Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
September 2009 (5)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 4 oktober 2009

Steenwijk: bejaarde automobiliste rijdt woning binnen
Een bejaarde automobiliste is zondagavond even na zeven uur met haar auto een woning aan de Vesting in Steenwijk binnengereden.
De vrouw trapte op het gaspedaal
in plaats van de rem, waardoor ze ze van de parkeerplaats achterwaarts door een heg en de glazen pui van een woning reed en midden in de woonkamer tot stilstand kwam.
De bejaarde dame kwam met de schrik vrij.
Ook vielen er in de kamer wonderwel geen gewonden, omdat de bewoners boven in de woning bezig waren.
Een berger heeft de auto, die overigens weinig schade had, uit de zwaar beschadigde woonkamer getrokken.
De brandweer hielp de bewoners bij het opruimen van de ravage.
Foto: Persbureau Meter


Lemele: boom begeeft het alsnog
De Ommer brandweer begaf zich vanmiddag tegen twee uur nogmaals naar de Kerkweg in Lemele, waar men de afgelopen nacht ook al bezig was geweest; toen vanwege en eenzijdig verkeersongeval; nu was hun ingrijpen noodzakelijk vanwege "stormschade".
Al snel kwam aan het licht, dat de twee meldingen met elkaar te maken hadden: de boom, die gisteravond geraakt was door de Chevrolet pickup truck, was dusdanig verzwakt, dat de stevige wind van vandaag voldoende was om hem tegen de vlakte te doen gaan.
Met vereende krachten -en een kettingzaag- werd het struweel opgeruimd.
-
Meer beelden op www.brandweerommen.nl


