Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Februari 2010 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 7 februari 2010

Dedemsvaart: Mercedes door brand zwaar beschadigd
De Dedemsvaartse brandweer rukte zondagavond uit, nadat er om 20:39 uur gealarmeerd was in verband met een brand in een auto.
Ver hoefden de spuitgasten niet te rijden, want het brandende voertuig stond op een parkeerplaats voor café Habana aan de Julianastraat.
De brand, die waarschijnlijk door kortsluiting in het dashboard ontstaan was, was snel onder controle, maar het interieur van de veertien jaar oude Mercedes 210 E300 sedan was zwaar beschadigd door de vlammen, de roet en het bluswater. De auto is dan ook waarschijnlijk total loss.
-
De wagen werd opgehaald door berger Autax.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Genemuiden: binnenbrand in woning aan de Tureluur tijdig opgemerkt door rookmelder
Om 14:54 uur kregen de beide blusgroepen van Genemuiden alarm voor een binnenbrand. Aan de Tureluur zou een brand woeden op de zolderverdieping van een woning.
Gelukkih had de bewoner zijn huis voorzien van rookmelders. Hij werd gewaarschuwd, doordat er één afging en kon daardoor zijn kind tijdig in veiligheid brengen en het alarmnummer bellen.
De brand, die was ontstaan in een wasdroger, had had de kamer, waarin de droger zich bevond, al geheel vol rook gezet.
De aanvalsploeg zag vanaf de trap de verschijnselen van een flash-over.
Door te blussen met pulserende waternevel (afwisselend spuiten en stoppen) werd de temperatuur snel minder en kon overslag naar aangrenzende kamertjes worden voorkomen.
Andere ploegen maakten de lagedruk gereed om eventuele uitslaande vlammen te lijf te gaan.
Hiervan was gelukkig geen sprake en al snel konden deze slangen en verdeelstukken weer worden opgeruimd.
Na een laatste inspectie op het dak met de warmtebeeldcamera werd duidelijk dat al het vuur gedoofd was en konden ook de stralen hoge druk worden opgeruimd.
Nadat de bevelvoerder de dienstdoende man van Salvage had rondgeleid, werd de woning aan de eigenaar overgedragen en keerden de beide Scania's terug naar de kazerne
Foo's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


A37 / Wachtum: peuter overlijdt na ongeval (update)
Een groot aantal hulpverleners spoedde zich even na half twaalf vanmorgen naar de linker rijbaan van de A37 nabij Wachtum in verband met een ernstig verkeersongeval. Volgens de melding zou er een voertuig gekanteld zijn.
Al snel bleek het te gaan om een personenauto, die van knooppunt Holsloot richting Hoogeveen had gereden met als eindbestemming Spijkenisse, maar daar nooit aan zou komen. De auto belandde met alle vier wielen in de middenberm, waarna de bestuurster met een ruk aan het stuur probeerde, de auto weer op het asfalt te krijgen.
Dat mislukte faliekant, omdat de auto -na een haakse bocht- de weg over schoot, dwars door de wildafrastering in de rechter berm reed en enkele meters lager half op z'n kant in de bermsloot tot stilstand kwam.
De weg lag ter plaatse bezaaid met voorwerpen en voedsel uit de auto; in de sloot lag zelfs een half-opgeblazen rubberboot.

De mensen van blusgroep Sleen probeerden de vier inzittenden, waaronder drie kinderen (van 2, 7 en 12 jaar) , zo snel, maar ook zo veilig mogelijk uit het wrak te halen en dat lukte bij de kinderen vrij vlot.
Inmiddels was ook de reservetraumaheli PH-HVB ("Hulp Van Boven") met het Mobiel Medisch Team uit Groningen op de snelweg geland.
Een tweejarig kind was zeer zwaar gewond en werd met spoed naar een ziekenhuis in Zwolle overgebracht, waar het overleed.
Ook de andere drie inzittenden werden, na behandeling ter plaatse, met ambulances naar ziekenhuizen vervoerd.

