Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Mei 2009 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 17 mei 2009

Rouveen: opsporing verzocht van gestolen Mercedes
(Afbeelding: soortgelijke auto)
In de afgelopen nacht (za-zo) is tussen 02:00 en 06:00 uur bij een woning aan de Oude Rijksweg in Rouveen een zwarte Mercedes ML 320CDI gestolen.
De auto (kenteken 50-SF-FR) is van bouwjaar 2005.
De daders hebben bij een inbraak in de woning de sleutels en de auto meegenomen.
Heeft u meer informatie over deze zaak, mail dan a.u.b. met us-media@wanadoo.nl


Kerkenveld: Golf tegen boom; bestuurder ongedeerd
De zondagsrust van de mensen van de Zuidwoldiger brandweer werd vanmiddag om 16:27 uur wreed verstoord door piepende P2000-pagers, die wisten te vertellen, dat er een eenzijdig ongeval was gebeurd op de smalle Burgemeester Jansstraat in Kerkenveld.
Bij aankomst vond men een VW Golf, die met flinke schade aan de linker voorzijde dwars op de weg met de neus tegen een boom tot stilstand was gekomen. De bestuurder stond naast zijn auto met een politieman te praten, dus voor de brandweer lag geen inspannend werk klaar.
-
Al snel bleek, dat de bestuurder een voor hem in de richting van Kerkenveld rijdende taxi in had willen halen, maar daarbij met de linker wielen in de linker berm belandde en direct daarop tegen een boom was geklapt, waarop de aluminium velg van het linker voorwiel het begaf.
Daarop schoot de nu stuurloze Golf naar rechts en eindigde de rit tegen een tweede boom.
Personeel van berger Kraal veegde ongerechtigheden van het asfalt en laadde de vernielde 4.5 jaar oude Golf TDi op de auto-ambulance, waarna ook de laatste nieuwsgierige Kerkenvelders, die op de sirenes waren afgekomen, naar huis konden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zwolle: flinke kop-staartaanrijding op de Ceintuurbaan
Op de Ceintuurbaan te Zwolle heeft net voor de middag een aanrijding plaatsgevonden. Het ongeval gebeurde, toen een automobilist er voor de verkeerslichten achter kwam, dat hij op de verkeerde rijbaan zat. De auto stond op de baan voor rechtdoor, maar bleek rechtsaf te moeten.
Hierop reageerde de bestuurster van de blauwe Ford Focus alert, maar de bestuurder van een Mazda 323 kon hierop niet meer genoeg remmen en botste vol op de achterkant van de Ford.
-
De vijf inzittenden van deze auto kwamen ongeschonden uit het voertuig. Ook de bestuurder van de Mazda had geen ernstig letsel.
Met slechts kleine schaafwonden konden hij met Berger Leerentveld mee om aan de zaak de boel af te handelen.
De twee ambulances, die voor deze melding waren opgeroepen, keerden snel terug naar het Sophiaziekenhuis voor een nieuwe melding.
De Zwolse brandweer (die uitrukte met het nieuwe 04-roepnummer) hoefde, behalve voor het schoonvegen van de rijbaan, niet in actie te komen.
-

Schoonebeek: geslaagde open dag brandweer
De Schoonebeker brandweer had flink aan de weg getimmerd om hun open dag van zaterdag 16 mei tot een succes te maken.
En dat werd het dan ook! (Zelfs het weer werkte mee !)
Er was dan ook zat te doen en te zien voor jong en oud.
Uiteraard trok de traumaheli weer de nodige belangstellenden, maar ook de Emmer duikers mochten zich verheugen op een groot aantal fans.
En niet alleen, omdat de mannen zich als volleerde onderwaterclowns ontpopten en menigeen op een plens water tracteerden, waarbij vooral kinderen en tienermeisjes het favoriete doelwit vormden, tot groot plezier van de kijkers. . . en de "slachtoffers".
In het gebouw waren o.a. weer heel wat leuke en mooie brandweerspullen te koop bij de kraam van de Brandweerwinkel, maar je kreeg er ook les in reanimatietechniek en kon je bijvoorbeeld laten informeren over het werk van de Brandwondenstichting.
Vanzelfsprekend ontbrak de politie niet en menig kind waande zich al agent, als hij of zij achter het stuur van een surveillancewagen mocht zitten -met politiepet en al !
Ook de antieke voertuigen net buiten de kazerne stonden volop in de belangstelling, net als de diverse brandweerdemonstraties.
De Schoonebeker brandweer kan zonder twijfel terugkijken op een geslaagde open dag!
Foto: U S Media

