Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Mei 2009 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 31 mei 2009

Musselkanaal: coniferenhaag in brand door met vuurwerk spelend kind
Zondag even na half zes is een groot deel van een haag naast een woning afgebrand ten gevolge van door een kind afgestoken vuurwerk.
Buurtbewoners, die het zagen gebeuren, belden direct de brandweer en probeerden zelf het vuur met tuinslangen te blussen.
De brand, die gepaard ging met veel rook, trok veel bekijks uit het dorp.
De politie heeft naar verluidt een hartig gesprek gehad met de vader van de knaap. 
Foto’s: Gerco Mulder


Oldenzaal: opnieuw geval van brandstichting ?

In de nacht van zaterdag op zondag ontvingen brandweer en politie een melding van een woningbrand aan de Bentinckstraat in Oldenzaal.
De drie bewoners hadden het brandende pand op tijd weten te ontvluchten en stonden inmiddels buiten - ongedeerd.
De agenten wisten de brand in de woning te blussen en de brandweer bluste uit voorzorg na.

De Technische recherche vond later aanwijzingen, die duiden op brandstichting.
De Regiopolitie Twente is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen, zich te melden.
De Technische recherche van politie Twente start gelijk een onderzoek of er mogelijk sprake is van brandstichting, omdat uit sporen blijkt, dat ook de voor de woning geparkeerde auto gebrand heeft.
Heeft u informatie, bel dan met de politie Twente via 0900-8844 of eventueel via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Foto's: Michel Hofsté


Ruinen: auto en oldtimer bromfietsen verbrand in garages
Een bewoner van de Zwederaweg was rond 10:20 uur achter zijn computer bezig, toen zijn eega hem verontrust vroeg, wat hij in de garage aan het doen was. Ze hoorde namelijk vreemde geluiden uit de achterste van twee los van elkaar staande garages, die bij de woning stonden.
Toen de man op onderzoek uit ging, ontdekte hij, dat de garage, waar o.a. zijn oldtimer bromfietsen in stonden, in brand stond en alarmeerde de brandweer. De situatie werd al na korte tijd opgeschaald naar "middelbrand", omdat het vuur snel om zich heen greep.
De spuitgasten hadden er flink wat moeite mee, de brand te blussen; temeer, daar het vuur zich inmiddels tot de garage aan de voorzijde van de woning had uitgebreid.
Uiteindelijk werd de strijd met de rode haan toch in het voordeel van de mens beslist, waarna er vanuit de hoogwerker van de Hoogeveense brandweer gecontroleerd werd, of het vuur definitief uit was.
De Renault Laguna, die in de voorste garage had gestaan, was door de hitte van de vlammen onherstelbaar beschadigd, zoals bleek, toen de brandweer het electrische rolluik -met een breekijzer en met de nodige inspanning- had weten te forceren.
Beide garages zijn volledig uitgebrand.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Zwolle: bewoners aanleunwoningen geëvacueerd vanwege binnenbrandje
 
Een brandje heeft vanmorgen voor grote overlast gezorgd in een complex met aanleunwoningen in Zwolle. 
Het vuur, dat vermoedelijk is ontstaan door kortsluiting in een magnetron, was er de oorzaak van, dat alle bewoners van het aanleunwoningen-complex Havezate aan de Gombertstraat hun woningen moesten verlaten.
De bewoners van alle 80 appartementen werden opgevangen in het restaurant van het nieuwbouwgedeelte, waar ze werden ontvangen met koffie met gebak en op de hoogte werden gebracht door door directeur Wim Rave.
Er zijn geen gewonden gevallen en van paniek onder de bewoners was geen sprake, aldus de directeur.
De brand op zich viel wel mee, maar vanwege de rookontwikkeling besloot de brandweer, dat de bewoners uit hun woningen moesten.
Met grote overdrukventilatoren werd getracht, de rook zo snel mogelijk uit het pand te krijgen.
De stichting Salvage is ingeschakeld om de opruimwerkzaamheden te regelen, samen met Delta Wonen, de eigenaar van het complex. 
Foto's: Persbureau Meter


Sellingen: auto rijdt tegen boom en breekt in drie stukken: drie ernstig gewonden
In de afgelopen nacht vloog een auto met hoge snelheid uit een bocht in de Sellingerstraat en brak na een zijdelingse botsing met een boom in drie stukken. De wagen, die uit de richting Sellingen kwam, was vermoedelijk kort daarvoor in de berm geraakt, waarbij de bestuurder de macht over het stuur verloor.
De drie inzittenden werden uit de auto geslingerd en raakten ernstig gewond. Twee van hen lagen in een sloot; de derde op het fietspad.
Het gaat om inwoners van Ter Apel van 16, 18 en 20 jaar oud. De zestienjarige knaap had aanzienlijk beenletsel opgelopen.
Het Mobiel Medisch Team stond het ambulancepersoneel bij. De slachtoffers zijn naar verschillende ziekenhuizen overgebracht.
De politie heeft ter plaatse de sporen van het ongeval vastgelegd om o.a. de snelheid van de auto en de oorzaak van de crash vast te kunnen stellen. Wie de bestuurder was, wordt door de politie uitgezocht.
De weg is voor hulpverlening, onderzoek, en berging van de wrakstukken meer dan drie uur afgesloten geweest.
Foto: Persbureau Meter


