Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Oktober 2009 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 11 oktober 2009

Sibculo: auto tegen boom: bestuurder gewond
Een automobilist is zaterdagmiddag op de Vleggedijk in Sibculo gewond geraakt, nadat hij in een flauwe bocht rechtdoor was gegaan en tegen een boom en een lichtmast tot stilstand was gekomen.
Vermoedelijk is de autobestuurder in de bocht in de berm geraakt en heeft toen de macht over het stuur verloren.
Brandweerlieden van de korpsen Bergentheim en Hardenberg hebben de passagiere uit de auto bevrijd, waarna zij naar het ziekenhuis is over-gebracht. De bestuurder liep slechts zeer licht letsel op.
Daar de mensen van de Verkeersongevallenanalyse (VOA) in Zwolle bezig was met een project, duurde het nog een uur, voordat het ongeval door deze experts in kaart kon worden gebracht. Hierna ontfermde berger Autax zich over het wrak.
Foto: Persbureau Meter


Hooghalen: schoorsteenbrand bedreigt kapitale rietgedekte villa Dennenrode
Het was een dubbeltje op z'n kant voor kunstgalerie Wildevuur in Hooghalen, toen er een schoorsteenbrand uitbrak in één van de toonkamers.
De galerie is gevestigd in de rietgedekte Villa Dennenrode, die in 1922 gebouwd is aan de Zwiggelterweg en onlangs volledig gerestaureerd is.
De brandweer van Beilen, die de schoorsteen veegde met behulp van de Asser hoogwerker, ontdekte nog net op tijd, dat er zich vlak boven de haard een grote hoeveelheid tijdens de renovatie in de schoorsteen gevallen metselspecie en riet had opgehoopt en het vuur opnieuw dreigde op te laaien.
-
-
Door een luikje aan de zijkant weg te halen, kon het brandende materiaal alsnog verwijderd worden en werd een dreigende brand voorkomen.
De galerie kan nu haar gasten ontvangen voor de expositie van werken van Mattie van der Veen, die van 23 oktober tot 16 november gehouden wordt.
Foto´s: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: gewonde door aanrijding na voorrangsfout
Tegen kwart over vijf zaterdagmiddag raakten drie auto's flink beschadigd ten gevolge van een aanrijding op de hoek van de Kanaalweg en de Bentinckslaan in Hoogeveen.
De 33-jarige Hoogevener, die met zijn blauwe Seat Cordoba in de richting van Het Haagje reed, maar werd onaangenaam verrast, toen hij geen voorrang kreeg van een 73-jarige inwoner van Hollandscheveld, die met zijn Opel Vectra vanaf de Bentinckslaan de (voorrangsweg) Kanaalweg opdraaide.
Bij de daarop volgende aanrijding raakte de Opel rechts van de weg geparkeerde groene Mitsubishi Spacestar en schoot de Seat enkele meters door de linker berm, waar hij een berk schampte en vervolgens op het asfalt tot stilstand kwam.
De Seat-bestuurder had last van zijn nek en moest door de brandweer rechtstandig uit de auto bevrijd worden ter voorkoming van additief letsel.
De Opel-bestuurder bleef ongedeerd.
De omstandigheden rond de aanrijding werden opgetekend door twee experts van de politiedienst Verkeersongevallenanalyse uit Assen.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Hoogeveen: twee woningen door brand zwaar beschadigd
Bij een verdachte brand in de Prins Hendrikstraat zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee woningen zwaar beschadigd geraakt.
De brand werd gemeld om half twee.
Diverse woningen in de direkte omgeving moesten worden ontruimd, waarbij de ramen of de deuren moesten worden ingeslagen om de bewoners te wekken. Dit was noodzakelijk, omdat het er op leek dat de zich via de bovenverdieping zou verplaatsen over het hele blok.
De rook had zich al op die manier verplaatst.
-
Voor het pand, dat aan de achterzijde fel brandde, stond een auto, die binnenin nog nasmeulde en waarvan de bekleding was stukgesneden.
Bij buurtgenoten was de onrust groot, omdat er mogelijk nog mensen in het brandende pand aanwezig waren.
Men had weinig begrip voor het feit, dat de politie niet naar binnen ging. Het gevaar bij het inslaan van een raam of het intrappen van de voordeur is echter, dat de vlammen door de aanvoer van nieuwe zuurstof zouden oplaaien.
Buren wisten nog papieren, een grote vogelkooi en andere belangrijke zaken te redden.
Volgens omstanders was de naastgelegen pand onlangs verkocht.

