Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

April 2010 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 11 april 2010

Tolbert: traumaheli-inzet voor ernstig gewonde na verkeersongeval
Op de kruising van de Noorderweg met Mensumaweg in Tolbert is zondagmorgen rond elf uur een ernstig gewonde gevallen, toen een bestelbus en een Ford Escort personenauto met elkaar in botsing kwamen en de personenauto ondersteboven in een bermsloot belandde.
De bestuurder moest uit z'n benarde positie worden bevrijd. Het Mobiel Medisch Team kwam per heli ter plaatse om bijstand te verlenen.
VOA-personeel heeft de situatie vastgelegd, waarna de voertuigen door een bergingsbedrijf zijn opgehaald.
Foto: Persbureau Meter


Valthermond: geluk bij een ongeluk
Geluk bij een ongeluk in Valthermond, waar een auto van de weg Kavelingen raakte en een reklamezuil en verkeersbord uit de grond reed
De bestuurster liep echter geen nat pak op, doordat de auto pal voor het kanaal tot stilstand kwam.
Hoewel de brandweer was opgeroepen, hoefde er geen knipwerk verricht te worden. De bestuurster is naar een ziekenhuis overgebracht.
Personeel van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Drenthe nam de sporen van het ongeval op om de oorzaak te achterhalen. De zwaar beschadigde auto werd opgehaald door berger Keizer.
Foto: Persbureau Meter


Kloosterhaar: Almelose brandweer assisteert collega's uit Bergentheim
De brandweer van Bergentheim kwam zondag in actie, nadat de pagers de mannen attent maakten op een schoorsteenbrand in een woning aan de Dorpsstraat in Kloosterhaar. Er werd al snel opgeschaald naar "middelbrand", omdat men bang was, de het vuur zich inmiddels in de woning verspreidde. Omdat de Hardenberger hoogwerker nog steeds bij de woning in Rheezerveen stond en niet direct inzetbaar was, werd de hoogwerker van de Almelose brandweer opgetrommeld.
Ondanks de afstand arriveerde deze wagen snel op de opgegeven lokatie en kon men direct beginnen met het vegen van het rookkanaal.
Inmiddels was de kachel naar buiten gedragen. Er bleek nogal wat verbrande rommel in de rookgasafvoer te zitten, maar er was -voor zover bekend- geen sprake van uitbreiding van de brand.
-
-
Nadat de schoorsteen geveegd was, konden de blusgroepen retour kazerne.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Tango-actie leidt tot verkeerschaos
Zondag was het een gekkenhuis bij alle Tangopompen, zoals de foto bewijst, die in Hoogezand gemaakt werd.
Talloze automobilisten hadden er lange wachttijden voor over, om dieselolie voor 85 cent of Euro 95 voor € 1.16 per liter te kunnen tanken
Het verkeer liep op veel plaatsen volledig vast en wachttijden van meer dan een uur waren dan ook geen uitzondering.
Sommigen stonden al om negen uur voor de pomp, terwijl de actieprijzen vandaag pas vanaf 14:00 uur golden ! Er stond in totaal 350 kilometer file volgens Tango: meer dan in een doorsnee maandagmorgenspits.
Tango hield de actie vanwege haar tienjarig jubileum.
De volgende drie zaterdagen wordt de brandstof bij Tango tussen 10:00 uur en 20:00 uur verkocht met 20 Eurocent korting.
Klik hier voor meer informatie.
Foto: Persbureau Meter


