hoogeveense brandweer, die bijgestaan werd door hun collega's van Post Noordwijk en een hoogwerker uit Meppel, kon weinig meer doen dan de belendende percelen nat houden. Men wist daardoor, ondanks de fikse hittestraling en de zware vonkenregens, te voorkomen, dat de vuurzee zich nog verder uitbreidde naar o.a. de gebouwen van Vepa kantoormeubelen en van ERC On Line Shop.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media
Een groep van 22 jongeren, die in een nabijgelegen sportschool overnachtte, werd geëvacueerd en naar Beilen overgebracht.
Rond 07:00 uur werd het sein "brand meester" gegeven. Het nabluswerk duurde nog tot ver in de zondagochtend.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Zaterdag 15 november 2008

Kerkenveld: Michelle is weer thuis
Ze vielen prima in de smaak bij de dochtertjes van de familie Schreurs in Kerkenveld, de "Good Bears" knuffels en de puzzelboeken, die fotograaf Don Stolwijk hen vrijdagavond kado gaf namens de brandweer van Slagharen en van Zuidwolde; de korpsen, die onlangs naadloos samenwerkten bij het bestrijden van de brand in de woonboerderij aan de Braambergerweg.
De jongste dochter Michelle  (2 jaar) werd eerder deze week door haar opa Roelof op het laatste moment uit het brandende huis gered.
Het meisje kwam vrijdagmiddag thuis uit het UMC Groningen, waar ze in de nacht van de brand in kritieke toestand was opgenomen.
Haar dove zusje Melissa (rechts op de foto) was het brandende huis uit gevlucht en probeerde haar oma Alie, die in het huis naast het hunne woont, duidelijk te maken, dat er brand was.
Opa Roelof hoorde Michelle om haar vader roepen en ging met gevaar voor eigen leven de brandende woning in. Hij vond haar uiteindelijk, liggend op de grond van de brandende erker en bracht haar naar buiten, waar twee politiemensen haar reanimeerden.
Dezelfde agenten brachten vrijdagmiddag een politieversie van de "Good Bears" naar de zusjes Schreurs.
-
Vrienden en kennisssen hebben de familie, die alles verloor, aan de eerste benodigdheden geholpen, zoals kleding, beddengoed, etc.
Het gezin, dat verder bestaat uit vader Henk en moeder Lisa, heeft voorlopig haar intrek genomen in een stacaravan.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Vrijdag 14 november 2008

De Krim: brandmelder doet z'n werk en bespaart bewoner veel schade
Vrijdagavond om 21:05 uur werden de blusgroepen van De Krim en van Slagharen gealarmeerd vanwege een binnenbrand in een woning aan de Hoofdweg in De Krim.
Een buurman, die hoorde, dat er in de woning een rookmelder afging, ontdekte, dat de woonkamer van z'n buurman vol rook stond en belde alarmnummer 112.
De brandweerlieden, die geconfronteerd werden met solide hang- en sluitwerk, zagen zich genoodzaakt een thermopane ruit van de woonkamer in te slaan om binnen te kunnen komen en het vuur te bestrijden.
Op de tafel ontdekten ze de boosdoener: een smeulende peuk, die een stapeltje kranten en reclamefolders in vuur en vlam had gezet.
Het brandende spul werd ras door het ingeslagen raam naar buiten gekieperd, waar de vlammen werden uitgetrapt.
Controle met de warmtebeeldcamera bracht aan het licht, dat er geen vuurhaarden aanwezig waren.
-
Dank zij de rookmelder, de alerte buurman en het snelle ingrijpen van de brandweer bleef de schade beperkt tot een kapotte ruit, een licht aangebrande tafel en een rooklucht in de woning. De bewoner was niet thuis, toen de brand uitbrak.
De eenvoudige rookmelder heeft ook in dit geval weer een enorme schade voorkomen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Veendam: voormalige meubelhandel afgebrand