Zaterdag 16 mei 2009

Erica: verkeersdrama op snelweg A37; bestuurder (32) overleden, kind (9) gewond
Zaterdagmiddag om 16:42 uur werd gemeld, dat er een vrachtwagen in brand stond op rijbaan richting Hoogeveen op de A37 bij het van der Valk Hotel bij Erica.
Zes minuten later werd opgeschaald naar "middelbrand". Het bleek, dat niet alleen een koeloplegger in brand stond, maar ook een personen-auto, die achter op de oplegger was gereden. De brand ging gepaard met een grote rookkolom, die op kilometers afstand te zien was.
De brandweer slaagde er echter in, de vlammen in korte tijd te blussen.
Volgens een getuige, die in dezelfde richting op de snelweg reed, haalde een blauwe BMW 325i hem in met zeer hoge snelheid, zwenkte naar rechts en schoot vervolgens bij hectometerpaal 30.3 onder de oplegger.
De vrachtwagenchauffeur voelde de schok en dacht, dat hij een klapband had gehad.
Hij zette de combinatie bij hectometerpaal 29.9 (even voor de afslag Schoonebeek-Nieuw Amsterdam) op de vluchtstrook en ontdekte toen pas, wat er gebeurd was.
De getuige -een inwoner van Hollandscheveld- rende naar de auto, die op dat moment al brandde en vermoedde bij het zien van het slachtoffer, dat de bestuurder al overleden was.
Hij hoorde gehuil en vond een ernstig gewond negenjarig jongetje aan.
Hij wist het kind uit de auto te krijgen, voordat die geheel in vlammen op ging.
Voor de 32-jarige bestuurder uit Nieuwe Pekela kwam alle hulp te laat. De vrachtwagenchauffeur -een 52-jarige man uit Nieuw Amsterdam- kwam met de schrik vrij en wist de trekker af te koppelen en een eind verder te rijden, voordat het vuur er op oversloeg.
Het ernstig gewonde kind is met spoed naar het UMCG overgebracht. De hulp van het Mobiel Medisch Team, dat even later per traumaheli aan kwam vliegen, bleek niet meer nodig, zodat de heli zonder te laden retour kon.
De A37 werd ter hoogte van Nieuw Amsterdam en bij de Duitse grens in beide richtingen afgesloten voor de afhandeling van het ongeval.
De trekker kon op eigen kracht de plaats des onheils verlaten; de oplegger werd door berger Kraal afgehaald.
NB: omdat de nabestaanden van de omgekomen man nog niet op de hoogte waren gebracht, hebben we met publikatie gewacht, totdat de politie aan ons doorgaf, dat het treurige bericht inmiddels was aangekomen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Steenwijk: opnieuw ramkraak - nu op geldautomaat Rabobank
In het centrum van Steenwijk is vannacht rond kwart over vier getracht met behulp van een gestolen shovel de geldautomaat van de Rabobank aan het Steenwijkerdiep te kraken en mee te nemen.
De automaat werd met grof geweld uit de muur gehaald, hetgeen gepaard ging met een enorm kabaal.
De boven de geldautomaat wonende mensen werden wakker en sloegen alarm.
Medewerkers een beveiligingsbedrijf en politiemensen waren snel ter plaatse.
Zij zagen de daders wegvluchten in een pick-up truck, die klaarstond om de machine op te laden en zetten de achtervolging in.
Met zwaailicht en sirene reed men door de straten van Steenwijk, maar lukte het de dieven om de politie zover voor te blijven, dat de agenten hen uit het oog verloren. Later werd de pick-up teruggevonden in een straat. Van de ramkrakers was geen spoor meer te bekennen.
De ravage was enorm aan het Steenwijkerdiep, waar de achtergelaten shovel en de geldautomaat op het trottoir achtergebleven waren.
Tegen negenen kwam een aannemer om de zaak dicht te spijkeren.
De shovel en de machine werden overgebracht naar het politiebureau voor onderzoek.
Volgens een medewerker van de bank was het een geluk, dat de machine niet meegenomen was.
Hij was namelijk goed afgevuld voor het weekend...
Foto: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

KILROY: dik 125.000 unieke bezoekers in drie dagen
De laatste drie dagen (vanaf woensdag dus) werd de KILROY-site door ruim 125.000 unieke bezoekers aangeklikt: weer een nieuw record ! Woensdag zorgde ook, mede door de grote brand in Coevorden, met 51.412 unieke bezoekers voor een nieuw dagrecord.

Zoals bekend: een unieke bezoeker staat voor één IP-adres per dag.
Wanneer er vanaf één IP-adres, zoals een bedrijf, dertig mensen de site bezoeken, blijft dat één unieke bezoeker.
Dit in tegenstelling tot "bezoekers", "bezoeken"of "pageviews", die in dezelfde situatie meestal een veelvoud van het aantal unieke bezoekers bedragen, om maar te zwijgen van de misleidende term "hits".

