Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Maart 2009 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 22 maart 2009

Kampen: Seicento tegen paaltje: passagiere gewond
De brandweerkorpsen van Kampen en IJsselmuiden werden vanmiddag opgeroepen voor een verkeersongeval, waarbij een vrouw gewond was geraakt.
Op de IJsselkade was een zwarte Fiat Seicento op een paaltje gereden, waarna het voertuig voor een woning tot stilstand kwam.
De bijrijdster is onder begeleiding van brandweer en ambulancemedewerkers uit de auto gehaald en naar een ziekenhuis overgebracht.
De bestuurder mankeerde niets en gaf ondertussen een verklaring aan de politie.
-
Een medewerker van de gemeentewerken van Kampen heeft het paaltje vervangen voor een nieuw exemplaar.
De negen jaar oude Seicento is afgesleept door berger Leerentveld.
Tijdens deze werkzaamheden was de IJsselkade voor een groot deel afgesloten voor het verkeer
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Emmen: negenjarige (!) automobilist crasht tijdens "rijles"

Een jongetje van negen is zondagmiddag even na half zes ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Michel Ardanstraat in het  nieuwe gedeelte van het Emmer bedrijventerrein Bargermeer.
Het kind bestuurde een zestien jaar oude rode Honda Civic Silverstone, die van de weg raakte en met de neus tegen een slootwal tot stilstand kwam. Het negenjarige knaapje raakte buiten westen.
Hij is na de primaire behandeling met de traumaheli overgevlogen naar Universitair Medisch Centrum in Groningen.

Naast het kind zat een 33-jarige Haarlemmer, die het kind volgens getuigen "rijles" gaf.
De "rijinstructeur" liep een hoofdwond op, toen hij met zijn hoofd tegen de voorruit sloeg, omdat hj kennelijk geen veiligheidsgordel droeg.
Verkeersopngevalsanalisten van de Regiopolitie Drenthe hebben de opmerkelijke zaak grondig onderzocht, waarna personeel van bergingsbedrijf de Jong het wrak optakelde en afvoerde.
Foto's: Persbureau Meter


Borger: automobilist rijdt tegen boom
Zaterdagavond tegen half twaalf botste een personenauto op de Drouwenerstraat in Borger tegen een boom.
De bestuurder raakte gewond, nadat hij de macht over het stuur verloor, de auto van de weg raakte en tegen een boom botste.
Het voertuig kwam op de weg tot stilstand.
De opgeroepen brandweer hoefde de man niet uit de auto te halen en kon zich beperken tot het schoonmaken van de weg.
De bestuurder ging per ambulance naar het ziekenhuis. De zwaar beschadigde auto moest door een berger worden weggesleept.
Foto: www.112kanaalstreek.nl

Zaterdag 21 maart 2009

Scheerhorn (D): vrachtwagencombinatie op z'n kant
Zaterdagmiddag tegen kwart over een werd een beroep gedaan op de vrijwillige brandweer van Hoogstede voor een hulpverlening.
Aan de Kanalstrasse in het gehucht Scheerhorn was een trekker met oplegger, geladen met 25.000 liter gier, in de rechterberm gekanteld, na een boom geramd te hebben. Een deel van de lading stroomde hierdoor over een akker.
De bestuurder had geluk: hij kon de cabine zonder kleerscheuren verlaten.
De brandweer van Hoogstede, die uitrukte met vier voertuigen, werd daarom ingezet ter beveiliging van de ongevalslokatie en voor het reinigen van het wegdek.
Omdat bij de alarmering de omvang van de schade nog niet duidelijk was, werd ook de brandweer van Ringe-Neugnadenfeld opgeroepen.
Deze twee brandweerwagens waren echter slechts kort op de plaats des onheils en dat gold ook voor de twee opgeroepen ambulances.
De berging werd verzorgd door een gespecialiseerd bedrijf uit Osterwald, nadat de resterende lading in een andere tanker was overgepompt.

