Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
December 2009 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 6 december 2009

Staphorst: vrouw licht gewond na eenzijdige aanrijding
Een automobiliste uit Staphorst is zondagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Oosterparallelweg in haar woonplaats.
Na een flauwe bocht is de vrouw de controle over haar auto verloren, waarna de auto op z'n zij in de sloot belandde.
Een vrijwillige brandweerman, die toevallig langs reed, verleende eerste hulp. De vrouw zat licht bekneld tussen de deur en de auto.
Het voertuig werd gekanteld, zodat de vrouw kon woren bevrijd.
-
De opgeroepen collega's van de reddende engel hoefden niet meer in actie te komen.
De vrouw is met borstletsel overgebracht naar het ziekenhuis.
De auto werd door berger Hooikammer uit de slot getakeld en afgevoerd.
Het treinverkeer langs deze weg reed gedurende de bergingsoperatie met aangepaste snelheid langs het ongeval.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Hardenberg: keukenbrand aan de Nachtegaalstraat
Het was even schrikken voor de bewoner van een woning aan de Nachtegaalstraat in Hardenberg, toen hij langs zijn woning liep en ontdekte, dat er brand in zijn keuken woedde.
-
Maar al snel kwam hij tot bezinning en waarschuwde bij de buren de brandweer. De spuitgasten, die met twee blusgroepen en tankautospuiten en de hoogwerker uitrukten, waren er zo snel bij en wisten de vlammen zo effectief te bestrijden, dat de brand beperkt bleef tot de keuken.
Men kon dus al snel overgaan tot het "schoonblazen" van de woning met behulp van een overdrukventilator.
Voor zover bekend liep alleen de keuken flinke rook- en roetschade op.
Desondanks zal de bewoner waarschijnlijk de nacht elders moeten doorbrengen.
De oorzaak van de brand is niet bekend.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Balkbrug: mysterie rond nachtelijke aanrijding opgelost
De Regiopolitie IJsselland stond vanmorgen voor een raadsel, nadat duidelijk werd, dat er op de N48 een fiks ongeval moest zijn gebeurd, maar er geen voertuig te bekennen was. Vlak voor het viaduct over de N377 bij Balkbrug vond men in de westelijke berm een over zo'n 15 meter lengte beschadigde vangrail, waaraan een rechter spatbord van een auto vast zat. Even verderop vond men een complete voorbumper van dezelfde auto. De kentekenplaathouder lag even verderop, maar de kentekenplaat zelf was verdwenen.
Een korte studie maakte duidelijk, dat deze (en diverse andere) onderdelen tot voor kort nog deel uit maakten van een rode Hyundai Coupé, die waarschijnlijk gebouwd was in midden 1996. Auto en bestuurder waren echter onvindbaar.
Om personeel van een bedrijf uit Heerenveen in de gelegenheid te stellen, de vangrail te vervangen, moest de rijbaan in de richting van Ommen worden afgesloten, maar het verkeer kon over de af- en oprit worden omgeleid en ondervond nauwelijks vertraging.
-
Inmiddels is duidelijk, dat de negentienjarige bestuurder de zwaar beschadigde auto, waarvan de motorkap een eind omhoog stond, met een lekke achterband naar een garagebedrijf in Ommen heeft gereden. Hij heeft zich -naar verluidt- alsnog bij de politie gemeld.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Ter Apel: 26-jarige man neergestoken aan de Oude A-straat
Een 26-jarige man uit Ter Apel is zaterdagavond gewond geraakt bij een steekincident in zijn woning aan de Oude A-straat in Ter Apel.
Het slachtoffer werd met een slagaderlijke bloeding achter de woning van zijn buurman aangetroffen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.
De politie hield zaterdagnacht een 38-jarige Emmenaar aan vanwege betrokkenheid bij het steekincident.
Volgens het slachtoffer was de aangehouden verdachte samen met een tweede man zijn woning binnengekomen.
Hij werd vervolgens gestoken door één van de mannen, maar wist uit zijn woning te vluchten, naar zijn buren.
Een 22-jarige vrouw, die ook in de betreffende woning woont, werd naar eigen zeggen door één van de verdachten met een scherp voorwerp bedreigd. Hierop werden diverse ruiten van de woning vernield. Ook de auto van de vrouw moest het ontgelden.
De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident. De politie kent de identiteit van de tweede verdachte.
Foto: Persbureau Meter