De bestuurster (22) werd als laatste uit de auto bevrijd.
(Het jongste slachtoffertje was haar zoontje; bij de twee oudste kinderen ging het om zusjes van de bestuurster)
Nog tijdens de reddingswerkzaamheden arriveerde personeel van de afdeling Verkeersongevallen analysen van de Regiopolitie Drenthe, die de sporen vastlegde ter ondersteuning van het proces verbaal.
In verband met de werkzaamhden op de ongevalslokatie werd de snelweg tijdelijk afgezet tussen Holsloot en de afslag Oosterhesselen, hetgeen tot een flinke file leidde.
Maar toen de heli vertrok, kon de linker rijstrook weer in gebruik worden genomen en loste de verstopping langzaam maar zeker op.
Berger De Jong takelde de verfomfaaide personenauto uit de sloot en voerde het wrak van de Daewoo Matiz af.
Opmerkelijk was, dat de airbags van de auto niet af waren gegaan.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Appingedam: auto tegen boom
Op de Stadsweg in Appingedam raakte een automobilist zondagmiddag tegen 14:00 uur gewond, nadat hij met zijn voertuig op de boom reed.
De brandweer van Appingedam hielp de man uit zijn voertuig.
Hij werd gewond per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De auto raakte door het ongeval zwaar beschadigd.
Foto: Tim Bijker - Persbureau Meter


Blijham: cafébezoeker dood na dubbele aanrijding
De emoties liepen bij het café aan de Hoofdweg in het Groningse plaatsje Blijham liepen zaterdagavond hoog op, toen een bezoeker, een
26-jarige man uit Winschoten, voor het café werd doodgereden.
De man liep de weg op, maar zag daarbij zag een auto over het hoofd. Hoewel die hem slechts met de koplamp raakte, viel de jongeman op de andere rijbaan. Hij kon zich niet snel genoeg in veiligheid brengen en werd overreden door een een tweede auto. De man overleed ter plaatse.
Personeel van de afdeling Verkeersongevallenanalyse heeft de sporen van het ongeval vastgelegd.
De weg is bijna drie uur afgesloten geweest.
De automobilisten waren door het ongeval erg aangeslagen. De politie heeft slachtofferhulp ingeschakeld.
Foto: Chris van de Molen - Persbureau Meter


Zaterdag 6 februari 2010

KILROY: NIEUW DAGRECORD !
De reeks spannande gebeurtenissen zorgden er vrijdag voor, dat Kilroy.nl door een zeer groot aantal nieuwsgierige surfers bezocht werd.
Het oude record van begin januari werd hierdoor gebroken: gisteren bekeken 59.641 unieke bezoekers het laatste hulpverleningsnieuws !

Voor nieuwe sponsors nog even dit: u kunt nog tot 8 februari profiteren van de tarieven van 2009; daarna worden ze aangepast aan de sterk gestegen bezoekersaantallen van het afgelopen jaar. Mail ons dus met uw bedrijfsgegevens (vermeld uw KvK-nr !) voor meer informatie.

Vriezenveen: forse schade, maar geen brand bij verkeersongeval Westeinde
Vrijdag om 22.15 uur kwam er bij brandweer Vriezenveen een melding binnen over een autobrand op het Westeinde ter hoogte van huisnummer 157. Het bleek bij aankomst echter te gaan om een verkeersongeval, waarbij twee auto´s waren betrokken.
Het bleek, dat de bestuurder van een Audi A6 bij het nemen van de bocht een BMW 3-serie had geraakt, nadat de bestuurder de macht over het stuur had verloren. De BMW was om zijn as gedraaid en had flinke schade aan de voorkant.
De Audi kwam op de kop tot stilstand, vlak voor een winkelpand van Scheer & Foppen
De bestuurders kwamen er zonder verwondingen vanaf, maar de veroorzaker (een 47-jarige man uit Hengelo) bleek onder invloed van alcohol (0,9 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Berger Wolves liet de Audi weer op z'n wielen landen en nam de wagen op de bergingswagen mee naar zijn eindbestemming.
Naast de geparkeerde auto liepen ook straatmeubilair en een fietsenstalling schade op.
Foto's: Wim Meijerink en Alwin Winkel


A28: geen gewonden bij schuiver
Vrijdagvanavond is een Duitse automobilist met zijn auto te water geraakt langs de A28 tussen De Lichtmis en Staphorst
Bij de brandweer van Hasselt en Nieuwleusen kwam om zes minuten voor acht de melding binnen: "ongeval letsel".
Binnen een minuut klonk opnieuw de alarmontvanger en werden de waterongevallenvoertuigen van Zwolle en Hasselt ook opgeroepen.
Personeel van de KLPD was snel ter plaatse en kon al snel melden, dat de onfortuinlijke bestuurder inmiddels al op het droge stond.
Voor de opgeroepen brandweereenheden was er dus niets te doen.
De automobilist had de macht over het stuur verloren en de auto botste tegen de linker vangrail.
Na de heftige stuurbeweging, die de man daarop maakte, schoot de auto dwars de weg over en kwam in de brede bermsloot tot stilstand.
Berger Hooikammer takelde de Opel uit de sloot. Na een uur kon het verkeer weer op normale snelheid over de snelweg.
-
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Vrijdag 5 februari 2010

