Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Januari 2009 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Kilroy's kijkcijfers (unieke bezoekers, dus geen pageviews)
2006:
Januari 2007: 584.448
Januari 2008: 832.650 
(na serverswitch in maart)
Februari: 507.161
Februari: 761.283 (29 dagen)
-
Maart: 624.722
Maart: 811.058
April: 257.348
April: 515.292 (1 server)
April: 746.472
Mei: 304.060
Mei: 563.705
Mei: 779.821
Juni: 317.191
Juni: 611.615
Juni: 838.814
Juli: 374.156
Juli: 588.469 (vakantieperiode)
Juli: 784.592
(vakantieperiode)
Augustus: 405.852
Augustus: 577.853 (idem)
Augustus 858.696 (!)
September: 387.299
September: 609.460
September 842.717
Oktober: 403.854
Oktober: 706.496
Oktober: 882.666
November: 406.908
November: 779.086
November: 973.579
December: 495.401
December: 787.677
December 1.061.559
Totaal 2006:
3.325.069 (v.a april)
Totaal 2007: 7.455.984
Totaal 2008: 10.173.559
Opnieuw een bezoekersrecord:
januari 2009:
1,109.901 miljoen unieke bezoekers

Zondag 1 februari 2009

Borger : drie vrouwen gewond bij verkeersongeval op de N374
 
Bij een ernstig verkeersongeval vanavond op de provinciale weg N374 bij Borger drie vrouwen gewond geraakt.
De auto, waarin de drie zaten, raakte door nog onopgehelderde oorzaak van de weg en kwam in de bermsloot tot stilstand.
Twee dames moesten door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Het ambulancepersoneel kreeg hierbij assistentie van het Mobiel Medisch Team uit van het UMC Groningen.
De slachtoffers zijn met spoed naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen vervoerd.
De politie heeft het ongeval in kaart gebracht en de sporen vastgelegd.
De provinciale weg is bijna drie uur afgesloten geweest om hulpverlening, berging en onderzoek mogelijk te maken.
Foto: Persbureau Meter


Schuinesloot: Volvo duikt diepe sloot in
Twee mannen, die op de Drentseweg onderweg waren van De Krim naar Elim, beleefden zondagavond een opmerkelijk avontuur.
De bestuurder was kennelijk even afwezig en sloeg opeens zonder reden linksaf, de Schuineslootweg in.
Helaas had de auto daarvoor teveel snelheid, want hij schoot schuin de kruising over en dook een ruim twee meter diepe bermsloot in, waar gelukkig niet veel water in stond.
Beide mannen konden de Volvo heelhuids verlaten, zij het, dat de bestuurder nog even persoonlijk met de modder kennismaakte.
Toen berger Autax de Volvo uit de sloot lierde, leek het er op, dat het voertuig geen ernstige schade had opgelopen.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

De Krim: joyriding eindigt in Lutter Hoofdwijk (update 2)
Zaterdagavond even na elven kwam het P2000-verkeer in IJsselland en Drenthe op gang met de mededeling, dat er een auto te water zou zijn geraakt aan de Parallelweg in Coevorden, terwijl kort daarop op het net van IJsselland gemeld werd, dat hetzelfde het geval was aan de Parallelweg in De Krim. Het laatste leek het meest aannemelijk, aangezien er langs de Parallelweg in Coevorden geen waterweg ligt.
Uiteindelijk vond de bemanning van Post De Krim een groene Opel Omega tegen de wal van de Hoofdweg, enkele tientallen meters voorbij de chicane aan het eind van de bebouwde kom.
Omdat niet bekend was, of er zich slachtoffers in het half boven water uitstekende voertuig zaten, werden de cabine, de kofferbak en het omringende water door de bootbemanning en door brandweerduikers uit Coevorden afgezocht; zonder dat er iemand gevonden werd.
Nadat zeker was, dat er geen slachtoffers waren gevallen, kon berger Autax het wrak van de dertien jaar oude auto optakelen.
Inmiddels werd duidelijk, dat de auto, die door twee knapen voor joyriding uit Zuidwolde (Dr) weggenomen was, te hard de chicane in gereden was en met de rechter wielen de betonnen rand had geraakt, waardoor de rechter achterband van de velg los raakte.
De auto vloog dwars de weg over, het water in, waarbij hij over de kop ging, maar achterstevoren aan de kant tot stilstand kwam.
De joyriders, 15 jaar oude jongen uit de Krim en een 18-jarige uit Zuidwolde, zijn elders in De Krim aangehouden, toen ze op een gestolen tractor reden en overgebracht naar het politiebureau in Coevorden, waar van de oudste een bloedproef is afgenomen.
Hij is niet in het bezit van een geldig rijbewijs en krijgt bovendien een proces verbaal wegens het verlaten van de ongevalslokatie.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zaterdag 31 januari 2009

