Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Maart 2009 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 29 maart 2009

Hardenberg: schoorsteenbrand in restaurant de Rheezerbelten
Zondagmiddag even na vijven kwam er bij de Hardenberger brandweer een verontrustende alarmering binnen, die er op neer kwam, dat er een schoorsteenbrand in het rietgedekte restaurant de Rheezerbelten aan de Grote Beltenweg woedde.
De spuitgasten togen dus met spoed met een tankautospuit en de hoogwerker naar het opgegeven adres, maar ontdekten al ras, dat de schoorsteen niet in het bewuste rieten dak brandde, maar op het platte dak van het grote restaurant er achter.
.
Bovendien had personeel van het restaurant zelf al het nodige aan voorzorg gedaan, zodat de schoorsteen alleen nog geveegd hoefde te worden, waarna met de warmteveeldcamera nog even gecontroleerd werd op eventuele resterenbde warmtebronnen.
.
Ook dat lukte vlot en na ongeveer een half uur konden de spuitgasten -na een bakje koffie in het restaurant- retour kazerne.
De restaurantgasten zullen dus normaal kunnen genieten van hun maaltijd, maar voorlopig even moeten afzien van het knapperend haardvuur:
het restaurant kreeg een tijdelijk stookverbod opgelegd. 
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Farmsum: dode man in Eemskanaal gevonden
Aan het Eemskanaal Noordzijde is zondagochtend een dode man in het water gevonden.
Het zou, volgens niet-bevestigde berichten, gaan om een persoon, die al drie weken zoek was.
Duikers van de brandweer hebben de man uit het water gehaald. Hij is naar het UMCG gebracht voor nader onderzoek.
De brandweer van Delfzijl verleende assistentie bij het ongeval.
De schipper van één van de boten heeft de man in het water opgemerkt.
Omstanders meldden, dat drie weken geleden een man van één van deze schepen in het water was gevallen en niet meer is gevonden, tot zondagochtend het stoffelijk overschot boven kwam drijven.
Het zou niet om een misdrijf gaan, maar een ongeval.
Foto: Persbureau Meter
 

Goedenmiddag Gert en Rebekka
Ringe (D): Nederlanders in het kanaal
Zondagmorgen rond 05:11 uur werd er alarm geslagen voor de brandweer van Ringe-Neugnadenfeld. Hun assistentie was nodig voor een hulpverlening bij een verkeersongeval op de Höftestrasse, waar een Nederlandse auto vlak voor de brug in het Coevordener Picardie-kanal terecht was gekomen.
De twee inzittenden hadden het zinkende voertuig al op eigen kracht weten te verlaten en bleken ongedeerd te zijn.
De brandweer van Ringe, die met vijftien man en twee voertuigen was uitgerukt, haalde de Mitsubishi uit het water, waarbij de rubberboot van de brandweer van Emlichheim, die uit voorzorg uitgerukt was, niet meer gebruikt hoefde te worden.
De spuitgasten uit Emlichheim, die met twee voertuigen en tien man uitgerukt waren, konden na aankomst spoorslags retour kazerne.
De politie onderzoekt het voorval. De uitruk eindigde rond half acht.Zaterdag 28 maart 2009

Roswinkel: auto botst tegen boom: automobilist ernstig gewond
Vrijdagavond tegen 22:00 uur is een 44-jarige automobilist uit Musselkanaal ernstig gewond geraakt bij een éénzijdig ongeval op de Roswinke-lerstraat tussen  Roswinkel en Nieuw Weerdinge. Zijn auto was daar van de weg geraakt en tegen  een boom gebotst, waardoor die gelanceerd werd en nog eens twee bomen raakte, die door het geweld afbraken.
De brandweer en de ambulancedienst van Ter Apel hebben de man, die bekneld was geraakt, uit de auto gehaald.
In de ambulance is de man verder gestabiliseerd door de later ter plaatse gekomen arts en het Mobiel Medisch Team uit Groningen.
De man is naar het UMCG overgebracht, waar een bloedproef werd afgenomen, omdat men alcoholgebruik vermoedde.
Foto: Persbureau Meter