Buitenbranden in Laar en Bathorn (D)
De alarmmelders van de vrijwillige brandweer van Emlichheim kwamen zaterdag om 20:25 uur tot leven en meldden een buitenbrand in Laar.
Tijdens het bluswerk kwam aan het licht, dat het (nu brandende) struikgewas als stortplaats voor tuinafval misbruikt was.
Er kwamen een warmtebeeldcamera en een schuimtapijt aan te pas om de steeds weer oplaaiende brandhaardjes te kunnen blussen.
De brandweer zette twee voertuigen in; de uitruk werd om 21:30 uur beëindigd.
De politie stelt een onderzoek in.
Ook de brandweer van Hoogstede moest er zaterdag op uit om een buitenbrand te bestrijden, nadat er om 17:40 uur alarm geslagen was.
In dit geval brandde er turf bij een turfwinning en -opslag aan de Bathorner Diek bij Bathorn.
De mannen rukten uit met twee voertuigen en wisten de brand snel onder controle te krijgen, zodat de gehele uitruk drie kwartier na de melding al afgelopen was. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. (Foto's: Brandweer Emlichheim)
-


Dalen/Dalerpeel: twee branden blijken er slechts één te zijn
Zaterdagavond kwamen de mannen van blusgroep A van de Coevorder brandweer in aktie, nadat het bericht binnengekomen was, waarin gemeld werd, dat er een buitenbrand woedde aan de natuurrijke Berkmeerweg in Dalerpeel.
Het adres bleek echter onjuist: na enig zoekwerk kwam aan het licht, dat er even verderop -aan de Burgemeester ten Holteweg in Dalen- riet langs het kanaal in brand stond.
Het vuur was al door oplettende voorbijgangers bestreden met zand en één brandweerman kon de Rode Haan met één straal "hoge druk" de nek omdraaien.
-
Net op dat moment kwam een tweede tankautospuit met een ploeg van blusgroep Zwinderen aangestormd, die ter bestrijding van de brand aan de Burgemeester ten Holteweg (dus in "hun" territorium) was opgeroepen.
Dat bleek dus niet meer nodig en beide blusgroepen konden retour kazerne.

Zaterdag 30 mei 2009

Nieuwleusen: nablus- en sloopwerk gaat gestaag door
De gehele vrijdagavond en -nacht en ook zaterdag hadden diverse brandweerploegen handenvol werk aan het bestrijden van steeds weer oplaaiende vlammen in het voormalige UNION-complex.
Ze werden bij het bluswerk geholpen door materieel en personeel van een aantal sloopbedrijven.

Verwrongen balken, geblakerde damwandprofielen, massa's puin, maar ook door de alles verzengende brand kaalgevreten antieke auto's en motoren: het vormde een grimmige herinnering aan de brand, die Nieuwleusen net zolang bij zal staan als de brand, die de Bonte Wever, die in 2001 in de as legde, de Slagharenaren in het geheugen gegrift is.

Geluk bij een ongeluk: het vermoeden, dat er een grote hoeveelheid asbest vrijgekomen was, bleek onterecht en de Mobiele Eenheid, die opgetrommeld was om het dorp van de buitenwereld af te grendelen, kon retour basis.
Foto: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Raalte: zonweringbedrijf getroffen door brand
Een bedrijf aan de Heesweg is vanmorgen zwaar beschadigd ten gevolge van brand. Hoewel er in eerste instantie alarm geslagen werd voor brand bij doe-het-zelf-zaak Formido, bleek al snel, dat de uitslaande brand niet op huisnummer 17, maar onder een afdak van een zonwering-bedrijf op nummer zeven woedde en inmiddels al was overgeslagen op het bedrijfspand.
Door doortastend optreden wisten de Raalter spuitgasten, die hulp kregen van de Zwolse hoogwerker, de vlammen onder controle te krijgen, zodat de bedrijfsruimte behouden bleef. Wel liep het voorste deel van het gebouw fikse water-, roet- en rookschade op.
Er vielen geen gewonden.
Het vermoeden bestaat, dat het vuur ontstaan is in een vorkheftruck, die onder het afdak stond.
Onderzoek moet uitwijzen, of die veronderstelling juist is.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Ommen: motorrijder bijna overreden door vrachtwagen
Een 44-jarige Nederlandse inwoner van het Duitse dorp Laar, even over de grens bij Coevorden, reed vanmiddag op zijn Harley Davidson chop-per over de N34, op weg voor een vakantie in Luxemburg.
Aan de vakantieplannen kwam net voorbij de kruising bij de Vechtbrug in Ommen abrupt een einde, toen de man rechts een voor het verkeers-licht bij de Markt stilstaande Spaanse vrachtwagen passeerde om zijn motor voor de truck op te stellen.
Net op dat moment sprong het licht op groen en trok de trekker met oplegger op. De truck raakte de Harley met de rechter voorzijde, waardoor de motor muurvast klem kwam te zitten onder de oplegger.
De motorrijder werd geraakt, maar viel naar rechts en liep daarbij diverse verwondingen op.
-
Medewerkster Kimberley van het even verderop staande cafetaria "Sail Smulwereld" zag wat er gebeurde en snelde het slachtoffer te hulp.
Ze voorkwam, dat het gewonde slachtoffer door omstanders weggetrokken werd en hielp de motorrijder volgens de regels der EHBO, totdat de ambulance en Ommer brandweer arriveerde.
Bovendien depte ze de uit de tank van de Harley wegstromende benzine op met theedoeken uit de cafetaria om het brandrisico zoveel mogelijk te verminderen.
Het slachtoffer werd -na behandeling ter plaatse- per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Berger Autax haalde de zwaar beschadigde motor, die door de brandweer onder de oplegger vandaan gehaald was, korte tijd later op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Nieuwleusen: enorme brand verwoest het voormalige UNION-complex
Een enorme vuurzee heeft vandaag het complex van de voormalige UNION-rijwielfabriek in Nieuwleusen volledig verwoest.
Rond half zes vanmiddag werd de alarmcentrale gebeld in verband met een binnenbrand aan de Den Hulst, maar al snel bleek het te gaan om een uitslaande brand in het midden van het zeer grote bedrijvenverzamelgebouw, die gepaard ging met enorme zwarte rookwolken.

