Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juli 2010 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 18 juli 2010

Opnieuw brand in Emmer Compascuum
In de nacht van zaterdag op zondag brak er brand uit in een leegstaande woning aan het Hoofdkanaal Oostzijde in Emmercompascuum.
Door inzet van de brandweer Emmercompascuum, Emmen en Ter Apel bleef het bij een binnenbrand in het dichtgetimmerde pand, waarin geen nutsvoorzieningen, zoals gas en electriciteit, meer voorhanden waren.
Het grote slooppand stond echter vlak naast een bewoond pand.
Omdat het gebouw dichtgetimmerd was, bleek de brand zeer moeilijk te benaderen.
Na het forceren van een deur kon een succesvolle binnenaanval worden ingezet. De brandweer was enkele uurtjes zoet met het bluswerk.
De politie zal onderzoek verrichten naar de oorzaak van de brand in het leegstaande pand, die zaterdagavond in brand vloog.
Het was de tweede keer, dat op deze plek een leegstaand pand in brand is gestoken: op zaterdagavond 23 januari werd het leegstaande voormalige café Abeln door brand verwoest.
Emmer Compascuum werd dit weekend twee keer opgeschrikt door een woningbrand: vrijdagavond brandde een woning aan De Foxel af.
Foto: Persbureau Meter


Diepenheim: gewonde en zware schade bij aanrijding
Bij een botsing op de kruising van de Kiefteweg met de Needseweg is zaterdag rond 16:00 uur een automobilist gewond geraakt.
De brandweer van Diepenheim verwijderde deuren uit de auto om de gewonde zonder bijkomend letsel te bevrijden.
Over de toedracht van het ongeluk is nog niets bekend.
-
Foto's: Martin Bakker


Diever: automobilist en hondje ernstig gewond op de Bosweg
Een 31-jarige inwoner van Diever is zaterdagavond rond negen uur ernstig gewond geraakt, toen hij op de Bosweg in zijn woonplaats door nog onopgehelderde oorzaak met zijn Lancia Y10 tegen twee bomen in de rechterberm botste.
De auto kwam -volledig vernield- ondersteboven in een droge bermsloot tot stilstand; de motor belandde in de slootwal aan de overzijde van de weg. Het slachtoffer is per ambulance naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen overgebracht.
Een franse bulldog, die in de auto meereisde, liep een klaplong en letsel aan een achterpoot op en werd in afwachting van een dierenarts door een agente en een voorbijgangster langdurig en liefdevol verzorgd.
-
De vollesig vernielde auto en het losgerukte motorblok werden door een bergingsbedrijf opgehaald.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

 


Zaterdag 17 juli 2010

A37 / Holsloot: twee auto's total loss na schuiver
De 21,5 jaar oude zilvergrijze Volkswagen Corrado was een uur geleden van eigenaar veranderd en was op de auto-ambulance achter een Seat Alhambra onderweg naar Nieuw Amsterdam, toen het op knooppunt Holsloot rond zaterdagmiddag rond half vijf flink mis ging: de combinatie begon te slingeren en was niet meer te houden. Na een lichtmast geplet te hebben, schoten de Seat en de aanhanger de oprit naar de A37 over en kwamen in de bermsloot tot stilstand: de fraaie bijna-oldtimer ondersteboven.
Gelukkig bleef het bij materiële schade, zodat er voor de in eerste instantie gealarmeerde brandweer geen werkzaamheden te verrichten bleken.
-
Berger De Jong haalde de twee onherstelbaar beschadigde auto's op, alsmede de aanhangwagen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N35: twee gewonden door aanrijding auto - truck - fietsster

Vrijdagmiddag rond half vijf is  een fietsster gewond geraakt bij een verkeersongeval op de N35 tussen Wierden en Nijverdal, waarbij een vrachtwagen, een fietser en een auto betrokken waren.
De oorzaak van de aanrijding is nog niet exact bekend, mar men vermoedt, dat de automobilist niet op tijd tot stilstand kon komen, toen een vrachtwagen, die voor hem reed, plotseling remde voor de overstekende fietsster.
De vrouw is mogelijk door de vrachtwagen geraakt en liep daarbij letsel op. Ook de bestuurder van de auto is naar het ziekenhuis vervoerd
Het verkeer ondervond veel hinder van de aanrijding. Eén rijbaan was afgesloten, zodat de hulpdiensten hun werk konden uitvoeren.
Experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse onderzochten de omstandigheden.