Rheezerveen: brand versjteert verjaardag
Zondag 11 april werd een dag, die de bewoners van een rietgedekte woning aan de Rheezerveenseweg niet snel zullen vergeten.
Het gezin was net klaar met de voorbereidingen voor het vieren van de zestiende verjaardag van hun dochter, toen een buurman meldde, dat er rook uit het dak kwam en er waarschijnijk brand was.
Met vereende krachten werden er meubels en allerhande andere waardevolle zaken uit de woning gehaald en in de tuin gezet.
Ook het hondje van het gezin kon tijdig in veiligheid gebracht worden.
De brandweer van Hardenberg kreeg hulp van collega's uit Dedemsvaart, maar hulpvaardige toeschouwers en een alerte politieman hadden inmiddels al een groot aantal slangen naar de Rheezerweg uitgerold, zodat met de bestrijding van de brand in het afgelegen rietgedekte pand snel kon worden begonnen.
De nieuwe watertankwagen en de hoogwerker kwamen nu goed van pas, hoewel het er geruime tijd naar uit zag, dat de Rode Haan de strijd om de woning zou winnen.
Maar dank zij strategisch bluswerk en een dappere binnenaanval slaagden de brandweerlieden er desondanks in, de vlammen te bedwingen.
Toch heeft de woning zware schade opgelopen door de rook en de grote hoeveelheden bluswater.
Een medewerker van de stichting Salvage zal tijdelijke opvang regelen voor het getroffen gezin.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Peter Kramer


Zaterdag 10 april 2010

Nijeveen: door dak gevallen kind overleden


A28/ Pesse: auto belandt in struikgewas
Op de A28 is zaterdagmorgen (korte tijd na de kettingbotsing bij De Wijk) nabij Fluitenberg een personenauto van de weg geschoten en tussen de bomen en het struikgewas tot stilstand gekomen. Het ongeval vond plaats tussen Pesse en Hoogeveen, vlak voor de afslag Fluitenberg.
De oorzaak is momenteel niet bekend maar uit de sporen viel op te maken dat de auto afkomstig was van de linker rijbaan.
De bestuurster bleef ongedeerd.

A28 / De WIjk: lange file na kettingbotsing op de A28
Zaterdagmorgen ontstond er een flinke kettingbotsing op de A28 Links op ongeveer een kilometer voor de afslag naar De Wijk en Koekange.
Ten gevolge van een plotselinge remactie vanwege -naar verluidt- een overstekende ree kwamen daar een Seat personenauto, drie bedrijfs-auto's en een VW camperbusje onzacht met elkaar in aanraking.
Voor zover bekend ijn twee inzittenden voor onzerzoek naar ziekenhuizen overgebracht.
Het ongeval en de nasleep ervan leidde tot een file van acht kilometer lang tussen knooppunt Hoogeveen en viaduct de Wieke.
De bestuurder van de personenauto kon na het noteren van de gegevens met zijn auto zijn weg vervolgen.
Berger Leerentveld had twee bergingsauto's nodig om de vier overige beschadigde voertuigen af te kunnen voeren.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zuidwolde: brand richt zware schade aan in sporthal
Om 02:52 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag werd alarm geslagen voor de brandweer van Zuidwolde vanwege brand in de sporthal aan het Sportlaantje, nadat de alarmcentrale om 02:36 uur ook al een melding had binnengekregen over een vermoedelijke brand in de omgeving van de Zuider Esweg. De brand in de sportaccomodatie werd door voorbijgangers ontdekt en aan 112 gemeld.
Bij aankomst werd duidelijk, dat er inderdaad brand woedde in de sporthal, waar vrij veel brandbaar materiaal in verwerkt was.
Er werd even na drie uur opgeschaald naar classificatie "middelbrand", waarop ook brandweerwagens uit Hoogeveen uitrukten, waaronder de watertankwagen en twee blusgroepen.
Een binnenaanval was echter niet meer mogelijk zodat de brand, die met een grote rookontwikkeling gepaard ging, van buitenaf bestreden moest worden.
De brandweer kon daaardoor niet voorkomen, dat1 het gebouw zeer zware schade opliep: de ingang en de kleedaccomdatie gingen verloren; de gymzaal liep stralingshitte-, rook- en waterschade op.
Over de oorzaak is niets bekend. Naar verluidt is de brand ontstaan in een kleedkamer.
Foto: Persbureau MeterVrijdag 9 april 2010

Deventer: grote brand bij vleesverwerker Stegeman
Het weg- en treinverkeer ondervond vrijdagavond flink wat hinder van de zware rook, die vrijkwam tijdens een brand in het dak bij vleesverwerkingsbedrijf Stegeman aan de Rigastraat in Deventer.
Het treinverkeer tussen Deventer en Zutphen werd stilgelegd en de A1 was ter hoogte van Deventer afgesloten. Inmiddels kan het verkeer Deventer echter weer normaal passeren.
De brand werd om 19:23 uur gemeld als "middelbrand" en een minuut later opgeschaald naar "grote brand". GRIP-1 volgde om 19:32 uur.
De brand is inmiddels onder controle.

