Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
November 2009 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 8 november 2009

Laar: brand in afvalbunker vuilverbrander Europark (tekst- en foto-update 2)

Vanmiddag even na drie uur werd de vrijwillige brandweer van Emlichheim gealarmeerd vanwege brand in een bunker op het terrein van afval-verbrander EVI op het Europark industrieterrein bij Coevorden. De brand woedde in een afvalbunker, waarin zesduizend ton afval lag opgeslagen. Het vuur werd in eerste instantie bestreden met de eigen blusinstallatie van het bedrijf.
Enige tijd later werd de brandweer van Coevorden opgeroepen om te assisteren met de hoogwerker en de dompelpomp. Het bedrijf beschikt over een eigen blusvijver.

In de loop van de avond werden brandweereenheden uit Hoogstede en Wilsum ingezet voor aflossing en ter bestrijding van de brand.
Mede door de mist was de brand van buiten af niet te zien, maar ooggetuigen meldden, dat er in de bunker vlammen te zien zijn en er binnen veel rook hing.
Na ontdekking van de brand werden de eerste drie kwartier de rookkleppen boven de bunker geopend.
Het vuilverbrandingsproces ging tijdens de brand door, omdat op die manier de rook afgezogen kon worden en via de rookgasreiniging van de ketel kon worden afgevoerd.
Omdat de brand sneller met schuim kon worden geblust, riep de centrale in Nordhorn de brandweer van Schüttorf op, alsmede die van de firma Wintershall en de brandweer uit Emmen. Tegen middernacht was de brand onder controle.
De blusgroep uit Emlichheim kon rond half twee vannacht naar de kazerne; de overige eenheden tegen zeven uur maandagmorgen.

(Vanwege het feit, dat de foto's door de brandweer op het terrein van de EVI zijn gemaakt, hadden we eerst toestemming nodig voor publikatie)

Coevorden: voetbalhooligans aangehouden na vernielingen in trein

Zo'n honderdvijftig fans van voetbalclub De Graafschap hedden dank zij wangedrag van een aantal "collega's" geen seconden gezien van de wedstrijd tegen voetbalclub Emmen, die vanmiddag in de Jupilerliga gespeeld werd. De stoptrein en de Intercity, waarmee het gezelschap onderweg was van Zwolle naar Emmen, werd op last van de Spoorwegpolitie na ongeregeldheden in Coevorden stilgezet.
Er waren al vernielingen in de trein aangericht en bij het station werd met flesjes en stenen gegooid.
De Mobiele Eenheid kwam er aan te pas en er is één waarschuwingsschot gelost.
De "voetbalfans" konden linea recta retour Zwolle, nadat hun identiteit was vastgesteld.
Een aantal raddraaiers werd in Coevorden gearresteerd en geboeid afgevoerd.

Foto's: Peter Kramer

Ringe (D): automobilist (20) zwaar gewond op de Kanalstrasse
De brandweer van de gemeente Emlichheim werd zaterdag om 17:09 uur ontboden bij een verkeersongeval op de Kanalstrasse in Ringe.
De brandweer van Emlichheim rukte uit met drie voertuigen; die van Ringe-Neugnadenfeld met één wagen.
Ter plaatse bleek, dat een twintigjarige automobilist uit Ringe met zijn auto naast de weg gekomen was en met het dak tegen een boom gebotst was.
De auto was dermate vervormd, dat de medische verzorging en de bevrijding van het slachtoffer zeer gecompliceerd bleken.
De operatie, waarbij de brandweer en het ambulancepersoneel afwisselend aan de slag gingen, duurde circa een uur.
De man werd daarna per ambulance naar de kliniek in Nordhorn overgebracht.
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Erm: vakantieverblijf afgebrand

Op het terrein van recreatiecentrum Ermerstrand vloog zaterdagavond één van de onlangs geplaatste vakantie-units in brand.
Zaterdag waren dakbedekkingswerkzaamheden op de units uitgevoerd en vermoedt wordt, dat dit de brand heeft veroorzaakt.
Eén van de units werd door het vuur, dat op het dak woedde, zwaar beschadigd.

