Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2010 (5)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 4 juli 2010

Hoogeveen: binnenbrand in woning aan de van Echtenstraat
De brandweer van Hoogeveen werd zondag halverwege de middag opgepiept na een melding van een woningbrand boven een winkel in Limburgse vlaaien in de Van Echtenstraat. Daar kwam rook van de eerste verdieping aan de achterkant rook uit het pand.
Een buurvrouw, die enkele woningen verderop op haar terras zat, rook de brandlucht en hoorde enkele knallen. Zij sloeg alarm, evenals een tegenover het pand wonende huurster, die de rook boven het pand uit zag komen.
Omdat de brand moeilijk te benaderen was vanwege diverse bouwsels, werd opgeschaald naar "middelbrand".
Ook de hoogwerker werd ingezet. Het vuur was door middel van een binnenaanval redelijk snel onder controle.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen, Jochem van de Weg en Don Stolwijk ( U S Media )

Slagharen: flinke schade door kettingbotsing op de Zwarte Dijk
Het dagje uit naar het Attractiepark Slagharen viel voor drie gezinnen min of meer in het water, toen ze tegen het eind van de ochtend betrokken raakten bij een ketingbotsing op de Zwarte Dijk, tussen De Coevorderweg en de entree van het pretpark.
-
De auto's, waar twee gezinnen uit Emden (D) in zaten, moesten ten gevolge van een flie voor de ingang van het park abrupt afremmen, maar de bestuurder van een achterop komende Nederlandse auto kon helaas niet meer op tijd tot stilstand komen en botste op de achterste auto, die doorschoot, waardoor ook de voorste Duitse auto schade opliep.
Hoewel de schade vrij aan alle drie de auto's groot was, vielen er geen gewonden.
De auto van het Nederlandse gezin en de achterste Duitse auto werden door bergingsbedrijf Autax opgehaald; het voorste bij het ongeval betrok-ken voertuig kon zijn weg vervolgen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Rijssen: eerste voorronden "Beste Chauffeur"
Zaterdag vond op het terrein van Kraanbedrijf P&K in Rijssen de eerste voorronde plaats voor de verkiezing van de beste chauffeur van Rijssen.
De c
hauffeurs konden punten verdienen bij de onderdelen manoeuvreren, schadepreventie, kennis over de digitale tachograaf en een verkeers-theorietest.
Deze voorrondes worden georganiseerd door verschillende transportbedrijven uit Rijssen en omgeving, de overkoepelende stichting chauffeurs-activiteiten (OSC), chauffeursvereniging “de Tukker Truckers” en Kreeft Opleidingen.
Er is veel animo onder de chauffeurs om mee te dingen naar de titel " Beste Chauffeur" en voor de volgende voorrondes op 10 juli en 28 augustus zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.
-
Uiteindelijk vindt op 9 oktober de finale plaats met een groot evenement genaamd "Rijssen Transportstad".
Omdat elke bezitter van een vrachtautorijbewijs, die geboren is na 30 juni 1955, 35 uur bijscholing moet volgen in vijf jaar tijd, heeft Kreeft Opleidingen ervoor gezorgd, dat deze dag geheel volgens de regels voor de verplichte nascholing is georganiseerd, waardoor alle vijftig deelnemers aan het einde van de dag zeven nascholingsuren konden laten bijschrijven.
-


Zaterdag 3 juli 2010

Hasselt: cabrio uit de koers: vrouw gewond
Een inwoonster van Hasselt is zaterdagmiddag gewond geraakt, toen zij met haar auto tegen een boom botste.
De vrouw was onderweg om pakketten te bezorgen voor een postorderbedrijf en reed over de Verkavelingsweg richting Hasselt, toen het net voor een flauwe bocht mis ging. Ze verloor de macht over het stuur en botste rechts van de weg op een boom.
De auto raakte onbestuurbaar en ramde een brievenbus en een bord, maar kwam net voor een sloot tot stilstand op een dam van een woning.
-
-
De opgeroepen brandweer van Hasselt heeft de vrouw onder begeleiding van het medisch personeel op een wervelplank uit de vernielde Peugeot 306 cabriolet gehaald. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.
De politie legde enkele sporen vast, waarna bergingsbedrijf Hooikammer het wrak mocht afslepen.
Hierna werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Hoogstede: vier gewonden bij botsing op de Bathorner Diek

