Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Februari 2009 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


KILROY.NL: in februari opnieuw bezoekersrecord !
Hoewel februari 2009 maar 28 dagen telde, kwam ook dit keer het bezoekersaantal boven de 1 miljoen; om precies te zijn 1,020125.
Het gemiddeld aantal unieke bezoekers per dag steeg van 35.803 (in januari) naar 36.433 (februari) en dat is gezien de drukte van begin januari, toen diverse dagen ver boven de 40.000 bezoekers telden, beslist opmerkelijk !

Sinds december 2008 telde KILROY.NL nu drie achtereenvolgende maanden met meer dan een miljoen unieke bezoekers.
In werkelijkheid zijn dat aanzienlijk meer bezoekers: bij "unieke bezoekers" wordt alleen naar het IP-adres gekeken.
Kijken er bij een bedrijf bijvoorbeeld veertig mensen via dezelfde router, dan is dat voor onze teller slechts één unieke bezoeker....

Klik hier voor het totale overzicht.

Zaterdag 28 februari 2009

Klazienaveen: auto tuimelt van talud: twee gewonden
De bestuurder van een personenauto en zijn zwangere echtgenote zijn zaterdagavond aan het van Echtenskanaal Noordzijde gewond geraakt.
De auto, waarin ze zaten, kwam in de rechterberm terecht, sloeg over de kop en kwam tegen een boom, zo'n vier meter lager langs het kanaal, op de wielen tot stilstand.
-
De bestuurder en de vrouw konden de auto zelf verlaten.
De opgetrommelde brandweer heeft het tweetal tegen het talud op geholpen, zodat ze in de ambulance konden worden behandeld .
De twee zijn naar een ziekenhuis overgebracht.
Foto's: Persbureau Meter


Dwingeloo: licht letsel, maar veel schade bij frontale aanrijding op de Esweg
Er viel één gewonde en twee auto's werden onherstelbaar vanmiddag beschadigd bij een aanrijding op de Esweg in Dwingeloo.
De bestuurder van een Volvo S70 sloeg vanaf de Middenlaan linksaf de smalle Esweg op, net toen daar een gele Renault Mégane van links de kruising naderde.
De Renaultbestuurder probeerde door uit te wijken en krachtig te remmen een aanrijding te voorkomen, maar dat lukte niet meer.
Bij de frontale aanrijding werden beide auto's zwaar beschadigd.
De bestuurders kwamen er zonder kleerscheuren vanaf, maar de eega van de Volvobestuurder bezeerde haar knie en werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Brandweerwagens, die via de Esweg onderweg waren naar de grote natuurbrandoefening Pijpestro (zie artikel), moesten omrijden, omdat de weg geblokkeerd was.
Berger Leerentveld haalde de twee auto's op.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dwingelerveld: grote brandweerinzet voor natuurbrandbestrijdingsoefening

De  brandweer werd zaterdagmiddag ingezet voor natuurbrandbestrijdingsoefening Pijpestro op het Nationaal Park Dwingelerveld. 
Wandelaars hadden de brand gemeld en deze werd dusdanig groot, dat de eerste bevelvoerder bij aankomst direkt opschaalde naar middelbrand.
Door onvoorzichtig  gedrag in het bos- en heidegebied bij het Nationaal Park was -volgens het scenario- op meerdere plaatsen brand ontstaan.
Deze branden werden gemaakt in met stro en hooi gevulde tonnen en werd zo een fikse natuurbrand in scene gezet.
Bij deze oefening kwamen blusgroepen van Dwingeloo, Ruinen, Havelte en Vledder in actie.
Ook kreeg men assistentie van loonbedrijf Vink uit Dwingeloo.

