Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Mei 2009 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Koninginnedag - donderdag 30 april 2009

Coevorden: autoladder eruit, hoogwerker welkom !
De oude Magirus autoladder van het brandweerkorps Coevorden, die dateert uit 1979, is eindelijk uitgediend.
Donderdagmiddag werd de nieuwe hoogwerker gereedgemaakt voor zijn taak als vervanger van de autoladder, zodat vanaf nu de hoogwerker volledig inzetgereed is.
De autoladder verhuisde naar een plekje buiten de garage, waar hij nu de oude tankautospuit 51-12 gezelschap houdt.
Maar lang zal hij daar geen aanspraak aan zijn eveneens afgedankte maatje hebben: de tankautospuit begint binnenkort aan zijn tweede leven als onderdeel van de bedrijfsbrandweer van de Coevordense vestiging van Forbo Novilon.
Waar de oude autoladder naar toe gaat, is nog niet duidelijk. Door de recessie is er namelijk weinig vraag naar gebruikte brandweerwagens...

Naschrift: dezelfde avond nog rukte de nieuwe hoogwerker uit naar een boerderijbrand aan de Vossebelt in Dalen , maar werd daar niet ingezet.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Beelden van Koninginnedag in Hardenberg, Hoogeveen, Dedemsvaart, Coevorden en Hollandscheveld


Apeldoorn: vijf doden en twaalf gewonden door dollemansrit met personenauto
De koninginnedagfestiviteiten in Apeldoorn en een aantal andere plaatsen zijn afgelast na een angstaanjagend voorval, dat in Apeldoorn rond 11:50 uur plaatsvond tijdens het koninklijke bezoek vanwege de Koninginnedagviering
De open koninklijke bus was nog maar net een kruising op het parcours Het Loo gepasseerd of uit het niets kwam een zestien jaar oude zwarte Suzuki Swift met hoge snelheid dwars door de dranghekken en de mensenmassa aangereden.
De inmiddels zwaar beschadigde auto, bestuurd door een 38-jarige man uit het Gelderse Huissen, kwam tegen het hek van de Wilhelmina-naald tot stilstand. Een bike patroller van de Marechaussee kon nog net voor de aanstormende auto wegkomen, voor deze tegen het hek reed.
De inzittenden van de koninklijke bus waren getuige van het voorval, net als een groot aantal toeschouwers.
Politie-, marechausse- en ambulancepersoneel schoot met spoed de gewonden te hulp, maar voor vier slachtoffers kwam de hulp te laat.
Vijf gewonden waren er slecht aan toe. Eén van hen overleed donderdagavond.
Brandweerlieden bevrijdden de zwaar gewonde bestuurder uit het wrak van de Suzuki, waarna de man naar het ziekenhuis werd overgebracht.
Uit nog onbevestigde berichten van buurtgenoten van de man valt op te maken, dat de 38-jarige Huissenaar onlangs ontslagen is en morgen zijn huis zou verlaten, omdat hij de huur niet meer kon betalen. Dit zou duiden op een wanhoopsdaad.
Foto's: Persbureau Meter


Lemelerveld: dode en zwaar gewonde op de N348
Bij een fataal ongeval op de N348 (Hoogeveen - Raalte) bij Lemelerveld is woensdagavond rond kwart voor tien een 65-jarige vrouw uit Dalfsen omgekomen en is een 36-jarige motorrijder uit Beilen zwaar gewond geraakt.
De man botste met hoge snelheid op de 65-jarige fietsster, die vanaf de Langsweg de N348 overstak.
De Beilenaar en diens motor belandden enkele honderden meters verderop aan de linkerzijde van de weg in het weiland.
De motorrijder is met zware verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis.
De brandweer van Lemelerveld verleende assistentie bij het afhandelen van ongeval.
In verband met het ongeval en het onderzoek door de verkeersongevallenanalyse is de N348 enkele uren afgesloten geweest voor alle verkeer.
De N348 is vaak het decor geweest van zeer ernstige en vaak dodelijke ongevallen.
De weg, die in de volksmond bekend staat als "De Dodenweg", is enige tijd geleden gereconstrueerd.
Tussen de afslag Ommen-Noord en Raalte werden een maximum snelheid van 80 km/uur en een inhaalverbod ingevoerd
.
Foto's: Persbureau Meter

