Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Augustus 2009 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 23 augustus 2009

Vollenhove: achtjarig kind omgekomen tijdens verstoppertje spelen

In het ziekenhuis in Zwolle is in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 augustus een achtjarig jongetje uit Vollenhove overleden ten gevolge van een noodlottig ongeval aan De Weijert in Vollenhove, dat zaterdagavond plaatsvond.
Op dit bedrijventerrein waren meerdere mensen aan het werk aan een praalwagen voor het bloemencorso.
Het terrein was speciaal hiervoor ter beschikking gesteld.
Enkele kinderen speelden verstoppertje, waarbij het slachtoffertje door onbekende oorzaak onder een stapel betonblokken terecht is gekomen.
Hij is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle, waar hij later aan zijn verwondingen overleed.Diever: ernstig gewonde bij ongeval op de Ten Darperweg
Door een ongeval aan de Ten Darperweg, even buiten Diever, is zondagmorgen even na half zes een 24-jarige automobilist uit De Blesse ernstig gewond geraakt.
De auto van de man reed in de richting van Wapse, maar raakte in een flauwe bocht naar links met de rechter wielen in de berm en schoot daarna de weg over, via de berm en een sloot, waar hij gelanceerd werd en meerdere malen over de kop ging. 
Na de salto's kwam de auto op zijn dak in een weiland tot stilstand.
De bestuurder is door de brandweer, in samenwerking met het personeel van de ambulance, uit het voertuig gehaald.
Het Mobiel Medisch Team kwam met een ambulance vanuit Groningen om assistentie te verlenen.
De ernstig gewonde man naar het ziekenhuis overgebracht, waar vanwege alcoholgebruik een bloedproef werd afgenomen.
Omdat de man militair is, werd de Koninklijke Marechaussee ingeschakeld.
Personeel van de Dienst Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Drenthe heeft de sporen vastgelegd om de oorzaak te achterhalen.
-
Foto's: Persbureau Meter


Vriezenveen: brand in berg hooi kost brandweer uren werk
Zondagmorgen brak er brand uit in een hooibult aan de Paterswal in Vriezenveen.
De brandweer van Vriezenveen heeft twee tankautospuiten ingezet en de brandweer Nijverdal verleende assistentie met een tankwagen. 
-
Het brandende hooi is met een shovel uit elkaar getrokken om het beter te kunnen blussen: een klus die uren in beslag nam.
Toch bleek al die inspanning niet voldoende: zondagmiddag om 13:22 uur moesten de spuitgasten terugkomen om het hooi na te blussen.  
Foto's: Alwin Winkel


Westerhaarse drekrace groot succes


Wijster: brandweer urenlang bezig met broeiend afval
De brandweer had er zaterdagmiddag een hele klus aan om bij het afvalverwerkingsbedrijf  Essent Milieu in Wijster een brand in het gebouw, waar compost wordt gemaakt, te blussen. Door broei was de composthoop in het pand gaan roken.
De brandweer rukte massaal uit naar het vuilverwerkingsbedrijf. Toch was het nog moeilijk om de composthoop te blussen.
Uiteindelijk werd besloten, de hoop uit elkaar te trekken en zo de vuurhaarden te bestrijden. Dit is dan ook uiteindelijk gelukt.
De omvang van de schade is nog niet bekend en was van buiten het gebouw niet waar te nemen.
Foto: Persbureau Meter


Deventer: buspassagier aangereden door bromscooter

Heden middag ter hoogte van het appartementen complex De kloostertuin op de Herman Boerhaavelaan, deed zich een vervelend ongeluk voor. De bus was net gestopt om passagiers uit te laten stappen, toen er een (snor)scooter met berijdster en jonge passagier uit de richting van Schalkhaar kwamen aangereden.
Een uitstappende buspassagier zich de scooter waarschijnlijk over het hoofd en de scooterbestuurder kon niet meer tijdig stoppen.
De buspassagier werd met nagenoeg volle snelheid aangereden en viel daarbij op de rond in het gras met het gezicht naar beneden.