De logistieke eenheid van Hoogeveen en Havelte verzorgde de koffie en broodjes voor de manschappen in het veld.
Aan oefening Pijpestro deden ruim 50 mensen mee.
-
Foto's: Dennis Groen - Persbureau Meter

Vrijdag 27 februari 2009

Nordhorn: meer dan 180 hulpverleners ingezet bij "ramp in winkelcentrum"
Keiharde explosies klonken vanavond rond half acht boven het Ringcenter winkelcentrum in Nordhorn.
Het was de start van een groots opgezette en goed geheim gehouden multidisciplinaire rampenbestrijdingsoefening, die zich in en rond het winkelcentrum afspeelde en waar o.a. politie, diverse brandweerkorpsen (waaronder die van Denekamp), het Deutsche Rotes Kreuz, de Malteser, het Technisches Hilfswerk, een reddingshondeneenheid en de reddingsbrigade aan deelnamen.
We waren er getuige van, hoe voorafgaande aan de oefening een kleine twintig "slachtoffers" realistisch geschminkt werden. Zij vormden korte tijd later de kern van de reddingsoperatie.
Het oefenscenario hield in, dat er na een reeks explosies brand was uitgebroken in de verwarmingsruimte van het winkelcentrum en dat de brand zich in en op het gebouw had verspreid. Niet alleen in, maar ook buiten het gebouw en zelfs in de Vecht lagen slachtoffers, die gered en behandeld dienden te worden.
Zelfs in het aangrenzende park lag een gewonde, die aan de hand van de geur van een sjaal door reddingshonden opgespoord moest worden.
Het blussen van de (met effectapparatuur gesimuleerde) brand in het gebouw verliep voorspoedig en ook het vuur op het dak werd voortvarend onder meer vanuit de hoogwerker van de Nordhorner brandweer bestreden.
De gewonde slachtoffers, die in het gebouw lagen, werden vlot in veiligheid gebracht, maar redding van de gewonden, die zich op de boot op de Vecht bevonden en de twee drenkelingen (duikers), die in de rivier lagen, liet veel te lang op zich wachten.
Ondanks deze schoonheidsfouten werd er door de diverse hulpverleningsorganisaties goed samengewerkt en kon men spreken van een geslaagde oefening. De blus- en reddingsoperaties werden rond half negen afgesloten.
-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Langeloo: gewonde bij frontale aanrijding bij wegversmalling Hoofdweg
Een automobilist is donderdagavond gewond geraakt op de Hoofdweg in Langeloo, toen hij vanuit een een wegversmalling  bijna frontaal op een tegenligger botste. Dat voertuig -met daarin een ouder echtpaar- wilde de wegversmalling indraaien. Een flinke aanrijding was het gevolg. Het ouder echtpaar raakte wonderwel niet gewond.
De automobilist, die uit de wegversmalling kwam had, volgens de verkeersborden, geen voorrang. 
Deze man raakte dusdanig gewond, dat hij per ambulance naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen werd overgebracht.
De auto's moesten worden afgesleept.
De Verkeersanalysegroep van de politie heeft de sporen van het ongeval vastgelegd om de oorzaak vast te kunnen stellen.
Foto: Persbureau Meter / Tim Bijker 


Donderdag 26 februari 2009

Kreeft Opleidingen nieuwe eigenaar VEC Drachten
Het Hoogeveense bedrijf Kreeft Opleidingen is sinds kort de nieuwe eigenaar van het Verkeers Educatiecentrum (VEC) in Drachten.
Het VEC werd in 2004 door de provincie Friesland gestart ter verbetering van de verkeersveiligheid, maar twee ondernemingen, die het VEC tot nu toe beheerden, slaagden er niet in het hoofd boven water te houden.
Gert-Jan Kreeft heeft er echter alle vertrouwen in om de onderneming te doen slagen; sowieso, omdat hij een groot deel van de investering van anderhalf miljoen Euro dekt door het VEC-gebouw aan de provincie te verhuren.
Op het terrein bevindt zich een gebouw met een oppervlak van 400 vierkante meter, dat zich voor allerhande activiteiten en cursussen leent, waaronder de zeer succesvolle jongeren-rijvaardigheidstraining TRIALS, die inmiddels al zo'n vierduizend deelnemers heeft gehad.
Ook zal Kreeft er o.a. Arbo-, truckchauffeurs- en veiligheidstrainingen -en -cursussen organiseren.
Klik hier voor meer informatie !