-
-
Foto's: Dirk-Jan van Schooten


Vrijdag 16 juli 2010

Emmer Compascuum: woning volledig afgebrand
De alarmcentrale werd rond half acht vrijdagavond gewaarschuwd, dat er in een woning aan de Foxel in Emmer Compascuum brand woedde.
Bij ankomst werd direct duidelijk, dat er niets meer te redden viel, omdat de vlammen al uit pand sloegen.
De woning brandde dan ook volledig af en een voor de woning geparkeerde Alfa 33 liep brandschade op.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Foto's: Persbureau Meter


A28 / Pesse: over de kop en tegen de vangrail (update)
Vrijdg om 20:53 uur werd de brandweer van Beilen naar een ongeval ontboden, dat op de A28 even ten noorden van de afslag Pesse / Ruinen gebeurd was.
De hulpverleners vonden op de rijbaan richting Hoogeveen een bijna elf jaaar oude Peugeot, die ondersteboven langs de middenvangrail lag.
De bestuurster, een 47-jarige vrouw uit Assen, was bij dit ongeval gewond geraakt.
Ze reed richting Hoogeveen op de linkerrijstrook om vrachtwagens in te halen, toen plotseling een vrachtwagen naar links kwam.
Om een aanrijding te voorkomen moest de vrouw sterk afremmen. Daarbij slipte haar auto en sloeg vervolgens twee keer over de kop om in de middenberm tot stilstand te komen.
De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.
De bestuurder van de vrachtwagen is onbekend gebleven. Mogelijk is hij nog wel gestopt. Hij heeft zich echter bij niemand gemeld.
De politie stelt een onderzoek in naar zijn identiteit.

De korte onweersbui, die even later over de regio trok, loste zijn natte lading over de politie-, brandweer- en bergingsmedewerkers, die op de ongevalslokatie aan het werk waren.
Als schrale troost kregen ze een eersterangs uitzicht op een fraaie regenboog...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogveen: man gered door kordaat optreden buurvrouw en politiemensen

Een slapende bewoner in de Wilhelminastraat in Hoogeveen is donderdagavond door de politie uit een pand gehaald, dat reeds vol rook stond door een ‘vergeten’ pannetje op het vuur.

Een buurvrouw werd gewaarschuwd door het geluid van een rookmelder en belde de brandweer.
Zij trachtte haar buurman te waarschuwen maar haar gebonk op de deur en luid geschreeuw hadden niet het gewenste resultaat.
Kordate politieagenten draalden niet: één van hen sloeg een ruitje van de voordeur in en verschafte zich toegang.
De slapende bewoner werd aangetroffen en naar buiten gebracht, war hij werd gecontroleerd door ambulancemedewerkers.
Voor de brandweer viel er niets te blussen.
Foto: Pesfotografie Hoogeveen


N371: automobiliste gewond bij aanrijding
-
Een vrouw is donderdagavond gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding op de N371 tussen Geeuwenbrug en Hoogersmilde.
De vrouw wilde van de N371 een inrit inslaan en werd daarbij aangereden door een auto, die aan het inhalen was en de afslaande auto niet meer kon ontwijken.
De automobiliste raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Beide auto's worden weggesleept door een bergingsbedrijf
.
Foto's : Persbureau Meter


Donderdag 15 juli 2010

A1 / Hengelo: Duitser ernstig gewond na aanrijding met aanhangwagen
Op de A1 tussen Hengelo en Oldenzaal heeft donderdagavond een inwoner van Nienhagen (Niedersachsen, D) hersenletsel opgelopen, toen hij achter op de aanhangwagen van een inwoner van Rhenen botste en vervolgens tegen de middenvangrail reed.
De Rhenenaar is ter controle naar een ziekenhuis overgebracht. De auto van de Duitser was total loss.
De snelweg werd vanwege de hulpverlening tijdelijk gedeeltelijk afgesloten, waardoor een flinke file ontstond.
Het verkeer kon de ongevalslokatie over de vluchtstrook passeren.
Foto's: Frank Morssink - www.brandweerteamhengelo.nl


Veeningen: man overlijdt na eenzijdig ongeval op de Meppelerweg

Alarmnummer 112 werd donderdagmiddag rond 15:20 uur gebeld met de medeling, dat er op de Meppelerweg een eenzijdig ongeval was gebeurd. Onmiddellijk werden ambulances, politie en de Zuidwoldiger brandweer naar de ongevalslokatie gestuurd en toen duidelijk werd, dat het slachtoffer er zeer slecht aan toe was, steeg ook traumaheli PH-MMT (Lifeliner 4) met het Mobiel Medisch Team op.

