Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Juni 2009 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 14 juni 2009

Heemserveen: vier keer nekpijn en veel schade na kop-staart-aanrijding
Een bejaard echtpaar uit Capelle aan de IJssel en een jong stel uit Collendoorn hebben sinds zondagavond last van hun nek.
Het letsel was het gevolg van een aanrijding in de duisternis op de kruising Roelofs Mulderweg - Rheezerveenseweg.
De BMW-bestuurder uit Capelle reed op de Rheezerveenseweg, maar remde af om op een straatnaambord te kijken.
De Ford Ka-bestuurder uit Collendoorn, die achter hem reed, had dat niet op tijd door en klapte achter op de BMW.
Hoewel alle vier de inzittenden last van nekpijn hadden, werd besloten, de checkup maandag aan huisartsen over te laten.
De BMW leek op het eerste gezicht maar licht beschadigd, maar nadere inspectie leverde veel ernstiger schade op, zoals koelvloeistoflekkage en een geknikte achterzijde, zodat de auto hoogst waarschijnlijk total loss verklaard zal worden.
-
Berger Autax haalde de zwaar beschadigde auto's op en bracht de betrokkenen naar huis, c.q. naar hun vakantieverblijf in Rheezerveen.
De man uit Capelle zal nieuwe loten moeten kopen: hij won de auto veertien jaar geleden in de Postcodeloterij...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Meppel: grote brand verwoest motorenrevisiebedrijf; rookwolken reiken tot in Duitsland
Even na zeven uur vanavond kreeg de Meppeler brandweer opdracht, naar de Douwenmaat te rijden vanwege een binnenbrand in een bedrijf.
Om 19:11 uur werd opgeschaald naar "grote brand" en elf minuten later naar "zeer grote brand", waardoor niet alleen een grote hoeveelheid brandweermaterieel naar Meppel reed, maar ook een enorme stroom kijklustig publiek zich in de richting van de grote zwarte rookwolken begaf en daardoor de wegen hopeloos verstopte. De rookkolom was dan ook al vanaf Slagharen te zien.
De brand, die bleek te woeden in het motorenrevisiebedrijf Koning aan de Eekshorstweg, was bij aankomst van de eerste brandweerwagen al uitslaand en breidde zich onstuitbaar uit, hoewel aangrenzende bedrijven behouden konden worden.
Na enige tijd begaven de damwandprofielen van het pand het met luid geraas.
Het gehele pand ging verloren en het nabluswerk zal hoogst waarschijnlijk nog vele uren in beslag nemen.
De rookwolken trokken langzaam maar zeker weg in oostelijke richting, maar waren tegen tienen nog duidelijk te zien als een zeer lange grijze horizontale waas boven de horizon.
De oorzaak van de brand is niet duidelijk. Als de situatie veilig genoeg is (instortingsgevaar), wordt het terrein op sporen onderzocht.

Opnieuw controverse tussen Drentse politie en de officiële pers

Tot ergernis van de diverse officiële persmedewerkers werd er opnieuw geen "perslint" gespannen en kregen alle persfotografen slechts één plaatsje toegewezen om hun beelden te schieten; naar verluidt in overleg met de brandweer en "omwille van de veiligheid". Dit, terwijl er ruimschoots vóór een zogenaamd onveilige plek zo'n tien mensen naar de brand stonden te kijken, waaronder personeel van de fabriek. Kennelijk gold de "veiligheidsnorm" niet voor hen.
Ook op het grasland achter het brandende pand bevond zich een flinke hoeveelheid kijklustigen, die de rook trotseerden om een glimp van de brand op te vangen. Om hen naar een veilige plek te brengen had de politie te weinig personeel, zo werd ons medegedeeld.

Een videograaf van de Meppeler Courant, die een meter of zes achter (!) het hierboven genoemde groepje burgers aan het werk was, werd hardhandig door politiemensen tegen een hekwerk gewerkt en op niet mis te verstane wijze te verstaan gegeven, dat hij nergens anders mocht werken, dan op die ene door de Hermandaad aangewezen plaats. Zo te zien bleef al die tijd de videocamera beeld en geluid vastleggen.
De woedende persmedewerker beloofde hierop een officiële klacht in te zullen dienen.

Foto: Don Stolwijk - U S Media


Eenzijdig ongeval op de N331 (Hasselt - Zwartsluis)
Net voor de veilige thuishaven is vannacht een jonge automobilist gestrand.
Hij botste in de bocht voor Zwartsluis tegen een lichtmast, nadat hij in de rechterberm was beland. Na een kwart slag om zijn lengte-as sloeg de wagen om en bleef hangen op de zijkant.
Toevallig passerende fietsers bedachten zich geen moment. Ze alarmeerden de hulpdiensten, hielpen de man uit zijn auto en wachtten op hulp.
Die hulp kwam al snel, maar bleek achteraf niet nodig.
-
Nu was het slechts nog wachten op berger Hooikammer.
Die had kort daarvoor een pechmelding afgewerkt en kwam met een gestrande Citroën DS van midden jaren '60 "op de bak" aangereden.
Gelukkig is deze bergingsauto voorzien van tal van mogelijkheden: de DS werd in de lift gezet, zodat de vernielde tien jaar oude VW Polo ook op de bergingswagen geladen kon worden. Twee vliegen in één klap dus.
Tijdens deze takelwerkzaamheden beveiligden politiemensen van Horst en Waterland de boel en zetten het verkeer een moment stil.
Er kwam een storingsmonteur van energieleverancier Enexis aan te pas om de lichtmasten weer van spanning te voorzien en de blootgelegde kabels af te doppen.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


N 381 / Zweeloo : licht gewonde na schuiver
Een personenauto, bestuurd door een 26-jarige man uit Groningen, raakte zaterdagavond bij Zweeloo van de provinciale weg N381.
De wagen ging vervolgens enkele keren over de kop.
De bestuurder is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.  
Een vrouw, die ook in de auto zat, bleef ongedeerd en kon na een medische controle haar weg vervolgen.
De zwaar beschadigde auto moest worden afgesleept.
Foto: Persbureau Meter


Hoogeveen: filiaal drogisterij doelwit snelkrakers
Onverlaten hebben in de afgelopen nacht een etalageruit aan de zijkant van het filiaaal van Schlecker aan de Hoofdstraat vernield.
Er is waarschijnlijk bij deze snelkraak een voorraadje rookwaar buitgemaakt.
-
Het voorval wordt door de politie onderzocht. Getuigen kunnen zich melden via 0900 884.


