Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Augustus 2010 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 22 augustus 2010

Nieuw Weerdinge: sportvissers vinden auto
Zit je te lekker vissen aan het kanaal aan het Eerste Kruisdiep in Nieuw Weerdinge, komt er rond middernacht (van zaterdag op zondag) plotseling een auto boven water.
De Duitse sportvissers, die dit meemaakten, sloegen direct alarm en binnen kortste keren stonden de hulpverleners aan de kant van het water. De brandweerduikers direct het water in om eventuele slachtoffers nog te kunnen redden . Er werd na een zoekactie echter niemand meer aangetroffen, zowel in de auto als in het kanaal.
Een bergingsbedrijf heeft vervolgens de personenwagen uit het water gehaald.
De politie stelt een onderzoek in. Vermoedelijk is de auto “gedumpt” en/of van diefstal afkomstig.
Daar de Duitsers ’s middags ook al bij dit water zaten te vissen en de auto pas tegen de nachtelijke uren zondagochtend werd ontdekt, gaat men er van uit, dat het voertuig al langere tijd in het water moet hebben gelegen.
Foto: Persbureau Meter


Hollandscheveld: ravage op de "Rieg"

Twee betrokkenen van de Achterhoekse band ‘Bhave’ zijn gewond geraakt bij een ongeval op de Riegshoogtendijk nabij Hollandscheveld. Hun voertuig, een Mercedes bedrijfsbus, raakte geheel vernield, evenals de vele geluidsapparatuur aan boord.
De wagen raakte tegen 5.30 uur in de rechterberm en reed met de rechtervoorkant tegen een boom.
De klap was zo hevig, dat de laadruimte geheel werd vernield. Brokstukken lagen over de weg, op het fietspad en in de bermsloot.
Gezien de schade en ravage was het verbazingwekkend, dat de twee inzittenden er levend vanaf waren gekomen.

Een van de slachtoffers kon lopend de ambulance in, de ander liep onder andere arm- en beenletsel op.
De gealarmeerde brandweer van Slagharen en Hoogeveen hoefde in eerste instantie niet ter plaatse te komen, omdat de slachtoffers reeds uit de vrachtwagen waren gehaald. Een jongeman, op weg naar huis na een avondje stappen, verleende assistentie.
Het was een hele klus voor berger Kraal om alle brokstukken te verzamelen.
Om 8.00 uur kon de brandweer alsnog opdraven voor het schoonspuiten van het wegdek, omdat er vloeistoffen van de vrachtwagen op waren gelekt. De Riegshoogtendijk was uren afgesloten.


Zaterdag 21 augustus 2010

Osterwald (D): auto over de kop; bestuurder zwaar gewond
De twintigjarige bestuurder van een Alfa Romeo is zaterdagmiddag tegen 15:00 uur zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Georgsdorferstraße. De man reed in de richting van Osterwald en raakte door te hoge snelheid op de verkeerde rijbaan, waar hij een hem tegemoet komende auto met paardentrailer schampte. De twintigjarige verloor de macht over het stuur, waarna de auto na enkele salto's uiteindelijk in een weiland tot stilstand kwam. Hij kon op eigen kracht uit het wrak komen, maar aangezien hij volgens de eerste meldingen in het wrak bekneld zou zitten, rukten de brandweer van Georgsdorf en van Veldhausen uit. Deze hulpverleners hoefden echter ter redding niet meer in aktie te komen.
De gewonde man is naar het ziekenhuis in Osnabrück overgebracht. De politie onderzoekt de toedracht.

Foto's: Hartmut Gosink

Uelsen: Nederlandse mountainbiker levensgevaarlijk gewond

Een Nederlandse mountainbiker is zaterdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval in Uelsen.
Volgens de politie wilde de man tegen 18:00 uur van het fietspad aan de Geteloer Straße de Ziegeleistraße oversteken, maar zag daarbij een auto met aanhangwagen over het hoofd. De man liep bij de botsing levensgevaarlijke verwondingen op.
De mountainbiker liep acht gebroken ribben op en een gescheurde heup op. Hij werd ter plaatse door de bemanningen van een ambulance en een traumaheli verzorgd, waarna hij naar het ziekenhuis in Enschede werd overgevlogen.