Woensdag 29 april 2009

Hardenberg: RTV Hardenberg is een feit
Reest en Vecht TV is niet meer sinds vanavond.
Met een druk op de knop veranderde wethouder Joost Liese de naam in RTV Hardenberg en werd bovendien het riante nieuwe onderkomen aan de Brink in gebruik genomen. RTV Hardenberg is vanaf nu gevestigd in het oude Notarisgebouw, dat direct aan de Vechtbrug ligt en van waaruit men een schitterend uitzicht heeft over stad en rivier.
-
Het oude Reest en Vecht TV-pand aan het Stephanusplein zal mettertijd een prooi van de slopershamer worden vanwege de bouw van het nieuwe gemeentehuis. Het nieuwe onderkomen biedt onderdak aan zowel de faciliteiten voor tv, radio en kabelkrant.
Uiteraard is ook de website van naam veranderd en in een geheel nieuw jasje gestoken.
-
Foto rechtsboven: wethouder Joost Liese verricht de officiële opening, foto onder: de dames van de kabelkrant: Joyce en Tineke.
Op Koninginnedag is het gebouw tot 17:00 uur voor het publiek geopend.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: auto brandt uit bij de Weideblik
Op de parkeerplaats voor het buurtgebouw De Weideblik aan de Ploeger vloog rond half vier vanmiddag een rode Seat Ibiza in brand.
De vlammen lieten weinig van de vijftien jaar oude auto over, zodat deze dan ook kon worden afgeschreven.
De brandweer had het vuur, vermoedelijk ontstaan door kortsluiting, snel onder controle.
Er was geen persoonlijk letsel.
Tekst en foto's: www.regiohoogeveen.nl

Bruinehaar: automobilist gewond na aanrijding met tractor
Een automobilist uit Ommen is gisteravond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Driehoeksweg in Bruinehaar.
De man haalde een tractor in, die net op dat moment linksaf sloeg, waarop de voertuigen hard met elkaar in kontakt kwamen.
-
De tractor brak finaal in tweeën; de auto werd onherstelbaar beschadigd.
De berging van beide voertuigen werd verzorgd door de firma Wolves uit Wierden.
-
Foto's: Alex van de Coelen


Hoogstede: Jeugdbrandweer Schüttorf wint wisselbeker
Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de Jeugdbrandweer Hoogstede vond de regionale Jeugdbrandweerdag dit keer in Hoogstede plaats. Voor de twaalf jeugdbrandweergroepen, die de Grafschaft telt (en de leden van de JBW Coevorden), hadden de leden van de jeugdbrandweer Hoogstede met Jugendfeuerwehrwart Jens Gosen tien verschillende behendigheidsspelen bedacht, zoals slangenkegelen, erwten raken, aanzuigslangen koppelen, ringwerpen, de hete draad, stenen schatten en voorwerpen in een emmer vol zand zoeken.
-
Bij de prijsuitreiking reikte Kreisjugendfeuerwehrwart Daniel Loehrke de wisselbeker uit aan de winnaars: het team van de jeugdbrandweer Schüttorf. Tweede werd het team van de jeugdbrandweer Emlichheim, derde werd het team uit Veldhausen.
-
Foto's: Hartmut Gosink, tekst : Daniel Loehrke

Gramsbergen: binnenkort rondvaarten op de Vecht tussen Hardenberg en De Haandrik
Binnenkort is het mogelijk, van de natuur op en rond Vecht te genieten vanaf een rondvaartboot. De boot van Napoleon gaat weer varen!
Dinsdagmiddag tegen vijf uur arriveerde een grote vrachtwagen met daarop rondvaartboot "Le bateau de Napoléon" bij de Vechtbrug in Gramsbergen.
Een grote telekraan van de firma Goverts had geen enkele moeite om het vijf ton zwaren stalen vaartuig tot boven de Vecht te tillen, waar dijkgraaf Wim Wolthuis van Waterschap Velt en Vecht even later de boot officiëel en met één goedgemikte worp met een fles champagne doopte. De natuur was de dijkgraaf echter een stapje voor, want schip en publiek werden net voor de doop al onthaald op een voorproefje van het natte element in de vorm van een stevige regenbui.

Met de platbodem "Le Bateau de Napoléon" worden in de nabije  toekomst rondvaarten op de Vecht verzorgd, tussen Hardenberg en De Haandrik. Het vaartuig, eigendom van de familie Veurink, heeft een diepgang van slchts 60 cm en wordt voortgestuwd door een 44 pk viercilinder dieselmotor.
De naam van het vaartuig verwijst naar Napoleon's plan voor een "Loozensche Linie". De boot heeft Loozen als officiële thuishaven.
-
-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Groningen: brand in de binnenstad
  Maandagavond 27 april kwam om 21.40 uur bij de Gemeenschappelijk Meldkamer Groningen een melding binnen van een brand in de Poelestraat in de binnenstad van Groningen. De brandweer rukte daarom uit met twee tankautospuiten en een ladderwagen.
Er bleek brand te woeden in het plafond tussen de begane grond en de eerste etage van een tattooshop en de bovengelegen woningen.
De brand was korte tijd uitslaand en lastig te bestrijden vanwege de plek aan de achterzijde van het pand.
Door een deel van het plafond te slopen kon de brandweer het vuur toch redelijk snel onder controle krijgen; om ongeveer 22.20 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven.
De brandweer is daarna nog enige tijd bezig geweest met nablussen.
-
De eigenaar en twee bewoners van de bovengelegen woningen konden het pand tijdig verlaten en bleven ongedeerd.
Door stankoverlast hebben zij voor de nacht wel een ander onderkomen moeten zoeken. De schade aan het pand bleef beperkt.
De technische recherche van de Regiopolitie Groningen zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.
Foto: Tim Bijker - Persbureau Meter


