Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

April 2010 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 18 april 2010

Dedemsvaart: laatste schoorsteenbrand van het seizoen?
Het klonk nogal vreemd: een schoorsteenbrand, terwijl het heerlijke lentezonnetje hoog aan de hemel stond, maar toch kwam die melding zondag om 17:46 uur bij de Dedemsvaartse brandweer binnen.
Het raadsel was al snel opgelost: de houtkachel in de woning aan de Langewijk werd voor meer doeleinden gebruikt dan alleen ter verwarming en brandde dus altijd.
-
Dat niet alleen: de bewoner had de brand in het rookkanaal middels een ingenieus systeem zelf al weten te blussen: koolzuurgas uit twee gasflessen in de kelder van de woning werd uit een leiding in de schoorsteen gespoten en verstikte zo het vuur.
Voor de brandweer restte het gebruikelijke veegwerk met de ramoneur en nacontrole, hetgeen o.a. vanuit de hoogwerker gebeurde. 
Nadat de klus geklaard was, kon het verkeer weer gebruik maken van het westelijk gedeelte van de Langewijk, dat tot dan afgesloten was. 
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: kerkgang wreed verstoord
Zondagavond rond half zeven kwamen de pagers van brandweer Hoogeveen tot leven vanwege een autobrand op de Meester Cramerweg ter hoogte van het viaduct over de A37.
De bestuurder, die met zijn passagier op weg was voor de kerkgang, bemerkte, dat er rook onder de motorkap vandaan kwam en bracht de auto snel tot stilstand.
De twee konden gelukkig bijtijds de auto verlaten en slaagden er ook in, nog wat persoonlijke spullen uit het voertuig redden.
De brandweer wist de brand met twee stralen hoge druk vrij vlot te bedwingen.
Berger Kraal ontfermde zich over het karkas, waarna de twee afgesloten rijbanen weer vrij werden gegeven.


Dwingelderveld: brandweer redt paard uit moeras
De brandweer van Hoogeveen heeft zondagmiddag een paard uit het moeras langs het Commissaris Cramer-pad door het natuurreservaat Dwingelderveld gered.
Twee meisjes uit Veendam, die hun paard hebben gestald bij manege Smit in Pesse, waar zij ook les volgen, besloten met dit mooie weer de natuur in te gaan. Het werd geen ontspannen ritje, maar nachtmerrie.  
Eén van de paarden weigerde een ondiepte langs het water in te gaan, waarop de berijdster besloot er omheen te gaan.
Aan de andere kant van het water bleek echter een moeras te zijn. Paard en berijdster zonken dan ook snel weg en het paard bleef vastzitten op een diepte van 50-100 centimeter. Gelukkig hadden de meisjes hun mobiel bij zich, zodat snel hulp kon worden gebeld.
De brandweer van Hoogeveen, die te hulp kwam, had in eerste instantie de nodige moeite met het tegenstribbelende paard.
De vriendin van de berijdster trachtte het paard zo rustig mogelijk te houden, hetgeen lange tijd goed ging, maar toen de brandweer aan aangebrachte slang om de nek van het paard begon te trekken, sloeg de paniek toe.
Het paard stribbelde tegen, omdat z'n nek werd afgekneld en trapte om zich heen. Het meisje wist amper aan de hoeven te ontkomen.  
Het voordeel van deze actie was wel, dat er een band om het middel van het paard kon worden aangebracht. Deze werd met een stalen kabel centimeter voor centimeter aangetrokken naar droger grond. Na een paar pogingen lukte het, het paard op zijn vier benen te krijgen.
Daarna werden de paarden en de meisjes naar een rustiger gebied gebracht om het paard schoon te maken en tot rust te laten komen.
 
Het meisje, wier paard in het moeras geraakte, beklaagde zich over het feit, dat er bij het binnenrijden van het gebied nergens een waarschuwing stond aangegeven over het moeras. Ook de staaldraad, die langs het moeras is gespannen, bleek juist bij de ondiepte kapot.
Zij was echter diep onder de indruk van het optreden van haar vriendin, die ze een echte heldin noemde ! 


