Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Oktober 2008 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Kilroy's kijkcijfers (unieke bezoekers, dus geen pageviews)
2006: 3.325.069 (v.a april)
Januari 2007: 584.448
Januari 2008: 832.650 
2006:
Februari: 507.161
Februari: 761.283 (29 dagen)
-
Maart: 624.722
Maart: 811.058
April: 257.348
April: 515.292 (1 server)
April: 746.472
Mei: 304.060
Mei: 563.705
Mei: 779.821
Juni: 317.191
Juni: 611.615
Juni: 838.814
Juli: 374.156
Juli: 588.469 (vakantieperiode)
Juli: 784.592
(vakantieperiode)
Augustus: 405.852
Augustus: 577.853 (idem)
Augustus 858.696 (!)
September: 387.299
September: 609.460
September 842.717
Oktober: 403.854
Oktober: 706.496
Oktober: 882.666
November: 406.908
November: 779.086
 
December: 495.401
December: 787.677
 


Zondag 2 november 2008

Mijlpaal: KILROY passeert in oktober de 1 miljoen unieke bezoekers + reloads !
NIEUW: KILROY-autosticker vanaf eind volgende week leverbaar !
Ook de maand oktober betekende een nieuw bezoekersrecord voor www.kilroy.nl: ruim 882.000 unieke bezoekers keken die maand op de site.
In werkelijkheid betekent dit, dat er veel meer op de domeinnaam geklikt werd, omdat de teller alleen de bezoeken aan het IP-adres telt en niet, hoeveel verschillende mensen de site bezochten.
Uit reacties weten we, dat een groot aantal personeelsleden van diverse bedrijven de pauzes benut om het laatste nieuws te bekijken. Toch "ziet" de teller deze kijkers maar als één unieke bezoeker.
Tellen we het aantal keren, dat op de verversknop (F5) gedrukt werd op bij het aantal unieke bezoekers , dan telde KILROY in oktober voor het eerst in de achtjarige geschiedenis van dit medium meer dan 1.000.0000 bezoekers: 1.024.176 om precies te zijn.

En dat aantal zal de komende maanden ongetwijfeld snel doorgroeien, want vanaf 9 november brengen we de nieuwe (gratis!) weerbestendige KILROY-autosticker op de markt.
Zodra de sticker, die bij D&P Offset in Dedemsvaart gedrukt wordt, leverbaar is, laten we u weten, hoe u deze in uw bezit krijgt!

Zaterdag 1 november 2008

Kampen: man uit wrak bevrijd na eenzijdig ongeval op de Zwartendijk
Een automobilist is vanavond tegen achten op de Zwartendijk in Kampen tegen een boom gereden.
De man, die letsel aan zijn hoofd had, moest voorzichtig uit zijn voertuig worden gehaald.
Hiervoor werd de brandweer van Kampen opgeroepen, die het portier met het hydraulisch gereedschap verwijderde.
Nu hadden de medewerkers van de ambulancedienst genoeg ruimte om de man op de brancard te plaatsen.
Hierna is hij overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is door bergingsbedrijf Leerentveld afgesleept.
-
-
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Collendoorn: twee auto's beschadigd bij aanrijding op de Jachthuisweg
Rond 14:30 uur kregen twee bejaarde dames  de schrik van hun leven, toen ze vanaf de Middenweg de Jachthuisweg op wilden rijden.
De uit Lutten afkomstige bestuurster van een Suzuki Swift  had een personenauto over het hoofd gezien, die over de Jachthuisweg richting Lutten reed. Bij de daarop volgende aanrijding raakten beide auto's beschadigd.
-
Het twintig jaar oude autootje van de vrouw uit Lutten liep schade op ter hoogte van het linker achterwiel, maar de bestuurster kon uiteindelijk haar weg vervolgen, nadat de politie de gegevens had opgenomen voor een registratieformulier.
De tegenpartij, een man uit Ommen, werd met zijn Suzuki Swift door de bergingsauto van de firma Autax naar zijn woonplaats vervoerd.
Het verkeer had geen hinder van de gevolgen van de botsing. Omdat er geen gewonden waren gevallen en de schuldvraag duidelijk was, konden de auto's direct na de aanrijding naar een veiliger plek worden verplaatst.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Beilen: brandweercollega's verrassen jubilaris
Brandweerman Arno Zomer werd vanmorgen op wel heel bijzondere wijze gewekt door zijn collega’s van de plaatselijke brandweer.
Rond twintig voor acht draaiden de drie rode auto’s met toeters en bellen de dam op voor Zomer's woonhuis.
Postcommandant Bert Winters feliciteerde Arno namens het korps Beilen met het 12½-jarig bestaan van zijn klussenbedrijf.
Gewapend met brood, fruit, koffie en champagne werd Arno "overvallen".
Arno's vrouw Joke kreeg uit handen van Marleen ter Veen een bos bloemen.
Na de "overval" werd er een groepsfoto gemaakt met de vrijwillige brandweer en de familie Zomer.  
Foto: Dennis Groen / www.brandweerbeilen.nl

