Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

December 2010 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 12 december 2010

Almelo: Politie-onderzoek na vondst dode vrouw * 22-jarige Almeloër gearresteerd
De Forensische Recherche is zondagmiddag een uitgebreid onderzoek gestart in een woning aan de Brederostraat in Almelo, waar eerder die dag een vrouw het stoffelijk overschot van haar 23-jarige dochter heeft aangetroffen.
Naar verluidt had de jonge vrouw, die sinds een jaar in de woning huisde, problemen in de relationele sfeer en zou er een lange man langdurig op de deur hebben staan bonken. Waarschijnlijk is de vrouw daarna door geweld om het leven gekomen.
Volgens omwonenden stond de schuifpui aan de achterzijde van de woning open, toen de 22-jarige vrouw werd gevonden.
Buurtbewoners wisten te vertellen, dat het tweejarige dochtertje van de vrouw toen boven te slapen.
Het kindje, dat door het gebeurde zwaar overstuur was, is in eerste instantie door buren en later door haar grootouders opgevangen.
De Brederostraat is hangende het onderzoek met linten afgezet en rond half vier vanmiddag heeft een haakarmvoertuig van de brandweer een container voor de woning neergezet.
Foto's: Kevin Sand en Don Stolwijk - U S Media
Politie Twente heeft zondag rond 21.30 uur een 22-jarige Almeloër aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 23-jarige vrouw.Rond 14.00 uur trof de politie het levenloze lichaam van de vrouw aan, in een woning aan de Brederostraat in Almelo.
De politie is direct een onderzoek gestart. Er is forensisch onderzoek gedaan in en om de woning. Ook is er een buurtonderzoek gehouden.
Er is een onderzoek ingesteld naar de doodsoorzaak is en of er sprake is van een misdrijf.
Er is een Team Grootschalig Opsporing ingesteld, dat bestaat uit ongeveer 20 mensen.


Emlichheim: brandweer mag aardappelpuree opruimen
Zo gaat dat bij de brandweer: het ene moment ben je nog thuis bezig met de voorbereiding van de kerst; het volgende ogenblik sta je aardappel-puree van de straat te scheppen.
Dat ervoeren de mensen van de Emmelkamper vrijwillige brandweer zaterdag, nadat er om 17:31 uur alarm was geslagen.
De spuitgasten, die verwachtten het klusje "dus" wel even snel te kunnen klaren, kwamen al snel op andere gedachten, toen ze op de Mühlenstrasse vanaf de Berliner Straße tot de Am Bahnhhof -een afstand van zo'n 400 meter!- enkele tonnen aardappelen aantroffen, die van een tractor- aanhangwagen gevallen waren en die inmiddels voor een groot deel tot piepermoes waren gereden.

De chaos werd opgeruimd met schop en bezem, maar gelukkig kreeg men hulp van een tractor met frontloader en van een veegmachine.
De uitruk, waar elf man en drie voertuigen aan deelnamen, werd om 19:45 uur beëindigd.
Foto's: Hartmut Gosink en Andreas Heck, tekst: Albert Paul - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Hardenberg: dode en zes gewonden door aanrijding Kellerlaan - N34
Bij een noodlottig verkeersongeval op de kruising van de N34 met de J C Kellerlaan en de Eugenboersdijk is in de nacht van zaterdag op zondag even na 01:00 uur één dode gevallen en raakten zes mensen gewond.
Op de met verkeerslichten beveiligde kruising was het busje van een taxibedrijf, waarmee een groepje jongeren werd vervoerd, ter hoogte van het linker voorwiel aangereden door een blauwe Daewoo Lacetti personenauto, waarna de taxi in de bermsloot viel.
Eén van de passagiers -een 20-jarige inwoner van Slagharen- van de taxi raakte hierbij gedeeltelijk tussen de bus en de slootwal bekneld en overleed ter plaatse.