Coevorden: dure tankbeurt bij Tango
Even tanken bij het zelftankstation van Tango aan de Printer kwam een inwoner van Coevorden onverwacht duur te staan en niet alleen, omdat er alleen op zaterdag met twintig cent korting per liter kon woren getankt.
Terwijl de man rond half twaalf zijn tank vulde, maakte een andere "tanker" hem er attent op, dat de brandstof net zo snel onder de Renault Espace vandaan kwam, als die er van boven ingegooid werd.
Hoog tijd voor 's mans gezin (eega, zoontje en dochtertje) om uit te stappen en 112 te bellen.
De Coevorder brandweer onderzocht de zaak, duwde de auto naar en veiliger plaats en plaatste een plastic bak om de brandstof op te vangen.
Het voor die middag geplande reisje naar Duitsland viel voor het gezin in het water.
Foto's: Peter Kramer en Don Stolwijk - U S Media


Zaterdag 17 april 2010

Almelo: motorcrosser ernstig gewond
Een jonge motorcrosser is zaterdagavond gewond geraakt, toen hij met zijn Kawasaki motor aan het crossen was en tegen een boom reed langs de Bedrijvenparksingel; een zandpad, dat evenwijdig aan de N36 loopt bij het Bedrijvenpark Twente bij Almelo.
Hulpverleners kregen een alarmering, waarin gewag gemaakt werd van een ongeval op de N36 bij Vriezenveen.
De autoweg werd in verband hiermee gedeeltelijk afgezet, waarna men van het hoge talud afdaalde om de gewonde te behandelen en te bergen.
Volgens onbevestigde berichten gaat het om een veertienjarige jongen uit Vriezenveen.
Opmerkelijk was het feit, dat de helm van de jongen zo'n dikke honderd meter verderop werd gevonden.
Mogelijk was de jongen zonder helm weggereden en is hij in een kuil de macht over het stuur verloren.
De zo goed als nieuw uitziende crossmotor liep flinke schade op; met name aan het voorwiel.
Foto's: Don Stolwijk (U S Media) en
Kevin Sand - http://112twenterand.tk

Nieuw Amsterdam: frontale aanrijding voor Tango tankstation
Of de jonge bestuurder/ster van een lichtblauwe Nissan 100NX nu verblind werd door de laagstaande zon of door de actieprijzen bij het jubilerende Tango tankstation zullen we waarschijnlijk nooit weten.
Wel is duidelijk, dat de auto naar links afsloeg naar het tankstation c.q. de inrit naar het van der Valk hotel bij de Verlengde Herendijk, maar daarmee in de baan kwam van een tegemoet komende groene Mazda 323F en daarmee een frontale aanrijding een feit was.
Naar verluidt raakte een baby in de Mazda bij deze aanrijding gewond.
Beide zwaar beschadigde auto's werden opgehaald door berger De Jong.
Ook vandaag leidden de fikse kortingen bij Tango tot ellenlange rijen en fikse wachttijden bij de diverse tankstations, zoals op de foto hieronder in Coevorden. Menig automobilist had dat er voor over om twintig cent per liter brandstof goedkoper uit te zijn.....
Volgens Tango heeft de burgemeester van Leeuwarden de actie bij het Tango-station aan de Tijnjedijk in die plaats verboden naar aanleiding van de chaos van vorige week zaterdag. De landelijke kortingsactie liep om 20:00 uur af.