Donderdagnacht was de rode gloed aan de hemel tot ver in Drenthe te zien.
Veel inwoners van deze provincie togen dan ook naar Veendam, waar een grote brand woedde in een voormalige meubelhal aan het Prins Hendrikplein. Een paar kilometer over de grens met Drenthe was het dan ook goed mis.
Brandweer korpsen uit deze hele regio werden ingezet om het vuur te bedwingen.  
Het grote bedrijfspand, waar vroeger de meubelzaak van Meertens gevestigd was, werd door brand volledig verwoest.
Om even voor 01.30 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen een melding binnen dat er rook zou komen uit het gebouw. Daarop werd de brandweer van Veendam gealarmeerd.
De rookontwikkeling in het pand was dermate hevig, dat het voor de brandweer niet meer verantwoord was om een binnenaanval te doen.
Niet lang daarna sloegen de vlammen aan alle kanten uit het pand en werd er opgeschaald naar een middelbrand.
De vuurbelasting was enorm en omdat de brand dreigde over te slaan naar een naastgelegen (eveneens leegstaande) woning, werd om 02.50 uur opgeschaald naar "grote brand".
De brandende dakbedekking zorgde voor metershoge vlammen en veel rookontwikkeling.
Uit voorzorg heeft de brandweer de bewoners van nabijgelegen seniorenwoningen geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.
Een meetploeg van brandweer Hoogezand-Sappemeer heeft voor de zekerheid metingen verricht in de omgeving van het seniorencomlex.
De meting leverde echter geen bijzonderheden op en de rookoverlast bleef beperkt.
Het kostte de ongeveer dertig brandweermensen enige moeite om het vuur in bedwang te krijgen, maar rond 04.30 uur werd het sein 'brand meester' gegeven.  Overslag naar de naastgelegen gebouwen werd voorkomen. Het nablussen duurde tot ver in de ochtend.
Het winkelpand is tijdens de brand gedeeltelijk ingestort.
De voorgevel is door een sloopbedrijf naar beneden gehaald omdat deze dreigde om te vallen. 
Bij de brandbestrijding werden een hoogwerker en drie tankautospuiten ingezet.  
Daarnaast werd gebruik gemaakt van groot watertransport en werd ondersteunend materieel uit Groningen aangevoerd. 

De Technische Recherche van de Regiopolitie Groningen zal de oorzaak van de brand onderzoeken.  
Over de oorzaak is niets bekend, maar vorige maand brandde er nog een café door brandstichting af.
Veendam heeft de laatste tijd veel branden en brandjes in (voornamelijk leegstaande) gebouwen, waarvan de oorzaak een mysterie is.
Bij de cafébrand vorige maand werd een verdachte opgepakt. Niet duidelijk is of dit persoon gelinkt kan worden aan enkele branden.
Foto: Persbureau Meter


Slagharen: Golf strandt op zandbult
De twee inzittenden van een personenauto met Duits kenteken kregen vanmorgen rond 06:15 uur een flinke schrik te verwerken.
Ze reden over de Herenstraat van Schuinesloot naar Slagharen, toen ze de bocht aan het begin van de Weverijweg te laat opmerkten.
De straatverlichting op de kruising met de Weverijweg werkte niet, waardoor het overzicht slecht was.
Door heftig remmen en met blokkerende wielen schoot de VW over het natte asfalt via de verkeerde weghelft de linker berm in, rakelings langs een verkeersbord en een lichtmast en kwam op een zandbult tot stilstand.
De twee inzittenden konden hun angstige avontuur zonder kleerscheuren navertellen, maar hun VW Golf GTD raakte aan de voorzijde flink beschadigd.
Nadat hulp van voorbijgangers om  auto "vlot"  te trekken mislukte, was het wachten op de aankomst van de vader van één van hen, die in Assen een autobedrijf runt en over een autoambulance beschikt.

Het is niet duidelijk, waarom juist op de kruising de verlichting uitgeschakeld wordt.
Dat dit tot levensgevaarlijke situaties kan leiden, is inmiddels duidelijk...
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 13 november 2008

Vriezenveen en omgeving zaten zonder stroom

Rond tien uur vanmorgen vond er in een electriciteitsverdeelstation door kortsluiting een explosie plaats, waardoor duizenden huishoudens in Vriezenveen, Aadorp, Almelo, Hoge Hexel en Daarlerveen zonder stroom kwamen te zitten.

De stroomvoorziening op bedrijventerrein Weitzelpoort in Vriezenveen is rond half vier weer hersteld, maar de netspanning van bedrijven, die op een aggregaat waren aangesloten, werd later (rond half vier) hersteld.
Hoewel Essent noodaggregaten aan had laten rukken, was het personeel van de meeste bedrijven al naar huis gegaan.
Volgens burgemeester Helmer Koetje was de electriciteit in de kern van Vriezenveen al na 1,5 uur weer beschikbaar.
Foto: Alwin Winkel - www.112twente.net


