Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

December 2010 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Vrijdag 24 december 2010

De Groeve: bestelwagen tegen boom door gladheid
Rond vier uur vrijdagmiddag werd de brandweer van Zuidlaren voor de tweede keer die dag gealarmeerd in verband met een verkeersongeval op de Semsweg in De Groeve, waar een deel van de weg was ondergesneeuwt door de wind.
Een VW bestelbus was op de sneeuw geslipt en tegen een boom gereden.
De brandweer hoefte geen knipwerk te verichten, omdat de bestuurder al uit de auto was. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis.
De brandweer heeft de accu ontkoppeld en keerde daarna terug naar de kazerne.

Kamperzeedijk: slachtoffer aanrijding overleden (aanvulling op ons bericht van donderdag j.l.)
Een 60-jarige vrouw uit ’t Loo bij Oldebroek is donderdagmiddag overleden aan de gevolgen van een ongeval op de Kamperzeedijk.
De vrouw zat als passagiere in de auto bij haar 61-jarige echtgenoot.
Ze reden over de Kamperzeedijk komende vanuit de richting Kampen.
Vanuit tegenovergestelde richting kwam een 41-jarige automobiliste uit Kampen.
Door gladheid en sneeuw op de weg raakte de auto van de vrouw uit Kampen uit de bocht en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Ze kwam daarbij frontaal in botsing met de auto van het stel uit ’t Loo. Deze auto reed door de aanrijding van het talud.
Alle drie betrokkenen werden met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Na aankomst in het ziekenhuis overleed de vrouw uit ’t Loo aan inwendige verwondingen. Haar man is opgenomen in het ziekenhuis.
De vrouw uit Kampen liep beenfracturen op.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Genemuiden: Saxo glijdt ondersteboven sloot in
Vanmorgen werd de hulp ingeroepen van de brandweer, politie en ambulance voor een "ongeval letsel" aan de Nieuwe Weg in Genemuiden. 
Hier blies de straffe wind de sneeuw vanuit de weilanden de drukke weg op, waardoor het wegdek spiegelglad werd.
De bestuurder van een Citroen Saxo verloor daardoor de controle over zijn auto. De auto slipte, botste tegen een vrachtwagencombinatie en gleed via de berm een sloot in, waar de auto ondersteboven op het ijs tot stilstand kwam.
De man werd door medeweggebruikers uit zijn auto gehaald en opgevangen in een warme bestelbus.
Na een controle door medisch personeel werd de man naar huis gebracht door de paramedici.
Ondertussen werd een bestelbus, die de Saxo nog net had kunnen ontwijken, met de lier van de brandweerauto uit de besneeuwde berm getrokken, zodat ook deze bestuurder zijn weg kon vervolgen.
Berger Hooikammer trok de totaal vernielde auto uit de sloot en voerden deze af.
De weg werd ondertussen diverse malen schoon geschoven en extra voorzien van een laagje zout
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Huis ter Heide: auto ondersteboven in de Kolonievaart
Vrijdagmorgen om 05:25 uur werd de brandweer van Norg en de duikploegen van Smilde en Assen gealarmeerd omdat er een auto te water was geraakt in de Kolonievaart (N919) in Huis ter Heide.
Ter plaatse bleek een voertuig door de sneeuw aan de rechterkant in de berm geraakt en na een ruk aan het stuur aan de linkerkant op de kop in het kanaal beland. Het slachtoffer zat nog in de auto.
Meteen gingen twee duikers het water in om de wagen te openen. Dit was een lastige klus, aangezien de auto gedeeltelijk onder het ijs lag.
Nadat dit was gelukt kon men de bestuurder -een 35-jarige man uit Zuihorn- op de wal hijsen.
Hij is onder begeleiding van het Mobiel Medisch Team naar het UMCG in Groningen gebracht met ernstige onderkoelingsverschijnselen.
Later die dag bleek, dat de vroege zwemmer het er goed vanaf heeft gebracht.
Foto's: Remko Nieboer (www.brandweernorg.nl)