Het ongeval is waarschijnlijk ontstaan, toen de bestuurder van een Toyota RAV-4 MPV, die richting Zuidwolde reed, ter hoogte van de Veeninger-veldweg onwel werd en de auto tegen een boom rechts van de weg reed.
Het voertuig kwam daarna dwars in de er tegenover liggende berm tot stilstand.
Onmiddellijk na aankomst van de hulpverleners werd de man uit de auto gehaald en geruime tijd werd middels hartmassage getracht het slachtoffer weer tot leven te wekken; zelfs toen hij op de brancard naar de ambulance werd gereden.
Helaas kwam ongeveer een kwartier na vertrek van de ziekenauto naar het Bethesda-ziekenhuis het trieste bericht, dat alle inspanningen vergeefs waren geweest. Het slachtoffer was een 61-jarige inwoner van Zuidwolde (Dr).
De beschadigde Toyota werd, nadat het VOA-onderzoek was afgerond, opgehaald door berger Kraal.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Emmen: automobilist naar ziekenhuis na verkeersongeval op de N391
Op de verbindingsweg Emmen - Ter Apel (N391) heft zich donderdagmiddag rond 13:15 uur een eenzijdig verkeersongeval voorgedaan.
Door nog onbekende oorzaak raakte een personenuto van de weg en kwam op zijn kant in de droge bermsloot tot stilstand.
Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen overgebracht.
De auto werd opgehaald door bergingsbedrijf De Jong.
Foto: Persbureau Meter


Vinkenbuurt: veel schade, maar geen gewonden na aanrijding op de Bijkersweg
Donderdagmorgen werd gemeld, dat zich een aanrijding zou hebben voorgedaan op de kruising van de N377 (Zwolseweg) met de Bijkersweg in Balkbrug, waarbij letsel veroorzaakt was.
Op de aangegeven plaats was echter niets te vinden, dat met een aanrijding van doen had.
Het voorval bleek een eind verderop te zijn gebeurd en wel op de kruising van de Oude Zwolseweg en de Bijkersweg in Vinkenbuurt.
Men trof een Galloper terreinwagen aan, die op de Oude Zwolseweg richting Balkbrug had gereden en gekanteld was na een aanrijding met een personenauto, die over de Bijkersweg in zuidelijke richting de kruising op reed.
-
De Galloper bleek te zijn voorzien van een 25-km/uur begrenzing.
De bestuurster bleek na controle in de ambulance geen ernstig letsel te hebben opgelopen en hoefde niet in het ziekenhuis gecheckt te worden en ook de bestuurder van de Opel personenauto bleef ongedeerd. Wel waren beide voertuigen zwaar beschadigd.
Van de boodschappen, die de Galloper-bestuurster zojuist had ingeslagen, bleef weinig bruikbaars over. Veel bierflesjes waren gebroken en het brood zat waarschijnlijk vol glasscherfjes.
Vanwege het hoge gewicht en dito zwaartepunt kreeg de brandweer de Galloper niet op zijn wielen, maar met de lier van de auto-ambulance van de firma Autax lukte dat zonder problemen.
Foto's: Don Stolwijk -U S Media


Kampen: The Day After
Henry "Wally" Wallinga ging gisteren terug naar Kampen, waar de dag ervoor een zeer grote brand het bekende horeca-etablissement
"De Buitenwacht" aan het Stationsplein verwoestte.


