Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
September 2009 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 13 september 2009

Emlichheim: duizenden bezoekers begroeten de herfst
De jaarlijkse Herbstmarkt, die zaterdag en zondagmiddag in het centrum van Emlichheim werd georganiseerd, stond ook dit keer weer volop in de belangstelling. Vele duizenden in alle leeftijdsgroepen bezochten de uitgebreide herfstmarkt en de kermis, waar van alles te beleven viel.
Bij het zien van de fraaie attracties op de "Kirmes" waande je je in de jaren zestig, maar je kon ook rondracen in een moderne kart, rondkijken bij modeltreintjes in het stationsgebouw (dat op de nominatie voor sloop staat) en zelfs een treinreisje maken van Hoogstede naar Coevorden met de Bentheimer Eisenbahn of een tour met een Amerikaanse schoolbus, maar je kon ook genieten van een modeshow midden op straat, waarbij de mode voor de jeugd en de ouderen niet werd vergeten.
Ook de muzikale begeleiding was ruimschoots aanwezig: diverse muzikanten en zangers/zangeressen (zelfs een zanggroep uit Polen) amuseerden het publiek.
Tractorliefhebbers konden diverse fraai herstelde oldtimer trekkers bewonderen en zo was er voor jong en oud zat te beleven. Uiteraard viel er meer dan genoeg te eten en drinken.
De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd weekend.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Andreas Heck


Zondag 13 september 2009

Nieuw Weerdinge: karter vliegt van de baan en belandt zwaar gewond in de sloot
Een 46 jarige  man uit Nieuw Weerdinge is zondagmiddag even na vijf uur zwaar gewond geraakt, toen hij met zijn kart van de kartbaan Potten-
dijk aan de Pottendijk in Nieuw Weerdinge van de baan vloog.
Hij werd via een heuvel gelanceerd, werd na een vlucht van zo'n vijftig meter uit de kart geslingerd en kwam  zwaar gewond in de walkant van een sloot te liggen.
Het Mobiel Medisch Team kwam met de traumaheli ter plaatse om het ambulancepersoneel hulp te verlenen.
Na door twee ambulanceteams en het M.M.T. te zijn gestabiliseerd, werd het slachtoffer per traumaheli met spoed naar het Uiversitair Medisch Centrum in Groningen gevlogen.
Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend; wel, dat het stuurwiel los in de wagen werd aangetroffen.
Of dit het ongeval heeft veroorzaakt, is  nog niet zeker. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Foto's: Persbureau Meter

Hardenberg: Italiaanse bolide strandt op de Twenteweg
De brandweer van Hardenberg werd zaterdagmiddag verzocht naar de Twenteweg (N343) te rijden, omdat daar een auto in brand zou staan.
De afwezigheid van grote rookwolken deed al vermoeden, dat het met de vlammenzee wel mee zou vallen.
Ver hoefden de spuitgasten niet te rijden: het betreffende voertuig -een Lamborghini Gallardo- was net buiten de bebouwde kom van Harden-berg in de richting van Bergentheim gestrand ten gevolge van motorschade.
Er viel dus niets te blussen, maar aangezien het wegdek vol carterolie lag, was er nogal wat opruimwerk aan de winkel.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Nordhorn: realistische rampenoefening rond de Deegfeldschule
Meer dan dertig brandweervoertuigen uit de regio Osnabrück vertrokken in de nacht van zaterdag op zondag rond vier uur naar Nordhorn voor een grote oefening.
Zo'n tweehonderd brandweerlieden kwamen zaterdagmorgen in aktie op het terrein van de Deegfeldschule en het ernaast liggende zwembad en sportterrein tijdens een oefening, die twee jaar eerder ook al op hetzelfde terrein plaatsvond.
Ook het toenmalige scenario werd herhaald: een sportvliegtuig was neergestort op het grote schoolgebouw, dat daardoor in brand vloog.
Volgens het script van deze rampenoefening was er uit het zwembad een chloorwolk vrijgekomen, die in de richting van het sportveld dreef.
Om acht uur werden de 27 "slachtoffers" geschminkt en vervolgens over het terrein en in de gebouwen verdaald.
De gewonden werden gespeeld door leden van de jeugdbrandweer; de doden werden voorgesteld door poppen.