Het was het twintigste ongeval sind 11 januari, waarbij een vrachtwagen betrokken was in het werkgebied van Kilroy .
De de helft van alle gevallen speelde onoplettendheid of oververmoeidheid van de vrachtwagenbestuurder een bepalende rol.
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Almelo: gevaarlijke brand in magazijn van winkel aan de Grotestraat snel geblust
Zaterdagmiddag tegen half vijf werd de Almelose brandweer gealarmeerd vanwege een brand in een winkelpand van perzische tapijtenhandel Golnari aan de Grotestraat in Almelo-centrum.
Hoewel er rook uit het pand kwam, bleek het vuur te woeden in een grotendeels houten opslagplaats van een beddenzaak, die achter de winkel gelegen was.
Vanwege de gevaarzetting werd al snel opgeschaald naar "middelbrand" en even later naar "grote brand", maar de spuitgasten slaagden er al snel in, het vuur te bedwingen, zodat uitbreiding naar aangrenzende bebouwing werd voorkomen. De schade bleef daarom beperkt.
Het voorval trok veel bekijks en de omgeving werd dan ook al snel "afgelint" om overlast te voorkomen.
Onderzoek moet uitwijzen, wat de oorzaak van de brand is geweest. Brandstichting wordt niet uitgesloten
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Dedemsvaart: meisje van twee valt in onbewaakt moment in water Jonkerswijk (update)
Een meisje van twee jaar oud is vanmiddag in een onbewaakt moment in het water van de Jonkerswijk in Dedemsvaart gevallen.
De vader van het kind miste zijn dochtertje en vond het kind in het water. Het meisje, dat bewusteloos was, toen ze uit het water werd gehaald, is door voorbijgangers gereanimeerd, totdat dat werk door ambulancepersoneel werd overgenomen.
Het Mobiel Medisch Team, dat met de traumaheli Lifeliner 4 op een grasveld aan de van Rooyens Hoofdwijk landde, verleende hen assistentie.
Hierna werd het slachtoffertje per ambulance onder politiebegeleiding met hoogste spoed naar het Sophia-ziekenhuis vervoerd, waar zaterdag-avond door de persvoorlichter gemeld werd, dat ze overleden was. Tegen half elf die avond werd dit overlijdensbericht echter herroepen.
Bij het vertrek van de heli hadden sommige toeschouwers niet in de gaten, dat ze te dicht bij en in een zanderige omgeving stonden.
In plaats van een riant uitzicht op de start van de heli werden ze getracteerd op een zandstorm...

Naschrift: uit betrouwbare bron hebben we vernomen, dat het meisje zondagmiddag rond 16:00 uur is overleden in het UMCG.
Het meisje was zaterdagmiddag  met spoed naar het UMCG overgebracht, nadat er toch wat adem- en hartactiviteit was vastgesteld in het Sophia-ziekenhuis Zwolle. Na de laatste hersenscan in het UMCG bleek echter, dat de hersenactiveit helaas nagenoeg nihil was en het kind geen overlevingskansen meer had.
De ouders besloten toen, de organen van hun  kind voor donatie ter beschikking te stellen.
Gisteravond kwam het nieuws, dat die avond twee ernstig zieke kinderen de nieren van het overleden meisje geïmplanteerd hebben gekregen.
Ook de hartkleppen van het meisje zijn bewaard en kunnen binnen vijf jaar gebruikt worden om het leven van een ernstig ziek kind te redden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Persbureau Meter