Hoogstede: brand in papiercontainer
Om 20:47 uur klonken de piepers van de brandweer van Hoogstede in verband met een brand in een papiercontainer op het terrein van de Corna -Markt aan de Hauptstraße. Bij aankomst van de twee voertuigen (met in totaal twaalf man) bleek de container in lichterlaaie te staan.
-
Foto's: Hartmut Gosink - Vrijwillige brandweer Emlichheim

A28 / De Wijk: veel schade door kop-staart-aanrijding
Een gezin uit de Haarlemse wijk Schalkwijk werd vanmiddag rond half vijf onaangenaam verrast, toen ze na een kort verblijf in Drenthe op weg waren naar huis. De drie (vader, moeder en zoon) reden met ca 80 km/uur over de rechter rijstrook van de A28 met achter hun Volvo 940 stationcar een aanhangwagen vol brandhout, toen de aanhanger van achteren hard werd aangereden door een Citroën C5.
De Volvo werd dwars de weg over gelanceerd en klapte met de neus tegen de vangrail; de aanhanger vloog van het talud en kwam ondersteboven in de bermsloot tot stilstand.
De Citroën eindigde na de aanrijding total loss op de vluchtstrook.
Gelukkig bleek na de medische checkup door ambulancepersoneel, dat geen van de betrokkenen letsel had opgelopen.
De twee auto's waren echter rijp voor de sloop en werden door bergingsbedrijf Leerentveld opgehaald. Hetzelfde gold voor de aanhangwagen.
Ten gevolge van de aanrijding ontstond er een kilometers lange file tussen de afslagen Zuidwolde en De Wijk, die echter snel oploste, toen de wrakken verwijderd waren.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Balkbrug: lintjesregen tijdens feestavond brandweer gemeente Hardenberg
Maar liefst elf jubilarissen uit de verschillende teams van de gemeente Hardenberg ontvingen zaterdagavond een lintje uit handen van burgemeester Meulman tijdens de feestelijke korpsavond, dat dit keer in Zaal Takens in Balkbrug werd georganiseerd.
Andries de Bruin (Team Dedemsvaart), Jeroen Stegeman, Roel Timmer en Roel Veurink ( Bergentheim) en Erwin Mecklenfeld (Slagharen) ontvingen een onderscheiding, omdat ze 12,5 jaar als vrijwilliger dienden; Bert Imminga (Hardenberg), Willem Smit (Bergentheim), Reintjan Hoefman (vaste staf), Hans de Olde (Dedemsvaart) en Eddy Scholten (Slagharen) hadden er inmiddels twintig jaar op zitten en Riekus Beltman van korps Hardenberg al 25 jaar.
Commandant Martin Cuperus stond tijdens zijn toespraak onder andere stil bij de drie brandweerlieden, die tijdens de brand in de Punt omkwamen en meldde de geplande verhuizingen van de kazernes in Hardenberg en Dedemsvaart, welke plannen zich nog in een vroeg stadium bevinden.
De avond werd verluchtigd met dansmuziek en een wedstrijd, die uit twee onderdelen bestond: brandslanghangen en eieren verplaatsen met hydraulisch redgereedschap. De gerealiseerde "hangtijden" varieerden van vijf tot 49 seconden, waarbij de beste tijd werd gerealiseerd door een lid van de vrijwillige brandweer van het Duitse Wilsum.
Maar de overwinning ging naar de blusgroep Slagharen, omdat deze vrijwilliger er in slaagde, de op één na beste tijd te realiseren, maar ook alle drie de rauwe eieren te verplaatsen zonder ze te breken. De grote trofee zal zeker een ereplaats vinden in de kazerne aan de Coevorderweg.
Brandweervrouw Ina (post de Krim) werd in het zonnetje gezet, omdat ze die dag jarig was.
Harjo Mulder, eveneens lid van blusgroep de Krim werd geëerd omdat hij het fotowerk voor de brandweerkalender 2009 verzorgde, waarop fraaie groepsfoto's van alle tien de posten in de gemeente te zien waren.
Elke groep ontving bovendien een grote versie van "hun" foto op canvas, die ongetwijfeld in de post zal worden opgehangen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