Politie-persberichten

Vanwege de aanhoudende storing op www.politie.nl hierbij een selectie van de persberichten

BRAND IN WESTERBORK – Zaterdagnacht zijn twee strobulten achter de manege aan de Oude Beilerweg in brand gestoken. De brandweer bluste de brand. De manege liep verder geen schade op, mede door de gunstige windrichting. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s). Eén van de melders, die met een waterslang de naastgelegen schuur heeft nat gehouden, liep daarbij brandwonden op. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. (Foto: Persbureau Meter)

SNELKRAAK IN EMMEN – Zaterdagnacht is ingebroken in een tankstation aan de Wolfsbergenweg. De dader vernielde een ruit om binnen te komen en is er met rookartikelen vandoor gegaan. Een onderzoek, dat direct is verricht, leverde tot nu toe niets op. De politie onderzoekt de zaak.

JONGEREN AANGEHOUDEN IN ASSEN – Zaterdagnacht heeft de politie twee jongens van 17 en één van 18 uit Assen aangehouden.
Ze worden verdacht van vernielingen in een school aan de Vredeveldseweg. Kort voor 01:00 uur krijgt de politie een melding van vernielingen in de school. Agenten zien, net voordat ze bij de school zijn, drie jongens wegrennen. Ze gaan er achter aan en weten ze alle drie aan te houden. Daarna blijken in de gymzaal allerlei vernielingen te zijn aangericht. Gymtoestellen staan buiten, een kast is opengebroken, materialen liggen overal verspreid. Hoe groot de schade is, moet nog worden uitgezocht. De drie jongens worden zondag verhoord.
GRENSCONTROLE COEVORDEN – Zaterdag heeft de politie nabij de grensovergang aan de Euregioweg een controle op vuurwerk gehouden.
Bij passerende voertuigen zijn in totaal drie vuurwerkpistolen aangetroffen, drieduizend patronen voor vuurwerkpistolen, vijf lawinepijlen, twee mortieren en zes vlinderbommen. Tegen acht personen wordt een proces-verbaal opgemaakt.
HOOGEVENER GEARRESTEERD – Zaterdagnacht heeft de politie in de Grote Kerkstraat een 25-jarige man uit Hoogeveen aangehouden.
Hij wordt ervan verdacht, dat hij tijdens een vechtpartij een 16-jarige jongen uit Hoogeveen met een glas in het gezicht heeft geslagen.
Deze jongen is met de ambulance naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. De 22-jarige vriendin van de verdachte, ook uit Hoogeveen en een 25-jarige man uit Hoogeveen zijn aangehouden. Zij probeerden de aanhouding van de verdachte te voorkomen en beledigden agenten. Zij zijn verhoord. De verdachte van de mishandeling is ingesloten voor onderzoek. Over het letsel van het slachtoffer is bij de politie nog niets bekend