Zaterdag 10 oktober 2009

Exloo: verwarde vrouw uit brandende woning gehaald

Een 49-jarige bewoonster van een woning aan de Grootakkersweg in Exloo is zaterdagavond naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze ten gevolge van een brand in haar woning een rookvergiftiging had opgelopen.
Buren hebben de brand ontdekt en alarm geslagen. In eerste instantie werd een gaslek gemeld, maar dit bleek onjuist.
Brandweerlieden van de blusgroep van Tweede Exloërmond vonden de vrouw in de woning, brachten haar in veiligheid en blusten de brand.

Volgens de politie heeft de vrouw, die in verwarde toestand verkeerde, zelf de brand in de woning gesticht.
Haar kat overleefde de brand niet. Over de medische situatie van de vrouw is verder niets bekend.
Foto: Don Stolwijk - U S Media
Beilen: zware schade ten gevolge van aanrijding op de A28
Bij een aanrijding op de A28 even ten noorden van Beilen zijn zaterdagmiddag een personenauto en een taxibusje zwaar beschadigd geraakt.
Het ongeval gebeurde, toen de bestuurster van de personenauto, die richting Assen reed, van de linker naar de rechter rijstrook ging, maar daarbij de macht over het stuur verloor en in botsing kwam met een taxibusje, waarin drie passagiers werden vervoerd.
Beide voertuigen klapten hard tegen de rechter vangrail, die daardoor over enkele tientallen meters volledig vernield werd.
Wonder boven wonder bleven alle betrokkenen ongedeerd.
Verkeersongevalsanalisten legden de sporen vast voor het proces verbaal. Het ongeval leidde tot flinke files op de oostelijke rijbaan .
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hardenberg: opnieuw aanrijding op beruchte kruising op de N34

Zaterdagavond raakten twee personenauto's zwaar beschadigd op de kruising in de N34, die in de volksmond "De Boshoek" wordt genoemd.
Een automobiliste uit Elburg reed met haar rode Peugeot in de richting van de tunnelbak bij Hardenberg, maar wilde op de kruising linksaf slaan naar de parallelweg.
Ze zag daarbij echter een uit de richting van Coevorden naderende blauwe Peugeot 205, bestuurd door een inwoner van Lelystad over het hoofd.
Bij de daarop volgende botsing ontstond aan beide auto's flinke schade, maar beide bestuurders bleven ongedeerd, zo bleek na controle.

Nadat politiemensen de gegevens van de bestuurders hadden genoteerd, kon berger Jan van de firma Autax de wagens ophalen.
Alerte voorbijgangers beveiligden de ongevalslokatie en regelden het drukke verkeer, totdat de berging afgerond was.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Wilhelminaoord: automobiliste gewond na botsing met twee bomen
De bestuurster van een Peugeot, die over de Koningin Wilhelminalaan richting Vledder reed, is zaterdagmiddag met letsel per ambulance afgevoerd, nadat ze rond 15:10 uur in de bocht op de provinciegrens de macht over het stuur verloor en tegen een boom reed.
De auto kwam daarna zijwaarts tegen een tweede boom tot stilstand.
Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vrijdag 9 oktober 2009