Nieuw Schoonebeek: rietgedekte boerderij brandt volledig af
In de afgelopen nacht rond 01:20 uur meldde een overbuurman, dat er rook uit een oude, maar bewoonde rietgedekte boerderij aan de Europa-weg kwam. De brandweer van Schoonebeek (en even later die van Klazienaveen en de autoladder uit Emmen) spoedden zich daarop naar het opgegeven adres, maar bij aankomst van de eerste tankautospuit sloegen de vlammen al uit de woning en was duidelijk, dat er van het pand niets meer te redden was.
Er werd al na enkele minuten opgeschaald naar "middelbrand", mede, omdat niet zeker was, of zich nog mensen in het pand bevonden.
Aan de zijkant van het pand stond namelijk een auto geparkeerd. Al snel bleek echter, dat de tweee bewoners afwezig waren.
De voorgevel van de boerderij stortte na enige tijd in, maar de auto (een twee jaar oude Dodge Ram SRT10 op LPG) en twee schuren, waarin twee paarden stonden, konden gered worden.
Mogelijk heeft de slechte bereikbaarheid van de lokatie (de Europaweg is over bijna de volle lengte wegens werkzaamheden afgezet) mede tot de ondergang van de woning gered. Het verkeer uit de richting Coevorden werd nu gedwongen vele kilometers om te rijden; o.a. over Weiteveen.
Foto: Don Stolwijk - U S Media
(Camera: Sony Alpha 300)

Vrijdag 27 maart 2009

Rijssen: aanhanger gekanteld op rotonde Reggesingel - Morsweg
Vanmiddag rond twaalf uur is een achter een vrachtwagen gekoppelde aanhanger gekanteld op de rotonde "de Lisdodde".
De aanhangwagen was geladen met groenafval.
Het verkeer ondervond weinig hinder van het opruimen van de lading, aangezien die kon worden overgeladen op de parkeerplaats bij het station.


A28: vrachtwagen van de weg
De bergingswerkers hebben vandaag een hele kluif gehad aan het takelen van een vrachtwagen, die tussen Assen en De Punt in de sloot van de A28 was geraakt.
Om het bergingswerk veilig te laten verlopen, werd een rijbaan van de A28 afgesloten, waardoor er een file van zo'n zes kilometer ontstond.
De met levensmiddelen geladen vrachtwagen, bestuurd door een 35 jarige man ut Grave, was door een klapband van de weg geraakt en de sloot ingereden.
De bestuurder kwam er goed vanaf; de vrachtwagen minder: die was zwaar beschadigd en moest na het takelen worden weggesleept.
Foto's: Persbureau Meter

Donderdag 26 maart 2009

Assen: gewonde bij verkeersongeval op de Peelo
Op de met verkeerslichten beveiligde kruising van de Peelo met de Aziëweg zijn vanavond twee auto's nagenoeg frontaal op elkaar gebotst.
De bestuurder van één van de wagens werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Beide auto's waren zo zwaar beschadigd, dat ze moesten worden afgesleept en als afgeschreven kunnen worden beschouwd.
De politie heeft ter plaatse de sporen vastgelegd om achter de oorzaak te komen. Hiertoe werd de kruising afgesloten.
De gealarmeerde Asser brandweer hoefde geen levensreddende handelingen te verrichten en kon terug naar de kazerne.
Foto: Persbureau Meter

N48 / Zuidwolde: zeven mensen ontsnappen aan de dood
Even na drie uur vanmiddag ontstond er op de N48 een forse ravage, toen een met kastanje tuinhout geladen vrachtwagen uit de koers raakte.
De truck raakte even voor het viaduct van de Oosterweg met de rechter wielen in de berm en begon te slingeren, toen de bestuurder teveel tegenstuur gaf. Bovendien begon de lading te schuiven, waardoor de slingerbeweging nog verergerd werd.
Het stuurloze gevaarte kwam recht op de Volkswagen Transporter bedrijfswagen met aanhanger van een bouwbedrijf af, maar diens bestuurder wist een frontale aanrijding af te wenden door snel de berm in te sturen.
Ook de daar achter rijdende bestuurster van een BMW 118D gooide het stuur om en voorkwam een fikse crash door de berm in te rijden.
Deze BMW kwam op z'n zij in de bermsloot tot stilstand, maar de vrouw -een inwoonster van Hardenberg- bleef ongedeerd.
De slingerende truck stevende truck vervolgens recht op een Volvo XC70 af. De bestuurder zag geen kans een aanrijding te voorkomen en de truck raakte de Volvo aan de linkerzijde en duwde de auto terug, tegen de vangrail, waar de twee voertuigen van elkaar los raakten.
De vrachtwagen kantelde vlak voor het viaduct, waardoor een deel van de lading op het asfalt belandde en de chauffeur licht gewond raakte.
Bij aankomst vreesden de hulpverleners voor het leven van de vier inzittenden van de geplette Volvo, maar die bleken wonder boven wonder allen heelhuids uit het wrak te zijn ontsnapt.
Saillant detail: de vier (inwoners van Almelo en Gronau) kwamen net van een begrafenis in Norg en waren onderweg naar huis.
Alleen de vrachtwagenbestuurder -een twintigjarige man uit Langbroek- werd met licht letsel voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht; de anderen konden zelfstandig hun weg vervolgen.
Het vervoer voor de inzittenden van de Volvo werd door berger Kraal geregeld, die ook voor het overeindzetten van de vrachtwagen en het ophalen van de BMW en de VW Transporter zorgde, nadat de mannen van de VOA hun meetwerk hadden afgerond.
De truck kon overigens pas overeind gezet worden, nadat personeel van Kraal met hulp van de brandweer van Zuidwolde de lading gelost en overgeladen had. Het wegdek werd daarna met een veegwagen van de firma Kolk van de laatste autoresten en modder ontdaan.
Foto's: Don Stolwijk - US Media

