Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
September 2009 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 27 september 2009

Neugnadenfeld: feest bij de brandweer: nieuwe kazerne en twee nieuwe auto's
Ter gelegenheid van de officiële ingebruikname van de nieuwe kazerne en twee nieuwe brandweerauto's, waarvan de sleutels vrijdagavond formeel overhandigd werden, hield de brandweer van de gemeente Ringe-Neugnadenfeld vandaag open huis in hun nieuwe Feuerwehrhaus in Neugnadenfeld.
De bevolking werd in de gelegenheid gesteld, de nieuwe kazerne en de auto's te bewonderen en, om een en ander nog leuker te maken, waren er attracties, zoals live muziek, een springkussen, een Kop van Jut, een brandweerwinkel, je kon zelf ervaren hoe het is, als brandweerman in een gasdicht pak rond te lopen, meerijden in een brandweerwagen, etc.
En uiteraard was er meer dan voldoende te eten en te drinken, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de brandweerkas.
De open dag werd dan ook door een flink aantal belangstellenden bezocht, waaronder ook collega's van andere korpsen.
Hoewel de gemeente Ringe-Neugnadenfeld, die deelgemeente is van de Samtgemeinde Emlichheim, in totaal maar zo'n 2.000 inwoners heeft, telt de "Aktive Wehr" maar liefst 23 brandweerlieden en dertien jeugdbrandweerlieden.
De twee nieuwe voertuigen zijn een (gebruikte en volledig opgeknapte) materiaalwagen en een spiksplinternieuw manschappenvoertuig, die samen 50.000 Euro hebben gekost. De kazerne zelf is min of meer als casco opgeleverd en door de brandweermensen zelf ingericht met door in de regio gevestigde bedrijven gesponsorde materialen.
De nieuwe aanwinsten vormden dus een relatief geringe aanslag op de noodlijdende gemeentekas.
Foto's: Hartmut Gosink en Don Stolwijk


Winsum: motorrijder vindt de dood op de Garnweerderweg
Op de Garnwerderweg in Winsum is zondagmiddag een motorrijder verongelukt.  
De man maakte deel uit van een groep motorrijders. Hij kwam in een bocht in aanrijding met een personenauto.
Op de man is nog reanimatie toegepast, maar dat mocht niet meer baten: hij overleed ter plaatse.
De chauffeur van de auto kwam met de schrik vrij.
De motorrijders zijn opgevangen en er is voor hen slachtofferhulp geregeld.
Van de motor was na de aanrijding weinig meer over en ook de auto raakte zwaar beschadigd.
Gezien de beschadigingen moet de klap enorm zijn geweest.
Vanwege de hulpverlening, onderzoek en de berging van de voertuigen is de Garnwerderweg meer dan 2,5 uur afgesloten geweest.
Foto's: Persbureau Meter

Open dag brandweer Coevorden succesvol en leerzaam
De Coevorder brandweer had weer alle registers opengetrokken om de vele belangstellenden een plezierige en leerzame dag te bezorgen en -uiteraard- nieuwe leden voor het korps te winnen.
De open dag, die gehouden werd rond de kazerne aan de Hulsvoorderdijk, mag dan ook zonder meer een succes genoemd worden.
Dit keer werkten de weergoden mee door een voorraadje bijna-wolkenloze hemel en zomerse temperaturen naar het oosten te zenden.
(De vorige open dag (2007) werd helaas geplaagd door flinke neerslag).
Er viel van alles te doen en te zien: reddingsdemonstraties, "verwondingen" laten schminken, je kon ervaren, hoe het voelt met ademlucht in een rokerige ruimte rond te lopen, je kon zien en horen, hoe een airbag afgaat en nog veel meer.
En als je wat leuks zocht op brandweergebied, zoals kleding, speelgoed (etc) wilde kopen, kon je terecht bij de kraam van de brandweerwinkel.
Ook de inwendige mens hoefde niets te kort te komen: gratis koffie, thee en ranja en als je honger kreeg van al dat gebeuren, dan waren er vers gebakken hamburgerbroodjes. Uiteraard was er voor de kids ook zat te doen, zoals een springkussen en een ballonnenwedstrijd.
De Coevorder jeugdbrandweer liet zich ook van haar beste zijde zien en kan waarschijnlijk uitzien op een aantal nieuwe leden; mede, omdat je een ritje mee kon maken in hun tankautospuit.

