Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
November 2009 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 29 november 2009

Emlichheim: succesvolle Weihnachtsmarkt
Zaterdagmorgen leek het er op, dat de Weihnachtsmarkt, die die middag en avond in Emmelkamp zou worden gehouden, in het water zou vallen. Fikse buien en windvlagen teisterden de regio. Dat voorspelde dus weinig goeds.
Toch kwamen de weergoden tijdig tot bezinning en sloeg het weer in het begin van de middag om: frisjes, maar het bleef nagenoeg droog gedurende de rest van de dag en de avond.
De echte drukte begon rond drie uur, maar vooral na het invallen van de duisternis kwamen er flinke aantallen belangstellenden naar het jaarlijkse gebeuren in het dorpscentrum.
Dit keer waren er aanzienlijk meer kramen en stalletjes dan vorig jaar en uiteraard liet de vrijwillige brandweer weer geen verstek gaan.
De hardwerkende mannen in de rode Pommeswagen deden weer goede zaken met hun friet en worst en bij de kraam ernaast gingen de drinkbare brandweerversnaperingen als frisdrank, biertjes en miniflesjes Kümmerling grif over de toonbank, ten bate van de brandweerkas.

Uiteraard zochten de verkleumende bezoekers ook heil in de elders verkrijgbare Glühwein, die de kou tijdelijk leek te verjagen.
Diverse hobbyisten en middenstanders boden fraaie kerstartikelen aan, maar ook diverse instellingen, zoals het Duitse Rode Kruis en de lokale omroep waren vertegenwoordigd.

Menig kind verheugde zich op een ontmoeting met Sankt Nikolaus met zijn (in Duitsland enige) zwarte knecht (Ruprecht), die voor de kids altijd wel een zoete versnapering uit de zak tevoorschijn wist te toveren.
Foto's : Don Stolwijk - U S Media

Zwolle: binnenbrand in kledingwinkel blijkt rook uit vuurkorf
De Zwolse brandweer rukte zondagmiddag tegen enen uit naar dameskledingzaak Noah aan de Diezerstraat, waar rookontwikkeling was geconstateerd. Er werd al snel opgeschaald naar "middelbrand", omdat de brandhaard niet te vinden was.
De aap kwam echter snel uit de mouw, want achter het pand werd een rokende vuurkorf gevonden, die de vorige avond was gebruikt door buurtbewoners en waarvan de rook de winkel in was getrokken.
De brandweer heeft de rook met een overdrukventilator de winkel uit geblazen. Hoe groot de schade in de winkel is, is nog niet bekend.
Foto: Persbureau Meter

Amen: motorrijder ernstig gewond door val
Een motorrijder uit Assen is zondagmiddag op de weg Amen in het gelijknamige Drentse buurtschap frontaal op een boom gereden.
Hij verloor in een bocht de macht over het stuur, viel op het wegdek en raakte ernstig gewond.
Per ambulance werd de man naar het ziekenhuis overgebracht. De motor kan worden afgeschreven.
Na onderzoek door de afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie bleek, dat de motor door de harde klap doormidden was gescheurd, hoewel dit op het eerste gezicht niet te zien was.
De polite heeft de weg afgesloten om onderzoek mogelijk te maken en de sporen vast te leggen om de oorzaak te kunnen achterhalen.
Hierna kon de motor door een berger worden afgesleept.
Foto: Persbureau Meter


Schoonebeek: politie ontdekt vuurwerkpistool en munitie tijdens grenscontrole

De politie heeft zaterdagmiddag tijdens een grenscontrole een vuurwerkpistool en bijbehorende munitie en knalpatronen in beslag genomen op de Lauensteinstraat.
Agenten controleerden verschillende personenauto’s.
Ze zetten een personenauto aan de kant en controleerden ook een 21-jarige passagier uit Westerbork. Die bleek een vuurwerkpistool op zak te hebben, met bijbehorende munitie en knalpatronen. De man had deze net gekocht.
De agenten namen alles in beslag en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt

Politie neemt grote partijen illegaal vuurwerk in beslag
Woensdagnacht heeft een speciaal onderzoeksteam van de korpsen Drenthe, Fryslân en Groningen, samen met de Bovenregionale Recherche Noord Oost Nederland en de Polizei Niedersachsen, in de Duitse grensplaatsen Twist en Wielen in totaal tienduizend kilo zwaar explosief vuurwerk in beslag genomen.
Bij deze actie is een man uit Almere aangehouden. Er worden nog meer arrestaties verwacht.
Het interregionale team, dat zich de al maanden bezig houdt met onderzoeken, gericht op het op de markt brengen van zwaar explosief illegaal vuurwerk, nam op 3 november samen met de politie Noord Oost Gelderland al 15.000 kilo illegaal zwaar vuurwerk in beslag.
Daarbij zijn ook sigaretten ter waarde van 25.000 Euro aangetroffen en in beslag genomen.
De straatwaarde van het in beslag genomen 25 ton vuurwerk wordt geraamd op ongeveer 300.000 Euro.
Zaterdag 28 november 2009
Staphorst: trucks by night
Chauffeursvereniging De Lichtmis organiseerde op zaterdag 28 november weer de mooiste Trucks by Night optocht van noord Nederland.
Een indrukwekkende file van vrachtwagens met kerstverlichting trok door Staphorst, Meppel en Hasselt: de Coca Cola reclame wordt hier werkelijkheid!
Tal van truckers hadden alles uit de kast gehaald om hun wagens in het licht te zetten.
-
-
-
-
Ditmaal werd de optocht gehouden op zaterdag om meer deelnemers te trekken.
Tussen 19:00 en 20:00 uur konden de versierde trucks bewonderd worden bij Wegrestaurant De Lichtmis. Het was daar een gezellige drukte op de wintermarkt, waar men kon genieten van glühwein of warme chocolademelk en lekker rondstruinen over de gezellige markt vol kraampjes met alles voor de feestdagen.
Volgend jaar zal de Trucks by Night 2010 ook op een zaterdag gehouden worden.

De Krim: schoorsteenbrand in woning aan de Schuineslootweg
De blusgroep van De Krim en de hoogwerker uit Hardenberg spoedden zich zaterdag tegen twaalf uur naar een woning aan de Schuinesloot-weg, op een steenworp afstand van de Drentseweg, waar een bezoekster had ontdekt, dat er wel èrg veel rook uit de schoorsteen kwam.
De Krimmenezen arriveerden opmerkelijk snel op de plaats des onheils en namen direct de gebruikelijke maatregelen, waaronder het met een katapult over het dak schieten van een vanglijn.
Gelukkig was ook de hoogwerker in no time op de gewenste plaats, zodat men vlot met de veegwerkzaamheden kon aanvangen.
En dat was maar goed ook, want inmiddels sloegen de vlammen uit het rookkanaal, terwijl de haard al naar buiten getransporteerd was.
-
Het veegwerk leverde nogal was roetvlokken en rook op, hoewel de schoorsteen pas twee maanden geleden nog geveegd was !
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Roden: kind gewond na kettingbotsing van vijf auto's (update)
 Op de J.P. Santeeweg tussen Nietap en Roden raakten zaterdagmiddag vijf auto's beschadigd geraakt bij een kettingbotsing.
Een achtjarig meisje uit Leekraakte gewond aan haar gezicht, toen in één van de wagens een airbag uitklapte.
Het slachtoffertje werd overgebracht naar een Martini-ziekenhuis in Groningen.
Voorafgaand aan de kettingbotsing reden de vijf auto’s over de J.P. Santeeweg in de richting van Roden en zij kwamen uit de richting van Leek.
De voorste automobilist (55-jarige man uit Tolbert) moest op afremmen voor een auto, die voor hem reed en linksaf een oprit in wilde rijden.
De 55-jarige automobilist uit Tolbert bracht zijn auto tot stilstand.
Achter hem reed een 36-jarige automobilist uit Assen en ook hij stopte, net als de 27-jarige automobilist uit ’s-Gravenhage, daar achter hem reed. Vervolgens stopte achter de 27-jarige automobilist een 31-jarige automobilist uit Tolbert.
De vijfde automobilist, een 39-jarige man uit Leek, zag te laat dat het verkeer voor hem stilstond.
Hij botste tegen de achterzijde van de 31-jarige automobilist en deze schoof naar voren en zo ontstond de kettingbotsing.
Het achtjarige meisje zat in de auto van de 39-jarige automobilist uit Leek.
Niemand had alcohol gedronken.
Foto: Persbureau Meter