Het vuur breidde zich razendsnel uit en de brandweer van Nieuwleusen liet al snel (17:34 uur) opschalen naar middelbrand ; om 17:44 gevolgd door "grote brand" en om 17:59 uur naar GRIP-1*, om 18:09 naar GRIP-2 en om 19:57 zelfs naar GRIP-3; iets, dat zelden gebeurt.
Inmiddels dreef de rookkolom dwars over de N377 (Balkbrug-A28) door Nieuwleusen in de richting van Zwolle. Omwonenden werd via RTV Oost, maar ook door middel van politieauto's met luidsprekers en middels loeiende luchtalarmsirenenstaan gewarschuwd en aangeraden, deuren en ramen gesloten te houden vanwege de rook en vrijkomende asbestdeeltjes.
Brandweereenheden uit de wijde regio werden naar Nieuwleusen gedirigeerd om te helpen bij het bestrijden van de vuurzee, die alleen tot staan gebracht leek te kunnen worden, als het getroffen deel van het complex volledig uitgebrand was.
Allengs veranderde de kleur van de immense rookwolken van gitzwart naar grijs en wit en leek het vuur te bedaren, maar aan de voorzijde van het gebouwencomplex kolkte ook na negenen vanavond nog steeds zwarte rook omhoog.
De enorme rookkolom was op zeer grote afstand -zelfs al in Enkhuizen!- zichtbaar.
De N377 (Den Hulst) werd vanwege de dichte rook en (mogelijke) asbestdeeltjes in Nieuwleusen afgesloten, hoewel het verkeer al vóór Balk-brug en ook bij de aansluiting met de A28 (De Lichtmis) geadviseerd werd, een andere route te kiezen.
Later bleek, dat er geen asbestgevaar was.

In het verwoeste pand waren o.a. een assemblagebedrijf voor electrische fietsen, een lakstraat en een verpakkingsbedrijf gevestigd.
Ook een autobedrijf werd volledig in de as gelegd.
Naar verwachting zal het nabluswerk zeker nog de gehele vrijdagavond en -nacht en een deel van de zaterdag in beslag nemen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Vrijdag 29 mei 2009

Zwolle: treinverkeer ontregeld door aanrijding even buiten station
Even buiten het NS-station van Zwolle heeft zich vanmorgen rond 10:20 uur een aanrijding tussen twee treinen voorgedaan, waardoor een groot deel van het treinverkeer rond Zwolle is lamgelegd.
De aanrijding ontstond, toen de dubbeldekker stoptrein Zwolle - Amersfoort op een wissel zijdelings tegen een honderden meters lange, met containers geladen goederentrein aan reed.
Beide treinen kwamen gedeeltelijk naast de rails terecht, maar voor zover bekend is er slechts één licht gewonde gevallen.
De rails en de bovenleiding zijn ter plaatse van het ongeval beschadigd, waardoor in ieder geval vandaag via Zwolle geen treinverkeer richting Utrecht, Amersfoort, Oost-Nederland (Ommen en Olst) en Kampen mogelijk is.
Tussen Zwolle en Meppel rijden pendeltreinen; tussen Zwolle en Enschede stoptreinen.
Reizigers, die door het ongeval niet per trein uit Zwolle kunnen vertrekken, worden vanaf de zuidzijde van het station per bus vervoerd.
Hoe lang het duurt, voordat de treinenloop weer normaal is, is momenteel nog niet te voorspellen.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Kabelbreuk veroorzaakt stroomstoring in gemeente Westerveld
Diever, Vledder, Frederiksoord, Wapse, Wilhelminaoord, Wittelte en een deel van Dwingeloo zaten vanaf ca kwart over twaalf in de afgelopen nacht zonder electriciteit ten gevolge van een kabelbreuk bij Dieverbrug. Vanwege de storing werd GRIP-2* afgeroepen.
De electriciteit voor de circa 5.500 getroffen huishoudens was na ongeveer 2,5 uur weer voorhanden.