Emmen: twee gewonden en fikse schade bij kop-staart-aanrijding op de Rondweg
Twee gewonden en twee zwaar beschadigde personenauto's. Dat was de balans van een kop-staart-aanrijding, die zich rond haf zes vanavond voordeed op de Emmer Rondweg op zo'n 500 meter voor de afslag Nijbracht. De bestuurder van een Subaru Legacy reed richting N34, toen hij te laat ontdekte, dat er een Fiat Sedici op zijn rijstrook stilstond.
Bij de daarop volgende kop-staart-aanrijding schoot de nog geen één maand oude Fiat van het talud en kwam enkele meters lager tot stilstand.
Beide bestuurders werden in ambulances behandeld en voor zover bekend naar een ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek.
Waarom de Fiat op de rijbaan stil stond is nog een raadsel.
De Subaru-bestuurder heeft mogelijk een bijkomend probleem: zijn auto (bouwjaar 1991) is volgens de Rijksdient voor het Wegverkeer voor het laatst in 2006 APK-gekeurd....
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Leek: automobilist gewond en bekneld op snelweg A7
Een 46-jarige automobilist uit Groningen is rond middernacht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A7 bij Leek.
De man reed door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail van de middenberm en botste daarna tegen de linkerzijde van een rechts van hem rijdende stadsbus, die werd bestuurd door een 59-jarige man uit Nieuweschans.
De bestuurder uit Groningen werd, nadat hij door de brandweer uit zijn auto was bevrijd, met letsel aan nek en rug naar het ziekenhuis gebracht.
De politie heeft een onderzoek naar het ongeval ingesteld.
De bus kon z'n weg vervolgen.
Foto: Persbureau Meter


Forcys nu ook in Hardenberg
Hardenberg is sinds vandaag een computerspeciaalzaak rijker.
Forcys, dat in Coevorden gevestigd is aan de Modem, opende vanmorgen om half tien een nieuw filiaal aan het Oosteinde.
De ruim opgezette winkel is gevestigd op de bovenverdieping van EP Back Electronics.
-
De opening wordt gevierd met diverse zeer interessante aanbiedingen, die gelden tot en met a.s. zaterdag.


Slagharen: auto slipt bermsloot in
De bestuurder van een Volkswagen Caddy bedrijfswagen wachtte vanmorgen een onplezierige verrassing.
De Slagharenaar reed na de rotonde in de N377 bij de Jachthuisweg in een moment van onoplettendheid met het linker voorwiel tegen de trottoirband en verloor daardoor de macht over het stuur.
De auto slipte de natte rechterberm in en kwam na een kwart slag met de neus in de bermsloot tot stilstand.
-
Gelukkig gebeurde dit met lage snelheid, zodat na de berging door de firma Autax bleek, dat de schade gering was.
De onfortuinlijke chauffeur had de schuiver, zo werd duidelijk na checkup in de ambulance, zonder letsel overleefd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Woensdag 25 februari 2009

Schiphol: Turks passagiersvliegtuig neergestort in akker ( Update 9 incl. video/fotoreportage )

Vanmorgen om 10:31 uur werd groot alarm geslagen voor de hulpverleningsdiensten vanwege een "luchtvaartincident" bij luchthaven Schiphol.
Al vrij snel daarna werd bekend, dat een Boeing 737-800 (vlucht 1951) van Turkish Airlines met 135 mensen aan boord, die vanmorgen om 08:20 uit Istanboel was vertrokken, op ca 3 kilometer voor de landing op de Polderbaan opvallend langzaam, met de neus naar beneden, plotseling hoogte verloor en met de staart schuin naar beneden in een akker viel.
Het toestel verloor twee motoren, de staart brak af en achter de cockpit ontstond een grote scheur.
Wonder boven wonder brak er geen brand uit en konden veel passagiers (waaronder gewonden) ondanks de paniek direct na de crash het toestel via een uitgang verlaten. Naar verluidt bevinden zich in de cockpit nog de stoffelijke overschotten van drie bemanningsleden.