Hoogeveen: letsel bij aanrijding op de Mr Harm Smeengelaan
Wederom vond er een kop-staartaanrijding plaats bij de kruising Mr. Harm Smeengelaan en de Kinholtsweg.
Even voor zessen vrijdagavond werd een naar rechts afslaande personenauto van achteren aangereden, toen de bestuurder remde om voorrang te verlenen.
-
Een passagiere, die last van haar nek had, werd met hulp van brandweerlieden door ambulancebroeders uit het voertuig gehaald en overge-bracht naar het Bethesda ziekenhuis.


Vrijdag 27 november 2009

Sibculo: zwaar gewonde en ravage na aanrijding auto - vrachtauto op de Kloosterstraat
De bestuurder van een VW Golf TDi, die van Westerhaar in de richting van Kloosterhaar reed, is vrijdagmiddag rond vier uur ernstig gewond geraakt , toen zijn auto in botsing kwam met een hem tegemoet komende vrachtwagen.
De auto-ambulance-aanhanger, die achter de Golf hing, begon kort daarvoor te slingeren en de bestuurder slaagde er niet in, de combinatie onder bedwang te krijgen. Het voertuig belandde op de verkeerde rijbaan en werd daar aangereden door een vrachtwagen van een bedrijf uit Zwanenburg (NH), hoewel de trucker nog probeerde tegenligger te ontwijken.
De vrachtwagen, die op de laadbak een Kubota graafmachine vervoerde, raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd en klapte in de noordelijke berm tegen een boom, die finaal afbrak.
Door het geweld van een aanrijding schoot de bijna vier ton zware graafmachine los en viel naast de truck op de grond.
De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd, maar de bestuurder van de VW zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden.
Brandweerlieden uit Bergentheim en Hardenberg kregen hierbij hulp van collega's van het korps Twenterand.
Het ambulancepersoneel werd geassisteerd door een Mobiel Medisch Team, dat met de traumaheli Christoph Europa 2 uit Rheine arriveerde.
Nadat het slachtoffer per ambulance naar de heli was gebracht, werd de reis naar het ziekenhuis in Enschede met de traumaheli vervolgd.
De omstandigheden rond de aanrijding werden genoteerd en gefotografeerd door verkeersongevalsanalisten van de Regiopolitie IJsselland.
De berging van de totaal vernielde VW, die door berger Autax werd uitgevoerd, verliep relatief vlot, hoewel de motor van de VW door het geweld van de frontale botsing compleet uit de motorruimte was weggeslagen.
Berger Wolves had de handen vol aan de berging van de graafmachine en de truck. Hiertoe moest eerst de boom verwijderd worden en de rupskraan worden weggetakeld, waarna de vooras van de vrachtwagen met een snijbrander losgesneden diende te worden, omdat die bijna volledig van het chassis was afgescheurd ten gevolge van de aanrijding.
De gehele operatie duurde tot circa 20:00 uur.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Ter Apel: brand in AZC
In het AZC in Ter Apel (Gr) is donderdagavond een unit uitgebrand. Zo'n zestig bewoners moesten vanwege de rookontwikkeling hun onder-komens verlaten en werden elders op het terrein opgevangen.
Twee medewerkers van het AZC werden met ademhalingsmoeilijkheden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle.
Voor zover bekend raakten er geen bewoners gewond.
Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Wel is de omgeving van het pand afgezet en zal de technische techerche de zaak onderzoeken.
-
Foto: Persbureau Meter


