Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Januari 2009 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 11 januari 2009

Hoogstede (D): Jeugdbrandweer zamelt oude kerstbomen in
Inwoners van Hoogstede e.o. konden zaterdag hun oude kerstboom voor het goede doel kwijt aan de Jeugdbrandweer van Hoogstede.
-
Voor een kleine bijdrage, die ten goede komt aan het werk van de Jeugdbrandweer, werden de afgedankte en afgetuigde sparren vanaf 09:00 uur door de jongeren met tractoren en aanhangers opgehaald.
Foto's: Hartmut Gosink

Hoogstede (D): tractor verliest aanhanger op de L44
Vrijdagavond verloor een tractor een met vijftien ton aardappelen geladen aanhanger op de L44 in de wijk Hoogstede-Berge, nadat de complete voortrein van de aanhanger afbrak.
De aanhangwagen schoof door over de rijbaan en kwam in de berm tot stilstand, waarbij een deel van de lading op en naast de weg viel.

-

-
Na alarmering om 20:30 uur rukte de brandweer van Hoogstede hiervoor uit met 16 man en drie voertuigen ter beveiliging van de ongevals-lokatie en om de rijbaan schoon te maken.
De aanhangwagen werd geborgen door een gespecialiseerd bedrijf uit Osterwald. De klus werd afgerond tegen 22:30 uur.
Foto's: Hartmut Gosink - Feuerwehr Emlichheim, oorspronkelijke tekst: Daniel Loehrke, Feuerwehr Hoogstede


N340: vier auto's betrokken bij kettingbotsing
Politie, ambulance en bergingsbedrijf Autax werden vanmiddag opgeroepen vanwege een ongeval, waarbij vier personenauto's betrokken waren, waarvan er één bestuurd werd door een hoogzwangere vrouw.
De aanrijding ontstond op de N340 tussen Oudleusen en Ommen, toen de bestuurder van een Citroën Berlingo, die richting Ommen reed, tegen de wegas voorsorteerde en stopte om linksaf te slaan naar een zandweg bij een bosperceel.
Twee achteropkomende auto's -een Audi A3 en een Toyota Yaris- kwamen op tijd tot stilstand, maar de bestuurster van een daar achter rijdende Renault Scénic zag te laat, dat deze auto's vóór haar stopten.
De eerst aangereden auto schoot door tegen de auto ervoor, waardoor drie auto's beschadigd werden.
-
-
Gelukkig stelde het ambulancepersoneel -ook na het onderzoek van de hoogzwangere automobiliste, die in de Toyota Yaris had gezeten- dat er bij geen van de inzittenden noemenswaardig letsel te bespeuren viel.
Wel moest berger Autax twee van de vier auto's (de Yaris en de A3) wegslepen. De Citroën Berlingo liep geen schade op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A28: snelweg afgesloten vanwege gekantelde bietenwagen
De A28 is tussen Beilen en Assen zaterdagavond en een groot deel van de nacht afgesloten geweest.
Dit gebeurde, nadat een vrachtwagen met suikerbieten kantelde, waarbij de lading op het wegdek terecht kwam.
Ook een personenauto en de vangrail raakten hierbij zwaar beschadigd. Beide bestuurders kwamen er zonder letsel vanaf.
Voordat de truck geborgen kon worden, moesten de bieten in een andere vrachtwagen worden overgeladen, hetgeen uren in beslag nam.
Het Team Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Groningen heeft de sporen van het ongeval vastgelegd om de oorzaak te achterhalen.
Foto: Dennis Groen - Persbureau Meter