Vrijdag 15 mei 2009

Het weer slaat om: "Code Droog" opgeheven
Woensdagmiddag om half drie werd in de veiligheidsregio's IJsselland en Twente "Code Droog" afgekondigd, hetgeen een stookverbod inhield.
Vrijdagmorgen werd het verbod alweer opgeheven, hetgeen de weergoden direct aanleiding gaf, de regio nu eens flink met andere zijde van het weer  te confronteren.
Vanuit het noorden dreven zware buienwolken de gemeente binnen, die hun lading onder meer in Hardenberg lieten vallen.
Veel mensen werden verrast, zoals de fietsers op de laatste foto, die aan de Vecht een veilig heenkomen zochten onder de Prinses Amaliabrug. 
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Staphorst: vrouw gewond na aanrijding op de Industrieweg
Bij een ongeval op de kruising Industrieweg met de Roelof Brinkstraat is vanavond een vrouw gewond geraakt.
Ze reed in haar Citroen C1 over de Industrieweg naar de Gemeenteweg.
Ze gaf een Audi A6, die van de Roelof Brinkstraat linksaf naar de Industrieweg reed, geen voorrang, met de aanrijding als gevolg.
De Audi werd ter hoogte van de achteras geraakt en tolde om zijn as, waardoor de achterband op de stoeprand lek sloeg.
De Citroen kwam met een gehavende neus midden op de kruising tot stilstand.
De vrouw is, nadat de Staphorster brandweer het portier had verwijderd, op een wervelplank uit haar auto gehaald.
Ze is overgebracht naar het ziekenhuis.
De bestuurder van de Audi kwam met de schrik vrij. 
Berger Hooikammer takelde de voertuigen snel weg, waarmee de kruising weer vrij was.
Foto: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Hardenberg: twee vrouwen gewond bij kop-staart-aanrijding op de Parkweg
Vrijdagmiddag raakten drie auto's flink beschadigd bij een kop-staart-aanrijding op de Parkweg in Hardenberg
Een automobiliste, die richting centrum reed, stopte bijtijds, omdat één van de auto's vóór haar -over de doorgestrokken steep- linksaf naar de parkeerplaats voor de flat afsloeg, maar twee achteropkomende raakten elkaar en ook de auto van de vrouw ontkwam niet aan een deuk.

-
De twee bestuursters van de achterste auto's werden voor controle per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg overgebracht; de vrouw in de voorste auto bleef ongedeerd.
Berger Bé van de firma Autax moest een fikse stortbui trotseren om de auto's op te kunnen laden...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Bruchterveld: Hardenberger brandweer brengt ree in veiligheid
Vrijdagmiddag even na twaalven kreeg de Hardenberger brandweer opdracht om naar de Duitslandweg te rijden, waar een ree in het water zou liggen. Nu is water langs die weg redelijk schaars en het dier bleek dan ook in het Overijssels Kanaal Almelo-De Haandrik te zwemmen.
De brandweerlieden lieten de boot te water bij het Duitslandweg-viaduct, maar inmiddels was de ree  al een eind richting Bergentheim gezwommen.
Onderweg ontdekte het dier echter een wildtrap en klauterde van daar -zichtbaar vermoeid en onderkoeld- langzaam 'n stukje tegen de oever op.
Verder durfde het reetje niet en het bleef wankelend en rillend staan in afwachting van wat er verder ging gebeuren.
De brandweerlieden besloten het dier een handje te helpen.
Eén van de mannen klom uit de boot de wildtrap op en wist de ree zonder veel moeite te vangen.
Hij droeg het dier naar een nabijgelegen braakliggende akker en liet het daar vrij, waar het beestje zich met een kort sprintje uit de hoefjes maakte.
De brandweerlieden voeren met een tevreden gevoel retour. Weer een dier gered....
Foto: Don Stolwijk - U S Media


UMCG Ambulancezorg gaat elektrisch rijden
UMCG Ambulancezorg gaat als eerste ambulancedienst van Nederland met elektrische voertuigen de weg op.
De eerste twee elektrische wagens worden gestationeerd op Terschelling en in Drenthe.
De ambulanceorganisatie heeft auto’s aangeschaft van het Noorse merk Th!nk City.
De elektrische auto’s, die geheel in ambulancestijl zijn uitgevoerd (citroengeel met striping, zwaailicht en sirene) gaan dienst doen als ondersteuningsvoertuig en moeten deze zomer op de weg komen.
De nieuwe voertuigen zijn een uitvloeisel van het streven van UMCG Ambulancezorg om niet alleen vernieuwend, maar ook zo duurzaam mogelijk te willen zijn.
UMCG Ambulancezorg heeft bewust gekozen voor de inzet van deze eerste twee elektrische wagens op Terschelling en in Drenthe, omdat beide gebieden hard werken aan een zo groen en duurzaam mogelijk imago.
Terschelling werkt er aan om het meest duurzame eiland van het waddengebied te worden en wil in 2020 geheel zelfvoorzienend zijn wat ener-gie betreft. Het eiland doet mee aan het project Duurzame Wadden. De uitstootloze elektrische Th!nk City sluit hier goed bij aan.
Foto: De Th!nk City, een nieuw dienstvoertuig voor de ambulancezorg in Drenthe en op Terschelling. Straks helemaal in ambulancestijl !
De uitstootloze en vrijwel geluidloze (wanneer de sirene uit is) auto past volgens UMCG Ambulancezorg ook heel goed bij het streven van het provinciaal bestuur van Drenthe, om van Drenthe een bijzonder duurzame provincie te maken waar op grote schaal alternatieve en vernieuwbare energie wordt gebruikt en de CO2-uitstoot actief wordt teruggedrongen.
De beperkte topsnelheid van 100 km per uur en de actieradius van 180 kilometer van de Th!nk City zijn voor UMCG Ambulancezorg geen probleem.
Op Terschelling zijn de afstanden beperkt en ook in Drenthe wordt 180 kilometer per dag voor een dergelijk voertuig niet gehaald. Bovendien:
de meeste wegen zijn ingericht voor maximaal 80 en een enkele weg voor 100 kilometer per uur, los van de twee autosnelwegen door Drenthe.
Foto: MyFind Jorrit Pepping


