Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Juli 2009 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 12 juli 2009

Emmen: aanrijding door glad wegdek Laan van het Kwekebos
Zondag in de begin van de middag zijn twee auto's in botsing gekomen aan de Laan van het Kwekebos in Emmerhout.
Een Toyota stationcar gleed over het gladde wegdek in een bocht rechtdoor en kwam op het verkeerde weghelft in botsing met een tegemoet komende BMW.
Het gevolg was een flinke grote ravage en één gewonde.
Het slachtoffer is naar het ziekenhuis in Emmen overgebracht voor nader onderzoek.
Foto's: Gerco Mulder


Zwolle: aanrijding na glijpartij op de Ordelseweg
Diverse hulpdiensten werden vanmiddag opgeroepen om met de hoogste spoed naar de Vechtdijk te gaan.
Volgens de eerste meldingen zou daar een aanrijding tussen twee voertuigen hebben plaatsgevonden.
Iets later bleek dat de aanrijding op de Ordelseweg was gebeurd.
De bestuurster van een Peugeot 206 kwam van de Kranenburgweg en verloor de macht over het stuur, ondanks heftig tegenstuur.
De Peugeot kwam op de verkeerde weghelft, waar net een Daewoo Nubira reed. Deze botste vol in de flank van de Peugeot, waardoor de passagier van de Peugeot bekneld kwam te zitten.
De zwangere bestuurster werd opgevangen in een brandweerauto.
De bestuurder van de Daewoo werd ter plaatse onderzocht, maar leek ongedeerd.
De brandweer verwijderde de deuren en de middenstijl met hydraulisch redgereedschap, waardoor er voldoende ruimte gecreëerd werd om het slachtoffer op de wervelplank te krijgen. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
Personeel van een tweede ambulance haalde de zwangere vrouw op voor een uitgebreide controle van haar en het ongeboren kind.
Nadat de mannen van de verkeersongevallendienst alles in kaart hadden gebracht, kreeg berger Leerentveld de taak om de wrakken van de weg te halen.
Het ongeval is mogelijk veroorzaakt door de regenval, die olie en vet uit het asfalt omhoog spoelt, waardoor het plaatselijk erg glad kan zijn.
Foto: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Erm: auto tegen boom; automobilist gewond
Het was een vreemde, verwarrende P-2000-melding, die zaterdagavond om 22:38 uur door de meldkamer werd uitgegeven.
Er zou volgens de alarmering een eenzijdig ongeval gebeurd zijn op de N34, ter hoogte van de parkeerplaats bij hectometerpaal 53 op de rijbaan richting Coevorden. Daar bleek niets loos, maar wel op de Ermerstraat tussen de Oosterhesselenweg in Holsloot en Achterste Erm.
-
De hulpverleners vonden daar een personenauto, die richting Achterste Erm had gereden, maar vlak voor de overgang naar de Achterste Erm hard geremd had en vervolgens rechts van de weg een boom had geraakt. Let op: tekst © U S Media
De bestuurder was bij kennis en aanspreekbaar en kon, omdat hij niet bekneld zat, door de Emmer brandweer snel uit het wrak van de Opel bevrijd worden, waarbij het dak van de auto geknipt werd. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. T
De man heeft vermoedelijk alcohol gedronken en daarom werd een bloedproef bij hem afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zaterdag 11 juli 2009