Henk Kremer van de politie Ijsselland roemde de veiligheidsdienst van het bedrijf Stegeman die bijzonder snel en adequaat had gereageerd, Met name omdat gesmolten dakresten in het bedrijf druppelden.
Het personeel werd direkt geëvacueerd en de hulpverleningsdiensten gewaarschuwd. Er vielen dan ook geen gewonden.
Onbekend is hoeveel de schade het platte dak van het bedrijf heeft opgelopen en ook over de oorzaak is nog iets bekend.
Er zijn bij de brand geen voor de volksgezondheid schadelijke stoffen, zoals ammoniak, vrijgekomen.

A37 / Erica: vrachtwagenchauffeur overlijdt tijdens rit
Ambulancezorg en de brandweer werden vrijdagavond tegen zeven uur verzocht met spoed naar de A37 bij Erica te rijden vanwege een verkeersongeval met een "zwaar voertuig", zoals dat in jargon heet.
Een getuige zag, hoe een trekker met oplegger van een bedrijf uit Harderwijk, die richting knooppunt Holsloot reed, op de vluchtstrook stopte, vervolgens langzaam naar rechts draaide en in de bermsloot tot stilstand kwam.
De hulpverleners moesten helaas vaststellen, dat de chauffeur (61) al overleden was.
De man -een inwoner van Harderwijk- was naar verluidt tijdens de rit onwel geworden.
De trekker van de vrachtwagencombinatie liep relatief lichte schade op en kon vrij eenvoudig door berger Kraal achterwaarts de sloot uit gelierd worden; mede, omdat de oplegger leeg was. Het verkeer ondervond weinig hinder van de nasleep van het incident.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

IJhorst: zestienjarige bromfietser overlijdt na ongeval
Een zestienjarige bromfietser uit Staphorst raakte vrijdagmiddag zwaar gewond, toen hij tegen een boom aan de Heerenweg in IJhorst reed.
De jongen passeerde een motor met zijspan, maar moest in een bocht vanwege een tegenligger nogal snel weer naar z'n eigen rijbaan.
Hierdoor raakte de jongeman uit balans en botste tegen een boom. Hij kwam zwaar gewond midden op het wegdek terecht..
Het slachtoffer werd in zeer kritieke toestand naar een ziekenhuis in Zwolle overgebracht, waar hij aan zijn verwondingen bezweek.
Foto's: Persbureau Meter


Meppel: opnieuw brand in leegstaand gebouw
De brandweer spoedden zich vrijdag even na 04:30 uur weer in groten getale naar de hallen aan de Ezingerweg, waar donderdagavond ook al een flinke brand woedde, nadat gemeld was, dat daar opnieuw brand was uitgebroken. De rook deed het ergste vermoeden.
De brandweer is enkele uren bezig geweest om de brand de baas te worden.
Men vermoedt, dat het vuur weer oplaaide ten gevolge van smeulend isolatiemateriaal.
De brandweer Meppel liet niets aan het toeval over en schaalde direkt op naar "grote brand".
Foto: Persbureau Meter


Donderdag 8 april 2010

Groningen: gewonde na schietincident
De politie kreeg even voor 18.30 uur een melding, dat er bij een woning aan de Osloweg was geschoten.
Volgens getuigen was er een schermutseling, waarbij meerdere mannen betrokken waren.
De politie is direct met een onderzoek begonnen.
Tijdens het onderzoek meldde een 35-jarige man uit Hoogezand met een schotwond zich in het UMCG.
Hij was in het gezelschap van twee mannen (26 en 44 jaar oud) uit Emden.
De drie mannen zijn door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident.
Het slachtoffer is stabiel en buiten levensgevaar.
Na het incident zou er vanaf de Osloweg een auto met meerdere personen met hoge snelheid zijn weggereden.
De politie onderzoekt de toedracht van het voorval. Forensische rechercheurs stellen een uitgebreid sporenonderzoek in.
Mensen die meer informatie hebben over het schietincident of getuige zijn geweest, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief).
Foto: Persbureau Meter