Donderdag 14 mei 2009

Raalte : twee gewonden bij mislukte oversteek N348
Twee inzittenden van een Mitsubishi Outlander zijn gewond geraakt na een ongeval op de N348 (Ommerweg), even boven Raalte.
De bestuurder stak vanaf de Steege de autoweg Ommen - Raalte over, maar verleende geen voorrang aan een taxi, die richting Raalte reed.
De taxi "amputeerde" de neus van de Outlander , die daardoor een flinke draai maakte.
De man en de vrouw in de Outlander zijn gewond per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De taxi vervoerde geen passagiers.
Het ongeval veroorzaakte een file op de autoweg, maar het "kleine" verkeer kon afdoende omgeleid worden, hoewel o.a. een touringcar van hetzelfde taxibedrijf de afronding van de aanrijding moest afwachten om z'n weg te kunnen vervolgen. Een groepje scholieren, dat de N348 moest oversteken, bleef geduldig wachten totdat de VOA z'n werk had afgerond en het lint omhoog kon.
Een verkeersongevalsanalist noteerde de gegevens van de aanrijding en berger Wolves voerde de zwaar beschadigde auto's af.
Veel rust was de VOA-man niet gegund: hij kon na de klus in Raalte linea recta door naar het hieronder omschreven ongeval op de N377...
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Beilen: mestinjector kantelt sloot in
Donderdagmiddag is een mestinjector/giertank, die achter een tractor hing, een sloot in gekanteld op de Eursing in Beilen.
Volgens getuigen reed de tractor een erf af, waarna hij met de rechter wielen in de berm kwam en omsloeg .
Omdat de bergingswerkzaamheden de gehele rijbaan is beslag namen, werd een deel van de Eursing afgesloten door de gemeente.
Volgens de politie raakte niemand gewond bij dit ongeval.
Foto's: Dennis Groen - DGF


Bovensmilde: bedrijfsauto botst op geschaarde aanhanger - bestuurder gewond
De bestuurder van een Fiat bestelauto is donderdagavond gewond geraakt op de Norgervaart in Bovensmilde, toen hij met zijn auto op een met stenen geladen aanhanger botste, die geschaard was en dwars over de weg stond.
De bestuurder van de auto, die de aanhanger trok, raakte niet gewond.
De bestelautobestuurder is door de brandweer uit de auto gehaald en daarna per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De politie heeft het ongeval in kaart gebracht; mede om de oorzaak van het scharen van de aanhanger te kunnen achterhalen.
De Norgervaart is ruim twee uur afgesloten geweest.
Foto: Persbureau Meter

Dedemsvaart: zes gewonden bij aanrijding op de N377
Op de N377 zijn bij een ongeval tussen de afslagen Dedemsvaart-Zuid en Dedemsvaart-Centrum rond 16:10 uur zes gewonden gevallen.
Een groepje van vijf studenten van een opleidingsinstelling in Zwolle ontdekten, dat ze zo niet richting Balkbrug reden, waarop de bestuurder van de rode Honda de parkeerplaats op reed en via de oprit wilde keren om naar Balkbrug te rijden, waar het gezelschap op een camping verbleef. (Keren op de N377 is verboden en bovendien levensgevaarlijk, al was het alleen al, omdat het verkeer daar vaak honderd km/uur rijdt).
Hij had echter een uit de richting van Balkbrug naderende Dathatsu Charade over het hoofd gezien, met als gevolg, dat die auto de Honda -ondanks een remspoor van ca 30 meter- vol in de flank raakte.
De vrouw in de Daihatsu Charade raakte hierbij gewond, net als één vrouwelijke inzittende van de Honda en hadden medische hulp nodig.
De vrouw uit de Daihatsu werd in de berm door ambulancepersoneel verzorgd en is met spoed naar een ziekenhuis in Zwolle overgebracht.
De jonge vrouw in de Honda klaagde over nek- of rugpijn, waarop besloten werd haar door de brandweer op een wervelplank uit de auto te helpen. Daartoe knipte men het dak van de auto.
De andere inzittenden van de Honda werden voor controle naar het ziekenhuis in Hardenberg overgebracht.
Nadat verkeersongevalsanalisten de omstandigheden hadden opgetekend en gefotografeerd, werden de beschadigde auto's opgehaald door berger Autax en reinigden brandweerlieden het wegdek.
Rond half zes was de N377 weer vrij voor het verkeer, dat tot dan in de oostelijke richting bij Dedemsvaart-Zuid werd omgeleid.
Weggebruikers die richting Balkbrug wilden, konden via de noordelijke parkeerplaats het ongeval passeren.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Coevorden: brandweer druk met nabluswerk bij TS Metals
De grote brand, die gisteren woedde bij TS Metals in Coevorden, heeft de brandweer nog lange tijd bezig gehouden.
Hoewel de dikke grijs-zwarte -en later witte- rookwolken rond 20:00 uur wel verdwenen waren, waren er vanaf de hoogwerker nog op diverse plaatsen roodgloeiende brandhaarden in de bergen afvalmetaal te zien.
Hier kwamen de twee waterkanonnen, die op het terrein geplaatst waren en de nieuwe hoogwerker met z'n eigen waterkanon, goed van pas.
Het meeste water, dat op het gloeiende metaal gespoten werd, veranderde ogenblikkelijk in stoom.
Toch verwachtte de brandweer nog de gehele nacht nodig te hebben om de steeds weer oplaaiende vlammen definitief de baas te worden.
-
Foto's: © U S Media