Hollandscheveld: één gewonde en zware schade bij aanrijding op de Riegshoogtendijk
Op de schermpjes van de alarmmelders van de Hoogeveense brandweer verscheen om 16:59 uur de mededeling, dat hun aanwezigheid gewenst was bij een verkeersongeval op de kruising van de Riegshoogtendijk met de Langedijk in Hollandscheveld.
Het bleek te gaan om een frontale aanrijding tussen twee Volkswagens Golf.
De uit Velp afkomstige bestuurder van een zilvermetallicgrijze VW Golf TDi, die uit de richting van Slagharen kwam, sloeg linksaf naar de Langedijk, maar zag door de lange slagschaduw van de bomen een hem tegemoet komende Golf over het hoofd.
Deze schoot na de aanrijding in de berm tegen een metalen kast, die daardoor scheef kwam te staan.
De bestuurster van de blauwe Golf voelde zich niet goed en werd met hulp van een ambulancebroeder en een omstander naar de brancard geholpen. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Beide auto's liepen zware schade op en zijn hoogst waarschijnlijk total loss.
Het drukke avondspitsverkeer liep vast in een voor Hollandscheveld ongewone file, die oploste, nadat de laatste auto door berger Kraal was weg-gehaald.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Nieuw Buinen: grote brand legt loodsen houtzagerij in de as
Donderdagavond om 21:13 uur werd de brandweer van Tweede Exloërmond gealarmeerd vanwege een binnenbrand in houtzagerij De Jonge aan het Zuiderdiep in Nieuw Buinen.
Een halve minuut later werd er al opgeschaald naar "middelbrand" en kon ook de brandweer van Borger op pad.
Daarmee was de kous nog niet af: "grote brand" volgde om 21:29 uur, waarop ook diverse andere eenheden in aktie kwamen.
De brand is ontstaan tijdens werk aan een auto in een bijgebouw van een loods en breidde zich snel uit.
Vervolgens bereikten de vlammen een tweede loods, die voor de brandweer moeilijk te blussen viel, omdat de enige toegang geblokkeerd was en men zich een weg door de wand heen moest banen om bij de vlammen te kunnen komen.
Vooralsnog lijkt het er op, dat beide loodsen, waar veel hout in lag opgeslagen, volledig verloren zijn gegaan.
Een woning vóór de loodsen en twee stacaravans konden wel worden behouden.
De vorige woning, die op deze plaats stond, brandde een jaar of tien geleden af.
Waarschijnlijk zal de brandweer nog de gehele nacht in touw blijven met blus- en nabluswerk*.
Tot overmaat van ramp werd er om 23:15 uur een containerbrand gemeld, die woedde aan de Schoolstraat in Tweede Exloërmond.
Hier werden de honneurs waargenomen door de brandweer van Ter Apel.

* Inderdaad kon de brandweer van "Tweede Mond" vrijdag om 06:00 uur retour naar het Zuiderdiep voor nabluswerk en om 10:00 uur nogmaals.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Doetinchem: twee doden in woning gevonden
In Doetinchem in een woning aan de Harz in de wijk Dichteren heeft de politie donderdagmiddag een man (51) en een vrouw (49) gevonden, die door geweld om het leven waren gebracht.
Hun 25-jarige zoon had het huis, volgens de buurtbewoners, inmiddels verlaten en woont zelfstandig.
Buurtbewoners was het opgevallen, dat de gordijnen van de woning al lange tijd dicht bleven en dat het echtpaar ook niet meer gezien werd.
Ze lieten namelijk regelmatig hun hondje uit.
De buurt heeft geschokt op het incident gereageerd. Het echtpaar stond er goed bekend.
Na de vondst van de lichamen heeft het NFI direkt donderdagmiddag, avond en zeker ook de nacht nog onderzoek in en rond de woning verricht.
De politie weet nog niet, wat zich in de woning heeft afgespeeld en wanneer de man en vrouw om het leven zijn gebracht.
Rond de woning zijn schermen geplaatst en een tent, om een en ander aan het oog te onttrekken. Ook is de omgeving ruim afgezet voor sporen onderzoek. De politie heeft in dit grootschalig onderzoek 25 rechercheurs ingezet.
-
Foto's: Persbureau Meter