* GRIP = gecoördineerde regionale incidentbestrijdingsprocedure ( Meer info )


Dwingeloo: BMW tegen boom: bestuurder gewond, auto onherstelbaar beschadigd
De bestuurder van een BMW personenauto is donderdagavond even na elf uur op de Spieregerweg in Dwingeloo frontaal op een boom gereden.
De man werd door de brandweer en ambulancepersoneel uit het voertuig bevrijd door de deur aan de bestuurderszijde weg te knippen.
Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.
De brandweer heeft de gehavende en instabiele boom direkt met de grond gelijk gemaakt. De auto was total loss.
Foto: Persbureau Meter

Donderdag 28 mei 2009

Hoogeveen: diverse 'slachtoffers' in gemeentehuis
Bij een grote oefening voor ambulancemedewerkers en bedrijfshulpverleners van de gemeente Hoogeveen werd vandaag elk uur een ambulanceteam ingezet om meldingen van diverse aard te behandelen. Er deden zich deze dag veel 'ongevallen' voor in het gemeentehuis en ook de hartaanvallen ontbraken niet.
Doel van de oefening was niet alleen, om de teams in hun handelingen te kunnen beoordelen, maar ook om de samenwerking met bedrijfshulpverleners (BHV) en andere instanties te actualiseren.
-
-
-
-
In de fotoreportage is eerst te zien hoe een Lotus-slachtoffer van de trap was gevallen en ernstig hersenletsel had opgelopen.
De positie was ook nog eens uiterst ongelukkig in de drukke doorgang.
Het transporteren werd deze keer maar achterwege gelaten vanwege de minieme ruimte om te manoeuvreren, iets wat bij een oefening wel kan.
Het tweede geval was een onwelwording met een hartstilstand. De gehele procedure (het ontdekken, de oproep van de BHV en het alarmeren van de ambulancedienst) werd door opleiders gevolgd en beoordeeld.
De reanimatie (met de AED) werd op poppen uitgevoerd om het Lotusslachtoffer Geesje niet te overbelasten.
Er deden zich deze dag een zevental ‘ernstige’ situaties voor en bij wijze van uitzondering brengen we dit keer het ‘slachtoffer’ vol in beeld.


Hoogeveen: brand verwoest een slaapkamer in woning aan de Listerhof
Bij een brand in een woning aan de Listerhof is donderdagmorgen rond 10:15 uur een slaapkamer uitgebrand.
Een werknemer van bouwbedrijf Schultink, die werkzaamheden in de buurt uitvoerde, rook een brandlucht en ging op onderzoek uit.
Hij vermoedde, dat er brand woedde op de zolder van een woning en alarmeerde de brandweer.
Een half uur eerder was een buurtbewoner al door zijn dochter op een brandlucht geattendeerd, maar een speurtocht leverde niets op.
-
Politiemensen wisten de voordeur zonder schade met een ijzerdraadje te openen.
Er viel overigens weinig meer te blussen voor de brandweer: het vuur was vanzelf uit gegaan bij gebrek aan zuurstof, hoewel het slaapkamer-raam -vreemd genoeg- wel op een kier stond.
-
-
De slaapkamer, die zich op de eerste verdieping aan de achterzijde van de woning bevindt, was in een puinhoop veranderd en ook de rest van de woning moet aanzienlijke schade door rook en roet hebben opgelopen; getuige de sporen rond het zolderraam.
Sporen van kortsluiting waren ook niet te vinden, dus nader onderzoek zal de oorzaak moeten aangeven.
Reportage: Regiohoogeveen.nl


Internet: haperende interneterbindingen door storing bij KPN
Gisteren ondervonden veel internetgebruikers problemen bij het surfen: websites -vooral Google.com e.d.- laadden moeizaam of helemaal niet.
Het euvel bleek bij analyse niet in de pc van de surfer te zitten.
De oorzaak was een storing bij KPN, zo werd duidelijk, toen men de KPN helpdesk belde.
KPN is er voor zover bekend inmiddels in geslaagd, de storing op te lossen.


Hoogeveen: UMCG Ambulancezorg houdt oefeningen rond het raadhuis
Als u vandaag bij het raadhuis in Hoogeveen de ambulances af en aan ziet rijden, is er hoogst waarschijnlijk niets ernstigs aan de hand:
UMCG Ambulancezorg houdt dan een oefening, die de gehele dag duurt. De eigen Bedrijfshulpverlening van de gemeente oefent mee.


Bij goede ambulancezorg komt meer kijken, dan snelle en goed uitgeruste ambulances en adequaat handelende ambulanceverpleegkundigen.
Ook de samenwerking met onder meer het ziekenhuis en de bedrijfshulpverlening moet perfect verlopen.
Daarom zijn onder andere medewerkers van de gemeente bij de oefening betrokken; met
met name de BHV (Bedrijfshulpverlening).
Er werkt een echt Lotus (slachtoffer) mee.
De bedoeling is oefenen op locatie om het zo realistisch mogelijk te maken. 
De oefeningen beginnen om 08.30 uur, 09.30 uur, 10.30 uur  en 11.30 uur en ’s middags om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur 


Giethoorn: zeilbootje omgeslagen op de Beulaker Wijde
De duikgroepen van Giethoorn en Hasselt werden woensdagavond met politie en ambulance met spoed op pad gestuurd naar de Beulakerweg te Giethoorn, waar een zeilbootje met twee opvarenden was omgeslagen.
Ook de brandweerboot werd ingezet en al snel trof de bemanning het omgeslagen bootje aan.
Twee totaal verkleumde mannen hielden zich vast aan het vaartuigje, maar konden al snel in de brandweerboot plaats nemen.
Ze werden overgebracht naar het waterongevallenvoertuig om zich op te warmen, totdat de ambulance arriveerde.
Voor een uitgebreid onderzoek is het tweetal overgebracht naar het ziekenhuis.
De mannen van de brandweer  gingen terug om het bootje op te halen, naar de kant te slepen en het de wal op te trekken.
-
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Emmer Compascuum: bromnfietser gewond na aanrijding met tractor
Een zestienjarige bromfietser uit Emmen raakte woensdag rond 14:15 uur gewond bij een ongeval in Emmer Compascuum.
Hij reed op zijn scooter over het fietspad op de Hoofdkanaal OZ in de richting van Ter Apel.
Een tractorbestuurder wilde op dat moment van een akker de rijbaan op rijden, maar had door een heg weinig zicht op het fietspad en merkte daardoor de bromfietser te laat op.
De bromfietser reed tegen de voorlader van de tractor, ging onderuit en kwam meters verderop tot stilstand.
Hij werd, na onderzoek door ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team, met onder andere beenletsel, per ambulance naar het Scheper ziekenhuis in Emmen gebracht. De VOA van de politie stelde ter plaatse een onderzoek in.
Foto: Persbureau Meter