Overijssel: voorspeld noodweer viel mee
De brandweer maakte gisteravond korte metten met een boom, die tijdens een onweersbui over de Meeleweg in Nieuwleusen was geblazen.
In Overijssel werden tientallen bomen ontworteld door het korte, maar hevige noodweer.
In Slagharen sloegen in een aantal woningn de zekeringen en aardlekschakelaars er uit, toen daar om 20:01 uur de bliksem insloeg.
Onbekend is, of er ook schadegevallen zijn.
Het viel in Overijssel, Drenthe en Groningen nogal mee met het noodweer, dat door de KNMI werd teruggeschaald naar "extreem weer".
Foto: Persbureau Meter

Woensdag 14 juli 2010

Uelsen: zoektocht naar tweede slachtoffer verkeersongeval
De poltie heeft woensdagmiddag geruime tijd gezocht naar een mogelijk slachtoffer van een anrijding op de B403 even buiten Uelsen (D)
Daar had en bejaarde bestuurder van een BMW 3-serie, die vanaf de Neuenhauser Strasse de B403 op reed, geen voorrang verleend aan een VW LT-35 busje van een machinefabriek uit Neugnadenfeld, dat op de B403 van links over de kruising reed.
De BMW raakte de VW, waarop die kantelde en zwaar beschadigd tegen struikgewas rechts van de weg tot stilstand kwam.
De gewonde man in de VW vroeg zich tegenover de hulpverleners af: "Wo ist mein Kumpel?", waarop die het vermoeden kregen, dat er een tweede man in de bedrijfswagen had gezeten, die mogelijk weggelopen was naar een nabijgelegen graanveld.
Getuigen meldden, een man met een blauw t-shirt gezien te hebben, die van de bus wegliep.
Om het mogelijk tweede slachtoffer te achterhalen, werd een politie-speurhond ingezet, maar die vond geen spoor, waarop de zoekactie na geruime tijd werd gestaakt. Mogelijk was de man in de bestelwagen in de war door de klap.
De gewonde man is door de Uelsener brandweer uit de auto bevrijd en per traumaheli afgevoerd. De VW bedrijfsauto was onherstelbaar.
De bestuurder van de BMW en zijn eega kwamen met de schrik vrij; hun auto liep relatief lichte schade op.
Personeel van gespecialiseerd ingenieursbureau Diekel nam de sporen van de aanrijding op, ter ondersteuning van het politieonderzoek.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Dwingeloo: monumentale woonboerderij brandt af
In Dwingeloo is vanmorgen vroeg aan de Lhee een grote rietgedekte woonboerderij afgebrand.
Om 05:42 uur uur werd er brandalarm geslagen. zeven minuten later volgde opschaling naar "middelbrand" en om 06:02 uur werd het sein "grote brand" gegeven. Ondanks de grote brandweerinzet viel het pand, dat verbouwd werd, niet meer te redden.
Wel kon een nabijgelegen rietgedekte boerderij behouden worden door het dak nat te houden.
De twee bewoners, die lagen te slapen, werden door buren gewekt en konden het gebouw bijtijds verlaten.
De omgeving -ook de Lhee- is door middel van linten afgezet vanwege mogelijke besmetting met asbestdeeltjes.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Kampen: zeer grote brand verwoest "De Buitenwacht" (update 6)
Dinsdagavond om half twaalf werd een binnenbrand gemeld in restaurant-zalencentrum De Buitenwacht aan het Stationsplein in Kampen .
Dat het menens was, bleek wel, toen er vrijwel onmiddellijk na de eerste melding opgeschaald werd naar "middelbrand, tien minuten later naar "grote brand" en om 23:58 uur naar GRIP-1.
Diverse brandweerkorpsen uit de wijde regio zijn opgeroepen, waaronder Kampen, IJsselmuiden en Zwolle.
Volgens onze medewerkers waren er in eerste instantie nog geen uitslaande vlammen te zien, maar kwam er wel rook uit het gehele pand en was er door een nooduitgang aan de stationszijde veel vuur in het pand zichtbaar.
Rond 00:30 uur sloegen de vlammen op enkele plaatsen uit het gebouw en om 00:40 sloegen de vlammen uit het gehele pand. dat zonder enige twijfel volledig verloren gaat.
Aangezien aangrenzende woningen door de brand worden bedreigd, zijn de bewoners geëvacueerd.
Inmiddels zijn nog meer brandweereenheden ingezet, waaronder Zwolle-Berkum, Genemuiden en zelfs vanuit Ommen en Steenwijk.
(GRIP-3 geldt sinds 00:13 uur; "zeer grote brand" sedert 00:36 uur)
Onze verslaggever Henry "Wally" Wallinga meldde om 01:20 uur, dat het restaurant aan de voorzijde zojuist was ingestort en dat de Stadsbrug uit veiligheidsoverwegingen was ontruimd. Naar verluidt was het uitgaanscomplex vanwege een verbouwing sinds kort gesloten.
Foto's: Henry Wallinga en Persbureau Meter