Vrijdag 20 maart 2009

Hardenberg: TRIALS nu van start in Overijssel
De meeste KILROY-lezers kennen Trials inmiddels wel, maar voor de nieuwkomers: de Trials "ultimate driving test" is een prima manier voor jongeren (met een rijbewijs) tot en met 27 jaar oud om hun rijvaardigheid een trapje op te schalen.
Tot deze ééndaagse aanvullende rij-opleiding behoren o.a. rem- en uitwijkproeven op een nat en een droog wegdek, rijden door de berm en:
zelf (in het verkeer!) rijden met een grote vrachtwagen.
Bij de opleiding, die eigenlijk € 265 kost (maar waar jij (door subsidies) zelf maar € 50 voor neer hoeft te leggen), ben je een hele dag bezig je rijvaardigheid op te krikken en is een lunch inbegrepen.
Bovendien krijg je bij sommige verzekeraars (zoals Univé) ook nog een twee treden korting, dus kan het certificaat, dat je aan het eind van de dag krijgt, je nog geld opleveren ook !
Zoals we in december al aankondigden: Trials draaide al enige tijd in de drie noordelijke provincies, Zeeland, Limburg en Utrecht en ging vrijdag 20 maart op de parkeerplaats van de Evenementenhal in Hardenberg van start voor inwoners van de provincie Overijssel.
Een dikke dertig deelnemers (m/v) startten vrijdagmorgen de opleiding in hun eigen auto of een wagen van Trials en hadden zonder uitzondering de dag van hun leven, zo bleek uit de enthoudiaste reacties.
Ze leerden o.a. hoe je je auto onder moeilijke/riskante omstandigheden kunt beheersen, maar ontdekten ook hun eigen tekortkomingen en het effect van een paar kilometer snelheidsverschil, als je snel moet reageren.
Zie ook www.trials.nl
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Ter Apel: jonge automobiliste uit Emmercompascuum ernstig gewond na ongeval
  Een achttienjarige automobiliste uit Emmer Compascuum is donderdagavond even na elf uur  op de Munnekemoer Oost tussen Ter Apel en Emmercompascuum ernstig gewond geraakt.
Een man, die achter haar reed, zag dat de vrouw te hard reed. De getuige wist, dat er een bocht in de weg zat en minderde vaart.
De auto van de vrouw liep op hem uit, waarna haar wagen van de weg raakte en tegen een boom botste.
De vrouw was tijdens het ongeval vermoedelijk de naastgelegen sloot in geslingerd, want haar kleren waren nat.
Ze wist zelf uit de sloot te komen. De auto raakte zwaar beschadigd en het motorblok lag naast de auto op het fietspad.
De toestand van het slachtoffer is stabiel, maar ze is met een armfractuur, rugletsel en inwendig letsel naar een ziekenhuis gebracht.
De politie maakt een registratie van het ongeval. De brandweer van Ter Apel verleende bijstand.
Foto: Persbureau Meter


Donderdag 19 maart 2009

Daarle: schoorsteenbrand woning aan de Piksenweg
Donderdagavond om 19:23 uur werd de brandweer van Den Ham en -even later- de hoogwerker uit Nijverdal opgeroepen voor het bestrijden van een schoorsteenbrand in een woning aan de Piksenweg in Daarle.
Bij aankomst bleek het te gaan om een kleine brand.
De brandweer heeft de hoogwerker opgesteld om een controle uit te voeren, waarna de korpsen weer konden inrukken naar de karzerne.
Foto: Kees Verwijs - www.cvfire.tk


A28 / De WIjk: bestelwagen in de sloot
Een vrachtwagentje is donderdag tegen de avond op de A28 bij De Wijk van de weg geraakt en de sloot in gedoken.
De chauffeur raakte gewond en is naar een ziekenhuis overgebracht.
Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. De berger heeft het beschadigde voertuig uit de sloot getakeld en afgesleept.
De opgeroepen brandweer van Noordwijk kon in de kazerne blijven. Het verkeer ondervond geen hinder van het ongeval.
Foto's: Persbureau Meter


Hoogeveen: recherche onderzoekt woning
De Technische Recherche heeft donderdag onderzoek gepleegd in een woning aan de De Ruijterstraat in Hoogeveen.
Dit gebeurde, nadat een meisje van acht maanden in kritieke toestand uit het huis is gehaald en overgebracht naar het UMC in Groningen.
Het kindje is gereanimeerd en met spoed overgebracht naar het UMCG. Hierbij kwam ook het Mobiel Medisch Team in actie.
Volgens de politie is het onderzoek een standaardprocedure, die altijd in deze gevallen wordt gevolgd.
.
De politiewoordvoerder wil niet bevestigen, dat verdachte omstandigheden aanleiding voor het onderzoek zijn.
In de loop van de middag is de woning, die tot dan toe door twee agenten werd bewaakt, weer vrijgegeven.
Onder wat voor omstandigheden het kindje in de woning is aangetroffen, is onduidelijk.