De Krim: mysterie rond gaslucht blijft
Brandweerlieden uit De Krim en Hardenberg reden vanmorgen met hoogste spoed naar de Burgemeester De Goedestraat in De Krim.
Omwonenden hadden 112 gebeld, toen ze een sterke gaslucht waarnamen in de wijde omgeving: tot aan Nieuwlande en Elim toe.
Voor alle zekerheid werd de weg afgezet en werden de brandweerwagens op veilige afstand neergezet, maar uit metingen bleek, dat het niet om een gevaarlijke gasconcentratie ging, waarop de brandweer overrichter zake terugreed naar de kazerne.
Mogelijk is de geur afkomstig van een nabijgelegen gasontzwavelingsinstallatie.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Fluitenberg: gewonde bij aanrijding voor bungalowpark de Santbrincke
Bij een verkeersongeval op de Hoogeveenseweg (Hoogeveen-Pesse) is de bestuurder (20) van een Renault Clio gewond geraakt.
De man reed vanmorgen tegen achten over de Hoogeveenseweg in de richting van Pesse, toen een blauwe Opel Astra Coupé vanaf het terrein van bungalowpark de Santbrincke de weg opreed. Hoewel de Clio-bestuurder nog hard remde, bleek een aanrijding niet meer te voorkomen.
De Clio raakte de Astra hard in de linker flank, waardoor die een draai van 180 graden maakte en in de noordelijke berm nog een verkeersbord platlegde om uiteindelijk vlak voor een bushokje tot stilstand te komen. Door de aanrijding werd het linker achterwiel inclusief de ophanging van de Opel gerukt. Het wiel belandde in de bermsloot, terwijl het wegdek en de berm bezaaid waren met wrakstukken.
De bestuurster van de Opel kwam er voor zover bekend zonder letsel vanaf; de Clio-bestuurder kon nog wel op eigen kracht uit het wrak komen, maar werd -zittende tegen de muur van de Santbrincke- door ambulancepersoneel behandeld en daarna met spoed naar een ziekenhuis over-gebracht. Achteraf bleek het letsel van de twintigjarige Hoogevener mee te vallen: een gebroken neus.
Drie verkeersongevalsanalisten maakten nauwgezet notities van de omstandigheden rond de aanrijding, waarbij gebruik gemaakt werd van het in Drenthe nieuwe PC-Rect-computerprogramma in combinatie met het "Total Station" meetsysteem.
De Hoogeveenseweg werd daartoe bij Pesse en ten noorden van Hoogeveen afgesloten.
Rond half tien kon berger Kraal de wrakken weghalen, waarna de weg werd vrijgegeven.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Woensdag 25 maart 2009

A28 / De WIjk: passagiere gewond door eenzijdig ongeval
Een vrouw, die in een auto meereed, is dinsdagavond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, nadat ze gewond geraakt bij een ongeval. De auto raakte van de A28 bij De Wijk, sloeg meerdere malen over de kop en kwam op de wielen in de berm tot stilstand.
De bestuurder raakte niet gewond.
Personeel van de Dienst Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft ter plaatse de sporen vastgelegd.
Hiertoe werd ook een deel van de A28 tijdelijk afgesloten.
De berger heeft zich vervolgens ontfermd over de auto, die rijp was voor de sloop.
Foto: Persbureau Meter