Het ongeval ontstond, toen de taxibus, die van de Eugenboersdijk kwam, op de kruising van de N34 met de J.C. Kellerlaan werd aangereden door de personenauto, bestuurd door een 27-jarige man uit Vriezenveen. Deze auto reed over de N34 in de richting Ommen.
De 35-jarige taxichauffeur en de overige vijf inzittenden uit Schuinesloot en Slagharen (18 tot 20 jaar), raakten licht gewond en werden overge-bracht naar het ziekenhuis. Twee van hen liggen nog in het ziekenhuis.
Voor betrokkenen en naaste familieleden is slachtofferhulp geregeld.
De politie stelt een onderzoek in naaar de oorzaak van de aanrijding, omdat één van de bestuurders het rode verkeerslicht moet hebben genegeerd.
Opmerkelijk was, dat in alle drie de P2000-alarmeringen als ongevalslokatie de kruising Kellerlaan-Gramsbergerweg was doorgegeven.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Heemserveen: VW Golf rechtdoor op T-kruising
De 42-jarige Dedemsvaarter was even afgeleid, toen hij zaterdag rond 19:30 uur in zijn VW Passat TDi Variant over de Colenbrandersweg van Dedemsvaart naar Hardenberg reed.
Daardoor kwam hij er te laat achter, dat de Colenbrandersweg in een T-kruising met de Elfde Wijk eindigde, waarop de auto rechtdoor schoot over een dam over de brede bermsloot.
Op zo'n 25 meter van de kruising kwam het voertuig op zijn linker zijkant in een andere sloot langs een akker tot stilstand.
De bestuurder en de twee veertienjarige meisjes, die als passagiers meereden op de achterbank, bleven ongedeerd. 
Vreemd genoeg is de kruising niet met schrikhekken beveiligd.
-
De berging van de auto was verre van eenvoudige uitdaging, omdat de akker veel te drassig en glibberig was voor de zware bergingsauto van de fa Autax en de kraan van de bergingsauto niet ver genoeg reikte.
Bovendien was duidelijk, dat de auto zijwaarts geborgen zou moeten worden om verdere schade te vermijden.
Uiteindelijk werd loonbedrijf Breemhaar uit Ommen te hulp geroepen. Met een shovel wist men de auto uit de sloot te trekken, waarna de VW al snel op de bergingsauto stond. De totale bergingsoperatie was rond 21:50 uur afgerond.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zaterdag 11 december 2010

Vrijdag 10 december 2010

Hardenberg: nieuwe wagen voor TD brandweer
Maandag 8 november heeft Cosmo Hardenberg/Zwolle een nieuwe Fiat Ducato Maxiline-bus afgeleverd voor de technische- en uitrukdienst.
Deze bus levert 24-uurs-service voor het onderhoud van de voertuigen, de inventaris van de gebouwen en voor de repressieve dienst.
De bus is ingericht met starthulp (extra accu’s), zodat bij calamiteiten voertuigen snel geholpen kunnen worden.
Foto hierboven: Eddy Scholten (coördinator technische dienst brandweer Hardenberg) en Bert Scherphof (Cosmo Hardenberg)

Staphorst: chauffeur gewond door kantelende containertruck
De bestuurder van een containervrachtwagen met aanhanger van een Fries transpoortbedrijf heeft vanmorgen een angstaanjagend avontuur beleefd bij een papierrecycling-bedrijf aan de Industrieweg in Staphorst.
Toen de container vol oud papier werd overgeladen van de truck naar de aanhanger, begon de combinatie op het spekgladde wegdek te glijden en kantelde de vrachtwagen met container en al.
De chauffeur probeerde nog snel uit zijn cabine te vluchten, maar kwam met een voet bekneld te zitten tussen deur en cabine.
Voordat de brandweer arriveerde, was het slachtoffer al door een vorkheftruckchauffeur, die de cabine iets optilde, gered en kon hij de cabine via de voorruit verlaten. De man had een zware kneuzing aan zijn voet opgelopen.
Met behulp van een heftruck werd de container, die aan de truck vast zet, van de vrachtwagen weggeschoven, waarna de truck overeind kon worden gezet met een telekraan van de firma Russcher. Daarna was de container aan de beurt, maar omdat het zwaartepunt te hoog lag, werd eerst een deel van de lading uit de bak gehaald. Kort daarop werd ook de container met de kraan en de heftruck rechtop gezet.
De vrachtwagen bleek zwaar beschadigd te zijn.
Foto: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Donderdag 9 december 2010