Slagharen: motorrijder gewond na val op de Weverijweg
Een in Bunde (D) wonende Nederlandse motorrijder is zondagmorgen licht gewond geraakt, toen hij op de Weverijweg onderuit ging.
De man, die met twee andere motorrijders richting N377 reed voor een tochtje naar de Achterhoek, was even afgeleid door zijn snelheidsmeter en zag daardoor de bocht bij de Moeshoekweg te laat.
De man remde abrupt op zijn achterwiel en ging daardoor onderuit met zijn Honda.
De motor gleed over het asfalt en ging in de berm over de kop, waarbij de berijder onder z'n motor terecht kwam.
Hij heeft door de buiteling waarschijnlijk sleutelbeenletsel en een hersenschudding opgelopen en is per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg overgebracht voor nader onderzoek.
Zijn beschadigde motor is opgehaald door berger Autax.
-
De twee overgebleven motorrijders besloten hun onfortuinlijke collega in het ziekenhuis op te zoeken en daarna de rit te wijzigen richting Friesland, vanwege het naderende noodweer.
In Noord-Nederland tot aan de Overijssels-Drentse grens bleef het droog en vooral het midden en oosten van Nederland (met name de Betuwe, de Achterhoek en Twente) kregen de volle laag. Rond kwart voor elf hoosde het al rond Arnhem en trokken de buien weg richting Duitsland.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dwingeloo: twee doden bij verkeersongeval
Bij een eenzijdig verkeersongeval bij Dwingeloo zijn in de afgelopen nacht twee inwoners van Dwingeloo om het leven gekomen.
De twee zaten in een personenauto, die op het Lheebroek -ongeveer 100 meter voor de T-splitsing met het Holtien- van de weg raakte.
De auto kwam in een ruim twee meter lager gelegen water van een brede sloot aan de rechterkant van de weg terecht en verdween onder water.
Voor de twee inzittenden (30 en 36 jaar oud) kwam alle hulp te laat.

Duikers van de brandweer Smilde hebben de sloot doorzocht om uit te vinden, of er misschien nog meer mensen in de auto aanwezig waren geweest. Ook zijn met een politiehond de omliggende landerijen afgezocht.
De auto, die geheel in het water lag is door de brandweer van Dwigeloo met een lier gedeeltelijk op de kant getrokken om beide inzittenden uit de auto te kunnen halen. Nadat de slachtoffers waren afgevoerd en een verkeersongevalsanalist een eerste onderzoek had uitgevoerd, kon de berger de auto verder op de kant trekken voor een voortgezet onderzoek.
Foto's: Persbureau Meter


Zaterdag 13 juni

Dalmsholte: Zwollenaar ernstig gewond na mislukte inhaalmanoeuvre
Een automobilist uit Zwolle heeft zaterdagavond rond uur 17:50 uur een inhaalpoging duur moeten bekopen: hij raakte ernstig gewond en zijn Volkswagen Polo kon wegens onherstelbare schade- naar de sloper.
De man haalde op de Dalmsholterdijk -vlak voor de kruising met de Dalmsholterweg- een grijze Toyota Avensis in en kwam daarbij met de linker wielen op de plaatselijk flink lager liggende grasstenen. Door teveel tegenstuur schoot de auto opeens hard naar rechts dwars de weg over en klapte zeer hard frontaal tegen een boom, waardoor auto met een ruk draaide en de motor finaal uit de auto scheurde.
De brandweer van Lemelerveld rukte uit met twee wagens; hun collega's uit Ommen met een hulpverleningsvoertuig.
De zwaar gewonde bestuurder werd uit het wrak bevrijd en per ambulance naar het Sophiaziekenhuis overgebracht.
De opgeroepen traumaheli werd afgebeld.
Nadat een verkeersongevalsanalist de situatie uitgebreid in kaart had gebracht, werd het wrak op een bergingswagen van Autax gelierd en de motor op een tweede autoambulance.
Tot slot maakten de Ommer spuitgasten het asfalt schoon, waarbij de HV met zijn bumpersproeiers goed van pas kwam.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Meppel: auto tegen boom: geen gewonden
Een bestuurder van een groene Alfa Romeo 146 heeft vannacht wel heel erg geluk gehad. 
Bij de Drentse meldkamer kwam namelijk rond half twee een melding binnen van een eenzijdig ongeval.
Hierop werden de hulpdiensten verzocht om met spoed naar de Reestlaan te gaan, waar men een zwaar beschadigd voertuig aantrof.
Uit de sporen op de weg bleek al snel, dat het voertuig in de bocht uit was gebroken en vervolgens onbestuurbaar raakte.
De auto botste frontaal op een boom en kwam door de vrijkomende energie achteruit op de weg weer terecht.
Wonderwel raakte bij deze hevige klap niemand van de inzittenden gewond of bekneld.
Voor de brandweer en ambulancedienst was er dus geen werk weggelegd.
De poltie bleef echter achter ter beveiliging om verdere omgevallen te voorkomen.
De personen werden opgepikt en vervolgden hun weg in een andere auto.
Berger Hooikammer werd ingeschakeld om de totaal vernielde Alfa van het asfalt te halen en één van de laatste ritjes van de auto te verzorgen.
Deze veertienjarige Italiaan zullen we niet meer op de weg terugzien.
-
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