N34 - Holsloot: Clio uit de bocht - bestuurder gewond
Dat de combinatie van alcoholische versnaperingen met wegverkeer risico's inhoudt is de meeste mensen wel duidelijk, maar vanmorgen kwam een 48-jarige inwoner van de Noord-Hollandse stad Hoorn er achter, dat ook het nuttigen van koffie tijdens het autorijden niet zonder gevaren is. De man kwam uit de richting van Emmen en sloeg van de N34 af naar de A37 richting Hoogeveen, maar verloor de macht over het stuur en viel zo'n zeven meter naar beneden, waarbij de Renault Clio halverwege het talud over de kop ging.
Gelukkig kwam het vijftien jaar oude voertuig op z'n wielen tot stilstand.
Omdat de man letsel had opgelopen, werd ambulance- en brandweerhulp ingeroepen.
Het slachtoffer kon via de achterklep uit het wrak worden geborgen en werd tegen het talud op naar de ambulance gesjouwd door brandweer- en ambulancepersoneel. Nadat verkeersongevalsanalisten de zaak onderzocht hadden, kon berger de Jong het wrak afvoeren.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Vrijdag 30 januari 2009

Hardenberg-Baalder: zoekactie naar vermiste elfjarige
Het elfjarige jongetje, dat zoëven nog op het gazon bij de dichtgevroren vijver aan de Paasberg speelde, was opeens uit het zicht vanaf zijn ouderlijk huis verdwenen. En er bleek bovendien vlak bij de wal een wak in het ijs te zijn ontstaan.
Reden genoeg voor paniek, zo moet de melder gedacht hebben en belde 112, waar men de melding om 16:03 uur doorgaf via P2000.
De meldkamer stuurde een ambulance, politie en de Hardenberger brandweer (met boot)  naar het gat in het ijs.
Maar net toen een in waadpak gehulde brandweerman zich te water had begeven, kwam het verlossende nieuwtje: de elfjarige was inmiddels veilig en wel thuisgekomen....
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Donderdag 29 januari 2009

Meppel: binnenbrand in bedrijfspand
In de nacht van woensdag op donderdag heeft brand gewoed in een bedrijfspand aan de Rabroekenweg.
De brandweer had de binnenbrand redelijk snel onder controle en er zijn, ondanks de flinke rookontwikkeling, geen voor de volksgezondheid schadelijke stoffen vrijgekomen.
Een persoon werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.
Er was geen sprake van brandstichting.
-
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