Tijdens de persconferentie, die rond half twee werd gegeven, werd gemeld, dat er in ieder geval negen doden en zeker vijftig gewonden zijn gevallen. Van de 86 gewonden zijn er zo'n 25 ernstig aan toe. Zes zouden in levensgevaar verkeren.
Gewonde slachtoffers werden o.a. met behulp van een klein rupsvoertuig door de drassige akker naar ambulances vervoerd.
Diverse weggebruikers, die op dat moment op de snelweg A9 reden, waren getuige van de crash.

De A9 is tussen de afslagen Rottepolderplein en Badhoevedorp afgesloten geweest vanwege het incident, dat een GRIP-3 status kreeg.
Het vliegverkeer voor Schiphol is inmiddels op beperkte schaal hervat, waarbij de Polderbaan gesloten blijft.
Foto: Persbureau Meter


Carnavalsoptocht Slagharen
Zoals bekend was er afgelopen zaterdag nogal wat loos aangaande ongevallen, zodat we de gebruikelijke reportage van de carnavalsoptocht helaas moesten laten lopen.
Desondanks kunnen we u -beter laat dan nooit- nog een kleine twintig foto's laten zien van het Turfgatgebeuren.
Met dank aan Henry Spijkers !


N33 / Bareveld: opnieuw vrachtwagen van de weg
Een vrachtwagen is vannacht rond 04:00 uur op de N33 bij  Bareveld (Dr) van de weg geraakt.
De truck schoot door de vangrail en kwam op de andere rijbaan terecht.
De chaufeur raakte hierbij gewond aan z'n been en werd overgebracht naar het ziekenhuis.
Onbekend is, hoe het ongeval heeft kunnen ontstaan.
De vrachtwagen kwam uit de richting Veendam en reed rechtdoor op de plaats, waar de wegen van de N33 zich splitsen, rechtdoor de berm in.
De vrachtwagen raakte door het ongeval zwaar beschadigd. De N33 is uren afgesloten geweest.
Foto's: Persbureau Meter

Dinsdag 24 februari 2009

Balkbrug: schoorsteenbrand effectief bestreden
Dinsdagavond merkte de bewoner van een woon- annex garagepand aan de Zwolseweg een merkwaardig bulderend geluid in de schoorsteen .
Toen hij poolshoogte nam, zag hij een flinke rookwontwikkeling en vonken uit de schoorsteen komen.
Alerte voorbijgangers hadden inmiddels al de brandweer gebeld. Die hoefde alleen de Zwolseweg over te steken en kon direct aan de slag.
-
-
In afwachting van de hoogwerker haalde men eerst de brandende inhoud uit de kachel en deponeerde die op een veilige plek buiten de woning.
Vervolgens kon men vanuit de hoogwerker het rookkanaal vegen, hetgeen met de gebruikelijke rook gepaard ging.
Nadat de klus geklaard was, werden de brandweerlieden in de bedrijfskantine beloond met koffie en gebak.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Wezup: man ernstig gewond bij botsing tegen boom
Een medewerker van energiebedrijf Essent is vanmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Wezuperstraat bij Wezup (Dr).
De auto van de man, die richting Orvelte reed, kwam in de bocht voor Bart van Veenweg met de rechterwielen in de berm, waarop de bestuurder met een ruk aan het stuur probeerde, de Citroën Berlingo bedrijfswagen weer in het gareel te krijgen.
Dat had echter tot gevolg, dat de auto slipte en frontaal hard tegen een boom klapte.
De bestuurder liep hierdoor o.a. een gecompliceerde bovenbeenfractuur op.
De man werd door de brandweer uit zijn auto geholpen, waarbij de rugleuning van de passagiersstoel en het portier aan de passagierszijde weggenipt werden. De man werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Uit het VOA-onderzoek bleek onder meer, dat de remmen van de auto goed werkten, hoewel het voertuig na de crash duidelijk rijp voor de sloop was. Berger de Jong voerde het wrak af.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Maandag 23 februari 2009