Zaterdag 26 september 2009

Coevorden: vrouw gewond bij aanrijding op de Printer
Terwijl de Coevorder brandweer het een groot aantal bezoekers tijdens de open dag rond de kazerne naar de zin maakte, verscheen er opeens een alarmering voor blusgroep B op de pagers: er had op de Printer in Coevorden een verkeersongeval tussen twee auto's plaatsgevonden.
Maar al snel werd duidelijk, dat de hulp van de brandweer niet meer nodig was: het enige slachtoffer was inmiddels al uit de auto.
-
Het ongeval bleek te zijn gebeurd op de kruising van de Printer met de Data, toen de bestuurster van een Fiat Punto, die van de Data de kruising op reed, geen voorrang verleende aan de bestuurder van een Volkswagen, die op de Printer aan kwam rijden.
De auto's raakten elkaar aan de voorzijde en werden zwaar beschadigd. De passagiere in de VW liep letsel op en is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht; haar eega en de Fiat-bestuurster bleven ongedeerd.
De verwrongen voorwielophanging van de VW werd met een tractor weer enigszins op zijn plaats getrokken.
Foto's: Peter Kramer en Don Stolwijk


Loozen: indrukwekkende dag aan de Loozensche Linie
Hoewel de veldslag aan de Loozensche linie in werkelijkheid nooit heeft plaatsgevonden, werd deze zaterdag alsnog twee keer "nagespeeld" door een grote groep re-enactors uit Nederland en Duitsland aan de vrijdag geopende "Loozensche Linie" tussen Hardenberg en Gramsbergen.
Een groot aantal bezoekers was getuige van de strijd tussen de troepen van Napoléon Bonaparte en de geallieerden, die gepaard ging met charges en realistisch gedaver van kanonvuur en schoten uit vuursteengeweren.
Ook talrijke andere aspecten van het soldatenleven in die tijd werden aan het in groten getale toegestroomde publiek getoond.
De Loozensche Linie is in het begin van de negentiende eeuw door de Fransen aangelegd als verdedigingswerk van de Bataafse Republiek (1795-1806).
De linie lag in een moeilijk begaanbaar gebied en is in de afgelopen jaren in ere hersteld als verdedigingswerk tegen overvloedig water.
(Meer hierover)
(Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Ommen: brandweer helpt paard uit bermsloot
Aan de Varsenerdijk in Ommen kwamen vanmiddag een paard en een rijtuig samen met de menner in een droge sloot terecht, nadat het paard (naar verluidt) schrok van een bermpaaltje en terugdeinsde.
Menner en paard raakten niet gewond, maar om zijn combinatie weer op de weg te krijgen werd de hulp van de Ommer brandweer ingeroepen. Deze mannen stroopten de mouwen op en probeerden het paard weer op de vaste wal te krijgen, maar via de walkant lukte dat niet.
Toen werd ervoor gekozen, om het dier door de sloot te laten lopen en via een dam weer op de weg te helpen. Dat lukte wel.
Ook het rijtuig werd door de brandweer uit de sloot gehaald.
Foto © US Media