N36 / Westerhaar: veel schade na drievoudige aanrijding
Rond vier uur vanmiddag ontstond er op de N36 als gevolg van een drievoudige aanrijding flinke schade aan vier auto's .
De bestuurder van een rode Seat Inca, een kleine bedrijfsauto, die richting Almelo reed, raakte ten gevolge van een blackout op de verkeerde weghelft en zijn auto raakte daarbij drie hem tegemoet komende auto's.
Van de eerste -een grijze BMW 535 - werd alleen een zijspiegel vernield, bij de tweede -een zwarte BMW 525- ontstand wat schade aan de linker zijkant, maar de derde auto, een zwarte VW Passat, werd hard in de flank geraakt. De auto vloog de berm in en raakte met de achterzijde wat boompjes. Na controle in de ambulance bleek, dat de bestuurder niets mankeerde.
De bestuurder van de Seat werd in de ambulance onderzocht, maar hoefde ook niet mee.
Omdat de Seat-bestuurder een militair is, werd de afhandeling van het proces verbaal overgelaten aan de Koninklijke Marechaussee.
Wel stelde VOA-personeel van de Regiopolitie IJsselland een onderzoek in naar de toedracht en omstandigheden van de aanrijding.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hoogeveen: grote brand in pand aan de Hoofdstraat
Op een zolderverdieping boven kledingzaak "Skooter", ongeveer in het midden van de Hoofdstraat, brak vanmiddag tegen half twee brand uit.
Al voordat de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen uit het dak en werd het sein "middelbrand" gegeven, korte tijd daarop "grote brand".
Brandweer eenheden uit o.a. Zuidwolde, Ruinen en Assen assisteerden daarop hun Hoogeveense collega's.
Het kostte de nodige moeite de vlammen, die vooral op de zolderverdieping leken te woeden, te bedwingen.
Om het nieuwsgierige publiek op veilige afstand en uit de bijtende wittige rook, die in de Hoofdstraat neersloeg, te houden, spande men op ruime afstand linten, hoewel een aantal kooplustigen toch probeerde, winkels in het afgezette gebied te bereiken.

Erica: Connexxionbusje vol schoolkinderen van viaduct op snelweg A37: acht gewonden
Bij een ernstig ongeval op de snelweg A37 zijn vanmorgen rond acht uur acht gewonden gevallen, waarvan één zeer ernstig.
Een Connxxion-busje met daarin zeven schoolkinderen reed over de Ericasestraat van Erica naar Emmen, maar raakte vlak voor het viaduct over de A37 in een slip, vloog naar links, ramde dwars door de brugleuning , viel van het plaatselijk meters hoge talud en kwam op zijn kant dwars over de snelweg tot stilstand. Eén van de inzittenden, naar verluidt een meisje, vloog dwars door de voorruit en raakte hierdoor ernstig gewond.
De overige inzittenden, waaronder de bestuurder, liepen lichtere verwondingen op. Vijf van hen zijn naar ziekenhuizen overgebracht.
Het verkeer op de snelweg richting Duitsland kwam onmiddellijk tot stilstand en al snel vormde zich een file tot aan de afslag Schoonebeek. Daar zette de politie de A37 af en leidde het verkeer om.
Nadat de gewonden afgehaald waren, begon personeel van de VOA aan het onderzoek; ook op de Ericasestraat (onderstaande foto's).
De voertuigen, waaronder tientallen vrachtwagens, die tot dan toe in de kilometers lange file hadden gestaan, konden na verloop van tijd stapvoets langs de plaats van het ongeval rijden. Berger De Jong haalde het wrak van het personenbusje op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Vier ongevallen door gladheid ten westen van Hardenberg (Update)
Vanmorgen rond half acht werd de hulp van brandweer, ambulance en politie gevraagd bij een ongeval op de spekgladde Hardenbergerweg bij Brucht.
De politieman, die als eerste arriveerde, deed een verontrustende ontdekking: in de auto, die ondersteboven in een sloot langs de weg lag, een hoofd. De wetsdienaar vreesde, dat er een bewusteloos slachtoffer in de auto lag.
Tot zijn opluchting bleek het te gaan om de plastic hoofd, dat door de bestuurster -een kapster- gebruikt werd voor demonstratie van kapsels.
De vrouw had de crash zonder letsel overleefd, maar een flink deel van haar spullen lag in de sloot en haar auto was total loss.
-
Inmiddels kwam er nog een melding: even verderop aan de Hardenbergerweg -eveneens in Brucht- lag er nog een auto in de sloot.
Ook de bestuurster van deze auto bleef ongedeerd, maar de auto liep zware schade op. 
Ook hier stopte een automobilist met de mededeling, dat er in Mariënberg eveneens een auto van de weg geraakt was, niet ver van de N36.
Deze auto had een boompje geraakt en lag nu op z'n kop op het fietspad.
De bestuurder bleek ongedeerd; de schade aan de auto was aanzienlijk.
Daarmee was de crash-koek nog niet op: al snel volgde het bericht, dat er op de Broekdijk in Bruchterveld ook een auto ondersteboven in een sloot was beland ten gevolge van gladheid. Deze bestuurder bleef eveneens vrij van lichamelijke ongemakken.
Alle auto's werden opgehaald door berger Autax
In Punthorst gleed een brommobiel van de Oostelijke Parallelweg en kwam ondersteboven in een bermsloot tot stilstand.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 4 februari 2010