Of er nog meer wooneenheden schade hebben opgelopen zal pas in de loop van zondag blijken als een en ander zal worden onderzocht.
Brandweerlieden van de korpsen van Sleen en Emmen hebben de brand geblust.
Foto: Persbureau Meter

Steenwijker (23) gearresteerd na vondst dode vrouw (76)

De Belgische politie heeft zaterdag 7 november rond 22.30 uur in Brussel een 23-jarige inwoner van Steenwijk aangehouden.
De man wordt verdacht van moord/doodslag op een 76-jarige vrouw uit Steenwijk.
Haar levenloze lichaam werd zaterdagavond  aangetroffen in een woning aan de Rozenstraat in Steenwijk.
De vrouw, die elders in Steenwijk woonde, is door een misdrijf om het leven gekomen.
De aanleiding moet worden gezocht in de relationele sfeer.
De recherche van de politie IJsselland heeft een nader onderzoek ingesteld.

Onder leiding van de rechter-commissaris is daarnaast een doorzoeking en een forensisch onderzoek tot diep in de zondagochtend in de woning verricht. Het resultaat hiervan was, dat de auto van de verdachte aangetroffen werd in Amsterdam en hijzelf in het centrum van Brussel. Zodra dit mogelijk is zal de verdachte overgebracht worden naar Nederland.  
Het lichaam van de vrouw werd rond drie uur zondagochtend uit de woning gehaald en voor nader onderzoek afgevoerd.
Foto: Persbureau Meter


Zaterdag 7 november 2009

Niebert: paard bekneld in gekantelde trailer

Een bijzondere reddingsactie zaterdagmorgen aan de Wiersmaweg in het Groningse Niebert. Daar raakte een paardentrailer van de weg en kwam in de sloot tot stilstand. Het rijpaard, dat in de trailer werd vervoerd, kwam klem te zitten.
De brandweer van Leek rukte uit om het dier te bevrijden, maar dat was geen eenvoudige klus; vandaar, dat bijstand werd gevraagd van de brandweer uit Groningen. Gezamenlijk werd het dak van de trailer geknipt om bij het paard te kunnen komen.

Toen het dak eenmaal van de trailer was, werd het dier uit zijn benarde positie bevrijd.
De eigenares troostte zolang haar paard om het rustig te houden.
Voorzover bekend heeft het paard geen verwondingen opgelopen. Wat de oorzaak van het ongeval is geweest, is nog onbekend.
Foto: Persbureau Meter


Ter Apel: man gewond na botsing tegen boom

Een negentienjarige jongeman uit Ter Apel is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de overgang van het Hooiland op de Moersloot gewond geraakt bij een verkeersongeval.
ZIjn auto raakte met zijn rechterachterband een trottoirband, waardoor de man de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste.
Het slachtoffer werd door brandweerlieden uit de auto gehaald.

Het personeel van het Mobiel Medisch Team heeft de man op de plek van het ongeval behandeld. Hij werd later naar het ziekenhuis gebracht. De auto van het slachtoffer werd weggesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.
Foto: Persbureau Meter

Exloo: automobilist ernstig gewond bij verkeersongeval op de Oude Dijk
Een inwoner van Tweede Exloërmond is zaterdag tegen de middag ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval aan de Oude Dijk tussen Exloo en Tweede Exloërmond.
De man reed in de richting van Tweede Exloërmond, toen hij in een bocht naar rechts de macht over het stuur verloor en na een botsing tegen een boom rechts van de weg in de daarachter gelegen sloot belandde. Naar verluidt had hij in de bocht een ander voertuig ingehaald.
De klap kwam zo hard aan, dat het complete motorblok aan de linkerzijde van de weg vlak bij het fietspad terecht kwam.
De man is door de brandweer uit het wrak geknipt. Het ambulancepersoneel werd later nog geassisteerd door het Mobiel Medisch Team, dat per traumaheli was ingevlogen. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis afgevoerd.
Nadat de brandweer de brokstukken had opgeruimd en de berger de auto uit de sloot had getahkeld, kon de doorgaande weg tussen Exloo en Tweede Exloërmond weer worden vrij gegeven. 
Foto: Persbureau Meter

Kampen: politiemensen gewond bij aanrijding met vrachtwagen
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn even na drie uur twee politieagenten van het korps IJsselland gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Spoorstraat met de Zwolseweg. De twee waren in een surveillanceauto via de Spoorstraat op weg naar een melding, toen hun auto op de kruising in de flank werd aangereden door een truck.
-
De bestuurder van de politieauto moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd; de andere politieman kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De trucker kwam met de schrik vrij.
De toedracht van het ongeval werd onderzocht door verkeersongevalsanalisten van het korps Noord- en Oost-Gelderland.
De weg is tot circa 08:00 uur afgesloten geweest.
Foto's: Henry Wallinga -www.zwartewaterkrant.nl