Veenoord: twee gewonden bij frontale aanrijding
Even na vijven deed zich op de Boerdijk bij Veenoord een nagenoeg frontale aanrijding voor, waarbij twee mensen letsel opliepen.
Een blauwe Suzuki Baleno, die in de richting van Veenoord reed, kwam even na de rotonde bij de A37 door nog onopgehelderde oorzaak op de verkeerde weghelft en botste met de linker voorzijde tegen een tegemoetkomende groene Nissan Almera Tino.
Zowel de bestuurder van de Baleno als de vrouw, die de Almera bestuurde, liepen letsel op. De bestuurster werd op de bijrijdersstoel behandeld; de man uit de Baleno had voor aankomst van de ambulance en de Emmer brandweer al plaats genomen tegen een boom en kreeg daar eerste hulp.
Beide auto's waren zwaar beschadigd en moesten weggesleept worden.
Het verkeer richting Veenoord kon na enige tijd voorzichtig de ongevalslokatie passeren; dat richting Emmen werd omgeleid.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Beilen: automobiliste licht gewond bij kop-staart-aanrijding

Woensdagavond reed een 39-jarige automobiliste uit Beilen over de Linthorst Homanweg toen zij plotseling moest remmen.
Hierdoor botste een 27-jarige automobilist uit Beilen achter op haar auto, waardoor een automobiliste (20) uit Hoogersmilde beide voertuigen niet meer kon ontwijken.

-
De vrouw uit Hoogersmilde is hierbij licht gewond geraakt. Ze is op eigen gelegenheid naar de huisartsenpost gegaan
Foto's: Dennis Groen


Klazienaveen: poging tot brandstichting in autospeciaalzaak
In het kantoorgedeelte van een carstylingbedrijf aan de Industriestraat is rond 02:00 uur brandend materiaal naar binnen gegooid.
De brandweer van Klazienaveen en Emmen rukten uit voor dit brandalarm. Het beginnende brandje is door de brandweer in de kiem gesmoord. De politie zette het terrein direkt ruim af en stelde bewaking in. Vanmorgen onderzocht de Technische Recherche de zaak.
Foto: Persbureau Meter


Weiteveen: leegstaande woning uitgebrand
Een woning aan het Zuidersloot in Weiteveen, die van binnen verbouwd werd, is in de afgelopen nacht uitgebrand.
Toen de brandweer even na half een arriveerde, stond het pand van binnen al volledig in brand.
Om bij de vuurhaarden op de bovenverdieping te komen, haalde de brandweer met behulp van een hoogwerker de pannen van het dak om vervolgens het vuur af te blussen. Een van de pannen viel echter op een gasleiding en veroorzaakte een lek.
Gelukkig waren de mannen van Essent al ter plekke om het gas snel af te sluiten, voordat het gevaarlijk kon worden.
De brandweer vernevelde met water het vrijgekomen gas. Over de oorzaak van de brand is niets bekend gemaakt.
Foto's: Persbureau Meter

A28 / Beilen: motorrijder gewond bij val
Een motorrijder is woensdagavond op de A28 bij Beilen gewond geraakt, toen onderuit ging.
De man werd per ambulance met ondermeer rug- en nekletsel naar een ziekenhuis overgebracht.
De motorrijder is gecrasht, toen hij vanaf het tankstation de snelweg op wilde rijden, maar een bochtje miste, waardoor hij in de zachte berm belandde. De zwaar beschadigde motor werd door de politie en een berger uit de modder van de berm getrokken om te worden afgesleept.
-
Foto's: Dennis Groen (foto 1) en Persbureau Meter

Woensdag 12 november 2008

Beilen: ravage op de A28 na aanrijding tussen drie auto's
Bij een aanrijding tussen drie personenauto's op de A28 bij Beilen is woensdagvond rond half acht een ravage ontstaan.
Twee personen raakten gewond en gingen per ambulance naar het ziekenhuis, maar naar verluidt viel hun letsel mee.
De opgetrommelde brandweer van Beilen hoefde niet in actie te komen, omdat alle inzittenden al uit de bij het ongeval betrokken auto's waren.
Wel verlichtte de brandweer de ongevalslokatie ten behoeve van het politieonderzoek.
De drie zwaar beschadigde auto's werden afgesleept door een berger, waarna de brandweer de weg reinigde.
De rijbaan van de snelweg was ter hoogte van het ongeval afgesloten; het verkeer werd over de vluchtstrook geleid.
Foto's: Persbureau Meter


