Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2010 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 27 juni 2010

Staphorst: drie gewonden en twee auto's total loss door in slaap gevallen automobilist
Drie personen zijn zondag aan het begin van de avond gewond geraakt na een ongeval tussen twee personenauto’s op de A28 bij Staphorst. Het ongeval ontstond, toen een bestuurder naar verluidt in slaap viel.
De vrouw, die naast hem zat, sliep ook en toen ze wakker werd, was het te laat om nog in te kunnen grijpen.
De auto kwam van de weg af en raakte andere auto.  De auto van de veroorzaker vloog over de kop en kwam op het dak in de sloot terecht;
de andere auto bleef boven de sloot hangen.
De man en de vrouw, die in eerstgenoemde auto zaten, raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
De bestuurder van de andere auto ging per ambulance naar een ziekenhuis in Zwolle.
Beide auto’s waren na het ongeval rijp voor de sloop.
Foto: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Almelo: verwarde vrouw sluit zich op en steekt woning in brand
Een vrouw heeft zich zondagmiddag rond 15:20 uur opgesloten in haar woning aan de Rensumaborg en vervolgens brand gesticht.
Dat gebeurde, nadat ze ruzie met haar man had gehad en deze met de kinderen het pand had verlaten.
De politie wist de vrouw uit de woning te halen en haar te reanimeren.
De vrouw is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Een hond van de familie blef ongeddeerd
en werd door de dierenambulance opgehaald.
Foto's: Alwin Winkel - www.112twente.net


Emlichheim: klootschietwagentje in brand
Voor de Ortsfeuerwehr Emlichheim werd zondag om 12:03 uur een B3-alarm geslagen vanwege brand in een schuur bij een boerderij aan Hahnenberger Diek.
Bij aankomst bleek het te gaan om een klootschietkarretje, dat door onopgehelderde oorzaak in de schuur in brand was gevlogen.
Door snel en omzichtig optreden van de eigenaren, die het wagentje de schuur uit reden en de vlammen blusten, werd erger vermeden.
Voor de brandweer, die met zestien man en twee voertuigen uitrukte, restte alleen nacontrole.
Foto's: Hartmut Gosink - Frw. Feuerwehr Emlichheim


A32: man gewond na opmerkelijke buiteling
Meer dan een uur was de brandweer zondagochtend bezig om een man op de A32 tussen Havelterberg en Steenwijk uit zijn auto te bevrijden. Het slachtoffer werd hierna naar het ziekenhuis overgebracht.
De auto, die uit de richting van Meppel kwam, is door nog onbekende oorzaak over de vangrail gevlogen, enkele malen over de kop geslagen en na een boom geramd te hebben, op de linkerkant en met het dak tegen een andere boom tot stilstand gekomen.
De auto nam tijdens de crash ook nog een ANWB bewegwijzeringbord mee en rolde vervolgens over een brug van een afwateringskanaal.
De bestuurder mocht nog van geluk spreken, dat hij niet in het kanaal terecht kwam.
Nadat de brandweer alle brokstukken had verzameld en de politie het ongeval in kaart had gebracht, kon de berger het voertuig afvoeren.
Foto: Persbureau Meter


A38 / De Lichtmis: uitstuif TT Assen
Ook dit jaar trokken weer hele volksstammen naar de A28 om getuige te zijn van de traditionele en opmerkelijke uittocht van TT-bezoekers.
Uiteraard was ook Henry "Wally" Wallinga weer van de partij om de folklore rond dit evenement op de gevoelige chip vast te leggen !
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Schoonebeek: automobilist gewond bij botsing tegen boom
Zondagmorgen vroeg raakte de bestuurder van een personenauto gewond, toen hij op de Europaweg uit de koers raakte, slipte en tegen een boom botste.
De brandweer kreeg om 06:31 uur een melding binnen, waarin gewag werd gemaakt van een eenzijdig verkeersongeval ter hoogte van huisnummer 45. Daar stond een volledig vernielde auto dwars op de rijbaan.
De gewonde bestuurder, die uit het wrak bevrijd worden, is per ambulance neer een ziekenhuis overgebracht.
Verkeersongevalsanalisten noteeren de omstandigheden ter ondersteuning van het proces verbaal.
Foto: Persbureau Meter