Even na tien uur arriveerden de brandweerkolonnes op de Deegfeldweg -met enige vertraging door een onwillige poller- en stelden zich rond de school op. Er was inmiddels op het parkeerterrein voor de school al een hulppost van het Duitse Rode Kruis opgesteld, alsmede een commandocentrale van de brandweer.
Er werd direkt begonnen met het blussen van de brand in de school en het met waternevel bestrijden van het vrijgekomen chloorgas.
Daarna werd een intensieve zoekaktie naar de 27 "slachtoffers" gestart. Ook moesten de zeven doden geborgen worden.
Dat viel niet mee: twee "doden" waren moeilijk te vinden, waaronder de piloot van het neergestorte vliegtuig, die enkele honderden meters van de school in een boom hing. Dit slachtoffer werd pas na geruime tijd ontdekt en losgemaakt.
De oefening werd tegen 12:30 uur beëindigd , waarna de hulpverleners konden genieten van een bord erwtensoep, dat in een "Goulaschkanone" van de brandweer was bereid.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Rheeze: grote belangstelling voor spannende modderbadrace
De modderbadraces worden steeds populairder: dat was zaterdag duidelijk te merken, toen op het terrein van de Jungle Avonturencamping in Rheeze de negentiende uitvoering van dit sportevenement werd gehouden.
De ruimte achter de hekken was constant bezet door enthousiaste toeschouwers en ook het aantal deelnemers was veel hoger dan voorheen.
De deelnemers, die vaak van heinde en ver naar Rheeze gekomen waren, kwamen aan de start in verschillende klasses, zoals Standaard, Specials, 4x4 en Grand 4x4.
In de laatste categorie waren het vooral de "Grote Drie", die de hoogste eer en de grootste beker in de "Koningsklasse" probeerden binnen te halen: John Kloppenberg, Wolter Klinkien en Jan "Autax" Ardesch.
Dit keer werd tijdens de finale, waar Jan en Wolter aan de start moesten komen, niet alleen de modderbak aanzienlijk verzwaard, maar werd ook de startweg naar de bak aanzienlijk verkort. Jan Ardesch kon daardoor net niet genoeg vaart maken en liep vlak voor de finish vast in de modder;
Wolter spoot zoals gebruikelijk met zijn "Klinkientoy" probleemloos door de modder.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media
Zie ook de site van het Poco-Loco-team


Zaterdag 12 september 2009

Gasselte: bestuurder zwaar gewond bij verkeersongeval
Op de Julianalaan in Gasselte heeft zich zaterdagavond een zeer ernstig verkeersongeval voorgedaan.
Rond 22:00 uur botste een personenauto zijdelings tegen een boom, die door het geweld midden in de voertuig kwam te staan.
De chauffeur raakte dan ook zeer ernstig gewond en zat bovendien zwaar bekneld in het wrak.
De brandweer uit Gasselternijveen en Assen heeft de man uiteindelijk na bijna anderhalf uur uit de totaal vernielde auto kunnen bevrijden.
Het Mobiel Medisch Team uit Groningen heeft daarbij geassisteerd.
De man werd met zwaar letsel naar het UMCG overgebracht.
Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.
Verkeersongevalsanalisten van de poltie hebben ter plaatse de sporen van het ongeval onderzocht.
Pas ver na middernacht kon de berger het wrak van de boom halen en nadat de weg door de brandweer was schoongemaakt, kon de Juliana-laan na drie en een half uur weer vrij worden gegeven voor het verkeer.
Foto's: Persbureau Meter


Vrijdag 11 september 2009 - update 23:25 uur

Hoogstede: brandweer Hoogstede bestrijdt hooibrand in schuur
Vanmiddag rond 15:00 uur is door broei in hooi- en strobalen brand uitgebroken in een schuur bij een boerderij in Hoogstede.
De brand werd bestreden door de brandweer van Hoogstede, die (na opschaling naar B3-alarm) met 26 man en in totaal vijf voertuigen uitrukte.
Vanwege de sterke rookontwikkeling was de brand al van verre zichtbaar. Bij aankomst bleken de vlammen al uit het dak te slaan.
Vee en machines, die in de schuur stonden toen de brand uitbrak, konden tijdig in veiligheid gebracht worden.
Het in de loods opgeslagen en brandende stro en hooi werd naar buiten gereden en in een aangrenzende wei geblust.
Tegen 21:15 uur werd de uitruk beëindigd.
Foto's: Hartmut Gosink