De Lichtmis: fietser gewond ten gevolge van aanrijding
Vanmiddag is een fietser gewond geraakt op de Lichtmisweg: de parallelweg van de N377 tussen de Lichtmis en Nieuwleusen.
De man fietste in de richting van Nieuwleusen, maar zwenkte opeens naar links, kennelijk om te keren. Ongelukkigerwijs wilde net op dat moment de bestuurder een bedrijfswagen van een bedrijf uit Genemuiden de fietser passeren, zodat de man tegen de rechter voorzijde van de bus klapte en vervolgens op het wegdek viel.
-
De fietser liep hierdoor arm-, been- en hoofdletsel op en is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De bestelwagen liep relatief lichte schade op en kon na een provisorische reparatie zijn weg vervolgen, nadat verkeersongevalsanalisten de omstandigheden rond de aanrijding genoteerd en op foto vastgelegd hadden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zwolle: loods vol caravans aan de Kanaalweg uitgebrand
Grote zwarte, onheilspellende rookwolken breidden zich rond vijf uur vanmiddag uit in de avondhemel boven Zwolle.
Het was dan ook geen wonder, dat honderden nieuwsgierigen zich naar de bron van dat verschijnsel spoedden: Kanaalweg 14, net buiten de bebouwde kom en niet ver van industrieterrein de Marslanden.
Op de P2000-pager was te lezen, dat er op het opgegeven adres brand woedde en dat er al na korte tijd werd opgeschaald naar "grote brand".
Bij aankomst op het wat afgelegen adres bleek er een uitslaande brand woedde in een grote -circa 20 jaar oude- loods, waar vele tientallen caravans in gestald waren.
Het vuur had inmiddels al dusdanig om zich heen gegrepen, dat naar schatting negentig caravans in de achterste zwaar beschadigd of verwoest waren. De brandweer wist wel te voorkomen, dat de brand naar de nabijgelegen stallingsloodsen vol caravan oversloeg.
Naar verluidt waren er in totaal zo'n 250 caravans in de gebouwen aanwezig.
-
De brand ging gepaard met knallen, die waarschijnlijk veroorzaakt werden door exploderende gasflessen, hoewel de aanwezigheid van gas-flessen in en rond de caravans volgens de stallingsreglementen verboden is. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.
Volgens de eigenaar waren er geen electriciteits- of aardgasaansluitingen in de loods voorhanden.

In verband met mogelijk vrijgekomen asbest werden manschappen en ademluchtflessen na gedane arbeid schoongespoten ( foto).

De eigenares van de stalling doet er alle moeite voor, de getroffen caravanbezitters op zo kort mogelijke termijn over de gevolgen van de brand te informeren.
Foto's: © U S Media
(Foto 1: Barry Kragt)

Emmen: automobilist uit Emmen gewond bij frontale aanrijding door fout rijgedrag
Op Rijksweg 34 bij Emmen is een 57-jarige automobilist uit Emmen vanmorgen tegen half zeven gewond geraakt bij een bijna-frontale aanrijding met de auto van een 47-jarige Klazienavener, die richting Groningen reed.
De Klazienavener verklaarde, dat hij een auto langs de weg had zien staan en dat die auto plotseling vlak voor hem de weg op draaide; waar-schijnlijk om te keren.
De 57-jarige Emmenaar werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, nadat hij door brandweer- en ambulancepersoneel uit het wrak was bevrijd. De man uit Klazienveen kwam er zonder letsel vanaf.
Om hulpverlening, onderzoek en berging mogelijk te maken, werd de N34 afgesloten.

Een bestuurder van een grijze personenauto van het merk Ford is waarschijnlijk getuige geweest van dit ongeval.
De politie zou graag in contact met hem willen komen via telefoonnummer 0900 88 44.