Sibculo: eerste inzet van nieuwe watertankwagen
De nieuwe watertankwagen van de brandweer Hardenberg kwam woensdag voor het eerst in actie voor brandbestrijding.
Dat gebeurde, nadat de meldkamer om 13:06 uur had doorgegeven, dat er aan de Gemeenteweg in Sibculo afval brandde.
-
Foto's: Alwin Winkel


Woensdag 7 april 2010

Meppel: grote brand in leegstaand pand - helaas geen foto's van de brand....
Woensdagavond om 20:23 uur werd een binnenbrand gemeld bij een voetbalvereniging aan de Ezingerweg 58, twee minuten later gevolgd door een middelbrandmelding voor hetzelfde adres; vijf minuten later werd opgeschaald naar "grote brand" en nog eens twee minuten later naar "zeer grote brand".
Vanaf de A28 bij Hoogeveen was al een enorme rookkolom (foto) te zien van de brand, die -volgens de afdeling persvoorlichting van de Regiopolitie Drenthe- in een leegstaand gebouw woedde.
Bij aankomst in de buurt van de aangegeven lokatie bleek, dat het publiek met politielinten op grote afstand gehouden werd "vanwege ontploffingsgevaar van gasflessen", zo heette het. Opmerkelijk genoeg werd ook de professionele pers (mensen met een politieperskaart, die volgens de wet geacht worden, optimale facilteiten geboden te krijgen) even ver van de brand gehouden, terwijl er regelmatig burgers en politiemensen -zonder enige beschermende kleding- wel doorgelaten werden (foto's).
Dit leidde tot uitermate grote ontevredenheid bij de mediamedewerkers, die vanaf deze grote afstand en in het donker hun werk niet konden doen. Het moge dan ook niemand verbazen, dat op het verzoek van een politieagent aan de pers, om het publiek te fotograferen, door de gefrustreerde fotografen zonder uitzondering afwijzend werd gereageerd.
Naar verluidt woedde de brand in het voormalige gebouw van de firma Beemsterboer.
-
Bij navraag onder het publiek bleek, dat niemand ook maar iets had gehoord, dat op een ontploffing leek....

U zult het daarom hier zonder foto's van de brand zelf moeten doen....
We bieden daarom onze excuses aan aan de veertigduizend mensen, die daar wel op gehoopt hadden.
U weet nu waarom dat zo is....
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Nijeveen: noodlottig ongeval met achtjarig kind
De afdeling persvoorlichting van de Regiopolitie Drenthe meldde om 19:51 uur, dat er zich woensdagavond rond half zeven (bijna anderhalf uur eerder dus!) een zeer ernstig ongeval heeft voorgedaan op een boerderij aan de Tussenboersweg in Nijeveen.
Naar verluidt is een circa achtjarig jongetje van het dak op een betonnen plaat gevallen.
In verband met de ernst van het letsel werd om 18:37 uur het Mobiel Medisch Team opgeroepen.
Het kind is in kritieke toestand per traumaheli naar een ziekenhuis overgebracht. Meer informatie volgt, zodra die beschikbaar is.
Foto: Persbureau Meter