Zwolle: auto tegen boom na slip in sneeuwduin op de N340
De bestuurster van een Volkswagen Polo werd vanmorgen onaangenaam verrast door een sneeuwduin op de Hessenweg, net na de spoorlijn.
Zij verloor de macht over het stuur, waarop de VW frontaal op een boom botste. 
Het brandweerkorps van Zwolle kreeg opdracht van het medisch personeel om voor de redding van de vrouw het dak van de auto te verwijderen.
Hierna werd de vrouw op een wervelplank uit de auto gehaald en met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Berger Leerentveld takelde de totaal vernielde Polo uit de besneeuwde berm en voerden deze af naar het depot
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Oud Bergentheim: trein ramt in sneeuwduin gestrande auto
Dat sneeuwduinen leiden tot verkeersongevallen is niets nieuws hoewel veel automobilisten er kennelijk toch nog aan moeten wennen, gezien hun rijgedrag. Velen vroegen zich niet af, waarop het verkeer op de rechter rijstrook van de snelweg "maar" 80 reed en besloten hun trage medeweggebruikers dan maar eens te laten zien, dat je op een snelweg gemakkelijk kunt inhalen met 120 km/uur.
Vaak ging dat goed, maar als er dan even verderop opeens een flinke laag sneeuw op het wegdek ligt, zoals hier op de A37.....
Maar dat er door opgewaaide sneeuw een aanrijding ontstaat tussen een auto en een trein, dat ligt toch wat minder in de lijn der verwachtingen.
Toch moest een automobiliste op deze vrijdag, zo vlak voor de kerst, door die oorzaak afscheid nemen van haar Volvo S40.
De vrouw reed van de Hardenbergerweg over de landelijke zwaar ondergesneeuwde Eerste Elsweg naar Bergentheim, toen ze plotseling pal voor de bewaakte spoorwegovergang met een dikke laag opgewaaide sneeuw werd geconfronteerd.
De auto ploegde zich nog redelijk succesvol door de eerste meters, maar kwam op de rails hopeloos vast te zitten in de berg witte kristallen. Pogingen om het voertuig alsnog vrij te scheppen mislukten en toen in de verte de stoptrein Emmen - Zwolle naderde, was het nog maar de vraag, of de wagenvoerder het treinstel tijdig tot stilstand zou kunnen krijgen.
Niet dus: de trein schepte de Volvo aan de linker achterzijde, waardoor de auto terzijde werd geslingerd en onherstelbaar beschadigd raakte.
De onfortuinlijke bestuurster bleef ongedeerd en mocht in een nabijgelegen boerderij op verhaal komen.
De trein, die enkele tientallen meters verderop in de richting van Mariënberg tot stilstand kwam, liep aan de voorzijde flinke schade op en bleek na een korte test niet op eigen kracht verder te kunnen. Er bleken zelfs resten van de auto in de wielstellen vast te zitten.
De brandweer van Bergentheim rukte uit, maar hoefde geen levensreddende handelingen uit te voeren.
Berger De Jonge uit Elim takelde het wrak van de Volvo van het spoor en voerde het af.
Personeel van de KLPD Spoorwegpolitie onderzoekt het voorval, mede aan de hand van door U S Media ter beschikking gesteld beeldmateriaal.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Brandweer Bergentheim

Hoogersmilde: bestelwagen met marktkraam in bermsloot N381
De harde wind zorgde donderdag aan het eind van de middag voor veel stuifsneeuw en gladheid op de Twee Provincienweg (N381).
Een bestelwagen met daarachter een marktkraam belandde -vermoedelijk door de gladheid- rond 17:40 uur in de naast de weg gelegen droge sloot. Met hulp van de hulpverleners kon de bestuurder zijn voertuig verlaten. 
Ambulancepersoneel heeft de man voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. 