Foto: Persbureau Meter


Coevorder: vervanger oude Magirus autoladder gearriveerd !
Woensdagmiddag rond vier uur werd er "postalarm" gegeven voor de Coevorder brandweer.
Diverse manschappen spoedden zich naar de kazerne aan de Hulsvoorderdijk. Niet omdat er narigheid te bestrijden viel; integendeel !
De lang verwachte Metz B32 hoogwerker, die de Magirus Deutz autoladder (bouwjaar 1979) gaat vervangen, kwam die middag binnen en iedereen wilde er uiteraard uitgebreid kennis mee maken.
Niet alleen werd de dik zeventien ton zware, maar desondanks compacte hoogwerker ruimschoots bewonderd, diverse brandweermedewerkers maakten een ritje door de omgeving mee of gingen in de "bak" mee de lucht in, zelfs tot het maximale bereik van 32 meter.
(Dat is overigens evenveel als bij de oude Magirus).
De aankomst veroorzaakte enige hilariteit: enkele kwajongens hadden de auto omgedoopt in "Brandweer Dalen".
De post Dalen is enkele jaren geleden tot groot verdriet van diverse vrijwilligers opgeheven en de manschappen van de post werden opgenomen in het Coevorder brandweerkorps; vandaar...
Voor de liefhebbers van brandweermaterieel alvast wat saillante details:
De Metz B32 is gebouwd op een DAF FA CF chassis, weegt rijklaar 17,790 ton en heeft drie zitplaatsen.
De zescilinder dieselmotor heeft een vermogen van 265 kiloWatt en valt, dank zij de toevoeging van Ad-Blue in het uitlaatsysteem, in de schoonste categorie Euroklasse 5.

De Metz B32 wordt pas ingezet, als de zes brandweermensen , die de bemanning van deze wagen zullen vormen, hun training op deze wagen hebben afgerond. Tot dan toe wordt de oude Magirus, die nu gebroederlijk naast zijn vervanger in de kazerne staat, nog voor uitrukken ingezet.
(Ook de Steenwijker brandweer is die dag voorzien van een gelijksoortige hoogwerker).
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Musselkanaal: zeer grote brand in winkelcentrum
Donderdagmorgen rond 07:40 uur is er brand uitgebroken in bloemen- en kadoshop de Kan aan de Marktstraat in Musselkanaal.
De brandweer kon niet voorkomen, dat het vuur oversloeg naar drie aangrenzende winkels, waaronder een kledingzaak en een kapsalon, die alle in de as werden gelegd, alsmede de appartementen boven de winkels.

Er werd al snel opgeschaald naar "Zeer grote brand, GRIP 1" en brandweerpersoneel en -materieel uit de wijde regio werd ingezet.
De brand ging gepaard met zeer zware rookontwikkeling.
Foto's: Gerco Mulder