Emmen: inval bij schrootbedrijf onderdeel van landelijke actie
In Emmen werd bij een schrootbedrijf door de politie en de FIOD een inval gedaan. Ook een woonwagenkamp werd hierin betrokken.
Het vormde een deel van een door justitie opgezette actie.
In Nederland werden 22 invallen gedaan bij schrootbedrijven in verband met vermoedelijke fraude, zo deelde de politie mee.
Er zijn landelijk negen personen aangehouden, negen auto's, een boot, anderhalf miljoen euro en vier vuurwapens in beslag genomen.
Ook werd bij verschillende bedrijven de boekhouding door justitie voor een nader onderzoek meegenomen.
Foto: Persbureau Meter


Drachten: Trials verwelkomt zaterdag de vijfduizendste deelnemer

‘Trials , the ultimate driving test’ huldigt op zaterdag 12 september de vijfduizendste deelnemer op het Verkeerseducatiecentrum Drachten.

Jonge automobilisten krijgen door Trials beter inzicht in risico’s en rijgedrag.
De training begon in 2005 als een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, VVN en de provincie Drenthe.
Inmiddels wordt de training in zes provincies aangeboden.

In Nederland hebben jonge automobilisten (18-24 jaar) vier keer zoveel kans om bij een auto-ongeluk betrokken te raken als automobilisten tussen de 30 en 59 jaar. Met name jonge mannen behoren tot de grootste brokkenmakers in het verkeer.
Om de verkeersveiligheid voor hen en andere verkeersdeelnemers te vergroten, bestaan verschillende trainingen.
Cursussen, die zich te eenzijdig richten op het vergroten van de rijvaardigheid, zoals slipcursussen, kunnen er toe leiden dat automobilisten zich juist risicovoller gaan gedragen vanuit de veronderstelling, dat zij de auto beter beheersen.

Bij Trials ligt het accent daarom op een grotere bewustwording van de risico’s.
Na recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen is deze insteek nog verder aangescherpt en zijn onder meer wedstrijdelementen geschrapt.
Alhoewel de ‘funfactor’ van wedstrijdjes de cursus voor jongeren aantrekkelijker maakt, wordt het nemen van meer risico’s feitelijk beloond en dat staat haaks op de doelstelling van Trials. Des te opmerkelijker is de onverminderde populariteit van de verkeersinzichttraining.
Jan Stam, bestuursvoorzitter van Stichting Trials :
“Onze vrees dat een minder spectaculair programma zou leiden tot een daling van het aantal deelnemers blijkt gelukkig ongegrond.
De deelnemers blijven binnenstromen en gaan nog steeds zeer enthousiast naar huis na een dag Trials !”

Na het debuut van Trials in Drenthe hebben zich de afgelopen jaren ook andere provincies zich aangesloten bij het initiatief.
De training wordt inmiddels gegeven in Drenthe, Groningen, Friesland, Overijssel, Utrecht en Zeeland.
Van de cursisten wordt een eigen bijdrage van € 50 gevraagd.
Provincies, verzekeringsmaatschappijen en het Verbond van Verzekeraars dragen de overige kosten.
Deelnemers mogen niet ouder zijn dan 27 jaar en dienen een geldig rijbewijs te hebben.
Foto: Don Stolwijk - U S Media
Zie ook de TRIALS-website


Vollenhove: twee doden in woning (update 2, zie fotoreportage)
Donderdagavond rond 21:30 uur vonden kennissen van de bewoners in een woning aan de Weijert op het industrieterrein in Vollenhoven de lijken van de bewoners: een 60-jarige vrouw en haar 64-jarige echtgenoot.
De vrouw vertoonde steekwonden aan haar borst; de man had verwondingen aan zijn hoofd.
Op basis van het eerste onderzoek wordt uitgegaan van een misdrijf. Volgens getuigen was het stel al sinds dinsdag niet meer buiten hun woning gezien en waren de gordijnen en de rolluiken sindsdien gesloten gebleven.