Zaterdag 10 januari 2009

Emmen: automobilist overlijdt na ongeval nabij de N34
De bestuurder van een nog geen twee jaar oude Land Rover Range Rover is vanavond in kritieke toestand naar het Scheperziekenhuis in Emmen overgebracht.
De auto kwam rond half negen uit de richting van Coevorden en reed via afslag Emmen-Centrum/N381 naar de rotonde in de N381, maar schoot door nog onbekende oorzaak halverwege de afrit de rechter berm in.
De terreinwagen reed vervolgens pal langs de bermsloot, plette een verkeersbord en een lichtmast en schoot via de rotonde de bermsloot aan de overzijde in, waar hij over de kop ging. Het voertuig kwam een meter of vijftien verderop op z'n wielen, maar geheel vernield tot stilstand.
De Emmer brandwer rukte uit voor assistentie.
-
-
Een verkeersongevalsanalist van de Regiopolitie Drenthe legde de omstandigheden rond het voorval vast.
Of het incident het gevolg was van een onwelwording of de deze avond heersende plaatselijke gladheid is niet duidelijk.
De politie-persvoorlichter gaf korte tijd later door, dat het slachtoffer, een 47-jarige inwoner van Klazienaveen, overleden is.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hardenberg: landbouwtrekker uitgebrand op parkeerplaats de Boshoek
Een Fendt trekker van een paardenhouder uit Collendoorn is vanmorgen tegen elven uitgebrand op de parkeerplaats van Sportpark de Boshoek in Hardenberg.
De man had net een aantal paarden naar manege "de Guldenspoor" gebracht, toen een voorbijganger hem waarschuwde, dat zijn tractor in brand stond.
-
Hoewel een bluspoging met een brandblusser werd ondernomen en de Hardenberger brandweer korte tijd later de brandbestrijding overnam, raakte de tractor dusdanig beschadigd, dat het voertuig hoogst waarschijnlijk afgeschreven kan worden.
De paardenaanhanger kon nog tijdig worden afgekoppeld en liep geen schade op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hollandscheveld: wegwijziging aanleiding forse aanrijding met letsel
De onlangs gewijzigde kruising van de Riegshoogtendijk met de 31e Wijk, even ten noorden van Hollandscheveld, was vrijdag rond 22:15 uur de directe aanleiding tot een verkeersongeval, waarbij een vrouw gewond raakte en drie auto's zwaar werden beschadigd.
Een inwoner van Geesbrug, die zijn zwager naar Hollandscheveld bracht, merkte de gewijzigde kruising, die vlak na het A37-viaduct ligt, niet tijdig op en reed over de rij horizontale betonnen palen, waardoor de auto onbestuurbaar werd en twee tegemoetkomende personenauto's raakte.
De eerste auto werd aan de linker zijde geschampt, maar de tweede auto's werd frontaal geraakt.
De bestuurster van de tweede auto liep hierdoor waarschijnlijk nekletsel op. Ze werd door een politieagente gefixeerd, tot de ambulance en de Slagharense brandweer arriveerden.
De vrouw werd hierna zo voorzichtig mogelijk uit haar auto bevrijd, waarbij de brandweer het linker portier wegknipte met hydraulische appara-tuur. In de andere twee auto's vielen geen gewonden, ondanks de zware schade.
De omstandigheden van de aanrijding werden geregistreerd door een brigadier van de VOA, waarna de brandweer de rommel op mocht ruimen en berger Kraal zich over de wrakken kon ontfermen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A28: opnieuw ongeval op berucht traject
Op de het inmiddels beruchte stuk van de A28 tussen Dwingeloo en Hoogeveen heeft zich vrijdagmiddag opnieuw een ongeval voorgedaan.
Tussen Spier en Pesse raakte een Mitsubishi Space Car met twee wielen in de linkerberm.
Een te haastige ruk aan het stuur deed de rest: de auto schoot schuin de rijbaan over en vloog de bermsloot in, waar het voertuig zo'n 75 meter verderop tot stilstand kwam; een spoor van voorwerpen van en uit de auto achterlatend.
Gezien het vermoede letsel werd naast de brandweer en ambulancepersoneel ook het Mobiel Medisch Team van het UMCG ingezet bij de berging van het slachtoffer, dat daarna naar het ziekenhuis is overgebracht
Foto's: FotoRobijn


Nieuweroord: auto met LPG-installatie uitgebrand
Een felle brand heeft gisteravond op de Noorderweg tussen Nieuweroord en Tiendeveen een Opel Vectra geheel verwoest.
-
Omdat er een LPG-tank in de auto zat, moest de brand met de nodige voorzichtigheid worden bestreden. 
In oudere typen auto's met een LPG-installatie ontstaat vaak brand, omdat na langdurig uitsluitend op LPG rijden de pakkingen in de brandstoftoevoer uitdrogen en na omschakeling van LPG naar benzine brandstof weglekt en verdampt op de hete motor.
Of dat hier het geval was, is niet bekend.
Foto's: FotoRobijn


Vrijdag 9 januari 2009

Exloo: auto tegen boom - bestuurster gewond
Een jonge automobiliste is vanavond gewond geraakt, toen ze -onderweg naar haar vriend in Tweede Exloërmond- op de Oude Dijk tussen Exloo en Tweede Exloërmond in de S-bocht bij de Boermastreek de macht over het stuur verloor.
Haar Renault Clio slipte en klapte ter hoogte van het linker voorwiel hard tegen een boom aan de rechterkant van de weg, waarbij het motorblok uit de auto losscheurde. Hierna kwam de auto totaal vernield midden op de weg tot stilstand.
De brandweer van Tweede Exloërmond, voor wie vanavond om acht uur de nieuwjaarsreceptie met de collega's uit Borger op het programma stond, kreeg de opdracht tot hulpverlening op haar bordje.
De gewonde vrouw werd middels "knipwerk" door de spuitgasten uit het wrak van haar auto bevrijd en naar de wachtende ambulance gedragen.
Nadat een verkeersongevalsanalist de gegevens van de eenzijdige aanrijding had verzameld, konden de talrijke wrakstukken en de olie opgeruimd worden. Daarna was het tijd voor een "change of clothes" en kon men alsnog voor de receptie richting Exloo.
De doorgaande weg tussen "Tweede Mond" en Exloo is gedurende de afhandeling van de aanrijding afgesloten geweest.
Hoewel de melding over "auto-auto" repte, bleek het slechts om één auto te gaan. Berger Keizer haalde het wrak op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Donderdag 8 januari 2009