Dinsdag 24 maart 2009 - update 23:57 uur

Zwolle: fietser geschept op de Hessenweg
Vanmorgen rond 08:00 uur is een fietser op de Hessenweg geschept door een auto.
Bij de verkeerslichten op de kruising Kranenburgweg - Hessenweg kwam de overstekende fietser onplezierig hard in aanraking met een B.M.W.
De man sloeg hard tegen de voorruit, werd enkele meters door de lucht gelanceerd en kwam gewond op het asfalt terecht.
Zijn fiets vloog nog enkele meters door en kwam in de berm tot stilstand.
Over de toestand van de man is nog niets bekend.
Een medewerker van de verkeersongevallendienst nam de nodige foto's en zette alles haarfijn op papier.
-
-
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Marum: auto tegen boom - bestuurder zwaar gewond
Bij een ernstig ongeval is dinsdagochtend een automobilist ernstig gewond geraakt op de Haarsterweg in Marum, net over de Drentse provincie-grens, toen 's mans auto hard frontaal tegen een boom reed. 
Het Mobiel Medisch Team kwam per heli naar de ongevalslokatie om medische bijstand aan het ambulancepersoneel te verlenen.
Ook de brandweer kwam in actie bij het ongeval. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het UMCG gebracht.
Verkeersongevalsanalisten hebben de sporen van het ongeval vastgelegd ter completering van het proces verbaal.


A28: auto van de snelweg even ten noorden van Zwolle: één gewonde
Dinsdagmorgen rond uur raakte een Citroën C4 Picasso van de A28(L) op het traject De Lichtmis - Zwolle, vlak voor de afslag naar de N340 / Ommen. De auto had kort daarvoor de middenvangrail geschampt en kwam vervolgens vlak voor een dikke berk in de rechter berm tot stilstand.
Om de bestuurder te bevrijden, rukte de brandweer van Hasselt en Nieuwleusen met een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig uit.
Het slachtoffer was tijdens zijn redding bij kennis en aanspreekbaar.
-
De reddingsoperatie, waarbij het dak van de auto werd verwijderd en de bestuurder op een wervelplank uit het wrak werd gehaald, nam in z'n geheel ongeveer een uur in beslag. Berger Leerentveld voerde het autowrak af.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Assen: bromfietsster omgekomen ten gevolge van botsing met auto
 
Bij een verkeersongeval in Assen is dinsdagochtend een 46-jarige bromfietsster uit Assen omgekomen.
De vrouw wilde van de weg Graswijk de Europaweg-Zuid oversteken, maar werd hierbij geschept door een auto, bestuurd door een twintigjarige man uit Heerenveen.
Het slachtoffer overleed ter plaatse.
De politie heeft ter plaatse de verkeerssituatie vastgelegd om achter de exacte toedracht te kunnen komen.
Door het ongeval ontstond er op de Afslag naar Assen Zuid op de A28 een file van meer dan drie kilometer.
Ook op de kruising met de Haarweg (komend vanaf de A28/ Europaweg Zuid)  liep het verkeer volkomen vast en had de politie handen vol werk om de weggebruikers in goede banen te leiden. Pas in de loop van de ochtend loste het verkeersprobleem zich op.
Foto: Persbureau Meter


Staphorst: brand in pand aan de Gemeenteweg
Vanmorgen om 07:09 uur werd gemeld, dat er brand woedde op de bovenverdieping van het pand, waarin rijwielhandel KH bikes gevestigd is. De Staphorster brandweer had het vuur, dat gepaard ging met flinke rookontwikkeling, snel onder controle, maar de bovenverdieping liep fikse brandschade op, terwijl in het gehele pand roet- en bluswaterschade ontstond. Ook sneuvelden er diverse ruiten.
Over de oorzaak van de brand is nog niets duidelijk.
Foto: Ronald Vink & Stefan Reuvers - www.nieuwsactueel.com


Pesse: vrouw gewond na botsing tegen boom aan de Veldbrake
Na achttien jaar trouwe dienst kwam er vanmorgen een abrupt einde aan de vervoersfunctie van een grijze Ford Escort, toen de auto door nog onbekende oorzaak in een flauwe bocht op de Veldbrake ter hoogte van de volkstuintjes tegen een boom reed.
De bestuurster klaagde over pijn in haar nek tegen een voorbijgangster, die wanhopig probeerde passerende automobilisten tot staan te brengen om meer hulp te krijgen. Niemand stopte...
De ambulancebroeders kregen hulp van de brandweer van Ruinen, toen het slachtoffer met behulp van een wervelplank uit de auto gehaald moest worden. Hierbij werd de Escort met hydraulisch redgereeschap tot "instant cabrio" omgetoverd.
Gelukkig had het ongeval, zo bleek uit de schade aan de voorzijde van de auto, bij lage snelheid plaatsgevonden.
De auto werd opgehaald door personeelslid van het Hoogeveense bergingsbedrijf Kraal.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Maandag 23 maart 2009