Zaterdag 5 december 2009

Hoogeveen: vrouw gewond bij botsing tegen boom door uitwijkpoging
De bestuurster van een Canta (een "rijbewijsvrij" autootje, speciaal bestemd voor invaliden en senioren) is zaterdagavond gewond geraakt bij een aanrijding met een boom.
De Hoogeveense (36) reed met haar dochter als passagiere over de Hoogeveenseweg richting Pesse en werd verblind door een tegenligger.
Ze week uit, waarna het autootje in de zachte rechter berm geraakte en frontaal op een boom klapte.
De vrouwen sloegen beide tegen de voorruit; de bestuurster maakte tevens onzacht kennis met het stuurwiel en raakte daardoor gewond.
Haar dochter liep wat snijwondjes aan haar gezicht op en hoefde, in tegenstelling tot haar moeder, niet mee met de ambulance.
Van de drie hondjes, die meereisden, overleefde één het ongeval niet. De tegenligger is niet gestopt.
Het autootje is door berger Kraal opgehaald, nadat twee experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse hun werkzaamheden hadden afgerond.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Noordbroek: man overlijdt na crash tegen boom
Een 21-jarige man uit Noordbroek (Gr) is zaterdag even na 04:00 uur op de Scheemderstraat in Noordbroek om het leven gekomen bij een botsing met een boom.
Hulpverleners, die snel ter plaatse waren, konden niets meer voor de man doen. Hij overleed ter plaatse.
De brandweer heeft het slachtoffer uit de auto gehaald.
De VOA van de politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.
Vermoed wordt, dat de auto in de berm is geraakt en de man bij het weer de weg op sturen de macht over het stuur verloor.

IJhorst: auto botst op geparkeerde onverlichte aanhanger: vrouw gewond
Aan de Burgemeester van Wijngaardenstraat te IJhorst is zaterdag rond 17:10 uur een vrouw gewond geraakt.
Zij zat als bijrijdster in een auto, die op een onverlichte aanhangwagen botste.
De wagen stond nog maar net half in de berm geparkeerd, toen de aanrijding plaats vond.
De wagen stond daar even, zodat een andere aanhanger achter een schuur gezet kon worden.
In no time was de aanrijding een feit. De bestuurster werd mogelijk verblind door een tegenligger, waardoor ze de aanhanger niet kon zien.
-
De bijrijdster is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis; de bestuurster kwam met de schrik vrij.
De ongevallenanalist van politie IJsselland zette het geheel in kaart. Hierdoor was de gehele weg afgesloten voor het verkeer.
Berger Hooikammer sleepte de zwaar beschadigde auto weg.
De aanhanger werd gestald en zal door de eigenaar later worden opgehaald. Tegen 20:00 uur was de weg weer vrij.
Klazienaveen: garage en auto uitgebrand
Een garage bij een woning aan De Doeze in Klazienaveen is zaterdagmorgen uitgebrand.
Om even over half negen werd er een garagebrand gemeld. Daar dit slechts enkele honderden meters achter de brandweerkazerne is, was de brandweer snel ter plaatse, maar kon niet meer voorkomen, dat de in de garage aanwezige staande auto en de andere aanwezige spullen in vlammen opgingen.
De voor assistentie opgeroepen Emmer brandweer hoefde na aankomst niet meer te assisteren en ging retour kazerne.
Daar het vuur zich tussen het plafond van de garage en de dakbedekking had genesteld, moest een deel van de dakbedekking worden verwij-derd om al het vuur te doven.
De woning liep aanzienlijke rook en roetschade op. De aangrenzende garage van de buren liep ook forse schade op.
De bewoners konden ongedeerd uit de woning komen, evenals een hond en vier Perzische katten.
De bewoonster was zo onder de indruk van het geheel, dat medewerkers van de ambulancedienst de vrouw nog even onderzocht hebben.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend
Foto: Persbureau Meter

