Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juli 2010 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 11 juli 2010

Vriezenveen: motorrijder overlijdt na aanrijding op het Oosteinde
Een 57-jarige inwoner van Vriezenveen is vanmiddag rond drie uur omgekomen bij een aanrijding op het Oosteinde in zijn woonplaats.
De man reed in de oostelijke richting, toen een plaatsgenoot met zijn BMW personenauto van de oprit van een woning het Oosteinde op reed.
De motorrijder raakte de voorzijde van de auto, viel van zijn motor en kwam tegen een Volkswagen Transporter busje tot stilstand.
De man droeg -op zijn helm na- geen beschermende motorkleding en raakte zeer ernstig gewond. Hij overleed ter plaatse.
De relatief licht beschadigde motor kwam verderop op het wegdek tot stilstand. De automobilist kwam met de schrik vrij.
Het omstanigheden rond het ongeval werden opgetekend door twee experts van de VOA Twente, waarna berger Wolves de motor ophaalde.
Het Oosteinde is urenlang afgesloten geweest.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Zwartewaterland: veel werk voor brandweer na noodweer
Het noodweer dat gisteravond en vannacht over ons land trok zorgden voor veel overlast. De brandweer van Zwartewaterland was uren in touw om de vele meldingen af te handelen.
De eerste meldingen kwamen rond half twaalf binnen op de alarmcentrale.
Post Hasselt was als eerste aan de beurt. Zij mochten naar verzorgingstehuis De Hazelaar, waar was door een flinke donderklap het brandmeldsysteem in werking was getreden. Kort daarna mocht de post Zwartsluis naar de Rondweg voor een gevalletje stormschade.

Post Genemuiden kreeg eveneens zo'n melding, maar dan aan de Kamperzeedijk, waar in een bocht een tak gevaarlijk over de weg hing.
Door een blikseminslag kregen de Hasselters een melding van een binnenbrand aan de Willem Egbertstraat. Dit liep gelukkig allemaal goed af en de schade was beperkt. Hierna kon de tankautospuit naar de Kaai. Daar was ter hoogte van een horecagelegenheid een flinke tak uit een boom gewaaid.
Ook diverse bomen aan de Verkavelingsweg en langs de dijk naar Zwartsluis konden de kracht niet weerstaan en braken als luciferhoutjes af. Aan het Buitenkwartier in Zwartsluis was de hulp ook ingeroepen van de brandweer.
In Genemuiden lag aan de Oosterkaai een flinke tak op de weg. Ook hier heeft de brandweer de weg vrijgemaakt.
De lastigste klus was echter op de dijk naar Genemuiden. Aan de Cellemuiden was een flinke boom tegen een woning gevallen.
Hierdoor raakten het dak en de gevel beschadigd. Nadat de takken waren weggehaald, kon door middel van een zeil het dak weer tijdelijk gerepareerd worden.
Tijdens de werkzaamheden aan deze melding riep de alarmcentrale de bevelvoerder op voor een belangrijke melding. Er kwam opnieuw een alarm van verzorgingstehuis De Hazelaar. Door een inslag was de stroom daar volledig uitgevallen en gaf de brandmeldinstallatie een melding aan de alarmcentrale. De manschappen onderzochten de meterkast en schakelden de technische dienst in. Ondertussen kwamen bewoners poolshoogte nemen wat er aan de hand was. Zij werden te woord gestaan door de brandweermannen. Hierna keerden zij weer terug naar Cellemuiden.
Ook zondagmiddag klonk de alarmontvangers van de Hasselters diverse malen. Er waren nog enkele meldingen van loshangende takken aan De Bagijnenkamp, het Kerspel en de van Haersoltelaan.
Foto's : Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Uffelte: mysterie rond uitgebrande visboot
Zondag rond 16.15 uur rukten de korpsen van Diever en Smilde uit, nadat er gemeld was, dat een persoon te water zou zijn geraakt aan de Hennehorstweg in Uffelte.
Bij aankomst bleek er onder aan de stuw "de Boermarke" in het Oude Kanaal een polyester boot ondersteboven in het water te drijven.
Toen de brandweer van Diever en de duikers van Smilde de boot op de kant hadden gehaald, bleek dat het vaartuig uitgebrand was.
In de boot lagen flessen motorolie, speelgoed, diverse kledingstukken en andere spullen.
Mogelijk heet er oorsponkelijk een kap op het vaartuig gezeten, mar die was geheel weggebrand.
De duikers hebben nog gezocht naar opvarenden, maar hebben niets gevonden.
Vermoed word dan ook, dat de boot in brand is geraakt of gestoken en daarna met de stroom is meegevoerd naar de stuw in Het Oude Kanaal.
De boot werd aangetroffen door iemand die in de buurt wilde gaan vissen en die na de vondst de hulpdiensten heeft gealarmeerd
Foto: Persbureau Meter