Kampen: fietser (14) overlijdt na aanrijding met auto; meisje (6) gewond (aanvulling)
Op de kruising Lelystraat met de Cellebroeksweg vond vanavond rond 20:00 uur een aanrijding plaats tussen een jongen en een meisje op een fiets en een auto.
De auto reed, die op de Lelystraat reed, kwam uit de richting van de Europaallee.
Vanaf de Cellebroeksweg kwam de jongen op de fiets aangereden (met het meisje achterop) en wilde de straat oversteken.
De automobilist (een twintigjarige inwoner van Kampen) verleende hen geen voorrang (mogelijk verblind door de laagstaande zon) met de aanrijding als gevolg.
Het tweetal  kwam hard op de motorkap en de voorruit, werden de lucht in geslingerd en kwamen op het wegdek voor de auto terecht. 
Omstanders boden direct eerste hulp en belden 112, waar men enkele ambulances, politie-eenheden en de traumaheli naar de ongevalslocatie stuurde. 
Het toestromende publiek werd op afstand gehouden door middel van linten.
Volgens omstanders was het meisje nog goed bij bewustzijn, maar had de jongen had meer letsel opgelopen.
Beiden zijn met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De opgeroepen traumahelikopter werd afbesteld.
De veertienjarige jongen is later aan zijn verwondingen overleden.
De verkeersongevallenanalist nam alle sporen nauwkeurig op, waartoe de kruising afgesloten bleef.
Nadat alles was vastgelegd kreeg berger Leerentveld de taak om beide vervoersmiddelen af te slepen.
Tegen 21:30 uur was de kruising weer vrij.
De toedracht van het ongeval is nog niet geheel helder. De politie is daarom op zoek naar getuigen en verzoekt deze om zich te melden.
Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844.
-
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Rijssen: "Houtdorp" gaat in vlammen op
Vrijdagavond was het dan zover ! Een week lang hadden ze hard gewerkt aan hun 'huisjes' en in de nacht van donderdag op vrijdag hebben een aantal kinderen er zelfs in overnacht, maar vrijdag was de grote dag, dat de 'huisjes' in brand werden gestoken.
De kinderen, die de mooiste huisjes hadden gebouwd, mochten met de tankautospuit mee en hun eigen dorpje blussen.
Een grote shovel hielp bij het opruimen.

Raalte: brand in schuur op landgoed 't Reelaer
Tegen twaalven begon een reeks brandweeralarmeringen, die betrekking hadden op landgoed 't Reelaer, niet ver van de Heinoseweg (N35) tussen Heino en Raalte. In de eerste melding (11:54 uur, voor de brandweer van Heino) werd gewag gemaakt van een "brandgerucht" op het landgoed; in het tweede bericht , dat nog geen minuut later volgde, werd opgeschaald naar "middelbrand" en moest de brandweer van Luttenberg en van Raalte op komen draven. De brand bleek te woeden in opgeslagen hooi in een kapschuur, achter op het landgoed, waardoor er moeilijk aan bluswater te komen was en er nogal materieel ingezet en wat slangen uitgerold moesten worden.
-
Opmerkelijke bijkomstigheid: in de schuur, waarin naast het hooi ook veel brandhout lag, stond -in een apart hok- ook een stier.
Aangezien men er kennelijk niet veel heil in zag, het dier tijdens het bluswerk uit z'n hok te halen en de brand bovendien beperkt bleef tot het hooi, kon de stier in zijn hok blijven, hoewel hij voortdurend nogal ongerust naar al die heisa in zijn wat rokerige omgeving bleef kijken.
Later is het brandende hooi met materieel van een loonbedrijf uit de schuur gehaald en door de brandweer buiten het gebouw geblust.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Oosterhesselen: aanrijding tussen vrachtwagen en personenauto
Vrijdagmiddag tegen vieren vond raakte een personenauto onherstelbaar beschadigd tijdens een aanrijding op de kruising Bennevelderstraat - Klenkerweg bij Oosterhesselen.
De bestuurster van de Renault Twingo Quickshift, die op de Bennevelderstraat reed, verleende geen voorrang aan een vrachtwagen, die vanaf de Klenkerweg de kruising opreed.
De Twingo werd door de klap tegen een straatnaambord gesmeten. De bestuurster werd door de brandweer van Zweeloo omzichtig uit haar auto bevrijd, waarbij het dak verwijderd werd. Hierna werd de vrouw op een wervelplank gefixeerd en naar de ambulance gebracht. Haar letsel bleek na controle in het ziekenhuis mee te vallen. Omstanders ontfermden zich over de hond van de vrouw.
De Twingo werd opgehaald door berger de Jong; de vrachtwagen kon z'n weg vervolgen.
Foto's: Herman van Oost