Donderdag 26 november 2009

Dalfsen: twee gewonden bij ongeval op de N340
Donderdagmorgen rond 07:20 uur zijn twee automobilisten gewond geraakt bij een ongeval op de Hessenweg in Dalfsen.
Een automobilist wilde vanaf de Veldweg de N340 oversteken, maar zag daarbij een uit de richting Zwolle komende auto over het hoofd en werd vol in de flank geramd.
Door de klap werd de van de Veldweg komende auto weggeworpen en kwam daarbij 180 graden gedraaid tot stilstand tegen de zijkant van een taxibusje, dat aan de overkant van de N34 klaar stond om de N34 over te steken.
-
De bestuurder van de aangereden auto is door de brandweer uit zijn auto gehaald en naast de auto door ambulancepersoneel behandeld.
De andere bestuurder zat bekneld in zijn auto en werd hieruit bevrijd door het dak van zijn auto te verwijderen.
Beide chauffeurs zijn naar het ziekenhuis overgebracht.
De bestuurster van het taxibusje, die juist schoolkinderen had afgeleverd, kwam met de schrik vrij.
De doorstroming van het verkeer werd geregeld door om en om het verkeer langs het ongeval te leiden.
Nadat verkeersongevalsanalisten de zaak op papier had gezet, kon de brandweer de oliesporen van de weg verwijderen en na ongeveer drie uur werd de weg weer geheel vrijgegeven voor het verkeer.
Foto: Persbureau Meter

Beilen: man omgekomen bij brand in appartement (update)
Een 45-jarige bewoner is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een brand in een appartementencomplex aan de Schoolstraat in het centrum van Beilen. De brand werd vannacht even na twee uur ontdekt en de eerste en de tweede etage bleken volledig in brand te staan.
Er werden acht bewoners geëvacueerd en ondergebracht in het nabijgelegen Wilhelmina zalencentrum.
Voor hen is onderdak geregeld voor de komende dagen.
-
Nadat rond half vier vannacht het sein "brand meester" gegeven was, bleek er één bewoner te ontbreken.
Zijn stoffelijk overschot werd op de tweede etage in één van de woningen gevonden.
Het lichaam is naar het UMC Groningen overgebracht, waar identificatie plaatsvond.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Foto's: Persbureau Meter


Woensdag 25 november 2009
Beilen: binnenbrand door brandhout in woning aan de Holthe
De 46-jarige mannelijke hoofdbewoner heeft tijdens een brand in een woning aan de Holthe bij Beilen een rookvergiftiging opgelopen.
De brandweer, die even na 15:00 uur uitrukte vanwege een melding over een binnenbrand, ontdekte, dat de man zich nog in het pand bevond, terwijl er een hoeveelheid brandhout in de huiskamer in brand stond.
De spuitgasten wisten de man, die een verwarde indruk maakte, in veiligheid te brengen, waarna hij naar een ambulance werd gebracht.
Voor zover bekend waren er verder geen personen in het pand aanwezig.
Het vuur was snel onder controle en het hout werd uit de woning gehaald, waarna de rook en de brandlucht uit het pand werden geblazen met een overdrukventilator. De politie spande linten om de woning in afwachting van het onderzoek door de technische recherche.

Foto 1: de waterleiding kon de plotselinge vraag niet aan en scheurde open op zo'n 150 meter van de woning.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

De Krim: Citroën C5 brandt uit op de Scheerseveldweg
Woensdagmorgen werd de brandweergroep van De Krim al vroeg (06:14 uur) gewekt, doordat de piepers afgingen voor een prio-1-melding:
een autobrand aan de Scheerseveldweg in De Krim.
De tankautospuit wel snel ter plaatse, maar de bemanning kon niet voorkomen, dat de Citroen C5 volledig uitbrandde.
Het blussen verliep moeilijk, doordat er steeds weer diesel aan de achterkant van de auto uit de tank stroomde, maar na verloop van tijd moesten de vlammen het toch afleggen tegen de brandweerlieden en kon autoberger Autax uit Ommen het wrak bergen.