Heino: kalfje komt om bij brand in schuurtje
Rond kwart over elf vanmorgen werd ontdekt, dat een schuurtje achter een wat afgelegen boerderij aan de Verversweg bij Heino in brand stond.
In het gebouwtje verbleven zeven nuchtere kalveren, waarvan er inmiddels één de dood gevonden had.
De overige zes, waaronder een gisteren geboren kalfje, konden ongedeerd naar een nabije schuur worden overgebracht, nadat de ergste vlammen bedwongen waren, toen er drie brandblussers op waren leeggspoten.
Hoewel de vlammen in eerste instantie al uit het asbestgolfplaten dak van het schuurtje sloegen, was de brand gelukkig snel onder controle, zodat de aangrenzende bebouwing gespaard bleef.
-
-
-
Restte het uit het schuurtje verwijderen van de voorraad stro, die waarschijnlijk door de hittestraling van een warmtelamp ontbrand was.
Na afloop van het bluswerk werden de uitrukpakken van de mannen met water afgespoten vanwege eventueel achtergebleven asbestvezels en kon men na het nuttigen van een bakkie koffie retour kazerne.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Beilen: gewonde bij aanrijding op de Twee Provinciënweg
Een automobilist is vanavond rond 21:35 uur uur ten gevolge van een aanrijding tussen twee personenauto's gewond geraakt.
De bestuurder van één van de wagens kwam vanaf de A28 en wilde de Twee Provinciënweg oprijden, maar zag op de N381 rijdende auto over het hoofd, met de aanrijding als gevolg.
-
De brandweer van Beilen bevrijdde, in samenwerking met het ambulancepersoneel, het slachtoffer door een deur uit de wagen te knippen.
De N381 is ter hoogte van het ongeval zo'n twee uur afgesloten geweest.
Foto's: Dennis Groen

Woensdag 7 januari 2009

Zwolle: dierenleed aan de Doornweg - loslopende hond jaagt vier reeën de dood in
De brandweer van Zwolle werd vanmiddag om 14:22 uur opgeroepen voor het redden van een ree.
Een wandelaar had een hond achter vier reeën zien jagen. De diertjes zagen geen andere uitweg, dan de ijsvloer van de Vecht op te schieten.
Helaas was dit ijs te dun om het gewicht te dragen en zakten ze er allemaal door.
Direct sloeg de wandelaar alarm en moest hulpeloos toekijken, hoe de vier dieren voor hun leven vochten.
Door het ijskoude water was de strijd echter al snel gestreden en kwam de hulp van de Zwolse brandweer dan ook te laat.
De brandweerduikers trokken er met behulp van het Hansaboard op uit om de dode reeën uit het water te halen.
Hierna werden de beestjes afgevoerd...
Foto: Henry Wallinga


Hoogeveen: auto in brand bij tankstation
Bij tankstation Klok aan de Schutstraat raakte een Mini Cooper door onbekende oorzaak in brand. De auto werd snel verplaats zodat het tankstation geen gevaar liep.
-
Tankstationmedewerker Klaas wist met drie poederblussers de vlammen te doven.
Daardoor was een nacontrole van de brandweer bij de derde uitruk binnen een halve dag voldoende
Foto's : FotoRobijn


Hoogeveen: brandstichting via brievenbus
De brandweer werd vanmorgen net na 8.00 uur opnieuw geconfronteerd met de melding "woningbrand"; deze keer in de Fazant.
-
Hier bleek het echter mee te vallen.
Er was in een leegstaande woning door de brievenbus brandend materiaal naar binnen gegooid, waardoor de berg reclamemateriaal vlam haf gevat. De woning stond weliswaar vol rook, maar de brandweer voorkwam erger.
Foto's : FotoRobijn


Hoogeveen: bewoners brandende bungalow door het oog van de naald
Een brand in een bungalow aan de Stuifzandseweg heeft in de afgelopen nacht grote schade aangericht.
De bewoners, die lagen te slapen, hadden alle geluk van de wereld dat zij rond 02:00 uur wakker werden van de brandlucht en de rook, die via ventilatiegaten de slaapkamer binnen kwam.
De woonkamer liep grote schade op: het plafond kwam naar beneden.
Omdat de brand tussen het plafond en het dak kroop, was deze moeilijk te bestrijden.
De bungalow was voor een groot deel ingericht met kunst en antiek, maar vreemd genoeg waren er geen r
ook- of brandmelders aanwezig.
Het vuur is vermoedelijk begonnen bij een onlangs aangelegde open haard.
Foto: FotoRobijn