Woensdag 27 mei 2009

Valthermond: twee gewonden na voorrangsfout
Woensdagmiddag raakten een vrouw en een meisje gewond na een aanrijding op de Drentse Mondenweg tussen Valthermond en Tweede Exloërmond.
Een vrouw, die vanaf de Dreef kwam, verleende bij het oversteken van de Drentse Mondenweg geen voorrang aan een bestuurster van een brommobiel, die uit de richting van Tweede Exloërmond naderde.
De bestuurster van de brommobiel en een inzittend meisje raakten licht gewond aan hun voeten.
Zij werden door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.
De bestuurster van de Renault kwam met de schrik vrij.
De brandweer van Tweede Exloërmond werd kort na de alarmering teruggeroepen, omdat hun hulp niet nodig bleek te zijn.
De politie heeft een registratieformulier van het ongeval opgemaakt. Bergingsbedrijf Keizer heeft beide auto’s weggesleept.
Foto: Persbureau Meter

Oldenzaal: drie auto's uitgebrand - politie doet onderzoek naar mogelijke brandstichting
Aan de Kloosterstraat in Oldenzaal zijn in de afgelopen nacht drie auto’s uitgebrand.
Omstreeks 03.00 uur werd gemeld, dat er een auto in brand stond aan de Kloosterstraat.
Zowel de brandweer als politie spoedden zich er naar toe, maar ontdekken al snel, dat er drie geparkeerde personenauto’s in brand staan.
De brandweer bluste de brand en de agenten waarschuwden uit voorzorg de bewoners van de naastgelegen woningen aan de Tulpstraat.
-
De Technische Recherche is een sporenonderzoek gestart naar de oorzaak van de brand om te achterhalen of het om brandstichting gaat.
De agenten, die met het onderzoek belast zijn, houden vandaag een buurtonderzoek.
Ook vragen zij eventuele getuigen, zich te melden via 0900-8844 of (anoniem) via 0800-7000
Foto's: Michel Hofsté

KILROY: oude dagrecord gebroken; maandrecord sneuvelt eveneens binnenkort
"54.158 /  26 May, Tue, 2009" meldde de teller even na middernacht.
En dat betekende, dat dinsdag 26 mei het vorige dagrecord van 13 mei 2009 (51.412 unieke bezoekers) ruimschoots gebroken was.
Op basis van de huidige gegevens ziet het er naar uit, dat ook deze maand mei een record zal gaan brengen: ca 1.2 miljoen unieke bezoekers!

De drukste maand tot nu toe was januari 2009 met 1.109.901 unieke bezoekers.


Forcys in Coevorden verkozen tot Drentse Computerwinkel van het Jaar
Forcys in Coevorden is door brancheorganisatie NLCW verkozen tot beste computerwinkel van Drenthe over 2009.
Forcys-directeur Hindrik-Jan Dorgelo reageert verheugd op deze verkiezing:
,,Dat de brancheorganisatie ons werk waardeert en beloont, betekent heel veel voor ons. Wij zijn hier heel trots op.’’

Volgens de jury 'blinken de medewerkers van Forcys uit in hun ICT-kennis, wat de klant onder meer merkt in informatieverstrekking en service':
,,Forcys onderscheidt zich door uitstekende kwaliteit, kennis, service en betrouwbaarheid.
Forcys weet met aandacht en zorg de klant in heldere taal uit te leggen, welke producten het best bij hem passen’
.
Verder beoordeelde de jury de website van de genomineerde bedrijven op onder meer actualiteit, stijl en uitstraling.
De uitslag van de Computerwinkel van het Jaar Awards werd maandagavond bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op het kantoor van Microsoft op Schiphol.
Dit gebeurde in aanwezigheid van vele prominente genodigden uit de ICT-wereld en diverse mediavertegenwoordigers.
Het was voor de vijfde keer dat de Computerwinkel van het Jaar Awards werden uitgereikt door NLCW, de brancheorganisatie voor bedrijven die actief zijn in de verkoop en levering van ICT-producten en -diensten, zowel op de zakelijke markt als consumentenmarkt.
Forcys, dat deze prijs in 2007 ook al won, kreeg als Computerwinkel van het Jaar in Drenthe een certificaat en een award, die een mooi plekje heeft in de winkel aan de Modem 2i in Coevorden.