Ommen: flinke aanrijding op de N340
Veel schade, maar voor zover bekend geen ernstig letsel bij een ongeval op de kruising van de N340 (Ommen-Dalfsen) met de afrit van de N348 (Hoogeveen-Raalte), dat in de donderdagavondspits -rond zes uur- moet zijn gebeurd.
Het ongeval ontstond tijdens sneeuwval, hoogst waarschijnlijk als gevolg van een voorrangsfout door slecht zicht op de zeer drukke kruising.
Eén van de auto's -een 14 jaar oude Opel Astra Tailgate- kwam op de middengeleider tot stilstand.
Het andere voertuig (een donkerblauwe BMW uit de 3-serie) eindigde de rit rechts van de weg, even voorbij het Varsenerviaduct.
Door het ongeval liep vooral het verkeer van Ommen naar Dalfsen vertraging op, omdat die rijbaan versperd was.
Berger Autax haalde de beschadigde auto's op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dalfsen: automobiliste gewond na crash op de Tolhuisweg
Een legertje hulpverleners kwam donderdag in actie, nadat de meldkamer bekend maakte, dat er zich op de Tolhuisweg (Vilsteren-Dalfsen) zich een ongeval had voorgedaan, waarbij gewonden zouden zijn gevallen. Ter hoogte van de Bosweg bleek een zwaar beschadigde auto gekanteld tegen een boom te liggen, met de neus in een bermsloot.
De gewonde bestuurster, die een verwarde indruk maakte, verklaarde tegen voorbijgangers, dat er kinderen in de auto zouden hebben gezeten, waarop de brandweer uit voorzorg de bosrijke omgeving langs de weg af zocht met een warmtebeeldcamera.
De zoektocht bleef echter vruchteloos.
De gewonde bestuurster werd omzichtig uit het wrak, dat nagenoeg ondersteboven lag, in veiligheid gebracht.
De inzet van traumaheli Lifeliner 3, die met een Mobiel Medisch Team op een nabijgelegen parkeerplaats zou landen, werd geannuleerd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Nieuwleusen: VW Transporter kantelt na aanrijding met Polo
Bij een aanrijding voor het Brand tankstation aan de Den Hulst in Nieuwleusen zijn donderdagmorgen twee auto's zwaar beschadigd geraakt.
Het ongeval ontstond, toen een oranje Volkswagen Transporterbusje ter hoogte de kruising op reed in de richting van het tankstation, terwijl over de N377 (Den Hulst) uit de richting van Balkbrug een VW Polo naderde.
De Polo boorde zich in de rechter flank van de Transporter, die daarop op zijn linkerkant kantelde.
De brandweer van Nieuwleusen werd opgeroepen, maar de inzittenden leken geen ernstige verwondingen te hebben opgelopen.
Het VW-busje werd met behulp van een vorkheftruck op zijn banden gezet en de weg werd schoongeschrobt vanwege vloeistoflekkage.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Delden: automobiliste gewond na slippartij
Bij een eenzijdig ongeval ten gevolge van de gladheid is donderdagmorgen rond 07:40 uur een auto van de Langestraat geraakt en zijwaarts tegen een boom tot stilstand gekomen.
De bestuurster bleek bij aankomst van de hulpverleners buiten kennis.
De Deldener brandweer heeft haar met behulp van hydraulisch redgereedschap uit het wrak van de Peugeot bevrijd.
Foto's: Martin Bakker

Coevorden: zoekactie na vondst auto in Stieltjeskanaal
De zware, vaak plaatselijke sneeuwbuien van de afgelopen nacht zorgden voor flink wat glijpartijen.
Ondanks dat moesten brandweereenheden uit Coevorden en Emmen er donderdagmorgen even na zeven uur op uit, nadat de meldkamer had doorgegeven, dat er een auto in het Stieltjeskanaal lag.
Men vond de auto, midden in het kanaal, op ca 1.5 kilometer van de Poppenharebrug.
Alleen het dak van de Ford Focus C-Max stak nog boven water uit, maar van inzittenden geen spoor.
Met de brandweerboot en door brandweerduikers van het korps Emmen werd het water af -ook onder het ijs- afgezocht, maar de enige vondst was een laars, die op de bodem lag.
Tegen negen uur werd de zoekaktie afgebroken. © U S Media
Berger Koolen voerde het wrak van de uit Cloppenburg (D) afkomstige en van een parkeerplaats aan de Reindersdijk gestolen, nu onherstelbaar beschadigde Focus af en maakte zich ook verdienstelijk door de brandweerboot uit het kanaal te tillen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Woensdag 8 december 2010

