Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2009 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 25 januari 2009

Hoogeveen: grote brand verwoest leegstaand garagepand aan het Haagje
Het gebeurt niet vaak, dat er de eerste alarmering direct al vergezeld gaat van het sein "middelbrand" , maar even voor half acht gebeurde dat voor de Hoogeveense brandweer. Die werd verzocht uit te rukken naar het Haagje, waar "een bedrijf" in brand zou staan.
Het bleek te gaan om huisnummer 230: het voormalige garagepand van Peugeot-dealer Scholing. De brand had zich bij aankomst van de eerste tankautospuit al door het gehele pand verspreid en het was duidelijk, dat daar weinig meer aan te redden viel.
Maar de aanwezigheid van een complex van twintig appartementen op enkele meters van het fel brandende gebouw was wel een reden tot bezorgdheid voor de hulpverleners, die niet alleen veel brandweer- en politiemensen inzetten, maar ook ruim voldoende medisch personeel aan lieten rukken. Het opgeroepen SIGMA-Team kon echter al snel inrukken.
De bewoners van de appartementengebouw, dat extra brandgevaar liep vanwege de aanwezigheid van steigers met kunststof zeilen tegen de gevel, werden geëvacueerd en zijn tijdelijk ondergebracht in het DES-gebouw aan de Albert van Steenbergen-straat.
Dat gebeurde niet alleen vanwege het brandoverslaggevaar, maar ook, omdat er mogelijk veel asbest in het garagepand aanwezig was.

Aangezien het brandende pand al een tijd leeg stond, was brandstichting al direct de meest plausibele verklaring voor het ontstaan van de brand.
Dit vermoeden werd versterkt, toen een getuige tegenover de politie verklaarde, gezien te hebben, dat twee jongens zich uit de voeten gemaakt hadden. De identiteit van één van hen zou bekend zijn.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Stieltjeskanaal: koude verrassing voor drietal knapen
Twee duikers van bergingsbedrijf De Jong kwamen er in de afgelopen nacht aan te pas om een Mazda 323 Sedan uit het Stieltjeskanaal te vissen.
Zaterdagavond even na elven reed de bestuurder van deze auto over de Oldenhuis Gratamaweg, maar ontdekte te laat, dat hij op de T-kruising met het Stieltjeskanaal Zuidzijde af stevende.
Doordat hij vol in de remmen ging en de auto dus onbestuurbaar werd, schoot de Mazda van de circa zes meter hoge wallenkant en ging in de lucht over de kop, waarna het voertuig wonder boven wonder rechtop in het water belandde.
De drie mannelijke inzittenden wisten ongedeerd uit de nog korte tijd drijvende auto te komen en tegen de wal op te klimmen, ondanks de zeer lage watertemperatuur. Daarna verdween de auto onder water, dat ter plaatse zo'n 3.5 meter diep is.
De drie, o.a. afkomstig uit Steenwijksmoer, werden in ambulances onderzocht, maar bleken voor zover bekend geen nadelige gevolgen van hun nachtelijke bad te hebben overgehouden. De brandweer, die met spoed naar de plaats des onheils was gereden, kon al snel retour.

De bergingsduikers vonden het verzopen en onherstelbaar beschadigde voertuig na enig zoeken een aantal meters uit de kant en wisten het vlot "aan te pikken" en op de wal te takelen, zodat de laatste verkleumde die-hard toeschouwers rond half twee naar huis konden.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Staphorst: foutje, bedankt!
Op de Staphorster Grote Stouwe schatte de bestuurster van een Peugeot 205 een bocht ietwat verkeerd in en nam de bocht bij de Hamminger-weg te snel, zodat ze de macht over het stuur verloor.
Na enkele meters door de berm te zijn gereden, belandde de auto ondersteboven in het water.
De brandweer van Meppel kreeg een oproep om de vrouw te helpen, maar die kon zelf uit haar autootje klauteren en wachtte op hulp.
Ze is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.
De politie zette de weg tijdelijk af zodat berger Hooikammer de auto uit het natte element kon halen.
-
Foto's: Henry Wallinga- www.zwartewaterkrant.nl