Vries: brandende auto tegen bedrijfspand
Door snel optreden kon de brandweer overslag van een brand, die was ontstaan in het motorcompartiment van een auto, woensdagavond voorkomen bij een bedrijf aan de Tynaarlosestraat in Vries.
De brandweer van de post Vries kon na een eerste blusactie de auto, die dicht bij het pand stond, wegduwen.
Hierna bluste en koelde de brandweer de buitenmuur van het pand. Ook de brand in de auto werd door de brandweer geblust.
Over de oorzaak is niets bekend.
Foto: Persbureau Meter


Blijham: spektaculaire reddingsactie voor paard
 
Een paardentrailer met daarin twee volwassen paarden is dinsdagavond tegen een boom geklapt, toen de trekkende personenauto op de Winschoterweg in Blijham (Gr) van de weg raakte.
De paardentrailer sloeg om en botste zijdelings tegen een boom, waarna er een ravage ontstond.
Eén paard was op slag dood; het andere ander leefde nog, maar was onder het overleden dier terechtgekomen.
De brandweer kwam er aan te pas om het beknelde paard te redden.
Met veel inspanning werd het dode paard van het levende dier getakeld en leek dit paard er ook nog eens goed vanaf te zijn gekomen.
De eigenares sloot het edele dier liefdevol in de armen. 
Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend gemaakt.
Foto: Patrick Boere - Persbureau Meter


Barger Oosterveld: hennepkwekerij onder vloer van café
 
In de kruipruimte onder de vloer van café Murphy's in Barger Oosterveld heeft de politie woensdag een hennepplantage opgerold.
Er zijn twee personen aangehouden.
De hennep (1.079 planten) is inmiddels verwijderd en vernietigd, evenals de apparatuur.
De politie heeft nog geen idee, hoe vaak er geoogst is.
Aangezien de stroom illegaal werd afgetapt, is de electriciteitsvoorziening afgesloten en de meterkast in beslag genomen.
De 38-jarige eigenaar en diens broer (43) uit Barger Oosterveld zijn aangehouden.
Foto: Persbureau Meter


Woensdag 18 maart 2009

Rheeze: schuurtje naast stacaravan zwaar door brand beschadigd
Woensdagavond kreeg de Hardenberger brandweer bevel om uit te rukken naar een camping aan de Grote Beltenweg in Rheeze, waar een caravan in brand zou staan. Volgens de melding bestond de kans, dat de brand zich zou uitbreiden.
Bij aankomst bleek, dat niet de (sta)caravan, maar een houten schuurtje ernaast  in brand stond en dat de vlammen zich inmiddels al te goed begonnen te doen aan de kunststof buitenwand van de stacaravan.
Hoewel de ergste vlammen snel gedoofd konden worden, bleek het toch nog een flinke klus, de brandhaardjes onder het metalen namaak-dakpannen dak te blussen.
Met de nodige moeite verwijderden de brandweerlieden de vastgespijkerde platen en blusten ook de laatste vlammetjes.
Het houten schuurtje en de inhoud werden zeer zwaar beschadigd. Er vielen geen gewonden: de eigenaar was niet aanwezig.
-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Haarle: auto met vijf inzittenden rijdt in op tegemoetkomende vrachtwagen