Ommen: spookrijdster veroorzaakt ongeval op de N34
Twee mannen, die vanmiddag in een leaseauto onderweg waren in de richting van Ommen, kregen ter hoogte van Arriën de schrik van hun leven, toen er plotseling een spookrijder op hen af kwam. De bestuurder van de vier jaar oude VW Polo wist de tegenligger met een ruk aan het stuur te ontwijken, maar moest die manoeuvre bekopen met een onherstelbaar beschadigde auto, doordat het voertuig frontaal tegen een boom in de rechter berm botste.
De twee inzittenden liepen slechts licht letsel op, zo bleek na de checkup in de ambulance. Eén van had zijn knie bezeerd.
De spookrijder - volgens bekenden een vrouw- reed door, maar haar identiteit kon voor zover bekend achterhaald worden.
-
Berger Autax haalde het wrak van de VW op.
Om de berging mogelijk te maken, moest de N34 korte tijd door de politie afgesloten worden , maar het oponthoud was minimaal.
Kort daarvoor was onze fotograaf er getuige van, dat vóór hem rijdende grijze Ford Mondeo, even boven Ommen op de N48 bij werkzaamheden aan de nieuwe rotonde, op de verkeerde weghelft begon te rijden en daardoor recht op een vrachtwagen af stevende.
Toen hij door voortdurend claxonneren de vrouw waarschuwde, trok ze haar auto op het laatste moment weer naar de goede weghelft.
De bestuurster reed door in de richting van Hoogeveen...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dalfsen: stoptrein Emmen - Zwolle in brand
Tegen half vijf vanmiddag kwam de stoptrein van Emmen naar Zwolle in Dalfsen tot stilstand bij het station in Dalfsen.
De passagiers merkten bij Ommen al, dat de trein "niet lekker liep" en toen er rook onder het eersteklas-treinstel vandaan kwam, werd ook duidelijk waarom: brand in een schakelkast onder de wagon.
Kort nadat de trein bij station Dalfsen gestopt was, nam de rookontwikkeling sterk toe en kort daarop sloegen de vlammen er onder vandaan.
De brandweer van Dalfsen nam de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen in acht, want met 1500 Volt op de bovenleiding is een brand blussen geen sinecure. Inmiddels had de wagenvoerder het voorste deel van de trein al afgekoppeld en een eindje verderop neergezet.
De circa vijftig passagiers waren voor die tijd al veilig uitgestapt.
Toen de spanning van de bovenleiding gehaald was, kon de brand met schuim geblust worden, hoewel de hitte dusdanig was, dat er nog enkele keren nageblust moest worden. Omdat er veel rook hing, kwam er een overdrukventilator aan te pas om de eersteklaswagon schoon te blazen. Het treinverkeer tussen Emmen en Zwolle heeft geruime tijd stil gelegen. Omdat er te weinig bussen en taxi's beschikbaar waren, hebben de passagiers in Dalfsen geruime tijd moeten wachten, voor ze alsnog richting Zwolle konden reizen.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Hardenberg: brandweer brengt gewonde vrouw in veiligheid
De Hardenberger brandweer kreeg zondag om 12:49 uur het verzoek, ambulancepersoneel bij te staan bij het naar de ambulance overbrengen van een patiënte, die ten gevolge van een val letsel had opgelopen in een appartement op de tweede verdieping van een wooncomplex aan de Lage Gaardenstraat in Hardenberg. De vrouw kon daarom beter niet niet via de trap naar beneden gebracht worden.
De brandweer rukte uit met de hoogwerker en een tweede voertuig. De hoogwerker werd zo geplaatst, dat het verkeer de tijdelijke werkplek aan de Lage Gaardenstraat probleemloos kon passeren.
Nadat de vrouw in de woning veilig vastgemaakt was op een brancard en stevig ingepakt was tegen de harde wind, werd ze door brandweer- en ambulancepersoneel naar het balkon gebracht, waar ze op de hoogwerker werd geholpen.
In korte tijd kwam de patiënt veilig beneden aan en kon ze per brancard naar de wachtende ambulance worden overgebracht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hoogeveen: prio 1 afvalbrand aan de Veenluydenstraat
Zaterdagavond rond de elf uur werd er een afvalbrand gemeld aan de Veenluydenstraat in Hoogeveen.
Opmerkelijk was, dat het een "prioriteit 1" meekreeg, hetgeen zelden bij een afvalbrandje gebeurt, tenzij er onmiddellijk gevaar voor de omgeving dreigt.
-
Waarom dat gebeurde, kwam al snel aan het licht: er was een bankstel, dat naast de entree en een garage van de flat stond, in brand gestoken.
Het was dus noodzaak om de brand zo snel mogelijk te blussen.
De spuitgasten van de Hoogeveense brandweer hadden het vuur snel uit en konden daarna weer naar de kazerne.
De schade bleef beperkt tot roetaanslag, een enorme brandlucht in de appartementen en een verbrand bankstel.
Of de huisraad, waaronder een koelkast, klaar stond voor verhuizing of afval is niet bekend.


Smilde: schoorsteenbrand aan de Hoofdweg
Nu het kwik daalt, neemt het aantal schoorsteenbranden ras toe. Zo kwam in de afgelopen nacht even na vier uur bij de brandweer van Smilde en Assen een melding binnen over schoorsteenbrand in een woning aan de Hoofdweg.
De brandweer rukte uit met drie voertuigen: twee van de brandweer van Smilde en de hoogwerker van brandweer Assen.
Door snel optreden van de brandweer is de schade beperkt gebleven.
Er woedde namelijk een kleine brand in de schouw van de kachel op de benedenverdieping, waardoor veel rook in de woning hing. 
De brandweer heeft met de overdrukventilator de rook uit het huis geblazen; de hoogwerker hoefde niet in actie te komen.
-
-
Foto's: brandweer Smilde - www.brandweersmilde.nl


Lemele: man zwaar gewond na botsing tegen boom aan de Kerkweg
De bestuurder van een Chevrolet Pickup is zaterdagavond tegen half twaalf zwaar gewond geraakt, nadat hij met zijn wagen van de weg was gereden en met de linkerzijde van de Kerkweg in Lemele tegen een boom was gebotst.
De man kwam bekneld te zitten in de cabine van zijn voertuig.
Het kostte de brandweer dan ook moeite, om de man uit zijn benarde positie te bevrijden.
Na ongeveer een uur kon de bestuurder op een wervelplank uit de auto worden getild, waarna hij na stabilisatie per ambulance naar het Sophia ziekenhuis in Zwolle werd vervoerd.
De mensen van de brandweer en de ambulancedienst kregen tijdens de bevrijding een flinke stortbui over zich heen.
De auto raakte door de aanrijding ernstig beschadigd en werd door een berger afgesleept.
De politie heeft ter plaatse de sporen vast gelegd om achter de preciese oorzaak te kunnen komen.
De Kerkweg was meer dan twee uur afgesloten voor het verkeer.
Foto's: Persbureau Meter