Den Ham: automobilist omgekomen bij frontale botsing met vrachtwagencombinatie
Rond half vijf vanmiddag is een man omgekomen bij een ongeval tussen een personenauto en een met zaagsel geladen truck met aanhanger.
De aanrijding ontstond, toen de 38-jarige autobestuurder uit Daarle op de Daarleseweg even buiten Den Ham door nog onopgehelderde oorzaak op de verkeerde weghelft terecht kwam en fontaal tegen de vrachtwagencombinatie botste.
De Opel Corsa van het slachtoffer werd hierbij volledig vernield; de vrachtwagencombinatie kwam aan de rechterzijde van de weg in een sloot terecht en kantelde.
De toegesnelde hulpverleners moesten helaas vaststellen, dat de automobilist de verschrikkelijke klap niet had overleefd.
Voor zover bekend is de vrachtwagenchauffeur -een 33-jarige man uit Notter- ongedeerd gebleven.
Verkeersongevalsanalisten van de Regiopolitie Twente verrichtten ter plaatse een uitgebreid onderzoek.
De berging van de vrachtwagen en de aanhanger werd uitgevoerd met zwaar materieel van de firma Wolves; de Opel werd opgehaald door berger Autax.

  De politie Twenterand vraagt het meisje, dat tijdens de aanrijding langs fietste in de richting van Den Ham, zich te melden (0900 8844).
Zij is mogelijk een belangrijke getuige.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Caranaval in Dedemsvaart
Het zal u niet ontgaan zijn: het is weer carnavalstijd.
In diverse plaatsen trokken zaterdag carnavalsvierders luidruchtig en uitbundig door de straten.
Dit keer ontvingen we van Roelof Boessenkool een sfeerimpressie van de optocht in Dedemsvaart, die we u niet wilden onthouden.
Onze eigen fotografen hadden die dag hun handen vol aan minder plezierige reportages, zoals de ongevallen op de N343 en bij Weerwille, zodat u onze eigen carnavalsbijdragen dit keer helaas zult moeten missen.
Foto: Roelof Boessenkool


Zwartsluis: vrachtwagenchauffeur in kritieke toestand na ongeval op de N331

Op de N331 vlakbij Zwartsluis is rond 9.15 uur een vrachtwagen met aanhanger van de dijk geraakt en tegen een boom gekanteld.
De 56-jarige chauffeur uit Ommen reed van Hasselt richting Zwartsluis en raakte door nog onbekende oorzaak van de weg.
Hij is ter plaatse gereanimeerd door agenten en later door ambulancepersoneel.
De weg is enige tijd afgesloten, zodat de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team kon landen.

De man is uiteindelijk in kritieke toestand per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.
De N331 is weer vrijgegeven. De parallelweg is nog wel afgesloten om het bergen van de vrachtwagen mogelijk te maken.
Vermoedelijk gaat dat nog enige uren duren.
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.
Foto's : Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Coevorden: uitslaande brand in woonboot snel onder controle
Door snel en kordaat ingrijpen van de Coevorder brandweer is zondagavond voorkomen, dat een woonboot aan de Bellweg geheel uitbrandde.
De eerste melding (schoorsteenbrand) kwam binnen om 23:39 uur en werd om 23:55 uur gevolgd door een opschaling naar "middelbrand"
Bij aankomst had het vuur zich al door een groot deel van de ark verspreid en korte tijd later sloegen de vlammen al naar buiten.
Toch slaagden de spuitgasten er in -ondanks het dreigende gevaar van een in de boot aanwezige gasfles- het vuur snel te doven.
Dat nam niet weg, dat het interieur van het schip grote brand-, water- en roetschade opliep.
De gasffles kon naar buiten worden gebracht, voordat deze door de vlammen bereikt werd. De brand is waarschijnlijk ontstaan bij de houtkachel.
Een employee van de stichting Salvage zal voorlopige woonvoorzieningen treffen voor de bewoner.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.