Vrijdag 6 november 2009

Markelo: schoorsteenbrandje in rietgedekte woning
Vanavond even na zeven uur heeft een schoorsteenbrandje gewoed in een woning aan de Kemperweg in Markelo. 
De brandweer was met twee voertuigen ter plaatse, waaronder de hoogwerker uit Rijssen.
Bij aankomst heeft de brandweer samen met de bewoners het riet rond de schoorsteen weggehaald, om uitbreiding te verkomen.
Op de warmtebeeldcamera was goed te zien, dat er veel hitte in de schoorsteen zat.
De brandweer heeft de schoorsteenpijp schoongemaakt


Westerhaar-Vriezenveenschewijk: man zwaar gewond door bedrijfsongeval
Een personeelslid van een spuit- en moffelbedrijf aan de Garstweg is in het begin van de middag zwaar gewond geraakt aan zijn benen, toen hij in aanraking kwam met verdund zwavelzuur, dat gebruikt wordt om metaal te ontvetten.
In verband met de ernst van het letsel werd niet alleen ambulancepersoneel ontboden, maar ook een Mobiel Medisch Team, dat met de traumaheli uit Kleve arriveerde.
Voor zover bekend is de man per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dronrijp: groot alarm wegens salpeterzuurlek
Op het terrein van de kaasfabriek van Frico sprong vrijdagochtend een slang bij een wagen, die salpeterzuur aan het lossen was.
Daarbij kwamen gevaarlijke dampen vrij, die een gifwolk vormden.
De brandweer en politie sloeg groot alarm en liet de bewoners ramen en deuren sluiten.
De sirenes loeiden en de bevolking werd opgeroepen, binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.
Omdat niet duidelijk was hoe gevaarlijk de wolk was en waar die precies heen dreef, werd inwoners van andere plaatsen in de omgeving geadviseerd hetzelfde te doen.
-
Gelukkig viel het achteraf mee en kon na ongeveer drie uur iedereen weer van de buitenlucht genieten.
In de sporthal had de gemeente een plaats gerealiseerd waar de evacués zich konden verzamelen.
Hier werd mondjesmaat gebruik van gemaakt.
Foto's: Persbureau Meter


Winschoten: forse brand in hooischuur; paarden tijdig in veiligheid
Rond vier uur in de nacht van donderdag op vrijdag is er brand uitgebroken in een grote hooischuur aan het Noordeinde in Winschoten.
De schuur stond tegen een stal aan, waar dertien paarden in aanwezig waren. De meeste dieren konden in allerijl de wei in worden gejaagd.
Ook stond er een trailer klaar voor eventuele verdere evacuatie van de paarden, maar dit bleek niet nodig.
De paarden zullen later tijdelijk elders gestald worden.
Brandweerkorpsen uit Finsterwolde, Groningen en Winschoten bestreden de forse uitslaande brand en wisten overslag te voorkomen.
De vuurhaarden waren moeilijk bereikbaar en daarom besloot men, het brandende hooi met shovels uit de schuur te trekken en buiten te blussen. Daar is de brandweer uren zoet mee geweest.
Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Bekend is wel dat er in deze omgeving vaker brandstichtingen zijn.
Vorige week ging er in een paar kilometer verder liggende Borgercompagnie nog een hooischuur in vlammen op. De eigenaar van dat pand gaat uit van brandstichting. Of dit in Winschoten ook het geval is geweest, moet onderzoek uitwijzen.
Foto: Persbureau Meter

Donderdag 5 november 2009

A28 / Meppel: zwaar gewonde na ongeval
Een ernstig verkeersongeval zorgde donderdagavond op de A28 tussen Meppel en De Wijk voor een kilometers lange file.
Een auto was hard tegen de middenvangrail gereden en op de snelweg tot stilstand gekomen.
De bestuurder moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd en werd zwaar gewond naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle gebracht.
De auto was total loss. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.
Personeel van de afdeling Verkeersongevallenanalyse onderzocht de zaak ter plaatse.
Het verkeer werd omzichtig via de vluchtstrook langs de plaats van het ongeval geleid. 
-
Foto's: Persbureau Meter


