Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Juli 2009 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 5 juli 2009

Linde: twee toeschouwers gewond door bedieningsfout automobilist

Een man en een vrouw uit Linde zijn zondag vrij ernstig gewond geraakt op de kruising van de Linderweg met de Vuile Riete, nabij Linde.
De twee hadden naar de voorbijkomende stoet met antieke koetsen van de Zuidwoldiger Rijtuigendag staan kijken, toen de bestuurder van een Peugeot 205, die over de Linderweg uit de richting van Dedemsvaart kwam aanrijden en in de laatste bocht voor de T-kruising het gaspedaal met de rem verwarde.
De auo reed plankgas voor de kruising links de berm in, plette een lichtmast, schoot over een betonnen steen en schepte aan de overzijde van de kruising de twee toeschouwers. De auto reed ook hier een lichtmast plat en dook vervolgens van de weg af een weilandje in, waar hij na enige tientallen meters tot stilstand kwam.

De twee bejaarde mannen in de Peugeot (inwoners van Ruinerwold) kwamen met de schrik vrij; de auto was total loss.
In verband met het letsel van de aangereden man en vrouw werd het Mobiel Medisch Team opgeroepen.
De traumaheli, die het team van het UMCG vervoerde, landde niet ver van de auto.
De twee gewonden zijn echter met ambulances overgebracht naar een ziekenhuis.
Twee verkeersongevalsanalisten van de Regiopolitie Drenthe noteerden de gegevens rond het voorval
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Tolbert: viskwekerij afgebrand
In Tolbert is in de nacht van zaterdag op zondag aan de Holm de bekende viskwekerij "Noordkaap" volledig door brand verwoest.
Bij de meldkamer in Groningen kwamen rond middernacht telefoontjes binnen met de mededeling, dat er een groot gebouw in brand stond.
Het korps van Leek schaalde direct na aankomst op tot grote brand, toen bleek, dat er een loods van ongeveer 25 x 60 meter volledig in brand stond. De brandweer concentreerde zich daarom op het behoud van twee naastgelegen schuren, waarin ongeveer 27.000 kippen zaten.
Met een waterscherm is dat gelukt.
-
In de bassins in de brandende loods werden Baramundi, een Australische vissoort, gekweekt voor consumptie.
Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De technische recherche van de politie onderzoekt de oorzaak van de brand.
De brandweer is nog enkele uren bezig geweest voor nabluswerkzaamheden, tot ver in de zondag.
Foto's Persbureau Meter

Steenbergen (Dr): "Terras Zuursche Duinen" afgebrand
Een grote brand heeft in de afgelopen nacht in Steenbergen (bij Roden) restaurant "Terras Zuursche Duinen" volledig verwoest.
Rond half vier kreeg de brandweer een melding over een uitslaande brand aan de Hoofdstraat in Steenbergen.
Toen de spuitgasten aankwamen, sloegen de vlammen al hoog uit het dak en werd direct opgeschaald naar "middelbrand", maar de enorme
brand legde het hele pand desondanks in de as.
De brandweer is nog tot vroeg in de ochtend bezig geweest met nabluswerkzaamheden.
Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De politie stelt een onderzoek in.
Foto: Persbureau Meter


Emmen: vier gewonden na aanrijding op de Hondsrugweg
Zondagmorgen even na half zeven raakten vier jongeren gewond, nadat de auto, waar ze in zaten, tegen een pijler van een loopbrug over de Hondsrugweg in Emmen botste. De personenauto reed zonder aanwijsbare oorzaak links van de weg tegen de betonnen voet van de Traverse vlak bij het gemeentehuis.
De inzittenden (allen afkomstig uit de regio Ter Apel), werden uit de auto gehaald door brandweer- en ambulance personeel.
Twee van hen hadden ernstige verwondingen opgelopen en werden naar het UMCG in Groningen overgebracht.
Twee andere gewonden jongeren gingen per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen.
Het Mobiel Medisch Team verleende assistentie bij het ongeval.
 Het Mobile Medisch Team was zowel per auto als per traumaheli aanwezig.
Verkeersongevalsanalisten van de politie hebben de zaak in onderzoek om te proberen oorzaak en aanleiding van het ongeval te achterhalen.  Voor dit onderzoek, de hulpverlening en de berging van het autowrak werd de weg meer dan drie uur afgesloten.
Gezien de zondagrust gaf dit voor het verkeer geen problemen.
Nadat de brandweer de weg had opgeruimd en schoon gespoten, kon de berger het wrak afvoeren.
Foto's: Persbureau Meter