A37: motorrijder gewond bij aanrijding met aanhangwagen vol klinkers (aanvulling)
De dag, die een echtpaar gepland had bij het vertrek uit hun woonplaats Alkmaar, nam een dramatische wending op de A37 even voor de afslag naar Dalen en Oosterhesselen.
Een 52-jarige motorrijder uit Veenhuizen, die ook op de rechter rijstrook richting verkeersknooppunt Holsloot reed, raakte de met klinkers geladen aanhangwagen aan de linker achterzijde en ging onderuit.
Zowel de motorrijder als de motor schoven schuin de snelweg over en kwamen in de middenberm tot stilstand.
De ernst en de aard van de verwondingen van de motorrijder zijn nog niet bekend. De man was volgens de politie moeilijk aanspreekbaar.
Hij is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De motor werd door de aanrijding en de glijpartij onherstelbaar beschadigd; de aanhangwagen liep relatief lichte schade op.
De inzittenden (man, vrouw en dochtertje) van de personenauto bleven ongedeerd en konden hun weg naar Zuid-Oost-Drenthe vervolgen.
Het ongeval en de nasleep ervan veroorzaakten een file op de A37 in oostelijke richting.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hardenberg: kordate brandweervrouw voorkomt erger bij coniferenbrand bij De Wanne
Een medewerkster van Baalderborg, die in een woning aan de Vlasakkerkamp aan het werk was, heeft aan het eind van de ochtend door kordaat optreden waarschijnlijk voorkomen, dat activiteitencentrum De Wanne afbrandde.
De vrouw, die tevens brandweervrijwilligster is, werd er op attent gemaakt, dat de coniferenhaag bij de Wanne in brand stond.
Inmiddels had het vuur zich al uitgebreid naar de gevel en het dak van het centrum en waren al enkele ruiten door de hitte gebarsten.
Ze rolde een brandslang uit de woning uit en bestreed de vlammen, zodat het vuur al grotendeels onder controle was, toen de brandweer arriveerde. Het vuur richtte desondanks flinke schade aan de gevel en het dak aan, terwijl een groot deel van de haag afbrandde, maar het had aanzienlijk slechter kunnen aflopen.
Volgens de politie is de indentiteit dader van de brandstichting bekend; volgens een getuige renden twee jongetjes kort na het uitbreken van de brand weg.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Kerkenveld: oldtimer VW botst tegen boom: vier gewonden (aanvulling)
De vier inzittenden van een oldtimer Volkswagen Kever zijn in het begin van de middag gewond geraakt, toen hun auto door nog onopgehelderde oorzaak op de Burgemeester Jansstraat bij Kerkenveld frontaal tegen een boom in de rechter berm reed.
Omwonenden en voorbijgangers boden eerste hulp in afwachting van de ambulances, de politie en de brandweer.
De hulpverleners troffen één jonge vrouw achterstevoren tegen de passagiersstoel in de auto aan, één achter de auto en een jonge vrouw en een jonge man in de berm aan de overzijde van de weg.
Alle vier de slachtoffers zijn met min of meer ernstige verwondingen met ambulances naar ziekenhuizen overgebracht.
Het gaat om de 20-jarige bestuurder en zijn zusjes van 12, 14 en 16 jaar; allen afkomstig uit De Krim .
De 38 jaar oude Volkswagen, die omgebouwd was voor gebruik van LPG, was total loss.
Experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse hebben de sporen vastgelegd ten behoeve van het proces verbaal.
(Meer informatie ontbreekt nog)
Foto's: © U S Media

Sleen: evacuaties vanwege brand in bakkerij
In de afgelopen nacht zijn bij een brand in bakkerij Herman Schepers, de Echte Bakker aan de Goornhoek vanwege de rookontwikkeling zestien personen uit de bovenliggende woningen geëvacueerd en opgevangen in een plaatselijk cafe.
De brand brak rond 01:00 uur uit in de oven van de bakkerij en sloeg over naar de bakkerij en ging gepaard met een flinke rookontwikkeling.
De bewoners van de bovenliggende woningen werden door de politie en brandweer wakker gemaakt en naar het cafe overgebracht.
-
De bewoners konden de nacht ook niet terug naar de woningen vanwege de rook die door hun woningen was getrokken.
Er zal voor hen een ander onderkomen gezocht worden.
De bewoners zijn op rookvergifigingsverschijnselen door ambulancepersoneel onderzocht in het café. Er waren geen gewonden.
Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had, is de schade fors. Naast brandschade is er rook- en waterschade in de bakkerij.
Foto's: Persburau Meter


Vrijdag 16 april 2010

Hoogeveen: fietser gewond op gevaarlijke Melkweg
Aan het eind van de vrijdagmiddag is een fietser op de Melkweg in Hoogeveen aangereden.
De fietser kwam vanaf de Sterrenlaan en was van plan linksaf te slaan.
Bij het oversteken werd de fietser, hoewel die voorrang had op verkeer van links, aangereden door een automobilist.
Het slachtoffer werd met een bloedende hoofdwond naar het Bethesda ziekenhuis gebracht.
-
Sinds de invoering van nieuwe voorrangsregels blijkt de Melkweg met z'n zijwegen een stuk gevaarlijker geworden.
Bewoners van de wijk Krakeel klagen steeds meer.
Het ongeval van vandaag is het zoveelste sinds de verandering van voorrang, aldus een bewoonster van de Sterrenlaan.