Zuidwolde: interieur personenauto uitgebrand
Donderdagavond rond uur vloog op de Lubbingerweg in Zuidwolde een veertien jaar oude Opel Vectra in brand.
Hoewel de brandweer er snel bij was, ging het hele interieur verloren. De brand is waarschijnlijk ontstaan door een mankement.
De auto moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept.
Foto: Persbureau Meter


Groningen: dode bij brand in studentenpand in winkelstraat binnenstad
Donderdagochtend heeft een felle brand in een studentenpand aan de Oude Ebbingestraat Groningen-Stad het leven gekost aan een vrouw.
De brandweer vond haar lichaam rond het middaguur in het uitgebrande pand.
Er werd een vrouw van 19 jaar vermist, die te gast was in het pand. Er wordt vanuit gegaan dat het stoffelijk overschot dat van deze vrouw is.
De studente was lid van studentenvereniging Vindicat, die ook eigenaar is van het pand.
Burgemeester Rhewinkel wil laten onderzoeken, of alle vergunningen voor het pand aanwezig waren en wanneer het pand voor het laatst is gecontroleerd op brandveiligheid.
 
Brandweereenheden van het Groninger korps konden door de grote hitte en de vuurhaarden pas aan het einde van de ochtend beginnen met doorzoeken van het pand. Er waren sterke aanwijzingen dat een jonge vrouw als gast in het pand aanwezig was op het moment, dat de brand ontstond. Zij was vermist. 
In het door brand getroffen pand woonden zeven studenten, waarvan er zes aanwezig waren, toen de brand uitbrak. Twee van hen zijn met verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis; de rest bleef ongedeerd.
De zevende bewoner verbleef elders en kon door de politie worden getraceerd.
Enkele bewoners van het pand en van aangrenzende woningen zijn opgevangen in het gebouw van OCSW aan de Eendrachtskade.
Voor alle betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld.
De brand werd donderdagochtend om 07.23 uur gemeld. Na aankomst heeft de brandweer onmiddellijk ingezet op de redding van de bewoners. Brandweermensen hebben de twee gewonde bewoners uit het gebouw gehaald.
In verband met de hevigheid van de brand en onduidelijkheid over het aantal nog aanwezige mensen, is direct opgeschaald naar een 'grote brand'. De brandweerkorpsen van Haren en Bedum hebben de Groninger collega’s geassisteerd.
Bij de brandbestrijding zijn onder meer vier tankautospuiten, een hoogwerker en een autoladder ingezet.
De schade aan het studentenhuis na de uitslaande brand is enorm. Een deel van de bovenverdieping werd compleet verwoest.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De Technische Recherche is een uitgebreid onderzoek gestart
Foto: Persbureau Meter


Steendam: zoekactie naar vermiste vrouw levert niets op
Een zoekactie met onder meer speurhonden en sonarapparatuur in het Afwateringskanaal in Steendam leverde vandaag nog niets op.
De politie was op deze plek geattentdeerd, omdat er gezien zou zijn, dat een onbekend persoon bij het water heeft gestaan en mogelijk hier iets in had gegooid.
Zoals bekend wordt er sinds begin januari een 36 jarige Marokaanse vrouw uit Siddeburen vermist.
Haar echtgenoot is door de politie aangehouden en wordt nog steeds verhoord.
Er zijn volgens de politie nog onvoldoende aanknopingspunten; daarom wordt het onderzoek voortgezet.
Ook heeft de politie nog geen enkel idee, wat er met de vrouw is gebeurd sinds haar verdwijning.
De woning van het echtpaar is ook al door de NFI onderzocht op sporen. Het onderzoek wordt door de politie voortgezet.
Ook het TROS-programma "Vermist" heeft onlangs aandacht aan deze zaak besteed.
Vreemd in deze zaak is, dat pas na acht dagen de vrouw als vermist werd opgegeven.
Foto: Persbureau Meter