Donderdag 23 december 2010

Balkbrug: twee auto's van de N48 door opgewaaide stuifsneeuw
Ook de brandwer van Balkbrug kon op deze stuifsneeuwrijke donderdagavond aan de bak en wel op de N48 ter hoogte van de Kolonie, waar rond 20:15 uur twee auto's in één van de vele sneeuwduinen uit de koers waren geraakt en hun slippartij in de bermsloot waren geëindigd.
Gelukkig bleef het in dit geval bij -flinke- materiële schade.
Berger Autax moest die avond alle zeilen bijzetten om de van alle auto's, die ten gevolge van gladheid van de weg waren geraakt, op te kunnen halen. De N48 werd daartoe door de politie tijdelijk afgezet bij Balkbrug en ter hoogte van de rotonde bij het Ommerkanaal.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Kamperzeedijk: drie gewonden na frontale botsing door gladheid
Vanmiddag iets over vieren heeft er een ernstige aanrijding tussen twee personenauto's plaatsgevonden op de Kamperzeedijk.
De sneeuw, die door de harde wind de weg op werd geblazen, veranderde de dijk in een ware ijsbaan.
Hierdoor verloor één automobilist de macht over het stuur en botste zijn auto frontaal op een tegenligger.
Door de klap kwam één van de voertuigen onderaan de dijk tot stilstand. De twee inzittenden werden overgebracht naar het ziekenhuis.
Ook de inzittende van de andere auto ging, nadat zij door de brandweer uit haar auto was bevrijd, met zware verwondingen naar het ziekenhuis.
De verkeersongevallendienst had de taak, de oorzaak van dit ongeval te achterhalen en legde de sporen vast.
Hierna kreeg berger Hooikammer, die onderweg nog een auto uit de sloot bij de Nieuwe Weg had getakeld, het sein om ook hier de auto's op te laden en af te voeren. Ondertussen was de strooidienst druk bezig om de dijk weer begaanbaar te maken.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Collendoorn: auto slipt tegen boom: drie gewonden
Ook aan de Jachthuisweg in Collendoorn verloor donderdag rond 20:45 uur een automobilist de macht over het stuur, toen hij ter hoogte van de Pieriksweg in een sneeuwduin belandde. De auto slipte en sloeg met de linkerkant hard tegen een boom aan de westelijke zijde van de N343.
De drie inzittenden raakten gewond; de passagier op de achterbank zat bekneld en is met hulp van de Slagharense en Hardenberger brandweer bevrijd. De negen jaar oude BMW 318i was total loss.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N34 / Coevorden: weer auto van de weg bij industrieterrein
Op precies dezelfde plaats, waar exact drie weken geleden een BMW van de N34 gleed, slipte nu een VW Golf Variant van de autoweg.
Dit keer kwam de auto ondersteboven tot stilstand in de oostelijke bermsloot nabij het -kennelijk ook nu weer spiegelgladde- viaduct ter hoogte van het industrieterrein. De bestuurder bleef ongedeerd; de negen jaar oude auto raakte zwaar beschadigd.
Foto's: Peter Kramer en Don Stolwijk - U S Media