Zaterdag 3 oktober 2009

Hoogeveen: waterlekkage in meterkast
De brandweer van Hoogeveen werd zaterdagmiddag opgeroepen vanwege een melding van wateroverlast in een woning aan de Curiestraat.
Er was lekkage ontstaan bij een kraan in de meterkast van een appartement op de tweede etage van de flat.
Bewoners onder onderliggende woningen kregen ook last van water.
Met potjes en pannetjes werd het vocht opgevangen.
-


Slochteren: drie personen gewond ten gevolge van verkeersongeval
In de buurtschap Schaaphok bij Slochteren zijn zaterdagmorgen rond 10:00 uur volgens de politie drie personen, onder wie een kind van drie, gewond geraakt bij een ongeval tussen drie personenauto's.  
Het ongeval gebeurde, toen een achttienjarige man uit Wagenborgen in een bocht op het Slochterdiep de macht over het stuur verloor en op de verkeerde weghelft tegen de auto van een 39-jarige vrouw uit Slochteren botste. Het derde voertuig reed vervolgens op de wrakstukken in.
De bestuurders van eerstgenoemde twee auto's en het driejarige kind, dat in de auto van de vrouw zat raakten zodanig gewond, dat ze door ambulancepersoneel, de brandweer en het Mobiel Medisch Team, dat per heli ter plekke was gearriveerd, moesten worden behandeld.
Ze zijn vervolgens per ambulance naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen overgebracht.
De twee personenauto's waren door het ongeval rijp voor de sloop en werden weggesleept; de wagen, die op de brokstukken in reed, raakte licht beschadigd.
De politie legde de duidelijk zichtbare remsporen vast om een beeld van de oorzaak van de aanrijding te krijgen.
De weg is ruim twee uur afgesloten geweest om hulpverlening, onderzoek en het opruimen van de ravage mogelijk te maken.
Foto's: Persbureau Meter


Vrijdag 2 oktober 2009

Ommen: veel schade, maar geen letsel bij eenzijdig ongeval op de N341
De bestuurster van een groene Fiat Punto zal het moment van onoplettendheid, dat haar tegen het eind van de middag op de Hammerweg tussen Ommen en Den Ham overkwam, waarschijnlijk nog lang bij blijven.
Haar auto raakte net voorbij de ingang van kasteel Eerde met de rechter wielen in de berm, klapte frontaal op een boom en kwam vervolgens na een lichte draai met de achterzijde op de weg tot stilstand.
-
Volgens de politie bleef de vrouw ongedeerd, hoewel haar auto onherstelbaar beschadigd raakte.
De afspraak voor de APK-keuring van de twaalf jaar oude auto, die voor volgende week in de agenda stond, kon daarmee vervallen.
Berger Marten van de firma Autax trok het wrak, dat niet meer wilde "rollen", vlot op de bergingsauto, waarna de file snel oploste.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Nieuwleusen: auto duikt na aanrijding achterwaarts brede sloot in
Een negentienjarige inwoner van Balkbrug kreeg vanmiddag de schrik van zijn leven, toen hij via de Buldersweg de kruising met het Westerveen naderde en er plotseling van links een auto voor hem de kruising op reed. De auto van de man uit Balkbrug tikte de andere auto -een groene Mazda- aan ter hoogte van het rechter achterwiel. De Mazda begon daardoor te tollen en plette vlak voor de brede sloot een lichtmast, twee schrikhekjes en een vangrail, waarna het voertuig achterstevoren in het water tot stilstand kwam.
Direkt schoten voorbijgangers de Mazda-bestuurster te hulp. Ze gaf te kennen, dat ze zich misselijk / onwel voelde; reden om 112 te bellen.
De meldkamer stuurde naast de politie ook de brandweer van Nieuwleusen en twee ambulances naar de ongevalslokatie.
De vrouw werd op een wervelplank voorzichtig uit het wrak van de auto geholpen en op een brancard naar één van de ambulances overgebracht.
Nadat verkeersongevalsanalisten de weinige sporen op het natte wegdek hadden vastgelegd, kon berger Leerentveld het wrak van de Mazda optakelen en weghalen. De bestuurder uit Balkbrug kwam met de schik vrij, maar ook zijn auto kon naar de sloop.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 1 oktober 2009