Hasselt: Peugeot 306 total loss na voorrangsfout
Zaterdagmiddag rond de klok van vijven heeft er opnieuw een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Vaartweg - Ter Wee.
Een bestuurder van een Peugeot 306 wilde vanaf de Ter Wee de drukke Vaartweg oversteken, maar deed dit helaas niet geheel vlekkeloos.
Hij zag een grijze Volvo S40 over het hoofd. De Peugeot boorde zich in de flank, maar de Zweedse heilige koe hield zich staande.
Dit kon van de 306 niet gezegd worden: van de gehele voorkant bleef slechts verwrongen staal over.
De bestuurders overleefden de harde kennismaking zonder letsel en konden samen met de politie de schadeformulieren invullen.
Hierna kreeg berger Hooikammer de taak om de doorgaande weg te ontdoen van het gekreukelde blik.
Tijdens de berging werd een deel van de rijbaan afgezet en kreeg het verkeer om beurten de kans het ongeval te passeren.
 
Foto's: Henry Wallinga- www.zwartewaterkrant.nl

Zaterdag 24 januari 2009

A37: taxipassagier van nierdialyse naar ziekenhuis na ongeval (update)
Een tachtigjarige man uit Dalen, die net was behandeld in het dialysecentrum in Beilen, kon vanavond met spoed naar het ziekenhuis in Emmen. De man zat in een Mercedes 250D taxi, die op de A37 in oostelijke richting reed, maar vlak voor de afslag Oosterhesselen / Dalen door nog onbekende oorzaak in de middenberm enkele malen over de kop ging.
Het voertuig kwam totaal vernield -maar op z'n wielen- boven de afvoergeul in het midden van de middenberm tot stilstand.
De chauffeur bleef ongedeerd; de passagier moest vanwege mogelijk letsel met de nodige voorzichtigheid worden geborgen.
De brandweer van Zwinderen hielp het ambulancepersoneel bij het in veiligheid bregen van het bejaarde slachtoffer en verwijderde daarbij het achterportier aan de passagierskant.
De toedracht van de aanrijding wordt onderzocht door personeel van de politiedienst Verkeersongevallenanalyse.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Almelo: groot bedrijvenpand uitgebrand op bedrijventerrein Twentepoort
Vrijdag tegen middernacht kreeg de brandweer van Almelo opdracht om uit te rukken naar Twentepoort Oost 25A op bedrijventerrein Twente-poort, waar brand zou woeden bij het bedrijf Abeln Vloeren.
Het bleek, dat een bedrijfspand, waarin drie bedrijven gevestigd waren, waaronder Abeln en het deurmattenbedrijf A&D, in brand stond.
Toen de brandweer arriveerde bleek, dat het pand al volledig in brand stond en er van dat gebouw weinig bruikbaars over zou blijven.
Er werd mettertijd opgeschaald naar "Zeer Grote Brand", waarbij een beroep werd gedaan op hulp van brandweerlieden en -materieel van o.a. korpsen van Almelo, Borne, Wierden en Rijssen.
Omdat de rook naar de wijk Nijrees dreef, heeft de brandweer metingen verricht, waaruit bleek, dat er geen verhoogde concentraties voor de volksgezondheid gevaarlijke stoffen in de rook voorkwamen.
Wel moest de afrit van de A35 bij Almelo Zuid worden afgesloten vanwege de waterwinning.
Om 02:00 uur kon het sein "brand meester" worden gegeven.
-
Foto´s: Michel Hofsté