Met verbijstering merkte de bestuurder van een trekker met oplegger, die op de N35 onderweg was naar een mengvoerleverancier in Raalte, dat een hem tegemoetkomende personenauto langzaam maar zeker op de verkeerde weghelft begon te rijden.
De schrik van de trucker werd nog groter, toen hij ontdekte, dat er vóór in de auto een bestuurster en een man zaten en op de achterbank drie kinderen en dat een aanrijding niet meer te vermijden was.
De chauffeur koos voor de einge overgebleven optie en stuurde de met "Chocopower"* geladen combinatie de rechter berm in, maar deson-danks raakte de personenauto de trekker aan de linker-voorzijde; zij het niet volledig frontaal.
De vrachtwagencombinatie kantelde in de berm en kwam deels in een droge sloot tot stilstand. De chauffeur overleefde de aanrijding zonder kleerscheuren, maar z'n wagen liep zware schade op en de lading werd over het fietspad, in de berm en in een bosperceeltje verspreid.
De ravage was groot.

De volwassenen in de personenauto raakten gewond. De bestuurster moest "uitgeknipt" worden; de passagier werd door de brandweer en ambulacepersoneel uit de auto geholpen.
Eén van de kids op de achterbank liep (naar verluidt) een gebroken vinger op; de andere twee bleven ongedeerd.
De berging van de beide voertuigen -met name de vrachtwagen- was geen eenvoudige klus. Nadat de lading uit de oplegger was geladen, werd de combinatie met twee zware bergingswagens van de firma's Wolves (Wierden) en Vorgers ( Borne) weer op de banden gezet.
De N35 was tot zonsondergang voor alle verkeer afgesloten tussen Raalte en Nijverdal.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media
* varkensvoer op basis van gemalen overjarige chocolade


Hoogeveen: beginnend bestuurder met auto tegen boom
De bestuurder van een Peugeot 306 is dinsdagavond tegen middernacht op de Zuidwoldigerweg, ter hoogte van het viaduct over de A28, de macht over het stuur verloren, toen hij meer aandacht had voor zijn radio dan voor de weg.
De auto raakte in de rechterberm, schoot door een heg en knalde met de bestuurderskant tegen een boom.
De auto kwam achterstevoren, aan de andere kant van het fietspad, tot stilstand, na rakelings langs een fietser te zijn gegaan.
De bestuurder was zelf in staat om telefonisch de hulpdiensten in te schakelen.
.
Volgens omstanders, die te hulp schoten, had de bestuurder verklaard, dat hij pas negen dagen zijn rijbewijs had.
Hij had lichte verwondingen opgelopen en werd per ambulance naar het Bethesda ziekenhuis gebracht.
De Peugeot was total-loss.


Schüttorf: vijf nieuwe voertuigen voor hulpverleners in Grafschaft Bentheim

Dinsdagavond vond voor de brandweerkazerne in Schüttorf bij Lingen (D) de feestelijke overdracht plaats van vijf nieuwe voertuigen: twee voor de regionale brandweer en drie voor het Duitse Rode Kruis.
Het meest opvallende voertuig was de enorme MAN truck, die voortaan dienst doet als ontsmettingsvoertuig voor de rampenbestrijding in de Landkreis Bentheim (Katastrophenschutz).
Niemand minder dan Minister van Binnenlandse Zaken Uwe Schünemann en de voorzitter van het Duitse Rode Kruis kwamen naar Schüttorf om de belangstellenden toe te spreken en formeel de sleutel te overhandigen, waarmee de overdracht symbolisch plaats vond.
Vier van de vijf voertuigen waren nieuw en worden met name ingezet als materiaalwagens voor de Katastrophenschutz; het vijfde voertuig was een brandweerwagen van bouwjaar 1987, die oorspronkelijk dienst deed in Schleswig-Holstein (vijfde foto) en voor een zacht prijsje overgenomen werd, waarna het voertuig met veel liefde en inzet door plaatselijke brandweerlieden volledig opgeknapt werd.
Het had bij de overname slechts 12.000 km op de teller staan !
De nieuwe voertuigen worden niet alleen in Duitsland, maar ook bij eventuele grote rampen in Nederland ingezet.