Wildervank: twee gewonden bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Woortmanslaan in Wildervank zijn dinsdagavond twee mannen gewond geraakt.
Een negentienjarige man uit Hoogezand moest volgens eigen zeggen met zijn auto iets uitwijken voor een tegemoetkomende auto.
De Hoogezandster kwam vervolgens in de berm terecht. Na een ruk aan het stuur verloor hij de controle over de auto, die daardoor tegen een boom botste en uiteindelijk in een nabijgelegen sloot belandde.
Zowel de bestuurder als zijn passagier (18) uit Hoogezand werden naar het ziekenhuis gebracht.
De auto van het slachtoffer werd afgesleept. De politie heeft een ongevalsanalyse en een rapportage van het ongeval opgemaakt.
Foto: Persbureau Meter


Geesbrug: gestolen rolstoel boven water
Woensdagmorgen ontdekte de bestuurder van een graafmachine, dat er een rolstoel in het water aan de Kanaalweg in Geesbrug lag.
De man belde de alarmcentrale, die behalve de politie en ambulance ook duikers van de Emmer en Coevorder brandweer naar de plaats des onheils stuurde. Toen het voertuig uit het water gehaald was, bleek het te gaan om een speciaal omgebouwde rolstoel, waarmee ook gefietst kan worden en daarom vrij uniek is.
Brandweerman Harrie van de blusgroep Zwinderen, die het nieuws op de voet volgt, herinnerde zich onlangs op de tv een item gezien te hebben over een dergelijke fietsrolstoel, die tegen het afgelopen weekend in Hoogeveen uit een niet-afgesloten tuinschuurtje gestolen was.
Onderzoek en navraag bij de meldkamer leverde als resultaat op, dat het hier hoogst waarschijnlijk om de ontvreemde rolstoel van de gehandi-capte Hoogevener Don van der Waal gaat. De duikers konden dus al vrij snel weer het water uit.
De rolstoel zou door politiestudenten met een busje naar het politiebureau in Hoogeveen gebracht worden, waarna de eigenaar zijn vervoermiddel, dat zo te zien geen schade had opgelopen, weer in ontvangst kan nemen.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 24 november 2009
IJhorst: caravan brandt volledig af
Een korte, maar hevige brand heeft dinsdagavond op een terrein aan de Veldhuisweg in IJhorst een caravan met aanbouw volledig in de as gelegd. De brandweer van Staphorst heeft de brand geblust. Voor zover bekend was de caravan niet bewoond.
Over de oorzaak tast de politie nog in het duister. Er zal een onderzoek worden ingesteld.
Op het terrein stonden meer caravans, maar die liepen geen gevaar.
Foto: Persbureau Meter

Groningen: verdacht pakketje bij de SVB
Een verdacht Sintnicolaaspakketje heeft onder personeel van de Sociale Verzekeringsbank in Groningen dinsdagochtend onrust gezaaid.
In het pakje, dat door de post werd bezorgd, zat iets dat op een projektiel leek.
Volgens de Sociale Verzekeringsbank een doelbewuste aktie om onrust te zaaien.
Het werd snel duidelijk dat er iets met de in sintnicolaaspapier verpakte suprise niet klopte: hij was namelijk nogal zwaar.
De werplekken in de omgeving, waar het projektiel werd ontdekt, zijn door de bank ontruimd; de werknemers elders in het pand opgevangen.
De EOD werd ingezet om met een robot het pakje te onderzoeken. De politie laat weten dat het er wel zo realistisch en gevaarlijk uit zag.
Het werd eerst op een veilige plaats neergelegd, zodat evacuatie van het complex kon worden voorkomen.
Onbekend is wie het pakje naar de sociale verzekeringsbank heeft gezonden. De politie neemt de zaak serieus op en stelt een onderzoek in. De EOD heeft na onderzoek vastgesteld, dat het geen explosief betrof.
De omgeving van het Cascadeplein is ruim vier uur afgezet geweest.
Foto's: Persbureau Meter