A28 / Hoogeveen: motorrijder gewond na val
Een Duitse motorrijder is zaterdagmiddag behoorlijk gewond geraakt, toen hij door onbekende oorzaak onderuit ging en in de berm van de A28 bij klaverblad Hoogeveen belandde. Er waren geen andere voertuigen bij het voorval betrokken.
De man is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. 
Doordat het ongeval naast de vluchtstrook plaatsvond, had het  TT-verkeer weinig last van de crash
Foto: Persbureau Meter


Zaterdag 26 juni 2010

Eursinge: leegstaande boerderij afgebrand
Zaterdagmorgen even voor achten werd via P2000 bekendgemaakt, dat er aan de Kraloërweg in Pesse een boerderij in brand stond.
Het bewuste pand bleek inderdaad aan de Kraloërweg te staan, maar even verderop in Eursinge. Toen de eerste tankautospuit daar arriveerde, sloegen de vlammen al uit het gebouw en werd direct opgeschaald; eerst naar "midddelbrand" en kort daarop naar "grote brand".
De rook was inmiddels al vanaf de A28 duidelijk te zien en leidde de aandacht van nogal wat weggebruikers af, die zich door de TT-spits worstelden.
In eerste instantie was er sprake van, dat de boerderij nog bewoond zou zijn, maar buren wisten beter: het rietgedekte pand stond al acht jaar leeg en was in de afgelopen jaren al enkele keren gekraakt.
Het bluswerk kwam moeizaam op gang, mede door doordat brandputten met moeite te vinden waren. De tankwagens van Ruinen en Hoogeveen kwamen dus goed van pas, hoewel zowel de rietgedekte woning als de er achter staande deels houten schuur met zijn abest dak niet meer te redden waren. De halfstenen muren van de schuur kwamen al na korte tijd naar beneden en de vlammen begonnen zich via het gazon een weg te vreten naar een vrijstaand schuurtje, maar dat brandje kon bijtijds geblust worden, omdat er eindelijk bluswater arriveerde.
De omgeving achter en naast de schuur is met linten afgezet, omdat dat gebied verontreinigd is met stukken asbest.
Het dak van een enkele honderden meters verderop staande schuur werd uit voorzorg nat gehouden.
De voorgevel en de zijmuren van de woning zijn zwaar verzwakt en zullen indien nodig omvergehaald worden.
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Vrijdag 25 juni 2010

Elim: veel schade, maar geen letsel bij aanrijding Compagniesweg - Jan Slotswijk
Ten gevolge van een fikse aanrijding op de kruising van de Jan Slotswijk met de Compagniesweg in Elim zijn vrijdag in het begin van de avond twee auto's onherstelbaar beschadigd.
Een inwoner van Hollandscheveld reed in zijn Citroën Xantia Pallas over de Companiesweg, toen de jonge bestuurder van een VW Golf, die van de onverharde Jan Slotswijk de Compagniesweg op reed en de Citroën geen voorrang verleende.
De Citroën schoot rakelings langs twee bomen en kwam met de neus in de rechter bermsloot tot stilstand.
Hoewel beide auto's onherstelbaar beschadigd werden, bleven de bestuurders wonder boven wonder ongedeerd, op wat pijnlijke plekken door de veiligheidsgordels na. Medische behandeling bleek niet nodig.
Berger Kraal haalde de twee auto's op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Rogat: bedrijfspand door brand verwoest
Het bedrijfspand van zwembadleverancier Spa Life aan de Kosterweg op het industrieterrein in Rogat is vanmiddag door brand verwoest.
De brand werd rond half vier ontdekt , waarna al na korte tijd werd opgeschaald.
Uit de verhitte dakplaten kwam asbest vrij; reden voor de brandweer om de omgeving met linten af te zetten en met ademluchtapparatuur op te blussen. Het pand ging grotendeel verloren.
Volgns omwonenden waren er enkele Polen op de verdieping boven het bedrijfsgedeelte gehuisvest, maar er vielen geen gewonden.