Midlaren: Braziliaans restaurant brandt af
Zondagochtend brak er in Midlaren brand uit in Braziliaans restaurant Brasa do Brasil, dat twee jaar geleden zijn deuren opende voor het publiek.
Toen de brandweer arriveerde, stond het hele pand al in lichterlaaie.
Er was geen redden meer aan: van voor tot achter sloegen de vlammen uit het pand.
De brand lijkt rond vijf uur uitgebroken te zijn, toen er en forse onweersbui over het dorp was getrokken.
Blikseminslag wordt dan ook niet uitgesloten. De politie doet onderzoek.
Toen de brand uitbrak, was er niemand in het pand aanwezig
Foto's: Persbureau Meter

Opnieuw buitenbrand in Ringe-Neugnadenfeld
De brandweer van Ringe-Neugnadenfeld kreeg zaterdag twee alarmeringen binnen: rond half tien een automatische brandmelding van de firma Bekuplast aan de Grossringerstrasse in Neugnadenfeld. Dit bleek een loos alarm.
Oom 13:22 uur (opnieuw) een melding van een buitenbrand aan de Birger-Forell-strasse, die na bluswerk een dag ervoor opnieuw opgelaaid was; vermoedelijk door de wind. Men rukte met zeventien man en drie voertuigen uit.
Het defect aan de ondergrondse brandkraan was inmiddels verholpen, dus men kon direkt aan de slag.
Het brandje was daardoor snel onder controle.
Foto: Hartmut Gosink

Den Ham: boerderij afgebrand na blikseminslag
Een rietgedekte boerderij aan de Hallerhoek bij Den Ham is vannacht door brand na blikseminslag volledig verwoest.
Om 00:14 uur werd een binnenbrand gemeld en werden direct brandweerploegen en -wagens uit Den Ham, Vroomshoop gealarmeerd, alsmede de hoogwerker uit Nijverdal.
Om 00:45 werd opgeschaald naar "middelbrand" en vier minuten later naar "grote brand".
De bewoners hadden een harde knal gehoord en toen ze naar buiten liepen om poolshoogte te nemen, bleek de rieten kap al volledig in brand te staan.
De brandweer is uren bezig geweest met nablussen. De bewoners worden door buren opgevangen
Een aantal omliggende agrarische bedrijven zat door de blikseminslag een tijdje zonder stroom.
Foto's: Alwin Winkel - 112twente.net

Zaterdag 10 juli 2010

Hooghalen: drie gewonden bij verkeersongeval op de A28
Er vielen drie gewonden, zaterdagmiddag op de A28 bij Hooghalen, waar twee auto's met elkaar in botsing kwamen.
Beide wagens sloegen over de kop en kwamen ondersteboven naast elkaar in de bermsloot terecht.
De drie slachtoffers werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De traumaheli met het Mobiel Medisch Team, dat voor het incident werd opgeroepen, is niet meer ter plaatse geweest.
Beide auto's waren totaal loss en zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.
Over de toedracht oorzaak van het ongeval is niets bekend gemaakt.
Foto: Persbureau Meter