Oldehove: brand richt zware schade aan in woning
Een uitslaande brand heeft donderdagmiddag een woning aan de Kazerneweg in Oldehove (Gr) zwaar beschadigd.
Omstreeks 14.30 uur brak de brand uit in een schuurtje achter de woning; vermoedelijk in een wasdroger.
De bewoonster ontdekte de brand zelf en kon zich op tijd in veiligheid brengen.
In de er naast gelegen woning was op het moment van de brand niemand aanwezig.
Hoewel het vuur in de woning snel om zich heen greep, had de brandweer van Oldehove het vuur redelijk snel onder controle.
De schade in de woning is desondanks zeer groot. Voor de bewoners moet tijdelijk andere woonruimte worden gezocht.
Foto: Persbureau Meter


Assen: vijftienjarig meisje zwaar gewond na aanrijding met vrachtwagen
Een vijftienjarig fietsster is donderdagmiddag op de Oversingellaan in Assen zeer zwaar gewond geraakt, toen ze door een vrachtwagen werd aangereden op de oversteekplaats ter hoogte van de Spoorstraat.
Het vermoeden bestaat, dat het slachtoffer de vrachtwagen niet heeft opgemerkt.
Ze bleef zwaar gewond op de straat liggen.
Naast ambulancepersoneel verleende ook het Mobiel Medisch Team hulp aan het slachtoffer.
Dat gebeurde vanwege het zeer regenachtige weer in de ambulance.
Het meisje werd vervolgens met spoed naar het UMC in Groningen vervoerd.
De politie deed ter plaatse onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval en legde de sporen vast.
Foto's: Persbureau Meter


Marum: dode op de Zelhuisterweg
Een dertigjarige inwoner van De WIlp is woensdag rond 18:40 uur op de Zethuisterweg in Marum om het leven gekomen, toen hij met zijn auto frontaal op een boom reed.
Hij heeft zich vermoedelijk op een scherpe bocht verkeken, waarna de auto in de berm terecht kwam en tegen de boom tot stilstand kwam.
De hulpdiensten konden weinig meer voor de man doen: hij overleed ter plaatse.
De brandweer heeft het beknelde slachtoffer uit het voertuig gehaald.
Personeel van de Afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie Groningen heeft de sporen van het ongeval vastgelegd.
De Zethuisterweg is meer dan drie uur afgesloten geweest voor het doorgaande verkeerd.
Foto: Persbureau Meter

Woensdag 4 november 2009

Ommen: gewonde bij aanrijding op de Vechtbrug
Net nadat in het weekend een ongeval was gebeurd op de Stationsweg, was het er woensdagavond weer raak; ditmaal op de Vechtbrug, waar twee auto's elkaar geraakt hadden op de met verkeerslichten beveiilgde kruising. 
De bestuurder van een zwarte Mercedes is door brandweer en ambulancepersoneel uit zijn gehaald.
De andere bestuurder kwam met de schrik vrij.
Berger Autax haalde beide beschadigde voertuigen op.
De brandweer heeft samen met de politie het drukke verkeer op de Vechtbrug in goede banen geleid, waardoor grote files werden voorkomen
Meer foto's: op de site van de brandweer Ommen

Emmen: drie gewonden na kop-staart-botsing op de Brinkenweg
Twee inzittenden van een Renault Scénic en één persoon, die in een Toyota Yaris had gezeten, zijn vanmiddag per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht, nadat de voertuigen rond 14:45 uur op de kruising van de Brinkenweg met de Hesselterbrink in botsing waren gekomen. De Renault stond op de Brinkenweg tegen de wegas voorgesorteerd om linksaf naar de Hesselterbrink af te slaan, toen de Toyota die auto van achteren aanreed.
Hoewel de schade aan de voorste auto minimaal was, klaagden de twee inzittenden over pijn in hun rug/nek en werden ze voorzichtig door ambulancepersoneel, geholpen door de Emmer brandweer, uit de auto gehaald ; de vrouwelijke passagier als laatste.
Een verkeersongevallenanalist van de regiopolitie Drenthe fotografeerde de toestand van de voertruigen voor het proces verbaal.
Gedurende de afhandeling van de aanrijding kon het verkeer de plaats des onheils voorzichtig passeren.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: twee gewonden bij botsing op de Wolfsbosstraat
Bij een ongeval op de Wolfsbosstraat op de kruising met de Tamboerlaan zijn de bestuurster en haar passagier licht gewond geraakt.
De vrouw verleende geen voorrang aan een auto, die op de Wolfsbosstraat (een voorrangsweg) reed.
Haar auto werd in de flank aangereden.
De schade aan de auto's was relatief gering.
-
Beide dames klaagden echter over nekpijn en werden voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de andere auto kwam met de schrik vrij. De gealarmeerde brandweer hoefde niet in actie te komen: de slachtoffers konden het voertuig op eigen kracht verlaten.