Foto's: Andreas Heck


Annen: auto ramt bushokje
Een automobilist heeft zaterdagmiddag op de Annerweg in Annen een ravage veroozaakt, toen hij over het stuur verloor.
Ondanks krachtig remmen kon hij niet voorkomen dat hij een bushokje ramde en een boom raakte, waarna de auo zwaar beschadigd op de weg tot stilstand kwam.
De man is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Het was een geluk, dat er niemand in het bushokje stond.
Gezien de sporen op de weg wordt er vanuit gegaan, dat het ongeval is ontstaan, nadat de auto in de berm terecht kwam en de bestuurder bij het weer op de weg sturen de macht over het stuur verloor.
Foto: Persbureau Meter


Mantinge: automobilist gewond na crash tegen boom
Net na middernacht in de nacht van vrijdag op zaterdag is een VW Golf op de Steendervalsweg in Mantinge tegen een boom gereden, toen de bestuurder in een flauwe bocht de macht over het stuur verloor.
De brandweer van Westerbork was met twee ploegen aanwezig om het slachtoffer uit het wrak te bevrijden. Ook het Mobiel Medisch team was hierbij aanwezig. De man is met o.a. ernstig beenletsel naar een ziekenhuis overgebracht.

Hollandscheveld: tweede verdachte van schietpartij aangehouden
Naar aanleiding van het politieonderzoek naar het schietincident op 13 augustus in Hollandscheveld, meldde zich vrijdagmorgen een 27-jarige inwoner van Hollandscheveld aan het politiebureau. Hij is gearresteerd.
De eerder aangehouden verdachte bleek 20 jaar oud te zijn en niet 27, zoals de politie eerder meldde.
Het onderzoek is nog steeds in volle gang.
Diverse getuigen werden en worden gehoord, maar de politie komt graag in contact met nog meer getuigen.
Heeft u informatie, neem dan contact op met de politie. U kunt bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.Vrijdag 20 augustus 2010

Zwiggelte: aanrijding tijdens bedienen navigatiesysteem
Een automobilist uit Hardenberg is gewond geraakt bij een aanrijding op de Zwiggelterweg in Zwiggelte (Dr).
Hij sloeg plotseling linksaf zonder richting aan te geven, maar zag een inhalende auto, bestuurd door een inwoonster van Beilen, over het hoofd.
De man was op dat moment met zijn navigatiesysteem bezig. Dat gaf aan, dat hij linksaf moest slaan, waar echter geen weg was, maar een bospad. Terwijl hij het navigatiesysteem aan het instellen was, zag hij plotseling de bedoelde weg en sloeg af zonder richting aan te geven.
De auto van de vrouw kwam door de botsing in een beekje naast de fietsbrug terecht. Ook de houten brug raakte hierbij beschadigd.
De vrouw kon zichzelf uit het voertuig bevrijden door op het stuur te gaan staan.
Het voertuig van de man uit Hardenberg kwam op de weg tot stilstand.
Hij werd door ambulance personeel verzorgd en naar het ziekenhuis overgebracht.
De opgeroepen brandweer en het Mobiel Medisch Team hoefden niet in actie te komen en konden retour basis.
De politie heeft de sporen van het ongeval vastgelegd. Beide voertuigen werden door een berger afgesleept.
Foto's en tekst : Persbureau Meter


Elim: fietsster (58) aangereden
Een 58-jarige fietsster uit de omgeving van het Belgische plaatsje Peer is vrijdagochtend rond 10:45 uur gewond geraakt, toen ze aangereden werd op de Barsweg (nabij de kruising met de Compagniesweg) in Elim.
De vrouw fietste met een viertal landgenoten op de Barsweg, toen de bestuurster van een bestelauto, die de groep van achteren naderde, in slaap sukkelde en de fietsster in de rug met haar zijspiegel raakte, waardoor de fietsster op het wegdek viel.
De Belgische, die de avond daarvoor aangekomen was in Drenthe vakantie te vieren, liep waarschijnlijk enkele gekneusde ribben op.
Ze is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De andere fietsers kregen een kopje koffie aangeboden door omwonenden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hardenberg: hulpverleners rukken uit voor valse melding tieners
Twee twaalfjarige jongens uit Hardenberg zijn donderdagmiddag aangehouden op verdenking van het plegen van een valse 112-melding.
Rond 15.30 uur ontving de gemeenschappelijke meldkamer van politie, brandweer en ambulancedienst een melding, dat er een bewusteloze jongen bekneld zou zitten tussen de deur van de ingang van de bibliotheek aan de Parkweg.
Toen de hulpverleners arriveerden, bleek er niets aan de hand te zijn.
Aan de hand van bewakingsbeelden van de bibliotheek konden de verdachten van de valse melding korte tijd later worden aangehouden.
De jongen, die gebeld heeft, zal worden doorgestuurd naar bureau Halt.
De aankomst van de hulpverleners trok nogal wat publiek.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Haren: man sticht brand in eigen woning
In Haren (Gr) heeft een bewoner donderdagavond even na tien uur brand gesticht in zijn woning aan de Kamperfoelieweg en ging er vervolgens op de fiets vandoor.
Lange tijd gingen de hulpverleners van politie, brandweer en het Mobiel Medisch Team er echter van uit, dat de man nog in het huis aanwezig was. Pas nadat de brandweer het hele huis had doorzocht, stelde men vast, dat er niemand in de woning aanwezig was.
De brandweer had het vuur snel onder controle.
Het was volgens de politie een relatief korte en kleine brand, maar vanwege de rookontwikkeling moesten ernaast gelegen woningen worden ontruimd. Nadat de brandweer alles weer veilig had verklaard, konden de bewoners na zo’n twee uur weer terug naar hun woningen.
De man is nog spoorloos. Zijn daad zou in de relatieve sfeer liggen.
Foto: Persbureau Meter