Vrijdag 23 januari 2009

Zuidwolde: antikraakwoning uitgebrand
Alarm voor de Zuidwoldiger brandweer !
De schermpjes van de P2000-pagers meldden vrijdag om 21:57 uur een woningbrand aan het Julianaplein nummer 11 in Zuidwolde.
De woning, waar de brand in woedde, maakte onderdeel uit van een rij laagbouwwoninkjes, die alle leeg stonden.....behalve huisnummer 12, welke woning in gebruik was als antikraakmaatregel. En dat bleek nu net het pand te zijn, waar een fikse binnenbrand woedde.
Het vuur was weliswaar snel onder controle, maar de gehele inboedel ging verloren.
-
De bewoner (van wie in eerste instantie niet duidelijk was, of hij zich nog in de woning bevond, maar niet aanwezig bleek te zijn) zal uit moeten zien naar alternatief onderdak. Wat de oorzaak van de brand was, is nog niet duidelijk.
De woninkjes, waarin volgens omwonenden veel asbest is verwerkt, worden binnenkort gesloopt.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogenweg: Hardenberger brandweer op bezoek bij oud-collega
Het gebeurt niet vaak, dat je als voormalig brandweerman een tankautospuit en een hoogwerker plus de voltallige bemanning op visite krijgt, maar vanavond rond uur half acht was het toch het geval bij een inwoner van de Hoogenweg in de gelijknamige plaats.
De man -oud-lid van de Hardenberger vrijwillige brandweer- was op de bovenverdieping van zijn woning aan het werk, toen een voorbijganger hem er op attent maakte, dat er vonken uit zijn schoorsteen vlogen en dat hij alvast 112 gebeld had.
-
De oud-brandweerman zette een ladder tegen het dak en plaatste een bouwlamp in de tuin, zodat zijn oud-collega's dus in een "gespreid bedje" arriveerden. De hoogwerker bleek niet nodig en nadat er een veiligheidslijn over het dak was aangebracht, kon men vanaf de ladder de schoorsteen inspecteren en vegen.
De brand bleek uiteindelijk mee te vallen en de brandweerlieden konden na een gezellig weerzien en twee kopjes koffie de man retour kazerne.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Coevorden: hobbyschuur uitgebrand
Een bewoner van een woning aan de Krimweg -even buiten Coevorden- ontdekte, toen hij in de wei achter zijn huis zijn ezels te eten gaf, dat er brand was ontstaan in een nabijgelegen, afgesloten hobbyschuur. Het gebouwtje vertoonde al grote zwarte brandplekken er hing een brandlucht.
De man vertrouwde de situatie niet vanwege het gevaar van flashover en besloot, het vuur niet zelf te bestrijden, maar direct alarmnummer 112 te bellen.
Toen de Coevorder brandweer arriveerde, gingen twee man met ademlucht en zo voorzichtig mogelijk op onderzoek uit en brachten een gasfles naar buiten, waar deze in een bak met water verder kon afkoelen.
Het vuur, dat kennelijk al geruime tijd gewoed had, maar inmiddels door gebrek aan zuurstof grotendeels gesmoord was, had danig huisge-houden en zware schade aangericht.
De Rode Haan had onder meer diverse houtbewerkingsmachines, een aantal acculaders, een grote hoeveelheid gereedschap een voorraad hout zwaar beschadigd , alsmede fikse schade aan het houten gebouwtje aangericht.
Hoewel de exacte oorzaak niet bekend is, lijkt kortsluiting het meest waarschijnlijk.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Nieuw Scheemda: voormalige boerderij van zanger Ede Staal afgebrand
De boerderij, waar eind zestiger en begin zeventiger jaren de in Groningen en omstreken populaire zanger Ede Staal met zijn vrouw Fieke Spoel en zijn zes zonen in heeft gewoond, is donderdagavond afgebrand.
Staal overleed op 22 juli 1986 aan longkanker, maar zijn liedjes in Gronings dialect zijn tot ver daar Groningen nog steeds erg populair.
De hoeve wordt muzikaal gezien historisch genoemd, omdat veel van de liedjes van Staal daar tot stand kwamen.
Het pand had volgens omwonenden veel betekenis voor de streek.
De brand begon in de schoorsteen en breidde zich snel uit in de rieten kap. De boerderij ging geheel verloren.
De bewoner probeerde het vuur in de schoorsteen tot staan te brengen, maar dit mislukte en al snel sloegen de vlammen uit de rieten kap.
Door de sterke wind was er voor de brandweer geen houden aan en ging het pand met inboedel en al verloren.
Het nabluswerk duurde nog tot vrijdagochtend.

