Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Maart 2009 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 15 maart 2009

Staphorst: geen gewonden bij aanrijding na voorrangsfout
Op het industrieterrein van Staphorst heeft zaterdagmiddag een aanrijding met materiële schade als gevolg plaatsgevonden.
De bestuurder van een op de Wethouder Timmerman rijdende witte Peugeot Partner zag bij het oversteken van de kruising met de Wethouder Klompstraat een rode Fiat Marea over het hoofd.
De Fiat werd vol in de flank geraakt, waarna deze om zijn as draaide en tegen een bord tot stilstand kwam.
Ditzelfde bord zorgde ervoor, dat de achterruit aan gruzelementen ging.
-
De inmiddels gearriveerde politie vernam bij de veroorzaker een dranklucht, waarop de man moest blazen.
Deze uitslag was dusdanig, dat er een ademanalyse aan het bureau gedaan moest worden.
De man verklaarde nog wel, dat hij gisteravond een feestje gehad had. Of de uitslag hier echt het gevolg van was, is nog niet bekend.
Beide voertuigen moesten worden afgesleept.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Hoogeveen: auto en afvalbak in brand
Aan de Roggekamp in Hoogeveen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03:00 uur een autobrand gemeld.
Ter plaatse stond een Skoda Octavia in brand, die aardig gevaarlijk bij het huis en de garage stond.
Omstanders hebben de auto een paar meter naar voren getrokken. Kort erna arriveerde de brandweer, die snel het vuur doofde.
Hoe de brand is ontstaan is vooralsnog onduidelijk.
Terwijl de spuitgasten nog bezig waren met het blussen van de auto, kwam er al een volgende melding binnen: achter winkelcentrum de Weide was een smeulende vuilcontainer aangetroffen achter het pand van de bakker. De brandweer kon door een snelle inzet erger voorkomen.
De twee voorvallen, op korte afstand van elkaar en nagenoeg tegelijkertijd, geven voldoende aanleiding om aan brandstichting te denken.
-
Bron: www.regiohoogeveen.nl


Zaterdag 14 maart 2009

Een: boerderij brandt geheel af
Zaterdagmiddagmiddag is een boerderij in het Drentse Een (bij Norg) afgebrand.
Toen de brandweer van Norg arriveerde, sloegen de vlammen al  uit het dak. Ook de hoogwerker van brandweer Assen werd opgeroepen.
Omdat er in dit gebied geen bluswatervoorzieningen zijn, is er al na enkele minuten opgeschaald naar "middelbrand", waarna ook de brandweer uit het Friese Haulerwijk gealarmeerd is.
Later kwam ook nog het schuimblusvoertuig van brandweer Assen naar de plaats des onheils.
Deze pompte water vanuit het Ronostrand naar de brandende boerderij, maar ook deze hulp mocht niet baten: het pand ging geheel verloren.
Er raakte niemand gewond.
Foto's: Persbureau Meter