Vroomshoop: tientallen oldtimer brandweervoertuigen bij jubileum
Zaterdagmorgen stroomden ze Vroomshoop in, oude en nieuwe brandweervoertuigen. Inp laats van de verwachte 25 kwamen er maar liefst 34 voertuigen, waaronder een Duits voertuig van de THW.
Dit alles in het kader van de viering van het 150-jarig bestaan van Vroomshoop.
Na een rondrit door de straten van Vroomshoop werden de voertuigen opgesteld langs het kanaal, waar diverse demonstraties werden gegeven.
Ook was er deze dag gratis toegang tot het brandweermuseum, waar oude en nieuwe uitrukkleding, oude foto's, oud comunicatiemateriaal en nog veel meer kon worden bewonderd.

Veenhuizen: gezondheidsproblemen door rook na brandje in jeugdgevangenis
In jeugdgevangenis het Poortje in Veenhuizen brak zaterdagmiddag een kleine brand uit, die grote gevolgen had.
De rook verspeidde zich via het ventilatiesysteem door het complex, waardoor volgens de politie enkele mensen onwel werden en last kregen van braakneigingen. De brandweer schaalde direkt op naar een GRIP-1-situatie.
Hoewel de meeste slachtoffers ter plaatse in het complex konden worden geholpen, werden er vijf voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.
-
Naar verluidt zou één van de geïnterneerden smeulend materiaal in het ventilatiesysteem hebben gelegd.
Foto's: Persbureau Meter

Assen: zes gewonden na verkeersongeval
Zes gewonden vielen er zaterdagavond op de kruising van de Nijverheidsweg met de Pottenbakkerstraat bij een aanrijding tussen een bestelauto en een cabriolet. 
Volgens de politie raakte één inzittende  zeer ernstig gewond; vijf anderen werden per ambulance met diverse verwondingen naar ziekenhuizen in Assen en elders gebracht.
Twee inzittenden van de bestelauto raakten licht gewond en konden ter plaatse door het ambulancepersoneel worden verzorgd. 
Het ongeval ontstond, toen de bestuurder van de cabrio, waarin vier jongeren zaten, op de kruising geen voorrang verleende aan de bestelwagen met daarin een bestuurder en drie passagiers.  Mogelijk heeft de laagstaande zon hierbij een rol gespeeld.
De klap was zo hevig dat de cabrio, die in de flank werd aangereden, dwars door een tuin vloog en op de oprit van een woning tot stilstand kwam.
Brandweer en ambulance zijn ander half uur bezig geweest om alle gewonden te verzorgen en af te voeren.
De politie deed ter plaatse onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
De vernielde auto's werden door een berger afgesleept.
De Nijverheidsweg en de Potterbakkerstraat werden bijna drie uur voor het verkeer afgesloten om hulpverlening, onderzoek en berging van de wrakken mogelijk te maken.
Foto: Persbureau Meter