Arriën: uitgebreid politieonderzoek na aanrijding tussen personenauto en taxibus
Tegen het eind van de middag vond er op de kruising van de Arriërveldsweg met de Dwarsweg een aanrijding plaats tusssen een Fiat Panda personenauto en een taxibusje van een taxibedrijf uit Dedemsvaart . De taxi reed over de Arriërveldsweg in de richting van Dedemsvaart, maar kreeg geen voorrang van de bestuurder van de Panda, waarop de personenauto de taxi in de flank raakte.
De taxichauffeur probeerde de aanrijding nog te voorkomen, maar wist tevens te vermijden, dat de taxi een boom links van de weg raakte. Helaas schoot de taxi daarbij schuin de weg over en klapte aan de rechterzijde frontaal op een boom, daaride een halve slag en sloeg vervolgens met de linker zijkant tegen een tweede boom, waardoor de bus total loss raakte.
De chauufeurs van de twee voertuigen bleven ongedeerd; drie passagiers van de taxi liepen kneuzingen op.
Omdat de situatie door slechte bebording op de Arriërveldsweg onduidelijk was, stelde een verkeersongevallenexpert van de VOA ter plaatse een zeer uitgebreid onderzoek in. Het was bijvoorbeeld volstrekt onduidelijk, of er ter plaatse wegens werkzaamheden een snelheidslimiet gold van 30 km/uur, zoals op de rijbaan in de richting N34 aangegeven was. Het snelheidsbord voor de rijstrook in de tegenovergestelde richting
-de rijrichting van de taxi- bleek namelijk weggedraaid en dus niet geldig.
Nadat de situatie uitgebreid was vastgelegd, kon berger Autax de twee flink beschadigde auto's op de bergingswagens laden.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Vrijdag 10 juli 2009

Beerze: langdurige bergingsoperatie voor gekantelde vrachtwagen
Vanmorgen was een trekker van een transportbedrijf uit Gronau met een met nog slechts twee ton wasverzachter geladen oplegger onderweg naar zijn laatste afleveradres: een filiaal van een discountsupermarkt aan de Slagenweg in Ommen.
Geheel tegen zijn gewoonte nam de in Ochtrup wonende chauffeur de binnendoorweg via Beerze en kreeg daar al snel spijt van, toen hij op de smalle Beerzerweg moest uitwijken voor een hem tegemoetkomende camper.
De trekker kwam daardoor met de rechter wielen in de drassige berm en was met geen mogelijkheid meer op de weg te houden, met als gevolg, dat de combinatie de bermsloot in kantelde. Gelukkig gebeurde dit bij een relatief lage snelheid, maar de trekker liep door de massa toch vrij veel schade aan de rechterzijde op.
Berger Wolves oordeelde al snel, dat de truck met oplegger niet zonder hulp van een zware telekraan op de weg te krijgen was en riep de hulp in van kraanbedrijf Goverts uit Hardenberg.
Na ampel beraad besloot men de combinatie met de zware takelwagen van Wolves achteruit te trekken, terwijl de telekraan de voorzijde van de oplegger voorzichtig op zou tillen. Dit alles moest gebeuren in de stromende regen. Het verkeer werd daarom omgeleid door stadswachten.
De operatie, die zeer zorgvuldig werd uitgevoerd om verdere schade zoveel mogelijk te vermijden, kon rond 16:00 uur worden afgerond.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Noord-Nederland: KNMI verwacht vannacht en morgenochtend vroeg forse buien
Op de buienradar is te zien, hoe er vanuit het noordwesten een front van flinke buien het noorden van ons land nadert.
Het KNMI waarschuwt dan ook voor zware neerslag en onweersbuien met mogelijk harde wind; vannacht, maar ook in het begin van de ochtend!
Tegen 04:00 uur zal het front het zuiden van Drenthe en Noord-Overijssel bereiken.
Klik hier voor de prognose.