Hoogeveen: flinke schade, maar nauwelijks letsel na kop-staart-aanrijding
Even na half vijf klonk op de Edisonstraat ter hoogte van de inrit van Fokker-Stork het geluid van kreukelend blik en brekend glas, nadat het de bestuurder van een Volkswagen ontgaan was, dat een Renault Modus gestopt was om linksaf de inrit in te slaan.
De Modus werd door de VW geraakt, net toen de Renault-bestuurder van stilstand optrok.
Beide auto's liepen flinke schade op, maar de bestuurder van de VW kwam met de schrik vrij.
Omdat niet duidelijk was, of de hevig geschrokken man in de Renault rug- of nekletsel had opgelopen, werden zowel een ambulance als de Hoogeveense brandweer opgeroepen
Gelukkig bleek al snel, dat 's mans letsel zich beperkte tot een sneetje in een vinger en een pleister voldeed. Wel werd zijn bloeddruk nog even nagekeken in de ambulance, maar van verder letsel was kennelijk geen sprake. De brandweer kon dus retour kazerne.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Balkbrug: kat in het brandweerbakkie
Een avontuurlijke kat heeft woensdagmiddag tientallen mensen bezig gehouden in de Wolter ter Haarstraat in Balkbrug.
Het dier was zaterdag in een overmoedige bui tot de top van een zeer hoge conifeer achter een vrijstaande woning geklommen, maar durfde vervolgens niet meer naar beneden en maakte dit door luid klaaglijk gemiauw aan de buurt kenbaar
Buurtbewoners besloten de alarmcentrale om hulp te vragen en daar stuurde men de blusploeg van Balkbrug en de  hoogwerker uit Hardenberg naar de "plaats des onheils" .
Inmiddels kwamen steeds meer omwonenden kijken, wat er toch allemaal loos was, hetgeen ook de kat niet ontging, want die werd allengs nerveuzer; zeker toen de hoogwerker werd opgesteld.
Toch lukte het een brandweervrouw, die met een collega met de hoogwerker naar boven ging, de kat met zachte hand uit de boom te plukken en veilig naar beneden te brengen, hetgeen beloond werd met een luid en welgemeend applaus.
Het dier door een buurvrouw (niet de eigenares) -na de nodige strelingen door buurtkinderen- mee naar binnen genomen, zodat het dier daar van alle emoties bij kon komen. 
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 6 april 2010

Sint Jansklooster: groot alarm na gaslek bij basisschool
Leerlingen en leerkrachten van Gereformeerde Basisschool Eben Haëzer aan de Kadoelen bij Sint Jansklooster werden vanmiddag rond drie uur geëvacueerd, nadat er ten gevolge van graafwerk in de berm schuin tegenover de school een groot gaslek was ontstaan.

Een aantal kinderen werd opgevangen bij molen De Foeke bij het Bezoekerscentrum De Wieden van Vereniging Natuurmonumenten.
Omdat het om een gasleiding met een doorsnee van ca 50 centimeter ging en het gas er met kracht uit spoot, sloot de brandweer uit voorzorg de Kadoelen en de Bergkampen af voor alle verkeer en vernevelde water om de gaswolk onschadelijk te maken.
Er werd opgeschaald naar GRIP-2; iets, dat zelden voorkomt en brandweerkorpsen uit de wijde omtrek werden opgetrommeld.
Ook de bewoners van de omringende woningen en boerderijen moesten elders hun heil zoeken, totdat netbeheerder Enexis de leidingen had weten af te sluiten.

Boven: gasconcentratiemetingen bij de boerderij nabij het gaslek. Onder: een bus voor calamiteitenvervoer van Connexxion arriveert.
-
De waarnemend burgemeester van de gemeente Steenwijkerland, Leo Elfers, liet zich ter plaatse persoonlijk op de hoogte brengen van de stand van zaken.
De omgeving van het lek werd rond 17:00 uur vrijgegeven.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Den Ham: trucker overlijdt op bedrijfsterrein
Dinsdag rond 09:30 uur vond op het terrein van een bedrijf aan de Dorpsstraat in Den Ham een ongeval plaats, waarbij een 71-jarige vrachtwa-genchauffeur uit Giekerk (Frl) om het leven is gekomen.
De man is waarschijnlijk bij het uit de cabine klimmen van de treeplank gegleden en onder de wielen van zijn vrachtwagencombinatie, die vermoedelijk doorrolde, beland.
Het ontzielde lichaam is met hulp van de brandweer onder de wagen vandaan gehaald.
De toedracht van het ongeval wordt onderzocht door experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Twente en door de Arbeidsinspectie.
Foto: Alwin Winkel - http://www.112twente.net