Drenthe: nieuwe auto's voor huisartsen
Na ruim een kwart miljoen kilometer visites rijden over de Drentse wegen in pakweg vijf jaar, werd het eerste van de in totaal zeven Drentse huisartsenvoertuigen vervangen in Hoogeveen en daar blijft het niet bij: er komen de komende maanden op alle locaties nieuwe auto’s, die helemaal voldoen aan nieuwste wet- en regelgeving. Prominent staat nu het woord ‘ambulance’ op de flanken en op de motorkap in plaats van het vertrouwde ‘Huisarts’ en een twee-tonige in plaats van de vertrouwde drie-tonige sirene.
Alle nieuwe voertuigen hebben een slim volgsysteem aan boord, zodat op de huisartsenposten de dichtstbijzijnde auto naar een spoedgeval kan worden gestuurd.
Het systeem levert verder een schat aan gegevens op over bijvoorbeeld aanrijdtijden, afgelegde kilometers en andere informatie, die kan helpen de voertuigen optimaal in te zetten.
De Stichting Centrale Huisartsendienst Drenthe heeft onlangs een nieuw vijfjarig contract gesloten met het Drentse bedrijf Medical Assistance International uit Tynaarlo, het bedrijf dat de auto’s met personeel voor de CHD verzorgt.
“Een goed moment voor de vervangingsoperatie", zegt directeur Roelof Schoonbeek van MAI.
Directeur Maarten Stuker van de Centrale Huisartsendienst:”Natuurlijk zijn wij blij met de nieuwe voertuigen en de slimme techniek op de huisartsenposten, maar nog blijer ben ik met de professionele manier waarop de chauffeurs onze ruim 250 huisartsen ondersteunen bij hun visites. Dat gaat echt veel verder dan rijden van A naar B, zeker in spoedsituaties. Dan zijn het volwaardige assistenten waar de huisarts op kan vertrouwen.” Over de vele kilometers die jaarlijks worden afgelegd, zegt hij: “In een regio als Hoogeveen zal het soms enkele tientallen kilometers per dag zijn; in een uitgestrekt gebied als Emmen of de regio Assen kan het wel oplopen tot driehonderd kilometer op een zaterdag of een zondag.
Omgerekend is het gemiddeld voor alle auto’s ongeveer 125 kilometer per auto per dag.
De spoedeisende zorgvraag laat zich nu eenmaal niet plannen en als het moet dan komen we.”


Hoogeveen: rotonde rustig na Nederland - Kameroen
Donderdagavond na de wedstrijd Nederland - Kameroen bleef het rustig op de ‘beruchte’ rotonde in De Weide.
De politie was op alles voorbereid en er werden 80 ME’ers achter de hand gehouden.
Met gemeentevoertuigen waren alle wegen naar de bewuste rotonde afgesloten en nabijgelegen rotondes werden in de gaten gehouden.
Er was dus alle ruimte voor een feestje. Maar een feest werd het niet. Een beetje geschreeuw en een kleine polonaise waren alles wat enkele tientallen supporters brachten.
De honderden ‘kijkers’ hielden het na een uurtje wel voor gezien en om middernacht was de rotonde weer verlaten.
Buurtbewoners houden echter hun adem in, want zij verwachten toch nog het een en ander van de ‘harde kern’.
Deze had zich verzameld in het Steenbergerpark. Daar hadden zij zich teruggetrokken, velen met een boete van € 135,= die zij afgelopen zaterdag opliepen. Zij hadden voor deze avond een gebiedsverbod en de toezegging, dat het duizenden euro’s ging kosten, als ze weer zouden worden opgepakt. Ook werden diverse jongeren thuisgehouden door hun ouders.
Het is nog niet bekend of de rotonde komende maandag, na de wedstrijd Nederland - Slowakije, weer wordt afgesloten
Foto's: Persfotografie Hoogeveen (1-3) en Persbureau Meter (4)