Wijster: brandweer Hardenberg oefent brandbestrijding bij heli's

Traumahelikopters worden steeds vaker ingezet en daarom is het voor de brandweer belangrijk, te weten welke gevaren er dreigen bij brand in een helikopter. Een aantal heli's mag bovendien ook 's nachts vliegen, hetgeen meer risico's inhoudt.

-
Afgelopen zaterdag is daarom een groep bevelvoerders van de brandweer Hardenberg bij Cross in Wijster geweest voor theorie en praktijk bij de brandbestrijding bij helikopters.
Zo dienen de hulpverleners te letten op diverse factoren, zoals de veiligheid bij het het landen en opstijgen van de helikopter, de rotoren, brandstof e.d. Bovendien heeft bijvoorbeeld de "reguliere" traumaheli drie bemanningsleden, maar de SAR vijf; hetgeen van belang is bij het redden van de crew na een crash.


Ringe (D): auto loopt zware schade op
De bestuurer van een VW Golf reed donderdagavond over de Meppenerstrasse in de richting van de kruising met de Kanalstrasse (K19).
Op zo'n vijfhonderd meter voor de kruising hoorde hij een harde knal, die van onder zijn voertuig kwam.
In eerste instantie vermoedde hij, dat hij een dier onder de auto had gekregen, maar al snel bleek, dat er een onderdeel van een giertank midden op de weg had gelegen, hetgeen hij in de duisternis over het hoofd gezien had. Het zware stuk metaal kwam klem te zitten in de motor en werd enkele meters meegesleurd, waardoor de carterpan scheurde. Vermoedelijk waren de talloze gaten in het wegdek van de L46 genoeg om het carter de genadeklap te geven.
De bestuurder kon zijn auto met de grootst mogelijke moeite vlak voor een boom tot stilstand brengen, omdat de motor uitviel en daardoor de rem- en de stuurbekrachtiging niet meer werkten. Het wegdek werd besmeurd met motorolie.

-
De brandweer van Ringe werd om 21:40 uur gealarmeerd voor hulpverlening en rukte met drie voertuigen en veertien man uit.
De opruimklus was na een uur geklaard .
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Donderdag 15 april 1020

Rode zonsondergang door vulkaanas
De door het KNMI voorspelde door vulkaanas rode zonsondergang heeft zich donderdagavond inderdaad voorgedaan.
De hemel, zoals hier boven Hardenberg en Lutten, bood een serie prachtige, maar tegelijkertijd ook onheilspellende kleuren.
Uiteraard liet onze fotograaf de gelegenheid niet onopgemerkt voorbijgaan en richtte de camera's op het unieke natuurfenomeen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