Punthorst: schuur afgebrand; woning gered
De brandweer van Staphorst werd woensdagmiddag opgeroepen om met spoed naar de IJhorsterveldweg te gaan.
Wat er precies aan de hand was, was uit de pager-melding niet op te maken: door een storing op de alarmcentrale was het onmogelijk om een duidelijkere melding uit te sturen. Ook het onderlinge mobilofoonverkeer was desastreus.
Normaliter is elk incident in een aparte groep geschakeld, maar dit keer was het een ware ramp om contact met elkaar te krijgen.
Iedereen werkte op hetzelfde kanaal te werken en men tokkelde door elkaar heen.
Eindelijk kreeg men contact en werd duidelijk, dat een schuur vlak naast een woning in lichterlaaie stond.
Omdat het een achteraf gelegen woning betrof, werd er direct gevraagd, waar de nodige brandkranen zich bevonden. 
Bij aankomst bleek, dat er van de schuur weinig te redden meer was. De met riet gedekte woning bleef door snel ingrijpen bespaard.
De eigenaar was in de schuur aan het klussen en had de houtkachel lekker opgestookt.
De man moest er even tussenuit voor een boodschap en liet de kachel alleen; niet wetende, dat dit helaas verkeerd af zou lopen.
Bij thuiskomst sloegen de vlammen al uit het dak. Pogingen om de brand te blussen met de tuinslang mochten niet baten.
Ook een brandblusser werd vergeefs leeggespoten op de vlammenzee. Niets hielp.
De vlammen sloegen uit alle ramen en deuren en bereikten ook het doucheraampje in de woning.
Door de enorme stralingshitte smolten de plastic schrootjes aan de wand.
Na een goed uur blussen was het vuur bedwongen en bleef er van de eens zo mooie schuur niets meer over dan een hoopje rokend puin.
De bewoner was desondanks toch nog blij, dat hij vannacht gewoon in zijn eigen bedje kom slapen. Zijn huis stond gelukkig nog overeind...
Foto: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Laar (D): brandweer bevrijdt dik 800 biggen uit gekantelde veewagen (Foto-update 15:38 u)
De vrijwillige brandweer van Emlichheim kreeg vanmorgen om kwart voor twaalf opdracht om naar het dorpje Laar te rijden in verband met het bergen van niet minder dan 833 biggen uit een vier etages hoge vee-oplegger, die op de hoek Dorfstraße - Haupstraße gekanteld was en nu in een voortuin lag.
Aangezien de oplegger met redapparatuur moest worden geopend om de grote hoeveelheid dieren in veiligheid te kunnen brengen, werd er op-geschaald naar H2-alarm. Met in totaal 21 man werden de biggen uit de gekantelde wagen bevrijd en later in een andere vrachtwagen over-geladen. Halaas hadden 32 biggen de klap niet overleefd.
-
Nadat de trekker en de oplegger met twee zware kraanwagens overeind gezet en weggereden was, kon de brandweer de ongevalslokatie schoonmaken. De uitruk werd om 16:10 uur beëindigd.
Foto's : Hartmut Gosink - vrijwillige brandweer Emlichheim

Woensdag 28 januari 2009

Coevorden: brommobiel volledig door brand verwoest
Een nare verrassing wachtte de jonge bestuurder van een brommobiel, toen hij vanavond rond 20:15 uur via de uitrit van het Tamoil zelftank-station de Printer op wilde rijden.
Hij ontdekte, dat er brand uitgebroken was in het dashboard van het autootje, dat hij die avond met haar toestemming van zijn moeder had geleend.
De jongen wist nog op tijd uit het grotendeels uit kunststof geconstrueerde 45-km-uur-autootje te komen, dat daarna binnen de kortste keren volledig in brand stond.
De Coevorder brandweer bluste de vlammenzee, maar van het brommobieltje bleef weinig meer dan een zwartgeblakerd chassis met dito motortje over.
Foto's: © U S Media


Westerbork: dode en gewonde na aanrijding op de N381
Rond 17:50 uur is een 33-jarige automobiliste uit Beilen zwaar gewond geraakt bij een frontale aanrijding op de N381 (Twee Provinciënweg) ter hoogte van Westerbork.
De vrouw, die in haar Saab 9-3 Sport Sedan richting Beilen reed, botste op een haar tegemoet komende Opel Astra, bestuurd door een 62-jarige Hoogevener.
Naast politie- en ambulancepersoneel en brandweerlieden van de korpsen Zweeloo en Westerbork kwam ook het Mobiel Medisch Team van het Universitair Medisch Centrum Groningen in aktie.
-
De vrouw is per ambulance overgebracht naar het UMC te Groningen. Voor de man uit Hoogeveen kwam alle hulp te laat.
De toedracht van het ongeval wordt onderzocht door verkeersongevalsanalisten van de Regiopolitiekorpsen Drenthe en Groningen.
De N381 is urenlang afgesloten geweest tussen de afslagen Westerbork en Sleen.   
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 27 januari 2009

Hoogeveen: auto beschadigd door brandend afval
Een afvalbrand in de Gebroeders Poststraat heeft een geparkeerde Suzuki Alto beschadigd.
De brandweer was (met prio 2) gewaarschuwd voor een afvalbrandje, zoals daar wel vaker gebeurt, maar dit keer dreigden de vlammen over te slaan op een auto, zodat al snel de hoogste prioriteit aan de uitruk werd gegeven.
De intense hitte had de auto inderdaad behoorlijk beschadigd.
De politie, die na de brand bij Auto Scholing extra alert is, hield een kort buurtonderzoek.
Foto's: www.regiohoogeveen.nl