Donderdag 24 juni 2010

A28: bedrijfsauto over de kop
Een Renault Express bedrijfsauto is dondermiddag op de A28 tussen Spier en Pesse over de kop gegaan.
Over de oorzaak kon de chauffeur, die er zonder kleerscheuren vanaf kwam, niets vertellen. De bestuurder verklaarde:
“Ik weet alleen nog, dat ik remde en in de berm kwam;  toen ik bij mijn positieven kwam, lag de auto op z’n kant.”
Er was gemeld, dat zich een ongeval met meerdere voertuigen had voorgedaan, maar die bleken van getuigen, die de chauffeur uit zijn benarde positie hebben bevrijd.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Westerhaar: Peugeot neemt bad
Een inwoonster van Daarlerveen deed, kort nadat ze de auto van haar vader op de oprit van een woning aan de Sluiskade NZ had geparkeerd, een ontnuchterende ontdekking: de auto was verdwenen !
Tot haar schrik zag ze, dat de Peugeot 307 van de hellende oprijlaan gerold was en inmiddels in het kanaal dreef en langzaam maar zeker onder water verdween, totdat alleen de dakdrager nog boven de waterspiegel uit stak.
Brandweerduikers stonden berger Wolves bij om de auto uit het natte element te krijgen.
Dat lukte voorspoedig en al snel stond de verzekeringstechnisch onherstelbare auto op de autoambulance.
-
Rechts: voor de hulpverleners stond al snel koffie klaar

Verkeerde route gevolgd?
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Onstwedde: grote uitslaande brand verwoest woningen en horecazaken
Een felle uitslaande brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag grote schade aangericht aan een woon-winkelpand aan de Dorpsstraat in Onstwedde. De bovenwoning brandde volledig uit, terwijl de eronder gevestigde cafetaria en de ernaast gelegen pizzeria/grillroom zware rook- en bluswaterschade opliepen.
Ook een tweede woning werd flink beschadigd door de vlammen.
Het vuur werd bestreden door brandweerkorpsen uit onder meer Groningen, Vlagtwedde en Stadskanaal, maar een binnenaanval bleek te gevaarlijk, omdat de vlammen al snel uit het dak sloegen.
Toen de woningen in brand vlogen, was er niemand in aanwezig.
De brandweer heeft tot ver in de ochtend de handen vol gehad aan het nabluswerk
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Foto's: Persbureau Meter


Hoogeveen: kop-staart-aanrijding op de Stephensonstraat
De brandweer van Hoogeveen werd donderdagmorgen even na achten opgeroepen voor een verkeersongeval op de Stephensonstraat.
Daar was een Suzuki Baleno achter op een Audi gereden, waarbij de Suzuki forse schade opliep, maar de Audi beschermd werd door een trekhaak. Slechts enkele krasjes op de achterbumper getuigden van de aanrijding.
Inzet van de hulpdiensten bleek echter niet nodig.
Na het verwijderen van het glas van het wegdek en het invullen van de schadeformulieren kon ieder zijn weg vervolgen
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Woensdag 23 juni 2010