Mensen, die naar aanleiding van dit bericht informatie willen verstrekken over dit misdrijf, wordt gevraagd te bellen met 0900-8844.
Onder leiding van het Openbaar Ministerie Zwolle-Lelystad is een rechercheteam samengesteld
De politie heeft de omgeving afgezet en kamde vrijdagmorgen de omgeving uit, op zoek naar sporen.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Donderdag 10 september 2009

Hengelo: uitslaande brand op zolder van woning
Donderdagavond rond 18:30 uur brak er brand uit op de zolder van een woning aan de Breemarsweg.
De Hengelose brandweer rukte uit met twee tankautospuiten en een hoogwerker.
De bewoners waren inmiddels al druk bezig, nog wat meubelen te redden, terwijl er een grote hoeveelheid rook onder de dakpannen vandaan kwam. Het vuur penetreerde kwam kort daarop door het dakraam naar buiten, waarop het sein ‘middelbrand’ werd gegeven om 18:52.
De brand en het bluswerk trokken veel toeschouwers.
De brand is mogelijk ontstaan door een defect aan een verwarmingsketel.
De zolder van de woning is dermate beschadigd geraakt, dat voor de kersverse bewoners vervangende woonruimte gezocht moet worden.
Op de benedenverdieping ontstond rook- en waterschade.
Een inspecteur van stichting Salvage heeft de schade opgenomen om voorlopige voorzieningen te treffen.
De Breemarsweg is ter hoogte van het brandobject volledig afgezet geweest om de hulpdiensten werkruimte te geven.
Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen.
-
Foto's: Frank Morssink en Michel Hofsté


Hoogeveen: aanhanger met 15 ton stro schiet los
Een met circa 15 ton stro beladen aanhanger is losgeraakt van een vrachtwagen bij de verkeersdrempel en vluchtheuvel op de Zuidwoldiger-weg. De dissel van de aanhanger schoot een stuk het fietspad op en blokkeerde vervolgens het fietspad en de rechterrijbaan.
Het ongeval werd veroorzaakt, doordat de trekhaak bij de verkeersdrempel een extra klap kreeg en afbrak.
Ook de kabels en de olieslang braken, waardoor er een oliespoor van enkele tientallen meters ontstond.
Het oliespoor werd vervolgens verlengd tot een paar honderd meter door het verkeer. Persoonlijke ongevallen deden zich niet voor.
De brandweer maakte de weg vrij van olie.
-
Ondertussen was de aanhanger met het stro weggehaald door een boer met zijn tractor.
-
Een vertegenwoordiger van de gemeente kwam het wegdek controleren, want op de Zuidwoldigerweg ligt zeer open asfaltbeton en deze laag, die maar twee centimeter dik is, heeft de neiging los te raken door olie. Indien dat gebeurt, is het betreffende stuk zo kapot gereden.
Foto's: www.regiohoogeveen.nl


Dalen: bouw Plopsaland van start
Gert Verhulst en Hans Bourlon van het Belgische bedrijf "Studio 100" hebben donderdagmiddag een plaquette geplaatst ter gelegenheid van start van de bouw van pretpark Plopsaland in Dalen.
Niemand minder dan voetballer Jean Marie Pfaff voerde de stoet wielrenners aan, die de onthullingsplaquette bij zich droeg naar de bouwplaats, gevolgd door honderden kleine Kaboutertjes Plop. 