Hardenberg: het sprookje van de arme gewonde zwaan...
De brandweer van Gramsbergen begint al aardig wat ervaring op te doen bij het in veiligheid brengen van dieren, die op het ijs in problemen zijn geraakt, zoals vorige week al duidelijk werd, toen een aan het ijs vastgevroren eend bij de Haandrik bij Holtheme gered moest worden.
Ook woensdagmiddag was het raak: voorbijgangers hadden een eenzame zwaan op het ijs zien zitten in het Overijssels Kanaal bij de Westeindigerdijk (tussen Gramsbergen en Hardenberg) en vermoedden, dat het dier niet meer kon vliegen door de vrieskou.
Toen de blusploeg via de Zwijzeweg over de zandweg langs het kanaal reed, ontdekte men inderdaad een zwaan, maar niet meer òp het ijs, maar tussen de ijsschotsen. Er was inmiddels een binnenvaartschip gepasseerd.
Voor alle zekerheid besloot men de grote watervogel, die gewond leek, te vangen en dan af te geven aan de mensen van de dierenambulance. Alleen: hoe vang je zo'n dier, dat zich een eind uit de wal tussen grote ijsschotsen bevindt ?
Ter plaaatse smeedde men het plan, de vogel naar een groot wak enkele tientallen meters verderop te drijven, waar het dier met behulp van de brandweerboot uit Hardenberg te vangen zou moeten zijn..
De eerste poging (het dier opjagen door een straal water uit de hogedrukslang achter hem langs te spuiten) maakte weinig indruk op de vogel.
Ook plan 2 (sneeuwballen gooien) vond hij geen reden om zich te verplaatsen.
Over op plan 3: met de katapult een veiligheidslijn over het kanaal schieten en de vogel met de lijn diervriendelijk in de goede richting duwen.
Dat idee werkte prima en in vrij korte tijd zwom het dier in het wak, klaar om aan boord gehaald te worden. Althans: dat dachten we....
Want toen de felrode wit/blauw gestreepte brandweerboot naderde, maakte de vogel zich al trappelend en fladderend fluks uit de voeten en streek na een korte vlucht enkele honderden meters verderop neer.
Het werd duidelijk: dit dier mankeert niets!
En de twee brandweerwagens plus de dierenambulance konden naar hun standplaats retour, waar ongetwijfeld hete koffie op de verkleumde hulpverleners wachtte.
Overigens zegde de dierenambulanceploeg toe, het dier de komende dagen in de gaten te blijven houden en het met brood bij te voeren.


Dinsdag 7 december 2010

Smilde: auto tegen boom; bestuurster gewond
Dinsdagmorgen rond 07:30 uur is de bestuurster van een Toyota Aygo gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Eekhoutswijk.
De lokale wegen waren door opvriezing zeer glad en waarschijnlijk is de auto daardoor van de weg geraakt en tegen een boom gereden.
De brandweer heeft de vrouw in samenwerking met het ambulancepersoneel uit de auto bevrijd, waarna ze met de ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis is vervoerd.
Bergingsbedrijf Broekhuizen heeft later het wrak van de ruim twee jaar oude auto afgevoerd.
Foto's: Brandweer Smilde


Kerkenveld: brand in garage aan de Burgemeester Jansstraat
In het mistige Kerkenveld vloog aan de Burgemeester Jansstraat een garage -annex schuur met zolderverdieping- in brand door kortsluiting tijdens het opladen van een accu van een tractor.
De brandweer van Zuidwolde was ondanks de mist snel ter plaatse en kon zodoende een uitslaande brand voorkomen.
De brand veroorzaakte schade aan het plafond van het gebouw en aan de tractor.
Onder meer een paar gasflessen en een vrij nieuwe zitmaaier konden tijdig naar buiten worden gebracht.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


A28 (Spier - Pesse) : automobiliste gewond na duikeling

Op de A28 is dinsdagmiddag tussen Spier en Pesse onder mistige omstandigheden een bestuurster met haar Mini Cooper D na een ongeluk in de middenberm geëindigd.
De auto, die in zuidelijke richting reed, was via de berm en een afscheiding van gaas in een ondiepe sloot gekomen en door de lucht gevlogen, waarna de wagen even verderop tot op z'n kant stilstand kwam.

De jonge vrouw was aanspreekbaar, maar diende wel door de brandweer op een wervelplank uit het voertuig te worden gehaald.
Dat gebeurde via het linkerportier, nadat een gedeelte van het dak was weggeknipt. De auto was slooprijp.
De rechterrijbaan werd voor verkeer afgesloten wat een kilometerslange file -tot aan de afslag Spier/Dwingeloo- veroorzaakte.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Maandag 6 december 2010

Dedemsvaart: automobiliste slipt frontaal tegen boom
Maandagmorgen rond acht uur is de bestuurster van een Mercedes E230 gewond geraakt, nadat ze, toen de auto over het Ommerkanaal richting Ommen reed, op circa 100 meter voor de kruising met de Oostwijk op het spiegelgladde wegdek wegdek slipte en frontaal tegen een boom links van de weg botste. De auto kwam tot stilstand tegen een coniferenhaag.
Omdat de vrouw in het wrak bekneld zat, werd direct om de hulp van de Dedemsvaartse brandweer gevraagd.
Die besloot niet aleen het dak van de auto te knippen, maar ook enkele coniferen te verwijderen om de bevrijding mogelijk mogelijk te maken.
Het wrak van de dertien jaar oude Mercedes werd door berger Autax opgehaald. De totale reddingsoperatie nam zo'n 2.5 uur in beslag.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.