Dinsdag 26 mei 2009

IJhorst: bestuurder legt verklaring af
De 34-jarige man uit de gemeente Staphorst, die maandag is aangehouden in verband met het  dodelijke verkeersongeval zondagavond aan de Heerenweg in IJhorst, heeft gisteren een verklaring afgelegd. De man gaf aan, dat hij betrokken was bij het verkeersongeval. 
Ook heeft hij verteld, waar zijn auto gestald was.
Het onderzoek naar de exacte toedracht gaat verder. De auto is gisteravond opgehaald en voor technisch onderzoek naar het bureau gebracht.
De 34-jarige man is ondertussen in verzekering gesteld.
-
De politie zoekt nog steeds mensen, die de betreffende auto zondag of maandag hebben zien rijden. 
Heeft u hierover informatie, bel dan de politie team Horst & Waterland via 0900-8844 of -anoniem- via 0800-7000
.


Hoogeveen: treinverkeer lag stil door nachtelijk noodweer
Door een wissel- en seinstoring ten gevolge van het slechte weer van de afgelopen nacht lag het treinverkeer vanmorgen in Hoogeveen totaal plat. Met name blikseminslagen in de bovenleiding en seinen en omgevallen bomen richtten schade aan.
Honderden reizigers moesten per bus vervoerd worden en dat gaf uiteraard het nodige oponthoud.
De situatie op het spoor verbetert geleidelijk.
Een groot deel van de storingen is inmiddels verholpen en gevelde bomen zijn weggehaald. De situatie is geleidelijk aan het verbeteren.
Er is nog wel hinder rond Amersfoort (van en naar Amersfoort geen of zeer beperkt treinverkeer); Haarlem  (vertraging), Meppel, Utrecht-Gouda
( vertraging).
Storingsteams proberen de problemen zo snel mogelijk op te lossen.
De komende uren kunnen reizigers nog last hebben van vertraging en uitval van treinen.
De actuele situatie op uw spoortraject kunt u volgen op ProRail ActuRail en Teletekst pagina 751.
Foto: Persbureau Meter


Regio: de weergoden halen toch nog uit
Volgens de buienradar zou het maandagavond langs de Noordzeekust bal worden en trok een tweede onweersfront vanaf Limburg Duitsland in, maar dinsdagmorgen rond 05:30 uur kreeg een groot deel van Oost-Nederland alsnog te maken met zware onweers- en regenbuien.
De meeste stormschademeldingen werden waarschijnlijk veroorzaakt door blikseminslagen en kwamen vooral uit het gebied tussen Zwolle en Steenwijk.
Maar om 05:37 uur sloeg de bliksem met een zeer harde dreun in in een woon-winkelpand aan de Herenstraat, naast de Zwarte Markt in Slagharen.
De Slagharense brandweer kreeg om 05:51 uur opdracht in de woning naar eventuele brandhaarden en -schade te zoeken.
Het hemelvuur bleek flinke schade aangericht te hebben aan één van schoorstenen, maar binnen in het pand was nauwelijks schade.
In de omgeving (Herenstraat, Kronkelweg en Dargstraat) sneuvelden netzekeringen en sloegen aardlekschakelaars uit, maar er zijn -voor zover bekend- geen verdere schademeldingen uit het dorp geweest.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Emlichheim: gemeenschappelijke hulpverleningsoefening bij aardappelzetmeelfabriek
[Maandagavond t egen 19:35 uur werden ambulances van Emlichheim naar de aardappelzetmeelfabriek Emsland Stärke ontboden.
Bij aankomst bleek, dat er een "explosie" was geweest en er "acht tot tien personen vermist werden".
Daarop werd ook de Ortsfeuerwehr Emlichheim en de plaatselijke afdeling van duitse Rode Kruis gealarmeerd.
De brandweer zette direct vier eenheden met adembescherming om slachtoffers te redden, zette tegelijkertijd watervoorziening op en begon met het bluswerk.
De gewonden werden aan het Rode Kruis overgedragen, dat inmiddels een verzamelplaats voor gewonden had opgebouwd.
Nade nabespreking tegen 21:15 uur werden alle betrokkenen in de brandweerkazerne in Emlichheim uitgenodigd voor eten en koude dranken . De dank van de brandweer gaat uit naar de firma Emsland Stärke voor het ter beschikking stellen van het terrein en naar het DRK voor hun ondersteuning.
Foto's: Andreas Heck - brandweer Emlichheim


Meppel: verkeersongeval op industrieterrein
Maandagavond kregen de hulpdiensten een melding van een voertuig gekanteld op de industrieweg in Meppel.
Daar bleek was niets te bekennen, maar op de kruising Handelsweg met de Setheweg lag inderdaad een voertuig op zijn dak.
Een taxichauffeur wilde vanuit de Setheweg de Handelsweg oprijden, maar zag daarbij de Seat over het hoofd zag.
De taxi-Mercedes boorde zich vol in de flank van de Seat, die omsloeg en nog enkele meters op zijn dak doorgleed.
De bestuurder stapte -na enig gestoei met zijn veiligheidsgordel- zelfstandig uit zijn voertuig.
Ook de chauffeur van de taxi bleef ongedeerd, zodat de ambulance al snel retour kon.
Dit deed ook de toegesnelde brandweer, die na het strooien van een handvol korrels ter absorptie van weggeleekte vloeistoffen, ook al snel terug keerde naar de kazerne.
-
-
De Verkeersongevallendienst kwam, ondanks duidelijke verklaringen, toch even een kijkje nemen en nam de nodige foto's.
Nadat ook dit gedaan, was takelde berger Hooikammer de auto weer op de bandjes en zette beide voertuigen op zijn bergingswagen.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Staphorst: man uit auto bevrijd na eenzijdig ongeval op de A28
Een automobilist is maandagavond op de A28, het traject tussen Staphorst en de Lichtmis, in de bermsloot beland.
De man raakte de controle over zijn voertuig kwijt, botste tegen de vangrail en schoot de weg over.
Na enkele meters door de berm te zijn gereden, kwam de wagen uiteindelijk in de sloot tot stilstand.
De brandweer van Meppel en van Staphorst kwamen in actie om de man uit zijn voertuig te bevrijden, waarna de man zelf op de brancard ging zitten. Hij is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.
-
-
Het verkeer werd tijdelijk over één rijbaan geleid, maar ondervond niet al te veel last van het ongeval.
Berger Hooikammer takelde de acht maanden oude Volkswagen Golf uit de sloot, waarna eenieder -inclusief de kijkers op het viaduct- huiswaarts keerde.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Maandag 25 mei 2009