Zaterdag 4 juli 2009

Rheeze: grote schade na uitslaande brand op camping
Brandweerlieden uit Hardenberg en Bergentheim spoedden zich zaterdagmiddag tegen vieren naar een camping aan de Grote Beltenweg in Rheeze. In de melding werd gewag gemaakt van een "brand wegvervoer".
Uit de zwarte rookwolk, die al boven de bomen uit kwam, was te zien, dat het een flinke brand moest zijn, niet ver van de roei- en visvijver.
Bij aankomst bleek, dat stacaravan "Vaders Erf" en twee houten tuinschuurtjes in brand stonden, maar ook, dat de vlammen dreigden over te slaan naar twee andere stacaravans.
Hoewel de spuitgasten de vlammen snel wisten te bedwingen, gingen de stacaravan en de twee houten schuurtjes volledig verloren.
Van één van de bedreigde caravans sprongen de ruiten door de hitte, van een tweede werd de kunststof buitenbekleding flink beschadigd door stralingshitte. Een stuk of zes gastanks konden tijdig in veiligheid worden gebracht; één fles was al tijdens de brand opengescheurd.
Eén van de flessen uit de caravan werd door twee brandweerlieden in de visvijver gelegd om af te koelen.

De bewoners van de uitgebrande caravan waren niet aanwezig, toen de brand uitbrak. Er zijn geen gewonden gevallen.
Het voorval zorgde voor flink wat toeschouwers en de toe- en uitstroom van auto's met en zonder caravans leverde enige vertraging op voor de toesnellende hulpverleners.

Vrijdag 3 jui 2009

Deurningen / Oldenzaal: dubbele klus voor de brandweer
Vanmiddag rond 13:15 uur werd gemeld, dat er aan de Oosterveldweg langs de A1 bij Deurningen brand in een dennenbos woedde.
Het vuur ging gepaard met een forse rookontwikkeling.
De brandweer van Oldenzaal wist door kordaat optreden te voorkomen, dat een groter gebied aan de vlammen ten prooi zou vallen.
Een blusvoertuig van blusgroep De Lutte voorzag de brandweerwagen van Oldenzaal van water, waarmee het afgebrande stuk natuur kon worden geblust. De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden. De oorzaak van de brand is niet bekend.
-
Terwijl de brandweer na deze klus onderweg was naar de kazerne, werd gemeld, dat er aan de Emmastraat in Oldenzaal een coniferenhaag in brand stond. Men kon vervolgens met toeters en bellen naar de volgende brandlocatie rijden.
Daar bleek, dat een alerte omstander al had getracht, de brand met emmers water te blussen, waardoor de brand al grotendeels uit was.
Foto's: Michel Hofsté

Zwiggelte: loods en inboedel door brand beschadigd
Even na h alf negen vanmorgen kreeg de brandweer van Westerbork het dringende verzoek, naar het Oranjekanaal Noordzijde in Zwiggelte te rijden, omdat daar brand in een loods achter een boerderij woedde.
Het vuur, dat woedde in het linker gedeelte van een damwandprofiel schuur, kon worden bedwongen, voordat het gebouw volledig uit kon branden. Omdat niet duidelijk was, of er tijdens de brand asbestdeeltjes waren vrijgekomen, werd de omgeving uit voorzorg "afgelint".
Foto's © U S Media

Coevorden: Emmenaar ernstig gewond na botsing met vrachtwagen
Tegen drie uur vanmiddag raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond bij een verkeersongeval op de Euregioweg (N382).
De auto -bestuurd door een inwoner van Emmen- kwam ter hoogte van het bedrijf Penske door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft en botste daar op de linker voorzijde van de hem tegemoet komende vrachtwagen.
-
Het slachtoffer, dat naar verluidt o.a. ernstig hoofd / hersenletsel had opgelopen, moest door blusploeg B en C van de Coevorder brandweer uit het wrak van zijn twaalf jaar oude Fiat Brava worden bevrijd.
Hij is per ambulance met spoed en onder politiebegeleiding naar het Sophia-ziekenhuis in Zwolle overgebracht.
Het in eerste instantie opgeroepen Mobiel Medisch Team uit Amsterdam moest de helivlucht annuleren vanwege het slechte weer.
Hoewel ook de truck flink werd beschadigd, bleef de bestuurder ongedeerd. De man was door het voorval echter flink aangeslagen.
Foto's: Herman van Oost - www.kilroy.nl