Coevorden: rietgedekte garage afgebrand
Afgelopen nacht om 03:53 uur werd de Coevorder brandweer uit bed gepiept voor een "schuur- of garagebrand" aan het van Heutszpark.
Onderweg naar het opgegeven adres kon men van veraf de vlammen al zien.
Toen werd gemeld, dat het om een rietgedekte garage naast een rietgedekte woning ging, is direct besloten om uit voorzorg op te schalen naar "middelbrand".
Ter plaatse aangekomen stond de garage al in lichterlaaie. Aangezien de brandkraan moeilijk te vinden was, moest men op de tweede tankautospuit te wachten voor waterwinning vanuit de nabijgelegen gracht.
De bemanning van de tweede tankautospuit ontdekte echter onderweg een brandende container aan de Rembrandtlaan en heeft deze eerst geblust. Gelukkig voor de bewoners, die wakker werden van de brand, stond de wind gunstig en kon de woning behouden worden.
De garage is geheel verloren gegaan.
Het vermoeden bestaat, dat het om brandstichting gaat.
In het verleden ging op het zelfde adres reeds tweemaal een voliere/kippenren in vlammen op door brandstichting.
Foto's: Peter Kramer

Exloo: twee verdachten met vervalste bankpasjes aangehouden
Vrijdagmiddag heeft de politie twee mannen aangehouden nadat deze zich verdacht hadden gedragen bij de pinautomaat van de bank aan de Zuiderhoofdstraat.
Een 19-jarige man uit Assendelft en een 31-jarige man uit Roemenië stonden lang bij de pinautomaat en een getuige gaf dit door aan de politie.
Daarna stapten de twee in een auto en wilden wegrijden.
Agenten kwamen net op dat moment aanrijden en spraken de twee aan.
Bij controle bleek, dat ze een aantal bankpasjes bij zich hadden en een bedrag van een paar duizend Euro.
De twee zijn aangehouden en opgesloten voor een nader onderzoek in verband met het mogelijk vervalsen van bankpasjes of het opnemen van geld met deze passen.
Kort na de aanhouding van de twee werd een derde verdachte, een 32-jarige man uit Vianen, aangehouden.
Ook hij zit nu in de cel voor onderzoek
Hoogeveen: zestienjarige inbreker gearresteerd
Vrijdagnacht heeft de politie een 16-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden wegens een inbraak in een kledingzaak aan de Hoofdstraat, nadat daar het inbraakalarm was afgegaan.
Een getuige zag, dat de jongen uit de winkel kwam en wegrende. Na een zoekactie werd de jongen even later in de Kruisstraat aangehouden.
Hij is in de cel gezet. Mogelijk is hij ook verantwoordelijk voor een poging tot inbraak in de kledingzaak ernaast.
Bron: Regiopolitie Drenthe
(Publicatie op KILROY i.v.m. storing op www.politie.nl)

Rijssen: bouwkeet afgebrand
Afgelopen nacht om kwart voor vijf werd de bemanning van een tankautospuit van de Rijssense brandweer gealarmeerd vanwege een "woningbrand" aan de Stationsdwarsweg in Rijssen.
Het was menens: onderweg vanaf de kazerne waren de vlammen al te zien.
Het bleek echter niet om een woonhuis te gaan, maar om een grote bouwkeet, die tegen een garage aan stond.
Hierop werd opgeschaald naar "middelbrand" en werden een tweede tankautospuit en de officier van dienst opgeroepen.
De bouwkeet is geheel verwoest. Tegen half zes was het vuur gedoofd
-
Foto's: Kees Verwijs


Vrijdag 4 december 2009

Gasselternijveen: recreatiewoning uitgebrand
Vrijdagavond is op het Hunzepark. het recreatiecentrum Meander in Gasselternijveen (Dr) een reacreatiewoning uitgebrand.
De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de recreatiewoning uitbrandde.
Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Onderzoek zal moeten uitwijzen, of er in dit geval sprake is van brandstichting
Voorzover bekend waren er, toen de brand uitbrak, geen bewoners  aanwezig.
Foto: Persbureau Meter


Emmen: geen gewonden bij kettingbotsing Statenweg
Emmen een automobilist uit Emmen  heeft in de begin van de avond twee stilstaande auto’ s te laat opgemerkt. die stil stonden voor een overstekende voetganger op een zebrapad aan de Statenweg in de wijk Angelslo.
De automobilist, die het ongeval veroorzaakte, verklaarde, dat hij even naar zijn autoradio had gekeken, waardoor hij de stilstaande auto’s te laat zag. Er vielen geen gewonden.
Bergingsbedrijf De Jong uit Emmen heeft de auto’s afgesleept
Foto: Gerco Mulder