Donderdag 8 oktober 2009

Hoogeveen: brandweer verwijdert oliespoor
Dat het leven van een brandweerman niet alleen bestaat uit mensenlevens redden en branden blussen, werd vandaag weer eens duidelijk.
De brandweer van Hoogeveen had donderdagmiddag de handen vol aan het reinigen van het wegdek van de Vos van Steenwijklaan.
Er lag een lang oliespoor op de westzijde van de de Vos van Steenwijklaan tot aan de kruising met de Kanaalweg.
Wie is verantwoordelijk is voor de vervuiling, is niet bekend.


Beilen: veetrailer in brand door vastgelopen rem
Rond vier uur in de nacht van woensdag op donderdag brak er brand uit in een veetrailer vol koeien.
De brandweer van Beilen werd gealarmeerd voor een vrachtautobrand op de N381 (Twee Provinciënweg) bij hectometerpaal 64.0, maar de trailer bleek op de oprit van de A28 richting Hoogeveen te staan. De oorzaak van de malheur: vastgelopen remmen.
De politie had al een bluspoging ondernomen, maar helaas zonder resultaat.
De brandweer heeft de wielen gekoeld, waarna de trailer onder toeziend oog van politie en brandweer naar de parkeerplaats op de Dambroe-ken is gebracht, om daar verder af te koelen. De koeien bleven ongedeerd.

N377 / Dedemsvaart: veel schade na kop-staartaanrijding
Twee auto's raakten donderdagmorgen flink beschadigd bij een kop-staart-aanrijding op de N377, ongeveer een kilometer voor de afslag Dedemsvaart-centrum. De Citroën C3 van een vrouw uit Lutten werd van achteren aangereden door de bestuurster van een Opel Corsa; naar verluidt, toen het voor hen rijdende verkeer onverwacht afremde.
De aangereden Citroën C3 schoot door de klap schuin de autoweg over en kwam in het struikgewas voor de Lutter Hoofdwijk tot stilstand.
Voor zover bekend bleven de dames ongedeerd, maar hun auto's moesten door berger Autax weggesleept worden.
De C3 had rondom zoveel schade opgelopen, dat de auto niet economisch meer te herstellen was.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Valthermond: korte brand in autoschadeherstelbedrijf
Dinsdagmorgen tegen 11:15 uur werd aan de brandweer van Stadskanaal gemeld, dat er brand was uitgebroken uit in de spuitcabine van een autoschadeherstelbedrijf aan de Kavelingen in Valthermond. Kort daarop werd opgeschaald naar "middelbrand".
Gelukkig doofden de vlammen uit zichzelf, maar in eerste instantie leek de situatie ernstig, omdat er dikke rookwolken uit het rechter deel van het gebouw naar buiten kwamen.
-
De betreffende auto en andere voertuigen kon snel uit het gebouw in veiligheid gebracht worden en naar het zich liet aanzien, viel de schade aan het betreffende voertuig mee.
Het gebouw raakte relatief licht beschadigd; de spuitcabine liep onder andere brand-, water-, rook- en roetschade op.
De Technische Recherche zal middels een onderzoek moeten vaststellen, wat de oorzaak van de brand is geweest.
Foto's: © U S Media


Woensdag 7 oktober 2009

Zuidlaren: zwaar gewonde na frontale aanrijding op de Stationsweg
Woensdagavond rond 19:45 uur raakte op de Stationsweg in Zuidlaren een automobilist zwaar gewond, toen een bedrijfsbus en een personen-auto nagenoeg frontaal met elkaar in botsing kwamen.
De man in de personenauto werd met hulp van de brandweer uit z'n voertuig gehaald.
Hij is na stabilisatie met spoed naar het UMCG overgebracht. De chauffeur van de bedrijfsauto raakte niet gewond.
Beide voertuigen raakten dermate beschadigd, dat ze moesten worden weggesleept.
De politie deed ter plaatse onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
De Stationsweg is vanwege de hulpverlening, het onderzoek en de berging van de voertuigen zo'n twee uur afgesloten geweest.
-
Foto's: Persbureau Meter