Dedemsvaart: Volkswagen vliegt in brand na aanrijding
Zaterdagmiddag rond kwart voor twee raakten twee personenauto's zwaar beschadigd bij een ongeval op de Schuttevaer in Dedemsvaart .
De bestuurder van een Volkswagen Bora verloor door nog onduidelijke oorzaak de macht over het stuur, waardoor de auto een betonnen paaltje op het trottoir omver reed en vervolgens achter op een in een parkeerhaven staande Rover 200 botste.
De bestuurder van de VW Bora bleef ongedeerd, maar in het motorcompartiment brak brand uit.
De Dedemsvaartse brandweer slaagde er in, het vuur met water en schuim snel te blussen, zodat de vlammen het interieur niet bereikten.
De auto was echter al onherstelbaar beschadigd.
De aangereden Rover liep aan de achterzijde zware schade op en moest, net als de VW, door berger Autax weggesleept worden.
Foto's: Persbureau Meter en Don Stolwijk ( U S Media )


Georgsdorf: graanakker brandt af door defect aan combine
Drie brandweerkorpsen rukten zaterdagmiddag uit naar Georgsdorf (D), waar aan de Torfabfuhrweg een flinke buitenbrand woedde.
Het vuur was ontstaan na oververhittingsproblemen in een combine, waarmee een graanveld gemaaid werd. Het gewas vloog in brand en het vuur verspreidde zich razendsnel over het veld, waardoor ook een natuurgebied bedreigd werd en er een reële kans was op een moeilijk te blussen veenbrand. De tientallen brandweerlieden wisten het vuur, dat acht hectare graanakker in de as legde, echter tijdig tot staan te brengen.
Foto's: Don Stolwijk ( U S Media ) en Hartmut Gosink


Vrijdag 9 juli 2010

Dedemsvaart: moeilijk te vinden gaslek aan de Reigerweg
De Dedemsvaartse brandweer heeft vrijdag samen met Rendo-personeel vanaf cirda 14:00 uur geruime tijd gezocht naar de oorsprong van een aardgaslucht, die duidelijk te ruiken was op de kruising van de Reigerweg en de Leeuwerikstraat.
De geur was het best waar te nemen rond een gazon en de oprit van de hoekwoning en er werden op meerdere plekken hoge concentraties gemeten.
Toch bleek het moeilijk, de plaats van het lek te lokaliseren, zodat de Rendo besloot, later die middag met een kraantje over een grotere afstand te gaan graven naar het lek, dat in een gasleiding met een doorsnee van ca 11 cm moest zitten.
Na die beslissing rukte de brandweer in: de omgeving was al met linten afgezet.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: duur vetertje
Bij een eenzijdig ongeval op de Edisonstraat is een Peugeot Partner zwaar beschadigd geraakt, nadat deze een lantaarnpaal omver had gereden. De bestuurder verklaarde, dat hij tijdens de rit met een losse schoenveter bezig was geweest en de auto daardoor in een flauwe bocht de berm in reed.
Hij kon een boom en verkeersbord nog ontwijken, maar de lantaarnpaal werd het haasje.
De bedrijfsauto werd afgevoerd door berger Kraal; de lantaarnpaal werd beveiligd door een personeelslid van de BAM.
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Nieuweroord: afgelegen, leegstaande boerderij brandt af
Een leegstaande  boerderij aan de Oude Wijk in Nieuweroord is in de vroege vrijdagmorgen geheel uitgebrand.
De eerste melding kwam om 03:51 uur binnen voor de blusgroep van Zwinderen: het zou gaan om brand in een woning aan de Calkoenswijk.
De boerderij lag echter aan de Oude Wijk, op ruim 400 meter vanaf de openbare weg en was slechts via een onverhard, smal pad te bereiken.
Toen het om een uitslaande brand bleek te gaan, werd het korps van Hoogeveen opgeroepen voor assistentie.
-
-
In eerste instantie leek men water te moeten halen uit de 400 meter verderop gelegen Calkoenswijk, maar er bleek op geringe afstand van de boerderij een waterput te zijn geslagen.
Maar er viel niets meer te redden. De muren van het pand werden neergehaald om het laatste vuur te doven.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Assen: gewonde door frontale aanrijding
Donderdagavond  botsten twee auto's op de Lekstraat in Assen frontaal op elkaar.
Eén van de bestuurders zag in een bocht een hem tegemoet komende auto over het hoofd, omdat het zicht door geparkeerde auto's belemmerd werd.
De tegemoet komende automobilist stopte, maar de auto, die de straat in reed, botste frontaal op de stilstaande auto.
De veroorzaker, die volgens een getuige aan het bellen was, werd  door de brandweer uit het voertuig geknipt vanwege nekklachten.
De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Assen gebracht. De andere bestuurder kwam met de schrik vrij.
Foto: Persbureau Meter