Wachtum: ongeval met gewonde ten gevolge van remproblemen
De brandweer van Zwinderen werd zaterdagmiddag verzocht met spoed naar de A37, hectometerpaal 18.9 bij Wachtum te rijden in verband met een "verkeersongeval letsel" .
Het bleek echter te gaan om een eenzijdig ongeval, waarbij een Ford Escort, die in eerste instantie over de A37 richting Holsloot reed, via de afrit richting de rotonde reed. De bestuurder ontdekte daar naar zijn zeggen, dat de remmen niet meer werkten en gooide, voordat hij op de rotonde gelanceerd zou worden, het stuur om, zodat de auto op de parallelweg een halve cirkel maakte en met de neus in een sloot aan de Oosterhesselerweg tot stilstand kwam. Geluk bij een ongeluk: een toevallig voorbijkomende politieman van de Regiopolitie Drenthe zag wat er gebeurd was, verleende direct eerste opvang en belde de meldkamer voor hulp.
De bestuurder had de klap zonder kleerscheuren overleefd; zijn passagiere was minder fortuinlijk: zij klaagde over pijn in haar rug en haar nek.
Dat betekende, dat de brandweer van Zwinderen middels de methode Kusters het dak en de achterklep van de auto verwijderde en zo de patiënte plat liggend uit het voertuig kon bergen.
Nadat dat gebeurd was en de vrouw naar het ziekenhuis in Hardenberg werd gebracht, rondden de twee verkeersongevalsanalisten hun onderzoek af; hoewel de auto binnenkort in Tynaarlo nader op gebreken zal worden onderzocht.
Volgens de bestuurder was het voertuig zeer recentelijk nog APK-gekeurd en waren gebreken verholpen. Uit onderzoek zal moeten blijken, of dat ordentelijk gebeurd is.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Vriezenveen: twee gewonden bij verkeersongeval Aadorpweg
In de afgelopen nacht zijn een jonge automobiliste en haar passagier gewond geraakt, toen de auto, waarin de twee zaten, door nog onbekende oorzaak aan de Aadorpweg in Vriezenveen tegen een boom botste.
Eén inzittende is door de brandweer uit de auto gehaald, die daartoe het portier aan de passagierszijde verwijderde.
Over de aard en ernst van het letsel van de twee is nog niets bekend.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Coevorden: opnieuw woonboot uitgebrand
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de Coevorder brandweer uit hun bed "gepiept": vermoedelijk woedde er brand aan de Bellweg.
Niet bepaald een onbekende lokatie voor de spuitgasten: in het verleden woedden er diverse branden in de daar afgemeerde woonboten.
Dit keer bleek uit de vlammen en rook, dat het weer raak was: er stond een woonboot volledig in brand.
Om te voorkomen, dat de ark door bluswater zonk en dan zaterdag in een kostbare en tijdrovende operatie gelicht zou moeten worden, omdat niet duidelijk was, of er slachtoffers bij de brand gevallen waren, besloot men de drijvende woning gecontroleerd uit te laten branden.
Om vervuiling van het kanaal te voorkomen, werd er een drijvend scherm rond de boot gelegd. De klus was rond zes uur geklaard.
Zaterdagmorgen rond half tien bleek, dat de vlammen weer oplaaiden en andere woonbootbewoners last hadden van de rook, dus reed men terug voor nabluswerk, dat rond 11:00 uur afgerond was.
Voor zover nu bekend werd de woonboot ten tijde van de brand niet bewoond.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Eelde: grote brand verwoest scoutinggebouw
Een grote brand heeft het gebouw van Scouting van De Trekvogels Eelde-Paterswolde vrijdag tegen middernacht in de as gelegd.
Enkele leden, die bij het pand aanwezig waren, ontdekten de brand. Ze bleven ongedeerd.
Niet alleen het gehele pand ging in vlammen op; ook alle spullen gingen verloren.
Toen de brandweer arriveerde, was er al geen redden meer aan en even later stond het gehele gebouw al in lichterlaaie.
De leden moesten dan ook met lede ogen aanzien, hoe het pand een prooi werd van het vuur.
Het nabluswerk heeft nog tot diep in de zaterdagochtend geduurd.
Door de vereniging is met ontzetting gereageerd op de de brand, waarvan de oorzaak nog onduidelijk is.
Foto: Persbureau Meter


Zwolle: honderden FC-Zwolle-supporters willen bestuur lozen
Met luide spreekkoren trokken vijfhonderd voetbalsupporters vrijdagavond door Zwolle om kenbaar te maken, dat ze het het beleid van het bestuur niet steunen, na het ongewenste vertrek van trainer Jan Everse.
Ze liepen in een lange stoet van het stadhuis naar het stadion, waar om acht uur vrijdagavond de wedstrijd FC Zwolle tegen Omniworld werd ge-speeld.
De politie begeleidde de stoet, maar de supporters gedroegen zich voortreffelijk en er deden zich dan ook geen ongeregeldheden voor.
De fans deelden rode kaarten uit en op hun spandoeken stond, dat het voor het bestuur tijd was om te gaan.
In een petitie -ondertekend door  vierduizend supporters- wordt het bestuur opgeroepen om op te stappen.
Foto: Persbureau Meter