Hijken: combine uitgebrand
Bij een mechanisatiebedrijf in Hijken is dinsdagmiddag rond 12:30 uur een combine uitgebrand.
Personeel van het bedrijf heeft nog geprobeerd, de beginnende brand te blussen, maar dat lukt helaas niet.
De brandweer van Smilde heeft de machine, die bij aankomst al volledig in brand stond, met schuim en water geblust

Foto: Brandweer SmildeDinsdag 13 juli 2010

Nieuwleusen: twee arrestaties na snelkraak in Coevorden (update)
Op de N377 nabij de Lichtmis zijn dinsdag rond 06.00 uur twee mannen aangehouden, die verdacht worden van een snelkraak bij een drogist aan de Friesestraat in Coevorden, die om 05.30 uur plaats vond. De twee werden door de politie overlopen tijdens de diefstal en gingen er in een auto vandoor, waarop de agenten de achtervolging inzetten. Via Slagharen reden ze over de N377 richting Dedemsvaart.
Ter hoogte van Hardenberg sloot ook een tweede politieauto aan.
Politieauto’s vanuit de richtingen Kampen en Zwolle hadden inmiddels ter hoogte van de Lichtmis, voor de oprit naar de A28, een wegblokkade opgeworpen.
Bij het zien van de blokkade besloten de verdachten de auto te keren waardoor het tot een aanrijding kwam met de achtervolgende politieauto.
waardoor aan beide auto’s enige schade ontstond.
De verdachten vluchtten na de aanrijding te voet verder, waarop de politie twee waarschuwingsschoten loste.
De eerste verdachte kon daarop direct worden aangehouden; de tweede sprong in het water en vluchtte naar een nabijgelegen boerderij.
Na een korte achtervolging kon ook hij aangehouden worden. De auto is in beslag genomen.
Of er iets buit is gemaakt, is op dit moment nog onbekend. De mannen (21 en 25 jaar oud) zijn inwoners van Hilversum.
De twee mannen zitten vast en er wordt een nader onderzoek ingesteld.


Ook rond Hengelo (Ov) zware stormschade

Het noordweer richtte ook in Hengelo zware schade aan. Zo werden drie woningen aan de Breukersweg door een omvallende boom getroffen.
Eén van de huizen werd daarbij zwaar beschadigd , maar er vielen geen slachtoffers. De bewoners moesten elders worden ondergebracht.
-
-
Foto's: Martin Bakker


Maandag 12 juli 2010

Nieuw bezoekersrecord leidde even tot overbelaste server
Ruim 67.000 unieke bezoekers bekeken vandaag het nieuws op KILROY en daarmee werd het record van januari 2010 ruimschoots gebroken.
Het grote aantal nieuwslezers en de grote hoeveelheid dataverkeer leidden zelfs rond 23:00 uur tot een korte "downtime" van de dedicated server, maar die kwam binnen een kwartier weer on line, zij het nog wat trager dan normaal.


Noodweer richt grote schade in de Niedergrafschaft - vrouw dood door vallende boom

De zwre onweers- en hoosbuien, die vandaag huishielden, hebben ook aan de andere kant van de grens zware schade aangericht.
In de Grafschaft Bentheim vielen talloze bomen ten prooi aan het natuurgeweld en namen in hun val vaak gebouwen e.d. mee.
De foto's in de reportage van Hartmut zijn gemaakt in onder meer Berge, Scheerhorn (gem. Hoogstede) en Veldhausen en Osterwald.