Donderdag 8 juli 2010

Staphorst: persmedewerker gearresteerd na ongeval

Op de A28 ter hoogte van knooppunt Lankhorst is vanavond een automobilist met zijn voertuig te water geraakt.
De man verloor de macht ovr het stuur, waarop de auto in de bermsloot reed en bijna geheel onder water verdween.
Brandweerkorpsen van Staphorst en Meppel werden opgeroepen voor dit ongeval, evenals de ambulance van post De Lichtmis.
De man is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

René L., medewerker van een persbureau, is ter plaatse aangehouden, omdat hij volgens de politie met zijn auto het brandweerpersoneel in gevaar gebracht zou hebben. Hiervan was volgens getuigen absoluut geen sprake: de auto stond op zo'n vijftig meter na de ongevalslokatie op de vluchtstrook geparkeerd, in de "verkeersluwte", als laatste van meerdere voertuigen en o.a. achter een politieauto.
Na een aantal vorderingen van de agente werd de journalist desondanks gearresteerd op grond van het niet voldoen aan een vordering. 
De telefoon en videocamera werden door de politie in beslag genomen en de man mocht achterin een politievoertuig plaatsnemen.
De persmedewerker is in de cel gezet in het hoofdbureau in Hasselt, maar rond 22:00 uur weer vrijgelaten. De zaak komt nog voor de rechter.
Ondertussen had berger Hooikammer de Volvo V70 aan de haak van de bergingsauto en sleepte de totaal vernielde auto af.
Ook werd nog met enige souplesse door de berger een tas aan de haak geslingerd, die tijdens het ongeval uit de auto was gekomen.
Tijdens het ongeval en de berging werd het verkeer over één rijbaan geleid. Het verkeer ondervond hiervan geen hinder.
Foto's : Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Neugnadenfeld: natuurbrand aan de Birger-Forellstrasse
De vrijwillige brandweer van Ringe-Neugnadenfeld werd donderdagmiddag om 14:44 gealarmeerd, omdat er over een lengte van zo'n 250 meter brand woedde in struikgewas aan de Birger-Forellstrasse in Neugnadenfeld .
De brandweer rukte uit met twaalf man en twee voertuigen, maar omdat een brandkraan op 100 meter van de brand defect bleek en er geen water beschikbaar was, moest een beroep gedaan worden op een blusvoertuig van de collega's uit Hoogstede.
Omdat er steeds weer brandhaarden oplaaiden, nam het bluswerk tot in het begin van de avond in beslag.
De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


N48 / Balkbrug: drie auto's zwaar beschadigd ten gevolge van kettingbotsing (update)
Als gevolg van een verzakking in het wegdek van de N48 vonden er donderdagavond op het gedeelte tussen Balkbrug en Ommen-Noord wegwerkzaamheden plaats. Hiervoor werd weliswaar ter hoogte van de Maatschappijwijk -even ten zuiden van Balkbrug- met een electronisch bord gewaarschuwd, maar kennelijk was niet iedereen vanwege het warme weer even alert, want ter hoogte van het waarschuwingsbord kwam het in de staart van de file tot een kettingbotsing.
Hierbij werden drie personenauto's zwaar beschadigd, maar na controle in de ambulance bleek, dat niemand van de inzittenden naar het ziekenhuis hoefde te worden overgebracht.
Personenauto's, die in de file richting Ommen waren beland, konden hun weg vervolgen via de Maatschappijwijk , maar voor de overige filerij-ders was het wachten op het moment, dat berger Autax de twee zwaarst beschadigde auto's op had gehaald.
Die klus was rond zeven uur geklaard, waarna het verkeer langzaam weer op gang kwam.