Zaterdag rond 11:00 uur kwamen twee pesonenauto's onzacht met elkaar in botsing op de kruising van de Bathorner Diek met de Wilsumer Straße en de Hauptstraße in Hoogstede.
Bij dit verkeersongeval raakten vier personen licht gewond en ontstond materiële schade ter hoogte van zo'n 15.000 Euro.
Het ongeval ontstond, toen een 32-jarige Golf-bestuurster uit Ringe over de Hauptsraße in de richtung van Hoogstede-centrum reed. Tegelijkertijd stopte een 50-jarige vrouw met haar VW Fox, die uit de richting van Wilsum kwam, bij het stopbord, maar trok op zonder voorrang te verlenen aan de Golf.
Bij de botsing raakten de vrouw in de Golf, de twee volgens de regels beveiligde kleine kinderen en de vrouw in de Fox licht gewond.

De gealarmeerde Rettungswagen hoefde niet ingezet te worden, maar de ambulncebroeders verleende eerste hulp aan de licht gewonden.
De Polizei Emlichheim was uitdrukkelijk vol lof over het gedrag van de bij de aanrijding aanwezige EHBO'ers. 
Beide voertuigen waren onherstelbaar beschadigd. De Feuerwehr Hoogstede hield zich bezig met het opruimen van weggelekte olie.
Foto's : Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Dalfsen: Steenwijker (32) overlijdt na botsing tegen boom aan de Ankummerdijk
Een veehouder, die zijn bedrijf aan de Ankummerdijk in Dalfsen runt, deed vanmorgen een onthutsende ontdekking.
De man zag, dat er enkele honderden meters van zijn bedrijf een zwaar beschadigde auto in de sloot lag en dat er een inmiddels kennelijk overleden slachtoffer in het voertuig lag.
Uit de sporen viel op te maken, dat de auto in zuidelijke richting had gereden, maar door onbekende oorzaak in de linker berm een boom had geramd en op die plaats zijwaarts in de sloot was gevallen. De boom en de hoge bermbegroeiing maakten de auto voor verkeersdeelnemers praktisch onzichtbaar, waardoor het goed mogelijk is, dat de auto er al enkele uren heeft gelegen, voordat hij ontdekt werd.
De politie zette de Ankummerweg af en ontbood naast de brandweer ook een forensisch arts en personeel van de afdeling Verkeersongevallen-analyse van de Regiopolitie IJsselland.
Nadat het onderzoek was afgerond, werd de Hyundai Excel door berger Leerentveld uit de sloot getakeld en met zeilen afgedekt.
De auto werd naar elders weggebracht, waar het stoffelijk overschot van de 32-jarige man uit Steenwijk geborgen werd.
Foto's: Don Stolwijk ( U S Media ) en Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Vrijdag 2 juli 2010

De Krim: simpel probleem, eenvoudige oplossing !
De blusgroep van de Krim was net in de kazerne van de Hardenbergse brandweer feestelijk afscheid aan het nemen van een Hardenberger collega, toen er een verzoek tot hulp binnenkwam: achter een woning aan de  Parallelweg verkeerde een "koe in nood".
Eenkele Krimse brandweerman met de nodige ervaring met vee pakte de stier (!) bij de kop en draaide deze -onder het motto "Zo erin, zo er uit"- een achtste slag. En enkele seconden later liep het dankbare "slachtoffer" weer vrij en ongedeerd in de sappige wei.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Collendoorn: onrust door melding verwarde man
Rond een woning aan de Jachthuisweg in Collendoorn ontstond vrijdagavond tegen negenen een verontrustende situatie, toen de bewoner -kennelijk in verwarde staat- meldde, dat hij de gaskraan in de woning had opengedraaid.
De politie nam geen enkel risico en stuurde naast de brandweer ook de Mobiele Eenheid naar het pand om de situatie rond de woning, die vlak bij de N343 staat, zo snel mogelijk te normaliseren en om een eventuele gasexplosie te voorkomen.
Verkenning in en rond de woning bracht aan het licht, dat het dreigement loos was geweest en er geen sprake was van enige gasconcentratie.
De brandweer kon dus al snel retour kazerne; de M.E. bleef nog even om de onrustveroorzaker op te sporen, maar die bleek zich uit de voeten gemaakt te hebben.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Assen: autobrand dreigt over te slaan op woning
Paniek vrijdagavond bij een woning aan de Lange Hout in Assen, waar op de oprit een auto in brand vloog.
De ernaast staande caravan kon nog op tijd in veiligheid worden gebracht, maar de sleurhut liep wel schade door stralingshitte op.
Omdat er een reële kans aanwezig was, dat de brand ook op de woning zou overslaan, schaalde de brandweer op naar "middelbrand" en liet nog een blusgroep aanrukken. Gelukkig kon het woonhuis worden behouden.
De auto brandde geheel uit. Over de oorzaak is niets bekend.
Foto: Persbureau Meter