Aan de Suddenweg in Nordhorn kwam een 47-jarige vrouw uit Nordhorn door vallende takken om het leven.
Uit politieonderzoek blijkt, dat de vrouw per fiets met haar hond onderweg was en bij een huis geschuild heeft vanwege het onweer.
Een boom, die door een rukwind werd ontworteld, viel op het gebouw, waarbij de vrouw door takken gedood werd.
Foto's: Hartmut Gosink (Freiwillige Feuerwehr Emlichheim)


Hardenberg: hobbyschuur in brand aan de Gramsbergerweg
Een bewoner van de Gramsbergerweg zat rond 18:30 uur gezellig in zijn tuin te lezen, toen hij de geur van brandend hout rook en vermoedde, dat de buren aan het barbecuen waren. Totdat hij ontdekte, dat even verderop de vlammen uit het dak van de hobbyschuur van de buren sloegen.
De buren waren gelukkig niet in de schuur aanwezig, zodat er geen gewonden vielen.
De brandweer bestreed het vuur, dat vooral boven in het achterste deel van de grote houten tuinschuur woede, met succes. Een gasflesje kon op tijd in veiligheid gebracht worden. De brand en het bluswater richtten flinke schade aan.
-
Foto's: Michel Smit en Don Stolwijk ( U S Media )


N34: spookrijder veroorzaakt verkeersongeval bij Dalen
Een automobilist, die vanmiddag over de N34 bij Dalen reed, geloofde zijn ogen niet, toen een tegenligger langzaam maar zeker op de verkeer-de rijbaan begon te rijden en schuin op hem af kwam.
De man slaagde er niet meer in, de spookrijdende auto te ontwijken.
Nadat de auto's elkaar geraakt hadden, belandden beide in de oostelijke bermsloot.
De veroorzaker van de aanrijding is waarschijnlijk vlak voor de aanrijding onwel geworden.
De toedracht werd onderzocht door personeel van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Drenthe.
De N34 werd ter plaatse afgesloten, hetgeen tot enkele kilometerslange files leidde. (Meer info volgt)
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A28: truck kantelt door rukwind bij Staphorst
Een vrachtwagencombinatie is maandagmiddag door het noodweer op de A28 tussen Staphorst en Meppel van de weg gewaaid.
De truck met oplegger, geladen met geplastificeerd spaanplaat, kwam op de kant in de berm terecht. De vrachtwagen raakte totaal vernield.
De chauffeur ging met een hoofdwond naar het ziekenhuis.
Foto: Persbureau Meter


Anerveen: brandje in voedersilo na blikseminslag
Het noodweeer, dat in het begin van de middag over de regio trok, heeft weliswaar tot diverse uitrukken van de brandweer geleid, maar voor zover bekend bleven echt ernstige incidenten uit .
Wel sloeg de bliksem in in een voedersilo en een aangrenzende stal van een geitenhouderij aan de Anerveensewg in Anerveen.
Het deksel werd door het natuurgeweld van de silo volledig gerukt en kwam aan de andere kant van de stal terecht.
Omdat er rook uit bovenzijde van de silo kwam, werd de brandweer gealarmeerd.
Na koeling met bluswater (foto 1) liet men de inhoud uit de silo lopen, waarna het voer met een wiellaadschop elders op het erf gedeponeerd werd. De hoeveelheid brandend materiaal bleek overigens erg klein.
De bemanning van de Coevorder hoogwerker, die nodig was om de situatie van bovenaf te kunnen beoordelen en eventueel te kunnen blussen, was echter ingezet bij de afhandeling van een verkeersongeval op de N34 bij Dalen, maar een bereidwillige fotograaf bracht de twee brandweer-lieden met gepaste spoed terug naar de kazerne aan de Hulsvoorderdijk, waar de HW al klaar stond voor de uitruk.
De geiten liet alle commotie rond hun onderkomen ogenschijnlijk volledig koud.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Peter Kramer