Donderdag 9 juli 2009

Hoogersmilde: brand in nieuwbouwcomplex
Donderdag aan het eind van de middag brak er brand uit in een nieuwbouwcomplex aan de Hulzebosstraat in Hoogersmilde.
Door snel optreden van de brandweer kon een groot deel van het complex gespaard blijven.
Waarschijnlijk zijn bouwvakkers overdag bezig geweest met het aanleggen van dakleer, waarbij vonken j in glaswol terecht zijn gekomen.
Omdat er veel rook vrijkwam bij de brand, kwamen veel buurtbewoners een kijkje nemen.
Waarschijnlijk zijn bouwvakkers overdag bezig geweest met het aanleggen van dakleer, waarbij vonken in de glaswol isolatie kunnen zijn gekomen. Omdat er veel rook vrijkwam bij de brand, kwamen veel buurtbewoners een kijkje nemen. 
Foto: Dennis Groen / D.G.F

Emmen: bejaarde automobiliste gewond na aanrijding met vrachtwagen
De bestuurster van een Peugeot 107 is vanmiddag rond 16:45 uur gewond geraakt, toen ze vanuit vanaf de Veldstukken in de wijk Rietlanden de Nieuw-Amsterdamsestraat opreed. De vrouw verleende daarbij geen voorrang aan een op die voorrangsweg rijdende vrachtwagen, die haar auto daardoor in de rechter flank raakte.
Waarschijnlijk heeft de bejaarde dame vervolgens in paniek het gaspedaal ingedrukt in plaats van de rem, want het automaatje schoot de middengeleider over en kwam pas in de struiken naast de kruising tot stilstand.
-
De Emmer brandweer heeft de onfortuinlijke automobiliste uit haar auto bevrijd door het portier aan de passagierskant weg te knippen met hydraulisch redgereedschap. De vrouw is daarna per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Berger de Jong haalde het wrak van de Peugeot op.
De vrachtwagen was slechts licht beschadigd en kon vrij snel na de aanrijding -en het noteren van de personalia van de bestuurder- zijn weg vervolgen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Wezuperbrug: gerepareerde Apache gevechtsheli vliegt terug naar Gilze-Rijen
De Boeing AH-64 Apache gevechtshelicopter, die woensdagmiddag een voorzorglanding maakte in een weiland aan de Bart van Veenweg in Wezuperbrug, nadat er een controlelampje in de cockpit ging branden, is vanmorgen gerepareerd en vanmiddag om 13:00 uur opgestegen voor de terugtocht naar zijn basis bij Gilze-Rijen.
Foto's: Christiene

Woensdag 8 juli 2009

Wezuperbrug: Apache gevechtsheli maakt voorzorglanding in weiland
Een Boeing AH-64 Apache gevechtshelicopter heeft woensdagmiddag een voorzorglanding gemaakt in een weiland aan de Bart van Veenweg in Wezuperbrug.
Volgens een woordvoerder van het Ministerie van Defensie is de helikopter geland, omdat een waarschuwingslampje in de cockpit ging branden. De gevechtshelikopter was bezig met een oefening aan de rand van een laagvlieggebied in die regio.
-
De heli wordt momenteel onderzocht op de oorzaak van het mankement. 
Geprobeerd wordt, de Apache naar de thuisbasis van het Defensie Helikopter Commando in Gilze-Rijen (NB) te vliegen.
Of dit lukt zal nog moeten blijken. De Apache was woensdagavond nog niet gerepareerd.
Onzeker is dan ook, of de heli het luchtruim weer zal kiezen of met een dieplader zal worden weggehaald.
Foto's: Persbureau Meter


Hellendoorn: auto geborgen uit Overijssels Kanaal Zwolle - Vroomshoop
Afgelopen weekend is een grijze Ford Focus het Overijssels Kanaal Zwolle - Vroomshoop gereden, nadat de bestuurder onwel was geworden.
Het 4.5 jaar oude voertuig, dat inmiddels volledig onder water was verdwenen, zou vanmiddag uit het natte element gevist worden.
Hiervoor werden een blusgroep uit Hellendoorn, een duikgroep uit Almelo en berger Wolves verzocht naar de Hancateweg-West te komen.
-
-
Een duiker maakte een singel vast aan de trekhaak, waarna de Ford zonder veel moeite door de berger uit het water getrokken kon worden.
De eigenaar en zijn eega bekeken de operatie vanaf de wal.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 7 juli 2009

Vriezenveen: grote brand in loods aan het Westeinde (update)
Een groot aantal brandweerwagens en -personeel spoedde zich tegen half zes vanmiddag naar het Westeinde in Vriezenveen, waar een gebouw in brand stond, dat in gebruik was bij een auto- en meubelbeklederij. Daar is de brand begonnen en overgeslagen naar een autobedrijf, dat in hetzelfde pand ondergebracht was.
In eerste instantie werd de brandweer van Vriezenveen en van Vroomshoop opgeroepen; kort daarop die van Nijverdal en even voor half zes
-na het sein "grote brand"- volgden oproepen voor de brandweer van Almelo-Noord, Almelo-Centrum en de meetploeg uit Rijssen.
Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbest in de omgeving terechtgekomen, waardoor twee woningen tijdelijk moesten worden ontruimd.