Dinsdag 6 januari 2009

Groningen: scooterpiloot belandt in wak
Een scooterrijder is op het Kardingerplein bij Sportcentrum Kardinge in Groningen met z'n scooter door het ijs van een vijver gezakt.
De jongen wilde stoer doen, maar merkte al snel, dat het ijs te dun was voor zijn gewicht en dat van de scooter.
Hij werd met hulp van omstanders uit het ijskoude water bevrijd. De toegesnelde brandweerduikers visten z'n scooter uit het wak.
Foto's: Sammy Lobo - Persbureau Meter

Beilen: automobilist gewond door eenzijdig ongeval
Bij een eenzijdig verkeersongeval op de A28 bij Beilen is dinsdagmiddag een bestuurder van een Renault gewond geraakt.
Door nog onbekende oorzaak kwam de slipte de auto, waardoor deze in een sloot in vloog en vervolgens half op de vluchtstrook, half in de berm tot stilstand kwam. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar waarschijnlijk was de man toen al uit de auto.
Het is niet bekend, of hij de enige inzittende was. De man is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De aard en ernst van zijn letsel zijn nog niet bekend. Foto: Dennis Groen

Emlichheim: brand verwoest tuinschuur aan de Erlenstraße
Tegen half twaalf vanmorgen werd de plaatselijke brandweer van Emlichheim opgeroepen met een zogeheten B3-alarm vanwege een brand in een tuinhuis, annex gereedschapsberging en houtopslag bij een woning aan de Erlenstraße.
-
-
Het vuur was snel bedwongen en de manschappen konden -na de gebruikelijke nablus- en opruimwerkzaamheden- de uitruk rond 13:00 uur beëindigen. Het bouwsel ging volledig verloren en ook een coniferenhaag ging grotendeels in rook op.
De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. De politie van Emlichheim stelt een onderzoek in.
Foto's: Hartmut Gosink, oorspronkelijke tekst: Andreas Heck


Nijeveen: brommobiel totaal vernield na flinke crash op de Meppelerweg
Dinsdagmiddag ontstond er een ravage op de Meppelerweg, toen drie voertuigen bij een aanrijding betrokken raakten.
Dit gebeurde, toen een zestienjarige jongen uit Giethoorn tijdens het linksaf slaan met z'n brommobiel een hem tegemoet komende auto over het hoofd zag. Direct nadat deze twee botsten, werd de brommobiel ook nog door een tweede auto geraakt.
De jeugdige brommobilist is ernstig gewond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht; de bestuurder van de eerste auto liep licht letsel op.
Van het 45 km-uur-autootje was weinig meer over.
Foto's: Freddie Stam - www.kilroy.nl


Ootmarsum: brand verwoest zolder van woning Almelosestraat
In Ootmarsum is vanmiddag rond half vier de zolderverdieping van een woning aan de Almelosestraat door brand zwaar beschadigd.
De bewoners, die de brand ontdekten, belden 112, waarop de brandweer van Ootmarsum uitrukte.
Er werd echter al snel opgeschaald naar "middelbrand" en even later (tegen kwart voor vier) naar "grote brand", waarvoor ook o.a. de brandweer van Oldenzaal ingezet werd.
-
De eerste verdieping van het betreffende pand en de zolder van de buren liepen rook- en waterschade op.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Foto's: Michel Hofsté


Stadskanaal: automobilist blij met ijs
Vanmorgen kreeg berger Keizer opdracht om een personenauto van het ijs van een vijver te halen nabij het Refaja-ziekenhuis in Stadskanaal.
De eigenaar had het voertuig op de oprit van een woning geparkeerd.
Helaas was hij vergeten de handrem aan te trekken of de auto in de versnelling te zetten, waardoor de auto langzaam maar zeker achteruit rolde en op het ijs belandde. Gelukkig bleek dat door de vorst van de afgelopen dagen net dik genoeg om het gewicht van de Renault te dragen.
De auto liep geen schade op en stond even later weer op de oprit.
Foto’s: Gerco Mulder


Maandag 5 januari 2009

KNMI verwacht zeer strenge vorst
De komende nachten daalt de temperatuur op veel plaatsen tot meer dan 15 graden onder nul.
Door deze lage temperaturen en de sterke wind voelt het overdag ook erg koud.
Verwacht wordt dan ook, dat veel automobilisten problemen zullen ondervinden door bevroren handremmen, sloten, deurrubbers en ruiten-sproeiers, alsmede startproblemen door te lage accuspanning.