Hoogstede: man ernstig gewond door bedrijfsongeval
De brandweer van Hoogstede rukte maandag om 08:17 uur uit met negentien man en vier voertuigen, nadat er bij de Leitstelle Nordhorn een
H3-alarm was afgegeven. Dat gebeurde, nadat bekend werd, dat op het terrein van een betonfabriek aan de Bathorner Diek in Hoogstede een 43-jarige man ernstig gewond was geraakt als gevolg van een bedrijfsongeval.
Het slachtoffer -een werknemer van een grondverzetbedrijf uit Emlichheim- was samen met een collega bezig om met een rupsgraafkraantje een geul te graven. Toen deze achteruit reed, kantelde de machine en kwam het slachtoffer met zijn linker been bekneld te zitten.
Collega's van de man bevrijdden hem, door de minigraafmachine met behulp van een wiellaadschop op te tillen.
De opgeroepen brandweerlieden uit Hoogstede zorgden voor de brandveiligheid en hielpen de mensen van het Rode Kruis en de arts van piket bij het naar de ambulance overbrengen van het slachtoffer, waarna de man naar het Grafschafter Klinikum in Nordhorn werd overgebracht.
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Ter Apel: Team Hooijer scoort weer punten in twee klassen
Zondagmiddag werd de vierde race van het NK Ovalracing op Circuit De Polderputten in Ter Apel verreden.
Het weer zat weer erg mee: de zon scheen uitbundig en de sfeer was goed.
Het lijkt er op, dat er dit keer feller gestreden werd om kampioenschapsplaatsen. Het ging er dan ook erg hard aan toe in de verschillende klasses, hetgeen resulteerde in diverse crashes en onderlinge strijd.
-
Rene begon van de laatste plek in de eerste manche. Al snel reed hij weer naar voren, maar Thale Ottens bood hem goed weerstand en hield de deur goed dicht. René kon niet verder naar voren rijden en eindigde daarom op de 5de plaats.
De tweede manche begon goed. Rene reed goed, mooie "gevechten" onderling en een lichte aanrijding, waardoor René's rechter voorband lek raakte. Hij moest deze race afbreken, maar na een bandenwissel en en schadecheck in de pits kwam nij aan de derde manche weer aan de start. René startte vooraan, hield deze plaats de hele race vast en finishte dus als eerste
De finalerace begon erg goed. René reed al snel op de tweede positie.
Helaas kreeg de versnellingsbak weer kuren en zakte Rene al snel af naar de vierde plaats.
Desondanks eindigde René nog steeds als leider van het klassement.
In één van de manches van de superklasse ging het al vroeg mis, toen de Golf 1 van Racing Team Kuper -op precies dezelfde plek, als waar Gerry Meijerhof vorig jaar verongelukte- tegen muur. Gelukkig stond daar nu daar een bandenstapel, anders had het weer erg fout kunnen aflopen...
Volgens de laatste berichten maakt de coureur het goed, al zal hij vast wel last van ze'n nek en rug hebben.
Johan reed met zijn Alfa 33 in de 1400-klasse weer erg constant deze dag en scoorde weer punten voor het kampioenschap.
De 1400 klasse telde met acht man minder deelnemers dan normaal.
Johan begon vanaf de eerste startpositie en hield dit een aantal ronden vol, maar de overmacht van de Swiftjes werd weer te groot.
Hij eindigde op de zevende plaats. In de tweede manche begon Johan op de tweede startpositie in de buitenbocht.
Niet de ideale startpositie, maar Johan wist zich weer goed te weren tegen de Suzuki's en eindigde als vijfde, net als in de volgende manche.
Na deze manche moest Johan zich melden bij de rollenbank, waar zijn auto aan een vermogentest werd onderworpen.
Wij zijn zeer benieuwd hoeveel vermogen de auto heeft, maar dat kunnen we helaas niet inzien en kunnen we mischien pas aan het eind van het seizoen opvragen.
De finalemanche was een mooi gevecht en Johan en de Alfa 33 leken elkaar nu perfect aan te voelen, met een verdiende derde plaats als resultaat. Voor hem was het de eerste keer, dat hij op de ererondeauto mocht staan en hij genoot er zichtbaar van.

Team Hooijer kon wederom terugkijken op een zeer geslaagde dag met goede resultaten en nauwelijks problemen.
De volgende race is 29 augustus ! Tot dan !
Meer fotos en filmmateriaal op http://www.racingteamhooijer.nl


Assen: afvalbrand bedreigt schoolgebouw
Zondagmiddag kreeg brandweer van Smilde om 17:48 uur een alarmering vanwege brandend afval aan de Boomgaard in Assen-Kloosterveen.
Aangekomen bij het scholencomplex in Kloosterveen bleek er brand te woeden in afval, dat tegen de gevel van de school lag.
Door snel op te treden wist de brandweer erger te voorkomen.
-
Er moest een stuk van de muur opengebroken worden om het vuur in de spouw te kunnen doven.
Het nablussen nam nog enige tijd in beslag.
-

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.