Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2010 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 20 juni 2010

Dalerpeel: ernstige gewonde brommobilist (16) na zoektocht gewonden
Een zestienjarige jongen uit Zwinderen is zondagmorgen enige tijd vermist, nadat hij in Dalerpeel met een brommobiel tegen een boom aan de kruising van de Wittenweg met de Berkmeerweg was gebotst .
Omdat er bij het autootje geen slachtoffer aanwezig was, werd de sloot, die langs de weg loopt, doorzocht door brandweerduikers, maar dit leverde niets op. Hierop werd de omgeving met een KLPD-heli afgezocht, van waaruit het bewusteloze slachtoffer in een stuk bouwland, op een kilometer van de ongevalslokatie, werd aangetroffen.
De jongen is waarschijnlijk na de botsing te voet in de richting van zijn ouderlijk huis zijn huis gegaan, maar ten gevolge van ernstig hoofdeltsel buiten westen geraakt. Hij is overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen. tekst © U S Media


Meppel: zware schade aan bovenverdieping van woning
Zondag om 14:49 uur werd de Meppeler brandweer verzocht, met spoed naar het Ruskenstuk te rijden, omdat daar in een hoekwoning brand was uitgebroken. Enkele minuten later werd gemeld, dat het inmiddels al om een uitslaande brand ging, waarop werd opgeschaald naar "middelbrand".
Bij aankomst sloegen de vlammen al uit het dakraam en brandde ook het dakbeschot al.
Desondanks slaagde de brandweer er in, de vlammen in korte tijd de baas te worden, maar de brand, die vermoedelijk is ontstaan in een wasdroger, had inmiddels al een groot deel van de bovenverdieping verwoest.
Om ook de laatste vuurhaarden te elimineren, werd een groot aantal dakpannen verwijderd vanaf de hoogwerker.
Als trieste getuigen bleven een aangebrande wasmand en een groot aantal kapotte dakpannen achter, nadat de brandweer was vertrokken.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Enschede: uitruk wegens uitslaande brand tijdens open dag brandweer
Zaterdag kwam er tijdens de open dag van de Enschedese brandweer een alarmering binnen:
"Woningbrand aan de Oude Veenweg in Boekelo".
-
De spuitgasten rukten uit met vier voertuigen, waarvan er één uit het publiek weggehaald moest worden.
Al tijdens de rit werd duidelijk, dat het inmiddels om een uitslaande brand ging, maar dat er zich geen mensen in de woning bevonden.
Door de snelle inzet van de Boekelose brandweer, die als eerste arriveerde, was de brand binnen een half uur onder controle.
Foto's: Pascal Vluters - PVS Fotografie


Hoogeveen: meeste arrestanten weer op vrije voeten
De meeste van de 38 personen, die zaterdag tijdens de voetbalrellen rond de rotonde en winkelcentrum De Weide zijn gearresteerd, zijn met een proces verbaal op zak vrijgelaten. Een klein aantal zit nog vast vanwege andere delicten.
Alle arrestanten hebben van de burgemeester van Hoogeveen voor de volgende wedstrijden van Oranje een gebiedsverbod gekregen.


Almelo: ravage en twee zwaar gewonden na capriolen in de Nieuwstraat (update)
Zondagmorgen tegen 06.30 uur vloog een "sportieve" BMW over de kop ter hoogte van de spoorwegovergang.
De auto ramde met hoge snelheid eerst een verkeersgeleider en vervolgens twee paaltjes aan de overzijde van de kruising, vloog dwars de weg over en kwam tientallen meters verderop achterstevoren tegen de voorgevel van een woning tot stilstand.
De twee inzittenden raakten dermate gewond, dat ook de traumaheli met het Mobiel Medisch Team gealarmeerd werd.
De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Almelo, was er het ergst aan toe; zijn passagier was een 31-jarige plaatsgenoot.
De uit Osnabrück afkomstige Aerospatiale heli (Christoph Westfalen) landde in een nabijgelegen plantsoentje.
De bestuurder is met de helikopter naar het ziekenhuis overgebracht, de ander per ambulance.
De Nieuwstraat is ter hoogte van de overweg afgesloten geweest voor het verkeer, in verband met het onderzoek door de VOA van de Regio-politie Twente.
Foto's: Fotodienst Reinhard Hellweg