( Meer over Ede Staal: klik hier )
Foto: Persbureau Meter


Vinkenbuurt: auto tegen boom - bestuurder gewond
Vanmorgen kon de Ommer brandweer er met een hulpverleningsvoertuig en een tankautospuit op uit, nadat de meldkamer hen om uur opdracht gaf om naar de Woestendijk in Vinkenbuurt te rijden vanwege een "verkeersongeval letsel" .
Bij aankomst trof men een zwaar beschadigde Opel Astra Station Wagon aan, die frontaal tegen een boom was gereden.
De bestuurder (een vijftigjarige man uit Witharen), die naar verluidt vrij ernstig gewond was, kon naar gemakkelijk uit het wrak worden geholpen.
Hij is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Voordast berger Autax de twaalf jaar oude Astra af mocht voeren, stelde een verkeersongevallenanalist van de Regiopolitie IJsselland een onderzoek in naar de oorzaak en de omstandigheden rond deze eenzijdige aanrijding.
In verband met het sporenonderzoek en de berging bleef de Woestendijk nog enige tijd afgesloten voor het verkeer.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 22 januari 2009

Dalfsen: drie auto's zwaar beschadigd door onverantwoord rijgedrag
Op de Poppenallee (N757) vond vanmorgen tegen half zeven een ernstige aanrijding plaats ter hoogte van natuurterrein de Horte.
De bestuurder (28) van een BMW uit de 5-serie was onderweg naar zijn werk in Zwolle en haalde met hoge snelheid een flink aantal auto's in.
Toen hij geconfronteerd werd met tegemoetkomend zwaar landbouwverkeer, probeerde hij door krachtig te remmen in de rij auto's in te voegen.
De BMW, die een Pools kenteken had, raakte daarbij een Renault Mégane met een Duits kenteken hard aan de achterzijde, waardoor deze weggeslingerd werd, frontaal op een berk aan de linkerzijde van de weg klapte en daarna -total loss- dwars op de weg tot stilstand kwam, nadat deze auto een BMW uit de 3-serie van een 36-jarige man uit Dalfsen aan de voorzijde beschadigd had.
De Poolse BMW, waarin een jonge vrouw meereed, belandde ondersteboven in de rechter bermsloot.
De bestuurder van de Mégane liep relatief licht letsel op en is ter behandeling naar een Zwols ziekenhuis overgebracht
De toedracht en omstandigheden werden minutieus door twee verkeersongevalsanalisten van de Regiopolitie IJsselland in kaart gebracht.
De doorgaande weg van Zwolle naar Dalfsen is vanwege de afhandeling van de aanrijding zo'n drie uur lang voor het verkeer gesloten geweest.
Het rijbewijs van de Poolse BMW-bestuurder is ingenomen door de politie.
De bij de aanrijding betrokken auto's werden opgehaald door berger Leerentveld.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Woensdag 21 januari 2009

IJsselland: Politie waarschuwt tegen oplichterspraktijken

Zwolle: meiden aangehouden voor oplichting

Agenten hebben dinsdagmiddag op de Thomas a Kempisstraat twee meiden van 14 en 17 jaar uit Staphorst aangehouden voor oplichting.
De afgelopen week kwamen er meldingen binnen, dat twee meiden namens de school Stad en Esch collecteerden voor stichting Kika.
Er werd echter niet voor deze stichting en namens de school gecollecteerd.
Dit was voor de politie aanleiding om een waarschuwing te verspreiden en een onderzoek in te stellen.
Dinsdagmiddag kwamen er opnieuw meldingen binnen over deze twee meiden.
Eén vrouw deed aangifte, omdat haar portemonnee was gestolen bij een woning aan de Rijnlaan.
Ze gaf een signalement door, dat voldeed aan eerdere signalementen.
Later werden de meiden gesignaleerd op de Vechtstraat.
Agenten zagen in de Thomas a Kempisstraat twee meiden fietsen, die aan het signalement voldeden.
Beiden zijn aangehouden en naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Politie waarschuwt voor wisseltruc

Een onbekende spreekt u op straat aan met de vraag, of u misschien geld kunt wisselen.
In goed vertrouwen pakt u uw portemonnee en voordat u het weet is uw pinpas verdwenen. U blijft stomverbaasd achter.