Weiteveen: automobilist overlijdt na ongeval op de N862
Een 74 jarige automobilist is in Weiteveen vanmorgen overleden op de Dordseweg (N862) , nadat hij de bermsloot in reed.
Volgens de politie is de man achter het stuur onwel geworden, waardoor hij de macht over het stuur verloor.
-
De politie heeft sporen onderzocht om de oorzaak van 's mans overlijden te achterhalen en concludeerde, dat het slachtoffer op natuurlijke wijze was overleden. De brandweer heeft assistentie verleend, om het stoffelijk overschot uit het voertuig te halen.
De Dordseweg is meer dan twee uur afgesloten geweest voor het verkeer vanwege de hulpverlening en berging van de auto, die van een Duits kenteken (NOH) was voorzien. Het verkeer werd omgeleid.
Foto's: Persbureau Meter

Borne: brand verwoest deel bakkerij
Rond kwart voor drie vannacht is de productieruimte van bakkerij Koehorst aan de Aanslagsweg in Borne door brand verwoest
Volgens de brandweer is de brand ontstaan na een ontploffing in een verplaatsbare gaskachel.
Twee medewerkers van het bedrijf hebben nog -tevergeefs- geprobeerd, de brand te blussen.
Voor de bestrijding van het vuur werd in eerste instantie de brandweer van Borne opgeroepen, die kort daarop hulp kreeg van collega's uit Hen-gelo.
Het bluswerk werd voor de brandweer -letterlijk- een koud klusje: het sneeuwde flink.
Foto: Michel Hofsté


Zondag 4 januari 2009
Ambulances klaar voor eventuele noodsituatie
Het KNMI verwacht maandagmorgen gladheid ten gevolge van sneeuwval.
(In Oostelijk IJsselland sneeuwt het zondagavond al vanaf 23:00 uur bij een temperatuur van + 2.6 graden, die naar verwachting in de loop van de nacht daalt naar 3 graden onder nul).

De weersverwachting is voor UMCG Ambulancezorg aanleiding om in Drenthe vanaf de vroege ochtenduren op voorhand de maximale capaciteit aan ambulances in gereedheid te brengen.
De organisatie heeft dit vanavond besloten om de verwachte grote vraag naar zorg op maandagochtend te kunnen beantwoorden.
In totaal staan alle 27 voertuigen met bemanning vanaf de vroege ochtenduren gereed.
Voor absolute noodgevallen zijn dan ook nog twee ambulances als reserve oproepbaar.
Ook de capaciteit van de Meldkamer Ambulancezorg wordt met enkele mensen versterkt.
Het besluit om voor maandagochtend alle beschikbare voertuigen te bemensen, volgt na een weekend waarin UMCG Ambulancezorg ook al een enorme vraag naar zorg moest opvangen.
Vooral glijpartijen en schaatsongevallen zorgden  voor een onverwacht grote vraag naar ambulances; specifiek in de Zuidwesthoek van Drenthe.
Afgelopen weekend rukten de ambulances in Drenthe zo’n 200 keer uit en dat is het dubbele aantal van een doorsnee weekend.  

Directeur Tjerk  Hiddes van UMCG Ambulancezorg: “We hebben in een aantal gevallen hulp ingeroepen van onze collega’s uit de aangrenzende regio IJssel-Vecht om patiënten binnen een redelijke tijd naar de ziekenhuizen te kunnen vervoeren. In andere gevallen hebben onze medewerkerts op de Meldkamer Ambulancezorg mensen  gevraagd als het maar een beetje kon, zelf voor vervoer naar de ziekenhuizen te zorgen, omdat ze anders met lange wachttijden te maken zouden krijgen. Het was echt een beetje een gekkenhuis.
Maar die patiënten, die per se per ambulance vervoerd moesten worden, hebben we ook vervoerd. Dat is vanzelfsprekend.”


Emlichheim: waterschade door kapotgevroren leiding

Vanmiddag bleek er flinke waterschade te zijn ontstaan in een leegstaande eengezinswoning aan de Erlenstraße in Emlichheim.
Door de vorst van de afgelopen dagen was de spoelknop van het gastentoilet kapotgevroren en stroomde het water na het invallen van de dooi via de begane grond naar de kelder, waar het inmiddels al zo'n 25 cm hoog stond.
Buren belden de politie, die op haar beurt (om 13:31 uur) de brandweer alarmeerde.

-
-
-
De Emlichheimer brandweer rukte daarop uit met zes man en één voertuig en pompte het water met een dompelpomp weg uit de kelder.
De uitruk werd beëindigd om 15:30 uur.
Foto's en tekst: Hartmut Gosink


Hardenberg: brand richt grote schade aan in woning aan de Brink
Zaterdagavond even voor elven brak er brand uit in een woning aan de Brink in Hardenberg.
De brandweer slaagde er in, de ergste vlammen in korte tijd de baas te worden, maar de Rode Haan had in de woning helaas al zijn verwoestende werk verricht.
Het interieur van de gehele woning vertoonde sporen van grote hitte van de brand, zoals van buiten al duidelijk te zien was aan de verschroeide gordijnen en de zwartberoete ramen op de eerste verdieping.
Ook richtte het bluswater flink wat schade aan in het gehele interieur van de woning.
-
-
Uit het dakbeschot bleef er ook geruime tijd, nadat men het vuur meester was, nog rook uit het dak komen, daar de vlammen zich een weg naar het dakbeschot gevreten hadden en zich onder de pannen hadden genesteld.
De hoogwerker moest worden ingezet om deze hardnekkige brandhaardjes te kunnen doven en pas tegen 00:30 uur verdween de laatste rook.