Holtheme: auto te water tijdens Vechtdal-rally

Zaterdagmiddag werd rond Hardenberg de zesde editie van de Vechtdalrally verreden.
Helaas verliep de proef in Holtheme voor het team  HART  uit Arnhem niet zo goed.
Nadat de Peugeot 206 in de berm raakte, kwam de auto ondersteboven in het water naast de Rondweg in Holtheme tot stilsstand.
Een buurtbewoner, die naar de rally stond te kijken, zag het ongeval gebeuren en sprong direct in het water om de bestuurder en navigator uit de auto te helpen.

De inzittenden hielden slechts een nat pak aan het voorval over.
De auto is later met hulp van de kraan van een naburig loonbedrijf weer op de wal gezet.
Het team, bestaande uit studenten van de HTS Autotechniek in Arnhem, hoopt de auto zo snel mogelijk weer gereed hebben om de volgende wedstrijd te kunnen rijden. (zie www.htsrallyteam.nl)
Foto's: Peter Kramer


N34: kermisexploitant zwaar gedupeerd door brand in aanhangwagen vol speelautomaten
Het werd een zwarte dag voor een Zutphense kermisexploitant.
Toen hij over de N34 onderweg was van Nieuw Amsterdam naar zijn woonplaats, in zijn vrachtwagen met aanhanger met daarin zo'n dertig speelautomaten, werd hij door een achteropkomende automobilist gewaarschuwd, dat er iets mis was.
De man zette de combinatie stil op de parkeerplaats Vogelpoel en kwam er al snel achter, dat er brand was uitgebroken in de aanhangwagen. Snel werd de aanhanger afgekoppeld, omdat het vuur zich ras een weg baande door de lading. Toen de brandweer arriveerde, stond de wagen al in lichterlaaie en was duidelijk, dat er niets meer te redden viel.
De brand ging gepaard met een fikse witte rookontwikkeling, die dwars over de autoweg dreef, maar gelukkig bleven ongevallen uit; mede, omdat het niet druk was. © U S Media
Het kostte de brandweer de nodige moeite, de vlammen definitief te doven en de zon was al ondergegaan, toen dat gelukt was.
Omdat de aanhanger zeer zwaar beschadigd was, werd in overleg met berger Kraal besloten, de resten dit weekend niet te verplaatsen en maandag in overleg met de verzekering een plan de campagne voor de berging op te stellen.
De eigenaar en zijn eega waren door het gebeurde zwaar aangeslagen...
Foto: Peter Kramer - www.trekkerslepcoevorden.nl


Hoogeveen: politie maakt korte metten met reljongeren (update)

Na de overwinning van Oranje op Japan was het ook deze keer weer raak op de rotonde bij winkelcentrum De Weide in Hoogeveen.
Daar verzamelt zich altijd een grote groep jongeren na een wedstrijd van het Nederlands elftal op een WK of EK, om vervolgens het verkeer te hinderen en de politie uit te dagen.
Deze keer kwamen ze van een koude kermis thuis, want de politie was voorbereid en duidelijk niet van plan, de reljeugd z'n gang te laten gaan.