Af en toe krijgt de politie meldingen binnen van mensen die te maken krijgen met dit soort lieden.
Dinsdag werd een man op den Lagen Oordt slachtoffer van deze wisseltruc.
Medio januari probeerden twee mannen op de Flora op deze manier het winkelend publiek geld afhandig te maken.
Overigens slaagden ze daar (gelukkig) niet in.
Ook vanuit andere delen van Deventer en Salland komen sinds half december meldingen over deze vorm van diefstal binnen.

Pinnen

Daders kijken meestal eerst mee met een pintransactie, bijvoorbeeld wanneer mensen hun boodschappen afrekenen bij de supermarkt.
De pincode wordt afgekeken en vervolgens krijgt die persoon de vraag of hij/zij geld kan wisselen voor iets voor de hand liggends zoals kleingeld voor het winkelwagentje.
Diegene pakt zijn/haar portemonnee en de dader neemt zijn kansen waar.
Ongemerkt steelt hij de pinpas om vervolgens geld op te nemen van de rekening.

Geef ze geen kans!

Geef ‘wisseltruc-dieven’ geen kans.
Zorg er altijd voor dat anderen niet kunnen meekijken waneer u met de pin betaalt bij een kassa of geld opneemt bij de pinautomaat.
Dat kunt u heel eenvoudig doen door uw pincode tijdens het intoetsen af te schermen met uw vrije hand.
Daarnaast moet u altijd de nodige voorzichtigheid in acht te nemen, wanneer iemand in de winkel of op straat vraagt geld te wisselen.
Als u risico’s wilt uitsluiten, kunt u er beter niet op in gaan.


Slagharen: door het oog van de naald
Een bewoonster van een woning aan de Kronkelweg prees zich gelukkig, dat ze woensdagmiddag, net toen ze wilde vertrekken, ontdekte, dat de schoorsteen ongewoon veel rook produceerde en er zelfs al vlammen te zien waren.
Ze concludeerde terecht, dat er brand woedde in het rookkanaal en belde direct 112.
Bovendien reageerde ze juist, toen ze de smoorklep sloot, waardoor de vlammen, die uit de schoorsteen sloegen, al snel  verdwenen. 
Toen de Slagharense brandweer arriveerde, leek het ergste leed geleden.
De inhoud van de kachel werd verwijderd, waarna, met de aankomst van de Hardenberger hoogwerker, de brand ook van bovenaf kon worden bestreden.
En toen bleek, dat je je toch op een schoorsteenbrand, die praktisch uit lijkt, kunt verkijken, want na enige tijd kwam er opeens nog een flinke hoeveelheid rook uit het rookkanaal. Het bleek, dat er vlak boven de kachel een flinke prop creosoot in de rookgasafvoer had gezeten.
Nadat de schoorsteen geveegd was en de spullen ingepakt, konden de Slagharense blusploeg en de hoogwerker retour naar de kazernes. 
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 20 januari 2009

Kampen: man vermist  
De politie is sinds 13 januari jl. op zoek naar de vermiste 62-jarige Edmund KOCK  uit Kampen.

Op maandagavond 12 januari is hij voor het laatst gezien in zijn woning aan de Anjerstraat. 
Kock verkeert in een slechte lichamelijke conditie en gebruikt medicijnen.

Signalement:

Hij is 1.70 meter lang, heeft een stevig postuur, kalend, dun blond / grijzend / wit haar en blauwgrijze ogen.

Hij draagt waarschijnlijk een blauwe broek en een blauwe trui met horizontale grijs/witte strepen op de mouwen.
De politie vraagt mensen, die weten waar hij is, contact met haar op te nemen via 0900-8844.