De Wijk: trekker brandt uit op de A28
De chaufffeur van een vrachtwagencombinatie van een steenleverancier uit het Gelderse Druten, die op de A28 bij De Wijk richting Meppel reed, wachtte een nare verrassing, toen zijn achter hem rijdende collega hem er op attent maakte, dat er wel er g veel rook uit zijn trekker kwam.
De trucker besloot daarop poolshoogte te nemen en zette zijn wagen op de vluchtstrook . Daar sloegen de vlammen al uit het luchtfilter en kort daarop stond de gehele trekker al in lichterlaaie. Gelukkig bleef de man ongedeerd, maar hij wist alleen nog zijn jack en portemonee uit de cabine te redden.
Hoewel de trekker volledig uitbrandde, kon de Zuidwoldiger brandweer voorkomen, dat de (lege) oplegger ook in vlammen op ging.
Nadat de vlammen met water en schuim volledig gedoofd waren, zette berger Kraal twee zware bergingswagens in om de trekker en de aanhanger op te halen.
-
Het kostte de brandweer aardig wat zweetdruppels, voordat de aan het asfalt vastgebakken wrakstukken losgewrikt waren.
Het voorval had een forse file in westelijke richting tot gevolg. Het verkeer kon alleen van de "snelle" rijstrook gebruik maken.
De onfortuinlijke vrachtwagenchauffeur kreeg een lift van zijn collega. (foto rechts hierboven)
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


De Krim: lijnbus strandt op de N377
Dinsdagmorgen strandde een Connexxion-lijnbus op de N377 (Krimweg) tussen De Krim en Coevorden.
Omdat het voertuig olie lekte, werd de Coevorder brandweer opgeroepen, maar een alerte bewoonster, die defecte voertuig voor haar woning ontdekte, had inmiddels al een emmertje onder de motor geplaatst, omdat de olie het fietspad op liep.
De buschauffeur was inmiddels al vertrokken, maar had via Connexxion geregeld, dat berger Wielsma de bus op zou halen.
Nadat de brandweer had vastgesteld, dat de weggelekte olie dieselbrandstof was en dat het spoor op de rijbaan geen kwaad kon, werden er absorberende korrels op de plas olie gegooid en kon men retour kazerne.
-
Twee politiemensen bleven nog ter plaatse om het verkeer te regelen tijdens de berging, die rond 13:00 uur afgerond was.
De bus is naar de remise in Zwolle gebracht.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Peize: gewonde door botsing tegen boom
Maandagavond is een gewonde gevallen, toen een auto bij Peize tegen een boom langs de Groningerweg reed.
Het ongeval ontstond, toen de automobilist, die uit de richting van Groningen kwam, met zijn auto van de weg raakte.
Het slachtoffer werd naast zijn voertuig aangetroffen.
Het ambulancepersoneel heeft samen met de leden van het Mobiel Medisch Team het slachtoffer gestabiliseerd, waarna de man naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen overgebracht.
Foto: Persbureau Meter


Elim: paasbult voor kinderkankerbestrijding
In Elim werd maandagavond een van de grootste grote paasbulten van Drenthe in brand gestoken.
De afgelopen weken hebben ruim tweehonderd mensen aanhangwagens vol snoeihout e.d. naar de lokatie aan de Marten Kuilerweg gebracht.
De Paasbult werd ontstoken  door Ina en Erik te Caat, ambassadeurs van "Kinderen Kankervrij". De familie Ten Caat had bij de Paasbult tevens een stand, waar onder meer KiKa-beren te koop werden aangeboden.
Leerlingen van het AOC Terra-college runden een kraam, waar wensballonnen konden worden gekocht. Een wensballon stijgt door middel van een brandertje, dat na 5 à 10 minuten dooft waarna de ballon nog minuten lang blijft zweven.
De gehele opbrengst van het hele gebeuren komt in zijn geheel ten goede aan KiKa.