Klazienaveen: man van de verdrinkingsdood gered
Een man, die vanmorgen tegen elf uur in het kassengebied bij Klazienaveen walkanten maaide, raakte uit balans en viel met tractormaaier en al de sloot in. Hij raakte hierbij tot overmaat van ramp in het water bekneld onder de zware maaier.
Collega's van de man, die in de buurt aan het werk waren, hielden zijn hoofd boven water en slaagden er in, hem onder de maaier vandaan te halen.
Ambulancebroeders hebben de man verder verzorgd en naar het ziekenhuis overgebracht.
Het Mobiel Medisch Team, dat per heli vanuit Groningen onderweg was, is niet ter plaatse ingezet.
Foto: Persbureau Meter

Dedemsvaart: brandweer redt zes jonge levens
Een medewerker van de Dierenbescherming kreeg vanmorgen opdracht, ooievaarsnesten in de omgeving van Dedemsvaart te controleren vanwege de aanhoudende hitte en het daaruit voortvloeiende voedsel- en vochttekort.
De jonge vogels in de meeste nesten bleken in orde, maar op een nestpaal aan de Mulderij en een andere aan de Zuidwolderweg leken de zaken er minder florissant voor te staan. In het nest aan de Mulderij was zelfs al één van de drie jongen gestorven en de andere twee lagen er doodop en versuft bij.
Men besloot de dieren uit de nesten te halen, omdat ze anders het eind van de de dag waarschijnlijk niet zouden halen.
Naast de dierenambulance werd ook de hoogwerker van de Hardenberger brandweer ingezet.De dieren in het nest aan de Mulderij lieten zich gemakkelijk pakken en al snel zaten ze in een kooi in de koele dierenambulance, waar ze water toegediend kregen.
Ook het overleden dier werd meegenomen.
Daarna reden de redders naar de Zuidwolderweg, waar zich een nest met vier jongen bevond. (Foto hierboven)
De eerste drie konden met de hand opgepakt worden, maar nummer vier moest met een schepnet gevangen worden. Gelukkig lukte dit ook zonder problemen.
De zes overlevenden gaan naar opvangcentrum De Lokkerij in De Wijk, waar ze bijgevoed worden en mettertijd worden vrijgelaten.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


De Haandrik: zware brugdelen op hun plaats
Donderdag 2 juli was de brug bij De Haandrik afgesloten voor alle verkeer.
Hoofdaannemer Strukton ging, in opdracht van Prorail, twee nieuwe constructiedelen plaatsen voor de nieuwe spoorbrug bij De Haandrik.
De brugdelen werden over het kanaal vervoerd met pontons, waarna Mammoet de brugdelen plaatste met behulp van een 700 en een 400 tons telekraan. De brugdelen wegen ongeveer 70 ton per stuk.
Na een lange warme dag stonden beide brugdelen rond 18.00 uur op hun tijdelijke plaats.
De brug zal hier verder afgebouwd worden, waarna de complete spoorbug in het najaar met behulp van een ponton ingevaren zal worden.
De tachtig jaar oude gecombineerde spoor / verkeersbrug zal dan verdwijnen.
Foto's: Peter Kramer

Heino: grote brand in leegstaand horecapand aan de Canadastraat

In de nacht van donderdag op vrijdag werd groot alarm geslagen, nadat tegen twee uur de eerste telefoontjes bij de alarmcentrale binnen kwamen, waarin gemeld werd, dat er brand woedde in het al jaren leegstaande pand van Content Themafeesten aan de Canadastraat in Heino.