N34: witte ravage op de Witte Paal
Het verkeer , dat van Hardenberg naar Ommen en Almelo v.v.wilde, werd donderdagavond omgeleid vanwege en verkeersongeval op rotonde aan het begin van de N36.
Een vrachtwagenchauffeur, die van Vlieghuis (bij Coevorden) onderweg was naar Zuna (bij Rijssen) zag, toen hij rond half zes via de rotonde de N36 op wilde draaien, dat zijn lading begon te schuiven.
Het lukte de man niet meer, de met bakken met duizenden pakken yoghurt geladen oplegger in het gareel te krijgen, waarop de lading op de rotonde viel. Honderden pakken sneuvelden en de yogurt verspreidde zich niet alleen over het wegdek, maar ook door de berm naar de bermsloot, die al snel een winterse aanblik bood. Gelukkig gebeurden er verder geen ongelukken, maar de ravage was er niet minder om.
In verband met de opruimwerkzaamheden besloot de politie de aanrijroutes via de N34 en de N36 af te zetten, hoewel sommige weggebruikers van de parallelweg toch weer de N34 opreden en alsnog probeerden via de rotonde richting Almelo te rijden.
Zij werden door personeel van Rijkswaterstaat terechtgewezen en teruggestuurd.
De verpletterden yoghurtpakken werden opgeruimd met een graafmachine, de sloot werd door een tankwagen leeggezogen en het wegdek werd door een veegmachine gereinigd. Tegen negen uur was de rotonde weer vrij voor het verkeer.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Veenoord: hennepplantage in oud fabrieksgebouw
Opnieuw is in Drenthe een hennepplantage ontdekt en ontruimd. Dit keer vond de politie een in een oud fabrieksgebouw aan de Trekkenweg in Veenoord ondergebrachte kwekerij met naar verluidt zo'n zeshonderd planten.
De kwekerij is vanmiddag ontruimd. Planten en apparatuur zijn in een vuilniswagen afgevoerd ter vernietiging.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Luchtvaart: Schiphol vanavond dicht na uitbarsting vulkaan IJsland (Update)
In tegenstelling tot eerdere berichten werd het luchtruim boven Nederland, België en Noord-Duitsland vanmiddag niet gesloten.
De luchthaven Schiphol gaat echter vanavond om 19:00 uur dicht en diverse vluchten worden nu al afgelast.
Dit gebeurt, omdat er zeer grote as- en stofwolk was vrijgekomen na een uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull op IJsland.
Vluchten naar Schotse vliegvelden gesloten, omdat die al gesloten zijn.
De Londense luchthavens Heathrow, Gatwick en Stansted gingen donderdag aan het begin van de middag al dicht.
In Noorwegen zijn vanaf 10.00 uur alle vluchten van en naar het vliegveld van Oslo geschrapt.
In Finland ondervindt het vliegverkeer naar Lapland te kampen met ernstige vertragingen en veel annuleringen
De aswolk bevond zich rond twaalf uur vanmiddag boven Schotland, de Waddeneilanden, West-Denemarken, Noorwegen en Finland.
De wolk bevindt zich op circa 5.000 meter hoogte en vormt geen gevaar voor de volksgezondheid.
Volgens weerexperts is er vanavond wel een opmerkelijke rode zonsondergang zien.

Emmen: auto tegen boom aan de Ermerweg; bestuurder naar ziekenhuis
Woensdagmorgen tegen elf uur is een zwarte Audi A3 personenauto in de laatste bocht voor de Rondweg van de Ermerweg geraakt en frontaal tegen een boom in de rechter berm gereden.
Aangezien er geen remspoor te zien was, is de bestuurder waarschijnlijk tijdens de rit onwel geworden.
Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het Scheperziekenhuis overgebracht. In de P-2000-alarmering voor de Emmer brandweer werd vermeld, dat het ongeval aan de Noordbargerstraat zou zijn gebeurd. Dit bleek niet juist.
De zwaar beschadigde auto is door berger De Jong opgehaald.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Woensdag 14 april 2010

Hoogeveen: dak bedrijfspand in brand
Bij Terberg B.V. aan de Stephensonstraat in Hoogeveen heeft woensdagmiddag iets na vier uur een korte tijd brand gewoed in het dak.
Volgens omstanders waren er korte tijd zwarte rookwolken te zien boven het bedrijf.
Medewerkers konden met behulp van enkele brandblussers de brand tijdig bedwingen.
De brandweer, die uitrukte met een tanksutospuit en de hoogwerker, hoefde alleen nog maar te controleren. 
-
-
Foto's: Jochem van de Weg - www.JochemvandeWeg.nl

Nieuw Buinen: hennepkwekerij ontdekt in woning
De politie heeft woensdagmiddag een hennepkwekerij aan de Stationsstraat in Nieuw-Buinen ontmanteld
In de bovenverdieping van een woning troffen een grote hoeveelheid stekjes aan en tevens de moederplanten, waar de stekjes van afkomstig waren. Ook de kelder stond vol met planten
De plantage was qua omvang uniek, vertelde de politie, aangezien hier ook de stekjes aanwezig waren en normaal alleen de moederplanten. Afzuiginstallaties, ventilatoren, chemicaliën, lampen en de planten en stekjes werden met een container afgevoerd.
Of er ook aanhoudingen zijn verricht is nog niet bekend.
Foto: Persbureau Meter