Waarschijnlijk gaat de N48 later op de avond en vannacht dicht tussen Ommen en Balkbrug om de reparaties aan het wegdek te bespoedigen.

Naschrift: de N48 werd uiteindelijk tot vrijdagmiddag afgesloten vanwege de reparatie
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A28: twee vrouwen naar ziekenhuis na kop-staart-aanrijding
Donderdagmiddag om 13:16 uur kreeg de brandweer van Zwinderen het bevel, naar de A37 te rijden, waar ter hoogte van hectometerpaal 7.1 op de rijbaan richting Duitse grens een ongeval tussen twee auto's zou zijn gebeurd. In verband hiermee werden ook enkele ambulances ingezet.
Ook dit keer bleek de melding onjuist: het ongeval had zich voorgedaan op het weggedeelte tussen de afslagen Nieuwlande en Hoogeveen-Oost. Bij aankomst vond men twee auto's op de vluchtstrook: een Toyota Corolla, die van achteren was aangereden door een Volkswagen Polo.
Inmiddels waren twee experts van de VOA, die kort voor het ongeval even verderop bezig waren met een controle en dus snel ter plaatse waren, al begonnen met sporenonderzoek. In verband hiermee werd het verker tijdelijk stilgezet, hetgeen onmiddellijk tot een flinke file leidde.
De schade aan de voorste auto was relatief licht, maar de trekhaak van de Toyota had aan de voorzijde van de VW flinke schade aangericht.
De VW-bestuurder was ongedeerd; maar twee vrouwen in de Toyota hadden last van hun nek en daarom werd besloten, het dak van de auto te knippen om de slachtoffers zonder bijkomend letsel naar de ambulance over te kunnen brengen.
Nadat dat gebeurd was en het VOA-onderzoek was afgerond, laadde berger Kraal de twee auto's op de auto-ambulance en kon het verkeer in de richting Hoogeveen langzaam over één rijstrook de ongevalslokatie passeren.
Weggebruikers, die richting Holsloot reden, ondervonden nauwelijks last van oponthoud.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Woensdag 7 juli 2010

Hoogeveen: stank voor dank

Zo nu en dan rukt de brandweer voor een hulpverlening bij een kleiner voorval.
Zo ook de brandweer van Hoogeveen woensdagavond, nadat gemeld was, dat er een kat in een boom zat aan de Salkhof.
Het dier zat daar volgens buurtbewoners al sinds dinsdagavond. Hij bleek vast te zitten in een zogenaamde vork.

-
Met een gewone ladder bevrijdde een brandweerman met handschoenen aan de dakhaas.
Maar -zoals zo vaak- beet ook dit kattenbeest van zich af en ging er -na een val van enkele meters hoogte- spoorslags vandoor.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Assen: ambulancesleutels spoorloos
Het zal je maar overkomen, dat je de sleutels van de ambulance verliest. Dat gebeurde woensdagmiddag in Assen aan de Dotterbloemstraat.
De hulpverleningsdiensten van CPA en het Mobiel Medisch  Team uit Amsterdam waren uitgerukt naar de flat, omdat er een man onwel was geworden.
Toen besloten werd de man per ambulance naar het UMC in Groningen te vervoeren, bleken de sleutels van de ambulance spoorloos.
De patiënt werd vanwege de urgentie nu met de traumaheli  naar Groningen gebracht.
Foto: Persbureau Meter