Nieuweroord: ontsnapte jonge koe alsnog achterhaald
Woensdag tegen 23.00 uur ontsnapte een pink bij een boerderij aan de Verlengde Hoogeveense Vaart te Nieuweroord.
Even later bleek het dier in het kanaal terecht te zijn gekomen en werd de brandweer van Zwinderen te hulp geroepen.
Het duurde dan ook niet lang of het dier stond weer op de kant.
-
Maar de schrik had blijkbaar toegeslagen, want het rund ging op de loop en liep daarbij door allerlei afscheidingen, zoals staal- en prikkeldraad. Na eerst richting Noordscheschut te zijn opgelopen koos het opgejaagde dier weer het hazenpad richting Nieuweroord.
Met honden en een trekker met schuiver lukte het, het dier klem te zetten, maar de pink wist zich los te wurmen en ging er opnieuw vandoor.
Vier politiewagens en twee trekkers volgden zijn spoor, maar raakten hem kwijt in de duisternis.
Zo'n twee kilometer verderop werd de pink aangetroffen achter een schuur van een boerderij.
Om ongelukken te voorkomen werd een scherpschutter met geweer opgeroepen, om zo nodig handelend op te kunnen treden.
De vrouwelijke schutter hoefde echter niet aan te leggen, want een plaatselijke boer wist het dier te vermurwen met wat hooi en kreeg het op stal. Daar krijgt de pink de tijd om tot rust te komen.
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Witharen: twee gewonden na slip door sneeuwduin op de De Haar
Het wegverkeer werd donderdagmiddag geconfronteerd met verraderlijke situaties, doordat de poedersneeuw, die de afgelopen nacht viel, door de snijdende wind opwaaide en op veel wegen gevaarlijke en onverwachte sneeuwduinen vormde.
Dat ontdekte de bestuurder van een Land Rover Freelander, die op de De Haar in WItharen reed, te laat, toen de terreinwagen onverwacht in een circa veertig centimeter hoog opgewaaide sneeuwhoop reed en onbestuurbaar raakte.
De auto botste frontaal op een boom , waardoor de inzittenden -een man en een vrouw- gewond raakten.
De paardentrailer, die achter de auto hing, brak los, maar de twee Shetland ponies, die in de aanhanger stonden, bleven ongedeerd.
De gewonden zijn per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht, nadat ze door de Ommer brandweer bevrijd waren.
Berger Autax haalde het wrak en de aanhangwagen op.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Assen: vrouw door ex-vriend neergestoken
Donderdagmiddag is een 26-jarige vrouw uit Assen zwaar gewond geraakt in de woning van haar ex-vriend aan de Pelikaanstraat.
Tijdens een woordenwisseling stak de 26-jarige man haar neer met een steekwapen.
-
De vrouw is in kritieke toestand overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen, waar zij direct aan haar verwondingen is behandeld.
De ex-vriend is kort daarna door de politie in zijn woning aangehouden en opgesloten in het politiebureau.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Winnaars sneeuwfotowedstrijd nu bekend !
Het was geen eenvoudige opgave, gezien het grote aantal inzendingen voor de sneeuwfotowedstrijd, die we afgelopen zondag organiseerden.
Maar we zijn er eindelijk uit en hebben de ons inziens mooiste, origineelste en sfeervolste beelden geselecteerd.
En omdat we maar moeilijk een keus konden maken, hebben we -in plaats van de beloofde vijf- het dubbele aantal professionele 5 Watt LED-zaklampen beschikbaar gesteld voor de makers en maaksters van de foto's , die u op de speciale fotopagina kunt bekijken.
De winnaars ontvangen binnenkort een email met bijzonderheden.
Bent u één van de tien gelukkigen: van harte gefeliciteerd namens de redaktie !


Woensdag 22 december 2010

Weer: vannacht meer sneeuw !
In Overijssel en Drenthe vroor het rond 22:00 uur circa drie graden en daalt de minimum temperatuur de komende nacht naar -5.
Vanuit het zuidwesten nadert een nieuw neerslagfront, dat vanaf middernacht voor een -mogelijk flinke- nieuwe laag sneeuw kan gaan zorgen.
Gezien de verwachte temperaturen (-2 tot -5 graden de komende zeven dagen) zit er een witte kerst in.
Pas tegen Oudjaarsdag komt de temperatuur overdag iets boven het vriespunt, zo verwacht men.
Fotobron: www.buienradar.nl

Hoezo strenge winter ?
Voor degenen, die dachten, dat we nú een strenge winter hadden: klik eens op de videolink naar het Polygoonjournaalfilmpje hieronder en kijk eens hoe onze voorouders zich, ondanks de oorlogssituatie, in de barre winter van 1942 wisten te redden.
Er lag toen een halve meter sneeuw...
NB: Voor het afspelen is Windows Mediaplayer nodig. Sommige oudere videoplayers kunnen moeite hebben met het afspelen van de video.