Aanvankelijk zou Plopsaland al met kerst 2008 open zou gaan, maar toen was er nog geen steen in de grond.
Enkele aanwonenden vochten hun bezwaren over de aanvoerwegen uit tot voor de rechter.
Nu alle problemen opgelost waren, kon Plopsaland donderdagmiddag eindelijk op feestelijke wijze de start van de bouw vieren.
Popsalland komt naast Centerparcsrecreatiepark De Huttenheugte.
Gert Verhulst liet weten, dat hij zeker niet uitsluit, dat er in Nederland meer van deze indoorparken komen.
In Belgie zijn er drie, waarvan het eerste -de grootste- sinds tien jaar in De Panne staat.
Hij noemde het daarom zeer heuglijk, dat donderdagmiddag het startsein voor het vierde park kon worden gegeven.
Hoewel er nog geen concrete plannen zijn om in Nederland meer parken te bouwen, is het volgens hem zeker voor te stellen.
Als je bedenkt, dat er in Belgie binnen tien jaar drie zijn ontwikkeld, dan zal er zeker in Nederland plaats moeten zijn voor meerdere indoor parken.
We blijven dan ook rondkijken, maar eerst is het park in Dalen het belangrijkste.
Eind april hoopt Verhulst, die hoopt op 300.000 bezoekers per jaar, de deuren van het park te kunnen openen; mogelijk zelfs eerder.
Plopsaland Dalen krijgt een oppervlak van 15.000 vierkante meter, waarvan 10.000 vierkante meter overdekt.
De investering voor het indoorpark bedraagt 15 miljoen euro. De provincie Drenthe en de gemeente Coevorden nemen daarvan enkele tonnen euro’s voor hun rekening. Nu vast staat, dat er naast het bungalowpark De Huttenheugte een pretpark verrijst, wil de directie van het recreatiepark uitbreiden met zestig cottages. 
 
Het indoorpark wordt gethematiseerd rond de Studio 100-figuren Kabouter Plop, K3, Samson & Gert, Bumba, Piet Piraat, Mega Mindy en het Huis van Anubis. Deze figuren krijgen elk een eigen zone met attracties, die geschikt zijn voor kinderen van ongeveer 4 tot 11 jaar.
Dagelijks vindt er een show plaats in het overdekte theater. Enkele van deze kindergrootheden waren bij de start van de bouw aanwezig en de kinderen wilden maar al te graag met hun helden op de foto.
Foto: Persbureau Meter


Slagharen: Coevorder brandweer helpt Slagharense collega's
Woensdagavond rond 22:15 uur kwamen er bij de brandweer twee meldingen binnen.
De eerste was bedoeld voor de blusgroep van Slagharen en luidde "schoorsteenbrand Coevorderweg 91"; de tweede voor de Coevorder brandweer ("Schoorsteenbrand Onbekend Coevorden").
De Coevordenaren wilden net in hun "eerste uitruk" tankautospuit stappen, toen ze vernamen, dat die niet nodig was, maar dat de komst van hun hoogwerker gewenst was. Voor zover bekend was dat de eerste keer, dat dat voertuig in IJsselland in aktie kwam.
De hoogwerker van de gemeente Hardenberg was namelijk vanwege een servicebeurt tijdelijk niet beschikbaar.
-
Bij aankomst aan de Coevorderweg was de blusgroep van Slagharen al druk bezig om in de woning de schoorsteenbrand, die met een vomkenregen gepaard ging, te bestrijden.
Nadat de hoogwerker opgesteld was, kon men daarmee de brand in het rookkanaal van de recentelijk gerestaureerde woning ook van bovenaf aanpakken. Bij het vegen kwam aardig wat rook, roet en creosoot vrij, maar tegen elf uur was de schoorsteen weer schoon.
Na een door de bewoners -een bejaard echtpaar- aangeboden kopje koffie ging men retour kazerne.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Woensdag 9 september 2009

Politie speurt naar hennepplantages met radiografisch bestuurde heli
De Politie Drenthe zette woensdag  de "cannachopper" in om hennepteelt en verwerking daarvan op te sporen in de gemeente Emmen.
En het was direkt raak: op een zolder van een woning werd een henneplantage gevonden.
Deze miniheli is een innovatief middel, dat ontwikkeld is op basis van bestaande ideeën binnen de politiekorpsen in de strijd tegen de hennepteelt. Vijf politiekorpsen werken mee aan de pilotperiode om de chopper te testen.
In de laatste week van april 2009 vonden de eerste testvluchten plaats; deze week (5 t/m 9 september) vindt de tweede testweek plaats.
Vandaag vloog de cannachopper dus over Emmen. 
Om een hennepkwekerij te ontmantelen, zijn meerdere verdenkingen nodig.
De chopper wordt in de gemeente Emmen ingezet om enkele meldingen na te gaan.
Wanneer er genoeg bewijsvoering aanwezig is, wordt een inval gedaan.
In de strijd tegen hennepteelt werken gemeente, politie, energiemaatschappij en woningcorporaties samen.  
Foto: Persbureau Meter