Hardenberg: jubilerende brandweerman verrast tijdens uitruk
Voor brandweerman Dick Smit leek het een klusje als alle andere, toen hij rond 19:15 uur werd opgeroepen voor een "In- of buitensluiting" op de derde verdieping van een flatgebouw aan de Floralaan. Wel maakte hij zich zorgen, of de arm van de hoogwerker wel dicht genoeg bij de persoon in kwestie zou kunnen komen.
De hoogwerker werd achter het winkelcentrum "afgestempeld" en al snel ging Dick "in het bakje" naar boven, waar het "slachtoffer" op het balkon reikhalzend uitkijk naar zijn bevrijders.
-
Maar Dick keek raar op, toen van achter de lakens, die over de balustrade hingen, opeens collega's (en zijn zoon Michel) tevoorschijn kwamen, die hem uitbundig feliciteerden met zijn 25-jarig jubileum als brandweerman.
Een verrassing en een doos vol smakelijkheden rijker kon Dick even later terug naar de begane grond, waar hij ook de felicitaties kreeg van officier van dienst Henri Telman en chauffeur Gerrit Kerkdijk, die ook in het complot zaten.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N34 / Zuidlaren: drie gewonden door levensgevaarlijk weggedrag
Donderdagmiddag tegen 14:00 uur zijn drie personen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de N34 ter hoogte van de afslag Zuidlaren.
Het ongeval gebeurde, toen de bestuurder van een grijze Opel Insignia via de oprit naar de N34 in richting van Borger reed, maar kennelijk ontdekte, dat hij in de andere richting had gewild. In plaats van een paar kilometer door te rijden, werd besloten op de autoweg te keren.
Dat dat geen gelukkige keuze was, werd onmiddellijk duidelijk, want uit noordelijke richting naderde een Q-liner bus, waarvan de chauffeur, ondanks een uitwijkmanoeuvre naar links, geen kans meer zag, de auto van de onverantwoordelijke brokkenpiloot te ontwijken.
De twee inzittenden van de personenauto raakten dusdanig gewond, dat besloten werd, niet alleen de ambulancedienst in te zetten, maar ook het Mobiel Medisch Team in te vliegen. Ook de brandweer van Annen werd opgeroepen voor hulpverlening.
Een passagiere van de Q-liner is eveneens per ambulance afgevoerd, nadat ze zelf was uit de bus was gestapt. Haar letsel leek mee te vallen.
De Opel, die pas een half jaar geleden afgeleverd werd, was total loss en moest door berger Hamstra weggehaald worden, nadat twee man van de politiedienst Verkeersongevalsanalyse hun onderzoek afgerond hadden en de grote hoeveelheid glas, die op de weg lag, opgeruimd was.
De N34 is rond de plaats des onheils geruime tijd afgesloten geweest.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Oldenzaal: twee ernstig gewond na aanrijding op de rondweg
Bij een ernstige aanrijding zijn gisteren rond 15:30 uur een 64-jarige automobiliste uit Neede en haar passagiere (75) zwaar gewond geraakt.
De bestuurster reed over de N342 vanuit Oldenzaal naar de A1. Toen ze voor de rotonde met de Hazewinkelweg van de linker- naar de rechterbaan uitvoegde, zag ze een op de rechterbaan rijdende bedrijfswagen over het hoofd, waarop de botsing volgde.
Na de aanrijding kwam de auto van de twee vrouwen tegen een zware stalen wegwijzer en een lichtmast tot stilstand.
De twee inzittenden zijn door de brandweer uit de auto bevrijd. De 24-jarige bestuurder van het busje bleef ongedeerd.
Rond 18.00 uur is de afzetting van de rondweg van Oldenzaal opgeheven.
Het rijbewijs van de 64-jarige automobiliste is ingevorderd.
Foto's: Michel Hofsté