-
Even zag het er slecht uit, maar al snel hielpen omstanders de  situatie te stabiliseren en bewoog de buspassagier inmiddels al zijn benen.
Na enkele minuten arriveerde er een ambulance; even later gevolgd door een politieauto en een politiemotoragente.
Na controle door het ambulancepersoneel, kwam de buspassagier zelf overeind, kroop op de brancard en ging mee voor onderzoek naar het Deventer ziekenhuis.
De jonge passagier van de scooter liep waarschijnlijk een kneuzing op, maar kon -pijnlijk lopend- de locatie verlaten.
Een bijzondere vermelding voor de buschauffeur die later nog terug kwam om te horen hoe de situatie van alle betrokkenen.
Foto's: Maarten Pool


Mantinge: camper door brand verwoest

Zaterdagavond, even voor negen uur, is er een camper uitgebrand op de Hoogeveenseweg ter hoogte van Mantinge.
De 38-jarige bestuurder uit Wildervank en zijn passagier reden over de Hoogeveenseweg richting Bruntinge, toen er plotseling rook de camper binnen kwam.
De bestuurder zette de kampeerwagen snel aan de kant. Hij en de passagier verlieten het voertuig en alarmeerden direct de brandweer, die dan ook snel ter plaatse was.
De spuitgasten hadden het vuur weliswaar snel onder controle, maar konden niet voorkomen, dat de camper helemaal uitbrandde.
Er raakte niemand gewond.

-


Zaterdag 22 augustus 2009

Balkbrug: woonboerderij door brand verwoest
De brandweer van Balkbrug en Nieuwleusen en de hoogwerker van de Hardenberger brandweer rukten vrijdagavond tegen achten met spoed uit naar de Poele bij Balkbrug, nadat er een telefonische melding was binnengekomen, dat er brand woedde in een rietgedekte woonboerderij.
Vanwege de afgelegen ligging moest voor de waterwinning een grote hoeveelheid slang worden uitgerold en werd al snel om extra hulp van collega's uit Dedemsvaart gevraagd en kreeg de Ommer brandweer het verzoek om de watertankwagen in te zetten.
Bij aankomst bleken de vlammen al uit het rieten dak te slaan. Het was al snel duidelijk, dat de woning volledig verloren zou gaan.
Wel kon men een tweede (kleiner) bewoond gebouw, dat naast het brandende pand stond, behouden.
De bewoners waren niet thuis, toen de brand uitbrak. Het verlies van have en goed heeft hen zwaar aangeslagen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vrijdag 21 augustus 2009

Beilen: dode en zwaar gewonde door zware aanrijding op de Mussels
Vrijdagavond rond half zes is een 21-jarige automobilist uit Musselkanaal om het leven gekomen en een man van 35 uit Dwingeloo zwaar gewond geraakt na een ongeval op de Mussels in Beilen.
De man uit Musselkanaal reed in de richting van Beilen en kwam door nog onbekende oorzaak naast de weg, waarna de auto door de beruchte ruk aan het stuur dwars op de weg terecht kwam en vol in de flank werd geraakt door de auto van een 35-jarige automobilist uit Dwingeloo.
De man uit Dwingeloo raakte zwaar gewond en werd in kritieke toestand per traumahelikopter naar het UMC te Groningen overgebracht.
De Verkeersongevallenanalyse (VOA) verricht onderzoek naar dit ongeval.

De weg is ruim drie uur in beide richtingen afgesloten voor het doorgaande verkeer ten behoeve van de hulpverlening, het VOA-onderzoek en de berging van de twee autowrakken.
Foto: Dennis Groen - DGF

Genemuiden: brandje in tapijtfabriek
Een brand in een tapijtfabriek aan de Inslag in Genemuiden was vrijdagmiddag snel bedwongen.
Medewerkers van de fabriek grepen namelijk snel in toen stof en vuil in een afzuiger in brand vlogen en konden uitbreiding voorkomen.
De brandweer, die vanwege het gebruik van gevaarlijke stoffen in de fabriek, met groot materieel uitrukte deed de nacontrole en kon na enige tijd de slangen oprollen. De schade bleef beperkt tot de afzuiger.
Dit heeft overigens geen invloed op het produktieproces in de fabriek.

De Krim: auto door brand verwoest op de Scheerseveldweg
Donderdag om 18.38 uur gingen de piepers van brandweer van De Krim voor een "brand wegvervoer" op de kruising van de Scheerseveldweg met de Nieuwlandseweg. Er bleek er een ruim zes jaar oude Peugeot 206 in brand te staan.
De bestuurster was met haar vriend onderweg van Coevorden naar Hoogeveen.
Op de Scheerseveldweg kwam er plotseling rook uit het dashboard en motorcompartiment.
Direct werd de brandweer gebeld, Die kon echter niets meer van de auto redden.
Bij de brand gingen ook enkele persoonlijke bezittingen verloren, waaronder een laptop met foto's en een GSM.
-
-
De bestuurster was zeer gedupeerd, aangezien ze de auto ook nodig had voor haar dagelijkse woon-werkverkeer.
Berger KLaas van de firna Autax heeft de restanten van de auto afgevoerd.