Toen de eerste flessen door de lucht vlogen en een zitbankje op een ME-bus kapot werd geslagen, vlogen als Oranjesupporters verklede agenten uit de bus om de eerste arrestaties te verrichten.
Later mengden zij  zich in de groep om relschoppers te traceren. Deze werden met gerichte acties omsingeld en afgevoerd.
Enkele charges van de Mobiele Eenheid maakten indruk, want men ging hard op de loop.
Helaas werd winkelend publiek ook slachtoffer van de lange lat, die menig jongere kreeg te voelen.
Een jongen, die met zijn moeder een winkel uit kwam, werd in zijn gezicht geslagen en hield er een dikke lip aan over.
Ook een cameraman van RTV Drenthe kreeg -zonder aanleiding- klappen.
Toen er een kleine tien arrestaties waren verricht, werd het enigszins rustig bij het winkelcentrum, al vlogen er nog regelmatig lege flessen door de lucht.
In totaal zijn er volgens de persvoorlichter van de Regiopolitie Drenthe 38 arrestaties verricht.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Slagharen: brandweer in actie tijdens zomermarkt
De brandweer van Slagharen gaf tijdens de zomermarkt in Slagharen een demonstratie, waarbij toeschouwers zèlf in de rol van brandweerman of -vrouw konden kruipen. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt door jong en oud.
Men kon bijvoorbeeld een autobrand blussen met verschillende blusmiddelen om het effect te zien
Een grote tent werd vol rook geblazen. De opzet was dan ook om “blind” een slachtoffer te kunnen vinden.
Dat dit geen gemakkelijke klus was, werd door de meeste bezoekers bevestigd.
Een veel gehoorde kreet na buitenkomst was dan ook: “Je ziet geen hand voor de ogen daarbinnen !“
Bij de kraam was infomateriaal te krijgen en voor de kinderen lag er een heuse brandweerhelm klaar !
Het doel van de zomermarkt was voor de brandweer van Slagharen dan ook, mensen kennis te laten maken met het werk van de brandweer en om nieuwe vrijwilligers te werven.
Ondanks de paar hevige buien, die overtrokken, was de belangstelling goed te noemen en kan men terug kijken op een geslaagde dag.
-
Foto's: Brandweer Slagharen

N348: drie gewonden door aanrijding op kruising (update)
Op de provinciale weg N348 zijn zaterdagmiddag drie gewonden gevallen ten gevolge van een aanrijding op de kruising met de Luttenberger-weg. Daar deze kruising met verkeerslichten is beveiligd, moet één van de betrokken automobilisten door rood zijn gereden.
De 51-jarige uit Ralte afkomstige bestuurder van een Mercedes Vito wilde de N348 oprijden, maar een Ford Focus, die op de N348 reed, ramde dit voertuig in de flank.
Het busje schoot de berm in en kwam tegen de schakelkast van de verkeerslichtinstallatie tot stilstand.
Deze kast werd hierdoor vernield, waardoor de verkeerslichten niet meer werkten.
Het busje liep onherstelbare schade op en ook de personenauto kon naar de sloop.
In de Ford Focus zaten een 79-jarige man en een 77-jarige vrouw uit Dedemsvaart
De drie gewonden werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Een expert van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie IJsselland legde de sporen vast om de oorzaak op papier te krijgen.
De N348 werd ter plaatse meer dan twee uur afgesloten voor het doorgaande verkeer.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N33: vrachtauto met acht personenauto's uitgebrand
Zaterdagmorgen is een vrachtwagen uit Litouwen met daarop acht nieuwe auto's, die op de N33 bij Rolde reed, in brand gevlogen.
De lading is grotendeels uitgebrand. De chauffeur raakte niet gewond.
De N33 is vanwege het blus- en bergingswerk tussen Rolde en het verkeersplein bij Gieten urenlang afgesloten geweest
Foto's: Persbureau Meter en DCP / Bert Geerts

Assen: zenderzoekende automobilist rijdt vaart in
Even een sportzender opzoeken tijdens het rijden is geen goed idee; dat ontdekte een automobilist, die vrijdagavond over de Vrieserweg reed.
Dat moment van onoplettendheid kwam hem duur te staan, want de auto reed de berm in, ramde een schrikhek en schoot de vaart in.
Toen de brandweer, waaronder duikteams uit Assen en Smilde, arriveerde, was de bestuurder al uit het water en overgebracht naar het WZA in Assen.  
Duikers van Smilde en Assen hebben het voertuig "aangepikt" voor de berger.
Na anderhalf uur keerden alle voertuigen terug naar hun posten.
Foto's: Persbureau Meter en Brandweer Smilde


Vrijdag 18 juni 2010

Pesse: gewonde automobilist overleden
Uit betrouwbare bron heeft de redaktie vernomen, dat de 83-jarige man uit Ruinen, die donderdagmiddag met zijn Fiat Panda op de A28 bij Pesse in botsing kwam met een vrachtwagen, vandaag in het ziekenhuis is overleden.


