Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Januari 2010 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 17 januari 2010

Sappemeer: twee gewonden door verkeersongeval
Een man en een vrouw zijn zondagavond rond 22:40 uur gewond naar het ziekenhuis overgebracht na een ernstig ongeval.
De auto, waar ze in zaten, raakte van de snelweg A7, schoot van het talud en kwam op de zijkant in het bouwland aan de parallelweg (Rijksweg Oost) tot stilstand. De brandweer, ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team bevrijdden de inzittenden uit de wagen.
De twee werden overgebracht naar het UMC Groningen.
Doordat de auto op een recht stuk weg uit koers raakte, zou gladheid een oorzaak kunnen zijn.
Personeel van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie legde ter plaatse de sporen van het ongeval vast.
Foto: Persbureau Meter

Vlagtwedde: auto schiet door brugleuning ten gevolge van gladheid
Een auto schoot zondagavond door over het gladde wegdek van de Wilmerskamp, toen de bestuurster op de Spetsebrugweg de brug over wilde oprijden. De auto reed door de brugleuning en bleef op de walkant hangen.
De vrouw kon de auto ongedeerd verlaten.
Wel hadden omstanders de auto met een touw vastgezet aan een paal, zodat werd voorkomen, dat de wagen het kanaal in kon vallen.
Berger Keizer heeft vervolgens de auto geborgen. Zowel de brug als de auto raakten door de crash zwaar beschadigd.
-
Foto: Hendrik Buzeman - Persbureau Meter


Hengelo: auto in brand bij Expo Center
Vanmorgen heeft de brandweer van Hengelo rond 11:45 uur een autobrand geblust op een parkeerplaats aan de Wegtersweg in Hengelo.
De brand is begonnen aan de voorzijde van de Opel Tigra.
De eigenaar bezocht op dat moment een beurs in het Expo Center.
De Hengelose brandweer had de brand na een kleine tien minuten onder controle. De auto is total loss.
-
Foto's: Martin Bakker - 112 Hof van Twente


Beilen: politie zoekt getuigen van aanrijding kind

Zaterdagmorgen rond 10.15 uur is aan achtjarig jongetje op de Reigerlaan aangereden door een grote zwarte auto, die geslipt was.
De auto vloog de bocht uit en raakte het jongetje, dat aan de kant stond. Het kind hield er een schaafplek op zijn been aan over; vermoedelijk van één van de autobanden. De bestuurder reed door.
Uit de omschrijving van de auto is op te maken, dat het zou gaan om een zwarte jeep of pick-up met vier grote zwarte lampen op het dak.
De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding.
Heeft u relevante informatie, neem dan contact met de politie in Beilen via 0900 8844.Zaterdag 16 januari 2010

Tiendeveen: auto tegen boom aan de Hoogeveenseweg
Rond kwart over zeven zaterdagavond is een Opel Corsa aan beide zijden zwaar beschadigd geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Hoogeveenseweg bij Tiendeveen. Door nog onbekende oorzaak is het voertuig links in de berm beland, waar de rit door bomen gestuit werd.
Voor zover bekend liep de bestuurster licht letsel op. De auto was total loss.
-


Coevorder brandweerduikers gaan onder het ijs
De brandweerduikers van het korps Coevorden namen vrijdag- en zaterdagmorgen de winterse omstandigheden te baat om hun vaardigheden aangaande het ijsduiken weer eens flink aan te scherpen.
Dat gebeurde o.a. bij de Huttenheugte in Dalen, waar met een kettingzaag een gat in het ijs gezaagd werd.
De oefenervaring kan in noodgevallen goed van pas komen.


Vrijdag 15 januari 2010

Nieuweroord: veroorzaker ernstig ongeval rijdt door (update video)
Op de Coevorderstraatweg is bij de afslag Jan Knegtweg een ernstig ongeluk gebeurd, waarbij een bromfietser en zijn passagier ernstig gewond zijn geraakt.
De bestuurder van een bestelbus reed richting Geesbrug en sloeg linksaf de Jan Knegtweg op, zonder voorrang te verlenen aan een hem tege-moet komende bromfietser, die in volle vaart tegen de rechterzijkant van de bestelbus reed.
De bestuurder van de bus reed door en liet de zwaar gewonde slachtoffers -de bromfietser (17) en zijn passagier (17)- hulpeloos achter.

De politie is op zoek naar de bestuurder van de (vermoedelijk een groene Peugeot Partner) bestelauto, die grote schade aan de rechterkant heeft opgelopen, die wegreed over de Jan Knegtweg in de richting van richting Nieuweroord.
De afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft de zaak in onderzoek.
Informatie kunt u doorgeven aan de politie via het telefoonnummer 0900 8844.
Eventueel anoniem via het nummer van Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000.