Wijster: Roemeense skimmers aangehouden

Vrijdag 27 november heeft de politie twee Roemenen van 20 en 33 jaar oud aangehouden die er van verdacht worden, dat ze skimapparatuur op de pinautomaat van de Rabobank aan de Meester Haddersstraat in Wijster.
De politie kreeg donderdag een melding van twee mannen, die zich verdacht ophielden bij de pinautomaat.
Agenten ontdekten, dat de automaat was voorzien van skimapparatuur.
Uit het onderzoek dat volgde, werden de twee mannen, die in de nacht van donderdag op vrijdag gesignaleerd waren bij de bank, aangetroffen in een hotel in Spier. Ze zijn aangehouden en zitten nog vast.
Uit het onderzoek is tot nu toe vast komen te staan dat er ten minste drie mensen zijn gedupeerd, nadat ze hun pinpas bij de genoemde automaat hebben gebruikt. Van hun rekening is geld verdwenen.
De politie vermoedt, dat er meer mensen gedupeerd zijn.
Het dringende verzoek is, of mensen, die gedupeerd zijn na een bezoek aan de pinautomaat bij de bank aan de Meester Haddersweg in Wijster, contact op willen nemen met hun bank (dus niet met de politie, maar met hun eigen bank). De bank verzorgt dan de aangifte bij de politie.
Verder wil de politie graag weten of er mensen zijn die bij deze pinautomaat in de dagen voor 26 november iets verdachts hebben gezien. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoon 0900 8844.

Noordscheschut: jongeren schieten op ruiten na inbraak in schietsportclub Nw Moscou
De afgelopen week zijn er bij de politie twee meldingen binnengekomen uit Noordscheschut, nadat er op ramen was geschoten. Dat is vermoedelijk gebeurd met luchtdrukwapens.
Op 21 november is er ingebroken in het clubgebouw van de schietsportclub Nieuw Moscou, waarbij enkele luchtdrukwapens zijn gestolen. Vermoedelijk staan deze zaken in verband met elkaar.
Het gaat nu nog om schieten op ruiten, maar als er op mensen of dieren wordt geschoten, kan daarmee ernstig letsel veroorzaakt worden.
De politie vraagt daarom van mensen uit deze omgeving om meldingen van jongeren die luchtdrukwapens bij zich hebben, door te geven via 0900 8844 of anoniem op 0800 7000.
Normaliter vindt u dit soort berichten via onze links naar de politiesites van Groningen, Drenthe en IJsselland.
Aangezien er echter al enkele dagen een storing op www.politie.nl heerst, publiceren we deze verzoeken tijdelijk wel op onze nieuwssite.


Donderdag 3 december 2009

Musselkanaal: flinke schade en een lichtgewonde na aanrijding
Donderdagmorgen werden twee auto's vernield en raakte een vrouw licht gewond bij een ongeval op de kruising van de Sluisstraat met de Exloërweg in Musselkanaal.
Een automobiliste reed vanaf de Eerste-mondsebrug zonder voorrang te verlenen de voorrangsweg op.
Zij had de naderende auto te laat opgemerkt. Deze bestuurder kon de botsing niet meer voorkomen.
Het voertuig van de vrouw draaide door de klap 180 graden en kwam tegen een paal naast de brug tot stilstand.
De andere wagen eindigde tegen een ANWB-paal.
De vrouw raakte slechts licht gewond aan haar hand en kon ter plaatse worden behandeld. De andere chauffeur kwam met de schrik vrij.
Beide auto’s liepen flinke schade op en werden afgesleept door bergingsbedrijf Keizer.
Het verkeer ondervond weinig hinder van het ongeval.
Foto's: Persbureau Meter