Nieuw Scheemda: rattenslang na jaar afwezigheid terug
De brandweer en dierenambulance spoedden zich maandagavond naar de Kerkwijk in Nieuw Scheemda.
Voor de brandweer viel er weinig te doen; voor de dierenambulance des te meer.
Het dorp liep maandagavond  uit voor een rattenslang, die zich aan de Kerkwijk op een schoorsteen van een woning liet zien. 
Eigenaar Derk Hendriksen was de rattenslang al een jaar kwijt kwijt en verwachtte, na overal gezocht te hebben, niet het dier terug te zien.
Niets was minder waar: de voor de mens ongevaarlijke slang kroop maandagavond over het dak van de buren: de familie Boere.
Patrick Boere belde de brandweer en de dierenambulance.
-
Personeel van de dierenambulance was er snel bij en kon de slang via het dakraam vangen en overdragen aan de overgelukkige buurman.
De slang zag er goed uit en de heer Boere denkt, dat de slang het hele jaar onder de pannen van het dak heeft gezeten en zich tegoed heeft gedaan aan jonge vogeltjes. "Je moet er niet aan denken, als je het weet, maar het is wel zo."
Hendriksen dacht, toen het dier na lang zoeken niet meer te vinden was, dat de slang was opgegeten door een soortgenoot.
Dat gebeurt volgens hem wel eens. De hele buurt liep uit, maar van paniek was er aan de Kerkwijk overigens geen sprake. Hendriksen heeft ook wurgslangen maar die zitten goed achter slot en grendel en "Die kunnen er maar zo niet vandoor gaan", laat hij de buurt gerustellend weten.
Foto's: Persbureau Meter


Meppel: bejaarde scootmobilist uit het water gered
Aan de Werkhorst is vanmiddag tegen 15:25 uur een bejaarde man met zijn scootmobiel ter hoogte van AOC Terra het water aan de Werkhorst in gereden. Getuigen schoten hem direct te hulp en belden 112.
De hulpverleners arriveerden kort na het telefoontje en hielpen samen met enkele omstanders de drenkeling uit het water.
-
-
De scootmobiel werd door brandweerlieden in veilgheid gebracht.
De man is ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht
Foto's: Joost Spraakman


IJhorst: politie zoekt getuigen na dodelijk ongeval Heerenweg (update)
De politie zoekt dringend getuigen van een dodelijk ongeval op de Heerenweg bij IJhorst, waarbij een negenjarig jongetje uit IJhorst om het leven kwam. De bestuurder reed na de aanrijding, die zondagavond even voor 20.30 uur gebeurde.
Het slachtoffertje werd geschept door een auto en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Verschillende getuigen zagen een donkerkleurige jeep-achtige Patrol met bullbar, die vanuit Balkbrug richting IJhorst reed.
Een soortgelijke auto werd eerder die dag ook gesignaleerd op het trekkerslepfestival in Fort bij Zuidwolde en na het ongeval in de omgeving van Zwolle. De bestuurder viel op vanwege zijn rijgedrag.
Wie informatie heeft over deze bestuurder en/of auto wordt verzocht contact op te nemen met de politieteam Horst & Waterland via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

UPDATE:

De politie heeft op vandaag een 34-jarige man uit de gemeente Staphorst aangehouden in verband met bovengenoemd verkeersongeval.
Na het verkeersongeval is de politie gelijk een onderzoek gestart, dat aanwijzingen opleverde en een signalement van een auto, die vermoede-lijk bij het verkeersongeval was betrokken.  
Of de 34-jarige man ook daadwerkelijk bij het ongeval betrokken was, is nog niet helder en wordt op dit moment door de politie onderzocht.

N375 / Ruinen: twee gewonden na verkeersongeval in dichte mist
Op de N375 ter hoogte van Ruinen en Gijsselte heeft vanmorgen rond 06:35 uur een aanrijding plaatsgevonden, waarbij twee automobilisten gewond raakten. De bestuurder van een rode Suzuki Swift wilde vanaf de Gijsselterweg de N375 oversteken, maar zag door de mist niet, dat er uit de richting van Pesse een grijze Opel Vectra naderde.
De bestuurder van die auto kon een aanrijding met het overstekende obstakel niet meer voorkomen, waarop de Opel de Swift vol in de linkerflank raakte. De Suzuki kwam na de botsing in een sloot aan de zuidzijde van de autoweg tot stilstand; de Opel bleef op het asfalt.
De bestuurder van de Suzuki moest door de brandweer "uitgeknipt" worden, waarbij het dak van de auto werd verwijderd, zodat de patiënt, die bij kennis was, op een wervelplank kon worden geborgen met hulp van de brandweer van Ruinen, die met twee wagens was uitgerukt.
De man in de Opel kon met hulp van ambulancebroeders zelf uit zijn auto komen.
Beide slachtoffers zijn per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