Maandag 19 januari 2009

Wedde: auto rijdt rechtdoor op T-kruising: twee gewonden (update)
Een auto is op de T-kruising Hoornderweg in Wedde (Gr.) rectdoor gereden en in een sloot beland.
De brandweer hielp het ambulancepersoneel en Mobiel Medisch Team de drie inzittenden uit de auto te bevrijden.
De 20-jarige bestuurder uit Wedde was ongedeerd; de twee passagiers bleken been- en hoofdletsel te hebben opgelopen.
Verkeersongevallenanalisten van de politie brachten het ongeval in kaart.
Een rijbaan van de weg is zo'n twee uur afgesloten geweest om hulpverlening, onderzoek en berging mogelijk te maken.
Naschrift: in eerste instantie meldde de politie, dat het om een vrouwelijke bestuurder ging. Dit bleek later onjuist.
Foto: Persbureau Meter

Leek: grote brand bij recyclingbedrijf
  Maandagmorgen tegen tienen werd brand gemeld in één van de loodsen van Hummel Recycling aan het Mulderspark in Leek. 
Bij aankomst van de eerste brandweereenheid van Leek werd opgeschaald naar "middelbrand", twee minuten later naar 'grote brand'.
De vlammen sloegen op dat moment al uit het dak van de loods, waarin grote hoeveelheden voor recycling bestemde verpakkingsmaterialen lagen opgeslagen. 
Het brandweerkorps van Leek kreeg bij de brandbestrijding assistentie van de korpsen van Marum, Zuidhorn en Groningen. 
Voor de aanvoer van het bluswater werd gebruik gemaakt van een dompelpomp en groot watertransport.
Gezien de forse rookwolken, die in de richting van bewoond gebied dreven, werd uit voorzorg het advies gegeven om ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven. Omwonenden zijn hier door middel van geluidswagens, via RTV Noord en de gemeentelijke website op geattendeerd. Metingen door de brandweer hebben echter geen bijzondere concentraties van gevaarlijke stoffen aangetoond.
Rond het middaguur was de brand onder controle en was de rookontwikkeling al flink afgenomen.
Besloten werd om met een kraan enkele dakplaten te verwijderen.
De hoogwerker van Groningen werd vervolgens ingezet om het vuur van bovenaf te blussen. 
Rond 15.00 uur kon het advies aan omwonenden worden opgeheven.
De rook heeft weinig overlast gegeven. Een grote dieseltank, die in de brandende loods stond, is gespaard gebleven. De brandweer heeft de tank met water gekoeld. De nog smeulende balen met verpakkingsmateriaal zijn de loods uit gereden en geblust.
De verwachting is dat de nabluswerkzaamheden maandag aan het begin van de avond zijn afgerond.
De schade aan de loods is groot. Naast het pand en de verpakkingsmaterialen zijn ook enkele machines door de brand zwaar beschadigd.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend en zal worden onderzocht.
Foto's  Persbureau Meter / Romke Notenbomer - www.112marum.nl

Ommen: opnieuw verwarring door foute plaatsaanduidingen bij ongevallen
Maandagochtend vroeg werd de Ommer brandweer gealarmeerd voor een "ongeval met letsel" op de Hessenweg.
Nu is er de laatste veel verwarring over wat nu precies de Hessenweg is.
Ook dit keer, want het ongeval had plaatsgevonden op de Hessenweg West.
Het betrof hier een eenzijdig ongeval, waarbij een grijze Mazda 323, bestuurd door een vrouw in een flauwe bocht rechtdoor tegen een boom was gevlogen. Zij klaagde over nek- en rugpijn, waarna de vrouw met de nodige voorzichtigheid uit de auto werd gehaald.
Berger Autax heeft de auto afgevoerd. Het wegdek was spekglad, wat de hulpverlening er niet gemakkelijker op maakte.
Kort daarop veroorzaakte een tweede melding opnieuw de nodige verwarring, toen de meldkamer bekendmaakte, dat er bij hectometerpaal 106 op de N48 een ongeval was gebeurd.
De aanrijding bleek echter niet tussen Balkbrug en Zuidwolde te hebben plaatsgevonden, maar tussen Balkbrug en Ommen, bij hectometerpaal 100,6, oftewel ruim vijf kilometer zuidelijker.
En dit was bepaald niet de eerste keer, dat de hulpverleners naar de verkeerde plek toe werden gestuurd !
Meer foto's op de site van de brandweer Ommen