Coevorden: twee gewonden bij aanrijding op de N377
De brandweer van De Krim heeft een automobilist uit het Valthermond uit zijn auto moeten bevrijden na een botsing op de Krimweg tussen De Krim en Coevorden.
Het ongeval ontstond, toen een 57-jarige vrouw uit Rheezerveen vanaf de Nieuwe Dijk de Krimweg op wilde draaien, maar daarbij aan de 48-jarige automobilist uit Valthermond, die op de Krimweg reed, geen voorrang verleende.
De bedrijfswagen van de man uit Valthermond raakte daarbij de blauwe Suzuki van de vrouw in de linker flank.
Beiden raakten gewond en zijn, nadat ze door de brandweer uit de auto's waren bevrijd, per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
De vrouw uit Rheezerveen had buikklachten; de man uit Valthermond pijn in zijn nek.
Beide auto's waren rijp voor de sloop en moesten worden afgesleept door een bergingesbedijf.
Verkeersongevalsanalisten van de politie legde de sporen van het ongeval vast voor het proces verbaal.
De brandweer van De Krim verving dit keer haar collega's uit Coevorden, omdat die de handen vol hadden aan de zeer succesvolle open dag bij de kazerne aan de Hulsvoorderdijk.  
-
-
Foto's: Peter Kramer en Herman van Oost

Vrijdag 25 september 2009

Hoogeveen: twee gewonden en flinke schade bij aanrijding bromfiets - personenauto
Twee meisjes, die op een bromfiets op het Alteveer, vlak bij de afslag naar de Trekgatenweg, reden, zijn vrijdagavond tegen een personenauto gebotst. Ze gingen hard onderuit en bleven versuft op de grond liggen.
Ze waren wel aanspreekbaar, wat -gezien de klap en de schade- een wonder mag heten.
Na te zijn gestabiliseerd werden zij naar het ziekenhuis gebracht.
-
-
De bestuurster van de auto, die -naar verluidt- afsloeg, bleef ongedeerd.
Zowel de bromfiets als de auto -een ruim 18 jaar oude Daihatsu Cuore- raakten zwaar beschadigd.


Hardenberg: Fiat Punto brandt uit op de Floralaan
Een bejaarde Hardenbergse kreeg vrijdagmiddag rond 15:00 uur de schrik van haar leven, toen ze met haar Fiat Punto ter hoogte van de spoor-wegovergang bij Zaal Mulder de Floralaan op reed.
Waarschijnlijk ten gevolge van kortsluiting begon de auto vanuit het dashboard te stinken, maar de vrouw kreeg pas echt goed de schrik te pakken, toen de airbag onverwacht en met een forse knal af ging en de cabine vol "rook" zette.
Kort daarop sloegen de vlammen al van onderen uit het instrumentenpaneel, waarna de brand razend snel van het voertuig bezit nam.
De Hardenberger brandweer reed met spoed naar de Floralaan, maar bij aankomst aankomst stond niet alleen de Fiat, maar ook de berm al volop in brand en dreigden de vlammen ook een boom in de as te leggen.
-
De inmiddels fikse brand werd ras met water en schuim bedwongen, maar de auto ging geheel verloren.
Het voorval trok veel bekijks uit de buurt, vooral van de jeugd, die ter plaatse bleef, totdat berger Klaas van de firma Autax het wrak ophaalde en de laatste resten opveegde. 
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: vuilniswagen dumpt brandend afval op straat
Vrijdagmiddag rond uur 14:55 uur raakte de lading van een vuilniswagen van Area in brand.
De bemanning ontdekte de rook, zette de wagen ter hoogte van de Ford-garage op de Buitenvaart stil en alarmeerde de brandweer.
Om de auto te sparen wilde de chauffeur al het vuil op de straat dumpen, iets wat later de brandweer ook adviseerde.  
Toen de bemanning de brand meldde bij het bedrijf, werd er in eerste instantie lachend gereageerd met “Ja hoor, tot maandag!”, maar er bleek wel degelijk brand te woeden.
Nadat het brandende afval op het wegdek was gestort, werd het vuil met een graafmachine van Area uit elkaar getrokken, zodat de brandweer het afdoende kon blussen.
Het gebeuren trok veel bekijks van collega’s van de bemanning, die in allerlei voertuigen ‘toevallig` langs kwamen rijden.
De troep werd door eigen medewerkers vakkundig opgeruimd.