Hoogeveen: wateroverlast bij waterleidingmaatschappij
Nog voordat het voorspelde noodweer los zou barsten, werd de Hoogeveense brandweer gealarmeerd vanwege wateroverlast.
Het ging dan ook niet om de gevolgen van een natuurfenomeen, maar om een flinke lekkage ten gevolge van een storing in het gebouw van de Waterleidingmaatschappij Drenthe, waardoor een kelder volliep.
-
Er moest heel wat water weg worden gepompt, voordat het lek "boven water" was....
Foto's: www.regiohoogeveen.nl

Ane: feest voor de familie Hulzebosch

Het was gisteren aan de Vaart in Ane een grote dag voor de familie Hulzebosch en met name voor de broers Wim en Gert-Jan.
In het begin van de avond werd het riante, ultramoderne nieuwe pand van het aannemersbedrijf, waarover de twee de scepter zwaaien, feestelijk ingewijd.

En aangezien Gert-Jan actief lid is van de vrijwillige brandweer, viel de eer van het "startschot" toe aan de Gramsberger blusgroep.
Na een -uiteraard- onnavolgbaar humoristische toespraak van broer Erik Hulzebosch over het wel en wee van de familie en het familiebedrijf, dat van vader op zoon(s) overging, toog het gezelschap naar buiten, waar het waterkanon van de brandweer met een krachtige straal het fraaie nieuwe pand inwijdde.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Donderdag 2 juli 2009

De Krim: hooibroei in schuur tijdig ontdekt
Met de stijging van de temperaturen en het broeierige weer neemt ook de kans op hooibroei toe.
De blusgroep van De Krim werd dan ook opgeroepen om te helpen bij het bestrijden van een geval van hooibroei in een schuur achter een boerderij aan het Coevordense eind van de Parallelweg.
-
-
Hoewel de temperatuur in het hooi al flink was opgelopen, bleek, nadat het (op sommige plaatsen al donkerbruine) hooi met een tractor uit de schuur was gehaald, dat men er bijtijds bij was geweest, maar dat het hooi waarschijnlijk op korte termijn zo heet zou zijn geworden, dat de met asbest gedekte schuur en mogelijk ook de aangrenzende ligstal in brand zouden zijn gevlogen.
Zeker als dat 's nachts zou zijn gebeurd, waren de gevolgen niet te overzien geweest.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Woensdag 1 juli 2009

Enschede: één gewonde bij kettingbotsing op de Oldenzaalsestraat
Eén inzittende raakte vanmiddag tegen vijven vanmiddag gewond bij een kettingbotsing op de Oldenzaalsestraat in Enschede, waarbij drie auto's betrokken waren.
De gewonde werd door de brandweer met behulp van hydraulische redapparatuur uit het wrak van de auto bevrijd vanwege nek/rugklachten.
Foto's : Michel Hofsté

De Blesse: horecagelegenheid "Pieter Poot" afgebrand
Een uitslaande brand heeft woensdagmorgen het bekende restaurant en partycentrum Pieter Poot aan de Steenwijkerweg in De Blesse (Fr) in de as gelegd.
De brand brak rond kwart voor tien vanmorgen uit en de vlammen grepen snel om zich heen.
De brandweer van Wolvega rukte als eerste uit en na opschaling naar "grote brand" arriveerden ook de blusploegen van Noordwolde en Oldeberkoop op de plaats des onheils. Door de rieten kap van het pand was er echter geen houden aan. 
In het pand waren vier personen aanwezig, die zich snel in veiligheid wisten te brengen, maar een hond kwam om het leven.
De brandweer gaat er van uit, dat er asbest is vrijgekomen en zette de omgeving werd dan ook ruim af.
Van het restaurant restte na de brand vrijwel niets meer. De brandweer denkt nog tot in de avond bezig te zijn met nabluswerk.
Foto's: Persbureau Meter