Hollandscheveld: letsel bij crash tegen boom op de Meerboomweg-Zuid
Een toevallige voorbijganger ontdekte vanmorgen rond 08:45 uur een Opel Corsa Swing, die op de Meerboomweg Zuid tegen een boom was gereden. Hij alarmeerde de hulpverleningsdiensten, omdat de bestuurster nog in het voertuig zat.
De meldkamer stuurde politie-, ambulance- en brandweerpersoneel naar de plaats des onheils, die op niet ver van de A37 lag.
De mannen van de brandweerpost Zwinderen hielpen het slachtoffer vlot uit de auto, waarna de vrouw op de brancard gefixeerd werd tegen bijkomend letsel aan nek en rug.
Nadat ze in de ambulance was behandeld, bracht de ziekenauto de vrouw naar het ziekenhuis in Hoogeveen, waar ze verder onderzocht zal worden.
Berger Kraal ontfermde zich over de niet al te zwaar beschadigde Corsa, die desondanks -gezien de leeftijd: bouwjaar 1993- hoogst waarschijnlijk economisch total loss verklaard zal worden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 14 januari 2010

Holsloot: afrit N34 urenlang afgesloten vanwege bergingsoperatie
Donderdagmorgen rond 05:45 uur is een met houtzaagselbriketten en stalen onderdelen geladen trekker met oplegger van een bedrijf uit Vriezenveen op de zuidoostelijke afrit van de N34 naar de A37 links naast de weg beland en van het talud gekanteld.
Hoewel de bestuurder niet harder dan 60 km/uur reed, bleek de plaatselijke gladheid teveel van het goede en slipte de combinatie de berm in, waar hij in wegzakte en langzaam kantelde.
De chauffeur, die onderweg was naar Hamburg, bleef ongedeerd en wist via het dakluik (van 30x50 cm!) uit de cabine te komen.
Na de ochtendspits werd de afrit van Coevorden naar Klazienaveen / Duitsland afgesloten om de berging te vergemakkelijken.
Rond tien uur werd begonnen met het lossen van de anderhalf duizend tien kilo zware pakken houtbriketten, hetgeen met de hand moest gebeuren. Vervolgens moest de goed vastgesjorde lading stalen onderdelen (o.a. reserve-onderdelen voor heftrucks en materiaal voor roltrappen) met de nodige omzichtigheid uit de oplegger gehaald worden.
Het verkeer, dat vanaf Coevorden richting Duitsland reed, werd daarom na de ochtendspits omgeleid via de A37-afrit Hoogeveen.
Voor weggebruikers met andere bestemmingen leverde de situatie op het knooppunt geen enkele hinder op, hoewel een enkeling -uiteraard tot verbazing van onder andere de bergers en mensen van Rijkswaterstaat- doodgemoedereerd stil ging staan op vluchtstrook richting Coevorden.
-
Voor de harde werkers werd goed gezorgd: vijtien maaltijden, bestaande uit onder meer gebakken aardappels en een schnitzel en uiteraard lekker tegen de kou: hete koffie en thee.
Berger Kraal hielp met behulp van een kraan van de firma Mammoet de trekker en de trailer tegelijk weer op de wielen en trok deze vervolgens achteruit het asfalt op, waarna ze op de zware bergingswagen vastgemaakt konden worden. De combinatie werd naar Vriezenveen terug-gebracht. Tegen 18:00 uur kon het verkeer weer gebruik maken van de afrit, die acht uur afgesloten was geweest.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Meppel:automobilist zaaar gewond na slippartij
Op de Zomerdijk bij Meppel is een 34-jarige automobilist uit Meppel woensdagmorgen zwaar gewond geraakt, nadat hij slipte op de besneeuwde weg en tegen een boom reed.
De man kwam zwaar bekneld in zijn voertuig te zitten en moest door de brandweer van Meppel en Giethoorn bevrijd worden.
Het dak werd hiertoe van de auto gezaagd en ook de zijkant werd ontleed om de auto als het ware rond het slachtoffer weg te knippen.
Ook het Mobiel Medisch Team en twee ambulanceteams kwam in actie.
Om bij de bestuurder te kunnen komen, werd de auto met een lier van de boom getrokken.
Na ongeveer anderhalf uur kon het slachtoffer worden bevrijd en werd hij per ambulance overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.
Personeel van de afdeling verkeersongevallenanalyse heeft de sporen van het ongeval vastgelegd.
De totaal vernielde auto werd door een berger afgesleept.
Foto: Persbureau Meter

Woensdag 13 januari 2010

Hoogeveen: schildersbusje grotendeels uitgebrand
In de Vondelstraat is aan het einde van de woensdagmiddag een auto van een schildersbedrijf in brand geraakt.
Een bluspoging van de politie met een brandblusser was onvoldoende. De brand woedde hevig in het motorcompartiment.
Het materiaal, dat achter in de bedrijfsauto lag, kon worden behouden door de brandweer, die het vuur snel onder controle had.
Het vermoeden is, dat kortsluiting oorzaak van de brand was.