Dinsdag 6 juli 2010

Itterbeck: landbouwschuur brandt uit aan de Am Iland (update)
Aan het Am Iland in Itterbeck is vanmiddag tegen half drie brand ontstaan in een asbestgedekte houten boerenschuur.
Een bewoner van een tegenover de schuur staande woning zag, dat drie jongetjes er gezwind op fietsen vandoor gingen en er even later rook uit de schuur kwam.
De drie (6-9 jaar oud) hadden in de schuur, waar o.a. hooi, aanhangwagens en landbouwwerktuigen in waren opgeslagen, ook eerder die dag al fikkie gestookt, maar dit keer kregen ze het brandje niet meer uit . De drie vluchtten naar huis en vroegen hun moeder om een emmer water.
Inmiddels breidde de brand in de schuur uit en vraten de vlammen al aan de voorraad stro en hooi en bereikten ze het dak, waar het Eternit asbest knallend zijn aard niet verloochende.
De brandweer van Uelsen, die met meerdere voertuigen en tientallen mensen uitrukte, had er een beste klus aan. Om de vlammen definitief te doven, werd niet alleen veel water, maar ook een flinke hoeveelheid schuim gebruikt.
Enkele landbouwwerktuigen konden nog op tijd door de eigenaar en buren in veiligheid gebracht worden, maar de schuur -oppervlakte 20 x 12 meter- ging verloren.
Eén uit de vlammen geredde aanhangwagen liep aan de achterzijde schade op door hittestraling.
Vanwege instortingsgevaar en het vrijgekomen asbest werd de directe omgeving met politielinten afgezet. Er vielen geen gewonden.
De politie kent inmiddels de identiteit van de brandstichtertjes en zal hen op korte termijn verhoren. Eén van de drie gaf al toe, in de schuur papier aangestoken te hebben met een aansteker
Naar verluidt waren de activiteiten van de drie niet gedekt door een WA-verzekering, waardoor het uit de hand gelopen kattenkwaad voor hun ouders nog een lelijk (duur) staartje kan krijgen: de schade wordt geschat op twintigduizend Euro.
Foto: Andreas Heck - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Hoogstede: buitenbrand snel onder controle
De brandweer van Hoogstede werd dinsdagmorgen om 09:31 uur opgeroepen met een B1-Alarm (kleine brand, zonder spoed).
Nabij het terrein van de firma "GDF SUEZ" aan de Bathorner Diek woedde een kleine buitenbrand in een turfwinningsgebied.
De vlammen waren al grotendeels door een werknemer van het bedrijf geblust en de brandweer werd voor alle zekerheid gealarmeerd.
Drie man rukten daarop uit met de inmiddels bijna dertig jaar oude Unimog tankautospuit TLF 8 (W).
Na circa 30 minuten was de brand volledig geblust en werd de uitruk beëindigd.
Foto: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Smilde: drie auto's zwaar beschadigd bij aanrijding op de N371
Maandagavond werd er groot alarm geslagen vanwege een aanrijding op de N371, waarbij drie auto's betrokken waren, waarvan er één te water geraakt zou zijn.
Het bleek echter al snel, dat twee van de auto's elkaar frontaal geraakt hadden ter hoogte van de Witte Wijk in Smilde, maar dat er geen auto in de vaart lag.
De brandweer van Assen hoefde niet ingezet te worden en de spuitgasten uit uit Smilde kondenzich beperken tot een algemene hulpverlening;
er hoefde niet geknipt te worden. Een vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De ravage was groot, waarbij alle drie de voertuigen zwaar beschadigd waren en moesten worden weggesleept.
Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.
Personeel van de afdeling Verkeersongevallenanalyse legde de sporen vast en bracht het ongeval in kaart.
De weg is meer dan twee uur afgesloten geweest voor het doorgaande verkeer.
-
Foto's: Brandweer Smilde en Persbureu Meter