Politie zoekt getuigen van inbraken in Smilde en Roden

De politie zoekt mensen, wie woensdagmiddag in de omgeving van de Nachtegaalstraat in SMilde iets bijzonders is opgevallen.
Tussen vermoedelijk 12.30 uur en 17.00 uur is in die straat ingebroken in een bejaardencomplex.
Diverse sieraden zijn weggenomen.
Omdat er veel mensen ‘op de been’ zijn in de omgeving, met name op de Suermondsweg, hoopt de politie, dat iemand iets gezien heeft.
U kunt dan bellen met 0900-8844.

Dinsdagavond is er aan de Binnenhof in Roden ingebroken bij een 61-jarige vrouw.
Er zijn onder andere een televisie en geld ontvreemd.
Heeft u met name tussen 18.45 uur en 20.30 uur iets verdachts gezien, bel dan met 0900-8844 .
Normaliter vindt u dit soort berichten via onze links naar de politiesites van Groningen, Drenthe en IJsselland.
Aangezien er echter al enkele dagen een storing op www.politie.nl heerst, publiceren we deze verzoeken tijdelijk wel op onze nieuwssite.


Musselkanaal: twee gewonden door keren op de autoweg
Twee gewonden en twee vernielde personenauto's: dat was de balans van een aanrijding op de A.G. Wildervanckweg (N366) ter hoogte van de afslag Musselkanaal. Een automobilist, die uit de richting van Ter Apel, begon op de autoweg te keren.
Een autobestuurder, die in dezelfde richting reed, kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste tegen de linker zijkant van de kerende auto.
Gelukkig had deze automobilist voor de botsing al iets afgeremd.
Door de klap van de aanrijding is de kerende auto in de bermsloot tot stilstand gekomen.
De bestuurder en een passagier zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Voor zover bekend raakte de bestuurder van de andere wagen niet gewond.
De autoweg was gedurende de hulpverlening, onderzoek politie en berging ruim twee uur afgesloten.
Foto: Persbureau Meter


Woensdag 2 december: geen bijzondere nieuwsitems

Dinsdag 1 december 2009

Ruinerwold: brand in boerenschuur aan de Dokter Larijweg
De brandweer van Ruinerwold spoedde zich dinsdagavond naar een boerderij aan de dokter Larijweg, waar brand in een schuur achter het woonhuis woedde. Uit voorzorg werd ook de hoogwerker opgeroepen, maar die hoefde niet ingezet te worden.
De spuitgasten wisten de vlammen meester te worden, voordat de brand zich naar de woning en een aangrenzende stal kon verspreiden.
Naar verluidt gingen er een voorraad hooi, een oude tractor en een aanhangwagen verloren.
Voor de boer was het een traumatische ervaring, aangezien naar verluidt de boerderij enkele jaren geleden geheel afbrandde.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Coevorden: Renault brandt uit op de Scheerseveldweg
Een inwoner van Hollandscheveld kreeg dinsdagavond een flinke schrik te verwerken, toen hij over de Scheerseveldweg bij Coevorden in de richting van de Nieuwlandseweg reed en er plotseling vlammen onder het dashboard van zijn negen jaar oude Renault Mégane Scénic vandaan kwamen.
Hij kon nog bijtijds uit de auto stappen, waarna het voertuig in rap tempo een prooi van de vlammen werd.
Hij had echter geen idee, hoe de stikdonkere weg heette, waar hij op gestrand was en vermoedde, dat het de "Woeste" in Dalerpeel moest zijn en gaf die straatnaam daarom door aan de meldkamer. De centralist stuurde de blusgroep van Zwinderen naar het opgegeven adres, maar die kon daar uiteraard geen autobrand vinden.
Inmiddels was er een voorbijganger bij de brandende auto gestopt, die het juiste adres doorgaf. Uiteraard was het toen wel te laat, om nog iets van de Renault te redden.
De auto brandde volledig uit. Het was, zo vertelde de eigenaar, al zijn tweede Renault, die in vlammen opging.
Zijn volgende auto zal daarom waarschijnlijk van een ander merk zijn....
Berger De Jong uit Emmen haalde het wrak op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Emmen: illegale hennepstekkerij ontdekt (update)
In een bedrijf aan de Paganelstraat op het industrieterrein in Emmen is door de politie Drenthe een zogenaamde stekkerij ontdekt.
Volgens de politie een bijzonderheid in hun acties om hennepplantages op te sporen
De politie had dit pand al enige tijd op het oog. Ze deed dinsdagochtend een inval en vonden in het pand 700 stekken en 100 moederplanten. Van iedere moederplant worden volgens de politie 12 stekken geplukt en dat komt dan weer neer op 1200 stekjes, die worden doorverkocht.
De politie is twee jaar geleden ook op een stekkerij gestuit en nu dus weer.
De stekken en de benodigde apparatuur zijn uit het pand gehaald en vernietigd. De politie is naar aanleiding van overlastklachten en meldingen gaan kijken en vond 99 moederplanten en 664 stekken. Er werd illegaal stroom afgetapt.
De huurder van het pand is een 40-jarige man uit Assen. Hij was dinsdag niet aanwezig.
Hij wordt benaderd voor het afleggen van een verklaring
Foto: Persbureau Meter