De Krim: "Waar is je auto?"
De in Zwolle woonachtige eigenares van een twaalf jaar oude blauwe Daewoo Lanos kreeg vanmorgen een flinke schrik te verwerken.
Ze reed met haar moeder als passagier de oprit van een woning aan de Parallelweg op en wachtte daar, tot haar daar wonende tante in zou stappen. Die vroeg de twee vrouwen in de auto echter om even binnen te komen, omdat ze nog even bezig was, waarop de dames het huis binnengingen.
Toen de moeder van de bestuurster even later terugliep zag ze, dat de auto verdwenen was en vroeg haar dochter, waar de auto gebleven was.
De angstige voorgevoelens werden bewaarheid, toen de dames naar de Lutter Hoofdwijk liepen en het dak van de auto nog net boven water uit bleek te steken.
Te hulp geroepen politiemensen lieten berger Autax opdraven, die met twee man aan de slag ging om het verzopen voertuig boven water te krijgen. Dat lukte voorspoedig, hoewel berger Marten er wel een nat pak voor over moest hebben, want het kanaal was net iets dieper dan z'n waadpak toeliet.
Al snel stond de onherstelbaar beschadigde Daewoo op de wal, waar hij de toeschouwers prompt beloonde met een oorverdovend claxonconcert, ten gevolge van kortsluiting. Nadat de accu afgekoppeld was en de rust in de Krim was wedergekeerd, duwden stoere bergers en dito politiemannen de auto de oprit op, waar hij enkele uren geleden achterwaarts af was gerold...
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Brandweer Emlichheim oefent in veevoederfabriek in Laar
Het zal de meeste mensen niet of nauwelijks opvallen, maar de brandweer oefent zeer regelmatig.
Gisteravond stond tijdens de wekelijkse oefenavond van de vrijwillige brandweer van Emlichheim een reddingsoefening op het schema, waarbij diverse slachtoffers uit een brandende fabriek gered moesten worden.
Om zeven uur verzamelden de mannen (en één vrouw) zich in de kazerne aan de Stokmanstrasse en een half uurtje later reed het gezelschap met vier wagens, inclusief een commandovoertuig (Einsatzleitwagen ) onder bevel van commandant Reinhard Peters naar de veevoederfabriek van Grenzland Ringfutter in Laar.
De in totaal zes slachtoffers moesten in het grote, hoge en doolhof-achtige gebouw opgespoord worden, waarbij gebruik van ademlucht-apparatuur noodzakelijk was.
De reddingsoperatie verliep naar wens, hoewel één van de slachtoffers de "brand" volgens plan niet overleefde.
Na afloop van de oefening, die een uur duurde, werden de brandweerlieden door de fabriek onthaald op o.a. gegrild vlees, knoflookbrood, worst en uiteraard een drankje. De oefenavond werd daarna besloten met een gezellig samenzijn in de kazerne.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Coevorden: twee nachtelijke branden
Coevorden is in de afgelopen nacht opgeschrikt door twee branden, die waarschijnlijk beide het gevolg waren van brandstichting.
Om 00:26 uur kreeg de brandweer het bericht, dat er vermoedelijk brand was bij de kerk aan de Kerkstraat.
Hier bleek op de parkeerplaats een terreinwagen in volledig brand te staan en was een VW witte Passat door stralingshitte beschadigd.
--
Later die nacht (04:09 uur) werd een "berm/bosjes/ruigtebrand" gemeld aan de Gouverneur Hofstedelaan.
In dit geval stonden er coniferen in brand, die vlak bij een woning stonden en was de politie al met een tuinslang aan het blussen, toen de brandweer arriveerde. De woning kon ternauwernood behouden worden.

Vrijdag 12 juni 2009

N36 - Vriezenveen: cabine vrachtwagen uitgebrand na servicebeurt
De truck had net een servicebeurt gehad en was leeg op weg naar de thuisbasis in Almelo, toen het aan het begin van de N36 bij Vriezenveen goed mis ging. De wagen kreeg kuren en wilde niet meer trekken, waarop de chauffeur al snel ontdekte, dat er brand was.
Hij zette de wagen stil en wist op tijd uit de cabine te klimmen, voordat die door de vlammen kaalgevreten werd.
Toen de Almelose brandweer bij hectometerpaal 3.7 arriveerde, stonden niet alleen de cabine en de eronder liggende motorruimte volop in brand, maar ook een deel van de berm.
Het ergste vuur was snel bedwongen, maar het nablussen had nog aardig wat voeten in de aarde; mede, omdat de cabine door de hitte muurvast was komen te zitten en dus niet voorover geklapt kon worden voor bluswerk.
Berger Wolves zette een snijbrander in om de aandrijfas, die eveneens muurvast zat, los te kunnen krijgen.
Tegen vier uur was de vrachtwagen op de lepel van de bergingsauto geladen en kon de rijbaan richting Hardenberg worden vrijgegeven.
De rijbaan richting Almelo was na een aanvankelijke stremming al eerder opengegaan.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hattem: brand in vrachtschip snel bedwongen
Een brand in een vrachtschip uit Tiel, dat in het Apeldoorns Kanaal lag, heeft de brandweer van Hattem gisteravond nogal wat werk bezorgd.
Het schip, dat naast twee andere lag afgemeerd, was voor de brandweer nogal moeilijk bereikbaar.
Gelukkig hadden de brandweerlieden de brand, die in de meterkast woedde, snel onder controle, zodat uitbreiding werd voorkomen.
Wel werd er vanwege de "gevaarzetting" middelbrand gegeven, zodat een extra blusgroep en tankautospuit ingezet werden ter assistentie.
Het is niet bekend, hoe groot de schade is.
Foto: Persbureau Meter

Donderdag 11 juni 2009

A28 / Beilen: automobiliste ongedeerd na duik in bermsloot
Op de A28 in de noordelijke richting bij Beilen is donderdagmorgen een automobiliste de bermsloot in gereden.
De brandweer rukte uit voor assistentie, maar hoefde op de plaats van het ongeval geen hulp te verlenen, op het afkoppelen van de accuklem-men na. Daarna was het wachten op de berger.
De bestuurster is door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Oldenzaal: binnenbrand in jute- en linnenweverij snel bedwongen
Werknemers van jute- en linnenweverij Zwartz aan de Hamburgstraat op bedrijventerrein Het Hazewinkel konden zich op tijd in veiligheid brengen, toen er tegen zeven uur vanmorgen brand uitbrak in de productiehal.
De hal stond vol rook, toen de brandweer van Oldenzaal even later arriveerde. Het vuur was snel onder controle.
Vanuit een hoogwerker werd het dak geïnspecteerd.
Op zaterdag 27 september 2007 brandde aan de Parallelstraat een opslaghal van dit bedrijf tot de grond toe af.
Foto's: Michel Hofsté


Hoogstede-Scheerhorn (D): vijf zwaar gewonden na ernstig verkeersongeval op de K19