Foto: Kees VerwijsWeerselo: bovenverdieping woning uitgebrand
Tegen 13:20 uur vanmiddag werd brand gemeld in een woning aan de Bijenlaan in Weerselo.
Het Weerselose brandweerkorps rukte hierop met haar twee tankautospuiten uit.
Even later werd de hoogwerker van de brandweer van Oldenzaal opgeroepen.
Bij aankomst sloegen de vlammen op de eerste verdieping aan de achterzijde van de woning door twee gevelopeningen naar buiten.
De brand was echter vrij vlot onder controle.
-
Met de hoogwerker werd nadien de dakconstructie gecontroleerd op eventuele smeulende resten.
De bovenverdieping van de woning heeft flinke rook en waterschade opgelopen.
Het vertrek aan de achterzijde van de woning is volledig uitgebrand.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Er vielen gelukkig geen slachtoffers.
Fotograaf: Michel Hofsté


Hengelo: auto ondersteboven in sloot
Op de Beneluxlaan in Hengelo kwam een auto ondersteboven in de bermsloot tot stilstand; waarschijnlijk, nadat de bestuurder de bocht met te hoge snelheid had genomen.
De bestuurder is per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht. Over de ernst en de aard van zijn letsel is niets bekend.
In die bocht gebeuren vaker van dit soort ongevallen, als het wegdek nat is.
-
Foto's : Frank Morssink

Coevorden: automobilist overlijdt na botsing tegen brugpijler aan het Stieltjeskanaal
Rond 12:20 uur heeft zich een zeer ernstig ongeval voorgedaan onder het rondwegviaduct aan het Stieltjeskanaal.
Hoewel er in eerste instantie gemeld werd, dat er een auto in Stieltjeskanaal in brand zou staan, bleek, dat er een eenzijdig ongeval was gebeurd onder het viaduct van de N382, waarbij een personenauto, die uit de richting van Zandpol kwam, in volle vaart tegen de brugpijler aan was gereden en na een halve slag brandend tot stilstand was gekomen.
De brandweer trof bij aankomst een volledig vernielde auto aan, die volledig in brand stond.
Hoewel het voertuig snel geblust kon worden, was het direct duidelijk, dat de kans absoluut minimaal was, dat de inzittende de klap en de daarop volgende vuurzee overleefd had.
Politie en brandweer moesten dan ook helaas vaststellen, dat de bestuurder ter plaatse was overleden.

Op 3 november 2007 gebeurde er op exact dezelfde plaats een vergelijkbaar ongeval, waarbij ook een dode viel.
Foto: Herman van Oost


Klazienaveen: automobiliste gewond bij verkeersongeval op de Dordsedijk
Een automobiliste uit Nieuw Schoonebeek is maandagavond gewond geraakt op de Dordsedijk in Klazienaveen.
De auto van de vrouw raakte op nog onduidelijke wijze van de weg schampte een boom, vloog over het fietspad en kwam volledig vernield op een oprit van een woning tot stilstand, waarbij een wiel losbrak.
De bestuurster werd op een wervelplank door brandweer en ambulancepersoneel uit de auto gehaald, nadat een portier uit de auto was geknipt. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis.
Verkeersongevalsanalisten van de politie hebben de sporen van het ongeval vastgelegd voor het proces verbaal.
Foto's: Persbureau Meter

Hoogeveen: gewonde bij ongeval tijdens hoosbui

Op de Middenveldweg, bij de verkeerslichten bij de Stroom, vond in de hoosbui van maandagavond een aanrijding plaats.
Een Peugeot 206, die op de Stroom reed en bestuurd werd door een negentienjarige inwoonster van Elim, werd door de auto van een 27-jarige man uit Fluitenberg aangereden. De auto van de vrouw raakte in de berm, waar het plaatsnamenbord vervolgens werd platgereden.
Een zeventienjarige passagiere klaagde over pijn in de rug. Zij kon later op eigen kracht de auto verlaten, maar werd op de wervelplank in de ambulance gelegd. Na te zijn gestabiliseerd werd zij overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis.
De brandweer gebruikte een dekzeil om de slachtoffers tegen de regen te beschermen.