Dinsdag 21 december 2010

Emmen: bijna alle wegen één grote ijsbaan - weinig verbetering overdag !
Talloze weggebruikers kwamen er vanmorgen achter, dat nagenoeg alle binnenwegen in de Emmen spekglad waren.
Zelfs automobilisten, die op de Rondweg reden, werden onaangenaam verrast door het spiegelgladde wegdek en dat bij 11 graden vorst.
Vaak te laat, zoals de bestuurder van bedrijfswagen van een ondernemer uit Leek, die rond negen uur na een slippartij hard op z'n kant ging.
Voor zover bekend bleven de inzittenden ongedeerd.
Achteropkomende automobilisten, die schrokken en remden, maakten ook ijzingwekkende schuivers, die gelukkig goed afliepen.
De auto werd overeind gezet en opgehaald door berger Koolen, nadat de linker rijstrook door een wegenwachter en en politieauto was afgezet.
Aan de sporen te zien, was de onfortuinlijke bestelwagenbestuurder niet de enige, die vandaag bij zijn verzekeringsagent moet aankloppen.
Automobilisten, die probeerden op te trekken na een stop voor een verkeerslicht, merkten hoe glad het was, toen de voorwielen doordraaiden en de auto doodleuk op z'n plaats bleef staan.
Vreemd genoeg kwamen we tijdens de rit in Emmen niet één strooiwagen tegen, terwijl de hoofdwegen buiten de stad wel goed te berijden waren.

NASCHRIFT: 's Avonds bleek de Rondweg nog net zo verraderlijk glad als dinsdagmorgen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Emmen: GRIP-1 voor brand in appartement aan de Haar
Om 01:10 uur werd de Emmer brandweer gealarmeerd in verband met brand in een flatwoning op de tweede verdieping aan de Haar in de wijk Emmerhout. Bij aankomst bleek het te gaan om een uitslaande brand.
Omdat men er van uit ging, dat er zich mogelijk vier mensen in de woning bevonden, werd er om 01:36 uur opgeschaald naar GRIP-1 en werd de gehele flat ontruimd.
Uiteindelijk -rond half drie- bleek, dat die bezorgdheid onterecht was en van de bewoners, die in de flat aanwezig waren geweest, er één gewond was geraakt. De gewonde is naar een ziekenhuis vervoerd; de overige bewoners werden in een naastgelegen pand ondergebracht.
Het appartement brandde volledig uit.
De politie stelt dinsdag een onderzoek in.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: één inzittende naar ziekenhuis na kop-staart-aanrijding
In Hoogeveen vond maandagmiddag een kop- staartaanrijding plaats op de kruising Blankenslaan / Willemskade / Hoofdstraat / Brinkstraat .
Er bleek een VW Caddy achterop een Opel Vectra geslipt tijdens het remmen.
De inzittende van de Opel werd met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.
De VW moest worden weggesleept vanwege lekkage van het koelsysteem
Foto: Persfotografie Hoogeveen

Emlichheim: Nederlandse bedrijfsauto brandt uit
Als er gmeld wordt, dat er een brandende auto geblust moet worden en het is 10 graden onder nul , dan pieker je wel even over wat er allemaal mis kan gaan met de brandslangen, de pompen en de gladde bestrating.
Om 17:44 uur kwam er een B2-alarmering binnen bij de Ortsfeuerwehr Emlichheim, waaruit duidelijk werd, dat er op de Mühlenstrasse in Emlichheim een auto in brand stond. Men rukte uit met twee voertuigen en vijftien man.
Bij aankomst bleek de Nederlandse Opel Vivaro bedrijfsauto aan de voorzijde al flink te branden.
De vlammen werden werd met schuim gedoofd, maar de auto was total loss.
Nadat het wrak door een berger was opgehaald, werd de straat gepekeld en kon het verkeer -tegen zessen- weer z'n gang gaan.
Foto's: Andreas Heck - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Maandag 20 december 2010