Kampen: mysterieuze brandlucht in winkel blijft raadsel
De brandweer van Kampen heeft maandagmiddag een kledingzaak in het centrum van de stad onderzocht na een brandmelding.
Een winkelier rook een sterke brandlucht en vertrouwde het niet.
De brandweer onderzocht de winkel warmtebeeldcamera's om de brandhaard te kunnen ontdekken, waarbij ook het plafond werd geopend.
Voor zover bekend werd de oorzaak van de brandlucht niet gevonden.
Voor het onderzoek werd het de straat voor de winkel door de brandweer afgezet met linten.
Foto: Persbureau Meter


Dedemsvaart: organen verdronken meisje redden kinderlevens
Uit betrouwbare bron hebben we vernomen, dat het meisje, dat zaterdag verdonk in de Jonkerswijk, zondagmiddag rond 16:00 uur is overleden in het UMCG.
Het meisje was zaterdagmiddag  met spoed naar het UMCG overgebracht, nadat er in het Sophia-ziekenhuis Zwolle toch nog wat adem- en hartactiviteit was vastgesteld . Na de laatste hersenscan in het UMCG bleek echter, dat de hersenactiveit helaas nagenoeg nihil was en het kind geen overlevingskansen meer had.
De ouders besloten toen, de organen van hun  kind voor donatie ter beschikking te stellen.
Gisteravond kwam het nieuws, dat die avond twee ernstig zieke kinderen de nieren van het overleden meisje geïmplanteerd hebben gekregen.
Ook de hartkleppen van het meisje zijn bewaard en kunnen binnen vijf jaar gebruikt worden om het leven van een ernstig ziek kind te redden.

Zondag 22 maart 2009

Kampen: Seicento tegen paaltje: passagiere gewond
De brandweerkorpsen van Kampen en IJsselmuiden werden vanmiddag opgeroepen voor een verkeersongeval, waarbij een vrouw gewond was geraakt.
Op de IJsselkade was een zwarte Fiat Seicento op een paaltje gereden, waarna het voertuig voor een woning tot stilstand kwam.
De bijrijdster is onder begeleiding van brandweer en ambulancemedewerkers uit de auto gehaald en naar een ziekenhuis overgebracht.
De bestuurder mankeerde niets en gaf ondertussen een verklaring aan de politie.
-
Een medewerker van de gemeentewerken van Kampen heeft het paaltje vervangen voor een nieuw exemplaar.
De negen jaar oude Seicento is afgesleept door berger Leerentveld.
Tijdens deze werkzaamheden was de IJsselkade voor een groot deel afgesloten voor het verkeer
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Emmen: negenjarige (!) automobilist crasht tijdens "rijles"

Een jongetje van negen is zondagmiddag even na half zes ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Michel Ardanstraat in het  nieuwe gedeelte van het Emmer bedrijventerrein Bargermeer.
Het kind bestuurde een zestien jaar oude rode Honda Civic Silverstone, die van de weg raakte en met de neus tegen een slootwal tot stilstand kwam. Het negenjarige knaapje raakte buiten westen.
Hij is na de primaire behandeling met de traumaheli overgevlogen naar Universitair Medisch Centrum in Groningen.

Naast het kind zat een 33-jarige Haarlemmer, die het kind volgens getuigen "rijles" gaf.
De "rijinstructeur" liep een hoofdwond op, toen hij met zijn hoofd tegen de voorruit sloeg, omdat hj kennelijk geen veiligheidsgordel droeg.
Verkeersopngevalsanalisten van de Regiopolitie Drenthe hebben de opmerkelijke zaak grondig onderzocht, waarna personeel van bergingsbedrijf de Jong het wrak optakelde en afvoerde.
Foto's: Persbureau Meter


Borger: automobilist rijdt tegen boom
Zaterdagavond tegen half twaalf botste een personenauto op de Drouwenerstraat in Borger tegen een boom.
De bestuurder raakte gewond, nadat hij de macht over het stuur verloor, de auto van de weg raakte en tegen een boom botste.
Het voertuig kwam op de weg tot stilstand.
De opgeroepen brandweer hoefde de man niet uit de auto te halen en kon zich beperken tot het schoonmaken van de weg.
De bestuurder ging per ambulance naar het ziekenhuis. De zwaar beschadigde auto moest door een berger worden weggesleept.
Foto: www.112kanaalstreek.nl

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.