Assen: motorrijder overlijdt na verkeersongeval
Op de kruising van de Steenhouwerstraat met de Pottenbakkerstraat in Assen is vrijdagmorgen een motorrijder verongelukt.
De man verleende geen voorrang aan een auto, die van rechts uit de Steenhouwerstraat kwam, botste tegen de zijkant van de auto en gleed nog tientallen meters door.
Hoewel hulpverlening snel arriveerde, mocht hulp niet meer baten.
-
-
Personeel van de Dienst Verkeersongevalanalyse (VOA) heeft de sporen voor nader onderzoek van het ongeval vastgelegd.
De Pottenbakkerstraat is meer dan twee uur afgesloten geweest voor het verkeer.
De motor raakte zwaar beschadigd door de crash. De auto, die een deuk had opgelopen, hoefde niet afgesleept te worden.
Foto's: Persbureau Meter

Donderdag 24 september 2009

Dalerpeel: brandweer bereidt zich voor op lange nacht bij brandende compostberg
Om 19:41 uur kreeg de blusgroep van Zwinderen opdracht om naar de Berkmeerweg in Dalerpeel te rijden vanwege een hooi- of strobrand.
Dit keer woedde de brand niet op het bekende natuurgebied, maar even verderop, op het terrein van een loonbedrijf, waar een zeer grote hoeveelheid maaiafval lag opgeslagen.
Het vuur woedde achter op het terrein in een circa zes meter hoge berg compostmateriaal en was zowel vanaf het terrein zelf als aan de achter-zijde zeer moeilijk te bereiken.
De mannen van Zwinderen kregen na achten hulp van de brandweer van Coevorden, die uitrukte met o.a. een tankautospuit, de hoogwerker, het haakarmvoertuig en de dompelpomp
Aangezien de brede en hoge berg brandend materiaal alleen te blussen is, als deze volledig uit elkaar getrokken wordt met een kraan of graaf-machine en er waarschijnlijk zeer veel water voor nodig is, zal het zeker tot diep in de nacht duren, voordat de laatste vlammen gedoofd zijn.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Beerzerveld: afvalbrandje slaat over op caravan, banden en schuur
In eerste instantie heerste er verwarring over een melding, die om 14:07 werd uitgegeven voor de brandweer van Ommen en twee minuten later voor de spuitgasten van Vroomshoop: "Ommen" moest naar een brand in een schuur bij een boerderij aan de Beerzerhaar in  Beerzerveld; "Vroomshoop" werd ontboden bij een brand, die even verderop aan de Kolenmieten in Vroomshoop zou woeden.
Het bleek te gaan om één en dezelfde dezelfde brand in een schuur aab de Beerzerhaar in  Beerzerveld.
Waarschijnlijk is de brand ontstaan ten gevolge van een afvalbrandje achter de schuur, dat op een caravan en een stapel autobranden is overgeslagen en daarna zich uitbreidde naar de schuur, waarin een quad en tevens vijf oude auto's met lpg-tanks stonden.
Ook een stal met koeien liep gevaar, temeer, daar het om brand in een met asbest gedekte schuur ging en er inmiddels al een flinke rookkolom te zien was. Alle reden tot ongerustheid en al snel volgde daarom opschaling naar "middelbrand".
De brandweer van Vroomshoop, die als eerste arriveerde, wist het vuur echter tijdig te blussen, hoewel de caravan en de stapel banden verloren gingen en één van de auto's, die in de schuur stond, beschadigd werd.
Drie andere auto's en de quad konden tijdig uit de schuur gereden worden en het vee kon op stal blijven.
De schade aan de schuur bleef beperkt tot een klein deel van het dak aan de achterzijde.
Foto: Don Stolwijk - U S Media
( Meer foto's volgen )