Maandag 26 januari 2009

Zwolle: stuurloze truck ramt auto's en lichtmast
Een veertigjarige vrachtwagenchauffeur uit Zuidwolde is vanmorgen onwel geworden achter het stuur, waardoor de vrachtwagencombinatie in een bocht van de Reysigerweg rechtdoor reed, een personenauto en een lantaarnpaal ramde en tuinen beschadigde.
De truck met oplegger kwam tegen een zes maanden oude Peugeot 308 en vlak voor een woning tot stilstand. De ravage was groot.
De chauffeur is gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis
Foto: Persbureau Meter


Hoogeveen: asbestreiniging in omgeving afgebrande garagepand (Update 27-01 09:39 uur)
De bewoners van het appartementencomplex naast de gisteravond afgebrande pand van Auto Scholing aan het Haagje kunnen vanavond nog niet terug naar hun woningen.
Vanmiddag waren specialisten bezig met het opruimen van asbestdeeltjes in de omgeving van het pand en werden er ook asbestresten op het dak van het appartementencomplex gevonden.
In de omgeving genomen monsters zijn in een rijdend lab onderzocht.
-
De informatie over de actuele situatie wordt voortdurend bijgewerkt op de info-pagina van de Gemeente Hoogeveen.

Lees ook het verslag op www.regiohoogeveen.nl


Dedemsvaart: opnieuw aanrijding op gevaarlijke kruising

Twee Volkswagens maakten rond vijf uur vanmiddag op de kruising van het Ommerkanaal met de Oostwijk op onzachte wijze kennis met elkaar.
De bestuurder van een bijna 20 jaar oude Golf draaide vanaf de Oostwijk het Ommerkanaal op in de richting van Ommen, maar zag daarbij pas op het laatste moment, dat er een (tien maanden oude) grijs-metallic VW Polo uit de richting van Dedemsvaart naderde.

Helaas was een aanrijding toen al onvermijdelijk en raakten beide VW's zwaar beschadigd.
De inzittenden van de Polo -een ouder echtpaar uit Ommen- bleven (op wat blauwe plekken na) ongedeerd en hetzelfde gold voor de Golf-bestuurder en zijn passagiere. Berger Autax reinigde de kruising en verwijderde de beschadigde auto's van de kruising.
De Golf was total loss.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vriezenveen: auto te water aan de Westerveenweg
Maandagmorgen is er aan de Westerveenweg bij Vriezenveen een auto in het Stoomkanaal beland, nadat de bestuurster -een 26-jarige vrouw uit Daarlerveen- uitweek voor een hond. De vrouw raakte niet gewond bij dit ongeval, dat om 08:42 uur gemeld werd.
De brandweer van Vriezenveen en duikers van de Almelose brandweer hielpen de berger bij de berging van de Opel Corsa, die total loss was.


Giethoorn: auto te water
Opnieuw is door te hard rijden een auto uit de bocht gevlogen.
Ditmaal verloor een automobilist uit Steenwijk de macht over het stuur op de Beulakerweg.
De auto reed door een hekwerk, ramde enkele bomen en eindigde in het water. De bestuurder kon op eigen kracht uit zijn auto kruipen.
De berging van het voertuig was nog een lastige klus, omdat de auto een stuk uit de kant lag.
De brandweerduikers van Giethoorn opgeroepen om de Peugeot 306 aan de bergingshaak te pikken.
-
Nadat alle banden aan de auto vast waren gemaakt, tilde men de auto over de bomen heen op de bergingswagen.
Nadat de onfortuinlijke bestuurder zijn bezittingen uit de totaal verwoeste automobiel had gehaald en de hulpverleners vertrokken waren, keerde de rust weer op de Beulakerweg.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.