Vanmorgen zijn vijf inzittenden ernstig gewond geraakt bij een ernstig verkeersongeval op de K19 (Kanalstrasse) bij Hoogstede-Scheerhorn.
Uit het voorlopige politieonderzoek bleek, dat even na half acht een 21-jarige automobilist uit Hoogstede met zijn VW Passat van de Scheerhorner Diek naar de Kanalstrasse wilde afslaan. De auto slipte echter door op de natte planken van de brug en gleed de Kanalstrasse op, waar hij een Suzuki schampte (met daarin drie docentes uit Emlichheim), die richting Georgsdorf reed.
Deze auto kwam daardoor op de verkeerde rijbaan terecht, waar hij frontaal op een tegemoetkomende Opel Corsa klapte.
De 31-jarige bestuurster van de Suzuki en een 54-jarige passagiere raakten hierdoor bekneld.
Ze werden door de vrijwillige brandweer in veiligheid gebracht met behulp van hydraulisch redgereedschap.

De 54-jarige vrouw werd met levensbedreigend letsel naar het ziekenhuis in Meppen overgebracht.
Een 39-jarige vrouw, die achterin de Suzuki had gezeten, kon eveneens door de brandweer geborgen worden. Zij en de 31-jarige bestuurster werden met zware verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht.
De 28-jarige bestuurster van de Corsa en haar passagiere (22), beiden uit Nordhorn, hadden ook zware verwondingen opgelopen.
De 21-jarige veroorzaker van de ellende bleef ongedeerd; zijn VW Passat liep lichte schade aan de voorzijde op.
De Suzuki en de Corsa waren onherstelbaar beschadigd.
De Kanalstrasse bleef vanwege het reddings- en bergingwerk tot elf uur vanmorgen afgezet voor alle verkeer.
Naast de politie werden de brandweer van Hoogstede, Emlichheim en Georgsdorf, alsmede een noodarts en vier ambulances ingezet.
Foto: Andreas Heck - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Diffelen: in Almelo gestolen VW Passat gedeeltelijk gestript midden in bos teruggevonden

Een inwoner van Almelo keek vanmorgen vreemd op, toen hij ontdekte, dat zijn VW Passat niet meer op de plaats stond, waar hij hem had neergezet. De man concludeerde, dat de auto gestolen was en begaf zich naar het politiebureau om aangifte te doen.
Daar bleek al snel, dat een voorbijganger de gestolen auto al had zien staan, midden in een bos van Boswachterij Hardenberg, nabij de (zandweg) Karshoekweg in Diffelen, halverwege de aansluitingen met de Watersteeg en de Landsweg.
Helaas voor de eigenaar hadden de dieven inmiddels al diverse onderdelen van de auto gedemonteerd of gemold, zodat het voertuig niet meer kostendekkend te repareren is. De vandalen hadden niet alleen de onder andere het luchtfilter, de daksteunen, autoradio, sierlijsten, maar zelfs de gehele voorwielophanging meegenomen! Ook was een poederblusser leeggespoten in de kofferruimte.
Kennelijk zijn de dieven bij het uitoefenen van hun kwalijke métier gestoord, want de politie trof onder andere een complete gereeschapset aan.
Ook waardevolle onderdelen als de airbags en de spiksplinternieuwe banden waren nog aanwezig; alsmede een jas, die niet aan de eigenaar toebehoorde. De politie nam het bewijsmateriaal in beslag.
Aangezien de criminelen de auto midden in het bos op een boomstronk vastgereden hadden en vervolgens het voertuig ook nog eens van z'n wielen hadden ontdaan, werd het een tijdrovende klus voor berger Autax om het voertuig in veiligheid te brengen.

Er werd besloten de voorzijde van de (bij gebrek aan voorwielen) onbestuurbare auto op een zogeheten dolly vast te maken en het voertuig dan met behulp van een verlengde lierkabel het bos uit te trekken. Door de afgelegen plaats en de oneffen en drassige bodem werd dat een hele klus, maar uiteindelijk stond de auto tegen twee uur vanmiddag op de bergingswagen en kon bij een schadeherstelbedrijf in Ommen afgeleverd worden, waar de schade door een expert getaxeerd zal worden.
Eenmaal terug op de basis in Ommen kregen alle betrokken bergingsvoertuigen een stevige wasbeurt met de hogedrukspuit.
Foto: Don Stolwijk -U S Media


Woensdag 10 juni 2009

Kampen: politie zoekt getuigen van mishandeling
De politie is zoek zoek naar mensen, die getuige zijn geweest van een mishandeling in de binnenstad van Kampen in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 juni rond 02.55 uur. Hierbij liep een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een gebroken kaak op.
De man was betrokken bij een conflict met een 27-jarige inwoonster van Arnhem op de Lovinkstraat.
Het conflict begon op een terras aan de Plantage. Hierna liepen de man en vrouw al ruziënd richting de Oudestraat en vervolgens naar de Jacobsteeg.
In de Jacobsteeg werd de man geschopt en geslagen door vier mannen, die het tweetal waren gevolgd in een bestelbusje.
De vier mannen bleken vrienden en familie van de Arnhemse vrouw te zijn.
Het slachtoffer wist zich uit de voeten te maken en rende hierna richting de Burgwal en via het fietspad tussen het zwembad en de sporthal naar de Europa-allee, gevolgd door de vier mannen.
Op de Lovinkstraat werd het slachtoffer klemgereden door het bestelbusje en werd hij wederom door de vier geschopt en geslagen.
Hier werden het slachtoffer en de Arnhemse vrouw aangehouden door de politie. Ook één van de vier mannen, een neef van de Arnhemse vrouw, kon worden aangehouden.
Het slachtoffer bleek o.a. een gebroken kaak te hebben en werd in het ziekenhuis geopereerd.
De politie Kampen wil graag in contact komen met getuigen van dit conflict en de mishandeling.
Men wordt verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.