Organisatoren boos op KNMI vanwege voorspeld noodweer
Organisatoren, die hun evenementen afgelastten, hebben kwaad gereageerd, nadat het door het KNMI voorspelde noodweer met hagel en zeer zware windstoten uiteindelijk niet veel meer bleek te zijn dan wat verspreide onweersbuien met flinke regenbuien.
Grote schades bleven uit op twee gevallen na: in Olst werd een bovenverdieping van een woning door brand na blikseminslag beschadigd en in het Noordhollandse Warmenhuizen werd een vrouw door de bliksem gedood. (Foto: Persbureau Meter)

AANVULLING: Blikseminslag brengt  hennepplantage aan het licht

De fikse brand, door na de blikseminslag uitbrak in de woning  aan de Roggestraat, heeft een hennepplantage op de zolder blootgelegd.
Mogelijk is de kwekerij mede de oorzaak voor de omvang van de brand.
Een buurman ontdekte het vuur en sloeg een raam in om de hond te redden, hetgeen lukte.
De bewoner was niet aanwezig.
Buren konden niet naar hun huizen terug vanwege rookschade en werden elders opgevangen.
Ook de bewoner van het getroffen pand kreeg andere huisvesting. Gisteravond gingen er in het publiek al geruchten rond over een "wietpand", en het vermoeden werd groter, toen een politieagent met brandweerhelm op het pand binnen ging.
De politie heeft alles wat te maken had met de plantage in beslag genomen.
De woningen zijn eigendom van wooncorporatie Salland Wonen uit Raalte.
Het is niet duidelijk, welke stappen zij gaan ondernemen tegen de 27-jarige bewoner van pand.
Inmiddels heeft een aannemersbedrijf de woning dichtgetimmerd en is de zwaar gehavende schoorsteen verwijderd.
Omliggende woningen in de Roggestraat hebben momenteel geen internet en televisie. Of dit door de brand veroorzaakt is is niet duidelijk. Kabelaar Ziggo is getroffen door een grote storing, waardoor gebieden in en rond Raalte momenteel geen signaal ontvangen.
Foto: Gerco Mulder (Emmen)


Staphorst: brandweer zet alle zeilen bij tijdens buien
De brandweer moest  donderdagavond letterlijk alle zeilen bijzetten tijdens het bevrijden van een slachtoffer uit een auto na een ongeval aan de Reggersweg. De regen kwam met tussenpozen met bakken uit de lucht en om de gewonde droog te houden, hielden de brandweerlieden een zeil boven de wagen.
-
Het ongeval is waarschijnlijk gebeurd, doordat het wegdek glad geworden was door regen en olieresten.
De automobilist heeft dit vermoedelijk niet in de gaten gehad. De auto  raakte van de weg en kwam zijwaarts tegen een boom tot stilstand.
De gewonde werd na de bevrijdingsactie met spoed naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle vervoerd.
De politie heeft het ongeval in kaart gebracht.
De auto was door het ongeval en de brandweeractie rijp voor de sloop.
Vidcaps: Persbureau Meter