Balkbrug: automobilist gewond bij oversteken Zwolseweg
Bij een ongeval op de Zwolseweg in Balkbrug is woensdagmiddag een man uit Balkbrug gewond geraakt.
Hij stak met zijn auto vanaf de noordelijke parallelweg de Zwolseweg (N377) over, net voordat de weg van vier- naar tweebaans overgaat.
Hij had niet gezien, dat er vanuit de richting Dedemsvaart een auto naderde, bestuurd door een oudere dame uit Ommen, waardoor die de auto van de
man uit Balkbrug in de flank greep.
-
De andere auto kwam na de klap op het gras van de middenberm vlak voor een boom tot stilstand. De bestuurster kwam met de schrik vrij.
Omdat de man bekneld zat, knipte de brandweer het linker portier uit de auto. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
De man werd aan de praat gehouden door een lid van de vrijwillige brandweer van Dedemsvaart, die in de omgeving aan het werk was en als eerste ter plaatse was. Zijn werk werd later door een ambulance verpleegkundige overgenomen.
Nadat de berger beide voertuigen had afgevoerd, kon de brandweer de straat ontdoen van wrakstukken en olie.
Foto's : Persbureau Meter

Hardenberg: auto en vrachtwagen nemen de bocht tegelijk
Ten gevolge van de aanrijding op de N34 bij de Boshoek liep het verkeer op de N34 tussen de Witte Paal en de Kellerlaan en op de Haardijk muurvast. Personenauto's konden vrij makkelijk een andere route zoeken, maar voor vrachtwagens was dat minder eenvoudig.
Uiteindelijk reden ook de laatste trucks met oplegger, die in de richting van Ommen stonden, achteruit terug naar de oprit bij de tunnelbak, in de hoop zo een alternatieve route te vinden.
Zo ook een Poolse trucker, die via de Haardijk en het bedrijventerrein richting Ommen wilde rijden, maar op de nauwe kruising van De Riet en de Molen-steen begon te twijfelen, of hij dat smalle, bochtige weggetje wel aan kon.
Hij stopte rechts op de kruising, waarna een achter hem staande automobiliste uit Emmen  van de gelegenheid gebruik maakte om de truck rechts te passeren, in de richting van de parallelweg van de N34.
Helaas trok de truck op dat moment ook op in dezelfde richting, maar zonder richting aan te geven, waardoor de voertuigen elkaars flank raakten, tot grote schrik van de Emmense. Gelukkig stopte de vrachtwagen direkt, zodat grotere schade en letsel uitbleven.
-
-
Politiemensen, die even verderop bij de kop-staart-aanrijding op de N34 hadden gestaan, vulden een registratieformulier in en berger Autax haalde de aan de linkerzijde flink beschadigde VW op, nadat de truck voorzichtig achteruit was gereden.
De zijbeschermbeugel van de Poolse oplegger werd met een heftruck op z'n plaats getrokken, waarna de combinatie verder kon rijden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zwolle: 82-jarigevrouw overlijdt na aanrijding op de Oude Meppelerweg