Dinsdag 9 juni 2009

De Lutte: twee gewonden ten gevolge van aanrijding N735
Dinsdagavond tegen zeven uur heeft zich op de kruising Dorpsstraat - Bentheimerstraat (N735) een botsing tussen twee personenauto’s voorgedaan.
De inzittende(n) van de rode auto bleven ongedeerd; net als een man en een kind, die in de donkergroene auto zaten.
Het kind kreeg van de brandweer een teddybeer om van de schrik te bekomen.
E
en passagiere uit de groene auto klaagde echter over pijn in haar nek, waarop werd besloten een ambulance op te roepen.
Het dak werd van de auto geknipt, waarna ze met een wervelplank uit de auto kon worden gehaald en naar het ziekenhuis is vervoerd. 
Eén van de inzittenden van de rode auto is ter plaatse door ambulancebroeders onderzocht. 
E
én rijbaan van de Bentheimerstraat is afgesloten geweest, maar het verkeer ondervond daar weinig hinder van.
De kruising werd vrijgemaakt door berger Kienhuis uit Denekamp en Reinders uit Weerselo. 
Foto: Michel Hofsté

Weerselo: omgevallen boom blokkeert Oude Weerseloseweg
Een verrotte boom heeft dinsdagavond de Oude Weerseloseweg ter hoogte van huisnummer 4 geblokkeerd.
De boom, door een schimmelziekte bijna al haar wortels was kwijtgeraakt, was tijdens een onweersbui, dat kort daarvoor overtrok , omgewaaid en een groene postbus volkomen geplet.
Opmerkelijk genoeg stond de boom nog vol in het blad, waardoor de schimmelziekte niemand was opgevallen.
Brandweerlieden uit Weerselo hebben de boom in mootjes gezaagd en de weg weer vrij gemaakt.
-
-
Fotograaf: Michel Hofsté


Hoogeveen: gewonde door kop-staart-aanrijding Schutstraat
Het was tijdens de avondspits even zoeken voor blusgroep C van de Hoogeveense brandweer, nadat daar een alarmering was binnengekomen, waarin gewag gemaakt werd van een eenzijdige aanrijding op de Schutstraat. Uiteindelijk kwam aan het licht, dat er op de rijbaan richting 't Haagje -bij de verkeerslichten nabij het Shell tankstation- een kop-staart-aanrijding had plaatsgevonden.
-
-
Bij aankomst werd duidelijk, dat een inzittende van de voorste auto -een Ford Mondeo- met nek/ruglachten naar het Bethesdaziekenhuis moest worden gebracht, maar dat het dak niet "weggeknipt" hoefde te worden. De spuitgasten konden dus onverrichter zake retour kazerne.
De Peugeot 307, die achter op de Ford gereden was, moest vanwege een koelvloeistoflek door berger Kraal worden opgehaald.
Foto's: www.regiohoogeveen.nl


Ruinen: bewoner ernstig gewond door brand in keuken van woning aan de Stofakkers
Een 49-jarige bewoner van een pand aan de Stofakkers in Ruinen is gisteravond rond 19:45 uur ernstig gewond geraakt aan zijn gezicht.
De man liep het letsel op, toen hij brand in zijn keuken ontdekte en deze probeerde te blussen.
-
Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht. De keuken liep brand-, water- en roetschade op.
De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.
Foto's: Ronny de Jonge


Meppel: LPG-lek bij tankstation aan de Werkhorst
Maandagavond rond 18:45 uur kwam de Meppeler brandweer in actie, nadat er een alarmmelding binnengekomen was.
Er zou gas weglekken uit een LPG-pomp bij het Total tankstation aan de Werkhorst in Meppel.
-
Het tankstation werd met linten afgezet, zodat tanken enige tijd niet mogelijk. De lekkende pomp werd beveiligd in afwachting van een monteur.
Foto's: Joost Spraakman

Maandag 8 juni 2009

Hoogeveen: brand verwoest garage aan de Lindberghstraat
Een korte, maar felle brand heeft vanmiddag de garage van een autobedrijf aan de Lindberghstraat in Hoogeveen verwoest.
Om 15:04 uur werd de Hoogeveense brandweer verzocht met spoed naar het opgegeven adres te rijden vanwege een binnenbrand.
Dat het menens was bleek enkele minuten later: er werd om 15:07 uur opgeschaald naar "middelbrand" en "grote brand" volgde om 15:15 uur.
Al kort na de melding waren er in de wijde omtrek grote zwarte rookwolken te zien.
Dit leidde al snel tot grote drukte door belangstellenden op de straten rond het brandende pand.
De brandweer slaagde er in, de brand snel te bedwingen, zodat het kantoor naast de brandende garage, waarvan het dak al vlam had gevat, niet ook geheel afbrandde. De garage met daarin zeker vijf auto's brandde wel geheel uit.
De Hoogeveense brandweer kreeg hulp van de collega's uit Zuidwolde en uit Ruinen, die o.a. hun fraaie, 29 jaar oude watertankwagen inzetten.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Spier: man gewond na val op bouwlokatie
De brandweer van Beilen kwam er aan te pas om samen met ambulancepersoneel een gewonde man veilig naar de ambulance over te brengen.
De man was in het begin van de middag tijdens werkzaamheden voor een nieuw te bouwen stal achter een boerderij aan de Steegde aan het werk en had bij een val in de kelder een been gebroken.
-
Foto's: www.regiohoogeveen en Don Stolwijk - U S Media


N969 / Bellingwolde: drie zwaar gewonden na frontale aanrijding
Bij een frontale botsing op de Blijhamsterweg (N969) nabij de brug over de Westerwoldse Aa in Bellingwolde (Gr)  zijn zondagrond 21:30 uur drie mensen zwaar gewond geraakt.
Het ongeval ontstond, toen een 54-jarige automobilist uit Bellingwolde, die richting Blijham reed -volgens getuigen- ging inhalen.
Hij botste hierbij frontaal op de auto van een 22-jarige man uit Winschoten.
Beide bestuurders en een 24-jarige vrouw uit Bellingwolde, die in de aangereden auto zat, raakten zwaar gewond.
De Winschoter zat bekneld in zijn wagen en moest door de uit zijn benarde positie worden bevrijd.
De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse opgesteld. De twee zwaar beschadigde auto’s werden weggesleept.
De provinciale weg is tussen Blijham en Bellingwolde is ruim drie uur gestremd geweest.
Voor onderzoek, hulpverlening en wrakkenberging is de provinciale weg N969 tot na middernacht afgesloten geweest.
Foto: Tim Bijker Persbureau Meter