Dinsdag 3 november 2009

Kloosterhaar: interieur Volvo door brand vernield
Een inwoner van Bruchterveld wachtte dinsdagavond een vervelende verrassing, toen hij in de negen jaar oude Volvo S80 van zijn vader over de Dorpsstraat in Kloosterhaar richting Wierden reed: plotseling kwam er dikke zwarte rook uit het dashboard, direct daarop gevolgd door vlammen.
De man wist de auto net voorbij de Rauwbloksweg nog gedeeltelijk in de berm te rijden.
Hij maakte, dat hij uit het brandende voertuig kwam en belde 112.
Omdat de bestuurder het portier direct na het uitstappen gesloten had, doofden de vlammen bij gebrek aan zuurstof vrij snel en toen de brandweer van Bergentheim arriveerde, was er alleen nog rook te bekennen in het volledig vernielde interieur.
Een paar stoten "hoge druk" waren voldoende om de laatste hittebronnen weg te nemen.
Berger Bé van de firma Autax sleepte de onherstelbaar beschadigde Volvo naar een garagebedrijf in Hardenberg, van waar de onfortuinlijke bestuurder in een leenauto zijn weg naar Wierden alsnog kon vervolgen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Nieuw Roden: automobilist (25) zwaar gewond
 
Een 25-jarige inwoner van Haulerwijk is dinsdagochtend ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Zevenhuisterweg in Nieuw Roden (Dr).
De man nam de bocht vermoedelijk te krap, waardoor de auto in de berm geraakte en tegen een boom tot stilstand kwam.
De bestuurder met zware verwondingen overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen.
De politie heeft de weg afgesloten om onderzoek, berging en hulpverlening mogelijk te maken.
De auto, die rijp voor de sloop was, werd weggesleept.
Foto: Persbureau Meter

Maandag 2 november 2009

Nieuwe bordenblunders !
"Bob de Blunder en Flop de Bouwer en die nare maandagmorgen": klik hier !

Zondag 1 november 2009

Erm: drie gewonden na aanrijding op de Esweg
Op de kruising van de Oosterlangen met de Dalerstraat en de Esweg (N376) in Erm zijn even voor 19:00 uur twee personenauto's op onplezierige wijze met elkaar in aanraking gekomen.
Naar verluidt kreeg de bestuurder van een zwarte Volkswagen Passat, die op de N376 reed in de richting van de N34, geen voorrang van de bestuurder van een rode Honda Civic, die de kruising vanaf het Oostereind op reed.
De VW boorde zich in de rechter flank van de Civic, waarna beide voertuigen op een vrijstaande woning op de hoek van de Dalerstraat en de Esweg af reden. De Civic ploegde door de heg en botste tegen de zijgevel van het huis, die daardoor flinke schade opliep; de zwarte Passat kwam tegen het tuinhek tot stilstand, na eerst nog een richtingbord te hebben geplet.
Voor zover bekend raakten in totaal drie van de vier inzittenden van de Civic gewond. De slachtoffers werden vanwege de stromende regen onder de carport van de woning behandeld en daarna per ambulance naar een ziekenhuis afgevoerd.
De eigenaar van de rode Civic heeft niet lang plezier van zijn eergisteren (!) aangeschafte wagen gehad...
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Ommen: frontale aanrijding op de Stationsweg
Een Fiat Panda en een Mercedes Vito raakten rond 12:45 uur zwaar beschadigd ten gevolge van een nagenoeg frontale botsing op de Stations-weg in Ommen, ter hoogte van de Schapenallee.
De Fiat-bestuurster -een inwoonster van Zuidwolde- werd uit haar auto geholpen en is voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, maar hoefde niet "uitgeknipt" te worden door de Ommer brandweer. De vijf inzittenden van de Mercedes, afkomstig uit Dalmsholte, bleven allen ongedeerd.
Twee verkeersongevalsanalisten van de Regiopolitie IJsselland onderzochten de sporen om de toedracht van de aanrijding te achterhalen.
Nadat berger Autax de twee voertuigen had opgehaald en de wrakstukken had verwijderd, kon de Stationsweg voor het verkeer worden vrijgegeven.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.