Dieverbrug: vrouw gewond ten gevolge van aanrijding
Een vrouw, die als passagier meereed in een personenauto, is woendagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in Dieverbrug.
Op de weg Dieverbrug sloeg de personenauto vanaf de weg Dieverbrug af naar de Bolderhoek, waarbij de bestuurder geen vrije doorgang verleende aan een naderend busje.
Het busje boorde zich in de zijkant van de personenauto, waardoor de vrouw, die naast de personenautobestuurder zat, gewond raakte.
Ze werd door de brandweer uit de auto bevrijd, waarna ze per ambulance naar een ziekenhuis is overgebracht.
De bestuurder van de personenauto en die van het busje bleven ongedeerd.
De politie deed ter plaatse onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.
Foto's: Persbureau Meter

Raalte: hoogspanningskabel breekt na kortsluiting
Omwonenden van de Lageweg bij Raalte keken vanmorgen rond half twaalf verschrikt op, toen ze na een flink geknetter een forse knal hoorden en vlammen zagen onder een hoogspanningsleiding.
Al snel kwam aan het licht, dat één van de hoogspanningsleidingen kontakt had gemaakt met een boom achter een boerderij, waardoor kortsluiting optrad, de kabel brak en in een weiland terecht kwam.
De brandweer werd gealarmeerd en de politie zette de wijde omgeving af, hoewel al vrij snel duidelijk was, dat er geen spanning meer op de bewuste kabel stond. Toch hingen de andere kabels ook gevaarlijk dicht boven de zeer hoge bomen (populieren en dennen) bij de boerderij.
Een aantal afnemers kwam daardoor enige tijd zonder electriciteit te zitten na de breuk in de leiding, waar 110.000 Volt op stond.
Personeel van netbeheerder Tennet inspecteerde de schade van zeer nabij. (foto)
In overleg met de brandweer besloot men, de resterende bomen achter de hoeve ook te kappen om herhaling van het voorval te voorkomen.
Mogelijk wordt het verkeer op de Wijheseweg in de loop van de middag vanwege werkzaamheden enige tijd gestremd.

Bij de wegafzettingen werd opmerkelijk streng op perskaarten gecontroleerd.
Volgens de politie komt het de laatste tijd namelijk regelmatig voor, dat mensen met een valse perskaart zich toegang proberen te verschaffen tot een door politie of brandweer afgezet gebied. Over de identiteit van de perskaarthouder werd hier dan ook direct telefonisch navraag gedaan.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Dinsdag 30 juni 2009

Kloosterhaar: zweefvlieger enstig gewond na mislukte noodlanding
Vanmiddag tegen vijven is een inwoner van Deventer ernstig gewond geraakt bij een mislukte noodlanding met een zweefvliegtuig in een graanveld aan de Emtenbroekerdijk in Kloosterhaar.
Getuigen zagen, hoe het zweefvliegtuig, dat eerder die middag opgestegen was van het zweefvliegveld van Aeroclub Salland bij Dalmsholte, boven hun woning cirkelde, kennelijk op zoek naar thermiek.
Groot was hun schrik, toen het toestel kort daarop met een forse klap in het graanveld achter de woning tegen de grond sloeg.
Ze snelden te hulp en vonden een volledig vernield zweefvliegtuig, waarvan de piloot klaagde over pijn in zijn schouder.
Waarschijnlijk is de man tijdens de crash met zijn hoofd tegen het cockpitdak geslagen, dat daardoor in stukken brak.© U S Media
Ook het vliegtuig zelf was vlak achter de cockpit in tweeën gebroken.
De ambulance was snel ter plaatse na een telefoontje naar 112 en ook de Hardenberger brandweer arriveerde vlot na de hulpoproep.
Het slachtoffer werd door ambulance- en brandweerpersoneel uit het wrak geholpen, nadat zijn veiligheidsgordels waren doorgesneden. De man werd naar een ambulance gedragen, waar hij eerste hulp kreeg en is daarna met spoed naar een ziekenhuis overgebracht.
Wnneer en hoe het wrak van het LS-8 zweefvliegtuig, dat weliswaar een Duits kenteken droeg, maar begin dit jaar aangeschaft was door Aeroclub Salland, geborgen wordt, is nog niet bekend.© U S Media
Foto's: Don Stolwijk - US Media