Politie zoekt bestuurder auto met paardentrailer

De politie zoekt de bestuurder van een grijze auto met daarachter een grijze paardentrailer en met getuigen van een ongeval, waarbij deze auto betrokken was. Dit ongeval gebeurde maandagavond omstreeks 19.45 uur op het viaduct over de A28 in de Sportlaan in Beilen.
Daar fietsten een 38 jarige vrouw uit Beilen achter haar negenjarige zoontje, in de richting van Beilen.
Ze werden ingehaald door de auto met trailer, maar de bestuurder zag hem tegemoetkomende auto's te laat en ging vlak voor de fietsers naar rechts.
Hij raakte daarbij de jongen. De tegenliggers moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen.
De jongen kwam te vallen en raakte gewond aan hoofd en handen. Zijn fiets werd beschadigd.
De auto met trailer en de andere auto's reden door.
De politie wil graag in contact komen met de bestuurder of bestuurster van de auto met paardentrailer. U kunt bellen met 0900-8844

Emmen: getuigen gezocht van aanrijding Rondweg

De politie wil graag in contact komen met mensen, die woensdagmiddag omstreeks 15.40 uur getuige waren van een aanrijding op de kruising van de Rondweg met de Phileas Foggstraat in Emmen.
Op deze kruising met verkeerslichten kwamen een personenauto bestuurd door een 24-jarige man uit Hoogeveen en een bestelbus bestuurd door een 47-jarige man uit Nieuw Dordrecht met elkaar in botsing.
Daarbij raakte niemand gewond.
Beide bestuurders verklaarden de kruising te zijn opgereden, terwijl het voor hen geldend verkeerslicht op groen stond.
De politie hoopt door getuigen duidelijkheid te krijgen. U kunt bellen met 0900-8844.Woensdag 30 september 2009

Marum: Prinses Maxima bezoekt Molukse wijk
Prinses Maxima heeft  woensdagmiddag in Marum het vernieuwde wijkcentrum Bunga Pala geopend door de naam te onthullen.
Ze had hier hulp bij van de 97-jarige Ome Ka (Karel Aval), de oudste inwoner van de Molukse wijk.
De prinses kreeg in de Molukse wijk een warm onthaal.
Ondanks de gestaag en soms hevig neerdalende regen waren veel belangstellenden naar de Molukse wijk gekomen om een glimp van de prinses op te vangen. Het was voor de Molukse gemeenschap in Marum een hele eer om de prinses te mogen ontvangen.
Maxima besteedde dan ook veel aandacht aan de aanwezigen langs de route.
Voorafgegaan door trommelaars ging het naar de Molukse wijk, waar ze een bijzonder welkom kreeg.
De kinderen van de basisscholen gingen met de prinses in gesprek over de kweekkassen, waarin ze groenten hadden gekweekt, die gebruikt worden in Molukse gerechten. Verder was er een optreden van Swet.
Hoogtepunt was de onthulling van de naam van het vernieuwde wijkcentrum.
Ook werd in het wijkcentrum nog de expositie 'Molukkers in Nederland1950 tot heden' bezocht. Foto's: Persbureau Meter
-

Dinsdag 29 september 2009

Hoogkerk: ernstig ongeval op autosloperij
Een man, die bij z'n auto bezig was op een autosloop aan de Aduarderdiepsterweg in Hoogkerk en het voertuig van een autoambulance wilde trekken, is dinsdagmiddag rond 15:30 uur ernstig gewond, toen hij werd aangereden door een tractor.
De man raakte hierbij bekneld onder de autoambulance en werd door de brandweer bevrijd en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
-
Over de oorzaak is niets bekend; wel, dat het landbouwvoertuig achterop de autoambulance is gebotst, waar de man aan het werk was.
Zowel de autoambulance als de auto, die erop stond, raakten zwaar beschadigd.  
De politie stelde ter plaatse een onderzoek in.
Foto: Persbureau Meter