Vrijdag 31 oktober 2008

Elim: Mercedes in puin na slippartij - bestuurder naar ziekenhuis
Tegen half zes vanavond werd er alarm geslagen voor de brandweer van De Krim: er had een "ongeval letsel" plaatsgevonden op de Tuinderweg in Elim. Voordat de blusploeg arriveerde, werd de alarmering al ingetrokken: de betrokken bestuurder was al uit het voertuig en had kennelijk geen verwondingen opgelopen.
De bestuurder -een 37-jarige inwoner van Elim- stond al naast zijn auto en verklaarde, dat hij reed in de richting van de Perebomenweg en opeens hard geremd had voor een auto, die uit een uitrit van een boerderij rechts van de smalle weg kwam en daardoor de macht over het stuur verloor. De veroorzaker van het voorval bleek een 63-jarige Hoogevener.
Het remspoor, dat de Mercedes van de man op het asfalt had getrokken, begon vijftig meter vóór de uitrit en hield dertig meter verderop op.
Uit de vervolgsporen viel op te maken, dat de auto daarna over de uitrit en door de linkerberm gereden was, vervolgens slipte en dwars de weg over ging, de linker berm in. Daar raakte de auto met de rechter zijkant een boom, waarna het voertuig na een kwart draai vlak voor een sloot in de struiken tot stilstand kwam.
-
-
De bestuurder, die geen gordel droeg, was door de klap uit zijn stoel en door de achterruit geslingerd en kwam terecht op de kofferbak.
De man, die goed aanspreekbaar was en geen zichtbare verwondingen had, is door ambulancepersoneel eerst op straat nagekeken en vervolgens in de ambulance, waarna hij voor verder onderzoek naar het Bethesda-ziekenhuis in Hoogeveen is overgebracht.
Daar bleek, dat de man een gebroken hand en twee gekneusde heupen had.
Zijn ruim achttien jaar oude beige Mercedes 190D was rijp voor de sloop.
Foto's: © U S Media

Donderdag 30 oktober 2008

Hoogeveen: veel schade in flats aan de Helios door brandende wasdroger
Dondermiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand in de Helios.
In één van de flats op twee hoog bleek een wasdroger in brand te zijn geraakt.
De korte, maar felle brand, die gepaard ging met veel rook, veroorzaakte veel schade.
Nadat de brand onder controle was gebracht, bleken de leidingen te zijn gesmolten door de intense hitte, waardoor de waterleiding in eerste instantie niet kon worden afgesloten en de getroffen woning extra waterschade opliep; net als de de woning eronder.
De ambulance werd nadien opgeroepen, omdat het één van de bewoners teveel was geworden.
Vervoer naar het ziekenhuis was echter niet nodig.
Foto: Persbureau Meter

Slagharen: slippartij eindigt in bermsloot
In het begin van de avond beleefden de twee inzittenden van een personenauto een flinke schrik.
Ze reden over de Weverijweg naar de rotonde in de Coevorderweg, tot ze tot hun schrik plots ontdekten, dat er vóór hen een rij auto's stilstond.
Abrupt remmen had tot gevolg, dat de auto op het natte wegdek onbestuurbaar werd, in de flauwe bocht rechtdoor gleed en op z'n kant in de rechter bermsloot belandde.
De bestuurder en z'n vriendin -beide uit Slagharen- konden zelf uit de auto klauteren. De bestuurder bleef nagenoeg ongedeerd; de passagiere bleek wat schouder- en ribkneuzingen opgelopen te hebben; waarschijnlijk door haar veiligheidsgordel, die haar echter voor erger behoedde.
Berger Autax takelde de auto uit de circa twee meter diepe sloot en zorgde ervoor, dat de auto bij een garagebedrijf in Lutten werd afgeleverd.
Het verkeer op de rondweg ondervond geen noemenswaardig oponthoud van het bergingswerk, mede dank zij verkeersregeling door de politie.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Nieuwe Pekela: motorrijder rijdt tegen gevel van café
Een motorrijder (31) uit Borger is gisteravond tegen 23:30 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeluk op de J.R. Stuutstraat in Nieuwe Pekela.
De man raakte met zijn motor in een bocht van de weg, schampte een lantaarnpaal en botste zo’n tien meter verderop tegen de gevel van een café. Pogingen van een omwonende en de politie het slchtoffer te reanimeren mochten niet baten.
Door de botsing raakte de muur van het café ontzet en ontstond er ook schade aan het interieur.
De oorzaak van het ongeluk ligt is waarschijnlijk een combinatie van mist, snelheid en een onjuiste inschatting van de bocht.
De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht.
Foto: Persbureau Meter

Valse mededeling aan webmasters nu ook in andere vermommingen
Gisteren waarschuwden we tegen mails, die aan webmasters gericht zijn en de geadresseerde ertoe moeten verleiden , op een link te klikken.
Als dat gebeurt, weet de afzender , dat het emailadres misbruikt kan worden voor het toezenden van grote hoeveelheden ongewenste reclamemails (spam). Een verglijkbaar mailtje met een soortgelijke link kwam vandaag binnen :
Dear Network Solutions Customer,
We recently notified you that the registration period for your Network Solutions domain name had expired. As a benefit of having previously registered a domain name(s) with Network Solutions, you are eligible to receive a percentage of the net proceeds that were generated from the renewal and transfer of the domain name you chose not to renew. Since you have chosen not to renew the domain name listed below during the applicable grace period, we were successful in securing a backorder for this domain name on your behalf and it has been transferred to another party in accordance with the Service Agreement.
Renew your domain now - http://www.networksolutions.com
You must click on the following link, enter your domain name, and confirm your contact information in order to claim these funds. If your contact information is not correct, you must enter Account Manager and make the appropriate changes prior to clicking "submit" from the confirmation screen. If you do not do this, you will be confirming inaccurate information and will not receive any payment. Checks will only be made payable and mailed to the Account Holder of record.
Sincerely,
Network Solutions. Customer Support
Uiteraard is er maar één oplossing voor dit soort ongewenste digitale post: wissen !