Gezien het grote aantal 112-meldingen en de verontrustende aard daarvan, besloot men al direct na de eerste alarmering op te schalen naar "middelbrand" en om 02:04 uur werd zelfs al het sein "grote brand" gegeven.
Brandweerhulp werd aangevraagd van o.a. de korpsen Heino, Lemelerveld, Raalte en Lemelerveld.
De woning brandde desondanks volledig af. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar brandstichting lijkt het meest waarschijnlijk.
(Meer info volgt)
Foto: Persbureau Meter

Laar (D): twee gewonden en ware ravage na frontale aanrijding (update 03-07)
De brandweer van Emlichheim werd donderdag om 18:24 uur middels een H2-alarm* opgeroepen in verband met een carteroliespoor op de Achterhorner Strasse in het grensplaatsje Laar bij Coevorden. Ze rukten uit met vijftien man in drie voertuigen.
Het bleek niet alleen te gaan een oliespoor: de Emmelkamper spuitgasten troffen op de kruising met de Bahnkampstege een ware ravage aan, die het gevolg was van een ernstig verkeersongeval.
Twee auto's waren volledig vernield, toen ze nagenoeg frontaal in botsing waren gekomen.
Wrakstukken lagen over een aanzienlijk oppervlak van de weg verspreid.

Het ongeval ontstond, toen de 43-jarige bestuurder van de oranje Citroën Berlingo in een flauwe bocht na een stuurfout in een slip geraakte en op de verkeerde rijbaan op een hem tegemoet komende Mercedes botste.
De Citroën-bestuurder raakte levensgevaarlijk gewond; de 48-jarige man uit Laar, die in de Mercedes reed, liep zware verwondingen op.
Naar verluidt verkeerde de bestuurder van de Berlingo onder invloed van alcohol.
De rijbaan mocht echter nog niet opgeruimd worden, aangezien de toedracht van de aanrijding niet duidelijk was en het Openbaar Ministerie een expertise-onderzoek ter plaatse had gelast. Beide voertuigen werden daarom in beslag genomen.
De twee slachtoffers werden werden per ambulance naar het Grafschafter Klinikum gebracht. De uitruk werd om 22:15 uur beëindigd.
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr EmlichheimDonderdag 1 juli 2010

Lattrop: gewonde bij verkeersongeval op de Ottershagenweg
Donderdagmiddag rond 12:10 uur raakte een automobilist gewond, toen zijn auto ondersteboven in de berm van de Ottershagenweg bij Lattrop tot stilstand kwam.
Hoewel het voertuig ernstig beschadigd was, hoefden de opgeroepen blusgroepen uit Tubbergen en Denekamp niet in te grijpen.
Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Foto's: Fotodienst Reinhard Hellweg


Emmer Compascuum: bestuurder onwel: auto rijdt in op laadschop
De bestuurder van en Volvo laadschop, die donderdagmiddag rond 15:10 uur op het Kanaal A in de richting van Emmen reed, dacht eerst nog, dat een kennis een geintje met hem wilde uithalen, toen een personenauto schuin op zijn machine af kwam rijden ter hoogte van de Tweede Verbindingsweg.
Maar al gauw werd duidelijk, dat het bloedige ernst was: de bestuurder van de Peugeot 307 was nauwelijks nog bij kennis en de personenauto ramde het linker voorwiel van de laadschop.
Daarna schoot de aan de voorzijde zeer zwaar beschadigde auto naar rechts en kwam dwars in de rechter berm tot stilstand.
De alerte laadschopmachinist bood de duidelijk onwel geworden man direct hulp, sneed diens veiligheidsgordel door (de cabine stond vol rook uit de airbag) en koppelde vervolgens de accu af.
De politie zette de weg af en de brandweer haalde de man omzichtig uit het voertuig door het portier aan de bestuurderszijde weg te knippen.
Het slachtoffer is per ambulance naar het Scheperziekenhuis overgebracht.
Een expert van de afdeling VOA van de Regiopolitie Drenthe noteerde de omstandigheden van het voorval. Berger De Jong zette de auto daartoe terug op het botspunt om de situatie optimaal in beeld weer te kunnen geven. Rond 17:00 uur kon de weg worden vrijgegeven voor het verkeer.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A28 / Vries: twee gewonden na schuiver
De bestuurster en haar passagiere zijn donderdagmiddag gewond geraakt, toen de auto, waar de twee in zaten, op de A28 bij Vries over de kop sloeg.
De auto was direct daarvoor in de berm geraakt, waarna de bestuurster de macht over het stuur verloor.