Mantinge: auto tegen boom: bestuurster gewond
De bestuurster van een Peugeot Partner bedrijfswagen werd vanmorgen onaangenaam verrast door gladheid, toen ze voor de kruising van de Mantingerdijk en de J B Kanweg in Mantinge remde en haar auto doorgleed tegen een boom.
De vrouw is met letsel naar een ziekenhuis overgebracht. Haar auto is onherstelbaar beschadigd.
Hoewel de temperaturen bovenm het vriespunt gestegen zijn, is het nog allesbehalve veilig op de weg; met name de secundaire wegen.
Er ligt vaak nog sneeuw op de weg -vooral op de secundaire wegen!- en vanmorgen was het op diverse plaatsen in Midden-Drenthe mistig.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Gieten: automobiliste naar ziekenhuis na ongeval op verkeersknooppunt
Aan de N33 voor het bekende verkeersplein Gieten vond woensdagavond een kop-staartbotsing plaats
Een automobilist, die uit de richting Assen aan kwam rijden, kon niet tijdig meer remmen en raakte de voor hem stilstaande auto met daarin twee inzittenden, waarvan de vrouw ter observatie werd meegenomen naar het ziekenhuis
Zij klaagde over pijn in haar nek.
De brandweerploeg van de post Gieten reinigde het vervuilde wegdek..
-
Foto's: Herman van Oost

Noviteiten op de het VEC

Gedeputeerde Piet Adema heeft onlangs bij het Verkeers Educatie Centrum in Drachten de eerste ambulance van Nederland, die op groen aardgas rijdt, officieel in gebruik genomen.
Het voertuig maakt deel uit van het wagenpark van Kijlstra Ambulancegroep, de grootste aanbieder van ambulancezorg in Friesland.
Adema wil Frysland een "CO2-neutrale provincie" maken en het gebruik van aardgas stimuleren.
Ook nam Kijlstra een hybride 'rapid responder' hulpverleningsauto in gebruik, die op elektriciteit en op benzine kan rijden: een unicum in deze branche.
De rapid responder is bemand met een ervaren ambulanceverpleegkundige en uitgerust met alle benodigde apparatuur om acute spoed-eisende hulp te verlenen. Er worden geen patiënten in vervoerd, maar je kunt er wel snel mee op een alarmering reageren.''

Tijdens de bijeenkomst werd ook -in samenwerking met het VEC- het startsein gegeven voor het Ambulance Educatie Centrum.
Hier krijgt gekwalificeerd ambulancepersoneel twee keer in de week na- en bijscholing.
Het gaat daarbij niet alleen om voertuigbeheersing, maar bijvoorbeeld ook om zaken als (kinder)reanimatie en het omgaan met agressie


Woensdag 3 februari 2010
Zwolle: brand verwoest woonschepen
Om 20:15 uur werd gemeld, dat er een binnenbrand woedde in woonschip "Marieke" aan het Almelose Pad in Zwolle.
Voordat de Zwolse brandweer op deze afgelegen plek arriveerde, sloegen de vlammen echter al over naar een naast de Marieke gelegen woonboot, waardoor beide schepen verloren gingen. Foto: Persbureau Meter

Langelo: terreinwagen botst tegen boom aan de Hoofdweg
Woensdag om 19:40 uur werd de brandweer van Norg gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Langeloerweg in Norg.
Onderweg werd duidelijk, dat het zou gaan om de Hoofdweg in Langelo, even verderop, waar een Ssangyong Rexton van de weg geraakt en daarna op een boom was gebotst.
De bestuurder van de wagen, een man uit Norg, was inmiddels uit het voertuig, maar zijn zus zat nog achterin.
De brandweer heeft de wagen rondom met blokken en hefkussens gestabiliseerd, waarna de vrouw via het portier op een brancard kon worden gelegd. Ze is met enkele verwondingen overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.
De wagen kon als verloren worden beschouwd en is afgesleept door berger Dorenbos.
-
Foto's: Remko Nieboer (www.brandweernorg.nl)