Zondag 18 januari 2009

Kampen: keren op de autoweg oorzaak ernstig ongeval 
Zaterdagavond heeft een poging om te keren op de N50 geleid tot een ernstig ongeval.
Door de gewijzigde verkeersituatie is het onmogelijk om vanaf de Mr. J.L.M. Niersallee linksaf de N50 richting Zwolle op te rijden.
Dit was waarschijnlijk niet bekend bij de twintigjarige bestuurder van een grijze B.M.W. 320D, die richting Zwolle wilde.
De man stopte en wilde keren, maar zag een achterop komende Volkswagen Sharan met daarin vijf personen over het hoofd.
De Sharan, bestuurd door een 45-jarige man uit Dronten, boorde zich, ondanks heftig remmen, vol in de flank van de B.M.W.
Hierbij kwam de bestuurder dusdanig bekneld te zitten, dat de hulp van de brandweer nodig was om de hem uit zijn voertuig te krijgen.
Ook het medisch personeel was met spoed naar de N50 gekomen om zich te ontfermen over de slachtoffers. 
Uit de Volkswagen zijn een twaalf kind en zijn moeder over gebracht naar het ziekenhuis.
De man uit de grijze auto is onder toeziend oog van het inmiddels gearriveerde traumateam, dat met de traumahelikopter ter plaatse kwamen, uiterst voorzichtig uit zijn totaal vernielde bolide gehaald.
Hierna is de man -een inwoner van Zaamslag- met spoed onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis.
Hij is inmiddels buiten levensgevaar.
Het mobiel Medische Team kreeg ondertussen een andere melding en haastte zich per heli naar Sint Jansklooster, waar het jongste lid van een familie onwel geworden was. Hoe het met dit patientje gaat, is ons niet bekend.
Foto: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

A28: auto te water
De brandweerkorpsen van Staphorst, Hasselt Zwolle en Giethoorn kregen zaterdagmiddag een alarm binnen voor een "waterongeval".
Op de A28 ter hoogte van hectometerpaal 107,9R (bij Rouveen richting Meppel) was een Mercedes Vito te water geraakt.
De bestuurder, die onwel geworden was, zat samen met zijn dochtertje in de bus.
De bus schoot dwars door een A.N.W.B. verkeersbord en belandde daarna in de bermsloot, die gelukkig niet al te diep is.
De bestuurder, die moeilijk te been is, bleef in zijn auto wachten op de hulp van de brandweer.
De mannen en vrouwen uit Hasselt kwamen als eerste aan en gebruikten de ladder en loopplank om de bestuurder met zijn jonge bijrijdster in veiligheid te brengen.
De duikers van Zwolle assisteerden hen hierbij; de collega's van Staphorst en het andere duikteam uit Giethoorn konden gelijk weer inrukken.
Het tweetal werd onderzocht in de ambulance en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
De zwaar beschadigde Vito is door bergingsbedrijf Hooikammer uit de sloot getakeld en afgevoerd.
Door dit ongeval ontstond er een kleine file in de richting van Meppel. 
Foto: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Buinerveen: veel schade aan woonboerderij door schoorsteenbrand

Zaterdagmiddag werd door de veertigjarige bewoner van een vrijstaande boerderijwoning aan de Zuiderstraat melding gedaan van een schoorsteenbrand.
Kort daarop werd er uitslaande brand doorgegeven.

Ter plekke was er veel rook te zien. Iedereen kon de woning verlaten.
De brandweer heeft de brand geblust. De woning kan als verloren beschouwd worden.

Een naastgelegen vakantiewoning werd behouden.
Niemand raakte gewond.


Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.