Donderdag 19 augustus 2010

Nieuw Weerdinge: tankwagen vol lijm kantelt op rotonde
Op een rotonde in de provinciale weg N366 tussen Nieuw Weerdinge en Ter Apel is donderdagavond een Duitse tankwagen met lijm gekanteld.
De vrachtwagen verloor bij het ongeluk een grote hoeveelheid van z'n lading, waardoor een grote ravage ontstond en de weg moest worden afgesloten.
Het was geen eenvoudige klus om het wegdek te reinigen. De brandweer werd ook ingezet.
Bovendien kwam een hoeveelheid dieselolie op de rijbaan terecht.
De brandweer is enkele uren bezig geweest.
Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. De chauffeur kwam met de schrik vrij. De berging zal nog enkele uren duren.
Foto: Persbureau Meter


Zwolle: forse files door ongeval bij wegwerkzaamheden
Meer dan vijftien kilometer file ontstond er donderdag in de avondspits op de A28 tussen De Wijk en Zwolle
Ook de A32 tussen Steenwijk en het knooppunt Lankhorst liep volledig dicht, evenals de omliggende wegen.
Het verkeers infact ontstond na een ongeval bij het tankstation op parkeerplaats Haerst, even ten noorden van Zwolle, waar wegwerkzaamheden plaatsvinden. De auto kwam ondersteboven tot stilstand in de bermsloot.
De brandweer verleende ambulancepersoneel hulp; de politie sloot een rijbaan af.
De bestelautobestuurder ging met hoofdletsel naar het Sophia-ziekenhuis in Zwolle. De auto werd door berger Leerentveld weggesleept.
Hoewel het verkeer langzaam langs de ongevalsplaats werd geleid, kon men niet voorkomen, dat het verkeer volledig vastliep.
De files losten aan het begin van de avond langzaam op.
Foto: Persbureau Meter


Nieuw Amsterdam: aanrijding tussen personenauto en tractor
Na een ongeval tussen een tractor en een Skoda personenauto op de Vierslagenweg (N853) bij Nieuw Amsterdam zijn donderdagmorgen twee mensen naar het ziekenhuis overgebracht.
De uit Nieuw Amsterdam afkomstige tractorbestuurder wilde van Dikke Wijk WZ de Vierslagenweg oprijden, maar wachtte, omdat de Skoda uit de richting van Emmen de kruising naderde. Toen hij zag, dat de Skoda naar rechts richting aangaf, nam de tractorbestuurder aan, dat de auto de Dikkewijk op zou rijden en trok op. De Skoda reed echter rechtdoor en botste met de rechter voorzijde op de linker voorzijde van de tractor.
De bestuurder van de auto en die van de tractor kwamen met de schrik vrij; de zwangere vrouw en het zoontje van de autobestuurder gingen ter controle met de ambulance mee naar het ziekenhuis in Emmen.
Berger de Jong haalde de beschadigde Skoda op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Woensdag 18 augustus 2010