Dalen: man ernstig gewond door ontploffende compressor
Twee bouwvakkers, die aan het werk waren aan een woon-winkelpand op de hoek van de Kruisstraat en de Hoofdstraat in Dalen, hoorden vanmorgen tegen tien uur een harde knal en zagen vervolgens brokstukken uit de lucht vallen.
Ze gingen op onderzoek uit en vonden de eigenaar, die ernstig gewond aan zijn gezicht met grote moeite vanuit zijn werkplaats naar de binnen-plaats achter het pand had weten te komen.
Nadat 112 was gebeld, werd het slachtoffer met spoed en onder politiebegeiding naar het Scheperziekenhuis overgebracht.
De explosie is waarschijnlijk veroorzaakt door een defect aan een compressor, waar op dat moment mee gewerkt werd.
De politie en eventueel de Arbeidsinspectie onderzoeken de toedracht.


Almelo: grote brand aan de Achter de Molen (foto-update)
Donderdagavond rond 23:23 uur werd in Almelo alarm geslagen, omdat er in een bedrijfspand aan de Nieuwstraat brand zou woeden.
Om half twaalf werd opgeschaald naar "grote brand", mar de plaats des onheils werd gewijzigd naar "Achter de Molen", een straat, die parallel loopt aan de Nieuwstraat. De uitslaande brand, die woedde in een opslagplaats van een antiekhandel en aangrenzende garageboxen, was na ongeveer een uur onder controle. De schade was groot.
Foto's: Fotodienst Reinhard Hellweg


Donderdag 17 juni 2010

Diepenheim: rietgedekte woning brand af
In een rietgedekte woning aan de Raadhuisstraat in Diepenheim brak vanmiddag tegen vieren brand uit ten gevolge van verbouwingswerkzaam-heden. De bewoners van de woning waren op dat moment niet thuis.
Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit het pand en was de woning niet meer te redden
De spuitgasten hebben het gebouw gecontroleerd af laten branden.
Foto: Martin Bakker