Hoogeveen: snel ingrijpen op hoogwerker
Dat voor eenieder alles uit de kast wordt gehaald in geval van nood, bleek woensdagmorgen maar weer eens.
Toen werd de hulp van de brandweer ingeroepen om een gereanimeerde patiënt, vanaf de bovenste verdieping van een flat aan de Buizerdlaan, met spoed uit de woning te halen.  
En dat een hulpverlener op alles voorbereid moet zijn, bleek toen de patiënt tijdens zijn transport op de hoogwerker (opnieuw) gereanimeerd moest worden. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.
Bij de actie werden twee politieauto's, twee ambulances en twee voertuigen van de brandweer ingezet
-

Hardenberg: kop-staartaanrijding leidt tot tweede ongeval
De hulp van de brandweer werd woensdagmorgen ingeroepen voor de afhandeling van een verkeersongeval bij de verkeerslichten aan de J C Kellerlaan bij de N34, waarbij een gewonde gevallen zou zijn.
Het ongeval ontstond, toen de bestuurster van een zwarte Kia Rio achter op een Volvo V70 reed.
Het kwam echter al snel aan het licht, dat het met de verwondingen van de twee betrokken bestuursters allemaal wel meeviel, waarop de brandweer niet meer nodig was.
Toch bleef het daar niet bij, want de fotograaf was nog maar net weg, of een Volvo V40 slipte langs het ongeval, schoot dertig meter door de berm en kwam voor een boom tot stilstand, na eerst een lichtmast geplet te hebben. De bestuurster bleef ongedeerd.
Berger Autax nam alle drie de auto's mee.

Gramsbergen / Hardenberg: gladheid speelt bestuurders parten
Wie dacht, dat het nu wel minder zou worden met gladheidsgerelateerde ongevallen, heeft het mis.
Dinsdagavond kon berger Autax er weer op uit vanwege eenzijdige aanrijdingen in Hardenberg en Gramsbergen.
-
Op de Anerweerdweg bij Gramsbergen slipte een Volvo 40 tegen een boom. De chauffeur is gewond naar het ziekenhuis overgebracht.
Zijn auto raakte zwaar beschadigd.
Ook op de Gramsbergerweg bij Hardenberg ging het fout.
Hier belandde een Nissan Sunny in een voortuin, nadat de auto eerst een lichtmast met de grond gelijk had gemaakt.
-

Dinsdag 12 januari 2010

A28: auto in de bosjes bij Beilen
Op de A28 bij Beilen is dinsdagmiddag rond half zes een personenauto van de weg geraakt en in de bosjes tot stilstand gekomen.
De Beiler brandweer werd opgeroepen voor hulp bij de afhandeling, maar dat bleek even later niet nodig.
De ploeg werd teruggeroepen, omdat de inzittenden al uit het voertuig waren.
De politie sloot de linker rijbaan af, zodat de berging vlot kon verlopen.

Maandag 11 januari 2010

Dalerpeel: schoorsteenbrand onder winterse omstandigheden
De blusgroep van Zwinderen reed maandagavond met spoed naar Dalerpeel, nadat de bewoonster van een voormalige boerderij aan de Steigerwijk alarmnummer 112 gebeld had en meldde, dat er brand in de schoorsteen woedde.
Haar vriend gooide kort daarvoor een blok eikenhout in de open haard en merkte daarbij een vreemd geluid op, wat hem deed vermoeden, dat er iets mis was in het rookkanaal, dat in oktober nog geveegd was.
-
Buiten bleek er veel meer rook dan normaal uit de schoorsteen te komen. Hij handelde juist en sloot de smoorklep, waardoor de brand al grotendeels doofde.
Vanuit de hoogwerker van de Coevorder brandweer werd de kap van de schoorsteen gehaald, waarna er met de ramoneur geveegd kon worden. Er kwam echter vrij weinig roet tevoorschijn.
Na controle met de warmtebeeldcamera bleken er geen echt hete plekken meer over en konden de spuitgasten retour kazerne.
De schoorsteenveger kan op korte termijn weer aan de slag aan de Steigerwijk.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zwolle: drie caissieres onwel in supermarkt

Bij een Albert Heijn-filiaal aan de Wade in Zwolle-Stadshagen zijn maandag even na het middaguur drie medewerkers onwel geworden en zijn 25 klanten geevacueerd nadat er een vreemde geur was geroken.
Hoewel de brandweer al diverse metingen heeft verricht, is ze er nog niet achter wat voor stof erachter de onwelwordingen steekt.
Ze kunnen tot op heden niets vinden.