N34 / Emmen: aanrijding na poging keren bij tankstation loopt nog goed af (update)
De hulp van de Emmer brandweer werd even na zessen vanavond ingeroepen bij een ongeval het Gulf-tankstation op de N34 tussen de afslagen naar de N381 en die naar de Ermerweg. Op de autoweg bij het eind van de oprit van het tankstation had zich een aanrijding tussen twee personenauto's voorgedaan, toen een Opel Astra met twee bejaarde heren een een dito dame de N34 op reed, terwijl uit de richting van Coevorden een VW Golf Variant naderde.
De Opel-bestuurder -een 82-jarige man uit Terneuzen- wilde aan het eind van de oprit op de autoweg keren, hetgeen daar verboden is.
Een 31 jarige tegenligger uit Nieuw Buinen kon de auto met de drie Zeeuwen niet meer volledig ontwijken.
Aan beide auto's ontstond flinke schade, maar het letsel van de bejaarde passagiere leek mee te vallen. Ze werd door één van de mannelijke inzittenden en een ambulancebroeder lopend naar de ambulance begeleid. Na controle kon ze het ziekenhuis verlaten.
Het verkeer ondervond nauwelijks hinder van de afhandeling van de aanrijding, doordat weggebruikers richting Coevorden de ongevalsplek via de parkeerplaats konden passeren. Files bleven daardoor uit.

In de afgelopen weken zijn meerdere ernstige aanrijdingen ontstaan door keren op de N34.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 6 oktober 2009

Winschoten: bejaarde automobilist overlijdt na voorrangsfout
Bij een verkeersongeval op de Lijnbaan in Winschoten is dinsdagmiddag een 84-jarige man uit Blijham om het leven gekomen en raakte zijn echtgenote (82) gewond.
Het ongeval ontstond, toen hun auto in botsing kwam met een busje met paardentrailer, die op de Oostelijke Rondweg (N367) reed
De automobilist gaf geen voorrang aan de bus, die daarop tegen de zijkant van de auto botste.
De man overleed ter plaatse; de vrouw, die naast hem zat, is met verwondingen naar het UMCG werd overgebracht.
De 32-jarige vrouw uit Oude Pekela en de 36-jarige vrouw uit Winschoten, die in het busje zaten, raakten niet gewond.
De politie legde de sporen van het ongeval vast. De weg is bijna drie uur afgesloten geweest.
Om het zicht op het ongeval te onttrekken, werd een tent over het voertuig met het stoffelijk overschot geplaatst.
Foto: Persbureau Meter


Drogteropslagen: groot gaslek veroorzaakt fontein in sloot
De alarmcentrale gaf dinsdagavond om 19:00 uur door aan de brandweer van Zuidwolde, dat er in Drogteropslagen aan de gelijknamige weg een gaslek was ontstaan. Het lek, dat zich manifesteerde als een minifontein, bevond zich in een sloot, die haaks op de weg stond.
Uit de ontsnappende hoeveelheid gas en de sterke gasleucht is het lek waarschijnlijk ontstaan in een grotere aanvoerleiding en zal een aantal gasgebruikers in of rond het dorp vanavond van gas verstoken blijven.
Het wachten is op personeel van de netbeheerder. De reparatie zal -vanwege de plaats van het lek- waarschijnlijk geruime tijd gaan duren.
De Drogteropslagen is door de brandweer afgezet tussen de Luttergreppel en het midden van het dorp.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Emmen: affaire rond maagoperaties toonde grote tekortkomingen ziekenhuis aan
Met ontzetting is er dinsdagmiddag tijdens de persconferentie in het Scheper ziekenhuis in Emmen gereageerd op de uitkomsten van het onderzoek naar de misstanden tijdens maagverkleiningsoperaties.
De betreffende chirurg maakte zoveel fouten, dat maar liefst zeven patienten overleden aan de gevolgen van deze riskante operaties.
De nabestaanden van de slachtoffers van de arts overwegen dan ook juridische stappen tegen de chirurg, die inmiddels is ontslagen.
Wel heeft de betreffende arts juridisch afgedwongen, dat het ziekenhuis delen van het onderzoeksrapport niet openbaar mag maken en daar wil het ziekenhuis, zij het met grote tegenzin, zich aan houden. Liever hadden ze het hele rapport op tafel gelegd.
De onderzoekscommissie vindt, dat er zowel in het pre- als het postoperatieve beleid ernstige tekortkomingen gevonden worden bij de complexe operaties, die grotendeels zijn terug te voeren op het functioneren van de arts.
Hij werkte binnen het ziekenhuis op een soort "eilandje" en niemand had vat op hem; vandaar, dat hij zo lang z'n gang kon gaan.
Het ziekenhuis betreurt de gang van zaken en heeft maatregelen aangekondigd, om dit in de toekomst te kunnen voorkomen.
Foto: Persbureau Meter