De vrouwen zijn door brandweer- en ambulancepersoneel uit de auto bevrijd en per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht
.
Voor de hulpverlening moest één rijstrook van de A28 worden afgesloten, waardoor een file van zo’n vier kilometer ontstond. 
De auto was door het ongeval rijp voor de sloop en werd door een bergingsbedrijf weggesleept.
VOA-personeel legde de sporen van het ongeval vast en maakte een eerste rapportage op voor het proces verbaal.
Foto: Persbureau Meter

Witharen: voortijdige mestlozing door aanrijding met brommobiel
Een 68-jarige Almelose kreeg donderdag de schrik van haar leven , toen ze met haar Ligier brommobiel over de Balkerweg van Ommen naar Balkbrug reed. Voor haar stond een vrachtwagen stil en de vrouw besloot deze in te halen, maar voor de truck bleek een tractor met mestinjector te staan, die net op dat moment linksaf sloeg om een weiland te bemesten. De brommobiel botste tegen de combinatie, waardoor de gehele inhoud van de giertank (tien kubieke meter vloeibare mest) wegstroomde, over de voorzijde van het autootje, het wegdek, de berm, de bermsloot en het weiland in.
Gelukkig bleek de brommobiliste niet ernstig gewond en kon ze met wat hulp van de Ommer brandweer zelf uitstappen en op de brancard plaatsnemen, die haar voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerde.
De uit de tank de sloot in gestroomde gier werd met behulp van twee andere injectoren opgezogen.
De brandweer spoot de mest van de weg en uit de berm en verdunde de verontreiniging van de sloot.
De zwaar beschadigde Ligier werd opgehaald door berger Autax en voorlopig in de loods in Ommen gestald .
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Woensdag 30 juni 2010

Deventer: zeer grote brand in winkelstraat in centrum (update 2)
Woensdag om 21:38 uur kreeg de Deventer brandweer opdracht om uit te rukken naar de in het centrum gelegen winkelstraat de Lange Bisschopstraat, waar brand woedde in een woning boven het winkelpand van Bakkerij Bart op huisnummer 24.
Nauwelijks twee minuten later werd er al opgeschaald naar "middelbrand" en kwam ook de brandweer van Colmschate in aktie.
Daar bleef het niet bij: "GRIP-1" volgde om 21:49 uur en het sein "zeer grote brand" verscheen om 21:53 uur op de pagers. Nu werden ook de hulp van brandweerlieden uit Zwolle-centrum, Bathmen, e.d. gevraagd. Later werd zelfs opgeschaald naar GRIP-2.
De uitslaande brand verwoestte de verdiepingen boven de bakkerij en ook het pand ter linkerzijde zou zware brand- en waterschade hebben opgelopen. Zo'n 75 omwonenden zijn geëvacueerd en veelal elders ondergebracht.


"Uit veiligheidsoverwegingen" werden persfotografen (met politieperskaart) door de politie tegengehouden, zodat er -wederom- geen relevante videobeelden van de werkzaamheden van de brandweer gemaakt konden worden; andere persmedewerkers, die nog wel in de buurt van het pand konden komen, ontdekten daar tot hun niet geringe verbazing, dat er in het "ontruimde gebied" toeschouwers met een pilsje in de hand direkt achter de brandweer toe stonden te kijken.....
Voor sommige politiemensen is de betekenis van een politieperskaart ("Verzoeke houder optimale faciliteiten te verlenen") nog steeds niet duidelijk of lapt men deze welbewust aan de politielaars; talloze gesprekken met de afdelingen Communicatie en telefoongesprekken met persvoorlichters ten spijt. De gedupeerde journalisten overwegen verdere stappen om herhaling nu defitief te kunnen voorkomen.