A37 / Wachtum: Meppeler omgekomen bij eenzijdig verkeersongeval
In de afgelopen nacht reed een 33-jarige automobilist uit Meppel over de A37 in de richting van Hoogeveen.
Even voorbij de oprit vanaf Oosterhesselen raakte hij met zijn Kia Rio in de middenberm, remde abrupt en en slipte de rechterberm in, waar de auto over de kop ging en in de sloot tot stilstand kwam. De bestuurder overleed ter plaatse.
Een passerende vrachtwagenchauffeur ontdekte de verongelukte auto rond half vijf en waarschuwde de meldkamer.
Het is nog onduidelijk, hoe lang de auto in sloot heeft gelegen, voor hij ontdekt werd.
Een medewerker van de afdeling verkeersongevallenanalyse verrichtte ter plaatse een onderzoek.
Het slachtoffer is naar het mortuarium van het Emmer Scheperziekenhuis overgebracht.
De oprit vanaf Wachtum richting Hoogeveen en de rechter rijstrook van de A37 is voor het VOA-onderzoek en de berging enige tijd afgesloten geweest, maar er deed zich door het vroege tijdstip geen filevorming voor.
Na de berging van het wrak en voordat de ochtendspits op gang, kwam was de weg weer vrij.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

IJhorst: skeelerend jongetje zwaar gewond
Zondagavond  is op de Heerenweg een negenjarig jongetje, dat voor zijn ouderlijk huis aan het skeeleren was, aangereden door een auto.
De automobilist, die uit de richting Balkbrug kwam, is na de aanrijding doorgereden zonder zich om het slachtoffertje te bekommeren.
Het is nog onduidelijk aan welke kant van de weg de jongen skeelerde.
De vader van de jongen is nog achter de automobilist aan gegaan, maar heeft de auto niet kunnen achterhalen.
De jongen is in kritieke toestand onder politiebegeleiding per ambulance naar een ziekenhuis in Zwolle vervoerd.
De bemanning van de eveneens opgeroepen traumaheli hoefde de hulpverleners niet meer bij te staan.
-
De politie is meteen een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval en werd hierbij geassisteerd door een verkeersongevalsanalist van de Regiopolitie Drenthe, die de situatie op papier heeft gezet.
Foto's: Persbureau Meter

Zondag 24 mei 2009

Norg: bestuurder gaat er vandoor na aanrijding
Op de Eenerstraat in Norg is zondagmiddag rond 16:00 uur een 21-jarige automobilist uit Norg na een kop-staartaanrijding omvergereden en gewond geraakt. De personenauto was eerst twee keer  van achteren aangereden door een busje.
Toen de man uit de auto stapte om verhaal te halen, reed het busje plotseling weg van de ongevalsplaats en raakte zowel de deur van de personenauto als de man, die daardoor dermate gewond raakte, dat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.
De politie spoorde hem aan de hand van het kenteken op en hield hem in Bakkeveen aan.
Foto's: Persbureau Meter


Oldenzaal: dieren gered tijdens brand in schuur
Zondagmiddag even na vieren gemeld, dat aan de Postweg aan de rand van Oldenzaal een schhur in brand stond.
De brand was zo fel dat, de brandweer al voor aankomst liet opschalen naar ‘middelbrand’, mede, omdat de meldkamer van de brandweer veelvuldig werd gebeld. Om 16:16 werd verder opgeschaald naar "grote brand"
Er bleek een aan de woning geschakelde garage annex schuur in brand te staan.
De schuur was via een met een plat dak voorziene ruimte gekoppeld aan de achterzijde van de woning. 
Bij aankomst van de brandweer bleek, dat de brand kon overslaan naar de woning. Hierop werd opgeschaald naar ‘grote brand’ waarop de brandweer van Enschede en van De Lutte werden gealarmeerd.
Om uitbreiding van de brand te voorkomen, werd allereerst de brand in het schakelstuk bedwongen. 
Bewoners en omstanders schoten moedig te hulp om de paarden uit de stal naast de brandende schuur te redden en naar het naastgelegen weiland te brengen. Ook de brandweer redde enkele huisdieren van de wisse dood. 
De brandweer wist het door water en rook beschadigde woonhuis te behouden, maar de schuur ging verloren. 
Foto's: Michel Hofsté

Arrïen: "buitenbrand" blijkt langdurige klus
Vrijdag rond 23.30 uur rukte de brandweer van Ommen uit de Middenweg in Arriën, waar strobalen in brand stonden.
Omdat deze balen in een weiland lagen, kon de brand zich niet uitbreiden.
Er wachtte een lange klus, waarbij al het stro uit elkaar getrokken en geblust moest worden.
Rond 05.00 uur 's ochtends waren beide ingezette brandweervoertuigen terug in de kazerne.
Maar daarmee was de kous nog niet af...
-
Zaterdagmiddag rond 16.30 uur werd de brandweer nogmaals gealarmeerd voor nabluswerk, omdat het stro weer begon te roken.
Met behulp van een kraan werd het stro verder uit elkaar getrokken
Meer foto's op de site van de Brandweer Ommen

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.