Donderdag 20 augustus 2009

Klazienaveen: garage/bergruimte met hennepkwekerij uitgebrand (update)
De heer des huizes is vanmiddag voor onderzoek per ambulance naar het Scheperziekenhuis overgebracht, nadat hij tijdens het in veiligheid brengen van een motorfiets uit een brandende garage naast zijn woning aan het Roer in Klazienaveen rook had ingeademd.
De brandweer had de uitslaande brand snel onder controle, maar de garage brandde grotendeels uit.
Om de brand geheel te kunnen doven en op vuurresten te kunnen controleren werd de metalen toegangsdeur met een slijptol opengemaakt.
De eega van de man raakte tijdens de brand onwel door hyperventilatie.
-
Het voorval lokte een groot aantal kijkers naar de plaats des onheils.
UPDATE: In de berging werd een uitgebrande hennepkwekerij aangetroffen. Ook bleek er met de elektriciteitsmeter te zijn geknoeid.
Waardoor de brand is ontstaan is niet duidelijk.
Een medewerker van het energiebedrijf verwijderde de meter. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N34 urenlang afgesloten door verloren afvalglas
De N34 tussen Hardenberg en Coevorden is vandaag enkele uren lang afgesloten, nadat een vrachtwagen een grote hoeveelheid afvalglas was verloren. De weg was over een afstand van een paar honderd meter bezaaid met gebroken glas.
Een bedrijfsbusje had z'n banden inmiddels al op het glas lek gereden.
De politie heeft de weg direct afgesloten en zo voorkomen, dat er meer ongevallen konden gebeuren.
Een afvalbedrijf heeft het glas met veegwagens weg verwijderd, waarna de berm met een bladblazer werd gereinigd.
Hoe het glas uit de kiepwagen heeft kunnen vallen is niet bekend. De politie doet onderzoek. 
Foto: Persbureau Meter


Veendam: politie onderzoekt dood "Duivenman"
"De duivenman is dood".
Het nieuws ging als een lopend vuurtje door  Veendam.
De duivenman van Veendam stond wekenlang internationaal in de belangstelling, omdat hij een diëet gebaseerd op duivenvoer introduceerde.
Zelfs een bakker uit Veendam zag er brood in en bakte er brood van.
Het was eind  jaren negentig, toen het brood toch niet het succes opleverde, dat er van werd verwacht, maar de duivenman bleef z'n dieet promoten. Toch zette zelfs híj enkele jaren geleden een punt achter z'n duivenvoerdiëet. 
-
Nadat de buurtbewoners de zonderlinge Veendammer enige tijd niet meer hadden gezien, werd men woensdagavond ongerust en belde de politie. Die trof de man dood aan. Een misdrijf wordt niet uitgesloten.
De politie zette direkt groot in: het Nationaal Forensisch Instituut en technische recherche hebben de hele avond en een deel van de nacht onderzoek in en rond de woning verricht. Het lichaam werd even na middernacht uit het huis gehaald.
De politie zal later deze dag met een verklaring komen.
Wellicht wordt dan ook duidelijk, wat er in het huisje aan het Boven Oosterdiep is voorgevallen.

"Het was een beminnelijke man, die geen vlieg kwaad deed", lieten de buren weten.
De 65-jarige Veendammer had een goede naam in deze buurt.
Foto's: Persbureau Meter


A1: brand in aanhanger vrachtwagen
Vanmorgen even over tienen werd een brand in een vrachtwagen gemeld op de A1 ter hoogte van hectometerpaal 132, nabij Enter.
Tankautospuiten van de brandweer van Enter en van Almelo, een tankwagen van de blusgroep Nijverdal en de tankwagen van de Enschedese brandweer werden er naar toe gestuurd.
De vrachtwagenchauffeur had direct de aanhanger afgekoppeld en de brandende container van de vrachtwagen af gehaald.
Er ontstond een kleine file op de A1, aangezien de rechter rijstrook was afgezet.
-


Hoogeveen: oververhitte LPG-tank
De brandweer rukte woensdagavond uit naar de Grutto, nadat een wegenwachter alarm had geslagen vanwege een hete lpg-tank in een auto.
De eigenaar van de auto had bij twee tankstations geprobeerd LPG te tanken, maar dit lukte niet.
Hij reed naar huis en belde de wegenwacht. Die schrok van de hete tank en sloeg alarm.
Even na aankomst van de brandweer bleek de temperatuur al te zijn gedaald naar 30 graden en daarmee was het ontploffingsgevaar geweken.
Voor alle zekerheid werden alle kabels aan de gasinstallatie ontkoppeld.
Foto: www.regiohoogeveen.nl

Woensdag 19 augustus 2009

Kampen: bij brand omgekomen broertjes geborgen
De stoffelijke overschotten van de vier broertjes, die woensdag bij een brand omkwamen in een woning in Kampen, zijn 's middags geborgen.
Mannen van de technische recherche in witte pakken haalden de kinderen uit de uitgebrande slaapkamer.
Ze werden in speciale kisten via een hoogwerker naar beneden gebracht.
Het technisch onderzoek naar de oorzaak van de brand gaat nog door.
Woensdagmorgen was er voor de buurt in de sporthal een bijeenkomst, waar informatie werd gegeven over de brand.
Ook konden de buurtbewoners hier met elkaar het leed verwerken.
Voor iedere betrokkene is slachtofferhulp geregeld. 
Gisterochtend sprak onze verslaggever met een aangeslagen burgemeester van Kampen, Jan Oosterhof.
Foto: Persbureau Meter