Odoorn: Tigra klimt in twee bomen
De bestuurster van een Opel Tigra is vanmorgen rond 07:45 uur gewond geraakt, toen haar voertuig twee bomen langs de Torenweg bij Odoorn raakte. De auto kwam na een bocht vlak voor de bebouwde kom kort met de rechter wielen in de berm, waarna het klassieke scenario
"ruk aan het stuur, dwars de weg over tegen een boom" volgde. De Tigra sloeg tegen een berk en vervolgens frontaal tegen een tweede boom.
De auto verloor hierbij een wiel en de diverse andere onderdelen, die over een flinke afstand verspreid werden, tot in de aangrenzende akker.
De bestuurster kopte een flinke dakkapel in de voorruit en zal er nog geruime tijd aan herinnerd worden, waar die zwarte band, die werkeloos naast haar linkerschouder hing, voor bedoeld was.
De 31-jarige bestuurster uit Odoornerveen is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht, maar kon dezelfde dag al naar huis.
Haar hondje overleefde de klap ongedeerd.
Verkeersongevalsanalisten van de VOA Drenthe noteerden de omstandigheden rond de aanrijding.
Het verkeer kon via het fietspad de ongevalslokatie passeren.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Woensdag 29 oktober 2008

Genne: materiële aanrijding op de Klinkerweg
Op de kruising Klinkerweg met de Verkavelingsweg heeft woensdagavond rond half zeven een materiele aanrijding plaats gevonden.
Een bestuurder van een bestelbusje reed op de Klinkerweg en wilde de Verkavelingsweg oversteken.
Hij kreeg hierbij voorrang van een vanaf Zwolle komende automobilist, die op de kruisende weg reed.
Een vrouw, die achter deze bestuurder reed, zag de van rechts komende bestelbus niet en haalde de wachtende auto in.
Deze inhaalactie resulteerde in een aanrijding. Het busje, dat voorrang had, werd in de flank aangereden en gelanceerd.
-
De auto van de vrouw, die de aanrijding veroorzaakte, tolde om z'n as en de zwaar vernielde Peugeot kwam ondersteboven tot stilstand.
Het busje kwam in een nabijgelegen weiland terecht, pal naast een sloot.
Beide bestuurders konden zelf uit de zwaar beschadigde auto's klauteren en hadden geen noemenswaardig letsel.
Berger Hooikammer kreeg de eer om beide onherstelbaar beschadigde wagens voor het laatst over het asfalt te vervoeren.
Een agent van Team Horst en Waterland heeft van beide bestuurders een verklaring opgenomen.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Pesse: auto over de kop op de A28
Op de A28, vlak voor de afslag Pesse, ging een Citroen Xantia rond 20.30 uur op de kop.
De bestuurder wilde een sigaret pakken en werd daarbij op een duister stuk van de gladde snelweg verrast door een langzaam rijdende auto.
Door een ruk aan het stuur kwam de slippende Citroen dwars te staan en ging op zijn kop in de linkerberm.
De bestuurder kon het voertuig verlaten en trachtte snel de andere kant van de weg te halen, maar gleed daar nog enkele keren bij uit.
-
Vervoer naar het ziekenhuis was niet noodzakelijk, hoewel de man morgen wel wat spierpijn kan verwachten.
Het achterstuk van de auto stak uit over de linker rijbaan.
Een achteropkomende automobilist kon ternauwernood voorkomen, dat hij er tegenaan reed, hoewel zijn zijspiegel wel omklapte.
Foto: FotoRobijn


Verraderlijk aan webmasters gericht mailtje
Sinds kort worden er mails aan webmasters verstuurd, waarin gevraagd wordt om op vermeende problemen met een domeinnaam te reageren door op een link -zogenaamd naar www.enom.com te klikken. (In werkelijkheid wordt u "omgeleid" naar www.com92.biz)
Als u op de link klikt, wordt uw emailadres aan de ontvanger bevestigd en wordt u als niets vermoedende webmaster bedolven onder spammail.
U doet er dus goed aan, het bewuste mailtje (zie de tekst hieronder ) direct na ontvangst te wissen !
"Dear user,
On Wed, 29 Oct 2008 14:54:17 +0500 we received a third party complaint of invalid domain contact information in the Whois database for this domain Whenever we receive a complaint, we are required by ICANN regulations to initiate an investigation as to whether the contact data displaying in the Whois database is valid data or not. If we find that there is invalid or missing data, we contact both the registrant and the account holder and inform them to update the information.

The contact information for the domain which displayed in the Whois database was indeed invalid. On Wed, 29 Oct 2008 14:54:17 +0500 we sent a notice to you at the admin/tech contact email address and the account email address informing you of invalid data in breach of the domain registration agreement and advising you to update the information or risk cancellation of the domain. The contact information was not updated within the specified period of time and we canceled the domain. The domain has subsequently been purchased by another party. You will need to contact them for any further inquiries regarding the domain.
PLEASE VERIFY YOUR CONTACT INFORMATION - http://www.enom.com
If you find any invalid contact information for this domain, please respond to this email with evidence of the specific contact information you have found to be invalid on the Whois record for the domain name. Examples would be a bounced email or returned postal mail. If you have a bounced email, please attach or forward with your reply or in the case of returned postal mail, scan the returned letter and attach to your email reply or please send it to:
Attn: Domain Services 14455 N Hayden Rd Suite 219 Scottsdale, AZ 85260

LINK TO CHANGE INFORMATION - http://www.enom.com

Thank you,
Domain Services
[IncidentID:30791]"