Hoogeveen: aanhangwagen met planten gekanteld
Op de A28, net voorbij de oprit bij Fluitenberg, is vandaag een met planten geladen aanhanger over de kop gegaan en daarbij een deel van de lading verloren. De aanhanger, bestuurd door een 72-jarige vrouw uit Haren (Gr), was gaan slingeren door zuiging van een passerende vrachtwagen. Vervolgens sloeg de aanhanger over de kop en bleef op de rechter rijbaan liggen.
-
Richting klaverblad vormde zich al snel een file.
De twee inzittenden van de auto, die onderweg waren van Zundert (NB) naar Heiligerlee (Gr), kwamen met de schrik vrij.

Maandag 30 november 2009

Zwolle: automobilist gewond na aanrijding met vrachtwagen
Een automobilist is maandagavond op de kruising van de Centuurbaan met de Oldeneelallee gewond geraakt, nadat zijn auto werd aangereden door een vrachtwagen, die de Centuurbaan naar links op wilde draaien.
De bestuurder van de personenauto is door brandweer- en ambulancepersoneel uit de auto geholpen en is per ambulance naar het Sophia ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de vrachtwagen raakte niet gewond.
De beschadigde personenauto moest worden weggesleept; de vrachtwagen kon zijn weg vervolgen.

De kruising is met verkeerslichten is beveiligd.
De politie stelde een onderzoek in, omdat één van de betrokkenen mogelijk door rood is gereden.
Foto: Persbureau Meter

Ommelanderwijk: auto over de kop: vrouw gewond
Maandagavond is een automobiliste gewond geraakt, toen haar auto over de kop ging.
Zij reed in een knik in de Zuidwending in Ommelanderwijk tegen de stoeprand, waarna haar auto via een boom werd gelanceerd.
De wagen kwam op de kop op het wegdek tot stilstand.
Toen de brandweer van Veendam ter plaatse kwam bleek het slachtoffer, dat alleen in de auto zat, al naast haar auto te liggen.
Of zij hier zelf uit is gekropen of door omstanders uit is geholpen, is niet bekend.
Het ambulancepersoneel heeft de vrouw in de berm gestabiliseerd en met een nekkraag om op een wervelplank gelegd.
Zij is naar het ziekenhuis gebracht.
Een bergingsbedrijf heeft in opdracht van de politie de auto afgesleept. De brandweer zette de auto voor de berger weer op z'n wielen.
Daarna werd de rijbaan ontdaan van olie en resten van de verongelukte auto.
Foto: Persbureau Meter

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.