Hasselt: brand in kantine bij bouwbedrijf
Maandagmiddag werd de blusgroep van Hasselt opgeroepen voor een binnenbrand.
Bij Schagen Wegenbouw aan de Hanzeweg was brand uitgebroken in de kantine.
Omdat het duikteam even daarvoor ook al was uitgerukt, was niet duidelijk hoe de bezetting was. Hierop werd door de bevelvoerder van de tankautospuit, in overleg met de officier van dienst,  direct opgeschaald naar "middelbrand". Dit betekent, dat er ook vanuit Genemuiden een blusgroep is gaan rijden.
-
De kantine bleek vol rook te staan. Met enkele stralen hoge druk kon de brand gelukkig snel worden bedwongen.
Van de kantine bleef weinig over. De werknemers zullen de pauze tijdelijk elders moeten doorbrengen
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Maandag 5 juli 2010

Emmen: twee gewonden na eenzijdig ongeval op de N391
Op de N391 (Emmen - Ter Apel) vond maandagmiddag rond 17:20 uur een eenzijdig ongeval plaats, waarbij twee gewonden vielen.
De twee zaten in een auto met aanhangwagen, die in de berm terecht kwam. De bestuurder verloor de macht over het stuur, waardoor de auto kantelde en samen met een grasmaaier, die op de aanhangwagen stond, in de bermsloot viel.
De aanhangwagen kwam ondersteboven in de berm tot stilstand.
Beide inzittenden waren via de voorruit uit de auto geslingerd en lagen in de droge sloot.
De brandweer van Emmen verleende assistentie aan het ambulancepersoneel.
De slachtoffers werden per ambulance overgebracht naar ziekenhuizen in Emmen en Stadskanaal.
Experts van de VOA legden ter plaatse de situatie voor hun onderzoek vast.
Het weggedeelte tussen Emmen en Nieuw Weerdinge was gedurende de hulpverlening, onderzoek en berging zo'n twee uur geheel afgesloten.
Foto: Persbureau Meter


A28 / Spier: twee gewonden en tien kilometer file na verkeersongeval
Een met kopiëermachines geladen vrachtwagen is maandagmiddag op 500 meter voor de afslag Spier/Dwingeloo naast het asfalt van de A28R geraakt en de bermsloot in gereden.
De chauffeur en de bijrijder zijn naar het ziekenhuis gebracht. De bijrijders was uit de cabine geslingerd en raakte ernstig gewond, toen hij bekneld raakte tussen de slootkant en de vrachtwagen. De chauffeur had nekletsel opgelopen.
Het Mobiel Medisch Team arriveerde per traumahelikopter ter assistentie van het ambulancepersoneel.
Voor de hulpverlening werd het verkeer op de A28 richting Assen stilgezet, waardoor er al snel een file van ruim tien kilometer ontstond.
Volgens een woordvoerder van de politie betrof het een eenzijdig ongeval, dat mogelijk werd veroorzaakt, doordat de vrachtwagenchauffeur onwel is geworden of in slaap is gevallen.
Berger Kraal kon pas na de avondspits aan de slag; eerst moest de file zijn opgelost. Het verkeer kwam langzaam -over één rijstrook - op gang, nadat de gewonden afgevoerd waren.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A28: drie auto's onherstelbaar beschadigd na aanrijding bij Veeningen
Op de A28 bij Veeningen ontstond  maandag tegen vijf uur uur een ravage, nadat drie auto’s met elkaar in botsing kwamen.
Eén van de wagens dook de sloot in.
Wonder boven wonder kwamen de inzittenden er met de scrhik en wat schrammen vanaf en konden na behandeling in de ambulance naar huis. De drie auto’s waren total loss en moesten worden afgesleept.
Door het ongeval ontstond in de spits een file van drie kilometer. Over de oorzaak van de botsing is nog niets bekend.
Het was één van drie ernstige ongevallen in de avondspits. Naast de aanrijding op de A28 bij Spier was het ook raak op de N391 bij Emmen.
Vidcap: Persbureau Meter