UPDATE:
De bewoner van het pand, waarin de brand uitbrak, is donderdag gearresteerd.
De politie verdenkt hem ervan "onzorgvuldig te zijn omgaan met vuur"
Foto: Persbureau Meter

Eemshaven: dode en zwaar gewonde door bedrijfsongeval
Bij een ongeval op een bouwterrein aan de Synergieweg in de Eemshaven is woensdag één man om het leven gekomen en een tweede zwaar gewond geraakt.
De twee plaatsten stalen balken van een damwandconstructie. De balken werden met een kraan in positie gebracht, waarna beide mannen de balken op hun plaats zetten. Op een bepaald moment ging er iets mis, waardoor de mannen onder de stalen balk terecht kwamen.
Een 49-jarige man uit Nij Beets kwam met zijn bovenlichaam onder de balk terecht en is ter plaatse overleden.
De andere man, een 24-jarige man uit Drachten, kwam met zijn onderlichaam onder de balk, waardoor hij één been moet missen.

De politie en de arbeidsinspectie doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Foto: Persbureau Meter


Dinsdag 29 juni 2010

Nijverdal: grote heidebrand waarschijnlijk aangestoken

Rond vijf uur dinsdagmorgen werd alarm geslagen vanwege meerdere meldingen, waarin gewag werd gemaakt van een heidebrand op het Wierdense Veld bij Nijverdal. Uiteindelijk werd er dan ook opgeschaald naar "zeer grote brand"

De brand was met grote moeite te lokaliseren vanwege dichte mist in het gebied en men ontdekte na enige tijd, dat de brand dan ook op meerdere plaatsen woedde; in totaal over een oppervlakte van zo'n tien hectare.
Het rode haan kraaide in voor blusvoertuigen moeilijk toegankelijk terrein, waardoor men in eerste instantie toevlucht moest zoeken tot brandbestrijding met vuurzwepen. Het kostte uren om alle brandhaarden te doven.
Vanwege het feit, dat de brand op meerdere plaatsen woedde, is brandstichting de meest waarschijnlijke oorzaak.
Foto's: Kevin Sand


Collendoorn: bejaarde automobilist rijdt in op groep mensen: vrouw zwaar gewond
Een 74-jarige vrouw uit Vledder raakte maandagmiddag ernstig gewond, toen zij op de parkeerplaats van het Attractiepark aan de Doozeman-steeg werd aangereden door een 77-jarige automobilist uit Leeuwarden.
De man wilde met de auto vanaf de parkeerplaats het park oprijden, maar gaf daarbij ineens veel gas, vloog uit de bocht en reed in op een groep mensen, die stond te wachten bij de receptie.
De 74-jarige vrouw kon niet tijdig opzij springen en werd overreden. Zij werd met ernstig letsel naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.
Daar bleek dat ze een viervoudige kaakbreuk, diverse gebroken ribben en inwendig letsel had opgelopen.
De man was om medische redenen niet in het bezit van een geldig rijbewijs en is mogelijk onwel geworden.
De exacte toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht.

Eesveen: gevonden lichaamsdelen behoorden toe aan vermiste man uit Steenwijk

De lichaasdelen, die een week geleden in de Drentse Aa werden gevonden, zijn inderdaad afkomstig van de sinds februari vermiste 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk, zo blijkt uit onderzoek van het NFI.
De Daewoo Lanos van de man werd begin maart van dit jaar brandend aangetroffen in Haren (Gr).
De politie is op zoek naar personen, die in de omgeving van de Drentse Aa iets gezien hebben, dat mogelijk in verband staat met de zaak.


Dedemsvaart: vrouw naar ziekenhuis na aanrijding bij rotonde De Rollepaal
Maandagmiddag tegen vier uur is een vrouw gewond geraakt, toen de Ford Mondeo stationcar, waar zij in zat, van achteren werd aangereden door een witte Renault Kangoo bedrijfsauto.
Het ongeval vond plaats op de N377 aan de oostzijde van de rotonde bij de Rollepaal bij Dedemsvaart. Beide voertuigen reden richting Balkbrug. Een tweede vrouw en een peuter, die eveneens in de Ford Mondeo zaten, bleven ongedeerd. Het kindje kreeg een knuffelbeer tegen de schrik.
De gewonde vrouw is vanwege mogelijk nekletsel voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De beschadigde Mondeo werd op de brug geparkeerd en daar door Autax op de autoambulance geladen, zodat het verkeer op de N377 normaal kon doorrijden. De aan de voorzijde beschadigde bestelauto werd met een andere autoambulance opgehaald.
Volgens de Kangoo-bestuurder was dit zijn eerste aanrijding in 40 jaar.
De brandweer van Dedemsvaart en van Ommen kreeg een melding van een "verkeersongeval letsel", dat op "Het Zwarte" zou hebben plaats-gevonden. Vermoedelijk bedoelde de meldkamer het Zwarte Pad, maar daar was echter niets loos.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Lonneker: dode bij aanrijding op de Oldenzaalsestraat
Maandagavond omstreeks 19.45 uur werd een ernstige aanrijding gemeld op de Oldenzaalsestraat in Lonneker.
Het bleek te gaan een aanrijding tussen een bestelauto en een vrachtwagen.
De 48-jarige bestelautobestuurder reed over de Oldenzaalsestraat uit de richting van Oldenzaal en kwam binnen de bebouwde kom op de verkeerde weghelft, waar op dat moment een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Spier (Dr) reed. Die kon een aanrijding niet meer voorkomen.
De 48-jarige bestuurder van de bestelauto raakte zeer ernstig gewond en is ter plaatse overleden. © U S Media
Een bijrijder van de bestelauto, een 50-jarige man uit Enschede, raakte gewond en werd per een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Personeel van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld.
Foto's: Pascal Vluters