Coevorden: "brandgerucht" Molenstraat
Rond kwart voor vijf roken buren een luchtje en aangezien ze ook gepiep van een brandmelder hoorden, belden ze 112, temeer, daar de bewoners vanmorgen nog aan het klussen waren geweest.
De brandweer van Coevorden rukte uit met twee auto's naar het betreffende pand aan de Molenstraat in het centrum van Coevorden.
Aangezien de bewoners niet thuis waren, verschafte de brandweer zich toegang via het bovenraam, na eerst de bloembak, die er onder hing, netjes in veiligheid te hebben gebracht.
Maar nadat de woning doorzocht was, kwam men tot de conclusie, dat er niets van brand o.i.d. te vinden was en rukten de spuitgasten in.
-
-
Veel rust was hen echter niet gegund: een uur na deze melding klonken de piepers opnieuw; nu voor een "automaatje" bij een "vaste klant": appartementencomplex De Leite aan de Wilhelminasingel.
Maar voordat men kon uitrukken, werd bekend, dat het loos alarm was.
Voor de zoveelste keer overigens....
Foto's: Herman van Oost


Groningen Airport: Cessna beschadigd bij verkeerd afgelopen landing
Vanmorgen om 11:18 uur werd er groot alarm geslagen op Groningen Airport (Eelde).
In de melding werd gewag gemaakt van een vliegtuig-crash.
Een grote hoeveelheid brandweermensen en -materieel werd ontboden, waaronder zelfs groepen uit Zuidwolde, Havelte etc.
Al snel werd duidelijk, dat het ongeval niet zo ernstig was als gevreesd: een Duitse tweemotorige Cessna 421 C Golden Eagle 2 twoseater was van de landingsbaan geraakt en had relatief lichte schade opgelopen. De twee inzittenden kwamen met de schrik vrij.
Naar verluidt was het ongeval het gevolg van problemen met het landingsgestel.
Een bergingsbedrijf vervoerde het toestel naar een veiliger plaats. Het was geen alledaags gezicht....
Foto's: Persbureau Meter


Smilde: stallen zwaar beschadigd door brand
Aan de Evert Hendriksweg in Smilde zijn gisteren rond 22:00 uur vier kalverstallen in brand gevlogen.
De stallen stonden echter leeg, toen de brand uitbrak.
De brandweer heeft nog wel geprobeerd, met een binnenaanval het vuur te doven. Toen dit mislukte, werd de brand verder van buiten bestreden.
Een nertsenfokkerij achter deze schuren liep geen gevaar; wel is er asbest vrijgekomen, toen de dakplaten door de hitte sprongen.
Hoe groot de asbestvervuiling is, kon brandweerwoordvoerder R.Boxma nog niet vaststellen.
Een gespecialiseerd bedrijf zal het asbest opruimen.
Aan de schuren is door de brand ernstige schade ontstaan. De brandweer is tot diep in de nacht bezig geweest met het bluswerk.
Over de oorzaak is niets bekend.
Omwonenden werd geadviseerd, binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.
Foto's: Persbureau Meter


Winschoten: brand in leegstaand pand vurig protest ?
In het kantoorgedeelte bij een leegstaande loods aan het St. Vitusholt in  Winschoten is dinsdagavond rond tien uur brand uitgebroken.
De brand woedde in dat deel, waar vroeger kantoren zaten van NoordNed en later van Deganed en dat met hekken was afgeschermd.
Rond 00:30 uur was men de brand meester.
De gemeente wil na de sloop van het bedrijfspand in het pand een asielzoekerscentrum in vestigen, waar vierhonderd personen in kunnen wonen. Dat is tegen het zere been van veel inwoners van Winschoten en met name de bewoners van deze buurt.
Daar er geen gas en electra meer in het pand voorhanden waren, wordt brandstichting niet uitgesloten.
Het zou een vurig protest zijn tegen de komst van het AZC.
Woensdagavond wordt de komst van het AZC in een commissievergadering in het gemeentehuis besproken.
Veel inwoners van Winschoten willen hier hun protest laten horen.
Foto: Persbureau Meter