Kerkenveld: helden: ze bestaan nog !
Je hoort vaak, dat de meeste mensen bij een ongeval of brand werkeloos toe blijven kijken.
Toch zijn er nog ouderwetse helden: mensen, die -vaak met gevaar voor eigen leven- de handen uit de mouwen steken.
Mensen als opa Roelof Schreurs en buurman Bertus Bakkenes uit Kerkenveld.
Roelof hoorde gisteravond geschreeuw uit de naast zijn huis gelegen woning van zijn  zoon en diens vrouw en ontdekte, dat er een flinke brand woedde in het achterste gedeelte van het dertig meter lange pand. Zijn oudste kleindochter, die doof is, was naar het huis van haar grootouders gerend en probeerde met gebaren duidelijk te maken, wat er aan de hand was.
Als snel bleek, dat er zijn jongste kleinkind vermist werd en zich waarschijnlijk nog in de brandende woning bevond.
Hij bedacht zich niet en trachtte samen met de vader van de meisjes en buurman Bertus Bakkenes de kinderen te redden.
Roelof probeerde met drie brandblussers de woning aan de achterzijde  van de woning binnen te gaan, maar toen de blussers leeg waren, kwamen het vuur en de verstikkende rook terug en moest hij maken, dat hij weer buiten kwam.
Hoewel hij veel koolmonoxide binnen had gekregen, probeerde Roelof nu via de erker aan de zijkant van de woning weer binnen te komen.
De buurman trapte met zijn rechtervoet een ruit in, omdat de deur op slot zat.
Hij merkte niet, dat hij daarbij zijn achillespees ernstig beschadigde en flink bloedde.
Het eerste kind was dus gelukkig al uit de woning, maar het tweejarige meisje was even spoorloos, maar riep vanuit de woning wanhopig om hulp.  Dit keer kroop Roelof over de grond in de erker en vond zijn tweejarige kleindochter Michelle, liggend onder een grote omgevallen ruit.
Met de moed der wanhoop tilde de man het slappe, levenloze lichaampje op en bracht het buiten naar politiemensen.
Daar bezwijmde de redder bijna door de ingeademde rook en gassen. Het kind begon, toen het in de frisse lucht kwam, hortend te ademen.
Ze is in de ambulance behandeld en vervolgens naar het Martini-ziekenhuis in Groningen gebracht.
Later die nacht bleek, dat het in kritieke toestand verkeerde en is het meisje met spoed naar het UMCG overgebracht, waar ze op de intensive care-afdeling is opgenomen.
Vanmorgen bleek haar toestand gelukkig wat verbeterd, hoewel ze naast rookvergiftiging ook brandwonden aan arm en gezicht had opgelopen.
.
Roelof (foto) was vanmorgen nog steeds erg inder de indruk van het gebeurde en vertelde ons in tranen, wat er in de afgelopen avond gebeurd was. Hij ziet zichzelf niet als held, maar hij en Bertus deden naar zijn mening gewoon niet meer, dan nodig was.
En dat is nu juist de stof, waar helden van gemaakt worden.... 
Buurman Bertus, die nu met zijn  voet dik in het verband en met krukken rondliep, kreeg vanmorgen een door kinderen van de plaatselijke school gemaakte "gouden"  medaille voor zijn heldendaad.
Vanmorgen werd de brandweer van De Wolden voor de derde keer opgeroepen om kleine brandjes in de erker en de bovenverdieping, die door de harde wind oplaaiden, na te blusssen.
Toen bleek ook, dat er in de achterste woning diverse dieren, waaronder een kat, papegaaien en eekhoorntjes, in de brand waren omgekomen.

Naschrift: Michelle herstelt zich opmerkelijk snel en kan waarschijnlijk al spoedig het ziekenhuis verlaten!
Tekst en foto's: Don Stolwijk - U S Media