Het vuur was ontstaan door een oververhitte wasdroger op de eerste verdieping.
De bewoners -een ouder echtpaar- konden bij de buren van de schrik bekomen.
Een employee van de Stichting Salvage zorgt voor de eerste voorzieningen en de opvang.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zaterdag 3 januari 2009

Zwinderen: dode gevonden aan de Burgemeester Legroweg
De omgeving van de Burgemeester Legroweg in Zwinderen is sinds vanmiddag afgezet, nadat een voorbijganger in de berm ter hoogte van perceel 28 -even ten noorden van de Wittenweg- het ontzielde lichaam van een vrouw vond.
Over wat er exact gebeurd is, wilde de persvoorlichter van de Regiopolitie nog geen inlichtingen geven, maar de omgeving werd afgezocht naar sporen; onder meer met speurhonden.
Ook de Technische Recherche en personeel van het Nederlands Forensisch Instituut heeft sporen vastgelegd.
Na het onderzoek bleek, dat de 24-jarige uit Dalerpeel afkomstige vrouw zichzelf hoogst waarschijnlijk van het leven heeft beroofd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Coevorden: kraanbedrijf en brandweer bergen gezonken woonboot
De bewoner van een aan de Bellweg afgemeerde woonboot keek vanmorgen rond negen uur vreemd op, toen hij na een nachtje stappen thuis kwam: zijn drijvende woning stond vol water en maakte al zo'n veertig graden slagzij !
De Coevorder brandweer werd opgeroepen, maar de inzet van pompen leverde niet het gewenste resultaat op, omdat het water via de wc en langs de ramen net zo hard naar binnen stroomde, als het er uit gepompt werd.
Daarop besloot men de slagzij op te heffen door kraanbedrijf Goverts uit Hardenberg te vragen, de woonboot aan één kant op te tillen.
Goverts zette twee honderd-tons telekranen in, die de klus vlot klaarden, ondanks de smalle weg, waar ze op opgesteld moesten worden.
Nu dat het schip weer horizontaal lag, zorgden de brandweerpompen er al snel voor, dat het meeste water uit het schip verdween.
Tegen vier uur die middag was het karwei afgerond. De inboedel van de woonboot liep ernstige waterschade op.
Waarschijnlijk is de waterleiding 's nachts door de vorst gescheurd, omdat de gasverwarming bij vertrek was afgesloten.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Meppel: kajuitjacht dreigt te zinken

Een kapotgevroren afsluiter in het voorste deel van het schip was er de oorzaak van, dat vanmorgen een achter een woning aan het Balkengat in Meppel afge-meerd plezierjacht dreigde te zinken.

De eigenaar waarschuwde de brandweer, die de boot leegpompte, waarna het meeste gevaar geweken was.

Over de schade is niets bekend


Foto: Persbureau Meter


Hasselt: machine in brand bij tapijtfabriek
De Hasselter brandweer werd vrijdag om 16:51 uur gealarmeerd voor een binnenbrand bij Tapijtgigant Condor Carpets aan de Randweg.
Het leek menens, want een minuut later werd er al opgeschaald naar "middelbrand".
De brandweer van Genemuiden mocht eveneens naar Hasselt komen.
Er was brand uitgebroken in een oven, die de toplaag van tapijt samensmelt met de onderlaag.
De brand brak uit, toen de installatie na een vijf dagen durende onderhoudsbeurt werd opgestart.
De monteurs zagen vlammen in de machine, die snel om zich heen grepen.
-
-
De brandweer was het vuur desondanks snel meester en de collega's uit Genemuiden konden al snel hun spullen inpakken.
Na controle bleek, dat er telkens weer rookpluimen uit de machine kwamen en dus werd nog meer water in de apparatuur gespoten.
Men wilde er zeker van zijn, dat het vuur gedoofd was en de fabriek veilig achtergelaten kon worden.
De monteurs, die alles gadeslagen hadden, haalden al het gereedschap maar weer tevoorschijn om er voor te zorgen, dat de machine maan-dag weer op volle toeren kan draaien. Of dit ook zal lukken, is niet duidelijk.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Vrijdag 2 januari 2009