-
Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog niet duidelijk, maar er was een personenauto met aanhanger bij het ongeval betrokken.
Deze aanhanger werd snel weggehaald door anderen. De bestuurder bleek niet in het bezit van het juiste rijbewijs om een auto met aanhanger te mogen besturen. De politie onderzoekt de zaak.
Foto's: www.regiohoogeveen.nl

Maandag 6 juli 2009

Coevorden: brand in woning Jeroen Boschstraat
De bewoner wachtte een vervelende mededeling, toen hij thuiskwam bij zijn rijtjeswoning in de Jeroen Boschstraat.
Even voor zessen kreeg de Coevorder brandweer namelijk bericht, dat er brand was uitgebroken in het pand.
Blusgroep B rukte onmiddellijk uit, even later gevolgd door hun collega's van groep C. Er was opgeschaald vanwege de mogelijkheid, dat de brand zich via de kap naar de ernaast staande woning zou kunnen uitbreiden. Dat gebeurde gelukkig niet.
De spuitgasten hoefden niet ver te rijden en wisten de binnenbrand, waarbij rook uit het dak kwam, snel te blussen.
Buurtbewoners vermoedden, dat de bliksem in het dak van de woning was ingeslagen, toen een onweersbui over Coevorden trok.
Dat bleek echter onjuist: de brand bleek te zijn ontstaan in een matras in een slaapkamer op de eerste verdieping.
Foto's: Herman van Oost - www.kilroy.nl

Deventer: zoekactie naar verdwenen drenkeling gestaakt
De negentienjarige man, die zaterdagavond voor de lol van de spoorbrug de IJssel in sprong, is nog niet gevonden.
Ook maandag werd de rivier door een speciaal team van de KLPD met sonarboten afgezocht.
Ook werd er op diverse plaatse gedregd. Maar meer dan schroot, zoals gedumpte fietsen, kwam er niet boven water.
De jongeman verdween zaterdagavond onder water na zijn sprong van de spoorbrug.
Zijn vriend sloeg alarm, toen hij niet meer werd gezien.
Hoewel er direkt groot werd ingezet met brandweer duikers, kon de jongeman niet meer worden gevonden.
Ook zondag is er nog doorgezocht; eveneens zonder resultaat.
Maandag tegen de avond is de zoektocht naar de jongen stopgezet. De politie gaat er vanuit, dat de jongeman niet meer in leven is. 
Foto's: Persbureau Meter


Westerhaar: imposante beelden van American Saturday
Zaterdag was het zo ver: de zesde editie van "American Saturday" in Westerhaar; nu op de nieuwe locatie aan de Zwembadlaan.
De hele dag was er veel moois te bezichtigen, zoals Amerikaanse motoren, auto's en trucks en een burn out team.
Het hoogtepunt van de dag was wel de Canadese Jet truck: een Peterbilt 359 uit 1987, met daarachter een Phantom F4 straaljagermotor met maar liefst 12.000 pk, die 400 liter kerosine verbrandt in vijf minuten.
De topsnelheid van dit monster (250 kilometer per uur!) ligt dan ook wat hoger dan die van een normale vrachtwagen....
Foto's: Kees Verwijs


Zondag 5 juli 2009

Linde: twee toeschouwers gewond door bedieningsfout automobilist

Een man en een vrouw uit Linde zijn zondag vrij ernstig gewond geraakt op de kruising van de Linderweg met de Vuile Riete, nabij Linde.
De twee hadden naar de voorbijkomende stoet met antieke koetsen van de Zuidwoldiger Rijtuigendag staan kijken, toen de bestuurder van een Peugeot 205, die over de Linderweg uit de richting van Dedemsvaart kwam aanrijden en in de laatste bocht voor de T-kruising het gaspedaal met de rem verwarde.
De auo reed plankgas voor de kruising links de berm in, plette een lichtmast, schoot over een betonnen steen en schepte aan de overzijde van de kruising de twee toeschouwers. De auto reed ook hier een lichtmast plat en dook vervolgens van de weg af een weilandje in, waar hij na enige tientallen meters tot stilstand kwam.