Wezuperbrug: paardenkoetsje te water
Woensdagavond om 21:39 uur werd er alarm geslagen en werd de hulp gevraagd van diverse hulpverleners, waaronder de brandweer van Schoonoord en brandweerduikers uit Emmen, aangezien er volgens de melding een persoon te water zou zijn geraakt aan het Oranjekanaal in Wezuperbrug.
Het bleek te gaan om een paardenkoetsje, dat met paard en menner in het kanaal terecht was gekomen, nadat het trekdier geschrokken was.
De berijder kon niet zelfstandig uit het water klauteren door de hoge betonnen wal, maar een getuige hielp hem alsnog op het droge.
Voor het in veiligheid brengen van het pard stak de brandweer de handen uit de mouwen en even later werd ook het koetsje geborgen met behulp van duikers en de brandweerkraan.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vriezenveen: betonmixer valt van vrachtwagen na klapband
Woensdagmorgen reed en truck met een betonmixer van de N36 de oprit naar de Oosterweilandsweg op. In de scherpe bocht ging het mis: de band van het linker voorwiel klapte. Door de abrupte beweging kwam de mixinstallatie inclusief frame los van de truck en viel naast de truck in de linker berm.
Gelukkig kon het achteropkomende verkeer tijdig tot stilstand komen en vielen er geen gewonden.
Om de installatie op te ruimen werd berger Wolves uit Wierden opgeroepen, die de hulp vroeg van kraanbedrijf Wagenborg, dat een zware tele-kraan inzette.
Het kostte nogal wat overleg en zweetdruppels om het tientallen tonnen gevaarte, dat negen kuub metselspecie bevatte, overeind te zetten, maar rond half drie was de klus geklaard en kon de mixer teruggebracht worden naar het bedrijf van de ondernemer.
Tegen drieën kon de afrit weer in gebruik worden genomen.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Hooghalen: automobilist ernstig gewond na confrontatie met boom
Een automobilist is woensdagmiddag op de Streek in Hooghalen ernstig gewond geraakt, toen hij, nadat zijn auto onverwachts in de berm belandde en ten gevolge van de beruchte ruk aan het stuur aan de overzijde van de weg, tegen een boom klapte.
Het slachtoffer werd door de brandweer uit het wrak bevrijd en per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Foto: Persbureau Meter

Dinsdag 22 juni 2010

Zwolle: woning door brand verwoest
Dinsdagavond even na half acht werd de Zwolse brandweer verzocht, met spoed naar het Brakkenpad in Zwolle te rijden voor wat direct al als een "middelbrand" in een woning gemeld werd.
Hoewel de uitslaande brand relatief snel bedwongen was, liep het pand -en met name de bovenste verdiepingen- zware schade op.
Foto: Persbureau Meter


Eesveen: lichaamsdelen gevonden aan de Steenwijker Aa.
Tegen het eind van de ochtend deed een medewerker van waterschap Reest en Wieden een bizarre ontdekking aan de Steenwijker Aa bij Eesveen: een zak, met daarin menselijke lichaamsdelen; voor zover bekend ledematen.
Nadat hij alarm had geslagen, zette de politie de wijde omgeving van de weg De Wulpen af en werd het stroomgebied van het riviertje afgezocht met een boot en een KLPD-helicopter.
Over de gevonden lichaamsdelen en hoe lang deze in het water hebben gelegen, is op dit moment niets te melden.
Nader onderzoek, o.a. door het Forensisch Instituut, zal daarover duidelijkheid moeten geven.
De zoekactie werd tegen het eind van de middag afgesloten, zonder dat er verder ongebruikelijke vondsten waren gedaan.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Eesveen: inzittenden niet gewond bij eenzijdig ongeval
Een ouder echtpaar heeft dinsdagmiddag een hachelijk avontuur beleefd, toen ze met hun auto in de berm van de Eesveenseweg belandden en het voertuig, na een bord en een lichtmast te hebben vernield, ondersteboven in een bermsloot tot stilstand kwam.
De twee wisten ongedeerd, maar met natte kleren uit de auto te komen.
Het ongeval is waarschijnlijk ontstaan, nadat de bestuurder tijdens de rit onwel werd.
De man is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht; zijn vrouw hield hem gezelschap.
De auto werd door berger Leerentveld uit de sloot getakeld.
-
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Roden: fietser overlijdt na aanrijding met vrachtwagen
Een 56-jarige inwoner van Roden is rond 17:30 uur op het Nordholt in Roden verongelukt, toen hij op de kruising met de Dwazziewegen werd aangereden door r een truck met oplegger van een bedrijf uit Dedemsvaart, bestuurd door een 46-jarige man uit Lemelerveld.
De snelle hulp van het ambulance team en medewerkers van het Mobiel Medisch Team mocht niet meer baten: de man raakte zwaar gewond aan zijn hoofd en overleed ter plaatse.
Foto: Persbureau Meter