Dedemsvaart: zware aanrijding op verbeterde veiliger kruising
Hoe je een onlogische voorrangssituatie ook duidelijk probeert te maken, hij blijft kennelijk gevaarlijk.
Dat werd vandaag wederom duidelijk op het punt, waar om die reden al talloze verkeersongevallen zijn gebeurd sinds de voorrang is gewijzigd: de kruising van De Magnolia met de Moerheimstraat in Dedemsvaart.
Dit keer was de schade zeer groot en er raakten twee vrouwen licht gewond, toen tegen de middag de bestuurder van een trekker met oplegger, die over de Moerheimstraat richting de Rollepaal reed, geen voorrang verleende aan een Connexxion-bus, die van links over de De Magnolia de kruising op reed.
De trekker raakte de zijkant van de bus, die daardoor zwaar beschadigd werd. Het regende glasscherfjes in het interieur van de bus en op het wegdek van de brug en de deuren aan de zijkant werden totaal vernield, alsmede enkele stoelen.
Ook de trekker liep flinke schade op; met name aan de cabine en de linker voorzijde. Beide bestuurders bleven ongedeerd.
De twee gewonde passagiers werden per ambulance voor controle naar een ziekenhuis overgebracht.
De berging van de trekker met oplegger werd uitgevoerd door bergingsbedrijf Hooikammer; de Connexxxionbus werd weggesleept door berger Kraal.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Kampen: drama bij woningbrand: vier kinderen omgekomen
Bij een brand in een woning aan het Veenmos in Kampen zijn in de afgelopen nacht rond half drie vier kinderen om het leven gekomen.
Het gaat om vier jongens van 1, 4, 6 en 8 jaar oud uit een gezin met vijftien kinderen, waarvan er één al uit huis is.
De korte, maar hevige brand verwoestte de bovenste verdiepingen van het huis, waarin het viertal op zolder lag te slapen.
De brandweer, die groot opschaalde, kon de vier jongens niet meer redden.
De overige gezinsleden zijn uit de woning gekomen. Voor het gezin opvang is geregeld.
De vader, die binnenvaartschipper is, werd bij Düsseldorf op de hoogte gebracht van het vreselijke nieuws en keerde direct terug naar Kampen.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend; waarschijnlijk is het vuur uitgebroken tussen de eerste en de tweede verdieping.
Foto's: Persbureau Meter


Groningen: brand richt forse schade aan in Chinees-Japans restaurant
Een Chinees-Japans afhaalrestaurant aan de Prinsengracht en de Herenstraat in Groningen heeft afgelopen nacht forse schade opgelopen, nadat brand in een container oversloeg naar het restaurant.
Door snel optreden kon de brandweer uitbreiding van het vuur naar naastgelegen panden en de woningen boven het restaurant voorkomen.
Mensen, die boven en naast het restaurant woonden moesten wel hun woning uit vanwege de hevige rookontwikkeling.
Ze hebben de nacht elders moeten doorbrengen.
De Technische Recherche onderzoekt de brand in de container.
De brandweer is nog een groot deel van de nacht bezig geweest met het nabluswerk. Er is niemand gewond geraakt.
-
Foto's: Persbureau Meter


Dinsdag 18 augustus 2009

N34 / Hardenberg: opnieuw aanrijding met gewonden bij de Boshoek
De beruchte kruising van de N34 met de Hessenweg en de Ommerweg was dinsdag rond 20:00 uur weer het toneel van een fikse aanrijding.
Het verkeersongeval ontstond, toen de bestuurder van een van taxikentekenplaten voorziene Mercedes E200 de N34 in noordelijke richting overstak, maar geen voorrang verleende aan een automobiliste, die op de N34 richting Ommen reed.
De Peugeot 106 van de vrouw boorde zich in de rechter zijkant van de Mercedes, waardoor beide voertuigen zwaar beschadigd raakten.
Het gezin uit Den Haag, dat zich in de Mercedes bevond, kon op eigen kracht uitstappen en werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De bestuurster van de Peugeot 106 had waarschijnlijk nekletsel opgelopen en moest door de Hardenberger brandweer met hydraulische apparatuur uit het wrak bevrijd worden, waarbij het dak van haar auto werd geknipt.
Ze is per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg overgebracht. Haar vriend bleef -voor zover bekend- ongedeerd.
Beide auto's werden opgehaald met een bergingsauto van de firma Autax.
De passagiers van een passerende heteluchtballon zaten op de eerste rang, hoewel de politie er niet blij mee was, dat sommige automobilis-ten in de berm van de N34 stopten om de -even verderop dalende- ballon beter te kunnen bekijken.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Foxhol: meisje (17) verongelukt voor de ogen van haar vriend
 