A28: twee gewonden na eenzijdig verkeersongeval
Halverwege de woensdagmorgen zijn de twee inzittenden van een Volkswagen Fox tussen Spier en Pesse van de snelweg geraakt en tegen een boom in de middenberm gereden. Daarbij raakten beiden gewond.
De brandweer van Beilen diende het linkerportier te verwijderen om de bestuurder te bevrijden.
Vermoedelijk is de auto eerst in de rechterberm geraakt en na een ruk aan het stuur de A28 over geschoten.
-
Gezien de impact vond het ongeval plaats bij een behoorlijk hoge snelheid.
De man en een vrouw zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
Om de afvoer van het wrak mogelijk te maken moest de brandweer een aantal bomen verwijderen.
Het verkeer kon via de vluchtstrook zijn weg vervolgen, maar het geheel zorgde voor een lange file op de A28.
-


Coevorden: truck met oplegger muurvast onder viaduct

Woensdagmorgen rond 06:30 uur is een vrachtwagen van een bedrijf uit Laar (D), geladen met betonnen gevelelementen, vast komen te zitten onder viaduct De Hare aan de Krimweg te Coevorden.

Door de klap kwam de bodem van de dieplader op de rijbaan te staan. Het viaduct, de dieplader en de lading raakten hierbij beschadigd.
De rijbaan is richting de Krim geblokkeerd; het verkeer wordt over één rijbaan geleid.
Nadat het voertuig zo laag mogelijk was gemaakt en er een stuk van de bovenkant van een gevelelement was afgehakt, kreeg men de combinatie rond half negen achterwaarts onder het viaduct vandaan.
Foto's: Peter Kramer


N33 / Siddeburen: melktanker van de weg
De provinciale weg N33 is de hele nacht afgesloten geweest vanwege een vrachtwagen, die gecrasht was ter hoogte van Siddeburen.
Dinsdagnacht rond 00:30 uur is een lege melktankauto in de bermsloot beland, toen de chauffeur de macht over het stuur verloor.
De trucker kwam er goed vanaf.
Foto: Patrick Boere - Persbureau Meter


Dindag 17 augustus 2010

Langelo: dode bij eenzijdig ongeval
Op de Hoofdweg (N373) in Langelo (Dr) is de 51-jarige bestuurder van een bedrijfsbus van een installatiebedrijf uit Norg dinsdag tegen 18:00 uur om het leven gekomen. De man reed in de richting van Norg, maar verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur, waarop de auto zijdelings tegen een boom botste.
Deze boorde zich aan de bestuurderskant in de bedrijfsbus, waarna het voertuig terug kaatste en in de berm tot stilstand kwam.
De klap was zo hard, dat de bestuurder het ongeval niet overleefde.
Ondanks de snelle hulpverlening van ambulanceverpleegkundigen, het Mobiel Medisch Team alsmede de brandweer overleed de man op de plaats van het ongeval.
Politiemensen van de VOA (verkeersongevallenanalyse) hebben de sporen van het ongeval vastgelegd om achter de oorzaak te kunnen komen. Hiertoe werd de Hoofdweg ruim afgezet. De weg is meer dan twee uur afgesloten geweest.
Foto's: Persbureau Meter

Uelsen-Hesingen (D): zoektocht naar gevluchte Nederlandse automobilist
Een Nederlandse auto reed maandag tegen 21:30 uur in Hesingen bij Uelsen in een bocht van de weg en kwam in een bermsloot tot stilstand.
De man (33) haalde de kentekenplaten van zijn auto en vluchtte een maïsveld in.
In de loop van de nacht belde hij van daaruit een kennis in Nederland en meldde, dat hij een ongeval had gehad en pijn leed, maar waar hij zich precies bevond, kon hij niet zeggen.
De politie van Emlichheim reed met twee surveillanceauto's naar de ongevalslokatie om de bestuurder te zoeken.
Hier kwam ook een hondengeleider van de politie uit Almelo in aktie.
Ook de brandweer van Uelsen werd gealarmeerd om de verlichting van de plaats van het ongeval te verzorgen.
De man, die volgens getuigen na cafëbezoek onder invloed van alcohol was en op weg naar huis was, werd echter niet gevonden, maar wel werden de kentekenplaten van de auto in struikgewas aangetroffen. Vemoedelijk is de man door iemand opgehaald.
Om 04.40 uur werd de actie beëindigd.