A37 / Zwinderen: Portugese truck gekanteld: langdurige bergingsoperatie (foto-update)
Een paar uur bij zes graden vorst in open terrein werken is geen pretje, maar toch moest een flink aantal hulpverleners vandaag in die omstandigheden aan de slag op de A37 ter hoogte van Zwinderen.
Daar was een Portugese trekker met koeloplegger vol trays tomaten -onderweg van Portugal naar Denemarken- gekanteld, nadat de wagen rond negen uur na een inhaalpoging slipte en in de rechterberm de sloot in viel.
De twee inzittenden werden door de brandweer uit de cabine bevrijd, waarbij de voorruit opengesneden werd.
De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf; zijn maat, die in de slaapcabine lag te rusten, werd de cabine in geslingerd.
Gelukkig bleef het letsel bij deze Portugees beperkt tot een pijnlijk achterste en een sneetje in een vinger, zo bleek, toen ze na enige tijd van ziekenhuisonderzoek terugkeerden op de "plaats incident".
Inmiddels was het mistig geworden, maar ondanks de wegversmalling kwam het niet tot meer ongevallen.
De berging vergde het uiterste van de hulpverleners, omdat de volgeladen combinatie eerst over z'n dode punt heen geholpen moest worden.
Berger Kraal riep hiervoor de hulp in van collega Wielsma uit Apeldoorn, die de trekker en oplegger met luchtkussens omhoog drukte, waarna het geheel -langzaam maar zeker- weer met de goede kant naar boven geholpen werd door twee zware bergingsauto's .
De lading hoefde dus niet gelost te worden, maar de operatie nam desondanks vele uren -tot ver in de middag- in beslag.
Het verkeer van Hoogeveen richting Duitsland, dat van de linker rijstrook gebruik kon maken, ondervond relatief weinig hinder van de berging, hoewel er korte tijd een file optrad, toen de takelwagens dwars op de rijbaan gezet moesten worden.
Tegen vieren konden de harde werkers hun rammelende magen vullen uit de cateringwagen.

NB: Op sommige sites wordt beweerd, dat de trekker uit Polen (PL) afkomstig was. Dit is onjuist; de wagen kwam uit Portugal (P).
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hollandscheveld: Golf ondersteboven in sloot langs de Trekgatenweg
Aan het eind van de maandagmorgen is een VW Golf met over de kop geslagen op de Trekgatenweg, richting Hollandscheveld.
De auto was in een bocht naar links geslipt, in de linkerberm terechtgekomen en ondersteboven boven de sloot tot stilstand gekomen.
Een passerende automobilist uit Hoogeveen stopte om eerste hulp te verlenen, maar kwam tot de ontdekking, dat de bestuurder zijn voertuig reeds had verlaten.
De politie trof hem ongedeerd aan in zijn ouderlijk huis.
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Zondag 19 december 2010