Ruinen: wolk formaline ontsnapt in woonwijk
Bewoners van een woonwijk aan Over de Waand in Ruinen mochten donderdagmiddag hun woning niet meer in of uit, nadat er een gifwolk was ontstaan door een ongeluk met onkruidbestrijdingsapparaat.
Het ongeval ontstond, toen de deksel van de machine losschoot en de 37-jarige man het ontsmettingsmiddel formaline over zich heen kreeg. Een deel van het middel vormde hierna een wolk, waarna de problemen ontstonden.
De man, die dit veroorzaakte bij z'n woning, moest met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis.
-
De brandweer en politie lieten niets aan het toeval over en zetten de omgeving ruim af.
Kinderen uit deze buurt moesten in de plaatselijke basisschool blijven, tot de brandweer het sein op groen had gezet, terwijl de bewoners van de wijk achter het raam de ontwikkelingen volgden.
De politie lette er nauwgezet op, dat ramen en deuren van de woningen in de buurt gesloten bleven.
Pas toen na enkele uren de omgeving van de woning met water was schoongemaakt en de kleding van de man was veilig gesteld, kon het sein op groen worden gezet. Formaline is een 37%-oplossing van formaldehyde in water.
Foto's: Persbureau Meter

Woensdag 23 september 2009

Overvallen Zwolle en Deventer en Vollenhovense moordzaak in "Onder De Loep"
Onder de Loep, het opsporingsprogramma op RTV Oost, besteedt deze maand onder andere aandacht aan de overval op een supermarkt aan de Dreef in Deventer. De supermarkt werd op zaterdag 29 augustus rond 20.00 uur overvallen door twee onbekende mannen.
In de uitzending worden bewakingsbeelden van de overval getoond.

Ook wordt de overval op een snackbar aan de Assendorperstraat in Zwolle in de uitzending behandeld.
De snackbar werd op vrijdagavond 11 september tegen middernacht overvallen door twee onbekende daders. Hierbij werden de medewerk-sters bedreigd met een vuurwapen.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan het onderzoek naar de gewelddadige dood van het echtpaar Vis in hun woning aan de Weyert 28 in Vollenhove.
De lichamen van de heer en mevrouw Vis werden op donderdagavond 10 september gevonden door bekenden en familie van de slachtoffers. 
De uitzending start op donderdagavond 24 september op RTV Oost om 21.15 uur en wordt om 22.15 en 23.15 uur herhaald


A28 / Pesse: licht letsel bij verkeersongeval door foute inhaalpoging
Bij een ongeval tegen het middaguur op de A28, even buiten Pesse, is een Ford Focus op z’n kop de droge sloot van de middenberm in gegaan.
Het ongeval werd veroorzaakt door een foutieve inhaalmanoeuvre.
De enige inzittende van de Ford werd door ambulancemedewerkers behandeld, maar ziekenhuisopname bleek niet nodig.
Een Hyundai Galloper, die bij de aanrijding betrokken was, liep lichte schade op.
-
Foto's: www.regiohoogeveen.nl


Dedemsvaart: automobilist gewond na botsing op de N377
De bestuurder van een gele Renault Mégane Scénic is woensdagmorgen rond 07:45 uur uur gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de N377 met de Pol bij Dedemsvaart.
De man reed met -volgens een achter hem rijdende getuige- met circa 100 km/uur over de autoweg richting Slagharen, toen de bestuurder van een groene Opel Corsa -een man van 19 uit Dedemsvaart- van de Pol de kruising op reed en de Mégane ter hoogte van het achterwiel aantikte. Deze werd daardoor naar links geduwd, slipte en ging over de kop, de rechter berm in.
Daar plette de auto tijdens zijn luchtreis een aluminium lichtmast en kwam ondersteboven tot stilstand, waarbij het glazen panoramadak in duizenden stukjes uiteen spatte.
De o.a. aan zijn hoofd gewonde automobilist (een inwoner van Apeldoorn) kon vlot in de ambulance worden overgebracht en voor de brandweer viel er verder weinig te doen, zodat men al snel retour kazerne kon. De gewonde is overgebracht naar het Zwolse Sophia-ziekenhuis.
Beide auto's hadden onherstelbare schade opgelopen.
Berger Autax, die net een aanrijding tussen twee bestelwagens in Lemele had afgehandeld, haalde de wrakken op.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