Hoogeveen: Bob en Flop zijn helemaal terug van vakantie !
Klik hier voor de reportage

Dinsdag 8 september 2009

Goor: groot ammoniak-lek ten gevolge van sloopwerk
Vanmiddag zijn drie mensen naar een ziekenhuis overgebracht, nadat ze last kregen van de gevolgen van blootstelling aan ammoniakdampen, die vrijkwamen, nadat een leiding begon te lekken tijdens sloopwerk aan een koelcel in het voormalige pand van Bouwens Im- en Export aan de Wheeweg. Vijf anderen zijn ter plaatse behandeld aan irritatieverschijnselen.
De omgeving van het gebouw van het voormalige slachtafvalverwerkingsbedrijf werd daarom afgesloten.
De brandweer zorgde er met een waterscherm voor, dat de ammoniakdamp neersloeg en niet de woonwijken in dreef.
-
-
Nadat men dacht, dat het euvel verholpen was, kwam er opnieuw ammoniak vrij
Een medewerker van de gemeente, die een controle uitvoerde op het terrein, waarschuwde de brandweer, die nu probeert, het lek goed te dichten. De omgeving is opnieuw afgesloten en de omwonenden wordt geadviseerd, ramen en deuren gesloten te houden.
Foto's: Kees Verwijs


Raalte: uitkeringstrekker gearresteerd vanwege "ongebruikelijk bezit"
Op 18 augustus jl. werd op het hoofdbureau van politie in Zwolle het programma "Ongebruikelijk Bezit" gestart.
Hierbij richt de politie IJsselland zich, samen met het Openbaar Ministerie en de gemeenten, naar aanleiding van meldingen van collega’s of burgers, op personen, die ongebruikelijk bezit hebben of ongebruikelijk gedrag vertonen. 
Op woensdagmorgen 26 augustus werd in de gemeente Raalte een 29-jarige man aangehouden op verdenking van onder andere witwassen.
De politie kwam de man op het spoor na een anonieme melding van het ongebruikelijke bezit en gedrag van de man, die  zichtbaar ‘boven zijn stand’ leefde en gaf (volgens de anonieme melding en het door de politie ingestelde onderzoek) veel meer geld uitgaf, dan waar hij logischerwijs over kon beschikken.
I
n de woning van de man, die een uitkering genoot, werd een hennepkwekerij aangetroffen. De stroom daarvoor werd illegaal aan het net onttrokken. Daarnaast werden in de woning sieraden en ruim twee kilo henneptoppen gevonden. Deze werden, net als de auto van de man, in beslag genomen. De man werd opgesloten in het politiebureau.
Tegen hem wordt een financieel onderzoek ingesteld.


Maandag 7 september

Ommen: Mercedes brandt uit
Een inwoner van Oudleusen kreeg vanmorgen een de schrik goed te pakken, toen zijn Mercedes C250 Combi personenauto spontaan in brand vloog. Hij belde 112, maar had geen idee, hoe de weg heette, waar hij gestrand was.
Uiteindelijk bleek het te gaan om de Oude Woestendijk in Ommen.
Toen de brandweer op de afgelegen plek arriveerde, stonden de gehele voorzijde en de cabine van de auto al in volop brand.
Hoewel het vuur met water uit de tankautospuit en schuim vlot bedwongen was, bleek er na enkele minuten toch nog wat brandende dieselolie uit een kapotte brandstofleiding te spuiten, waardoor er opnieuw een lading schuim aan te pas kwam.
De watertankwagen "Dikke Bertha", die eind van dit jaar vervangen zal worden, hoefde niet in actie te komen.
De twaalf jaar oude Mercedes, die volledig verloren ging, werd door berger Autax naar het bedrijf van de eigenaar in Dalfsen gebracht .
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hengelo: flinke schade bij autoschadebedrijf Care
Rond twee uur in de nacht van zondag op maandag rukte de brandweer van Hengelo en van Borne uit naar de Wegtersweg in Hengelo, waar brand in een schadeherstelbedrijf werd gemeld. Bij aankomst kwam aan het licht, dat het vuur in de receptie van het bedrijf woedde.
-
De brand was snel onder controle, maar de receptieruimte liep zware schade op. Er vielen geen gewonden.

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.