Maandag (Tweede Paasdag) 5 maart 2010

Stadskanaal: uitslaande brand in woning aan de Postkade (Video-update)
Maandag 5 april hebben zes mensen letsel opgelopen bij een felle uitslaande brand in een woning aan de Postkade in Stadskanaal.
De melding kwam om 7.55 uur binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen.
Bij het redden van de hond kregen drie bewoners rook binnen.
Twee mensen liepen snijwonden op en ook een buurman had last van ingeademde rook. 
De bemanningen van twee tankautospuiten en de hoogwerker van de brandweer Stadskanaal bestreden het vuur.
Om 9.30 uur kon het sein "brand meester" gegeven worden, maar de woning is volledig vernield.
De oorzaak van de brand is niet bekend, maar het vuur is begonnen aan de achterzijde van de woning.
Foto's: Persbureau Meter

Hoogeveen: veel interesse voor nieuwe traumaheli
De nieuwe Lifeliner 4 traumaheli PH-MMT, die onlangs door het UMCG in gebruik is genomen, kreeg maandagmiddag op vliegveld Hoogeveen tijdens "Wings en Wheels" veel bekijks.
Uiteraard wilde de piloot van de heli graag het een en ander aan het massaal toegestroomde publiek uitleggen.
De nieuwe Eurocopter EC135 heli verving de oude Lifeliner 4 heli D-HSAN, die het UMCG ruim zes jaar in gebruik had en die aan vervanging toe was; temeer, daar het nieuwe toestel binnen afzienbare tijd ook 's nachts naar calamiteiten zal uitvliegen.
Het aantal inzetten zal naar verwachting alleen nog maar toenemen, omdat er steeds vaker een beroep op het Mobiel Medisch Team wordt gedaan. De traumaheli verzorgt met het MMT de drie noordelijke provincies, de kop van Overijssel en Noord Duitsland.
Ook de medio vorig jaar in gebruik genomen politieheli PH-PXA (PLD) gaf acte de présence
Foto 1: Persbureau Meter, foto 2: Jochem van de Weg


Ter Apel: geslaagde start van het nieuwe Oval Racingseizoen
De loodgrijze lucht voorspelde weining goeds voor de deelnemers aan de eerste Oval Race van dit jaar, die Eerste Paasdag op het Polderputten-circuit in Ter Apel gehouden werd. De slicks werden dan ook ras vervangen door banden, die beter overweg konden met het water op de baan.
Toch was het onvermijdelijk, dat zo nu en dan een auto van de geplande koers afweek en ook aanrijdingen bleven niet uit, maar er vielen gelukkig geen gewonden tijdens deze uitstekend georganiseerde NNO-Oval Racedag, mede dank zij de uitgebreide veiligheidsmaatregelen.
De races startten even na het middaguur.
De auto's waren onderverdeeld in categorieën voor Junioren, Standaard 1400, Standaard 2000 8V, Standaard 2000 16V, Sportklasse, Superklasse, BMW 325I E36 CUP en Stockcar Formule 2.
Er werden per klasse drie manches verreden, die gevolgd werden door een finale. Anders dan bij "normale" autoraces startten de snelste coureurs achter in het deelnemersveld en hadden er dus een flinke kluif aan, de langzamer broeders in het halen om voorin het veld te eindigen, maar dat -en de natte baan- boden het toegestroomde publiek volop spektakel.
Gelukkig viel er 's middags geen regen meer en droogde langzaam maar zeker het asfalt op, zodat er harder gereden kon worden.
Het ging er hard, maar vooral erg sportief aan toe.