-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hooghalen: Volkswagen kever '73 in brandt
Een VW Kever uit 1973 is dinsdagavond zwaar beschadigd door brand op de A28 bij Hooghalen.
De bestuurder merkte, dat de motor begon te roken, waarna hij de oldtimer direct op de vluchtstrook neer zette en 1-1-2 belde.
-
De brandweer van Beilen kon helaas niet voorkomen, dat de auto grote schade opliep.
Vanwege de brand moest de rechter rijstrook afgesloten worden voor het verkeer.

Dinsdag 17 maart 2009

De Krim: verkeersongeval tussen bestelauto en brommobiel
Een inwoonster van Coevorden liep dinsdagmiddag licht hoofdletsel op bij een verkeersongeval op de grens van de Krim en Coevorden.
De vrouw reed met haar brommobiel vanaf de Nieuwe Dijk de kruising met de N377 op zonder voorrang te verlenen aan een bedrijfswagen van een koeriersbedrijf, die over de Krimweg richting de Krim reed.
De bestelwagen ramde het 45-km/uur-autootje ter hoogte van het voorwiel en duwde het een meter of tien over de kruising.
De brommobiliste liep voor zover bekend slechts lichte hoofwond op, maar werd vanwege mogelijk nekletsel op een wervelplank gefixeerd en voor controle naar een ziekenhuis overgebracht. De bestelwagenbestuurder bleef ongedeerd.
Hij kon, na afhandeling van de administratieve handelingen en de obligate botsen=blazen-blaastest, met een collega meerijden om zijn afleverwerkzaamheden te voort te zetten.
-
-
Het ongeval werd vastgelegd door een verkeersongevalsanalist van de Regiopolitie Drenthe.
Beide voertuigen waren zwaar beschadigd en voor de brommobiel betekende de crash het definitieve einde van zijn vervoerstaak.
Voor de gealarmeerde Coevorder brandweer was geen levensreddend werk weggelegd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dalfsen: middelbrand = vergeten pannetje op het gas...
De brandweer van Dalfsen rukte vanmiddag met hoogste spoed uit vanwege een binnenbrand aan de Nieuwe Uitleg in Dalfsen.
Waarschijnlijk werd vermoed, dat er nog iemand in het betreffende pand aanwezig was, want kort na de eerste melding werd er opgeschaald naar "middelbrand". De omgeving werd dan ook ruim "afgelint".
Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen: de "binnenbrand" betrof een vergeten pannetje op het vuur.
De schade bleef beperkt tot wat rookoverlast en waarschijnlijk was het enige slachtoffer een stukje vlees....
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Slagharen: bromfietser licht gewond door aanrijding
Een inwoner van Slagharen liep dinsdagmorgen beenletsel op bij een aanrijding op de Herenstraat.
De jonge man reed op zijn Yamaha bromfiets in noordelijke richting, toen een hem tegemoetkomende automobiliste de bromfietser over het hoofd zag en met haar Peugeot 206 naar de ingang van de begraafplaats afsloeg.
Bij de daarop volgende aanrijding werden zowel de brommer als de auto flink beschadigd; de bromfietser liep kneuzingen aan beide benen op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.
De uit Mariënberg afkomstige automobiliste bleef ongedeerd.
-
-
De aanrijding kon worden afgehandeld met het invullen van het Europees schadeformulier.
Berger Autax bracht de auto naar een schadeherstelbedrijf in Hardenberg.
Doordat de auto de toegang van de begraafplaats blokkeerde, moesten de daar aanwezige onderhoudsploeg en hun voertuigen enige tijd wachten, totdat de auto van de kruising verwijderd was.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N381: twee zwaar gewonden na verkeersongeval
De provinciale weg N381 - Twee Provinciënweg (Emmen - Drachten) deed in de afgelopen nacht weer van zich spreken.
Op deze inmiddels door z'n vele en ernstige ongevallen beruchte
route ontstond rond 02:00 uur een grote ravage, toen in een flauwe bocht een Citroën Nemo bestelauto en een (door een 28-jarige inwoner van Oude Pekela bestuurde) tankwagen, frontaal op elkaar botsten.
Beide chauffeurs raakten ernstig gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De uit Assen afkomstige 53-jarige bestelautobestuurder raakte bekneld in zijn voertuig  en moest door de brandweer bevrijd worden.
Naast de brandweerkorpsen van Hoogeveen en Westerbork werden twee ambulanceteams en het Mobiel Medisch Team uit Groningen ingezet.
De met 30 ton meel geladen tankauto kantelde na de aanrijding in de bermsloot; de bestelauto kwam in de berm tot stilstand.
De wrakstukken lagen over zo'n 150 meter over de weg verspreid. Verkeersongevalsanalisten van de Drentse regiopolitie hebben de sporen ter plaatse opgenomen om de oorzaak te achterhalen.
Over de exacte toedracht is nog niets bekend, maar dat één van de voertuigen op de verkeerde weghelft terecht is gekomen, is zeker.
De N381 tussen Wezup en Westerbork was dinsdag tot ca 13:00 uur afgesloten vanwege de berging van de tankwagen.
De klus werd geklaard door berger Kraal uit Hoogeveen.