Drie arrestaties in oplichtingszaak kunststof kozijnen
Maandag heeft de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland drie personen aangehouden op verdenking van onder andere oplichting, verduistering, valsheid in geschrift en witwassen.
Het drietal heeft mogelijk door middel van ‘zogenaamde’ verkoop van kunststof kozijnen voor ongeveer € 700.000,- in het hele land gedupeerden opgelicht.   Het gaat om een 50-jarige man uit Enschede (Boekelo), een 56-jarige man uit Hengelo en een 35-jarige vrouw uit Hengelo.  
Er worden 37 aangiften uit het hele land (in de periode oktober 2004 tot en met heden) onderzocht.
De strafbare feiten vonden plaats in onder andere Rotterdam, Almere, Nijmegen, Enschede, Deventer, Apeldoorn en Zwolle.
Naast de door particulieren gedane aangiften, hebben ook de Autoriteit Financiële Markten en de curator van de inmiddels failliete bedrijven, aangifte gedaan.

Huiseigenaren werden persoonlijk of telefonisch benaderd en overgehaald om kunststof kozijnen te kopen, tekenden een offerte (die al een koopovereenkomst bleek te zijn) en betaalden de kozijnen vooruit. Het geld werd overgemaakt naar een soort ‘bouwdepot’, dat echter een rekening was, waarover één van de verdachten kon beschikken.
De aangekochte kozijnen werden in de meeste gevallen niet geleverd.
Financiering van de aanschaf van de kozijnen werd in diverse gevallen via de verdachten geregeld. Zij sloten voor de kopers leningen af en soms een nieuwe hypotheek op de overwaarde van het huis. Het geleende geld werd vervolgens door de verdachten niet gebruikt voor de aanschaf van de kozijnen.
In sommige gevallen werden er ook aantrekkelijke renterekeningen afgesloten.
De gedupeerden kregen de rente een aantal maanden uitbetaald, waarna deze uitbetaling stopten en de benadeelden niet meer over hun ingelegde geld konden beschikken. Waar dat geld is gebleven wordt momenteel onderzocht.
Doorzoekingen vonden plaats in vijf woningen in Enschede, Boekelo en Hengelo.
Administratie, computer- en audioapparatuur, sieraden en twee piano’s werden voor nader onderzoek in beslag genomen.
De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland is het onderzoek in februari 2010 gestart naar aanleiding van informatie vanuit de politieregio Twente via het Fraude Meldpunt van het Openbaar Ministerie in Zwolle.


Fleringen: quad-bestuurder overlijdt na aanrijding met tractor (update)
Maandagavond is de bestuurder van een quad ernstig gewond geraakt, toen zijn vierwielige motor hard in confrontatie kwam met een landbouw-tractor met aanhangwagen. De quad werd verpletterd, toen deze onder de tractor terecht kwam.
Het ongeval gebeurde rond acht uur in Fleringen op de kruising van de Putmansweg met de Hagveldsweg.
De bestuurder van de quad is met zware verwondingen door de brandweer van Tubbergen geborgen en met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Enschede gevlogen. De 42-jarige quadrijder uit Fleringen is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.
Foto's: Fotodienst Reinhard Hellweg