Rouveen: A28 gestremd na nachtelijk zwaar ongeval met veewagen
Rond kwart voor vier vannacht werden diverse hulpverleners naar de A28 bij Rouveen ontboden vanwege een zeer ernstig ongeval.
Het bleek, dat er op het traject Zwolle - Meppel een dubbellaags veewegen met zo'n tachtig nuchtere kalveren over de vangrail tegen een pijler van het viaduct van de Sluitersweg (even ten noorden van de Lichtmis) was gereden en met de achterzijde van de laadruimte deels in een sloot was beland.
De bestuurder kwam daarbij bekneld te zitten in het wrak en moest door de brandweer, ambulance- en MMT-personeel bevrijd worden, hetgeen circa anderhalf uur in beslag nam.
De trucker, die goed aanspreekbaar was, klaagde over buikpijn en is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij geopereerd is.
Het zicht op het ongeval werd voor het verkeer tussen Meppel en Zwolle met een calamiteitenscherm ontnomen.
De snelweg van Zwolle richting Meppel sindsdien afgesloten.
Rond half acht kon men de laadruimte openen, nadat de vrachtwagen met behulp van een kraan verplaatst was.
Van de lading van circa tachtig kalfjes hebben er zo'n twintig klap niet overleefd. De dieren zijn overgeladen in een andere veetruck.
Rond 11:00 uur is de snelweg vrijgegeven.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Leek: deel recyclingbedrijf in de as gelegd
Een grote brand heeft dinsdagavond een grote  loods van een recyclingbedrijf aan het Mulderspark in het Groningse Leek in de as gelegd.
In de ruimte lag 700 ton kunststof opgeslagen. De twee naastgelegen loodsen van het bedrijf konden behouden blijven.
Brandweerkorpsen uit onder meer Leek, Groningen, Zuidhorn, Hoogezand,Haren en  Marum bestreden het vuur.
De brand werd even na zeven uur gemeld bij de meldkamer in Groningen.
Al snel greep het vuur om zich heen. Diverse korpsen uit de provincie rukten daarna uit om de brand te bestrijden.
Metingen wezen uit dat er geen verhoogde concentratie gevaarlijke stoffen is vrijgekomen.
Vanwege de hevige rookontwikkelingen kregen inwoners van de naastgelegen woonwijk via de regionale media toch het advies ramen en deuren te sluiten. 
-
Net na middernacht (00.15) kon het sein 'brand meester' worden gegeven.
De oorzaak wordt nog onderzocht door de Technische Recherche.
Het is overigens al de tweede keer dat het bedrijf getroffen wordt door een brand.
Men was bezig met renovatie werkzaamheden.
Het nabluswerk zal -mede door de 700 ton kunststof- nog uren in beslag nemen; vermoedelijk een groot deel van de woensdag.
Foto: Persbureau Meter

Dinsdag 28 oktober 2008

Hooghalen: auto in sloot langs Asserweg
Vanmiddag is een bestuurster met haar voertuig aan de Asserweg (de weg tussen Assen en Hooghalen) in de bermsloot tot stilstand gekomen.
De vrouw verklaarde, dat geschrokken was van een tegenligger, die zonder lichte reed.
Haar achttien jaar oude Toyota Starlet kwam daardoor in een spin, waarna de auto in de sloot tot stilstand kwam.
Gelukkig kwam de flink geschrokken vrouw er zonder kleerscheuren vanaf.
Foto: Dennis Groen / www.middendrenthenieuws.nl

Hasselt: gaslek aan de Productieweg
Vanmorgen om 09:16 uur werd de brandweerkorpsen van Hasselt en Nieuwleusen verzocht met spoed naar een gaslekkage aan de Productieweg te Hasselt te rijden.
Daar had een kraanmachinist tijdens graafwerkzaamheden een gasleiding kapotgetrokken. Het betrof een oude aansluiting van het voormalige woonwagenkamp. Zo her en der waren de aansluitingen ietwat weggemoffeld onder een berg zand en stenen.
De aanvoer van de gasleiding was, zoals het hoort bij dergelijke werkzaamheden, al opgespoord, maar getracht werd, de eraf geslagen afsluiter te vervangen.
Met behulp van een monteur van Essent werd een nieuwe afsluiter gemonteerd, waarna een eind kwam aan het sissende geluid.
Het gevaar was nu geweken, waarop de hulp van collega's uit Nieuwleusen niet meer nodig was. Zij konden weer inrukken.
Nadat samen met de Officier van Dienst het sein veilig was gegeven, keerde iedereen terug naar de kazerne en gingen de werkzaamheden volop verder.
-
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Ane: hitte halogeenlamp veroorzaakt binnenbrandje
De bewoonster van een woning aan de Vaart in Ane weet het zeker: nog vanmiddag monteert ze de twee brandmelders, die al een tijdje klaar lagen.
De vrouw was thuis vanwege ziekte en even voor elven roken zij en haar hulp in de huishouding een sterke brandlucht, kort nadat ze de deur van de badkamer achter zich gesloten hadden.
De bron van de sterke stank leek in eerste instantie niet te vinden, maar tijdens het gesprek met 112 ontdekte ze, dat een handdoek in de bad-kamer door de stralingshitte van een halogeenlamp vlam had gevat.
-
Resoluut pakte ze het brandende textiel, snelde er mee naar buiten en meldde dit aan de centralist.
Die liet echter voor alle zekerheid de voor binnenbrand gealarmeerde brandweerwagens uit Gramsbergen en Hardenberg doorrijden.
Gelukkig bleek met het verwijderen van de brandende handdoek het gevaar geweken.
De schade bleef nu beperkt tot een vernielde rode handdoek.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Maandag 27 oktober 2008

Hardenberg: materiële schade bij aanrijding tussen bus en personenauto Europaweg

Ter hoogte van de brandweerkazerne vond rond 13:00 uur een aanrijding plaats tussen een personenvervoersbus en een personenauto.
Een twintigjarige automobiliste uit Bergentheim kwam vanaf de parkeerplaats naast de kazerne en wilde rechtsaf de Europaweg oprijden.
Hierbij zag ze de van links naderende bus niet aankomen.
De buschauffeur merkte op zo’n tien meter afstand, dat zij hem niet zag en kon een ernstige aanrijding voorkomen door naar links uit te wijken.