De Groeve: grote brand verwoest woning aan de Semsstraat

Zondag om 17:10 uur werd alarm geslagen in verband met een brand in een woning aan de Semsstraat in de Groeve, nabij Zuidlaren
Helaas bleek het pand al volleig in brand te staan, toen de brandweer arriveerde.
De bewoners hadden zich tijdig in veiligheid kunnen brengen.
Brandweereenheden uit Zuidlaren, Annen, Assen werden ingezet bij de bestrijding van het pand, dat desondanks volledig in de as gelegd werd.
De door de brand instabiel geworden muren werden met een graafmachine omver gehaald.Erica: ondanks redding toch nog triest einde voor eend
Het was bijna kwart over twaalf, toen de brandweer van Klazienaveen het verzoek kreeg, uit te rukken naar de Verlengde Vaart Zuidzijde in Erica, omdat daar een dier in nood verkeerde.
Bij aankomst bij de Sluis Erica stond de brandweerlieden reeds een medewerkster van de dierenambulance op te wachten.
Het had er alle schijn van, dat één van de eenden, die beneden de sluis op het ijs bivakkeerden, vastgevroren was.
Toen men de dieren naderde, vlogen alle watervogels weg, op één vrouwtjeseend na, die op het ijs bleef zitten.
Maar toen de hulpverleners dichterbij kwamen, kwam ook de achterblijfster in beweging, vluchtte moeizaam het water in en verborg zich onder een loopbrug. Het was duidelijk , dat het dier niet vastgevroren was, maar wel, dat er iets mis mee was.
Met enige moeite wist men de vogel met een schepnet te vangen.
Maar al snel kwam ook gelijk aan het licht, waarom het dier zo moeizaam vooruit kwam: de vogel had twee verbrijzelde poten.
Het letsel bleek bij onderzoek dermate ernstig, dat genezing niet mogelijk was en men helaas genoodzaakt was, het dier in te laten slapen...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Weer: meer sneeuwbuien op komst ? (Foto-update)
De sneeuwval van de afgelopen nacht verraste ons niet: de buien waren tijdig te zien op de buienradar.
Maar of het grote, vreemd gevormde sneeuwfront, dat tegen elf uur zondagmorgen de Belgische grens dreigt te overschreiden, ook het noorden en oosten bereikt, is nog niet goed duidelijk. De voorspellers zien in ieder geval opnieuw sneeuwval in de zuidelijk helft van Nederland.
Foto's (Hardenberg, 18-12-2010): Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: schoorsteenbrand aan de van Galenstraat

De bewoners van een woning aan de Van Galenstraat in Hoogeveen hadden zaterdagavond een rustig avondje bij de open haard gepland.
Het liep anders: de brandweer was nodig om een schoorsteenbrand te bestrijden.
Na het afsluiten van het rookkanaal werd de hoogwerker in de juiste positie geplaatst en kon de schoorsteen worden geveegd.

Foto: Persfotografie Hoogeveen


Zaterdag 18 december 2010

Coevorden: vrouw naar ziekenhuis na aanrijding op de van Heiden Reinesteinlaan
De bestuurder van een Opel wilde vanochtend van de van Rechterenlaan de van Heiden Reinesteinlaan oversteken.
Hij zag daarbij een van rechts komende Daewoo Matiz te laat en kon door het gladde wegdek een aanrijding niet meer voorkomen.
De bestuurster van deze auto is met nekklachten ter controle met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.
De bestuurder van de Opel en de kinderen die als passagiers in de Deawoo zaten, kwamen met de schrik vrij.
De inmiddels aanwezige brandweer hoefde niet in actie te komen.
Foto's: Peter Kramer


Nieuweroord: brand richt zware schade aan in clubhuis van "de Raairuiters"

Het clubhuis van de landelijke rijvereniging De Raairuiters, gelegen aan het eind van het Karkdiekie in Nieuweroord, is zaterdagmorgen zwaar beschadigd door brand.
De brand was begonnen in de buurt van de kachel en was tussen de met isolatiemateriaal opgevulde wanden terecht gekomen.
Bluspogingen van buurtbewoners met brandblussers waren dan ook kansloos.

De brandweer van Hoogeveen zag zich genoodzaakt om de voorgevel te slopen om de brand te kunnen doven.
Het clubhuis was eerder dit jaar geheel verbouwd en afgelopen week was er nieuwe vloerbedekking gelegd.
Het was tevens voor deze avond verhuurd voor een feestje. Een groot deel van de inboedel en het bijgebouw konden worden gered.
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.