Hardenberg: tractor breekt in tweeën en vliegt in brand na aanrijding
Woensdagmiddag rond drie uur vond er voor het politiebureau in Hardenberg een fikse aanrijding plaats.
Volgens getuigen haalde een VW Passat, die over de Europaweg in de richting van het centrum reed, even voor de kruising met het Molenplein enkele auto's in, net toen de bestuurder van een ervoor rijdende tractor linksaf wilde slaan naar het Molenplein.
Er volgde een harde confrontatie tussen de personenauto en het landbouwvoertuig, waarbij laatstgenoemde in tweeën brak en in brand vloog. Aangezien de brandweerkazerne zich op een steenworp afstand bevindt, konden de spuitgasten de vlammen snel bedwingen, waarbij onder andere schuim werd ingezet.
De personenauto raakte aan de rechter voorzijde flink beschadigd, waarbij de rechter voorwielophanging afbrak.
De International tractor brak vlak voor de cabine nagenoeg in tweeën, waarna o.a. gasolie en hydrauliekolie weglekte en in de riolering dreigden te stromen. De brandweer dekte daarom de afvoerputten af met aarde en plastic.
Wonder boven wonder bleven de bestuurders ongedeerd. Ze konden in het politiebureau van de schrik bekomen en een verklaring afleggen.
Het bergen van de tractor was niet eenvouding, maar lukte, doordat berger Autax twee auto's inzette.
De Volkswagen werd weggesleept, nadat het wegdek op de kruising met een speciale aanhangwagen van olie en andere ongerechtigheden was ontdaan. Hierna kon de Europaweg, die twee uur lang door stadswachten was afgesloten, weer opengesteld worden.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Hoogersmilde / N381: twee ernstig gewonden na schuiver
Een ernstige aanrijding woensdagochtend op de Twee Provinciënweg ( N381) ter hoogte van Hoogersmilde.
Daar raakten een man en een vrouw ernstig gewond, nadat ze frontaal waren aangereden door een busje.
De chauffeur van het busje raakte niet gewond.
Het ongeval ontstond, toen de bestuurder van het busje, dat uit de richting van Smilde kwam, de afrit wilde nemen, maar vermoedelijk schrok van de sneeuw op deze afrit. Toen hij remde, slipte de auto op het gladde wegdek en schoot toen de verkeerde weghelft op.
De automobilist, die uit de richting van Drachten, kwam kon het busje niet meer ontwijken: de voertuigen raakten elkaar frontaal.
De man en de vrouw uit de personenauto, die na de crash boven een sloot hing, moesten door de brandweer bevrijd worden.
Ze werden met ernstig letsel naar een ziekenhuis overgebracht.
Foto: Persbureau Meter

Emmen: ramkraak geldautomaat Rabobank mislukt
In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03.40 uur is geprobeerd een betaalautomaat aan de Peyserhof leeg te roven.
Met een personenauto ramden de daders de gevel, waarin de automaat zich bevindt. De auto bleef achter.
Hoewel er woensdagmorgen nog geen aangifte was gedaan, vermoedt de politie dat de auto gestolen is.
Getuigen, die het lawaai hoorden, zagen mensen wegrennen. Er werd niets buit gemaakt, maar de schade aan het gebouw is aanzienlijk.
Foto: Persbureau Meter


Erm: opnieuw brand op Ermerstrand
Café De Lokeend aan de Steenbakkersweg op het terrein van recreatiepark het Ermerstrand is vannacht door een uitslaande brand verwoest.
Volgens de brandweer levert het hierbij vrijgekomen dit geen risico op voor omwonenden.
De brand werd rond 3.00 uur ontdekt door een buurtbewoonster, die wakker was geworden van het geluid van ontploffende gasflessen.
Er raakte niemand gewond. De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.
Foto: Persbureau Meter