Vrijdag 13 maart 2009

Haren: over de kop in de sloot
De politie en brandweer troffen in de nacht van donderdag op vrijdag wel een auto aan in de sloot aan de Dr. Ebelsweg, maar geen bestuurder.
Uit de sporen was op te maken, dat de auto, die uit de richting van Waterhuizen kwam, van de weg was geraakt en via de wand van de sloot over de kop was geslagen. 
De politie vond de bestuurder -een  24-jarige man uit Haren- in de nabijheid van de plaats van het ongeval.
Hij had teveel gedronken voor een beginnend bestuurder: de test kwam uit op 0,3 promille.
De auto, die op de kop in de sloot lag, was zo zwaar beschadigd, dat het voertuig rijp voor de sloop was.
Berger Poort heeft de wagen weggesleept. De politie stelde ter plaatse een onderzoek in.
Foto: Persbureau Meter


Ried (Frl): automobilist overlijdt na crash tegen boom
Een automobilist is donderdagavond even na acht uur om het leven gekomen, nadat hij tegen een boom is gereden op de Kleaster Anjum bij het Friese Ried.
Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren.
Foto's Nick den Boer - www.regionoordwestfryslan.nl


Donderdag 12 maart 2009

A32 / Darp: voetganger aangereden op snelweg
Rond 12:20 uur is een 33-jarige Zwollenaar ernstig gewond geraakt op de A32, ter hoogte van de afrit naar parkeerplaats Bovenboer.
De man is kennelijk in verwarde toestand van de parkeerplaats de snelweg op gelopen, waar een automobiliste de voetganger nog maar net wist te ontwijken Een daar achter rijdende vrachtwagenchauffeur lukte dat niet meer: de man sloeg tegen de voorzijde van de trekker en viel met ernstige verwondingen op het asfalt.
Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
.
Verkeersongevalsanalisten hebben de -voor zover zichtbare- sporen vastgelegd, waarna de licht beschadigde truck met aanhanger naar de parkeerplaats verplaatst kon worden.
De file, die ten gevolge van de aanrijding op het traject Steenwijk-Meppel was ontstaan, loste daarna vrij snel op; mede, doordat bij knooppunt Heerenveen het verkeer al tijdelijk werd omgeleid.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Klazienaveen: Groninger bekent brandstichting sporthal de Planeet
Een negentienjarige man uit Groningen heeft tegenover de politie bekend, dat hij op zaterdagavond 10 november 2007 brand heeft gesticht in de sporthal-in-aanbouw de Planeet in Klazienaveen.
Na voorgeleiding aan de rechter-commissaris is de verdachte vrijgelaten.
Aangezien hij tijdens het plegen van zijn daad nog minderjarig was, wordt hij berecht volgens het jeugdrecht.
De schade aan de hal bedroeg zo'n kleine twee miljoen Euro. Twee verdachten, die in eerste instantie aangehouden waren, werden door de rechter vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.


Woensdag 11 maart 2009

Almelo: dode gevonden in flatwoning
De politie gaat uit van een misdrijf, na de vondst van een dode man in een woning aan de Gerard Doustraat, woensdagmorgen rond elf uur.
Er is een groot onderzoek ingesteld, met onder meer medewerking van het NFI. De omgeving is afgezet.
De politie zette vrijwel meteen een groot deel van de omgeving van de flat af. Vanwege de mogelijkheid van een misdrijf werd het onderzoek zo groot mogelijk opgezet. Voor zover bekend is er nog geen aanhouding verricht.
.
Foto's: Persbureau Meter


Bruchterveld: brandweer redt kalfje uit kanaal
Na de melding "Dieren te water, Kanaalweg Oost, Bruchterveld"  verwachtte de brandweer een ree in het natte element aan te treffen.
Dit keer bleek er echter een pink (eenjarig kalf) ijverig aan het oefenen voor haar eerste zwemdiploma !
Het dier was tijdens het "verhokken" bij een veehouderij ontsnapt door over een hek te springen.
Via diverse weilanden eindigde de vlucht in het kanaal, ter hoogte van 't Lijntje.
Het water bleek echter veel kouder dan 't dier dacht en diverse pogingen om tegen de steile wal op te klimmen, mislukten.
Inmiddels waren brandweerlieden uit Bergentheim en Hardenberg (laatstgenoemden met een boot) gearriveerd.
De "twee met stuurvrouw Giny" wisten het onderkoelde dier te vangen en mee te trekken naar de overkant van het kanaal.
Gelukkig was er bij ' t  Lijntje een plaats, waar de helpers het 't dier veilig aan land konden brengen, maar: op haar eigen benen staan was een héél ander verhaal voor 't doodvermoeide kalf.
Uiteindelijk lukte dat met hulp -en overredingskracht- van de brandweer en al ras stond de schone zwemster in de veetrailer, om op weg te gaan naar de boerderij, waar haar ongetwijfeld een lekker warme douche wacht... 
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Meppel: bejaarde bewoonster uit brandende woning gered
Rond 04.30 uur is in een woning aan de Prins Bernhardsingel in Meppel brand uitgebroken.
De politie heeft de 88-jarige bewoonster, die op de eerste verdieping lag te slapen, uit de woning kunnen halen.
De vrouw is bij buurtbewoners opgevangen en later door ambulancepersoneel onderzocht. Ze had alleen een blauwe plek.
De brandweer heeft de brand geblust. Naar de oorzaak van de brand wordt nader onderzoek gedaan.
Foto: Persbureau Meter