Maandag 28 juni 2010

Hoogeveen: het kan ook gezellig....!
De rotonde bij winkelcentrum De Weide in Hoogeveen lag er maandagavond na de wedstrijd Nederland - Slowakije wat stil bij.
De politie had de toegangswegen afgesloten, zodat er geen verkeer mogelijk was, mar dat bleek uiteindelijk niet nodig geweest.
Een handvol oranjesupporters hingen rond in het winkelcentrum en de toeschouwers waren veruit in de meerderheid.
De politie hoefde niet in te grijpen en ruimde achtergelaten bierflesjes op. Rond acht uur ging het feest bij De Weide uit als een nachtkaars.
In het centrum was het een stuk drukker. Daar leidde met name het eerste Nederlandse doelpunt tot extatische taferelen, zoals op de foto van het publiek in kroeg "Aces" te zien is.
Tijdens de wedstrijd kon je op de Hoofdstraat zelf een kanon afschieten zonder iemand te raken. Bij wijze van spreken natuurlijk....
-
Foto's: Erempee


Ommen: spookrijdende fietser licht gewond
Vanmorgen 11.15 uur werd in Ommen een fietser, die aan de verkeerde kant van de weg over het fietspad langs de Hammerweg reed, aangere-den door een auto, die van de Bergweg de Hammerweg op draaide.
De fietser is in de ambulance behandeld aan diverse schaafwonden.


Hardenberg: snelle response op bosbrandmelding
De Hardenberger brandweer nam geen enkel risico en rukte met drie auto's uit, toen maandag om 19:33 uur gemeld werd, dat er een bosbrand woedde aan de Rheezerweg in Hardenberg.
Er bleek door nog onopgehelderde oorzaak een brandje te zijn ontstaan op zo'n 100 meter van de Rheezerweg, niet ver van de Grote Beltenweg.
Het vuur was met twee stralen "hoge druk" snel te blussen, maar gezien de droogte had het brandje gemakkelijk uit de hand kunnen lopen in dit bos- en campingrijke gebied. 
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Slagharen: slechts licht letsel bij kop-staart-aanrijding voor rotonde N377 (update)
Maandagmorgen raakte een Citroën Jumper taxibusje van een bedrijf uit Sibculo flink beschadigd, toen deze auto op de N377 op ca 150 meter voor de rotonde van de Jachthuisweg achter op een Toyota Yaris personenauto botste, die zonder duidelijke reden plotseling hard afremde.
Wonder boven wonder liepen alleen enkele van de zes kinderen in de taxi licht letsel op: ziekenhuisopname of -onderzoek bleek niet nodig.
De passagiers werden met een andere taxibus naar hun bestemming gebracht.
De beschadigde taxi moest weggesleept worden door bergingsbedrijf Autax; de Toyota kon z'n weg vervolgen.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Hasselt: auto rijdt tegen chicane
Zondagavond werden de bewoners van de H.A.W. van der Vechtlaan opgeschrikt door een knal, toen een auto tegen de bloembakken botste, die daar als wegversmalling dienen.
De bestuurder reed in de richting van het centrum van Hasselt, maar werd verblind door de felle laagstaande zon en zag de versmalling te laat.
De bestuurder kwam met de schrik vrij; zijn vrouw is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.
Berger Hooikammer haalde de gehavende auto op.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Assen: verkeersongeval op de Haarweg: één gewonde
Twee zwaar beschadigde auto’s en een gewonde op de Haarweg in Assen zondagavond, waar twee auto’s met elkaar in aanvaring kwamen.
Eén van de automobilisten kwam vanaf de afrit van de N33 uit de richting van Gieten en wilde de Haarweg opdraaien.
Hij zag echter een auto, die op de Haarweg reed, over het hoofd en een botsing was het gevolg.
Deze wagen schoot door de hekken, die hier zijn geplaatst om parkeren tijdens de TT onmogelijk te maken en kwam in de middenberm tot stilstand. De andere auto kwam tot stilstand op de weg.
De brandweer kwam hoefde geen slachtoffers uit de auto's te bevrijden en kon zich beperken tot het reinigen van de bevuilde weg.
Nadat de politie de sporen van het ongeval in kaart had gebracht, sleepte de berger de vernielde wagens weg.
De gewonde man ging naar het Wilhelmina-ziekenhuis in Assen.
Foto: Persbureau Meter


Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.