De twee bejaarde mannen in de Peugeot (inwoners van Ruinerwold) kwamen met de schrik vrij; de auto was total loss.
In verband met het letsel van de aangereden man en vrouw werd het Mobiel Medisch Team opgeroepen.
De traumaheli, die het team van het UMCG vervoerde, landde niet ver van de auto.
De twee gewonden zijn echter met ambulances overgebracht naar een ziekenhuis.
Twee verkeersongevalsanalisten van de Regiopolitie Drenthe noteerden de gegevens rond het voorval
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Tolbert: viskwekerij afgebrand
In Tolbert is in de nacht van zaterdag op zondag aan de Holm de bekende viskwekerij "Noordkaap" volledig door brand verwoest.
Bij de meldkamer in Groningen kwamen rond middernacht telefoontjes binnen met de mededeling, dat er een groot gebouw in brand stond.
Het korps van Leek schaalde direct na aankomst op tot grote brand, toen bleek, dat er een loods van ongeveer 25 x 60 meter volledig in brand stond. De brandweer concentreerde zich daarom op het behoud van twee naastgelegen schuren, waarin ongeveer 27.000 kippen zaten.
Met een waterscherm is dat gelukt.
-
In de bassins in de brandende loods werden Baramundi, een Australische vissoort, gekweekt voor consumptie.
Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De technische recherche van de politie onderzoekt de oorzaak van de brand.
De brandweer is nog enkele uren bezig geweest voor nabluswerkzaamheden, tot ver in de zondag.
Foto's Persbureau Meter

Steenbergen (Dr): "Terras Zuursche Duinen" afgebrand
Een grote brand heeft in de afgelopen nacht in Steenbergen (bij Roden) restaurant "Terras Zuursche Duinen" volledig verwoest.
Rond half vier kreeg de brandweer een melding over een uitslaande brand aan de Hoofdstraat in Steenbergen.
Toen de spuitgasten aankwamen, sloegen de vlammen al hoog uit het dak en werd direct opgeschaald naar "middelbrand", maar de enorme
brand legde het hele pand desondanks in de as.
De brandweer is nog tot vroeg in de ochtend bezig geweest met nabluswerkzaamheden.
Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De politie stelt een onderzoek in.
Foto: Persbureau Meter


Emmen: vier gewonden na aanrijding op de Hondsrugweg
Zondagmorgen even na half zeven raakten vier jongeren gewond, nadat de auto, waar ze in zaten, tegen een pijler van een loopbrug over de Hondsrugweg in Emmen botste. De personenauto reed zonder aanwijsbare oorzaak links van de weg tegen de betonnen voet van de Traverse vlak bij het gemeentehuis.
De inzittenden (allen afkomstig uit de regio Ter Apel), werden uit de auto gehaald door brandweer- en ambulance personeel.
Twee van hen hadden ernstige verwondingen opgelopen en werden naar het UMCG in Groningen overgebracht.
Twee andere gewonden jongeren gingen per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen.
Het Mobiel Medisch Team verleende assistentie bij het ongeval.
 Het Mobile Medisch Team was zowel per auto als per traumaheli aanwezig.
Verkeersongevalsanalisten van de politie hebben de zaak in onderzoek om te proberen oorzaak en aanleiding van het ongeval te achterhalen.  Voor dit onderzoek, de hulpverlening en de berging van het autowrak werd de weg meer dan drie uur afgesloten.
Gezien de zondagrust gaf dit voor het verkeer geen problemen.
Nadat de brandweer de weg had opgeruimd en schoon gespoten, kon de berger het wrak afvoeren.
Foto's: Persbureau Meter


Vroomshoop: tientallen oldtimer brandweervoertuigen bij jubileum
Zaterdagmorgen stroomden ze Vroomshoop in, oude en nieuwe brandweervoertuigen. Inp laats van de verwachte 25 kwamen er maar liefst 34 voertuigen, waaronder een Duits voertuig van de THW.
Dit alles in het kader van de viering van het 150-jarig bestaan van Vroomshoop.
Na een rondrit door de straten van Vroomshoop werden de voertuigen opgesteld langs het kanaal, waar diverse demonstraties werden gegeven.
Ook was er deze dag gratis toegang tot het brandweermuseum, waar oude en nieuwe uitrukkleding, oude foto's, oud comunicatiemateriaal en nog veel meer kon worden bewonderd.