Norg: automobilist zwaar gewond na confrontatie met boom
Op de Langeloërweg in Norg is een bedrijfswagen woensdagochtend frontaal op een boom gereden.
De klap was zo hard, dat de boom bijna midden in de auto naast de bestuurder kwam te staan.
De brandweer moest de zwaar beknelde bestuurder dan ook uit het voertuig bevrijden; dit in samenwerking met het ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch team uit Groningen. De man werd overgebracht naar het UMCG.
De politie heeft de sporen van het ongeval vastgelegd, waaruit bleek, dat de auto in de berm is geraakt en de bestuurder de macht over het stuur verloor.
De bevrijdingsactie heeft meer dan een uur in beslag genomen.
De Langeloërweg is ruim 2,5 uur afgesloten geweest om hulpverlening, onderzoek en berging mogelijk te maken.
Foto's: Persbureau Meter

Drie gewonden bij verkeersongeval in Hengelo
Vannacht vielen er drie gewonden bij een botsing tuyssen twee auto's op de kruising Oldenzaalsestraat/Beethovenlaan.
Een 68-jarige automobilist reed over de Beethovenlaan naar de kruising met Oldenzaalsestraat.
Toen de hij bij groen licht de kruising op reed, kwam het tot een aanrijding met een 20-jarige automobilist uit Hengelo, die vanuit het centrum over de Oldenzaalsestraat de kruising op reed.
Beide auto's raakten bij de daarop volgende aanrijding onherstelbaar beschadigd, waarbij ook een lichtmast sneuveld.
De bestuurders en een 24-jarige passagier raakten gewond.
De twintigjarige bestuurder verklaarde bij oranje licht te zijn doorgereden.
-
Foto's: Michel Hofsté


Dinsdag 10 maart 2009

A28 / Assen: gewonde en file door verkeersongeval tussen touringcar en bestelauto
Een gewonde en een file van zo'n drie kilometer na een ongeval op de A28, vanmiddag bij Assen.
Een bestelauto was achter op een touringcar van Stutvoet Reizen uit Oude Pekela gereden.
De bestuurder van de bestelauto moest door de brandweer uit de auto worden geholpen. Hiertoe werd de deur uit de wagen geknipt.
-
De bus had dusdanige schade opgelopen, dat het voertuig moest worden afgesleept. Over de oorzaak van de aanrijding is niets bekend.
De politie heeft de sporen vastgelegd. De zwaar beschadigde  bestelauto zal na de spits uit de sloot worden getakeld.
Foto's: Persbureau Meter


Emlichheim: Jeugdbrandweer werkt mee aan jaarlijkse Milieubeschermingsdag
Zoals ieder jaar vond op de eerste zaterdag van maart weer de "Umweltschutztag" plaats.
Zo'n twintig leden van de Emlichheimer Jeugdbrandweer zamelden -samen met andere organisaties- tussen 09:00 en 12:00 uur het afval van onze medeburgers in.
Je staat verbaasd van wat er allemaal weggegooid wordt: van huisvuil, oude autobanden en fietsen tot flessen; kortom: alles, dat sloddervossen zoal laten rondslingeren.
Tegen de middag kwam iedereen bij elkaar om de milieubeschermingsdag met erwten- of goulashsoep af te sluiten.
Hopelijk doen volgend jaar nog meer mensen aan de opruimaktie deel of: laat men minder vuil achter.
Want van een schoon milieu profiteren we allemaal....