N35: zes gewonden na aanrijding tussen vier auto's
Dinsdagmorgen om iets over zeven werd de brandweer van Nijverdal opgeroepen vanwege een ongeval op de N35 bij hectometerpaal 38.8, tussen Wierden en Nijverdal.
Bij aankomst bleek het te gaan om een aanrijding, waarbij vier auto's betrokken waren. Daarop werd opgeschaald en zijn ook de tankautospuit van Wierden en het hulpverleningsvoertuig van Rijssen opgeroepen.
-
De weg werd in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer, waardoor een een file ontstond.
Eén van de slachtoffers is per traumahelicopter naar een ziekenhuis overgevlogen. Personeel van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Twente is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. de zwaar beschadigde auto's zijn afgevoerd door berger Wolves uit Wierden
.

Het ongeval ontstond, toen een 28-jarige man uit Hengelo, die twee passagiers vervoerde, in ging halen.
en frontaal op een tegemoetkomende auto uit de richting van Nijverdal botste. In die auto zat een 25-jarige vrouw uit Haarle.
Door de botsing zijn beide auto’s gaan slingeren en hebben daarbij nog twee andere auto’s geraakt.
In één van die auto’s zat een twee mannen (45 en 40) uit Enschede. De andere auto liep alleen blikschade op.
In totaal zijn er vier voertuigen bij het ongeluk betrokken geweest. Zes personen zijn gewond geraakt.
De brandweer heeft twee slachtoffers moeten bevrijden uit hun auto.
De 28-jarige man uit Hengelo is met een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis.
De vijf andere slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
-
Foto's: Kees Verwijs


Markelo: brandje in TV-zendmast door kortsluiting in lier
Vanavond heeft er bij de de televisietoren van Markelo een kleine brand gewoed op de 23ste verdieping van de in totaal 157 meter hoge zendmast, die sinds 1959 de horizon bepaalt.
Een extern beveiligingsbedrijf kreeg een melding binnen, dat in het pand een rookmelder was geactiveerd. Een medewerker van dat bedrijf ontdekte rookontwikkeling in de toren en heeft om brandweerhulp verzocht, waarop de brandweer van Markelo en van Goor even na zeven uur uitrukte naar de zogeheten Alticom toren aan de Larenseweg.
-
De toren is op dit moment niet meer in gebruik maar bevat nog wel stroom omdat er nog wel gebruikt word gemaakt van de mast op de toren.
De brandweer is naar binnen gegaan en heeft via de trap in de toren gezocht naar de oorzaak van de rook.
Op de 23ste verdieping vonden de spuitgasten een lier, die na kortsluiting in brand had gestaan en nog wat rookte.
Foto's: Martin Bakker