-
Alle betrokkenen kwamen met de schrik vrij.
De kinderen in de bus, die onderweg waren naar de zwemles, zijn met vervangend vervoer naar het zwembad gebracht.
Een servicewagen van Sickman was snel ter plaatse om de bus te repareren.
Foto's: Angela v.d. Kamp - Reest en Vecht TV

A28 / Beilen: kettingbotsing: één gewonde, vier auto's beschadigd
Even na enen vanmiddag kreeg de brandweer van Beilen opdracht om naar de A28 te rijden in verband met een verkeersongeval, dat zich op de linker rijstrook even ten zuiden van de afslag 30 (Beilen) had voorgedaan.
De mannen troffen daar vier beschadigde auto's aan , die betrokken waren geweest bij een kettingbotsing.
De meeste inzittenden van deze voertuigen, waaronder een moeder met kind, kwamen er zonder kleerscheuren vanaf, maar de bestuurder van een zilvergrijze Volvo V70 moest door de brandweer uit zijn auto, die tegen de middenvangrail tot stilstand was gekomen, worden geholpen.
De auto kon na overleg met het ambulancepersoneel eenvoudig van de vangrail vrijgeduwd worden; er hoefde dus niet geknipt te worden.
Moeder Natuur had voor de hulpverleners, waaronder ook personeel van de KLPD en de VOA Drenthe, nog een fikse regen- en hagelbui in petto.
Berger Kraal haalde de beschadigde auto's met twee voertuigen op.
De file op de snelweg richting Assen liep op tot circa vier kilometer. Het verkeer kon de ongevalslokatie voorzichtig via de vluchtstrook passeren.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Zondag 26 oktober 2008

Zwolle: SBS-journalist in de maling genomen.
Reportage over "dodelijke vuurwapenhandel" grotendeels gebakken lucht !
"Een 37-jarige Amsterdammer, die als journalist bij SBS-6 werkt, heeft op 20 oktober een tas met vier "vuurwapens" en bijna 200 patronen  afgeleverd bij het politiebureau in Zwolle-centrum; niet bij het hoofdbureau aan de Koggelaan.
De man gaf aan, dat hij voor een televisieprogramma de illegale vuurwapenhandel in beeld wilde brengen.
De wapens zijn ingenomen en onderzocht wordt, of er in het verleden een misdrijf mee gepleegd is.
Deze zaak wordt conform bestaand beleid serieus opgepakt. Een rechercheonderzoek is inmiddels opgestart. 
Het kopen en voorhanden hebben van vuurwapens zijn misdrijven volgens de Wet Wapens en munitie".
Inmiddels is de betreffende SBS-programma "Undercover in Nederland" uitgezonden en de "sensationele" aankoop van "illegale vuurwapens" in de "extreem gevaarlijke vuurwapenhandel" blijkt voor het overgrote deel gebakken lucht.
Afgezien van de dik zestig jaar oude Stengun (een machinegeweer volgens SBS-6) met scherpe 9 mm Para Sellier & Bellot-patronen hebben de SBS-medewerkers zich af laten schepen met o.a. het aankopen van schroot, dat zo te zien gevaarlijker voor de schutter is, dan voor degene, die in het verlengde van de de loop staat.
Met veel ophef werd gemeld, dat de SBS'ers er in geslaagd waren voor € 1400 een "levensgevaarlijk" negen millimeter pistool, dat in gebruik zou zijn bij de Nederlandse politie, aan te kopen.
Uit het opschrift op het "wapen" blijkt echter, dat het om een "Heckler & Koch SP9 Knall" gaat: geen vuurwapen, maar een gaspistool, dat bij onze oosterburen tweedehands voor zeven tientjes over de toonbank gaat. Zonder "vergunning".
( De Nederlandse politie gebruikt overigens geen Heckler & Koch-pistolen, maar de Walther P5 ).
Bij de meegeleverde "scherpe munitie" blijkt het in werkelijkheid om knalpatronen te gaan, die in Duitsland eveneens vrij verkrijgbaar zijn.
Ook de revolver, waar de "zware crimineel" zogenaamd kogels mee de polder in schoot, blijkt een gaswapen te zijn. En die vuren geen kogels af.

De doodsbange undercover-heren journalisten van SBS-6, die dachten, diep in de lugubere illegale wapenhandel te hebben geïnfiltreerd, hebben zich dus flink in de maling laten nemen door een stelletje ordinaire oplichters....
Misschien, dat ze zich de volgende keer eens wat laten voorlichten over hoe een echt vuurwapen er uit ziet ?
Het bespaart hen in ieder geval weer een fikse afgang ........

Scheemda: man gewond bij heftige aanrijding
 
Op de kruising Parklaan - Plantsoenlaan in Scheemda ( Gr.) deed zich zaterdagavond een botsing voor, waarbij een 61-jarige automobilist uit Winschoten gewond raakte.
Een 45 jarige  man uit Midwolda kon de aanrijding niet meer voorkomen. De ravage was groot. Een van de wagens kwam op de z'n zij te liggen.
Brandweer en ambulancepersoneel hebben de 61-jarige man uit het voertuig moeten halen.
De doorgaande weg is afgesloten geweest voor het verkeer.
De VOA van de politie Groningen heeft het ongeval in kaart gebracht en de sporen vastgelegd.
De auto's waren dermate beschadigd, dat ze moesten worden afgesleept door een berger.
-
Foto's: Patrick Boere