-
Foto's: Andreas Heck - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Arrow-zenders krijgen geen betalingsuitstel  
De afgelopen dagen heeft de crew van Arrow Rock Radio en Arrow Jazz met een geld-inzamelingsactie naarstig getracht het naderende einde van de FM-uitzendingen van de zenders te voorkomen. Het heeft niet mogen baten: Arrow krijgt van het Agentschap Telecom geen betalingsuitstel en het Agentschap hoeft dit van de rechter in Rotterdam ook niet te verlenen, zo bleek uit een uitspraak, die gisteren bekend werd gemaakt.
Arrow heeft een betalingsachterstand van bijna negen miljoen Euro voor het gebruik van de FM-frequenties.
Het bedrijf zal haar FM-uitzendingen om middernacht moeten staken.
De uitzendingen via de kabel en via Internet gaan naar verluidt wel gewoon door. Meer info

Maandag 9 maart 2009

Assen: vrouw overleden na aanrijding met SRV-wagen
Een snorfietsster (76) is maandagochtend zwaar gewond geraakt bij een aanrijding met een rijdende winkel op de Thorbeckelaan / Molenstraat in Assen. De vrouw kwam van rechts, maar kreeg geen voorrang van de bestuurder van de winkelwagen.
Het slachtoffer werd naar het UMC in Groningen vervoerd, waar ze later overleed
-
Het traumateam kwam met de heli ter plaatse om medische hulp te verlenen.
De politie heeft ter plaatse het ongeval vastgelegd en de fiets onderzocht op sporen.
De Thorbeckelaan werd hiertoe zo'n twee uur afgesloten.
Foto: Persbureau Meter


Opsporing Verzocht: grootscheepse diefstallen op hengelsportbeurs
AVRO’s TV-programma "Opsporing Verzocht" besteedt dinsdagavond 10 maart aandacht aan de volgende zaken:

Zwolle: Diefstal op vissersbeurs

In de nacht van 6 op 7 februari werd vanaf de Europese karpervissersbeurs Carp 2009 in de IJsselhallen voor meer dan 60.000 euro aan exclusieve vissers-artikelen gestolen.
Op vrijdagavond 6 februari bouwden de deelnemers hun stand op. Toen zij de volgende dag terugkwamen voor de opening van de beurs, merkten diverse standhouders, dat er voor kapitalen aan spullen uit hun stands verdwenen was.
De gestolen spullen zijn exclusieve en zeer kostbare gespecialiseerde benodigdheden voor de karpervisserij, die alleen kenners op waarde kunnen schatten. Het kan dan ook bijna niet anders, of de spullen zijn voor eigen gebruik gestolen of zullen ergens in Europa in kringen van karpervissers te koop worden aangeboden.
Van één van de standhouders werd o.a. een groot aantal "voerboten" gestolen. Dit zijn radiografisch bestuurbare bootjes, die het water op worden gestuurd om op plekken, waar de visser zelf niet kan komen, aas en/of een lijn uit te zetten.
Deze boten zijn allemaal handgemaakt, van hoogwaardige kwaliteit en van kostbare materialen vervaardigd.

Zwolle-Zuid: overval Plusmarkt


Daarnaast besteedt het programma nogmaals aandacht aan de overval op de Plusmarkt aan de Van der Capellenstraat in winkelcentrum Zwolle-Zuid. Die vond plaats op donderdagavond 21 februari 2008. Daarbij werden ruim drie kwartier lang meerdere jonge medewerkers van het bedrijf vastgebonden en van hun vrijheid beroofd. Zij werden bedreigd met een mes en een vuurwapen. Eén van hen moest onder bedreiging de afstortkluis openen. De daders gingen er met de dagopbrengst vandoor.
De uitzending begint om 21:45 uur op Nederland 1 en wordt woensdag 11 maart om 10.05 uur herhaald op Nederland 2.