René Hooijer van onze sponsor Hooijer Carstyling had zich met zijn Alfa goed voorbereid en die inspanning werd direct in de eerste manche al beloond met een eerste plaats. Desondanks kwam hij in de volgende race niet verder dan vijfde, maar de derde manche leverde een derde plaats op en zicht op de eerste plaats in de Standaardklasse 2000 8V op die Eerste Paasdag.
De finale werd extra spannend en het publiek kreeg waar voor zijn geld. René wist tijdens een staaltje uitstekend stuur-, gas- en remwerk op één na alle deelnemers achter zich te laten en finishte daardoor op de eerste plaats in het dagklassement.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media
Meer informatie over Oval Racing Ter Apel:
klik hier


Emmer Compascuum: automobilist ernstig gewond na eenzijdig ongeval
Een ernstig ongeval zondagavond op de Kalkovenwijk Westzijde in Emmer Compascuum, waar een automobilist frontaal op een boom reed.
Het Mobiel Medisch Team stond het ambulancepersoneel bij tijdens de behandeling van het slachtoffer.
De brandweer heeft de man uit de wagen moeten knippen. HIj werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De auto was rijp voor de sloop.
Personeel van de afdeling Verkeersongevallenanalyse legde de sporen vast voor het proces verbaal.
Foto: Persbureau Meter


Zondag 4 april 2010 - Eerste Paasdag

Groots Paasvuur in Dalen

Zoals op veel plaatsen was er ook in Dalen een paasvuur te bewonderen en wel op de hoek van de Iemakkersteeg en de Gluvinksweg.
Deze paasbult is gebouwd door buurtvereniging “De Mars”.

Deze vereniging won vorig jaar de eerste prijs voor de mooiste en de hoogste bult.
De keuring wordt gedaan door Drentse Vereniging “t Aol Volk uit Emmen.
De uitslag van de keuring van dit jaar wordt bekendgemaakt op tweeede paasdag om 17.00 uur.
Meer info over deze keuring vindt u op www.aolvolkemmen.nl/ onder de link "paasvuren".
Foto's: Peter Kramer


Beilen: recreatiewoning uitgebrand
Een recreatiewoning aan de Terhorst in Beilen zondagavond uitgebrand.
Daar er in eerste instantie vanuit werd gegaan, dat er zich nog iemand in de woning zou bevinden, werd "middelbrand" alarm gegeven.
Gelukkig bleek er niemand in het huisje aanwezig.
De brandweer van Beilen had het vuur snel onder controle en blies hierna met een overdrukventilator de rook uit het huis, dat forse brandschade had opgelopen.
Foto: Persbureau Meter


Echten: brandweerhulp niet nodig bij aanrijding op kruising
Nadat de pagers het geruime tijd alleen afvalbrandjes en "automaatjes" wisten te melden, leek het zondag tegen kwart voor elf opeens menens, toen de brandweer van Ruinen verzocht werd naar de kruising Zuidwolderweg - Oshaarseweg bij Echten te rijden.
Daar zou zich voor Steakhouse Boszicht een aanrijding voorgedaan hebben.
Het bleek allemaal erg mee te vallen: al snel werd de brandweer afgebeld en konden twee politiemannen de aanrijding afhandelen met het invullen van een registratieformulier, nadat de auto's op een veilige plek geparkeerd waren.
De aanrijding ontstond, toen de bestuurder van een zwarte Volvo S60, die uit de richting van Ruinen kwam en op de kruising voor het restaurant linksaf wilde slaan richting Echtenseweg. Helaas lette hij een moment niet op en kwam daarbij in botsing met een een hem tegemeoet komende grijze Opel Zafira MPV met taxikenteken. Gelukkig bleef het bij relatief lichte blikschade. Berger Kraal haalde de auto's op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


INTERNET: valse mails "van de ING Bank"
Onder het motto: "Je kunt het altijd proberen", verzenden criminelen recentelijk mails, die van de ING-bank BV afkomstig zouden moeten zijn.
Hieronder een voorbeeld:
Welkom Bij Uw ING Bank,

Je hebt een nieuw bericht van ING.U uitgenodigd Om in te loggen.
Uw ING internetbankieren te lezen uw bericht.
Inloggen Mijn ING

Dank u voor bankieren bij ING BANK.
Aangezien de tekst uitermate amateuristisch en in slecht Nederlands is opgesteld ziet het er naar uit, dat er weer eens een van de talloze buitenlandse bendes bezig is, te proberen, argeloze pc-ebruikers van geld en/of gegevens afhandig te maken.
Krijgt u zo'n mailtje binnen, wis 'm dan gelijk !

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.