A37 / Geesbrug: uitgebrande koeloplegger vol Granny Smiths
Vanmorgen kreeg berger Kraal opdracht, een koeloplegger van parkeerplaats Groote Veldblokken aan de A37 op te halen.
Er was alleen een bijkomend probleem: de oplegger was in Frankrijk in brand gevlogen, provisorisch rijdbaar gemaakt met behulp van span-banden en vervolgens naar Nederland gereden, waar de reis bij Geesbrug eindigde, doordat de oplegger het definitief begaf.
De chauffeur was inmiddels met de noorderzon vertrokken.
De brand, die waarschijnlijk ontstaan was door oververhitting van de remmen van de achterwielen, richtte grote schade aan; ook aan de lading.
De oplegger was geladen met vijftien pallets met Franse Granny Smith appels, bestemd voor Sint Petersburg in Rusland en moest eerst handmatig gelost worden. Een flinke klus, temeer, daar de appels door de hitte van de brand zwaar aangetast waren en in afvalcontainers van de firma van Gansewinkel ter vernietiging moesten worden afgevoerd.
Het kostte nogal wat tijd en -ondanks de kou- flink wat zweetdruppels, voordat de oplegger uiteindelijk weggesleept kon worden.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Hollandscheveld: automobiliste slipt tegen boom
Een automobiliste is vanmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Riegshoogtendijk bij Hollandscheveld.
De vrouw had net haar kindje naar school gebracht en reed achter een auto in de richting van Slagharen. De voor haar rijdende auto stopte, waarop de automobiliste abrupt remde en haar auto naar links slipte en met de linker zijkant tegen een dikke eik klapte.
-

Voorbijgangers gaven door, dat er een "dikke" aanrijding was gebeurd, waarop twee ambulances, twee politieauto's en de Hoogeveense brandweer uitrukten. Toen de politiemensen de plaats van het ongeval passeerden, scheen dat niet de plaats des onheils te zijn, omdat er op het eerste gezicht niets aan de hand leek te zijn. De auto, die op het fietspad stond, vertoonde aan de rechterzijde namelijk geen schade en de inzittende stond naast haar voertuig, samen met twee voorbijgangers.
De surveillanceauto's reden daarom door in zuidelijke richting, op zoek naar de "dikke klapper", maar keerden al na korte tijd om en stopten op de plaats van het ongeval. Daar was inmiddels ook medische hulp voor de gewonde gearriveerd.
De brandweer kon retour kazerne, omdat hun hulp niet nodig bleek.
De vrouw werd door ambulancepersoneel vanwege mogelijk hoofd- en nekletsel op een wervelplank gefixeerd en in de ziekenauto verder onderzocht.

Haar auto werd opgehaald door berger Kraal, die die ochtend nog vaker in actie zou komen...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Kolham: woonboerderij door brand verwoest
Aan de Hoofdweg in Kolham (Gr) is dinsdagavond een woonboerderij verwoest, nadat er tegen kwart over tien brand uitgebroken was.
Een moeder en haar twee kinderen konden de hoeve ongedeerd verlaten; de vader van het gezin was niet thuis.
Het woongedeelte van de hoeve ging geheel in vlammen op, evenals de er achter staande schuur.
Het nabluswerk duurde tot in de nachtelijke uren.
De vooroorlogse hoeve ging geheel verloren. Vermoed wordt, dat het vuur op de bovenverdieping is ontstaan.
Foto: Persbureau Meter

Stieltjeskanaal: bewoner dooft schoorsteenbrand
Dinsdagavond tegen tienen werd alarm geslagen voor de brandweer van Schoonebeek en Coevorden: er woedde een schoorsteenbrand in een woning aan het Stieltjeskanaal in het gelijknamige gehucht.
De bewoner had gelukkig de tegenwoordigheid van geest, de smoorklep direct te sluiten en voorkwam daarmee erger.
De tankautospuit van Coevorden kon daarom retour kazerne, maar de hoogwerker werd gebruikt om het rookkanaal te controleren en te vegen.
-
Foto's: Herman van Oost


Dinsdag 2 februari 2010

Hardenberg: volgende sneeuwbui, volgende ongeval
Ook de sneeuwbui, die halverwege de dinsdagavond over de regio trok, zorgde voor de nodige schade.
Zo kwam een 62-jarige bestuurder van een Toyota Yaris in de problemen in de scherpe bocht in 't Holt; daar, waar de weg haaks van de Vechtdijk af buigt. De auto slipte en kwam ondersteboven in een diepe sloot terecht .
De bestuurder werd door voorbijgangers uit zijn zwaar beschadigde auto geholpen.
Berger Autax takelde de Toyota uit het water en bracht de wagen naar z'n depot in Ommen.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Goor: vrachtwagen met vastgelopen remmen
Een truck met oplegger strandde vandaag rond kwart over elf op de Grotestraat in het centrum van Goor ten gevolge van oververhitte remmen.
De chauffeur koelde het remsysteem met twee emmers water, zodat de brandweer alleen de temperatuur hoefde te checken met een warmtebeeldcamera.