Hasselt: eenzijdig ongeval op de Vaartweg
Op de Vaartweg te Hasselt is vannacht een auto op de kop in de berm beland.
In een bocht net voor de verkeerslichten verloor de bestuurder de macht over het stuur van zijn Peugeot en driftte de auto dwars de weg over.
Hierna kwam het voertuig met de wielen tegen de stoeprand en ging over de kop.
Op een bult zand kwam de 306 tot stilstand.
De bestuurder klauterde zelf uit zijn wagen, maar moest dit uitstapje nog wel melden bij de politie.
Deze kwam snel naar de plaats van het ongeval en nam in het kader van "Botsen is blazen" bij de man een alcoholtest af.
Hieruit bleek, dat de man te veel gedronken had en er moest een uitgebreide ademanalyse worden afgenomen op het bureau in Staphorst.
De twintigjarige man blies daar 230 ug/l. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod.
Zijn zwaar beschadigde auto werd door berger Hooikammer op zijn wieltjes gezet en afgesleept.
De auto zal total loss worden verklaard.
Foto's: Henry Wallinga- www.zwartewaterkrant.nl

Glimmen: treinkaping bij de Punt wordt dit weekend verfilmd
 
De treinkaping in de Punt wordt dit weekend verfilmd bij de Noord Nederlandse Golf- en Countryclub.
Even verder op het spoor heeft NS de zogenaamde "Hondenkop", het type treinstel, dat in die jaren werd gebruikt, op de rails geplaatst.
Het treinverkeer wordt er niet door ontregeld, omdat de filmopnamen plaatsvinden, terwijl er werkzaamheden aan het spoor worden verricht en men dus van de nood een deugd maakt.
Zowel zaterdag als zondag werd er druk gefilmd om de scenes met de trein vast te leggen.

Negen Molukkers kaapten op 23  mei 1977 een trein (Assen - Groningen).
De regering besloot uiteindelijk met geweld een eind aan de kaping te maken.
Dat kostte niet alleen twee passagiers het leven, maar ook zes kapers.
-
Op zaterdagochtend 11 juni 1977, drie weken na het begin van de kaping, openden mariniers het vuur op de trein.
Starfighters vlogen laag over de trein om verwarring te zaaien.
Zes kapers kwamen bij de aanval om het leven en twee gegijzelden; de overige 45 treinreizigers werden bevrijd.
De twee kapers, die het er levend afbrachten, kregen uiteindelijk een straf van zes tot negen jaar voor verboden wapenbezit en wederrechtelijke vrijheidsberoving.
Jaarlijks herdenken de Molukkers de bij de kaping omgekomen jongeren.
Tegelijk met de kaping van de trein werd ook een school in Smilde door Molukkers bezet.
Toen de passagiers uit de trein waren bevrijd, gaven de bezetters van de school zich ook na drie weken vrijwillig over aan de politie en konden de kinderen eindelijk naar huis.
In Glimmen (vlak bij De Punt) wordt alles zo natuurgetrouw mogelijk nagespeeld.
Zowel op zaterdag als zondag zijn twintig figuranten als soldaat of marinier aktief op de set. Ze krijgen hiervoor vijftig euro per persoon.
Foto's: Persbureau Meter

Zaterdag 25 oktober 2008

Dedemsvaart: binnenbrand snel onder controle
"Binnenbrand Ommerkanaal 4 Dedemsvaart": zo luidde de P2000-melding, waar blusploegen van de brandweer van Dedemsvaart en die van Balkbrug rond 12:36 uur vanmiddag op reageerden.
De brand bleek echter niet in een pand aan het Ommerkanaal te woeden, maar in de kantine van een hengstenhouderij aan de Verlengde Zestiende Wijk.
Gelukkig was de brand snel onder controle. De boosdoener bleek een kacheltje te zijn, dat met z'n stralingshitte een kastje had aangestoken.
De meeste schade was het gevolg van de rook en de roet, die de kantine vervuilden.
Wel moest één persoon met rookvergiftigingsverschijnselen in een ambulance onderzocht worden.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Wanneperveen: vrouw ernstig gewond bij ongeval op de Veneweg
 
Afgelopen nacht moest de de brandweer van Giethoorn rond half vijf uitrukken voor een eenzijdig ongeval aan de Veneweg in Wanneperveen.
Bij aankomst bleek, dat een auto op de Veneweg -ter hoogte van de Gasthuisdijk- van de weg was geraakt.
De auto reed vanuit Wanneperveen in de richting van de Nieuwedijk. Het was op dat moment mistig.
In een flauwe bocht naar links is de auto vermoedelijk in de rechterberm beland en schampte hierna met de rechterzijde een boom.
Het voertuig kwam midden op de weg tot stilstand.
De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij en werd opgevangen door brandweer- en ambulancepersoneel, dat snel ter plaatse was.
De naast hem zittende vrouw was er slechter aan toe: zij zat bekneld in de totaal vernielde auto.
Om haar te bevrijden moest onder andere het dak van de auto worden verwijderd.
Het heeft ruim een uur geduurd voordat men de vrouw in de ambulance kon  schuiven.
Gezien de ernst van de situatie werd ook het Mobiel Medisch Team opgeroepen on te assisteren bij de bevrijding.
De vrouw is naar het ziekenhuis overgebracht.
Verkeersongevalsanalisten hebben de situatie op papier gezet, waarna de brandweer de brokstukken kon verzamelen en de weg schoonmaken.
Hierna kon berger Hooikammer het wrak afvoeren.
Foto: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Vrijdag 24 oktober 2008

Zwolle: SBS-journalist levert vier vuurwapens en munitie in bij politie
Een 37-jarige Amsterdammer, die als journalist bij SBS-6 werkt, heeft op 20 oktober een tas met vier vuurwapens en bijna 200 patronen  afgeleverd bij een Zwols politiebureau.
De man gaf aan, dat hij voor een televisieprogramma de illegale vuurwapenhandel in beeld wilde brengen.
De wapens zijn ingenomen en onderzocht wordt, of er in het verleden een misdrijf mee gepleegd is.
Deze zaak wordt conform bestaand beleid serieus opgepakt. Een rechercheonderzoek is inmiddels opgestart. 
Het kopen en voorhanden hebben van vuurwapens zijn misdrijven uit de Wet Wapens en munitie.