Hoogeveen: brandweeroefening in de oude bibliotheek

Vandalisen, die hun sporen wilden uitwissen, veroorzaakten brand in de voormalige bibliotheek in Hoogeveen, waarbij mensen, die in het pand aanwezig waren, onwel werden door de onverwacht snelle rookontwikkeling.
Aldus het scenario van een grote korpsoefening van de Hoogeveense brandweer, die vanavond rond half acht begon.

De brandweer van Hoogeveen zette alle drie haar ploegen in tijdens de oefening.
De jeugdbrandweer zorgde voor de "slachtoffers" ; toezichthouders van de gemeente letten op de verkeersveiligheid.
Voor de bluswatervoorziening gebruikt men het bluswaterriool in de Hoofdstraat.
Het hele jaar door heeft de brandweer verschillende oefeningen op diverse locaties.
Sinds de leegstand hebben er in de voormalige bibliotheek al eerder communicatie- en oriëntatieoefeningen plaatsgevonden.
Het grote pand, met verschillende kamers en kelders leent zich uitstekend voor een realistische oefening van deze omvang.
Voor deze oefening heeft de gemeente Hoogeveen toestemming gegeven via ‘Intermakelaars Bedrijfshuisvesting’ Dicky Stam.
Omwonenden waren per brief geïnformeerd over de oefening.

N348 / Dalmsholte: meerdere licht gewonden na voorrangsfout taxichauffeur
Een Hyundai H-200 Nineseater is vanmorgen tegen half elf ondersteboven in de berm van de N348 ter hoogte van het zweefvliegveld bij Dalmsholte tot stilstand gekomen.
Het ongeval ontstond, toen de bestuurder van een Mercedes taxibus de autoweg vanaf de Langsweg in de richting van Lemele wilde oversteken, maar de uit de richting van Raalte naderende Hyundai, waarin naar verluidt vier personen zaten, over het hoofd zag.
De taxibus raakte de Hyundai in de flank, waardoor die de rechter berm in schoot en kantelde, maar vlak vóór een sloot tot stilstand kwam.
De inzittenden van de Hyundai zijn met hulp van de brandweer van Lemelerveld uit het volledig vernielde voertuig geholpen en vervolgens voor controle naar een ziekehuis in Zwolle vervoerd. Over de ernst van hun letsel is nog niets bekend.
Nadat een verkeersongevalsanalist de situatie had opgetekend, kon berger Autax de beschadigde voertuigen ophalen.
Het verkeer werd ter plaatse omgeleid, totdat de weg rond het middaguur vrijgegeven kon worden.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Hengelo: brand in matrijzenmakerij
In een productiehal van modelmakerij Groothuis aan de Zaagstraat in Hengelo heeft een brand vannacht aanzienlijke schade aangericht.
De brand begon rond 23:40 uur in een freesbank, maar bleef beperkt tot de productiehal.
De brandweer van Hengelo-Noord en -Centrum was de brand, die gepaard ging met een flinke rookontwikkeling, na twintig minuten meester, waarna de hal met overdruk-ventilatoren werd gelucht.
Er zijn geen gewonden gevallen.
Foto's: Michel Hofsté