Bergentheim: eind aan het ijsplezier!
De afgelopen weken hebben tallozen veel plezier beleefd aan de laag ijs, die het Overijssels Kanaal Almelo De Haandrik bedekte.
Daaraan kwam vandaag abrupt een eind; niet, omdat de weergoden de thermostaat hoger hadden gezet, maar omdat ijsbreker Spitsbergen van Mammoet BV het 15 cm dikke ijs in hapklare schotsen omzette. Dit gebeurde in opdracht van de Provincies Drenthe en Overijssel.
De vaarweg moest weer open, omdat de aanvoer van grondstoffen van en naar Hardenberg weer op gang moet komen.
Dat lag namelijk al vijf weken stil.
Het spektakel lokte nogal wat fotografen naar de waterkant en er werden ongetwijfeld dan ook talloze indrukwekkende beelden geschoten.
De plaatselijke jeugd was er kennelijk minder van gecharmeerd, dat de ijsbreker hun winterse vertier onmogelijk maakte en liet dat luidkeels horen. Hun protest werd kracht bijgezet met sneeuwballen, maar die troffen geen doel: het schip voer aan de overzijde van het kanaal.
Vanaf vandaag kan het goederenverkeer te water weer van de waterweg gebruik maken.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Maandag 1 februari 2010

Januari opnieuw record aantal bezoekers KILROY !
Hoewel januari -en met name de eerste dagen van die maand- doorgaans sowieso al goed is voor zeer hoge "kijkcijfers", keken de de eerste maand van 2010 wel bijzonder veel mensen op kilroy.nl. (www.kilroynews.net)
Vergeleken met december 2008 -de eerste maand, waarin de site door meer dan een miljoen unieke bezoekers werd bekeken- steeg het aantal bezoekers met bijna 40 procent. Hierdoor telt deze regionale hv-nieuwssite in januari 2010 al ruim 45.000 unieke bezoekers per dag !


Genemuiden: hoogbejaard echtpaar omgekomen bij verkeersongeval
Maandagmiddag kwamen bij een frontale botsing op de Kamperdijk een 96-jarige vrouw en een 97-jarige man uit Genemuiden om het leven.
Het echtpaar reed in een brommobiel over de Kamperdijk vanaf de rotonde naar het centrum van Genemuiden.
In tegenovergestelde richting kwam een Renault Clio personenauto aangereden.
Door nog onduidelijke oorzaak ontstond er tussen deze voertuigen een frontale aanrijding, waarbij de inzittenden van de brommobiel om het leven kwamen.
De 56-jarige bestuurster van de personenauto, eveneens inwoner van Genemuiden, raakte licht gewond.
Naar de toedracht van het ongeval wordt onderzoek gedaan.
De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Heeft u informatie, dan kunt u contact opnemen met de politie in Hasselt via het 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen via het telefoonnummer 0800-7000.
Foto: Persbureau Meter

Ommerschans: bijna-frontale aanrijding op spekgladde Balkerweg
De blusploeg van Balkbrug kreeg zondagavond om 23:22 uur opdracht, om met gezwinde spoed naar de Balkerweg te rijden, waar ter hoogte van huisnummer 82 een "ongeval letsel" voorgevallen zou zijn.
Bij aankomst bleek de beruchte S-bocht in Ommerschans spekglad te zijn, hetgeen twee automobilisten duur was komen te staan, zij het, dat dat alleen in materiële zin was.
Voor zover bekend was een automobilist, die in een rode Opel Corsa richting Ommen reed, in het begin van de bocht geslipt en tegen een hem tegemoet komende auto gebotst. Beide auto's liepen zware schade op; de bestuurster van de aangereden VW Passat liep -naar verluidt- geen ernstig letsel op. Voor de brandweer was er dan ook niet al te veel te doen.
De beschadigde personenauto's werden op gehaald door berger Autax, die ook de wrakstukken opruimde.
Tegen 00:30 uur was de weg weer vrij voor het verkeer.
-
Pas op voor overstekend wild
Tegelijkertijd werd bekend, dat er op de Meppelweg een ree door een bedrijfswagen van een beveiligingsbedrijf was aangereden.
De bestuurder reed in de richting van Balkbrug, toen hij op circa een kilometer voor de bebouwde kom geconfronteerd werd met een kudde reeën, die de weg overstak. Eén van de dieren klapte tegen de voorzijde van de auto en overleed vrijwel direkt.
Aangezien de voorzijde van de auto en met name het koelsysteem beschadigd was geraakt, kon berger Autax opnieuw aan de slag.

Met name in deze sneeuwrijke periode is er voor wild weinig voedsel voorhanden en gaan veel dieren zwerven.
Weggebruikers kunnen -met name bij duisternis op afgelegen wegen- onaangenaam door overstekend wild verrast worden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.