Een 23 jarige Zwollenaar was er getuige van, dat zijn zeventienjarige vriendin uit Kropswolde dinsdagmiddag op de met halve overwegbomen beveiligde overweg in de Woldweg in Foxhol (Gr) verongelukte.
Het tweetal liep gehaast de overweg op, omdat ze de passagierstrein naar Groningen, die al op het station stil stond, nog wilden halen.
De Zwollenaar en zijn vriendin negeerden de gesloten bomen en het rode licht en liepen de overweg op.
De jongen haalde de overkant en bleef ongedeerd; het meisje werd door de locomotief van een goederentrein aangereden en was op slag dood.
Omdat er een passagierstrein op het station stilstond, hield het meisje er kennelijk geen rekening mee, dat er nog een trein aan kon komen. 
De machinist van de locomotief was zeer aangedaan.
Getuigen, machinist en de vriend van het meisje zijn door de politie opgevangen. Voor hen is slachtofferhulp geregeld.
De politie spreekt van een groot drama.
Foto's: Persbureau Meter


A37: drie Polen gewond bij eenzijdig ongeval
Dinsdagmorgen zijn drie Polen behoorlijk gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de A37 bij Gees, een paar honderd meter voor de afslag naar Oosterhesselen en Dalen, toen hun Dacia Sandero personenauto van de snelweg raakte.
De auto, die in de richting van knooppunt Holsloot reed, raakte in de berm  een verkeersbord.
Vervolgens vloog de auto over een sloot een maïsveld in en sloeg daarna enkele malen over de kop om vervolgens op zijn wielen boven een sloot tot stilstand te komen.
-
De drie inzittenden zijn door de brandweer en ambulancepersoneel uit het wrak bevrijd, op de wervelplank gefixeerd, waarna ze naar de ambu-lances gebracht werden en naar het ziekenhuis zijn vervoerd.
Nadat verkeersongevalsanalisten de situatie op papier hadden gezet, kon de berger de totaal verwoeste auto, die zeven maanden oud was, afvoeren.
Foto's: Persbureau Meter


Kamperzeedijk: man gewond bij eenzijdig ongeval
Op de Kamperzeedijk -in de chicane, nog net binnen de bebouwde kom- is maandagavond een automobilist door te hoge snelheid de controle over zijn voertuig verloren. De auto reed de berm in en belandde in de droge bermsloot, draaide en kwam tussen een lichtmast en het bebouwde-kom-bord tot stilstand.
De brandweer van Kampen en van IJsselmuiden kregen alarm voor een "ongeval letsel" en maakten alles gereed voor een bevrijdingsactie.
Het medisch personeel van de ambulancedienst vond het niet nodig, extra ruimte te creëren en zo kon het dak op de auto blijven.
Met behulp van de wervelplank werd de jonge automobilist uit zijn totaal vernielde auto gehaald.
De man is voor een uitgebreide controle overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle.
Berger Leerentveld trok de auto uit de sloot en sleepte deze af.
Foto: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Maandag 17 augustus 2009