Een 82-jarige Zwolse overleed woensdagmiddag in het ziekenhuis, nadat zij op de Oude Meppelerweg als inzittende betrokken was geraakt bij een aanrijding.
Een 46-jarige automobilist uit Kampen reed op deze weg en wilde linksaf slaan, maar moest wachten op tegemoetkomend verkeer en stond stil op de rijbaan. Een 86-jarige man uit Zwolle reed, samen met de 82-jarige vrouw, achter hem.
Vermoedelijk kon hij niet meer op tijd remmen voor de stilstaande auto en probeerde hij uit te wijken naar rechts.
Hierbij schampte hij de auto van de 46-jarige man aan de rechter achterzijde, kwam in de berm terecht en botste tegen een boom.
De man en de vrouw werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar de vrouw later op de middag overleed.
De 86-jarige man liep verwondingen aan zijn ribben en sleutelbeen op.Geesbrug: vader overlijdt na botsing tegen boom op de Twaalf Ellenweg; dochter gewond
De brandweer van Zwinderen rukte woensdagavond tegen zonsondergang uit naar de Twaalf Ellenweg in Geesbrug, waar zich een eenzijdig verkeersongeval had voorgedaan. De aanrijding bleek te zijn gebeurd op het onverharde deel, tussen het Stadmansdijkje en de WItte Menweg.
Een personenauto -met daarin de 29-jarige bestuurster uit Nieuwlande en haar zestigjarige vader uit Nieuweroord- was op het mulle zand gaan slingeren en links van de weg tegen een boom gereden.
Toen de brandweer en ambulances arriveerden, werd direct begonnen met het verzorgen van de twee slachtoffers, maar voor de man bleken de reanimatie-inspanningen van brandweer, ambulancepersoneel en -even later- het Mobiel Medisch Team- helaas tevergeefs.
De gewonde vrouw is naar het Scheper-ziekenhuis in Emmen overgebracht, waar ze is aangehouden, omdat ze niet over een rijbewijs beschikt.
Tevens is een bloedproef afgenomen, waarvan de uitslag nog niet bekend is.
De grijze, acht jaar oude Fiat Seicento 1100 was onherstelbaar beschadigd.
Foto: Don Stolwijk - U S MediaDedemsvaart: krantenbezorger aangereden op de Moerheimstraat
Woensdag rond 18:40 uur is een fietser gewond geraakt bij een ongeval op de Moerheimstraat in Dedemsvaart.
Voor zover bekend reed de bezorger van de Hoogeveensche Courant van de oprit van een fysiotherapie-praktijk de Moerheimstraat op, zonder op het verkeer uit de richting van de Rollepaal te letten.
-
Een automobiliste reed net op dat moment over de Moerheimstraat en kon de plotseling voor haar auto opduikende fietser niet meer ontwijken .Ze schampte de fietser met de rechterzijde van haar auto, waardoor de krantenbezorger tegen de voorruit sloeg en op het wegdek viel. Omstanders bekommerden zich over de gewonde, totdat de ambulance arriveerde.
Naar het zich liet aanzien, viel het letsel van de man mee. De fiets werd zwaar beschadigd; de auto liep lichte plaatschade en een lekke band op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N34 / Hardenberg: twee gewonden en drie zwaar beschadigde auto's.
Dat was de balans van een fikse kop-staartaanrijding op de N34 bij Hardenberg vanmorgen.
De aanrijding ontstond, toen de bestuurder van een rode Mercedes V220-bus, die richting Ommen reed,  plotseling afremde om linksaf te slaan bij de Boshoek.
De bestuurster van een achter deze auto rijdende Seat Ibiza moest daardoor vol in de remmen, maar zag in haar spiegel, dat een blauwe Citroën Berlingo haar auto met flinke snelheid naderde en stuurde nog naar rechts om te pogen een aanrijding te vermijden.
Helaas bleek dat niet voldoende en door de klap van de aanrijding maakte de auto, waarin twee vrouwen zaten, een halve slag en kantelde en kwam rechts naast de kruising tot stilstand.
Het rechter voorwiel van de Berlingo brak bij de aanrijding af, waardoor de auto nauwelijks nog te besturen viel en ook de Mercedes raakte, die daardoor zo'n tien meter naar voren geduwd werd. De Berlingo zelf kwam voorbij de kruising tot stilstand.
De bestuurder van de Mercedes Vito bus en zijn passagiere raakten gewond en zijn per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De Berlingo-bestuurder en de twee vrouwen in de Seat Ibiza kwamen met de schrik vrij.
De kruising bij de Boshoek is -mede door het politieonderzoek en de berging- geruime tijd geblokkeerd geweest, hetgeen forse verkeers-opstoppingen op de N34 en de Haardijk tot gevolg had.
Berger Autax moest drie bergingsauto's en alle beschikbare personeel inzetten om de beschadigde auto's af te voeren.
-
Ten gevolge van deze aanrijding en de daarop volgende verkeersdrukte kwam het even verderop tot een aanrijding tussen een Poolse vracht-wagencombinatie en een Volkswagen. (Meer hierover donderdagmorgen)
Foto's: Don Stolwijk - U S Media 

Coevorden: enorme rookontwikkeling door brand bij metaalrecyclingbedrijf
Even na twaalven vanmiddag gaf de meldkamer een weinig opzienbarende melding uit, die er op neerkwam, dat er afval of rommel in brand stond aan de Scholekster 3 in Coevorden, Men stuurde er blusgroep A van de Coevorder brandweer op af onder prio 2, dus zonder spoed.
Enkele minuten later werd blusgroep C ook verzocht te gaan rijden; eveneens zonder spoed, hoewel inmiddels al grote rookwolken van heinde en ver te zien waren.
Om 12:24 uur werden de tweede tankautospuit en de hoogwerker opgeroepen; nu wel onder hoogste prioriteit.
Inmiddels kwamen er verontruste telefoontjes uit de wijde omgeving binnen en zelfs de Leitstelle Nordhorn kreeg o.a. uit Uelsen ongeruste burgers aan de lijn, die zich afvroegen, waar al die rook vandaan kwam.
Toen de eerste brandweerlieden aankwamen, bleek er brand te woeden in een grote berg oud metaal op het terrein van TS Metals.
Bij een aanval op het terrein vond men leeggespoten brandblussers, waaruit bleek, dat personeel van het bedrijf in eerste instantie zelf getracht had, het vuur te blussen.
De brandweer besloot vanwege de harde wind en de daardoor zich snel uitbreidende brand en de immense hitte zich buiten de hoge betonnen muren van het complex terug te trekken en het afval gecontroleerd uit te laten branden. Daarbij werd tussen het terrein van TS Metals en de ernaast gelegen rioolwaterzuivering van het waterschap met een waterkanon een watergordijn opgetrokken om te voorkomen, dat de bomenrij en de gebouwen van de rioolwaterzuivering vlam zouden vatten.
Ook bestond de vrees, dat de brand over zou slaan naast het ernaast gelegen terrein van de collega-recycler Spijkerman, waar eveneens grote hoeveelheden afgedankte metaalhoudende afvalstoffen lagen opgeslagen.
Personeel wist bijtijds flink wat gasflessen van het terrein van Spijkerman in veiligheid gebracht; de brandweer slaagde er in te voorkomen, dat deze opslag ook vlam vatte.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 12 mei 2009