Dinsdag 11 november 2008

Hardenberg: flinke schade ten gevolge van kop-staart-aanrijding op de N34
Een moment van onachtzaamheid kwam de bestuurder van een bestelwagen van een Hardenberger onderneming vanmiddag duur te staan.
De man hield zich even bezig met zijn navigatiesysteem en toen hij weer voor zich keek, ontdekte hij tot zijn schrik, dat de voor hem rijdende vrachtwagen met aanhanger inmiddels gestopt was, even voor de kruising met de J C Kellerlaan.
De achterste vrachtwagen reed tegen de aanhangwagen van de voorste, waardoor beide voetuigen en de aanhangwagen flinke schade opliepen.
Van de achterste voertuig werd onder meer de radiateur vernield; de dissel van de aanhanger (auto-ambulance) achter het voorste voertuig werd met geweld naar voren gedrukt, schoot los van de trekhaak en kwam muurvast in het chassis te zitten.
-
Berger Autax rukte uit met twee wagens en probeerde de aanhanger met de lier los te trekken, hetgeen niet lukte.
De dissel werd daarna gedeeltelijk gedemonteerd, waarna de innige verbinding wèl gelost werd.
De aan de voorzijde flink beschadigde Iveco werd op de lepel afgevoerd; de voorste truck (een VW LT-35, eigendom van een bedrijf uit Veendam) en de aanhanger werden op de bergingsauto's geladen.
Het voorval leidde tot een forse file op de N34, vooral richting Coevorden, omdat er maar één rijbaan beschikbaar was.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hoogeveen: fietser gewond na aanrijding met auto
Dinsdagavond werd een fietser op de Pesserstraat ter hoogte van sportschool Total Workout aangereden door een auto.
De fietser kwam ongelukkig terecht op de oprit.
Hij werd op de wervelplank in de ambulance afgevoerd naar het Bethesda ziekenhuis.
-
Een passerende ANWB-Wegenwachter droeg zijn steentje bij in de vorm van een deken voor het op de koude straat liggende slachtoffer.
Foto's: FotoRobijn


Kerkenveld: fikse brand verwoest woning aan de Braambergerweg
In het begin van de avond werd er alarm geslagen voor de de brandweer van Zuidwolde. De centralist gaf door, dat er brand woedde in een woning aan de Braambergerweg in Kerkenveld. Dat het menens was, bleek al uit het feit, dat er bijna direct na de eerste melding opgeschaald werd en er hulp werd gevraagd van de brandweer van Hoogeveen en Slagharen.
Bij aankomst zagen de spuitgasten, dat de vlammen hoog uit het dak oplaaiden en dat het een zware strijd tegen de Rode Haan zou worden.
Het achterste deel van het pand stond al snel in lichterlaaie en het vuur breidde zich ras uit naar de bovenverdieping van het voorste deel van het pand.
Inmiddels werd ook bekend, dat de vader van het gezin er in geslaagd was, zijn tweejarige dochtertje uit de brandende woning te redden door een ruit in te trappen. De peuter is met ademhalingsproblemen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Ook een hond kon op tijd gered worden, alsmede enkele pony's, die buiten in de rook van de brand stonden.
De brand, die gepaard ging met zware rookontwikkeling en explosies van spuitbussen, liet zich maar moet moeite bedwingen en het dak van het achterste deel van de woning stortte na enige tijd in.
Hoewel het voorste deel van het pand niet geheel door het vuur verwoest werd, moet het zware rook-, roet en waterschade opgelopen hebben.
De bewoners en de geredde huisdieren, waaronder twee honden en een konijn, werden door de buren opgevangen.
De woonboerderij werd bewoond door twee gezinnen. De brand zou zijn ontstaan door werkzaamheden.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Hoogeveen: auto brandt uit op parkeerplaats Stationsplein
Midden in de nacht werd de parkeerplaats nabij het station verlicht door oplaaiende vlammen van een felle autobrand, die gepaard ging met een aantal felle knallen.
-
De gealarmeerde brandweer kon niets meer doen dan de vlammen doven.
Wat overbleef was een uitgebrand autowrak. De oorzaak is niet bekend.
Foto's: FotoRobijn