Wijster: brand in bunker Essent Milieu
De brandweer van Beilen en de hoogwerker van Hoogeveen rukten zondagavond rond elf uur uit naar het complex van Essent Milieu in Wijster na een binnenbrand-melding. De brand woedde in een afvalbunker en er werd even later opgeschaald naar "middelbrand".  
Over de oorzaak en de omvang van de brand is niets bekend gemaakt en persmedewerkers werd de toegang tot het terrein ontzegd.
Vanaf de buitenkant van het terrein van Essent milieu was niets van de brand waar te nemen.
Foto's: Dennis Groen Persbureau Meter

Zondag 7 juni 2009

Hasselt: politie grijpt brandstichtende pubers in de kladden
Een bewoner van de Hendrik van Viandenstraat hoorde rond half vijf in de afgelopen nacht jongelui in de straat en ging een kijkje nemen.
Vanuit het raam zag hij, dat er iemand boven op een geparkeerde personenauto stond en een tweede op z'n hurken bij de voorzijde van een andere auto zat en de auto in brand stak. Dit alles werd gadegeslagen door een derde persoon.
Direct belde de getuige het alarmnummer. De brandweer, die snel ter plaatse was, kon de brand bedwingen met een straal hoge druk.
-
-
De politie, die ook direct op de melding afging, nam een snelle verklaring op van de getuige en ging op zoek naar het drietal.
Na een kleine zoektocht werden de drie -twee jongens van 15 en 16 jaar uit Zwartsluis en een 15-jarige inwoonster van Hasselt- aangehouden op het Teeuwland.
De drie werden er van verdacht, betrokken te zijn bij het in brand steken van de personenauto aan de Hendrik van Viandenstraat.
Later die morgen bleek echter, dat het groepje in totaal maar liefst veertien (!) auto's zou hebben vernield. Ze zijn opgesloten.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Bruchterveld: grote afvalbrand bezorgt Hardenberger brandweer flink wat werk
De brandweer van Hardenberg heeft de gehele zondagmiddag de handen vol gehad aan een grote afvalbrand bij een loonbedrijf aan de Puntweg in Bruchterveld.
In eerste instantie werd een "prio-2 afvalbrand" gemeld, maar even later werd opgeschaald naar "middelbrand"; voornamelijk vanwege problemen met de waterwinning. Met behulp van het hulpverleningsvoertuig werd en een motorspuitaanhanger werd daarna bluswater aangevoerd vanaf de Duitslandweg en kon er naar hartelust geblust worden.
De loonwerker beschikte over een grote hoeveelheid modern materieel, dat al snel goede diensten verrichtte bij het weghalen van obstakels en de grote hoeveelheid brandend groenafval, hetgeen het blussen aanzienlijk makkelijker maakte.
Het overvloedig aanwezige bluswater leidde overigens weer tot een "binnenmeertje", dat door vuil verstopte afvoerputten steeds verder groeide.
De grote witte rookwolken leidden op hun beurt weer tot belangstellenden, zowel aan de poort van het bedrijf als op de Duitslandweg.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Elim: brandweer de Krim opnieuw in actie wegens brand
Zaterdagavond tegen zonsondergang sprongen de mensen van de blusgroep De Krim opnieuw in hun tankautospuit vanwege een brand aan de Vaarboom in het Drentse dorp Elim.
Dit keer had niet de inmiddels beruchte pyromaan toegeslagen (zie artikel van vrijdag j.l.), maar had de Rode Haan zich in het rookkanaal van een woning genesteld.
Een buurtbewoner had het gezin, dat zich in de woning bevond en zelf niets in de gaten had, gewaarschuwd, dat de schoorsteen erg rookte.
De spuitgasten arriveerden in recordtijd en gingen onmiddelijk aan de slag om de brand met alle mogelijke middelen te bestrijden; hierbij gadegeslagen door tientallen buurtbewoners.
Al snel sjouwden de brandweerlieden de oude (nog brandende, dus gloeiend hete!) Etna-kachel en de bijbehorende pijp naar buiten.
De hoogwerker van de Hoogeveense brandweer werd daarna ingezet om de schoorsteen van bovenaf te kunnen vegen.
De vrouw des huizes, die op de motor een toertocht maakte en telefonisch te bereiken was, wachtte bij thuiskomst dus een spannende story, die gelukkig goed was afgelopen. De schade aan de woning was minimaal, dank zij de snelle ingreep van de blusgroep De Krim.
-
De kinderen vermaakten zich inmiddels uitstekend nadat duidelijk was, dat de brand onder controle was.
Ze mochten zelfs even in de brandweerwagen plaatsnemen en lieten zich die kans voor geen goud ontgaan.
Een enkeling mocht zelfs even met een brandweerhelm rondlopen, maar toen de blusmiddelen ingepakt waren, moesten de kids allemaal weer uit de tankautospuit. Wel waren er nu aardig wat nu van plan, later bij de brandweer te gaan.
De basis voor de Jeugdbrandweer De Krim is dus gelegd!
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dedemsvaart: Houtman - Rix NK Panlatvissen weer succesvol verlopen
Eindelijk was het zover: vrijdagavond om even na zevenen konden de 31 deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap Panlatvissen op de hen door loting aangewezen hengelstek aan de Dedemsvaart plaatsnemen en proberen, een visje te verschalken.
Zoals gebruikelijk waren de vaak peperdure hengels taboe en moest er met een panlat gevist worden. Velen gaven er de voorkeur aan, de lat van 5,10 meter een stuk in te korten om de hanteerbaarheid te verbeteren.
Het viel kennelijk niet mee, een geschubde waterbewoner aan de haak te slaan, want veel hengelsporters "scoorden" visjes, die niet zouden misstaan in een gemiddeld aquarium en sommigen konden na het eindsignaal zelfs alleen maar lege leefnetten tonen. Eén van de vissers slaagde er in, een oude damesschoen boven water te halen, die ooit vanwege een afgebroken hoge hak in het water moet zijn gesmeten.
Twee deelnemers hadden echter het geluk, een flinke zeelt aan de haak te slaan.
Om even na negenen leek het er op, dat de heer W. Bakker aan het langste eind zou trekken met zijn vangst van 1280 gram, maar tegen het eind van de serie metingen bleek Dedemsvaarter Stefan de Olde de hoofdprijs in de wacht te slepen met een zeelt van 1450 gram.
De deelnemers, organisatoren en bouwbedrijf Houtman en Rix Hengelsport kunnen terugkijken op een leuke wedstrijd.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Emmen: twee boerderijen kort na elkaar in brand
Rond enen in de nacht van zaterdag op zondag belde een bewoner van de Rietlandenstraat 112, nadat hij had ontdekt, dat het rieten dak van zijn boerderij in brand stond. De man wekte tevens zijn echtgenote, dochter en schoonzoon.
De brandweer slaagde er niet in, de boerderij te redden.