Hardenberg: flinke schade bij aanrijding op de N34
Vanmiddag was de beruchte kruising in de N34 bij de Boshoek weer het toneel van een kop-staart-aanrijding, waarbij twee auto's zwaar beschadigd werden en één lichte schade opliep.
De uit het Twentse Beltrum afkomstige bestuurder van een Ford Transit Connect bedrijfsauto, die richting Ommen reed, had te laat in de gaten, dat een rode Opel Corsa afremde om linksaf te slaan. Hard op de rem trappen had tot gevolg, dat de bedrijfsauto doorgleed over het kletsnatte wegdek en achter op de Corsa klapte, waarbij ook een auto, die op de parallelweg stond te wachten, aangetikt werd.
-
Laatstgenoemd voertuig liep slechts lichte schade op en kon na het vastleggen van de gegevens door de politie z'n weg vervolgen, maar de andere twee auto's moesten weggesleept worden door berger Autax.
Gelukkig bleven de inzittenden van alle drie de auto's ongedeerd.
Het verkeer op de autoweg had geen noemenswaardig e last van de aanrijding en de gevolgen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zwolle: omgeving Vroom en Dreesmann afgezet vanwege gewapende overvaller
Vanmorgen heef de politie een ruime omgeving rond warenhuis Vroom & Dreesmann in het centrum van Zwolle afgezet.
Dat gebeurde, nadat een gewapende negentienjarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats in een tussenplafond was gevonden aangehouden, die waarschijnlijk de sleutelhouder van de V&D-vestiging opwachtte om hem te dwingen, de kluis te openen.
De man had een pistool en een magazijn met scherpe munitie bij zich. Foto's: Persbureau Meter
Aangezien er sterke aanwijzingen waren, dat er een tweede -mogelijk eveneens gewapende- verdachte in het pand aanwezig was, werden het warenhuis en de omgeving vanaf 06:00 uur afgezet en werd de zaak uitgekamd. De tweede man is niet gevonden.
De afzetting duurde tot ca 15:00 uur, maar het filiaal van V&D bleef de gehele dag gesloten, net als een aantal andere winkels in de omgeving.
Een arrestatieteam en speurhonden werden ingezet bij de zoektocht.

INTERNET: Duits "incassobureau" waarschuwt - met zip-bestandje
Sehr geehrte Damen und Herren!
Die Anzahlung Nr.254870758270 ist erfolgt. Es wurden 4434.00 EURO Ihrem Konto zu Last geschrieben.
Die Auflistung der Kosten finden Sie im Anhang in der Datei: Rechnung.
 Alle unsere Rechnungen sind mit einem Sicherheitszertifikat versehen - der ist fuer Sie nicht von Bedeutung
  
TESCHINKASSO Forderungsmanagement GmbH
 
Geschaeftsfuehrer: Siegward Tesch
Bielsteiner Str. 43 in 51674 Wiehl
Telefon (0 22 62) 7 11-9
Telefax (0 22 62) 7 11-806
 
Ust-ID Nummer: 212 / 5758 / 0635
 
Amtsgericht Koeln HRB 39598
Zo luidt de tekst van een mailtje, dat momenteel de ronde doet. Als u wilt weten, waar het over gaat, dan moet u de bijlage maar aanklikken.
En u raadt het al: die bijlage is een ZIP-file, die geen informatie oplevert, maar een kwalijk bestand, dat bedoeld is om uw pc "open" te zetten.
Ook dit is weer een geval van cybercriminaliteit.
(Er zijn ook andere Duitstalige overzichten van rekeningen van incassobureaus in omloop, die vergezeld gaan van zip-bestanden)
Krijgt u dus een soortgelijk mailtje: WISSEN!

Emmen: zeventien winkels dicht wegens gaslek tijdens koopavond
De koopavond in Emmen-centrum is gistergavond ruw verstoord, nadat er een rond 18:15 uur een gaslek aan de Hoofdstraat was gevonden.
De brandweer sloot direkt in overleg met politie het centrum af en zo'n zeventien panden konden de winkeldeur sluiten.
Klanten werden in allerijl geevacueerd, zodat het centrum die avond het zonder clientèle moest doen.
Dit was uit veiligheid, omdat het gas zich onder de vloer van een juridisch adviesbureau had opgehoopt en er explosiegevaar bestond.
Metingen wezen uit, dat er een sterke concentratie gas aanwezig was, die afsluiten van het centrum noodzakelijk maakte.
Het gaslek was ontstaan, toen bij slijpwerkzaamheden een gasleiding was geraakt. 
De winkeliers werden niet vrolijk van de sluiting van hun zaak, omdat ze deze avond veel klanten misten.
De meeste klanten wachtten de ontwikkelingen niet af, maar togen huiswaarts of gingen elders hun inkopen doen.
-
Hoewel er een ambulance paraat werd gehouden, zijn er geen gewonden gevallen.
Winkelier Pim Booy van Halfords wist in eerste instantie niet, wat eraan de hand was. Op last van de politie moest hij z'n winkel sluiten.
Ook de klanten begrepen, volgens hem, niet waarom ze het gebied moesten verlaten. Toch was er volgens hem geen paniek.
Pas na negen uur werd het gebied vrijgegeven, maar toen was het so wie so einde koopavond....
Foto's: Persbureau Meter


Donderdag 23 oktober 2008

Zwolle: broer vermoorde Zwollenaar in Londen gearresteerd
Vanmiddag is de zestigjarige broer van de onlangs in Zwolle vermoorde Mohammedi Seyah door de Engelse politie in Londen aangehouden.
De Nederlandse autoriteiten hebben een verzoek om uitlevering van de verdachte ingediend.