Maandag 21 juni 2010

Schoonoord: automobilist onwel: auto tegen lichtmast (update)
Maandagmorgen werden de hulpverleningsdiensten opgetrommeld, nadat er een telefoontje bij de alarmcentrale binnengekomen was, waarin gemeld werd, dat er op de Tramstraat in Schoonoord iemand gewond was geraakt bij een eenzijdig ongeval.
Al snel kwam aan het licht, dat de bestuurder van een Volkswagen Caddy van een telecommunicatiebedrijf in Drachten tijdens een rit onwel was geworden en de auto -zonder al te zware schade- tegen een lantaarnpaal tot stilstand was gekomen.
De bestuurder werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht, waar hij later overleed.
Twee experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse onderzochten de omstandigheden, waarbij opviel, dat het interieur van de auto erg stonk naar verbrande koppelingsplaten en dat er achter de uitlaat een zwarte roetplek op de bestrating was achtergebleven.
Vermoedelijk heeft de bestuurder onbewust het gas diep ingetrapt, nadat de auto de lichtmast raakte.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hollandscheveld: zweefvliegtuig landt in weiland ten gevolge van gebrek aan thermiek
De instructeur en zijn leerling keken vreemd op van alle commotie, die ontstond nadat ze met een Schempp-Hirth Duo Discus-xL zweefvliegtuig van de zweefvliegclub in Hoogeveen een keurige en volledig geslaagde buitenlanding gemaakt hadden in een weiland ten westen van de Riegshoogtendijk bij Hollandscheveld.
De twee waren een half uur daarvoor opgestegen van het vliegveld in Hoogeveen, maar verloren door gebrek aan thermiek opeens hoogte.
Een poging om alsnog snel in stijgende lucht te geraken mislukte, maar gelukkig zagen de twee een groot leeg weiland, waar ze veilig en volgens de regels hun kist aan de grond konden zetten. Het toestel werd niet beschadigd en de inzittenden bleven ongedeerd.
Telefoontjes van verontruste omwonenden, waaruit geconcludeerd werd, dat er een klein vliegtuig neergestort was, leidden er toe, dat de meldkamer ambulances en de Hoogeveense brandweer met spoed naar de "rampplek" toe zond.
De brandweer werd al snel teruggefloten, toen bleek, dat het om een normale buitenlanding (een landing elders dan op de vooraf geplande landingsplaats) ging en niet om een crash of een noodlanding.
Koeien in een aangrenzende wei waren nieuwsgierige getuigen van het voor hen ongewone voorval.
De ambulancebroeders hielpen de leerling bij het naar de weg duwen van de glider. De instructeur was inmiddels al vertrokken om een auto met aanhanger op te halen, waarmee het toestel naar het Hoogeveense vliegveld kon worden vervoerd.
De leerling (foto), die al een ruime vliegervaring heeft, doet volgende week examen voor zijn zweefvliegbrevet.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vroomshoop: Hummer te water door gevallen sigaret
Het ritje over de Westerweg bij Vroomshoop zal de eigenaar van een autohandel in Witharen waarschijnlijk nog lang heugen.
De man liet tijdens het rijden zijn brandende sigaret op de vloer van zijn Hummer H2 vallen en begon een naarstige zoektocht naar zijn peuk om te voorkomen, dat er een brandplek in de vloerbedekking ontstond. Helaas leidde het daardoor ontstane moment van onoplettendheid er toe, dat de bijna drie ton zware terreinwagen uit de koers geraakte en ter hoogte van de Noorderweg met een flinke plons in het Overijssels Kanaal belandde.
De bestuurder probeerde uit de snel zinkende auto te komen door op verschillende knoppen te drukken, in de hoop dat het raam aan de bestuurderszijde omlaag zou gaan. Hoe hij uiteindelijk op het dak van de auto kwam was hem onduidelijk, maar hij hoopte in ieder geval, dat de auto nog naar de overzijde van het kanaal zou drijven en hij zonder nat pak de wal op zou kunnen stappen.
Helaas bleek dat ijdele hoop: het drijfvermogen van de Hummer viel knap tegen, zodat het toch op zwemmen uitdraaide.
De auto verdween midden in de vaarweg langzaam maar zeker onder water.
Na een telefoontje naar de alarmcentrale werden meerdere brandweerploegen plus dito duikers naar de plaats des onheils gestuurd om berger Wolves te helpen, de Hummer weer op het droge te krijgen. De auto werd al snel gelokaliseerd en met de zware bergingsauto naar de wal getrokken (foto), waar hij enige tijd kon "uitlekken", alvorens de wagen op de auto-ambulance werd gelierd.
De onfortuinlijke bestuurder was ongedeerd gebleven en kon de berging in inderhaast opgehaalde droge kleren volgen.

Liefhebbers van modderbadraces zullen de auto ongetwijfeld herkennen als het voertuig, waarmee "Crazy Dave" vorig jaar in Westerhaar aan de start kwam... Of dat dit jaar nog lukt?....

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.