Eén minuut later werd er al opgeschaald naar "middelbrand" en werden drie blusgroepen uit Klazienaveen verzocht, hun Emmer collega's te hulp te komen. Om 01:15 uur kreeg ook de brandweer van Sleen het verzoek, naar Emmen uit te rukken.
De schoonzoon werd met ademhalingsproblemen naar het Emmer ziekenhuis overgebracht, nadat hij nog iets uit de woning had gehaald.
Het vuur sloeg kort na de ontdekking over op de naast de boerderij staande, tot woning verbouwde rietgedekte schuur, die ook verloren ging. 
De twee bewoners konden hun woning tijdig verlaten.
Foto's: Persbureau Meter


Emmen/Noordbarge: ook tweede brand in rietgedekt pand geen toeval volgens politie
Het kan volgens de politie geen toeval zijn, dat twee boerderijen op een paar kilometer van elkaar dezelfde nacht in brand vliegen.
De politie vermoedt dan ook, dat er brandstichting in het spel is, mede omdat er in en rond Emmen de laatste tijd vaker brand wordt gesticht. Hierdoor ontstond vorige week bij Exloo een grote heidebrand en kon een andere nog op tijd worden geblust.
Ook waren er meerdere natuurbranden in dit gebied. 
In de nacht van zaterdag op zondag brak er brand uit bij twee rietgedekte boerderijen.
De brand aan de Noordbargerstraat in Noordbarge werd circa 45 minuten na die aan de Rietlandenweg gemeld.
In dit geval woedde de brand in een bijgebouw annex gastenverblijf, waar een gezin met drie kinderen lag te slapen.
De man van het gezin kon zijn gezinsleden op tijd in veiligheid brengen, hoewel de aanbouw volledig afbrandde.
De brandweer wist de brand te blussen, voordat de vlammen het hoofdgebouw konden bereiken.
Foto´s Persbureau Meter


N36: opnieuw aanrijding op beruchte kruising
Op de beruchte kruising "Marinus de Bruin (N36 - Beerzerweg / Hardenbergerweg) zijn zaterdag rond 16:50 uur twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Eén van de bestuurders wilde de N36 oversteken, maar zag een over de N36 naderende auto over het hoofd.
Een aanrijding was het gevolg, waarbij gelukkig geen ernstig gewonden vielen.
-
Wel moesten het zwaar beschadigde personenbusje en de personenauto worden weggesleept door berger Autax.
De opgeroepen brandweerploegen uit Bergentheim en Hardenberg konden onverrichter zake terug naar de kazerne.
Ook de ambulanceverpleegkundigen konden -na een korte medische checkup van de betrokkenen- leeg retour uitrukpost.
Foto's: Persbureau Meter

Zaterdag 6 juni 2009

Drijber: oltimer sportwagen ramt brugleuning
Vanmiddag reed een groep van zo'n zeventig oldtimer auto's voor het goede doel "Driving Against Hunger" een toerrit door Drenthe, met als start en finish hotel Eden in Emmen. Alles liep naar wens, tot tot rond half vier één van de auto's in een flauwe bocht in de Hullen bij Drijber met de linker wielen in de lager liggende grintstrook tussen asfalt en berm belandde en de bestuurder de macht over het stuur verloor.
De auto schoot daardoor tegen de stalen leuning van het smalle bruggetje over het Linthorst-Homankanaal, die de zwarte Morgan 4/4 1600 sportwagen nog net tegenhield.
Hoewel de schade aan zowel de auto als de brugleuning groot was, vielen er geen gewonden. Wel is de bestuurder door de brandweer en ambulancepersoneel met de nodige voorzorg uit z'n auto gehaald, maar van letsel bleek gelukkig geen sprake.
Toen een personeelslid van berger Kraal de auto van de leuning lostrok bleek, dat het maar weinig gescheeld had, of de auto was onder de leuning door geschoten, het water in. De leuning was door de klap van de aanrijding namelijk gedeeltelijk van het fundament afgescheurd.
Het voertuig (bouwjaar 1981, waarde ca 35.000 Euro) had ca 15.000 Euro schade. De toerrit ging gewoon door.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Emmen: feestrit voor verstandelijk gehandicapten
De jaarlijkse vrachtwagendag in Emmen heeft zaterdagmiddag 128 truckers getrokken, die met de cliënten van de Trans een rondrit maakten door de  omgeving.  De Trans is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. 
Diverse bergings- en transportbedrijven namen belangeloos deel aan deze jaarlijkse dag.
Men vertrok vanaf het Leeuwerikenveld.
Henk Wijngaard trad hierna op tijdens het slotfeest.
Het werd voor de mensen met een beperking, maar ook voor de truckers weer een onvergetelijk feest.
Volgens de organisatie kijken de cliënten er maanden naar uit, maar hebben ze het er maanden later nog steeds over.
In januari worden we al door de truckers gebeld of het allemaal weer gepland staat.
Ook de medewerkers van de bergings- en transportbedrijven kijken steeds weer naar uit.
Foto: Persbureau Meter


Beilen: tractor brandt volledig uit
De brandweer Beilen en van Hoogeveen hadden er een hele klus aan om een brandende landbouwtrekker aan de Holthe in Beilen te blussen.
Er kwam een schuimblusser aan te pas om de vlammen te kunnen doven.
Over de oorzaak van de brand is niets bekend, maar kortsluiting is de meest waarschijnlijke oorzaak.
De restanten  van het geheel uitgebrande landbouwvoertuig werden door een berger opgehaald, waarna de brandweer de straat kon reinigen.
Er raakte niemand gewond.
-
Foto's: Dennis Groen - Persbureau Meter