IJsselmuiden: illegaal afgestoken vuurpijl veroorzaakt brand
Brandweerlieden uit Kampen en IJsselmuiden werden vanmiddag naar de Watersnip in IJsselmuiden gestuurd, waar een vuurpijl onder de dakpannen was geschoten en daar het één en ander in vuur en vlam had gezet.
De vlammen waren snel geblust, maar desondanks was de schade vrij groot.
Om er zeker van te zijn, dat de brand uit was, moesten er wat planken uit de slaapkamer weggehaald worden.
Hierna was geen vuur meer te bekennen.
De getroffen familie kreeg hulp van de stichting Salvage, die de schade zo snel mogelijk zal laten herstellen.
Foto: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl
( Meer foto's volgen )


Klazienaveen: auto slipt sloot in aan het Ambacht
Een personenauto is vrijdagochtend op het spekgladde wegdek van Het Ambacht in Klazienaveen geslipt en het bevroren water van een afwate-ringssloot in gereden.
De bestuurder liep lichte verwondingen aan z'n gezicht op, maar kon zelf uit de onherstelbaar beschadigde auto komen.
Met name de buitenwegen in Drenthe waren plaatselijk spiegelglad.
Foto's: Persbureau Meter


Vilsteren: Groninger komt op de koffie
De geplande koffievisite bij een vriendin op bungalowpark het Reggewold in Vilsteren liep voor een inwoner van het Groningse Kropswolde anders af dan verwacht.
De man reed over de Oude Hammerweg richting de N348 en wilde linksaf de entree van het bungalowpark in rijden, toen de weg ter plaatse spekglad bleek te zijn.
De Opel Meriva reageerde niet meer op stuurbewegingen en gleed langzaam, maar zeker op een berkje af, dat het voertuig meedogenloos stuitte. De airbags gingen weliswaar door de lage snelheid niet af, maar de bestuurder liep wel een pijnlijke knie aan de confrontatie over.
Medische hulp leek echter niet nodig.
-
Verder dan een "snel bakkie" kwam het bezoekje aan de vriendin niet, omdat berger Autax even later al arriveerde om de onfortuinlijke Kropswoldiger en z'n flink beschadigde, twee jaar oude "automaatje" op te halen.
De man kreeg een taxiritje naar zijn woonplaats op kosten van de verzekeraar; de auto volgt later.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Arriën: man gewond na proefritje
Een proefritje met een VW Transporter ging vanmorgen rond 11:30 uur op de Middenweg in Arriën goed fout.
De auto gleed door gladheid weg en raakte zwaar beschadigd, toen de auto ondersteboven in een sloot en tegen een boom belandde
De bestuurder/reparateur was weliswaar zonder hulp uit de auto gekropen, maar bleek bij medische controle door de klap tegen het stuur een gescheurde milt opgelopen te hebben. De man is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij even later geopereerd werd.
-
-
De Ommer brandweer rukte uit, nadat men een melding "brand wegvervoer" ontving; waarschijnlijk naar aanleiding van weglekkende koelvloeistof. De auto bleek echter niet te branden en men kon zich beperken tot het afkoppelen van de accuklemmen.
-
Berger Autax bracht het onherstelbaar beschadigde, dertien jaar oude voertuig voor tijdelijke opslag in Ommen.
De eigenaar krijgt een andere auto te leen, zodat hij morgen alsnog naar de wintersport kan rijden.
Foto's: © U S Media - meer info op de site van de brandweer Ommen


Peize: automobilist gewond door slippartij
In Peize is gisteravond op de Groningerweg een automobilist gewond geraakt, toen zijn auto tegen een boom slipte.
De man, die door de brandweer uit zijn benarde positie moest worden bevrijd, is per ambulance naar een ziekenhuis in Groningen gebracht.
De auto raakte door de botsing zo zwaar beschadigd, dat hij afgeschreven kan worden.
Het ongeval is waarschijnlijk het gevolg van gladheid door ijzel.
Foto: Persbureau Meter

Donderdag 1 januari 2009

IJzel verrast weggebruikers in Zuid-Oost-Drenthe
Op de N34 werden vanavond rond half negen diverse automobilisten onaangenaam verrast door plotseling optredende ijzel.
De bestuurder van een BMW, die van Emmen richting Coevorden reed, vloog bij knooppunt Holsloot van het talud.
Zijn auto raakte zwaar beschadigd; de bestuurder bleef ongedeerd.
Een achteropkomende automobiliste verloor eveneens de macht over het stuur, waardoor haar Renault Clio tegen de middenvangrail klapte.
Deze vrouw werd door de brandweer op een wervelplank uit haar auto geholpen en per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