Veenhuizen: gezondheidsproblemen door rook na brandje in jeugdgevangenis
In jeugdgevangenis het Poortje in Veenhuizen brak zaterdagmiddag een kleine brand uit, die grote gevolgen had.
De rook verspeidde zich via het ventilatiesysteem door het complex, waardoor volgens de politie enkele mensen onwel werden en last kregen van braakneigingen. De brandweer schaalde direkt op naar een GRIP-1-situatie.
Hoewel de meeste slachtoffers ter plaatse in het complex konden worden geholpen, werden er vijf voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.
-
Naar verluidt zou één van de geïnterneerden smeulend materiaal in het ventilatiesysteem hebben gelegd.
Foto's: Persbureau Meter

Assen: zes gewonden na verkeersongeval
Zes gewonden vielen er zaterdagavond op de kruising van de Nijverheidsweg met de Pottenbakkerstraat bij een aanrijding tussen een bestelauto en een cabriolet. 
Volgens de politie raakte één inzittende  zeer ernstig gewond; vijf anderen werden per ambulance met diverse verwondingen naar ziekenhuizen in Assen en elders gebracht.
Twee inzittenden van de bestelauto raakten licht gewond en konden ter plaatse door het ambulancepersoneel worden verzorgd. 
Het ongeval ontstond, toen de bestuurder van de cabrio, waarin vier jongeren zaten, op de kruising geen voorrang verleende aan de bestelwagen met daarin een bestuurder en drie passagiers.  Mogelijk heeft de laagstaande zon hierbij een rol gespeeld.
De klap was zo hevig dat de cabrio, die in de flank werd aangereden, dwars door een tuin vloog en op de oprit van een woning tot stilstand kwam.
Brandweer en ambulance zijn ander half uur bezig geweest om alle gewonden te verzorgen en af te voeren.
De politie deed ter plaatse onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
De vernielde auto's werden door een berger afgesleept.
De Nijverheidsweg en de Potterbakkerstraat werden bijna drie uur voor het verkeer afgesloten om hulpverlening, onderzoek en berging van de wrakken mogelijk te maken.
Foto: Persbureau Meter

Zaterdag 4 juli 2009

Rheeze: grote schade na uitslaande brand op camping
Brandweerlieden uit Hardenberg en Bergentheim spoedden zich zaterdagmiddag tegen vieren naar een camping aan de Grote Beltenweg in Rheeze. In de melding werd gewag gemaakt van een "brand wegvervoer".
Uit de zwarte rookwolk, die al boven de bomen uit kwam, was te zien, dat het een flinke brand moest zijn, niet ver van de roei- en visvijver.
Bij aankomst bleek, dat stacaravan "Vaders Erf" en twee houten tuinschuurtjes in brand stonden, maar ook, dat de vlammen dreigden over te slaan naar twee andere stacaravans.
Hoewel de spuitgasten de vlammen snel wisten te bedwingen, gingen de stacaravan en de twee houten schuurtjes volledig verloren.
Van één van de bedreigde caravans sprongen de ruiten door de hitte, van een tweede werd de kunststof buitenbekleding flink beschadigd door stralingshitte. Een stuk of zes gastanks konden tijdig in veiligheid worden gebracht; één fles was al tijdens de brand opengescheurd.
Eén van de flessen uit de caravan werd door twee brandweerlieden in de visvijver gelegd om af te koelen.

De bewoners van de uitgebrande caravan waren niet aanwezig, toen de brand uitbrak. Er zijn geen gewonden gevallen.
Het voorval zorgde voor flink wat toeschouwers en de toe- en uitstroom van auto's met en zonder caravans leverde enige vertraging op voor de toesnellende hulpverleners.


Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.