Vrijdag 5 juni 2009

Leek: opnieuw brand bij recyclingbedrijf
Vrijdagavond brak er -voor de vierde keer in twee jaar-  brand uit bij recyclingbedrijf Hummel in Leek.
Tachtig tot honderd kuub voornamelijk papier, in balen gebundeld, had vlam gevat.
Naast de opgeslagen balen stonden meerdere containers, waarvan er zes vlam hadden gevat.
De resterende containers konden door medewerkers van het bedrijf op tijd bij de brandhaard worden weggetrokken.
Toen de balen vlam vatten, was er niemand meer in het bedrijf aan het werk. Persoonlijke ongelukken hebben zich dan ook niet voorgedaan.
De brand veroorzaakte een behoorlijke rookpluim, maar leverde geen gevaar op voor een nabijgelegen woonwijk.
De brandweer heeft veel tijd nodig gehad om de brand te blussen. De brand was weliswaar snel onder controle, maar de papierbalen zijn samengeperst, waardoor het lang duurt voordat ze zijn opgebrand. 
Bij de vorige brand -eind januari 2009- brak er brand uit in een loods, waar plastic flessen werden samengeperst.
Zwarte rookpluimen waren vanaf de A7 te zien.
In oktober 2008 viel een loods met 700 ton kunststof ten prooi aan de vlammen.
Een jaar daarvoor sloeg de bliksem in een loods van Hummel, waardoor eveneens brand ontstond.
Foto's: Persbureau Meter


Vroomshoop: dak van acht maanden oude auto na ongeval Julianaplein
Een ca 56-jarige automobiliste liep vrijdag rond 16:30 uur letsel op, toen ze van het Julianaplein de kruising met de Nijverheid op reed en haar grijze Peugeot 107 van links werd aangereden door een VW LT-35 bedrijfsauto, waaraan een grote aanhanger gekoppeld was.
Hoewel de schade aan de voertuigen relatief gering was, leek het het ambulancepersoneel beter, gezien de klachten van de vrouw, haar op een wervelplank uit de auto te laten halen om de kans op bijkomend letsel te minimaliseren. Hiertoe verwijderde de brandweer het dak van de acht maanden oude auto, terwijl een politieman het hoofd van het slachtoffer stabiliseerde. Deze berging verliep voorspoedig en de vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo overgebracht.
De bestuurder van de bedrijfsauto bleef ongedeerd.
© U S Media

Het voorval, dat in het centrum van de plaats gebeurde, trok veel bekijks.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


N34: motorrijder gewond na val door onverwachte file
Vrijdagmiddag reed een groep wielrijders, die onderweg was voor een 300 km lange tocht van Eindhoven naar Winschoten, over de parallelweg van de N34. De groep werd voor de veiligheid begeleid door motorrijders.
Eén van de twee, die op de hoofdrijbaan van de N34 reed, had echter niet gezien, dat er tussen de Oldemeijer en de Boshoek een file ontstaan was door een snelheidsbeperking vanwege maaiwerkzaamheden. De file begon echter al een eind vóór de borden, die voor werkzaamheden 'moesten waarschuwen. De man raakte gewond, toen hij bij een noodstop onderuit ging en de achterste auto in de file raakte.
-
De brandweer kreeg echter de vreemde melding "ongeval letsel op de kruising van de JC Kellerlaan". Daar was echter -uiteraard- niets loos.
Hun hulp was op de plaats van het ongeval -ter hoogte van de Oldemeijer- voor zover bekend ook niet nodig.
De motorrijder is per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg overgebracht.
De flink beschadigde Honda motorfiets werd opgehaald door berger Klaas van de firma Autax.
De groep wielrijders zette de tocht naar Winschoten voort.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Elim: brandweer De Krim blust  brand in auto naast woning aan de Dorpsstraat
De bemanning van de tankautospuit van de Krim moest in de afgelopen nacht tegen enen met spoed naar Elim.
Er was gemeld, dat er vlak naast een woning aan de Dorpsstraat een auto met lpg-tank in brand stond.
Het voertuig brandde opmerkelijk genoeg op twee verschillende plaatsen aan de linkerzijde, hetgeen direct al deed vermoeden, dat er weer sprake was van brandstichting.
De inhoud van een grote poederblusser bleek niet voldoende om de vlammen geheel te doven, zodat een brandweerman, die nabij woont, met de tuinslang in de aanval ging, in afwachting van zijn collega's.
Ook een politieman droeg zijn steentje bij: hij bestreed de resterende vlammen met de poederblusser uit de surveillanceauto.
De "hoge druk"slang uit de tankautospuit zorgde voor de finale.
Na de blusoperatie bood de oprit door het vele bluspoeder een winterse aanblik en de bewoners kregen het advies, voor ze naar binnen gingen eerst de schoenen uit te trekken, omdat anders het agressieve blusmiddel schade aan de vloerbedekking zou aanrichten.
-
-
De auto raakte zwaar beschadigd. Rond 01:30 uur rukte de brandweer in.
Of ook deze Laguna ten prooi is gevallen aan de Hoogeveense pyromaan, die in de nacht van woensdag op donderdag in Hoogeveen-West zes auto's vernielde, is nog niet duidelijk.

Naschrift: uit gevonden sporen is duidelijk geworden, dat ook hier sprake is van brandstichting.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dalfsen: auto tegen boom: bestuurster gewond
Een automobilist, die vanmorgen rond 09:15 uur over de Schaapskooiweg richting Dalfsen reed, zag, dat de auto, die net nog achter hem reed, opeens dwars over de weg stond. Hij ontdekte al snel, dat de bestuurster niet aan het keren was, maar tegen een boom aan de rechterzijde van de weg was gebotst.
Snel reed de getuige terug en belde alarmnummer 112 , waarop politie, ambulance en de brandweer van Lemelerveld op pad werden gestuurd.
De vrouw bleek gewond en werd door de brandweer uit het autowrak bevrijd, waarbij de deur aan de passagierskant werd verwijderd met hydraulische redapparatuur.
De vrouw werd in de ambulance verder behandeld. De ernst van haar letsel is niet bekend.
Het wrak van de Peugeot 206 werd opgehaald door berger Leerentveld.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.