-
Ook elders op de N34 ging het verkeerd.
Een uit Dedemsvaart afkomstige bestuurder van een gele Renault Megane, die op de N34 ter hoogte van de de afslag naar Emlichheim richting Emmen reed, ontdekte, dat het waarschuwende telefoontje, dat net bij hem binnenkwam, niet ten onrechte was.
Ook hij vloog "live" van de weg, maar bleef met twee wielen boven de "afgrond" hangen en werd door voorbijgangers uit zijn auto getrokken.
De Dedemsvaarter kwam met de schrik vrij.
Direkt daarop vloog er nog een witte Suzuki Swift tegen de vangrail, waarna de auto dwars over de weg tot stilstand kwam.
Deze Swift werd door voorbijgangers naar een veiliger plek geduwd.
Voordat men de bestuurder van een met hoge snelheid naderende BMW kon waarschuwen, gleed ook dit voertuig van het asfalt en maakte drie koprollen, alvorens een meter of tien lager ondersteboven tot stilstand te komen. Wonder boven wonder overleefden de twee Chinese mannen in deze auto het ongeval zonder kleerscheuren, net als de Suzuki-bestuurster. Ze werden door omstanders uit de BMW geholpen.
De ernstig beschadigde auto's werden weggesleept door berger de Jong.

De politie had de handen vol aan deze en aanverwante ongevallen, vooral in Zuid-Oost-Drenthe.
Maar naar verluidt waren kort na bovenstaand ongeval ook op de N36 tussen Beerzerveld en Vroomhoop volgens de melding vijf auto's betrokken bij een ongeval door gladheid. Het bleek echter slechts om twee auto's te gaan, hoewel de weg één grote ijsbaan was.
Hier kwam berger Autax in actie.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zwolle: Porsche 911 total loss (foto-update)
Nieuwjaarsdag werd de Zwolse brandweer gealarmeerd vanwege een "ongeval letsel".
Op de IJsselallee was de bestuurder van een Porsche 911 Turbo de macht over het stuur verloren, waarop de wagen hard op een lichtmast en hierna nog tegen een boom botste.
De vier inzittenden (de bestuurder en drie kinderen) werden overgebracht naar het ziekenhuis.
Volgens een getuige vielen hun verwondingen mee en konden de inzittenden zelf uit de totaal vernielde heilige koe stappen.
-
Omdat de oorzaak van dit ongeval niet geheel duidelijk was, werd een verkeerongevallenanalist opgeroepen om dit ongeval te onderzoeken.
Door de vele sporen van andere voertuigen was dit niet gemakkelijk. De oorzaak moet vooral worden gezocht in een te hoge snelheid.
Het gedeelte van de IJssellallee werd afgesloten voor alle verkeer, totdat een personeelslid van Essent de geramde lichtmast omgeslepen en de kabels veilig afgedopt had. Hierna werd de weg vrijgegeven.
Foto: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


KILROY: meer dan tien miljoen unieke bezoekers in 2008 !
Tegen de jaarwisseling passeerden we niet alleen de magische grens van 1 miljoen unieke bezoekers in de maand december; er viel nog iets te vieren !
Toen de maandcijfers over 2008 opgeteld waren, bleek, dat we eind december ook het record van 2007 (bijna 7.5 miljoen unieke bezoekers) met ruim 25 % overtroffen hadden.
De teller stopte op 1 januari 00:00 uur op maar liefst 10.173.907 unieke bezoekers !

Vandaag (Nieuwjaarsdag) werd KILROY.NL bezocht door bijna 46.000 unieke bezoekers: het hoogste aantal bezoekers ooit !
Daar onze site ondergebracht is op onze eigen server, blijft de nieuwsvoorziening ook bij de extreemste bezoekersaantallen gewaarborgd.


Winschoten: grote brand in stadshart
In de Torenstraat in Winschoten-centrum is gisteravond banketbakkerij Brouwer uitgebrand.
Het vuur breidde zich na de melding zo snel uit, dat de brandweer direkt opschaalde naar "zeer grote brand" en er maar liefst zeventig brandweer-lieden werden ingezet.
Hierdoor konden de ernaast gelegen panden worden behouden, maar een bovenwoning werd wel door de brand verwoest.
Een aantal omwonenden werd geëvacueerd.
De brandweer was l Nieuwjaarsdag nog uren bezig met het nabluswerk.
Op Nieuwjaarsdag moest de brandweer rond half vier 's middags retour voor nacontrole.
Enkele jaren geleden brandde een pand naast de bakkerij ook al af.
Naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld.
Foto: Persbureau Meter

Rustige jaarwisseling - veel brandweerinzet
De brandweer in Drenthe en IJsselland had met Oud en Nieuw de handen vol aan de talloze vreugdevuurtjes en brandende auto's en caravans. maar over het algemeen lijkt de jaarwisseling rustig te zijn verlopen en er zijn weinig vernielingen gemeld.
De kou, die de meesten al snel naar binnen joeg, zal hier zeker een rol hebben gespeeld en zelfs de meeste die-hards hielden het rond 02:00 uur voor gezien. De mist trok tegen middernacht grotendeels op, zodat ons de bizarre situaties van de vorige jaarwisseling bespaard bleven.
Onderstaand wat nagekomen beelden uit Hoogeveen en Noordscheschut.
Foto's: Schonewille Fotografie en Jochem van de Weg

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.