Maandag 10 november

Noordsleen: hooibrand in manege tijdig bedwongen
Tijdens paardrijles in de bak van Manege de Hullen ontdekte men, dat buiten tegen de zijwand hooi in brand was gevlogen.
De zes kinderen en hun begeleiders brachten de rijdieren met opmerkelijke koelbloedigheid het inmiddels al rokerige gebouw uit en wachtten op de komst van de Slener brandweer. Die liet gelukkig niet lang op zich wachten en ging de brand voortvarend te lijf.
Vanwege de waterwinning werd er opgeschaald naar "middelbrand" en werd de hulp van de brandweer uit Emmen ingeroepen, die ook de autoladder liet aanrukken. De inzet van dit voertuig bleek echter niet nodig.
Hoewel brandend hooi meestal moeilijk te blussen valt, greep men hier ook naar de hulp van een shovel om het voer uit elkaar te trekken.
De kinderen en hun begeleidsters keken geboeid en desondanks relaxt vanuit de entree van de rijhal naar de bluswerkzaamheden in de hal.
Door het snelle ingrijpen viel de schade mee, hoewel de voorraad hooi voor consumptie ongeschikt werd.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Spier: opnieuw verkeersongeval op berucht snelwegtraject
Vanmorgen vloog een bestelbus van een koeriersbedrijf,  die in de richting van Beilen reed, op de A28 over de kop, nadat hij tegen een boom van de middenberm was gereden.
De chauffeur hoefde na een onderzoek door ambulance personeel niet naar het ziekenhuis.
Het ongeval ontstond even ten zuiden van de oprit vanaf Spier, waar de auto door nog onbekende oorzaak in de linkerberm terecht kwam.
De auto schoot door de berm, knalde tegen een boom en kwam daarna op zijn linkerzijde tot stilstand, half op de linkerrijstrook en half in de middenberm.
De chauffeur kon zelf de auto verlaten en werd in de ambulance onderzocht, maar bleek geen letsel te hebben overgehouden aan de crash.
Wel gaf hij aan, dat er in de laadruimte twee jerrycans met chemicaliën aanwezig waren.
Deze cans waren echter goed in de auto bevestigd, zodat de brandweer ze, zij het met de nodige voorzichtigheid, uit de laadruimte kon halen.
Nadat de VOA de zaak op papier had gezet, kon de berger de auto afvoeren, waarna de brandweer de overgebleven brokstukken kon opruimen.
Door dit ongeval liep het verkeer in zuidelijke richting enige vertraging op, daar het het maar over één rijbaan aan het ongeval voorbij kon.
Tijdens de berging was die rijbaan van de snelweg zelfs geheel afgesloten en werd het verkeer omgeleid, wat tot zo'n vijf kilometer file leidde.
Foto: Persbureau Meter


Coevorden: zware schade bij verkeersongeval op de Veldweg
De bestuurster van een blauwe Mazda 323 is vanmiddag per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis, nadat ze op de kruising Veenschaps-weg - Veldweg betrokken was bij een verkeersongeval.
De vrouw reed over de Veldweg richting de Krim, toen de bestuurder van een terreinwagen vanaf de Veenschapsweg de kruising op reed.
De auto van de vrouw raakte de terreinwagen in de flank, waardoor beide voertuigen aan de overzijde van de kruising tot stilstand kwamen, nadat de paardentrailer van de 4WD was losgebroken, maar gelukkig overeind bleef. Wel werd een straatnaambord uit de grond gerukt.
De twaalf kalfjes in de aanhanger overleefden de klap en werden overgeladen in een veewagen.
De Coevorder brandweer werd voor assistentie van het ambulancepersoneel opgeroepen, maar hun hulp bleek niet meer nodig, waarop de brandweerlieden retour kazerne konden.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Hattemerbroek: twee gebouwen afgebrand aan de Voskuilerdijk
Vanaf de A28 waren de onheilspellende rookwolken duidelijk te zien: het moest een fikse brand zijn nabij Wezep.
Het vuur bleek te woeden op een perceel aan de Voskuilerdijk in Hattemerbroek, waar een oude -niet meer bewoonde- boerderij en een ernaast staande schuur in brand stonden.
Naar verluidt was het eerste gebouw nog in gebruik voor opslag van allerhande materialen en stond er onder meer een tractor in.
Het vuur was inmiddels al zo ver uitgebreid, dat beide gebouwen verloren gingen.
Wel slaagden blusgroepen uit Hattemerbroek en Oldebroek er met behulp van ondersteuning van collega's uit Elburg en Hattem er in, andere gebouwen in de directe omgeving te redden. Dit was hard nodig, omdat het veelal om rietgedekte gebouwen ging.
Publiek werd op veilige afstand gehouden vanwege het gevaar van vrijgekomen asbestdeeltjes en laaghangende rook.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A28: vijf gewonden bij aanrijding
Vijf personen, onder wie twee kinderen, raakten zondagavond dusdanig gewond dat ze per ambulance naar het ziekenhuis moesten  worden vervoerd na een aanrijding op de A 28 tussen Zuidwolde en De Wijk.
Beide betrokken voertuigen belandden na de aanrijding in de sloot; één ervan ondersteboven.
Het ongeval ontstond vermoedelijk, doordat van één van de wagens een lekke band was vervangen door een "thuisbrengertje" en daarom niet harder dan 80 km/uur reed. De bestuurder van het andere voertuig heeft deze snelheid onderschat, met een aanrijding tot gevolg.
-
De brandweer van Noordwijk en van Zuidwolde hebben assistentie bij het ongeval verleend, maar er hoefde niet geknipt te worden, omdat er niemand bekneld in de auto's zat.
Foto's: Persbureau Meter

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.