A28 / Pesse: Fiat Panda maakt luchtreis na aanrijding met vrachtwagen
Een gewonde automobilist is donderdagmiddag naar een ziekenhuis overgebracht, nadat de brandweer van Ruinen hem uit het wrak van zijn auto had bevrijd. De bejaarde man reed in zijn Fiat Panda over de A28 in de richting van Assen, toen hij even ten noorden van Pesse na het inhalen van een Poolse vrachtwagencombinatie te vroeg naar rechts kwam en de Fiat door de voorzijde van de trekker geraakt werd.
De auto kreeg een flinke optater en vloog na een reeks capriolen over de vangrail in de middenberm, maar kwam gelukkig wel op z'n wielen tot stilstand.
De Ruiner brandweer bevrijdde de man door het dak van de auto te knippen, waarna hij naar de ambulance werd gedragen.
Een expert van de afdeling Verkeersongevallenanalyse was inmiddels al bezig met het verzamelen van gegevens omtrent de aanrijding.
De Poolse vrachtwagencombinatie liep relatief lichte schade aan de voorzijde van de trekker op, maar kon na afhandeling van de formaliteiten z'n weg vervolgen. Berger Kraal was al direct na het ongeval opgeroepen om de geheel vernielde (drie jaar oude) Fiat op te halen, omdat de A28 een belangrijke verkeersader (een "IM-route") is.
Het ongeval leidde op de A28 tot flinke files; ook op de rijbaan richting Hoogeveen, waar nieuwsgierige weggebruikers afremden om vooral niets van het schouwspel te missen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vlieghuis: twee vrouwen gewond door frontale aanrijding met tractor op de Europaweg
Donderdagmorgen tegen zeven uur sloeg de bestuurder van een tractor van een loonbedrijf op de Europaweg in Vlieghuis linksaf.
De man zag daarbij een hem tegemoet komende Volkswagen Passat over het hoofd, waardoor een ernstige frontale aanrijding ontstond.
In de personenauto zaten twee vrouwen, waarvan bij één van hen het letsel dusdanig ernstig leek, dat men om de hulp van het Mobiel Medisch Team vroeg. De traumaheli landde in een nabijgelegen weiland.
De twee slachtoffers zijn met hydraulische redapparatuur door de brandweer uit het wrak bevrijd en na de eerste behandeling per ambulance naar het Scheperziekenhuis in Emmen vervoerd.
De situatie rond de aanrijding is opgetekend door een expert van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Drenthe.
Het verkeer kon via het fietspad om de ongevalslokatie heen rijden. Tekst @ Uiteverij Stolwijk Media - kopiëren verboden
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Wildervank: tweede slachtoffertje aanrijding ook overleden
Afgelopen zaterdag kwam een tienjarige meisje in Wildervank om het leven, toen ze op de rijbaan van de Langebosschedijk met een waveboard speelde en overreden werd door een BMW (Zie de reportage)
Een even oud meisje raakte zwaar gewond. Helaas is ook zij (woensdag) aan haar verwondingen bezweken.


De Krim: auto met bejaard echtpaar te water na aanrijding op de Hoofdweg
Het was even flink schrikken voor een bejaard echtpaar uit Schoonebeek en een inwoonster van de Krim, woensdagavond.
De vrouw uit de Krim reed in haar Citroën over de Hoofdweg richting Coevorden, maar stopte bij de brug ter hoogte van huisnummer 144 om linksaf te slaan naar de Dommerswijk. De bestuurder van een Daihatsu Move, die met zijn eega achter de vrouw reed, ging naar links om -over de doorgetrokken streep- de Citroën in te halen, maar die draaide net op dat moment af naar de brug. De twee auto's raakten elkaar, waarop de Daihatsu uit de koers raakte en via de linker berm de Lutter Hoofdwijk in reed.
De bestuurder bekende, dat hij op dat moment doodsbang was, dat hij zou verdriken. Zover kwam het gelukkig niet, omdat dat gedeelte van de vaart nog niet was uitgebaggerd en het autootje grotendeels boven water bleef. De twee oudjes liepen -naast de schrik- alleen natte benen op, dank zij het snelle ingrijpen van toevallige getuigen, die de inzittenden uit de auto hielpen.
De twee mochten bij een nabijgelegen woning van de schrik bekomen.
De automobiliste uit de Krim kwam eveneens met de schrik vrij en werd in een huis aan de overzijde van de vaart opgevangen.
Voor de brandweer van De Krim was geen levensreddend weggelegd en ook de duikgroep uit Coevorden werd teruggefloten.
Bergers Klaas en Marten van de firma Autax takelden de onherstelbaar beschadigde Daihatsu uit de plomp en nam ook de beschadigde Citroën mee.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderen: automobilist gewond na aanijding met vrachtwagencombinatie
De bestuurder van en groene Daihatsu Valera is vanmiddag tegen drieën gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Noordenveld-weg met de Norgerweg in Donderen.
De man reed vanaf de Norgerweg de kruising op, maar verleende daarbij geen vrije doorgang aan de bestuurder van een vrachtwagen-combinatie, die op de Noordenveldweg van Donderen in de richting van de A28 reed.
De trucker remde hard en week uit naar links, maar raakte de Daihatsu desondanks aan de bestuurderszijde.
De brandweer van Vries bevrijdde de bejaarde Daihatsubestuurder zo voorzichtig mogelijk uit het wrak van zijn auto door drie deuren weg te knippen met hydraulisch redgereedschap. De man is na onderzoek in de ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De omstandigheden rond de aanrijding werden door twee experts van de VOA van de Regiopolitie Drenthe onderzocht.
Berger Hamstra haalde de zwaar beschadigde Daihatsu op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Canada: voetballiefhebbers leven wereldwijd mee
Wie denkt, dat de oranjegekte alleen in Nederland toeslaat, vergeet, dat er grote aantallen landgenoten over de gehele wereld meeleven met de verrichtingen van ons nationale voetbalelftal.
Zoals hier in Stoney Plain (Canada), waar het huis van de familie Heuven uiting geeft aan hun sportieve voorliefde.
(Met dank aan Rick Dijkman)