Volzel (D): dubbele aanrijding op de B403
Dinsdagmorgen om 07:40 uur werd de brandweer van Emlichheim verzocht, met drie voertuigen en onder de hoogste prioriteit naar een verkeersongeval, waarbij een persoon bekneld zou zitten, te rijden.
Bij Volzel was op de B403 (Emlichheim-Coevorden) een Ford Fiesta in dichte mist op een Alfa Romeo gereden, die achter in een file stond.
De bestuurster van de Alfa raakte hierbij licht gewond, maar bleek niet bekneld te zitten.
Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De veroorzaker bleef ongedeerd.
-
De file was ontstaan, doordat de bestuurder van een tractor 300 meter verderop, op de kruising met de Beesterkampweg, de bestuurder van een Mercedes geen voorrang had verleend en daardoor een aanrijding veroorzaakte, waarbij de Mercedes zwaar beschadigd raakte.
De Mercedesbestuurder werd eveneens met licht letsel naar het ziekenhuis overgebracht.
De B403 moest tijdelijk afgezet worden.
Foto's: Hartmut Gosink - Vrijwillige brandweer Emlichheim


Dedemsvaart: auto rijdt tegen onverlichte wegafzetting en glijdt de vaart in
De dichte mist in combinatie met de duisternis verrastten vanmorgen vroeg nogal wat weggebruikers in Dedemsvaart, toen ze er achter kwamen, dat de Moerheimstraat ter hoogte van de Kelvinstraat met onverlichte schrikhekken was afgesloten vanwege werkzaamheden.
Een negentienjarige Dedemsvaarter ontdekte de hekken echter  te laat en knalde er vol bovenop.
Zijn auto schoot vervolgens naar rechts de berm in en kantelde langzaam het water in.
-
-
De onfortuinlijke automobilist kon ongedeerd en zonder natte voeten de auto verlaten.
De flink beschadigde, zestien jaar oude Hyundai Lantra werd door berger Klaas van de firma Autax op het droge getakeld.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Maandag 5 oktober 2009

Dedemsvaart: man gewond na val van kerk
Een werknemer van een bouwbedrijf is maandagmiddag in Dedemsvaart gewond geraakt, toen hij van de RK Kerk aan de Langewijk viel.
De man werd op een wervelplank op de op één na hoogste omloop van de steigers gehaald, die in verband met restauratie van de kerk rond het hele gebouw staan.
Hij werd vervolgens naar de brancard gedragen en op de bak van een hoogwerker geplaatst, waarna hij naar de begane grond konden getild.
Hoe het ongeval kon gebeuren en hoe ernstig 's mans letsel is, is nog niet bekend.
Foto's : Persbureau Meter