Hoogeveen: pinautomaat uit de muur geblazen bij tankstation Klok
in de nacht van dinsdag op woensdag is bij tanstation Klok aan de Schutstraat de pinautomaat letterlijk uit de muur geblazen.
De daders haden gaatjes rondom de pinautomaat gemaakt en met gas een explosie veroorzaakt.
Ook werd de toegangsdeur van de ruimte, waarin de pinautomaat zich bevindt, geforceerd.
De politie is nog op zoek naar de daders. De schade is groot. Onbekend is of er geld is buitgemaakt.
De techhnische recherche heeft woensdagochtend een sporenonderzoek ingesteld. Het terrein van het pompstation is hietoe afgezet.
-
Foto's: Persbureau Meter

Emlichheim: aanpoten met pootaardappelen
Dinsdag om 17:37 uur werd de Emlichheimer vrijwillige brandweer gealarmeerd voor een H-1: een hulpverlening met de laagste prioriteit.
Het wegdek van de Dorfstrasse en de Wiggerskamp was over een afstand van circa zeshonderd meter met pootaardappelen bezaaid .
De Emlichheimers rukten met twee voertuigen en dertien man uit naar de "plaats des onheils", waar noest handwerk noodzakelijk bleek.
Met de de goede oude bezem en de schop werd de weg ontdaan van ongerechtigheden. De "dader" stond hen hierin bij.
De klus was om 18:45 uur geklaard.
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Dinsdag 13 april 2010

Coevorden: raadselachtige brand in oude loods aan de D S M-weg
Alarm voor de Coevorder brandweer, dinsdagmiddag om 17:02 uur: binnenbrand in een oude loods aan de D S M-weg in Coevorden.
Omdat bij aankomst bleek, dat er flink wat rook uit het gebouw kwam, er een roldeur op een kier stond en niet duidelijk was, of er zich nog mensen in het gebouw bevonden, liet de bevelvoerder van de eerste ploeg direkt opschalen en werd o.a. ook de hoogwerker ingezet.
Ondanks de zware rookontwikkeling was er nauwelijks vuur te zien, maar de schade aan het gebouw en dat er naast was al aanzienlijk; met name aan het dak. In het gebouw -eigendom van een inwoner van Dalen- bleken, toen de brand bedwongen en de ergste rook verdreven was, onder andere een twee sport-motorvoertuigen te staan en verder een hoop oude spullen.
Omdat de gevel niet erg veilig meer was en het mogelijk zou kunnen begeven, werd de omgeving van het gebouw met lint afgezet.
De oorzak van de brand is nog niet duidelijk, maar brandstichting lijkt de meest aannemelijke mogelijkheid.
Foto's: Peter Kramer

Ringe (D): met beton geladen vrachtwagen op z'n kant op de Kanalstrasse
Tegen kwart voor één vanmiddag is op de Kanalstrasse (K19) in Ringe een ernstig verkeersongeval gebeurd.
Een met 24 ton betonplaten geladen vrachtwagen raakte in een flauwe bocht naar links van de weg, waardoor de chauffeur de macht over het stuur verloor. Dat werd veroorzaakt, toen de 23-jarige trucker uit Voltlage (D) moest uitwijken voor een hem tegemoet komende vrachtwagen-combinatie, bestuurd door een 22-jarige man uit Laar (D).
De trucker uit Laar reed door na het ongeval zonder zich om zijn collega te bekommeren, maar kon worden aangehouden, toen hij een uur later met een beladen vrachtwagen langs de plaats reed, waar het ongeval gebeurd was.
Hij ontkende zijn aandeel in het voorval, maar uit onderzoek bij zijn werkgever bleek, dat hij de veroorzaker van het ongeval was.
De politie onderzoekt de zaak.
Het bergingswerk op de K19 kan tot in de avond duren.
Getuigen van het voorval kunnen zich melden via telefoonnummer (0049) 5943 92000, vanuit Duitsland via 05943 92000
De wagen schampte een vangrail en een berk en kwam op z'n kant in een greppel tot stilstand.
De bestuurder bleef ongedeerd. De ambulance uit Emlichheim kon dus onverrichter zake retour.
De wegbeheerder sloot de weg ter hoogte van de firma Beku-Plast af ten behoeve van de berging. De schade bedraagt ca 50.000 Euro.
-
-
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Nieuw Buinen: giertank kantelt
Dinsdagmorgen is op het Zuiderdiep in Nieuw Buinen een giertank, die achter een tractor hing, gekanteld.
Het ongeval ontstond, nadat de de tractor de weg op draaide en een wiel van de volle giertank afbrak. Niemand raakte gewond.
Door het ongeval kwam er gier op straat terecht; de rest moest uit de giertank worden gepompt, waarna de gemeente de straat schoonspoot.
De boeren hebben zelf de giertank met een kraanwagen en een shovel geborgen.
Foto: Persbureau Meter