N48: vier voertuigen beschadigd en twee gewonden bij "eenzijdige" aanrijding
Dinsdag rond 18:10 uur kreeg de 112-alarmcentrale een telefoontje binnen, waarin gewag gemaakt werd van een ongeval bij hectometerpaal 114. Het zou gaan om een eenzijdige aanrijding, maar bij aankomst op de onheilsplaats -ter hoogte van het Oosterveld, tussen Zuidwolde en knooppunt Hoogeveen- bleken er maar liefst vier voertuigen en een caravan bij een kettingbotsing te zijn beschadigd.
Het ongeval ontstond, toen de blauwe Mercedes-bus, die onderweg was naar Hellendoorn om een caravan af te leveren- door panne vlak na het knooppunt Hoogeveen vaart minderde om even na het Oosterveld in de berm te kunnen stoppen.
Twee achter deze bus rijdende bestuurders -van resp. een oldtimer BMW 520i en een zwarte Ford Transit bedrijfswagen- remden bijtijds af, maar de bestuurder van een VW Touareg reed in volle vaart op de remmende voertuigen in, waarna een flinke ravage ontstond.
De bedrijfswagens en de caravan belandden in de rechter bermsloot; de fraaie groene BMW, waarin twee dames zaten, liep forse schade op.
De bestuurder van de Transit en één van de dames in de BMW werden per ambulance afgevoerd.
In eerste instantie kon het verkeer in noordelijke richting nog doorrijden, maar na enige tijd werden beide rijbanen van de N48 afgesloten om het VOA-onderzoek en de berging -uitgevoerd door de firma Kraal- te vergemakkelijken.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media ( Meer foto's volgen)


Gramsbergen: mysterieuze binnenbrand bij supermarkt blijkt smeulend hoopje rommel
Brandweerwagens uit Gramsbergen en Hardenberg spoedden zich in het begin van de avond naar de Oostermaat in Gramsbergen, waar tegenover het NS-station een binnenbrand zou woeden.
Bij aankomst bleek er wat rook tussen de muur van het supermarktmagazijn en een ernaast staande garage vandaan te komen.
-
In de garage (foto 1) bleek niets te branden, net zomin als in de opslagruimte van de Plusmarkt.
Uiteindelijk werd de boosdoener gevonden: er bleek wat rommel te smeulen in een put tussen de twee gebouwen; vermoedelijk door een achteloos weggeworpen peuk van een "buitenroker".
Het euvel werd op een negentiende-eeuwse bluswijze verholpen: met een paar emmers water.....
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N36 - Beerze: opnieuw aanrijding op beruchte kruising; veel blikschade
Nadat het geruime tijd rustig was qua ongevallen op de kruising "Marinus de Bruin" in de N36 bij Beerze en Mariënberg, was het vandaag toch weer eens raak.
Een oudere automobiliste reed in haar Opel Agila vanaf Mariënberg de kruising op zonder voorrang te verlenen aan een Toyota Prius hybride auto, die op de N36 richting de Witte Paal reed. De twee auto's raakten bij de daarop volgende aanrijding flink beschadigd, waarbij de doorgeschoten Prius een stevige ANWB-paal in de middengeleider op een haar na miste.
De dame in de  Opel Agila werd in de ambulance onderzocht, maar kon na de checkup weer uitstappen.
De Toyotabestuurder bleef ongedeerd. Beide auto's hadden flinke averij opgelopen en moesten door berger Autax worden afgevoerd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dedemsvaart: materiële schade bij aanrijding op de Mien Ruyslaan
De bestuurder van een metallic-grijze Citroën C5 lette dinsdagmiddag even niet op, toen bij over de Mien Ruyslaan reed in de richting van de Adelaarweg. En dat werd een kostbaar ogenblik, want hij raakte met de rechter voorzijde van zijn auto de linker achterkant van een geparkeerde blauwe Peugeot 807.
-
Beide auto's liepen daardoor schade op en moesten door berger Autax naar schadeherstelbedrijven worden overgebracht.
Bij de Citroën sneuvelden o.a. het spatbord, de koplamp en het rechter voorwiel inclusief de ophanging en band, maar de bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf. 
Het is zonder meer opmerkelijk, dat de meeste ongevallen in Dedemsvaart in en rond de nieuwbouwwijk Kotermeerstal plaatsvinden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: twee auto's zwaar beschadigd bij verkeersongeval Zuidwoldigerweg
Een moment van onoplettendheid kan verstrekkende gevolgen hebben.
Dat ontdekte een automobiliste uit Slagharen, toen ze vanmorgen rond 08:45 uur onderweg was in Hoogeveen.
De vrouw keek op de Jos van Aalderenlaan naar een richtingbord op de kruising met de Zuidwoldigerweg om de weg naar het Bethesda zieken-huis te vinden, maar lette even niet op het kruisende verkeer.
Op dat moment reed net een man uit Veeningen in zijn Opel Zafira over de Zuidwoldigerweg richting centrum de kruising op.
Hij zag tot zijn schrik, hoe de Toyota RAV4 Funcruiser zijn pad kruiste en probeerde nog uit te wijken, maar de twee auto's maakten desondanks onplezierig hard kennis met elkaar.
-
Gelukkig bleef het bij forse blikschade. De vijftien jaar oude rode Funcruiser is hoogst waarschijnlijk total loss.
De Hoogeveense brandweer beveiligde de kruising en reinigde het asfalt van olie en brokstukken;
berger Kraal haalde de beschadigde auto's op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Garnwerd: monumentale rietgedekte boerderij afgebrand
 