Goor: "grote brand in drugslaboratorium"
Vanavond heeft de laatste oefening in een serie van vier plaatsgevonden.
Er was volgens het scenario brand ontstaan op de zolder van een woning aan de Hengevelderstraat in Goor. 
Er waren slachtoffers aanwezig en toen de brandweer onderweg was, werd duidelijk dat het mogelijk om drugslabatorium ging.
De alarmcentrale schaalde direct op naar "Grote Brand" en werden er drie tankautospuiten uit Delden, Markelo en Diepenheim, plus de hoog-werker van Rijssen ingezet.
Bij aankomst werd al snel duidelijk dat er negen slachtoffers waren: twee op de zolder en zeven op de benedenverdieping.
De brandweer heeft via de hoogwerker twee  mensen van uit het raam van de slaapkamers kunnen redden.
De overigeslachtoffers zijn door de brandweer uit de benedenverdieping gered.
Foto's: Martin Bakker


Dinsdag 15 juni 2010

Tubbergen: evacuaties na gaslek
Zo'n vijftig bewoners van de drs H Janzenstraat en de Lodewijkstraat in Tubbergen moesten dinsdagmiddag hun woningen uit, nadat een graafmachine een gasleiding kapot had getrokken.
Het lek kon na ongeveer een uur worden gedicht.
Nadat de woningen op gasconcentraties waren gecontroleerd, konden de evacuees hun huis weer in.
-
Foto's: Kevin Sand en Alwin Winkel


Gramsbergen: "Prince of Speed" Phil Read aan de start bij zevende Classic TT
Op zaterdag 19 juni organiseert Eveno Racing Gramsbergen, samen met de motorclub Gramsbergen en het Classic Racing Team de “Classic TT Gramsbergen”. Het evenement wordt opgeluisterd door de aanwezigheid van achtvoudig wereldkampioen Phil Read.
De nu 71-jarige Read was actief van 1961 tot 1976 en was de eerste coureur die in zowel de 125cc, de 250cc als de 500cc wereldtitels won.
In totaal reed hij 113 GP’s. Het Classic Racing Team houdt demo-races in de 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc en oldtimerklasse.
Verder is het Centennial Motorracing Team aanwezig, komt Marcel Ankone, voormalig Nederlands topper en hebben we voor de kenners de Yamaha, waarop Jack Middelburg in 1980 de Asser TT won en de Benelli, waarop Renzo Pasolini reed.
Vrijdagavond wordt in Gramsbergen nabij café Bolte de technische keuring van de motoren gehouden. De deelnemende motoren rijden onder politiebegeleiding van het rennerskwartier in Ane naar de plaats van keuring en weer terug.
Bij deze keuring tussen 19.00 uur en 20.15 uur zijn de meest bijzondere racemotoren te zien en te horen:
Honda, BMW, Yamaha, Ducati, MV Agusta, Gilera etc. Een must voor de liefhebber !

Om het evenement zoveel mogelijk de sfeer van de 50-er en 60-er jaren mee te geven, worden deelnemers en bezoekers -vooral de bevolking van Gramsbergen- verzocht in aangepaste kleding te komen. De organisatie zal hierin zelf het goede voorbeeld geven.