Maandag 29 juni 2009

A32: grote ravage na aanrijding vrachtwagens bij Steenwijk
Op de A32 tussen Wolvega en Steenwijk ontstond vanmiddag even na 15.00 uur een grote ravage, nadat een vrachtwagencombinatie, geladen met een asfaltfreesmachine, achterop een voor hem rijdende kraanwagen reed.
Het ongeval gebeurde enkele honderden meters, nadat de wegversmalling in verband met asfalteringswerkzaamheden was beëindigd.
De kraanwagen reed op de rechterbaan in de richting van Steenwijk met een snelheid van ongeveer 70 km per uur.
De chauffeur van de vrachtauto met daarop de freesmachine had dat te laat in de gaten en botste achter op de kraan.
De uitstekende kraan boorde zich in de rechterzijde van de cabine van de vrachtauto.
De chauffeur van de vrachtwagen is afgevoerd naar het ziekenhuis. De kraanwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.
De transportband van de freesmachine brak door de klap af en schoot over de cabine heen.
De verkeersongevalsanalisten hebben de zaak op papier gezet, waarna de berging van beide voertuigen kon beginnen.
Door dit ongeval ontstond er een langzaam rijdende file van meer dan acht kilometer.
Foto's: Persbureau Meter

Buggy en Biketeam goede aanvullingen hulpverlening rond TT
De inzet van het nieuwe biketeam van UMCG Ambulancezorg en een speciale terreinvaardige Polaris Buggy bij de medische zorgverlening rond de TT van afgelopen weekend heeft duidelijk een toegevoegde waarde.
Dat is de conclusie van de ambulancedienst na een eerste analyse van de inzetten van beide nieuwe vormen van vervoer tijdens de TT.
Het biketeam werd ingezet voor de TT-campings rond Witten; de Polaris Ranger Buggy rond het circuit zelf.
Niet alleen zijn de bikers met hun medische uitrusting in het zeer drukke gebied rond de TT-campings veel sneller dan een auto door de mensenmassa’s op straat, ook kunnen ze rustiger werken bij de zorgverlening, doordat twee fietsen met medische uitrusting minder aandacht trekken van vaak nogal uitbundige TT-campinggasten dan een grote ambulancebus.
-
De Polaris Ranger, een supersnel, vierwiel-aangedreven terreinvoertuigje, bewees goede diensten in het nogal gevarieerde terrein rond het heilige asfalt van het circuit.
Kleine hindernissen, los zand en taluds  werden zonder problemen genomen op weg naar een nieuwe inzet.
En ook hier nieuwsgierigheid in plaats van agressie bij het publiek. Geen gebonk op ramen van een ambulance of ander gedoe.
De test van het multifunctionele voertuigje wordt de komende tijd verder geëvalueerd.
Wat een aantal berijders betreft, mag de Polaris Ranger zo aan het assortiment voertuigen worden toegevoegd

Almelo: fietser op overgang door trein gegrepen
In de afgelopen nacht rond 01.30 uur kreeg de politie een melding over een dodelijke aanrijding tussen een fietser en een trein op de Aalderinkssingel in Almelo.
Een 53-jarige fietser uit Almelo reed zonder verlichting de spoorrails op en werd aangereden door een naderende trein.
De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Uit onderzoek bleek, dat de spoorboom voor fietsers en voetgangers vernield was. Mogelijk heeft het slachtoffer hierdoor de trein niet opgemerkt.
Mensen die weten, waardoor de spoorboom afgebroken is, wordt verzocht zich te melden bij de politie Twente, afdeling Almelo (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Foto's: Alwin Winkel

Emmen: motorrijder sterft na val
Om 02:44 uur in de afgelopen nacht werd de Emmer brandweer opgeroepen vanwege een eenzijdig verkeersongeval op de kruising van de Houtweg met de Laan van de Eekharst, waarbij een auto betrokken zou zijn.
Het bleek echter te gaan om een motorrijder, die onderuit was gegaan in een flauwe bocht, waarna hij een lichtmast en een boom raakte.
De man, wiens identiteit nog steeds niet bekend is, is ter plaatse overleden. Foto's: Persbureau Meter

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.