Hoogeveen: onwel geworden bestuurder rijdt door hek en tegen boom
Politie, brandweer en ambulance spoedden zich vanmorgen even voor elf uur opnieuw naar de Edisonstraat, omdat zich daar voor de ingang van Stork-Fokker opnieuw een ongeval had voorgedaan . Dit keer bleek het niet te gaan om een kop-staart-aanrijding: er stond een Mercedes 108 CDI bedsrijfswagen in het struikgewas tegenover de ingang van Stork. De auto, die richting A28 reed, was van de weg geraakt, via het fietspad dwars door een hek een grasveldje opgereden, met de linker voorzijde tegen een boom geklapt en enkele meters verderop in struikgewas "gestrand".
Het eenzijdige ongeval is waarschijnlijk veroorzaakt, doordat de bestuurder, die alleen in de auto zat, tijdens de rit onwel werd.
De man is na eerste hulp in de ambulance naar het ziekenhuis in Hoogeveen overgebracht.
Berger Kraal haalde de zwaar -zo niet onherstelbaar- beschadigde zeven jaar oude bedrijfswagen op.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hoogeveen: politie onderzoekt verdachte branden
Maandagnacht omstreeks 4.00 uur werden de bewoners van een woning aan de Tapuitlaan wakker van een brandlucht.
Ze ontdekten, dat er brand in de berging woedde.
De brandweer bluste de vlammen. De schade bleef beperkt.
De politie onderzoekt deze zaak en gaat daarbij uit van brandstichting. De 68-jarige bewoner deed aangifte.
Later in de nacht bleek er verderop in de straat in de tuin een hanging basket in brand te zijn gestoken.
Dit smeulde nog wat na en kon met wat water eenvoudig worden geblust.
De politie onderzoekt of dit te maken heeft met de andere brand in deze straat. Foto: Persbureau Meter


Maandag 12 april

Hooghalen: bevrijding Kamp Westerbork herdacht
Vandaag, maandag 12 april 2010, is het 65 jaar geleden, dat Kamp Westerbork in Hooghalen werd bevrijd.
Om 13.30 uur begon een herdenkingsprogramma met een stille tocht over het kampterrein en een programma bij het Nationaal Monument
Een centrale rol was weggelegd voor overlevenden van het kamp, die ook uit het buitenland naar Drenthe kwamen.
Eén van hen is Selma Engel-Wijnberg (1922): zij is de nog enige Nederlandse overlevende van vernietigingskamp Sobibor.
Maandag zal minister Klink (Welzijn) haar namens de regering excuses aanbieden voor de behandeling, die ze in ons land na de oorlog moest ondergaan.
Voorzitter Jacques Grishaver van het Nederlands Auschwitz Comité vindt, dat de regering excuses moet aanbieden aan àlle slachtoffers, die in ons land na terugkeer uit concentratiekampen slecht zijn behandeld.
Voorafgaand aan de 65-jarige herdenking vindt de presentatie plaats van het boek ‘Selma’ met bijbehorend videoportret op DVD.
Dat portret wordt zondag 11 april uitgezonden vanaf 19.30 uur op Nederland 2.
Engel-Wijnberg ontsnapte op 14 oktober 1943 tijdens een opstand uit het kamp en hield zich een klein jaar verstopt op het Poolse platteland.
Na de oorlog kwam ze met haar redeer Chaim Engel terug naar Nederland.
In haar vaderland wachtte haar een kille ontvangst, zoals zoveel Joodse overlevenden.
Ze dreigde haar Nederlandse staatsburgerschap te verliezen, omdat ze met Engel wilde trouwen. Hij was Pool en kreeg uiteindelijk wel een verblijfsvergunning, maar het paar vertrok verbitterd naar Israël en later naar de Verenigde Staten.
Eigenlijk wilde de 87-jarige helemaal niet komen, maar haar kleinkinderen wisten haar over te halen.
Foto's: Persbureau Meter