De trainingen beginnen zaterdag om 10:00 uur en om 12:50 uur beginnen de races. De toegang is gratis !
Kijk voor meer informatie op www.eveno-racing.nl

Coevorden: gerenoveerde N34 open voor verkeer
De N34 was de afgelopen weken wegens werkzaamheden afgesloten tussen de afslag Coevorden (Krimweg) en knooppunt Holsloot.
Maandagavond rond half negen werd de gerenoveerde autoweg weer vrijgegeven voor het verkeer.
De weg is voorzien van een nieuw wegdek met reflecterende belijning en is op bepaalde gedeelten voorzien van een "virtuele middenberm":
een dikke groene lijn, die aangeeft, dat daar een limiet geldt van 100 km/uur.
Foto's: Peter Kramer


Maandag 14 juni 2010

Elim: brommobiel op z'n kant
Net als vorige week kreeg de brandweer van de Krim maandag een alarmering tijdens hun oefenavond; nu om 20:43 uur.
Dit keer bleek het geen vals alarm: op de Marten Kuilderweg in Elim was een eenzijdig ongeval gebeurd.
Bij aankomst trof men na de scherpe bocht een brommobiel aan, die een lantaarnpaal rechts van de weg platgewalst had en vervolgens op z'n kant tot stilstand was gekomen.
De bestuurster bevond zich nog in het autootje, maar haar letsel bleek erg mee te vallen, zodat ze met hulp van de brandweer uit het Aixam
45-km/uur-autootje kon klimmen. Na controle in de ambulance bleek onderzoek in het ziekenhuis niet nodig.
De Aixam is door de brandweer op z'n wielen gezet en op een autoambulance van een autohandel weggehaald.
Nadat de op weg gelekte olie bewerkt was met ontvetter en het mengsel was weggespoten, kon de blusgroep vertrekken.
Van de oefenavond kwam helaas niet veel meer terecht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Erica: VW Kleinbus rijdt tegen boom
Maandagavond ontving de brandweer van Schoonebeek een alarmering op de schermpjes van hun P2000-pagers: er zou een ongeval gebeurd zijn op de Dommerswijk ZZ in Nieuw Amsterdam.
Het bleek echter te gaan om een eenzijdige aanrijding op de Griendsveenstraat in Erica, die in het verlengde van de Dommerswijk ligt.
Bij aankomst trof men een Volkswagen Kleinbus aan, die kennelijk met lage snelheid met de rechter voorzijde tegen een eik rechts van de weg gereden was. De bestuurder werd door de spuitgasten uit de auto geholpen en op een brancard naar de ambulance overgebracht.
De schade aan de uit januari 1981 daterende Kleinbus viel mee. De oorzaak van de aanrijding is nog niet duidelijk.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: arrestaties tijdens voetbalmania op de Zuidwoldigerweg
Uitbundige oranje-supporters, maandagmiddag na de overwinning van het Nederlands Elftal op Denemarken.
De supporters renden over de rotonde in de Zuidwoldigerweg bij het winkelcentrum en gooiden flesjes bier over de straat.
Dat zorgde voor chaotische situaties voor het verkeer.
-
De politie kwam er aan te pas, om te voorkomen, dat de feestvreugde uit de hand liep.
Even later kwam er meer politie op de been en werden er politiehonden ingezet. Er zijn tijdens charges meerdere mensen aangehouden.
Op de beruchte rotonde zijn rond EK's en WK's vaker incidenten geweest. 
Ook elders in Hoogeveen is het onrustig.
-
Foto's: Jochem van de Weg - www.jochemvandeweg.nl


Anloo: gewonde vrouw overleden
De zestigjarige automobiliste, die vrijdagavond zwaar gewond raakte, nadat ze bij Anloo met haar auto zijdelings tegen een boom botste, is zaterdag in het Universitair Medisch Centrum in Groningen aan haar verwondingen bezweken.


Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.