In het Groningse plaatsje Garnwerd is gistermiddag een monumentale boerderij geheel afgebrand.
Het vuur ontstond door slijpwerk tijdens renovatie- en verbouwwerkzaamheden aan de hoeve, waarbij vonken in de rieten kap belandden.
Die vatte door de krachtige wind vrijwel meteen vlam. Toen de brandweerlieden aankwamen, troffen ze al een uitslaande brand aan.
De harde wind zorgde er ook voor, dat de brandweer het vuur maar met moeite onder controle kon krijgen. 
De brand werd bestreden door blusgroepen uit Groningen, Winsum, Oldehove en Zuidhorn.
Foto: Persbureau Meter


Maandag 11 mei 2009

Deventer: vrouw overreden door vrachtwagen
Een 51-jarige vrouw uit Deventer is maandagmiddag overleden, nadat ze rond 16.30 uur was aangereden door een vrachtwagen.
De 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ermelo reed op de Hanzeweg en sloeg rechtsaf naar de Duurstedeweg.
De vrouw fietste ook op de Hanzeweg en wilde rechtdoor gaan, maar de vrachtwagenchauffeur heeft haar waarschijnlijk niet gezien.
Ze werd geraakt, kwam onder de vrachtwagen en overleed ter plaatse aan haar verwondingen.
De politie heeft de Duurstedeweg na de aanrijding enige tijd afgesloten voor onderzoek.
Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.
Foto: Persbureau Meter


Emlichheim: vrouw zwaar gewond bij aanrijding op de B403
Rond kwart voor vijf vanmiddag is er op de Coevordenerstrasse (B403) tussen Coevorden en Emlichheim een ernstig verkeersongeval gebeurd.
De aanrijding ontstond, toen een Ford Kombi van het Westerfeld de Coevordenerstrasse op reed, maar de bestuurster daarbij een uit de richting van Emlichheim komende Opel, die vlak voor de kruising een Unimog met aanhangwagen inhaalde, over het hoofd zag.
Uitwijken lukte niet meer, met als gevolg een fikse aanrijding, waarbij de Opel de Ford in de flank raakte ter hoogte van de bestuurdersstoel.
De twee auto's kwamen zwaar beschadigd in de berm tot stilstand.

-

De inzittenden van de Opel waren ongedeerd, maar de vrouw in de Ford zat bekneld en was ernstig gewond; reden om de brandweer van Emlichheim voor een hulpverlening H3 op te roepen.
Om de gewonde vrouw zonder bijkomend letsel uit de auto te bergen, werd het dak van de Kombi met een hydraulische schaar verwijderd, waarna het slachtoffer met een wervelplank uit haar benarde situatie bevrijd werd en personeel van het Duitse Rode Kruis de zorg overnam.
Nadat de weg schoongemaakt was, konden de spuitgasten tegen zessen retour naar de kazerne aan de Stokmanstrasse.


De Krim: met de auto op de trampoline
Personeel van bergingsbedrijven maakt uiteraard de meest vreemde ongevallen mee, maar toch keken de mannen van het Ommer bergings-bedrijf Autax vanavond rond zeven uur toch nog raar op van de plaats, waar een witte Suzuki Swift op was beland.
De bestuurder wilde bij thuiskomst aan de Lutteresweg zijn auto achter zijn woning neerzetten, maar trapte per ongeluk het gaspedaal in, in plaats van de rem. Het automaatje schoot vooruit, maakte eerst een droogmolen met de grond gelijk en reed vervolgens rechtdoor een grote gelijkvloerse trampoline op, waar hij uiteraard prompt doorheen zakte.
De bestuurder kwam er zonder een schrammetje vanaf en zijn voertuig bleek precies in de ondiepe gemetselde bak onder de trampoline te passen, zodat de schade aan de auto erg meeviel, maar de trampoline was voorlopig even niet meer te gebruiken.
De bergingsauto werd voorzichtig op het gazon achter de woning geparkeerd, waarna de Swift met de kraan vlot uit de bak werd getakeld.
Of het achttien jaar oude autootje deze week nog door de APK-keuring komt is echter nog maar de vraag...
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Hengelo: explosiegevaar door brand in binnenvaarttanker
Vanmorgen om 10:03 uur werd er alarm geslagen voor de brandweer van Hengelo-centrum vanwege een binnenbrand aan de Binnenhaven-straat in Hengelo. Vier minuten later werd er opgeschaald naar "middelbrand", toen duidelijk werd, dat het om een met dieselolie en benzine geladen binnenvaartschip ging en er dus rekening gehouden moest worden met ontploffingsgevaar.
Hierop werden ook meer brandweerteams uit Hengelo-centrum en -Noord en Enschede ingezet.
Om 10:42 uur werden o.a. brandweerlieden van de posten Almelo-Centrum opgetrommeld, waaronder brandweerduikers.
Rond half twaalf was het gevaar geweken en is de omgeving vrijgeven. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.