Schoonebeeker veroordeeld tot twintig maanden cel
De 21-jarige C.W. uit Schoonebeek, die op de avond van 8 mei van 2009 in Hollandscheveld een ernstig ongeval veroorzaakte, is door de rechtbank veroordeeld tot twintig maanden gevangenisstraf wegens grove roekeloosheid, na een eis van vijf jaar wegens doodslag.
Bij het ongeval op het Hollandscheveldse Opgaande kwamen twee inzittenden (een man van 22 uit Erica en een vrouw van 22 uit Hoogeveen) om het leven. De bestuurder beschikte niet over een rijbewijs, was onder invloed van alcohol, van wiet en amfetamine; de auto bleek gestolen, bezat geen achterbank en er zaten geen gordels achterin. De twee achterpassagiers zaten op de bodemplaat van de auto.
Het was niet de eerste keer, dat C.W. veroordeeld was voor rijden zonder rijbewijs.
Bovendien was er met de auto kort voor het ongeval in Hollandscheveld getankt zonder te betalen.
De Schoonebeker moet de nabestaanden van één van de slachtoffers een vergoeding van € 6.100 betalen en de eigenaar van de auto € 874.
Archieffoto Persbureau Meter


Hoogeveen: flinke schade door aanrijding Kinholtsweg
Op de Kinholtsweg raakten dinsdagmiddag bij een aanrijding drie personenauto’s flink beschadigd, maar er vielen wonder boven wonder geen gewonden.  
Op de (voorrangsweg) Kinholtsweg reed een automobiliste met haar Renault in de richting van de rotonde, toen zij plots links achter in de flank werd aangereden door een auto, die vanuit de Swammerdamstraat linksaf het kruispunt opreed.
Hierdoor begon de Renault te spinnen en kwam achterstevoren tot stilstand kwam tegen een Peugeot van een rijschool, waarin rijles werd gegeven. Het regende op dat moment behoorlijk en de situatie werd nog beïnvloed door een voetganger, die halverwege de rijbaan stilstond om over te steken.
De voertuigen blokkeerden nagenoeg beide rijbanen, waardoor het verkeer dreigde vast te lopen. Dat werd mede veroorzaakt, doordat de politie andere prioriteiten had. De rijinstructeur en twee burgers wisten het drukke verkeer op gang te houden.
-


Vuile Riete: scooterbestuurster gewond ten gevolge van aanrijding met auto
Op de splitsing van de Vuile Riete met de Reestweg tussen Vuile Riete en Drogteropslagen is een een zeventienjarige scooterbestuurster uit Linde dinsdagmiddag gewond geraakt, nadat ze met een auto in botsing was gekomen, toen ze de Linderveldweg op wilde rijden, maar geen voorrang kreeg van een achttienjarige automobiliste uit Hoogeveen.
De scooterbestuurster viel op het wegdek en hield er een pijnlijke arm en heup aan over.
De vrouw is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld en is daarna naar het ziekenhuis in Hardenberg overgebracht.
Personeel van de dienst verkeersongevalsanalyse (VOA) van de politie heeft de omstandigheden vastgelegd.
De bestuurster van de auto raakte niet gewond. Zowel de auto als de scooter raakten beschadigd.
Foto: Persbureau Meter


Nieuw-Roden: vijfduizend hennepplanten tussen de maïs
Dinsdagochtend heeft de politie in een maisveld vijfduizend hennepplanten aangetroffen, die in 26 rijen om en om tussen de maïs geplant waren. De politie ontdekte de hennep, toen vanuit de lucht een controle werd uitgevoerd.
De hennepplanten zijn met een hakselaar vernietigd.
-
De politie laat weten, dat ze nog nooit zoveel hennepplanten in een maïsveld heeft aangetroffen.
De pachter van het maïsveld is voor verhoor aangehouden.
Foto's: Persbureau Meter