Bellingwolde: auto tegen boom: bestuurster gewond
Op de parallelweg van de Blijhamsterweg tussen Bellingwolde en Blijham raakte dinsdagmiddag rond half twee een Volkswagen van de weg. Waarschijnlijk is de auto in de berm beland, geslipt en met de linker zijkant tegen een boom gebotst.
De bestuurder, die -voor zo ver bekend- alleen in de auto zat, is er door de brandweer van Winschoten en Bellingwolde uit de auto bevrijd.
Er was in eerste instantie ten onrechte doorgegeven, dat het ongeval op de Blijhamsterweg in Winschoten had plaatsgevonden. Het ongeval had enkele kilometers verderop plaatsgevonden, op de Blijhamsterweg in Bellingwolde.
De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.
Verkeersongevalsanalisten hebben de sporen voor hun onderzoek vastgelegd.
Bergingsbedrijf Fruitema sleepte de onherstelbaar beschadigde auto weg.
Foto's: Persbureau Meter


Beilen: vrouw zwaar gewond na aanrijding met graafmachine
Een fietsster (72) is dinsdag zwaar gewond geraakt op de kruising van de Esweg - Asserweg - Eursingerweg in Beilen, nadat ze door een shovel werd aangereden. Mogelijk heeft de vrouw de graafmachine, die op de Asserweg reed, over het hoofd gezien bij het oversteken.
Het Mobiel Medisch Team kwam per heli ter plaatse om bijstand te verlenen.
De vrouw werd per ambulance naar het UMC Groningen overgebracht.
Twee experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse deden ter plaatse onderzoek. De weg werd daartoe afgesloten.
Foto: Persbureau Meter


Klijndijk: brand in Arriva-lijnbus tijdig bedwongen
Vanmiddag ontdekte een 29-jarige vrachtwagenchauffeuse uit Vriezenveen, dat de Arriva-lijnbus, die vóór haar over de N34 in de richting van Emmen reed, wel erg veel rook produceerde. De vrouw waarschuwde de buschauffeur, die net een groep schoolkinderen naar Borger had gebracht en nu op de terugweg was.
De buschauffeur zette zijn voertuig even verderop stil op de Odoornerweg en vermoedde, dat de remmen heetgelopen waren. Dat bleek niet het geval: de rook kwam uit het motorcompartiment.
Een poging, de vlammen met de brandblusser te doven, mislukte, maar de Emmer brandweer wist het vuur te bedwingen, voordat de rode haan elders in het voertuig zijn slag kon slaan.
Er vielen geen gewonden, maar de aan de achterzijde zwaar beschadigde bus moest weggesleept worden.
De oorzaak van de brand is waarschijnlijk kortsluiting. De chauffeur werd voor RTV Drenthe geïnterviewd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Maandag 23 november 2009
A37: slippartij eindigt tegen vangrail

Tijdens een zware onweers- en regenbui verloor de bestuurder van een Volkswagen Polo ten gevolge van aquaplaning de macht over het stuur.
De auto slipte de middenberm van de A37 in, tussen het knooppunt en de afslag naar Hollandscheveld.

Het voertuig tolde een keer in het rond en kwam tegen de vangrail in de middenberm tot stilstand. Politiemensen waren als eerste ter plaatse en beveiligden de ongevalslokatie, in afwachting van de komst van de ambulance.
De Polo-bestuurder bleef ongedeerd. Berger Kraal verzorgde de afsleep.