De Krim: brand op eerste verdieping Café De Driesprong
De brandweer van De Krim en van Slagharen rukte vanmorgen uit naar de Hoofdweg in De Krim, nadat er om 07:24 uur een melding van een binnenbrand in Café De Driesprong was binnengekomen.
Het bleek te gaan brand op de bewoonde bovenverdieping, waaruit vrij veel rook naar buiten kwam.
De brandweer slaagde er echter in, het vuur door middel van een binnenaanval te smoren.
De drie in het pand aanwezige bewoners hadden toen al veilig naar buiten weten te komen.
De hoogwerker van de Coevorder brandweer hoefde niet in aktie te komen.
(Wie alsnog met eigen ogen wil zien wat dit voertuig allemaal kan of misschien mee omhoog wil, is zaterdag vanaf 10:00 uur welkom op de open dag bij de Coevorder brandweerkazerne).
De oorzaak van de brand is nog niet bekend; wel is duidelijk, dat er veel rook- en roetschade aangericht is.
Het vuur was nog maar net bedwongen, of de zojuist gearriveerde Officier van Dienst kon zijn auto keren en met spoed doorrijden naar Dedems-vaart, waar zich een aanrijding had voorgedaan op de N377.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Dinsdag 22 september 2009

Coevorden: buitenbrand bij de Klinkevlier
Dinsdagavond om 22:40 uur ontving de brandweer van Coevorden een melding van een hooi- of strobrand.
Het bleek te gaan om een partij hooi, die op de parkeerplaats bij recreatieplas de Klinkevlier lag.
Omdat de brandweer niet genoeg had aan het water uit de tankautospuit, moest er uit open water betrokken worden.
Wie het brandje gesticht heeft, is nog niet bekend.
Foto: Herman van Oost

Dinsdag 22 september 2009

Hoogeveen: vergeten pan met vlees oorzaak brand in keuken

Dinsdagmorgen rond half negen woedde er brand in de keuken van een woning aan de Ranonkelstraat.
Een buurtbewoner, die op de rook af kwam, zag de bewoonster (79) al op straat lopen.
Hij sloot de deuren van de woning om het vuur z'n zuurstof te ontnemen.

-
-
Volgens de brandweer ging het om een vergeten vleespan op het vuur, waardoor ook de wasemkap en een keukenkastje in brand raakten.
Door de vele rook in de woning legde een kanarie het loodje.


Maandag 21 september 2009

Slagharen: levensgevaarlijke situaties door werkzaamheden op de N377
De afsluiting van de Coevorderweg ten gevolge van werkzaamheden ter hoogte van de rotondes leidde maandagmiddag en -avond tot levens-gevaarlijke situaties, waarbij het een absoluut wonder mag heten, dat er geen doden en gewonden zijn gevallen.
Talloze automobilisten (en truckers!), die via Slagharen richting Dedemsvaart wilden rijden, raakten de kluts kwijt en probeerden binnendoor via de Moeshoekweg en de Drogteropslagen weer op de N377 te komen.
Maar in plaats van de N377 over te steken en bij de Rollepaal-rotonde de autoweg op te rijden, draaide zo'n 20 procent van alle automobilisten op de gevaarlijke kruising de N377 op, terwijl overduidelijk staat aangegeven, dat dat streng verboden is. Het verkeer op de N377 rijdt daar tenslotte zo'n 100 km/uur !
Ook talloze verkeersdeelnemers, die van Dedemsvaart richting Coevorden wilden, maar er bij de rotonde bij de Jachthuisweg opeens achter kwamen, dat die weg gesloten is, reden van de Drogteropslagen de N377 op.
Ook gebeurde het diverse keren, dat auto's op de N377 stopten om naar de Drogteropslagen af te slaan. Omdat die kruising erg smal is, bleven sommige wegpiraten doodleuk op de autoweg stil staan, totdat de kruising vrij was....
Menig keer ging dat maar net goed en er werd door achteropkomende weggebruikers verontwaardigd geclaxonneerd en woedend met de wijsvinger op het voorhoofd gewezen.
Helaas was er kennelijk, nadat we de meldkamer op de levensgevaarlijke ontwikkeling wezen, geen surveillanceauto beschikbaar. Het was wel de gelegenheid geweest, om in een uurtje of twee het complete quotum aan bekeuringen binnen te halen. En nu niet eens voor snelheidsovertredingen van 5 km/uur, maar voor levensgevaarlijk weggedrag !