Bovensmilde: brandweer brengt ernstig zieke via dakraam in veiligheid
Maandagmorgen werd de hulp van de brandweer van Smilde gevraagd bij het ophalen van een patiënt uit een woning aan de Rozenstraat in Bovensmilde.
Omdat de patiënt uit een bovenverdieping gehaald moest worden, moest het zolderraam verwijderd worden, alsvorens men er met de hoog-werker bij kon.
-
-
Bij aankomst was het ambulancepersoneel bezig met reanimeren van de zieke.
De patient is veilig opgehaald en met spoed per ambulance naar een ziekenhuis is overgebracht.
De brandweer keerde na een uur terug naar de kazerne.
( Bron / foto's: Brandweer Smilde )


Maandag 28 september 2009

Emmen: brandweer redt huisdieren uit brandende flatwoning
Twee katten en een cavia hebben een brand in een flatwoning aan de Meerstraat in de Emmer vwijk Emmermeer ternauwernood overleefd, dank zij de goede zorgen van de Emmer brandweer en ambulancepersoneel.
In de keuken van het appartement op de tweede verdieping was vanmiddag rond drie uur brand uitgebroken; waarschijnlijk ten gevolge van kortsluiting in een electrisch apparaat.
Het vuur ging gepaard met stevige rookwontwikkeling en de brandweer verschafte zich toegang door een ruit van de voordeur in te trappen.
Er bleken weliswaar geen mensen in de flat aanwezig, maar wel twee katten en een cavia.
Eén van de katten had veel rook binnen gekregen en werd daarom op het gazon voor de flat kunstmatig beademd, tot het dier weer tekenen van leven vertoonde.
Toen poeslief begon tegen te stribbelen, was dat het signaal, dat er weer genoeg leven in zat om het slachtoffer naar de dierenambulance over te brengen, waar het de andere kat en de cavia gezelschap kon houden.

De keuken liep flinke brandschade op, waardoor niet meer duidelijk was, wat de oorzaak van de brand was; de rest van de flat was ernstig door rook- en roet vervuild.
De brandweer controleerde de omringende flats vanuit de autoladder met een warmtebeeldcamera op eventuele ongewone warmtebronnen.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Emlichheim: zevende Jumbo Run bereidt patiënten veel plezier

Zo'n zeshonderd motoren en 45 zijspanmotoren uit heel Duitsland hebben afgelopen weekend samen met de bewoners van Haus Soteria een rit van een uur gemaakt, die inmiddels bekend is geworden als de "Jumbo Run".
Haus Soteria in Emlichheim is een nazorginstelling voor veertig mensen met hersen- of schedelletsel, die kampen met neurologische problemen.

-
'Voor de bewoners is de Jumbo Run een bijzondere belevenis`, zei burgemeester Daniëla Kösters bij de officiële ontvangst.
De Jumbo Run is ooit klein begonnen inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement, dat dit keer voor de zevende keer plaatsvond.
Onderweg vond een "pitstop" plaats bij Gasthaus Mittendorf, waar de deelnemers gratis te drinken kregen.
Foto's: Andreas Heck

Rijssen: brandende coniferen bedreigen bedrijfswagens
In de nacht van zaterdag op zondag werd de nachtrust van de mensen van de Rijssense brandweer om iets over vier verstoord.
"Afval / ruigtebrand" was er te lezen op de piepers, maar bij aankomst aan de Blinde Banisweg bleek het te gaan om een brandende coniferen-haag, waarnaast twee bedrijfswagens stonden.
Eén daarvan kon nog tijdig verplaatst worden; de andere bleek vol rook te staan. De eigenaar wilde deze verplaatsen, maar op aandringen van de omstanders zag hij hiervan af.
-
De brandweer begon het vuur vanaf een aangrenzende garagebox te bestrijden, zodat er geen mogelijkheid was voor overslag.
Het vuur was snel onder controle
Foto's: Kees Verwijs

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.