Hoogeveen: vrachtwagen van keukenmontagebedrijf uitgebrand op de A37
De twee inzittenden van een vrachtwagen van een Duits keukenmontagebedrijf, die onderweg waren van Meppen (D) naar een klant, keken vreemd op, toen rond elf uur de motor van hun voertuig op de A37 ter hoogte van Hollandscheveld kuren begon te vertonen.
De chauffeur stopte bij hectometerpaal 4.0 en probeerde de motor uit te zetten, maar het omdraaien van de contactsleutel leverde niet het gewenste resultaat . Vervolgens zette hij de versnellingspook in de eerste versnelling en liet de motor afslaan. Daarmee leuk het euvel opgelost, maar al snel kwam het tweetal er achter, dat er rook achter hun stoelen de cabine binnendrong.
Het vermoeden, dat er brand was uitgebroken in het motorgedeelte bleek maar al te waar. Een poging om met brandblussers van passerende automobilisten de vlammen te doven mislukte helaas.
Een telefoontje om hulp leverde weliswaar een politieauto op, maar geen brandweer.
Inmiddels had het vuur zich al uitgebreid naar de cabine en kort daarop ook naar de laadruimte, waar keukenapparatuur en -meubels ter waarde van tienduizend Euro in stonden, klaar voor aflevering bij een klant.
Tegen deze tijd was de rookwolk al bij Balkbrug te zien, maar was de brandweer nog steeds niet gearriveerd. Dat was waarschijnlijk het gevolg van de eerste alarmering, waarin gemeld werd, dat de brandende vrachtwagen bij hectometerpaal 1.0 op de linker rijbaan van de A37 zou staan, terwijl die zich in werkelijkheid drie kilometer verderop en op de linker rijbaan bevond. De correctie naar hectometerpaal 3.9 links volgde weliswaar vier minuten later, maar de brandweer van Zuidwolde werd afgebeld, waarmee kostbare tijd verloren ging .
De vrachtwagen brandde dan ook als een fakkel, toen de blusgroep van Zwinderen (!) om 11:28 uur arriveerde en een begin kon maken met het bestrijden van de vlammenzee. Enige tijd later (11:41 uur) arriveerde de watertankwagen van de Hoogeveense brandweer voor de watervoorziening.
Toen de vlammen uiteindelijk definitief verdwenen waren, was er van de vrachtwagen en de lading niets bruikbaars meer over.
Berger Kraal zette zwaar materieel in om het uitgebrande wrak van de snelweg te halen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dedemsvaart: brandweer bevrijdt hoogzwangere vrouw uit auto na ongeval Ommerkanaal
Maandagmorgen om 10:04 uur werden de hulpverleners in en rond Dedemsvaart verzocht met spoed naar de kruising Ommerkanaal - Verleng-de Zestiende Wijk te rijden, omdat daar een verkeersongeval was gebeurd, waarbij een gewonde was gevallen.
Bij aankomst trof men een rode Opel Corsa Swing aan, die met de neus in een droge bermsloot aan het Ommerkanaal lag.
De bestuurder was inmiddels al -ongeschonden- uit de auto gekomen; zijn bijna negen maanden zwangere vrouw, die naast hem had gezeten, had o.a. buikpijn en had dringend medische hulp nodig. Maar voordat de vrouw behandeld kon worden, moest ze uit de auto bevrijd worden: een klus voor de brandweer van Dedemsvaart.
Die knipte het dak van de auto, zodat het slachtoffer op een wervelplank bevestigd kon worden om haar rug te beschermen tegen bijkomend letsel. Daarna kon de vrouw naar de ambulance worden overgebracht.
Het ongeval ontstond, toen de Opelbestuurder in zuidelijke richting over  het Ommerkanaal reed, maar schrok, toen hij in de bocht bij de Verlengde Zestiende Wijk plotseling een tegemoetkomende tractor met aanhangwagen ontdekte en het stuur omgooide.
De Opel schoot daarop naar rechts en boorde zich met de neus in de slootkant.
Foto: Don Stolwijk

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.