Hoogeveen: automobiliste naar ziekenhuis na kop-staartaanrijding op de Melkweg
Maandagavond rond 18:50 uur vond er een kop-staart aanrijding plaats, nadat een automobiliste op de Melkweg stopte om verkeer vanuit de Nadirlaan voorrang te verlenen en haar Renault Laguna van achteren werd aangereden door een Fiat Ducato bedrijfswagen.
De bestuurster van een personenauto klaagde over pijn in haar nek en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De bestelbus liep een beschadigde neus en een kapotte koplamp op; bij de personenauto ontstond een scheur in de achterklep.
Ten tijde van het ongeval werd de omgeving van Hoogeveen geteisterd door een zware onweers- en regenbui.
Of de weersomstandigheden hebben bijgedragen tot het ongeval is nog niet duidelijk.
-
Sinds kort is de Melkweg geen voorrangsweg meer en heeft verkeer van rechts voorrang.
Aan het begin van de Melkweg geeft een bord weliswaar aan, dat de verkeerssituatie is veranderd, maar veel automobilisten twijfelen, hetgeen leidt tot verwarrende situaties.

Leek: kinderleed bij inentingen
In de Topsporthal in Leek zijn maandag honderden kinderen ingeënt tegen de Mexicaanse griep.
De GGD was bijzonder enthousiast over de zeer grote opkomst: in de eerste uren werden er al 800 kinderen geteld van de 4300 die waren opgeroepen. De verwachting is, dat het merendeel de prik zal halen.
-
Na de prik kregen de kinderen als beloning een ballon.
Uiteraard ging het prikken vaak gepaard met de nodige tranen, maar na regen komt zonneschijn, want na de prik togen de kinderen veelal enthousiast met de ballon naar huis.
Foto's: Persbureau Meter

Dedemsvaart: zachte bovenlaag zorgt voor problemen bij berging
Een eenvoudig lijkende bergingsklus liep maandagmorgen uit, toen de grond door de overvloedige regenval van de laatste weken erg week bleek te zijn. Berger Klaas van de firma Autax had opdracht gekregen een bedrijfswagen te bergen, die in een droge sloot naast een woonboerderij aan het Rheezerend was weggezakt bij een mislukte poging, een andere vastgelopen auto uit de modder te trekken.
De bergingsauto zakte echter ook weg in de modder, maar berger Bé, die met een tweede bergingsauto arriveerde, wist eerst de bedrijfswagen en vervolgens zijn collega zonder al te veel moeite en zonder enige schade met behulp van de lier op het juiste pad te krijgen.
-
-
Tot slot gingen de bergers nog even met de schoppen in de weer om de sporen van het modderige avontuur zoveel mogelijk weg te werken.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Twente: speciale camera op politiesurveillancewagens
Sinds enkele weken rijden er in Twente vijf opvallende politieauto’s rond met een opvallende camera op het dak.
De witte bol met de camera kan 360 graden draaien en kan zowel vanuit de auto als door de centralist van de regionale meldkamer worden aangestuurd.
Politie Twente is één van de vijf regio’s, die meedoen aan een landelijk pilot cameratoezicht.
De bedoeling is, dat cameratoezicht bijdraagt aan het veiligheidsgevoel van politiemedewerkers.
Tevens wordt het gebruikt om de kwaliteit van het opsporingswerk te verbeteren.
De opgenomen beelden kunnen bijvoorbeeld als ondersteunend bewijs worden aangedragen bij een strafzaak.
Politie Twente is eind 2008 op eigen initiatief begonnen met toepassen van camera’s in surveillanceauto’s.
Deze camera’s zaten in de auto en hadden een beperkte reikwijdte.
Landelijk wordt nu onderzocht of deze methode effect heeft op het veiligheidsgevoel van de politiemedewerker.
De camera, die door Twente wordt getest, is opvallend en de verwachting is dat er een preventieve werking van uit gaat.
De pilot duurt tot 1 april 2010.
Rijkswaterstaat maakt overigens al ruim twee jaar gebruik van deze camera's, waarmee de meldkamer mee kan kijken en zo bijvoorbeeld een idee kan krijgen van de omvang van een ongeval.
Foto's: Martin Bakker


Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.