In een supermarkt naast Albert Heyn, die op het zelfde verwarmingsstelsel is aangesloten, heeft men niets van de vreemde geur gemerkt.
Hier is ook niemand onwel geworden.
De drie AH-medewerksters en de 25 klanten zijn in een gezondheidscentrum door medisch personeel opgevangen en onderzocht.
Foto: Persbureau Meter

Zondag 10 januari 2010

Meppel: brand in loods Agrifirm Op- en Overslag bv
Om 16:06 werd alarm geslagen voor de brandweer van Meppel en de watertankwagen van de Hoogeveense brandweer, vanwege een binnenbrand bij Agrifirm Op- en Overslag bv aan de Oliemolenweg in Meppel.
Het werd al snel duidelijk, dat het om een flinke brand ging: er waren grote zwarte rookwolken zichtbaar, die uit een loods met veevoer kwamen, die naast de grote silo stond.
Men schaalde daarom al vrij snel op naar "middelbrand". Het was enige tijd niet duidelijk, wat voor materiaal er brandde.
Om bij de brand te kunnen komen, moest er een gat in het dak geslepen worden. Dat gebeurde vanuit de hoogwerker.
Enoge tijd later kon men, na het openen van een grote laaddeur, overgaan tot een binnenaanval.
De zwarte rookwolken verdwenen al vrij snel en de tint vernaderde naar grijs-wit.
Het publiek werd middels een politie-afzetting op vrij grote afstand gehouden.
Waterwinning bleek geen probleem: de loods lag op een steenworp afstand van de haven.
Over de oorzaak en de omvang van de schade is nog niets bekend.
-
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl / Don Stolwijk - U S Media

Collendoorn: Smart versus boom: 0 - 1
Zondag kreeg berger Autax oppdracht om naar de Middenweg tussen Lutten en Collendoorn te rijden om een Smart op te halen.
Hij trof ter plaatse een Smart Micro Compact Car aan, die richting Collendoorn had gereden, maar op 100 meter van de Slagenweg frontaal kennis gemaakt had met een boom in de linker berm . Voor zover bekend had de bestuurder -een inwoner van Slagharen- slechts licht letsel opgelopen, hoewel de zware schade aan de auto en het bloed op de deur aan de bestuurderszijde erger deden vrezen.
Het kostte wat moeite om het autootje op de laadbak te krijgen, omdat de voorzijde en de stuurinrichting geheel vernield waren en de voorwielen elk een andere richtin op wilden. Het verkeer ondervond geen hinder van de bergingsactiviteiten.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

N381: auto tegen boom
Een automobiliste uit Assen is zondagmorgen even na zes uur op de Twee Provinciënweg (N381) tussen het Beilen en Westerbork uit de koers geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen.
De vrouw werd door gladheid verrast, toen ze op weg was naar haar werk in Emmen.
De bestuurster werd door ambulance personeel onderzocht en bleek niet gewond.
De auto raakte dermate beschadigd, dat hij moest worden weggesleept.
Sneeuwschuivers van Rijkswaterstaat waren zondagochtend al druk bezig met het schoonmaken van de weg.
Foto: Persbureau Meter

Weeralarm voor vier provincies
De provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Holland kampen met sneeuwjacht, waardoor zich sneeuwduinen vormen.
De overlast zal tot in de ochtend voortduren.
Het weeralarm geldt voor de vier genoemde provincies, maar ook elders in het land hebben zich sneeuwduinen gevormd en is het glad.
Bron: K N M I

Hollandscheveld: autobrand op de Kerkhoflaan

Vrijdagavond is een kleine vrachtauto in brand gevlogen op een parkeerplaats aan de Kerkhoflaan in Hollandscheveld (hoewel aan de brandweer gemeld werd, dat de auto op de Henrdik Raakweg zou staan).
Bij het starten van de vrachtauto door een 34-jarige man uit Hoogeveen kwam een steekvlam uit het dashboard.
De man raakte niet gewond.
Het uitgebrande voertuig moest worden afgesleept.

-
Foto: Schonewille Fotografie

Huis ter Heide: auto slipt tegen boom - bestuurster gewond
Na een ernstig ongeval in Huis ter Heide moest een vrouw zaterdag in de namiddag uit de auto worden geknipt door de brandweer.
De bestuurster werd op een wervelplank uit de wagen gehaald en naar het ziekenhuis overgebracht.
Haar auto was in een sneeuwophoping op de weg geslipt, op een boom gereden en over de sloot in een weiland tot stilstand gekomen.
In de ijzige kou moesten de hulpverleners de vrouw bevrijden en dat lukte na ongeveer een uur.
De auto kon hierna worden afgesleept.
Foto: Persbureau Meter

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.