Dinsdag 28 april 2009

Coevorden: verdachte gearresteerd na vondst dode man
Vandaag heeft de politie in het onderzoek naar de dood van de 34-jarige Coevordenaar Henk Hendriks uit Coevorden een 27-jarige plaatsgenoot van Hendriks gearresteerd.
Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf, waarbij het slachtoffer om het leven is gekomen.
Het onderzoek, dat afgelopen vrijdagmiddag 24 april 2009 is gestart, heeft informatie opgeleverd, die leidde tot de aanhouding.
Een speciaal arrestatieteam heeft de man in zijn flat woning in Coevorden aangehouden. Hierna heeft de technische recherche de woning onderzocht.
De komende dagen zal de verdachte worden verhoord. Het slachtoffer werd vrijdagmiddag jongstleden dood aangetroffen in zijn woning aan de Secretaris Lammersstraat in Coevorden. Meteen na de vondst is de politie een onderzoek gestart, waarbij een Team Grootschalige Opsporing (TGO) is ingezet.
De afgelopen dagen is er forensisch onderzoek gedaan in en om de woning van het slachtoffer.
Daarnaast is er een uitgebreid buurtonderzoek gehouden.
Op het lichaam van het slachtoffer is sectie verricht. De uitslag hiervan heeft het vermoeden bevestigd dat Hendriks door een misdrijf om het leven is gekomen. Nadere mededelingen hierover worden in het belang van het onderzoek niet gedaan.

( Zie ook de video voor een interview met persvoorlichter Robert-Jan Valkema).
Foto's: Persbureau Meter

Westerbork / Beilen: pyromaan actief in Midden-Drenthe?
Na verschillende kleine brandjes op en rond de skatebaan in Westerbork, heeft de Borker brandstichter in de nacht van 26 op 27 april opnieuw toegeslagen. Een voorbijganger ontdekte even voor één uur een uitslaande brand in een trailer van een vrachtwagen aan de Groeneweg.
De brandweer van Westerbork rukte uit en had de brand vrij vlot onder controle.
Zondagavond vloog circa 200 meter verderop een picknickbankje in brand.
Omdat dit al de zoveelste brand was, gaat men uit, dat er in Westerbork een brandstichter aan het werk is, voornamelijk bij de skatebaan.
In het paasweekend brandden eveneens een papiercontainer en een personenauto geheel uit.
-
In de afgelopen nacht brak er rond 02:30 uur brand uit in een gebruikte-kleding-winkel aan de Kruisstraat in Beilen.
De brandweer had de brand snel onder controle en rond 03.00 uur werd brandmeester gegeven.
De brand werd ontdekt door een bewoner van het pand. Deze bewoner en twee andere bewoners konden het pand ongedeerd verlaten. Een 28-jarige bewoonster had wel rook ingeademd en ging voor controle naar een huisartsenpost in Assen.
De politie heeft deze brand, die flinke schade veroorzaakte, in onderzoek. De
gehele inventaris ging verloren.
Aangezien er een
half verbrande lap uit de brievenbus hing, is brandstichting een aannemelijke oorzaak. Of deze brand iets met de brandstichtingen in Westerbork te maken heeft, zal onderzoek uit moeten wijzen.