Goor: Somaliër steekt Irakees dood (update)
In het educatief centrum (ROC) in multifunctioneel centrum De Reggehof aan de Hofte in Goor is vanmorgen rond 09:40 uur een in Goor wonende 46-jarige Irakese vluchteling doodgestoken.
De man werd met een mes neergestoken door een 23-jarige uit Somalië gevluchte man, die in Markelo woont, tijdens een inburgeringscursus in De Reggehof. Ambulancepersoneel trachtte de man te reanimeren, maar dat lukte niet meer. Ook het MMT werd ingezet.
De dader is aangehouden en wordt verhoord. De aanleiding voor de steekpartij is niet bekend.

Deze ochtend kwam de Somaliër te laat. Hij werd begroet door de docente en ging zitten.
Terwijl iedereen aan het schrijven was, stond hij zonder aanleiding op, haalde een zwart mes van 30 centimeter lang uit zijn mouw en begon op zijn groepsgenoot in te steken, in zijn nek en zijn zij; zonder een woord te zeggen
De docente en een aantal andere Somaliërs hebben zich op hem gestort en hem in de houdgreep genomen.
Het slachtoffer is meteen gereanimeerd, maar overleed in het klaslokaal aan zijn verwondingen.

De docente en negen medecursisten hebben slachtofferhulp gekregen en zijn overgebracht naar het politiebureau Hengelo voor verhoor.
Omdat voor alle gesprekken tolken nodig waren, kostte dat uren.
Het slachtoffer uit Goor laat een vrouw, zoon en dochter achter. De verdachte, uit Markelo, is ter plekke aangehouden en meegenomen voor verhoor. Zijn gezin woont in Somalië.
De technische recherche onderzoekt de zaak.
Tien medewerkers en een aantal leerlingen, waaronder getuigen van de actie, werden in het gebouw bijgestaan door personeel van Bureau Slachtofferhulp.

Foto's: Martin Bakker


Noordscheschut: automobiliste naar ziekenhuis na kop-staartaanrijding
Zoals bekend ontstaan de meeste verkeersongevallen, waarbij gewonden vallen, niet (zoals sommigen u willen doen geloven) door (te) hoge snelheid , maar door een moment van onoplettendheid. En dat fenomeen is juist vaak het gevolg van eentonige ritten bij lage snelheden, waarbij de concentratie verslapt.
Het ongeval, dat maandag rond 14:40 uur op de Coevorderstraat in Noordscheschut gebeurde, was daar een voorbeeld van.
De bestuurster van een Honda Civic lette even niet op, waardoor haar auto op de achterzijde van een blauwe Opel Zafira botste, waarin een ouder echtpaar zat en die bij de kruising met het Zwarte Dijkje afremde.
Beide auto's liepen hierdoor schade op en de bestuurster van de Honda had last van haar nek. De vrouw kon echter na fixatie van haar hoofd uit de auto gehaald worden op een wervelplank. Ze is per ambulance naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht.
De bestuurder van de Zafira had lichte nekklachten, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Zijn eega bleef ongedeerd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N48 / Linde: spaarcentjes gaan in rook op
Een jonge Hoogeveense reed maandagmiddag in haar tweedehands Fiat Cinquecento over de N48 in de richting van Balkbrug, toen het autootje ter hoogte van Linde kuren kreeg en niet meer op het gaspedaal reageerde. Ze zette het autootje aan de kant en belde om raad.
Tijdens het gesprek ontdekte ze, dat haar voertuigje, dat ze een half jaar geleden van haar spaargeld aangeschaft had, vlam vatte.
De brandweer wist de vlammen, die in het motorcompartiment woedden, nog te doven, voordat de hele auto door het vuur verteerd werd, maar voor de restwaarde maakte dat weinig meer uit: de auto was total loss. De onfortuinlijke bestuurster kon nog wel haar portemonnee uit de cabine redden, maar liep daarbij zwarte handen op. Geen nood: berger Kraal, die de auto op kwam halen, had water bij zich...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.