Overigens is de provinciale weg vorig jaar door Rijkswaterstaat gereconstrueerd om deze veiliger te maken.
De N381 wordt niet voor niets de dodenweg genoemd.
Foto's: Dennis Groen - Persbureau Meter


Coevorden: nieuwe tankautospuiten voor Coevorden en Schoonoord
Maandagmiddag leverde de Hoogeveense firma HDS twee nieuwe tankautospuiten af bij de brandweerkazerne in Coevorden.
Het ene voertuig (kenteken BV-TS-29) wordt binnenkort in gebruik genomen door het korps Coevorden en vervangt de oude Volvo TAS (roepnummer 51.12) die nu nog dienst doet. (foto rechtsonder).

Het tweede voertuig (kenteken BV-TG-28), dat eveneens gebouwd is op een MAN TGM-15-240 chassis en nagenoeg identiek is aan het andere, gaat naar de groep Schoonoord. De bluswatertankinhoud is 1500 liter.
Naar verluidt worden er de komende periode in totaal zestien van deze nieuwe voertuigen aan de Drentse brandweer uitgeleverd.
-
Uiteraard genoten de aanwinsten volop interesse van de toekomstige gebruikers en er werd al menig proefritje in en rond Coevorden gemaakt.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Maandag 16 maart 2009

Coevorden: man gewond bij brand in tuinschuurtje aan de Prins Bernhardlaan
Even voor 14:00 uur vanmiddag brak er brand uit in een tuinschuurtje achter een woning aan de Prins Bernhardlaan in Coevorden, waarbij als bijzonderheid werd doorgegeven, dat er explosieve stoffen aanwezig konden zijn.
Voordat de brandweer arriveerde, had een vrouw -vermoedelijk de buurvrouw- het slachtoffer (de man des huizes), die voor de schuur op de grond lag, al uit de buurt van de vlammen weten te halen.
Het slachtoffer is daarna door politiemensen in veiligheid gebracht en na eerste behandeling per ambulance afgevoerd.
Over de aard en de ernst van zijn verwondingen en de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
De brand in de tuinschuur (waarin de 45-jarige man des huizes modelboten bouwde) en het vuur in de er naast staande coniferenhaag waren snel onder controle, maar het schuurtje en de inhoud gingen volledig verloren.
De wijde omgeving van de woning was bedekt met een laagje witte asschilfers, afkomstig van de brandende coniferen.