N34 / Borger: twee vrouwen gewond door stommiteit automobilist
De bestuurster van een Opel Zafira, die over de N34 richting Emmen reed, werd even voorbij de afslag Borger onaangenaam verrast door een blunder van een medeweggebruiker.
Een bestuurder van een VW Touran, die in eerste instantie van de afrit bij Borger in de richting van Emmen reed, gooide plotseling zijn stuur om en begon over de dubbele doorgetrokken streep te keren op deze autoweg, waar een maximum snelheid van 100 geldt.
De vrouw kon de Volkswagen niet meer ontwijken, waarop de Opel de VW vol in de linker flank raakte. De VW kantelde en kwam ondersteboven op de andere rijbaan tot stilstand.
Gelukkig raakten er geen andere voertuigen bij deze botsing betrokken.
De Opel-bestuurster en een passagiere in de VW raakten gewond en zijn per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De onvoorzichtige automobilist bleef naar verluidt ongedeerd.
De N34 is ter plaatse geruime tijd afgesloten geweest, onder andere vanwege de reconstructie door personeel van de Dienst Verkeersongevallenanalyse, waarbij mensen van bergingsbedrijf Keizer een handje hielpen door de wrakken op het botspunt te plaatsen.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Coevorden: wespen uitroken leidt tot schoorsteenbrand
In eerste instantie keken de spuitgasten -gezien de temperatuur van ruim 24 graden Celsius- uiteraard met het nodige ongeloof naar de melding "schoorsteenbrand" , die even voor half twee vanmiddag op de schermpjes van hum alarmmelders verscheen....
Maar de oorzaak van de brand in het rookkanaal werd hen bij aankomst al snel duidelijk.
-
De bewoner van een woning aan de van Bothnialaan had last van een wespennest in zijn schoorsteen en dacht de wespen op eenvoudige wijze uit te roken door de haard flink op te stoken. Dat ging echter niet helemaal zoals gepland: het nest vatte vlam.
En zo leek het de man maar beter, voor alle zekerheid de brandweer te laten komen.
Die zette ook de hoogwerker in om het euvel snel te kunnen te verhelpen. Het voorval leidde tot de nodige belangstelling van buurtbewoners.
-
Foto's: Herman van Oost

Zondag 16 augustus 2009

Hoogstede: twee gewonden bij ernstig eenzijdig verkeersongeval op de L44
Zaterdag werden de brandweer van Ringe-Neugnadenfeld en van Hoogstede opgeroepen voor hulpverlening op de Neuenhauser Straße (L44).
Ter hoogte van de straat "Im Wagenholt" was een personenauto, die richting Emlichheim reed, naast de rijbaan gekomen en aan de passagiers-zijde tegen een boom gebotst. De passagier raakte daarbij bekneld.
De brandweer van "Hoogstede" arriveerde met een hulpverleningsvoertuig als eerste en verzorgde daarom de beveiliging van de ongevals-lokatie, de verzorging van het slachtoffer en de voorbereiding van de redding.
Na de eerste verzorging door een noodarts kon het beknelde slachtoffer met hydraulische redapparatuur uit het wrak bevrijd worden, waarna hij werd overgedragen aan het ambulancepersoneel.
De traumaheli vervoerde deze zwaar gewonde (24) naar het ziekenhuis in Enschede; de eveneens zwaar gewonde bestuurder (25) werd per ambulance naar het ziekenhuis in Nordhorn overgebracht.
Tijdens het reddingswerk werd het verkeer omgeleid.
Naast de 23 man van de brandweer namen twee ambulances, een noodarts, politie en de traumaheli "Euro 2" aan de operatie deel.
Het wrak van de auto werd in beslag genomen. Bij de bestuurder werd vastgesteld, dat hij alcohol had genuttigd.
Hij moest een bloedproef ondergaan. Hij had net zijn rijbewijs terug na een vorig delict.
De uitruk werd om ca 21:00 uur afgesloten.
Foto: Hartmut Gosink, vrijwillige brandweer Emlichheim.

Ter Apel: automobilist rijdt -na botsing met bomen- bijna kanaal in
Een automobilist (18) is in het begin van de zaterdagavond flink in de problemen gekomen, toen hij met een Suzuki Swift over het Ruiten A Kanaal Oost V in de richting van Ter Apel reed en in een flauwe bocht (op de overgang naar het Ruiten A Kanaal Zuid) de macht over het stuur verloor. De auto geraakte eerst in de linker berm, schoot dwars de weg over en reed in de rechter berm tegen twee bomen, waarna een derde -kleinere- boom het voertuig vlak voor de waterkant tot stilstand bracht.
-
De toegesnelde hulpverleners hielpen de trillende bestuurder uit het wrak van de Suzuki, waarna hij per ambulance naar een ziekenhuis werd overgebracht. Daar zal de gebruikelijke blaasproef worden afgenomen volgens het principe "Botsen Is Blazen".
Naar verluidt beschikt de bestuurder, die een gebroken neus had opgelopen, niet over een rijbewijs. De auto was van zijn moeder.
Berger Keizer haalde de resten van de drie jaar oude Suzuki op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.