De fotograaf heeft in het (spits)uur, dat hij daar de situatie in de gaten hield, bijna negentig zware verkeersovertredingen op de foto vastgelegd.
Pas toen de fotograaf anderhalf uur later twee agenten in een toevallig passerende politieauto op de hoogte bracht, werd de kruising met een kort bezoek vereerd.
De politieauto stak vervolgens de kruising over.
De auto, die er achter had gestaan, sloeg doodleuk af en reed de autoweg op richting Dedemsvaart....

Aangezien de knipperlichten en de lichtmast op de kruising in de Drogteropslagen sinds de strobrand van zaterdag niet meer werken, is het wachten op de Grote Klap....
Boven: bijna raak ! Even stoppen op een weg, waar 100 km/uur gereden wordt, om een krappe bocht te nemen, staat gelijk met zelfmoord.
Gelukkig voor deze automobilist kon de withete trucker niet stoppen om zijn woede op de Peugeot-bestuurder af te reageren.
Vol in de rem voor wegpiraat nummer zoveel....!
Alvast de autoweg oprijden, terwijl er van rechts met 100 km/uur een auto nadert.... Kan het nog gekker?
Foto's © U S Media

Gieten: onoplettende automobilist veroorzaakt aanrijding
Maandagmorgen om 08:18 uur werd de brandweer van Gasselternijveen verzocht zich met spoed naar de kruising van de Schoolstraat en de Wemenweg in Gieten te begeven, omdat daar een eenzijdig verkeersongeval zou hebben plaatsgevonden.
Normaliter zou daar de blusgroep Gieten voor uitrukken, maar die was nog bezig met nablussen bij de brand in Eexterveenschekanaal.
-
Het bleek te gaan om een aanrijding tussen een blauwe Fiat Stilo en een vrachtwagen, die het gevolg was van een voorangsfout van een automobilist uit Gieten, die de van rechts komende vrachtwagen niet voor had laten gaan.
Voor de brandweer was er weinig te doen, behalve het afkoppelen van de accuklemmen ter voorkoming van kortsluiting.
De onoplettende bestuurder kon op eigen kracht het voertuig verlaten, klom op de brancard en werd in de ambulance onderzocht.
Foto's: Herman van Oost

Eexterveenschekanaal: brand verwoest hobbyloods en aanbouw van woning

Aan de Semsstraat in Eexterveenschekanaal is in de afgelopen nacht rond 04:40 uur brand uitgebroken in een grote hobbyloods, waarin auto's en motoren stonden. De brand werd ontdekt door een buurman.
In eerste instantie werd de brandweer van Gieten en direct daarop de blusgroep van Gasselternijveen opgeroepen; tegen vijven werd opgeschaald naar "grote brand" en werden er ook alarmeringen uitgezonden naar de brandweer van Assen en Annen.

Naast de loods zelf vernielde de vlammenzee ook de de aanbouw van een woning, die bij de loods stond en twee campers, die achter de schuur stonden. De woning zelf kon met moeite worden behouden. Buren moesten tijdelijk hun woning verlaten. (Foto's: Persbureau Meter)

Driel: herdenking Operatie Market Garden
Dit jaar is het 65 jaar geleden dat operatie Market Garden, waardoor een deel van Zuid-Nederland bevrijd werd, van start ging.
Zaterdag werd  deze deels mislukte operatie in Driel herdacht. Poolse parachutisten sprongen boven deze plaats uit militaire vliegtuigen.
-
Hierna ging het in een lange stoet naar het Polenplein in Driel, waar Minister-president Balkenende en de Poolse minister president Tusk een krans op het Polenplein bij het Polenmonument legden. Veel -onder andere Poolse- veteranen volgden dit voorbeeld. 

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.