Het slachtoffer is vrachtwagenchauffeur, die vanwege letsel, dat hij onlangs opgelopen had, toen zijn truck in de Velsertunnel door een 80-tons telekraan van achteren werd aangereden, in de ziektewet zat. De politie sluit brandstichting niet uit en onderzoekt de zaak derhalve.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Slagharen: beginnend bestuurder van de rondweg
Een beginnend bestuurder uit Radewijk reed vanmorgen over de Slagharense Weverijweg op weg naar school in Hoogeveen.
Wat er precies mis ging op deze 60-km-uur-weg kon hij zich achteraf niet meer herinneren, maar in de laatste bocht voor de aansluiting met de Herenstraat begon de auto te slippen en schoot dwars de weg over de sloot aan de linkerberm in .
Daar maakte de Honda Civic een kwart slag en kwam op z'n rechterzij tot stilstand.
De geschrokken bestuurder en z'n meerijdende buurjongen konden de zwaar beschadigde auto op eigen kracht verlaten.
-
Berger Autax takelde het onherstelbaar beschadigde voertuig uit de sloot en nam het mee naar de loods in Ommen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A28 / Pesse: vrouw gewond na slippartij
Een automobiliste (39) uit Appingedam is zondagavond rond 22:50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval, dat plaatsvond op de A28 tussen de afslagen Stuifzand en Pesse.
Uit de sporen op het wegdek en in de middenberm viel op te maken, dat de blauwe Peugeot 206 van de vrouw van de rechter rijstrook gekomen was en via de linker rijstrook in de middenberm tegen een groepje boompjes botste, waardoor de auto over de kop ging.
De vrouw verklaarde later tegenover de politie, dat ze van een andere weggebruiker geschrokken was.
De vrouw is zelfstandig uit de gekantelde auto gekropen en het alarm voor de brandweer van Koekange-De Wijk (!) en Hoogeveen werd afgeblazen. Ze werd in de middenberm gestabiliseerd en vervolgens naar de ambulance overgebracht.
Het verkeer richting Assen had nauwelijks hinder van de afhandeling van het ongeval.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zondag 15 maart 2009

Staphorst: geen gewonden bij aanrijding na voorrangsfout
Op het industrieterrein van Staphorst heeft zaterdagmiddag een aanrijding met materiële schade als gevolg plaatsgevonden.
De bestuurder van een op de Wethouder Timmerman rijdende witte Peugeot Partner zag bij het oversteken van de kruising met de Wethouder Klompstraat een rode Fiat Marea over het hoofd.
De Fiat werd vol in de flank geraakt, waarna deze om zijn as draaide en tegen een bord tot stilstand kwam.
Ditzelfde bord zorgde ervoor, dat de achterruit aan gruzelementen ging.
-
De inmiddels gearriveerde politie vernam bij de veroorzaker een dranklucht, waarop de man moest blazen.
Deze uitslag was dusdanig, dat er een ademanalyse aan het bureau gedaan moest worden.
De man verklaarde nog wel, dat hij gisteravond een feestje gehad had. Of de uitslag hier echt het gevolg van was, is nog niet bekend.
Beide voertuigen moesten worden afgesleept.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Hoogeveen: auto en afvalbak in brand
Aan de Roggekamp in Hoogeveen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03:00 uur een autobrand gemeld.
Ter plaatse stond een Skoda Octavia in brand, die aardig gevaarlijk bij het huis en de garage stond.
Omstanders hebben de auto een paar meter naar voren getrokken. Kort erna arriveerde de brandweer, die snel het vuur doofde.
Hoe de brand is ontstaan is vooralsnog onduidelijk.
Terwijl de spuitgasten nog bezig waren met het blussen van de auto, kwam er al een volgende melding binnen: achter winkelcentrum de Weide was een smeulende vuilcontainer aangetroffen achter het pand van de bakker. De brandweer kon door een snelle inzet erger voorkomen.
De twee voorvallen, op korte afstand van elkaar en nagenoeg tegelijkertijd, geven voldoende aanleiding om aan brandstichting te denken.
-
Bron: www.regiohoogeveen.nl

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.