N381 / Beilen: auto duikt zes meter omlaag van talud; bejaarde dame gewond
Een inschattingsfout was de oorzaak van een opmerkelijk verkeersongeval, dat zich dinsdagmiddag rond 13:45 uur voordeed op de N381 bij Beilen. De uit Emmen afkomstige 81-jarige bestuurder van een Volvo S40 wilde van de Twee-Provinciënweg afslaan naar de A28 en zijn weg vervolgen in de richting van Assen, maar vergiste zich in de rijstrook. De man bleef op de rijstrook voor rechtdoor (richting Smilde) rijden, doch stuurde op het laatste moment alsnog naar links. De auto had echter teveel vaart en reed tegen de verkeersgeleider op de op- en afrit.
De S60 schoot over deze verhoging en dook vervolgens van het talud de diepte in, waarna de rit werd gestuit door een droge sloot.
De bestuurder en twee passagiers (een jongen van 14 en een meisje van 12 uit Zwolle) kwamen met de schrik vrij, maar de tachtigjarige echtgenote van de bestuurder gaf te kennen, last te hebben van rugpijn. Daarop besloten de mensen van de brandweer van Beilen en ambulancepersoneel, de patiënte zo voorzichtig mogelijk en op een wervelplank uit de auto te bergen. Hiertoe moest eerst enig struikgewas met de kettingzaag worden weggehaald.
Vervolgens moest de vrouw gestabiliseerd en het dak van de auto geknipt worden.
Toen dat gelukt was, werd de gewonde vrouw tegen het talud op gedragen en naar de ambulance overgebracht.
Berger Hamstra uit Tynaarlo haalde het wrak van de Volvo uit de diepte en voerde het af.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Tweede Exloërmond: dode en gewonde bij nachtelijk verkeersongeval
Aan een zandweg bij de Dreef in Tweede Exloërmond heeft zich tegen drie uur vannacht een fataal verkeersongeval voorgedaan, waarbij een 21-jarige autobestuurder uit Valthermond verdronk.
Toen hij samen met zijn 27-jarige uit Tweede Exloërmond afkomstige passagier over de Dreef reed, remde hij volgens zijn passagier op het moment, dat de rijbaan overging van een verhard naar een onverhard wegdek. De auto slipte en kwam uiteindelijk op de kop in een naast de rijbaan gelegen water (wijk) terecht.
De passagier wist zich uit de auto te bevrijden, waarna hij heeft getracht zijn kameraad te redden. Dit is hem niet gelukt, waarna het slachtoffer door hulpverleningsdiensten uit de auto werd gehaald. Reanimatie mocht niet meer baten.
De 27-jarige passagier werd overgebracht naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal. Hij maakt het naar omstandigheden goed.
Foto: Persbureau Meter


Maandag 16 augustus 2010

Ruinen: twee mensen gewond door eenzijdig ongeval op de Leeuwte
Politie, brandweer en ambulances rukte maandagmiddag rond vijf uur uit naar de Leeuwte bij Ruinen, nadat er alarm was geslagen vanwege een eenzijdig ongeval. De hulpverleners stuitten op een zwaar beschadigde Hyundai Sante Fe, die met de neus in de berm stond.
De gewonde inzittenden -een man en en vrouw uit Amsterdam, die op vakantie waren in Ruinen- zijn per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

De auto reed vlak voor het ongeval van Eursinge in de richting van Ruinen, maar kwam na het passeren van de kruising met de Defensieweg op de verkeerde weghelft, botste tegen een boom, draaide om zijn as en kwam haaks op de weg in de linker berm tot stilstand.
Personeel van de afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de Regiopolitie Groningen legde de sporen vast.

-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Almelo: opnieuw auto's in brand
Zondagavond rond half twaalf brak er brand uit bij autobedrijf Sami Auto's aan de Lelyweg op industrieterrein Dollegoor.
In de eerste melding voor de brandweer Almelo-Noord werd gewag gemaakt van een autobrand, maar bij aankomst werd duidelijk, dat er in totaal vier voertuigen brandden en werd opgeschaald naar "middelbrand" en werd hulp gevraagd aan de brandweer van Wierden.
Alle vier auto's gingen verloren.
De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak. Brandstichting wordt niet uitgesloten. In Almelo brandden dit jaar tot nu toe al elf auto's.
Foto: Fotodienst Reinhard Hellweg


Emmen: auto over de kop op de Boslaan
Op de Boslaan in Emmen knalde een bejaarde automobilist zondagavond op een geparkeerde auto en vloog vervolgens met z'n voertuig over de kop. De auto kwam op het dak op het wegdek tot stilstand.
De brandweer heeft het 81-jarige slachtoffer -een inwoner van Emmer Compascuum- uit de auto bevrijd.
Hij werd overgebracht naar het Scheperziekenhuis.
Beide auto's moesten worden afgesleept door een bergingsbedrijf
Foto: Persbureau Meter

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.