-


Maandag 27 april 2009

N36 - Beerze: berger bergt berger (update)
Ook op de kruising in de N36 (Twentseweg) bij Mariënberg en Beerze vond maandag rond 17:45 uur een aanrijding plaats die sterk leek op die van eerder die middag bij Nieuwleusen; zij het, dat er nu één (Volkswagen Bora) personenauto en twee vrachtwagens bij betrokken waren.
De chauffeur van een bergingsauto van de firma Autax, die onderweg was naar een kleine aanrijding, zag tot zijn schrik vlak voor de kruising de hem tegemoet komende zwarte personenauto langzaam maar zeker over de doorgetrokken streep op zich af komen.
Uitwijken lukte niet meer en de auto schampte de DAF LF, die daardoor over de volle lengte schade opliep, terwijl de velg van één van de linker achterwielen zodanig ingedrukt werd, dat de buitenste band terstond leeg liep.
Terwijl de bergingschauffeur zijn wagen veilig aan de kant wist te zetten, schoot de uit de koers geraakte personenauto vol in de zijkant van een achter de bergingsauto rijdende kleine vrachtwagen van organisatie Welzorg, waardoor deze aan de achterzijde de berm in werd geslingerd en o.a. de achteras scheef werd gedrukt.
De VW Bora raakte door de twee aanrijdingen onherstelbaar beschadigd, maar de brandweer van Bergentheim, die in verband met dit voorval uitrukte, hoefde niet met hydraulisch redgereedschap aan de slag. De ploeg kon zelfs al vrij snel retour kazerne.
De uit Collendoorn afkomstige 25-jarige automobiliste uit de Bora is per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis, dat ze na behandeling weer kon verlaten.
Verkeersongevalsanalisten onderzochten de toedracht en de gevolgen van de aanrijding, waarna berger Wolves de beschadigde auto-ambulance van collega Autax afvoerde.
Zowel de onherstelbaar beschadigde personenauto als de zwaar beschadigde Welzorg-wagen werden met auto's van firma Autax opgehaald.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Punthorst: automobilist omgekomen bij frontale aanrijding met vrachtwagen
Het verkeer in Overijssel heeft opnieuw een mensenleven geëist.
Rond 13:30 uur werd raakte een 57-jarige Zwollenaar, die in zijn Chevrolet Tacuma in oostelijke richting reed op de N377, even voor de rotonde bij het bedrijventerrein De Rollecate bij Nieuwleusen door nog onduidelijke oorzaak op de verkeerde weghelft en botste daar frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen van een autotransportbedrijf.
De klap was zo hevig, dat de Chevrolet in stukken werd gereten en de weg bezaaid raakte met wrakstukken. De bestuurder was op slag dood.
De vrachtwagen raakte aan de voorzijde ernstig beschadigd en kwam aan de noordzijde van de weg in een sloot tot stilstand.
De inzittenden -een 22-jarige man uit Staphorst en zijn achtjarige neefje- raakten licht gewond.
Ze werden per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
-
De N377 werd tussen de A28 en Nieuwleusen afgezet en het verkeer op deze drukke provinciale weg werd omgeleid.
Nadat de overleden automobilist door de brandweer uit het wrak was gehaald en naar een lijkwagen was overgebracht en de VOA haar onderzoek had afgerond, konden de talloze wrakstukken worden opgeruimd. Hiertoe werd een graafmachine ingezet.
De berging van de personenauto werd uitgevoerd door de firma Leerentveld; de vrachtwagencombinatie werd geborgen door de fa Hooikammer.
Het werk bij het ongeval moest halverwege even worden stilgelegd, omdat de aanwezigen op een forse regenbui getracteerd werden.
Dat had wel tot gevolg, dat de "Code Droog" (stookverbod) in IJsselland opgeheven werd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dalerpeel: brand richt grote schade aan in woning Prins Hendrikstraat
De Rode Haan kraaide vandaag rond 11:15 uur opnieuw in Dalerpeel.
Dit keer niet op het inmiddels beruchte natuurterrein aan de Oranjestraat, maar in een rijtjeswoning aan de Prins Hendrikstraat, die bewoond werd door een gezin met twee jonge kinderen.
Het vuur werd bestreden door de brandweer van De Krim, die hulp kreeg van hun collega's uit Zwinderen.
Ook de autoladder van de Coevorder brandweer werd opgeroepen, maar deze hoefde niet ingezet te worden, omdat de brand snel bedwongen werd.
Het vuur richtte wel grote brandschade aan op de begane grond, maar het gehele pand liep grote rook-, water- en roetschade op.
De bewoners konden de woning tijdig verlaten en bleven ongedeerd.  De kinderen kregen een pluche "Good Bear" van de brandweer cadeau.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Onderzoek technische recherche in Coevorden afgerond
Het onderzoek van het NFI en de technische recherche naar de oorzaak van de dood van een man in Coevorden, is afgerond.
Zondagmiddag rond vier uur is het onderzoek stopgezet en de woning wordt alleen nog door politie bewaakt.
Het hele weekend zijn de omgeving en de woning van onder tot boven uitgeplozen.
Mannen in witte pakken liepen in en uit de woning, waarin vrijdagmiddag de dode 34-jarige man werd gevonden.
Leden van de mobiele eenheid van de politie hebben zaterdagmiddag met metaaldetectoren de omgeving -inclusief de sloot- minutieus afgezocht naar het moordwapen, maar voor zover bekend is er niets gevonden.
Volgens onbevestigde berichten zou het gaan om een mes of ander steekwapen.
Op het slachtoffer is sectie verricht om de doodsoorzaak vast te stellen.
Omwonenden, die niet voor de camera wilden reageren, denken, dat de man donderdagavond al om het leven is gebracht.
Familieleden verklaarden aan RTV Drenthe, dat het slachtoffer met meerdere messteken om het leven is gebracht.
Foto: Persbureau Meter

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.

Monitored by: InternetSeer - Web Site Monitoring