Slagharen: Jaap Rieks' afscheid van brandweerpost Slagharen
Na 23 jaar(!) trouwe dienst vond Jaap het welletjes en had besloten om te stoppen als vrijwilliger bij de brandweer.
Jaap is in 1987 bij de post Slagharen in dienst gekomen en afgelopen zaterdagavond was de tijd gekomen om afscheid te nemen.
Voor deze gelegenheid werd Jaap thuis opgehaald door een prachtige, gerestaureerde DAF brandweerauto. 
-
Onder het geluid van een sirene, zoals die vroeger te horen was, werd Jaap naar de kazerne gebracht, waar familie, collega’s, vrienden en kennissen met elkaar de loopbaan van Jaap nog eens nader onder de loep namen.
Na de officiële plichtplegingen werd de barbecue aangestoken en werd de avond feestelijk afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje.


Zondag 4 juli 2010

Hoogeveen: binnenbrand in woning aan de van Echtenstraat
De brandweer van Hoogeveen werd zondag halverwege de middag opgepiept na een melding van een woningbrand boven een winkel in Limburgse vlaaien in de Van Echtenstraat. Daar kwam rook van de eerste verdieping aan de achterkant rook uit het pand.
Een buurvrouw, die enkele woningen verderop op haar terras zat, rook de brandlucht en hoorde enkele knallen. Zij sloeg alarm, evenals een tegenover het pand wonende huurster, die de rook boven het pand uit zag komen.
Omdat de brand moeilijk te benaderen was vanwege diverse bouwsels, werd opgeschaald naar "middelbrand".
Ook de hoogwerker werd ingezet. Het vuur was door middel van een binnenaanval redelijk snel onder controle.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen, Jochem van de Weg en Don Stolwijk ( U S Media )


Slagharen: flinke schade door kettingbotsing op de Zwarte Dijk
Het dagje uit naar het Attractiepark Slagharen viel voor drie gezinnen min of meer in het water, toen ze tegen het eind van de ochtend betrokken raakten bij een ketingbotsing op de Zwarte Dijk, tussen De Coevorderweg en de entree van het pretpark.
-
De auto's, waar twee gezinnen uit Emden (D) in zaten, moesten ten gevolge van een flie voor de ingang van het park abrupt afremmen, maar de bestuurder van een achterop komende Nederlandse auto kon helaas niet meer op tijd tot stilstand komen en botste op de achterste auto, die doorschoot, waardoor ook de voorste Duitse auto schade opliep.
Hoewel de schade vrij aan alle drie de auto's groot was, vielen er geen gewonden.
De auto van het Nederlandse gezin en de achterste Duitse auto werden door bergingsbedrijf Autax opgehaald; het voorste bij het ongeval betrok-ken voertuig kon zijn weg vervolgen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Rijssen: eerste voorronden "Beste Chauffeur"
Zaterdag vond op het terrein van Kraanbedrijf P&K in Rijssen de eerste voorronde plaats voor de verkiezing van de beste chauffeur van Rijssen.
De c
hauffeurs konden punten verdienen bij de onderdelen manoeuvreren, schadepreventie, kennis over de digitale tachograaf en een verkeers-theorietest.
Deze voorrondes worden georganiseerd door verschillende transportbedrijven uit Rijssen en omgeving, de overkoepelende stichting chauffeurs-activiteiten (OSC), chauffeursvereniging “de Tukker Truckers” en Kreeft Opleidingen.
Er is veel animo onder de chauffeurs om mee te dingen naar de titel " Beste Chauffeur" en voor de volgende voorrondes op 10 juli en 28 augustus zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.
-
Uiteindelijk vindt op 9 oktober de finale plaats met een groot evenement genaamd "Rijssen Transportstad".
Omdat elke bezitter van een vrachtautorijbewijs, die geboren is na 30 juni 1955, 35 uur bijscholing moet volgen in vijf jaar tijd, heeft Kreeft Opleidingen ervoor gezorgd, dat deze dag geheel volgens de regels voor de verplichte nascholing is georganiseerd, waardoor alle vijftig deelnemers aan het einde van de dag zeven nascholingsuren konden laten bijschrijven.
-


re nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.