Hardenberg: gewonde bij ongeval op de Duitslandweg
Rond kwart over tien vanmorgen alarmeerde de meldkamer de Hardenberger brandweer: er was een " verkeersongeval letsel"  gebeurd op de Duitslandweg in Hardenberg. De spuitgasten rukten uit met een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig.
De aanrijding -tussen een personenauto en een vrachtwagen- bleek te hebben plaatsgevonden op de kruising met de Nieuwe Haven.
De besturder van een Opel Vectra automobilist, die richting Duitsland reed, had waarschijnlijk door de felle zon niet gezien, dat er een truck met oplegger stilstond om linksaf naar de Nieuwe Haven af te slaan en reed in volle vaart achterop de trailer.
De man -een inwoner van Rheezerveen- meldde aan de ambulancebroeders, dat hij last van zijn buik had.
Hij is met behulp van de brandweer uit zijn auto geholpen en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Daarna kon berger Autax het wrak van de Opel Vectra ophalen en de wrakstukken, olie- en accuzuurresten opruimen.
De truck kon zijn weg vervolgen, ondanks de flinke schade aan de achterzijde van de oplegger.
Rond kwart voor  twaalf was de weg weer vrij voor het verkeer, dat tot dan toe over het fietspad werd omgeleid
Foto's Don Stolwijk - U S Media

Woensdag 22 oktober 2008

Hattemerbroek: politie graaft tevergeefs naar in 1983 verdwenen vrouw
De politie heeft vandaag in de bodem van in een bosgebied in het Gelderse Hattemerbroek gezocht naar de stoffelijke resten van de in 1983 vermiste vrouw Eefke Wolf, die in Wezep werkte en in Hattem woonde.
De zoekaktie werd op touw gezet na een tip van het TROS-programma "Vermist".
De oever van een viskolk werd minutieus met een graafmachine afgezocht.

Volgens Bert Top van de Politie Gelderland heeft de tipgeefster precies de plek aangewezen, waar ze 25 jaar geleden een man had zien graven.
Doordat er nu op deze plek een industriegebied wordt aangelegd, was ze bang dat alle sporen vernietigd zouden worden.
Volgens Top had de vrouw 25 jaar geleden de politie, volgens haar zeggen, ook al op deze plek gewezen.
Waarom er toen weinig of niets met deze tip is gebeurd, is Top ook niet bekend.
De bromfiets van het slachtoffer is bij haar werk aangetroffen; van Eefke zelf en de helm, die ze bij zich droeg is, nooit meer iets aangetroffen; ook niet na een maandenlang onderzoek.
Daar de tipgeefster, die zich nu aandiende, heel concreet was in haar duiding van de plek, werd de tip erg serieus genomen.
Als er iets werd aangetroffen, dan zou het graafwerk direkt worden stilgelegd en moest het Openbaar Ministerie worden ingeschakeld.
Het NFI zou dan het speurwerk overnemen. Het graafwerk gebeurde zeer voorzichtig, om ieder mogelijk spoor veilig te kunnen stellen.
Het bosgebied, waar werd gezocht, ligt vlak aan de A50 bij de afslag Wezep.
Het terrein was afgeschermd met schermen, zodat er vanaf de A50 geen zicht op het graafwerk was.
Hiermee wordt ook voorkomen, dat automobilisten hierdoor worden afgeleid, met alle gevolgen van dien.
Inmiddels is bekend geworden, dat de stoffelijke resten van de vermiste vrouw niet zijn gevonden.
De familie van de vrouw is op de hoogte gesteld.
Foto: Persbureau Meter

De Krim: grote brand in veeschuur aan de Parallelweg (update) - 22 koeien dood
Even voor twee uur werd er alarm geslagen voor de blusgroepen van Slagharen en de Krim en de hoogwerker van de Hardenberger brandweer. Er werd direkt " middelbrand"-alarm gegeven in verband met een brand in een veeschuur achter een boerderij aan de Parallelweg in de Krim.
Door zeer snel ingrijpen konden de ergste vlammen in zeer korte tijd worden gedoofd, maar het nablussen nam nog vele uren in beslag.
Kort na de eerste melding werden ook brandweerlieden uit Gramsbergen en Hardenberg ingezet.
Er werd tegen half drie zelfs opgeschaald tot "zeer grote brand".

Weliswaar konden de zestig koeien, die in de schuur stonden, bijtijds in veiligheid worden gebracht, maar twee en twintig dieren moesten wegens brandwonden uit hun lijden worden verlost. Eén koe beviel in het weiland tijdens de brand.
Naar verluidt is de brand ontstaan in hooi, dat in het voorste gedeelte van de schuur lag opgeslagen.
De brandweer is tot de ochtend bezig geweest om het brandende hooi met een graafmachine uit elkaar te trekken om het te kunnen blussen.
Naar verwachting zal het nabluswerk voortduren tot na zonsopgang.
De schuur is voor zover bekend volledig verloren gegaan; de deels rietgedekte boerderij liep geen schade op.
Vanwege de "gevaarzetting" vanwege de asbest dakplaten op de schuur was de ruime omgeving van de schuur met linten afgezet; vandaar dat er op flinke afstand gefotografeerd moest worden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.