Noordscheschut: schoorsteenbrandje in woning aan de Drostenraai
Vanmiddag rukte de brandweer uit voor twee schoorsteenbranden rond Hoogeveen.
De eerste (foto's) vond plaats aan de Drostenraai in Noordscheschut, waar het rookkanaal van een woning vlam had gevat.
Hiervoor rukte de brandweer van Hoogeveen uit met een tankautospuit en de hoogwerker.
In dit geval waren er gelukkig weinig rook en vlammen te zien aan de buitenkant van het pand en binnen leek de schade ook mee te vallen.
-
Na controle met de warmtebeeldcamera werd de brandende inhoud (hout) van de haard in een emmer gegooid en met water uit de TAS geblust.
De Zuidwoldiger brandweer rukte uit kort daarop naar de Slagenweg in hun domicilie, voor de tweede schoorsteenbrand van deze middag .
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hollandscheveld: de put gedempt...?
De beruchte Y-vormige ongelukssplitsing in de Riegshoogtendijk ter hoogte van de 31e Wijk is vandaag aangepakt.
In een poging om te voorkomen, dat weggebruikers nog de neiging krijgen om rechtdoor over de "punt" te rijden, zijn er vandaag struiken geplant.
Of dat, samen met het schrikhek, voldoende is om paniekreacties en ongelukken te voorkomen ?
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Vollenhove: auto in sloot na achtervolging door politie (update)
Op de N331 (Oppen Swolle) is zondagavond een Ford Probe na een achtervolging door de politie in een sloot beland.
De politie gaf de bestuurder (een 38-jarige man uit Steenwijkerland)  een stopteken, maar die ging er met hoge snelheid vandoor, waarop de politie de achtervolging inzette. De bestuurder verloor de controle over zijn voertuig, dat in de sloot belandde.
Snel werden de brandweer van Zwartsluis alsmede de ambulancedienst hiervoor opgeroepen.
De politieagenten haalden de man uit zijn voertuig en sloegen hem gelijk in de boeien.
-
Zijn verwondingen bleken mee te vallen, want na een controle in de ambulance werd de man -nog steeds geboeid- overgebracht naar het politiebureau. De man reed in een niet verzekerde en niet gekeurde auto, had speed bij zich en had bovendien nog diverse boetes openstaan.
De verkeersongevallenanalist heeft de sporen vastgelegd, waarna de Ford Probe door bergingsbedrijf Hooikammer uit de sloot werd getakeld. Meer info volgt in de loop van de morgen.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl
( Meer foto's volgen )


Zondag 8 maart 2009

A28 / Beilen: veel schade door ongeval met busje
Er ontstond vanmiddag rond 15:50 uur een ravage op de A28 bij Beilen, toen een personenbusje met vijf inzittenden van de weg raakte en via de vangrail weer de A28 op vloog, om uiteindelijk op de linkerbaan tot stilstand te komen.
De inzittenden raakten wonderwel niet gewond, maar werden voor de zekerheid toch door het ambulanceperoneel even nagekeken.
In de file, die na de aanrijding ontstond, gebeurde een kop-staart-botsing. Twee auto's moesten dientengevolge worden afgesleept.
De inzittenden van deze voertuigen konden ter plaatse door het ambulancepersoneel worden geholpen.
Het verkeer werd via de vluchtstrook langs het ongeval geleid.
Foto's: Dennis Groen / Persbureau Meter


Coevorden: straatrace eindigt in sloot - bestuurder neemt de benen
Zondagmiddag zagen getuigen een Jaguar en een BMW 316I met zeer hoge snelheid over de Printer rijden in de richting van de Wethouder J.B. Hemelweg. De race eindigde voor de BMW in de bocht bij Petstra Caravaning, toen de bestuurder de macht over het stuur verloor en de auto overdwars de berm en vervolgens de sloot in dook, voor de firma Raab Karcher.
De bestuurder wachtte de komst van de politie niet af, maar maakte zich spoorslags uit de voeten.
Hij had zo veel haast, dat de motor nog liep, toen de politie op de Printer aankwam.
De Coevorder brandweer arriveerde met een tankutospuit en de waterongevallenwagen.
Twee brandweerduikers en twee man in waadpakken zochten direct de auto en de sloot af naar eventuele slachtoffers.
De kraan van het haakarmvoertuig van de Emmer brandweer werd ingezet om de auto uit de plomp te tillen en ook onder de BMW te zoeken naar mogelijke slachtoffers. Die bleken er gelukkig niet te zijn.
Berger de Jong had er dus een makkie aan om het wrak op te laden.

De bestuurder - een 21-jarige man uit Coevorden- werd later door de politie aangehouden. Hij had de auto van een kennis zonder diens toestemming meegenomen .
Foto: Peter Kramer


Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.