Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Maart 2010 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 14 maart 2010

Groningen: man omgekomen door binnenbrand
Een 66-jarige man is zondagmorgen omgekomen bij een in een woning aan de Dierenriemstraat in de Groningse wijk Paddepoel.
De brand werd even voor 11.00 uur gemeld door een medewerker van Thuiszorg, die ontdekte, dat de woning vol rook stond, maar het was te gevaarlijk om de woning binnen te gaan.
De brandweer van de stad Groningen kon de bewoner snel overdragen aan de ambulancedienst, maar het slachtoffer heeft het helaas niet overleefd. De brand ontstond, toen de man een aansteker met een gasbus wilde vullen en er een steekvlam ontstond.
Foto: Persbureau Meter


Coevorden: oefendag voor de jeugdbrandweer
Op de gemeentewerf in Coevorden werd zaterdag een oefendag gehouden voor de jeugdbrandweer, ter voorbereiding voor de regionale jeugdbrandweerwedstrijden.
De deelnemers werden beoordeeld door officiële juryleden van de landelijke wedstrijdcomissie.
De dag had geen wedstrijdelement. Wel werden alle oefeningen direct na afloop in een persoonlijk gesprek doorgenomen met de deelnemers, zodat men extra aandacht kan besteden aan eventuele "verbeterpunten".
Het was een prachtig gezicht om te zien hoe fanatiek de ploegen in de aanval gingen.
De dag was, hoewel behoorlijk koud, zeer geslaagd.
De deelnemende ploegen kwamen uit Hardenberg, Deventer, Hellendoorn, Almelo, Kampen, Zwolle, Dalfsen en Coevorden.
“s Ochtends is op gepaste wijze aandacht besteed aan het overlijden van brandweerman Wiebe de Vries uit Veendam. 
-
Foto's: Peter Kramer


Zaterdag 13 maart 2010

Almelo: brand in slooppand aan de Gebroeders van Doornstraat
Zaterdag om 20:11 uur werd er brand gemeld in een slooppand aan de Gebroeders van Doornstraat in Almelo.
Toen de tankautospuit van Almelo aankwam, sloegen de vlammen al uit het dak, waarop opgeschaald is naar "middelbrand" en de brandweer van Vriezenveen ook ingezet werd.
Men heeft een gedeelte van het dak gesloopt om de smeulende resten te kunnen blussen. De brand was zodoende snel onder controle.
Foto's: Alwin Winkel

Veendam: omgekomen brandweerman begraven
Zaterdagmorgen is in Veendam de omgekomen brandweerman Wiebe de Vries met korpseer begraven na een emotionele afscheidsdienst . Hierbij waren afvaardigingen alle korpsen uit de provincie Drenthe aanwezig
De brandweerman had voor zijn dood nog aangegeven dat, als hij kwam te overlijden tijdens zijn vrijwillige brandweerwerk, hij met korpseer begraven wilde worden.
De kist werd vanmorgen door leden van het brandweerkorps naar binnen gedragen.
Daaromheen was een erehaag van brandweerlieden uit het hele land gevormd.
Na de bijeenkomst werd de kist met daarin het lichaam van de Vries op een oud brandweervoertuig vervoerd naar de brandweerkazerne.
Daar luidde een oude luchtalarmsirene een minuut stilte in, waarna de sirene van het brandweervoertuig van Veendam klonk.
Na deze plechtigheid bij de kazerne is Wiebe de Vries in besloten kring begraven.
Foto's: Persbureau Meter

Zwolle: binnenbrand in woning aan de Lisdodde
In een slaapkamer van een woning aan de Lisdodde in de Zwolse wijk Stadshagen heeft vanmiddag een korte, maar felle brand gewoed..
Brandweerkorpsen van Hasselt en Zwolle waren snel ter plaatse en maakten vlug een eind aan de brand.
Het vuur is ontstaan onder het bureau van de zoon des huizes. Mogelijk is de computer in vlammen opgegaan.
Een geluk was, dat de deur naar de kamer gesloten was, waardoor de brand zich niet uit kon breiden naar andere vertrekken.
Wel is de kamer zwaar beschadigd door de brand. Stichting Salvage zal de bewoners helpen met de afhandeling van deze brand.
-
Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


A28 / De Wijk: mislukte inhaalmanoeuvre resulteert in flinke ravage
Zaterdag rond kwart over vier ontstond er op de A28 ter hoogte van het viaduct bij Rogat een flinke ravage, toen een Renault Laguna en een Nissan Interstar bedrijfswagen van een Amsterdams koeriersbedrijf in botsing kwamen.
Naar verluidt haalde de Renault de bus in, maar ging te vroeg naar de rechter rijstrook en raakte de bedrijfswagen aan de linker voorzijde . Die sloeg daardoor tegen de vangrail, maakte een salto en tuimelde van het talud enkele meters naar beneden, maar kwam op zijn wielen tot stilstand. De Renault belandde ondersteboven op de vangrail.
Ondanks het spectaculaire ongeval en de zware schade liep alleen de uit Spijkenisse afkomstige bestuurder van de bedrijfswagen een relatief lichte verwonding aan zijn rechter hand op. Zijn zus, die als passagiere meereed, bleef ongedeerd, net als de twee mannen uit Amsterdam, die in de Renault zaten.
Voordat de bus door berger Hooikammer op de weg getakeld kon worden, moest de brandweer aardig wat struikgewas en boompjes uit de weg ruimen, hetgeen met de kettingzaag vlot geklaard was. De Renault werd met de kraan van de bergingsauto van de vangrail getild.
Beide auto's waren onherstelbaar beschadigd. De vangrail raakte over zeker twintig meter vernield en zal vervangen moeten worden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Bergentheim: rook afvalbrand hindert verkeer op de N343
De emoties liepen vanmorgen rond half elf hoog op bij een afvalbrand op een akker langs de N343 (van Roijensweg) bij Bergentheim.
Omdat de zware rookontwikkeling over de N343 dreef en het verkeer in gevaar bracht, achtte de politie het raadzaam de brand te doven en werd de brandweer opgeroepen. De eigenaar van het land, die een vergunning voor het verbranden van de twee grote stapels gekapte sparren had, protesteerde hier heftig tegen en weigerde de brandweer op zijn terrein toe te laten.
Uiteindelijk werden de vuren toch geblust, waarvoor de Ommer "Dikke Bertha" watertankwagen enige tienduizenden liters water nodig had.
De politie zette een surveillancewagen langs de weg om het verkeer te waarschuwen.
Foto's: © U S Media


Coevorden: brandweer staat ambulancepersoneel bij bij overbrengen patiënt
Vanmorgen om 09.12 uur werd de brandweer van Coevorden opgeroepen om ambulancepersoneel bij te staan in de Pieter Breughelstraat.
De  brandweer rukte hierop uit met de tankautospuit en de hoogwerker. Ter plaatse bleek de bewoner van het huis onwel geworden te zijn.
Vervoer via de trap was niet mogelijk, waarop de patient met de hoogwerker via het raam naar de gereed staande ambulance werd overgebracht.
Buurtbewoners verwijderden direct na aankomst enkele auto’s uit de krappe, volle straat om ruimte voor brandweer en ambulance te maken.
In veel wijken zijn de straten nauwelijks berekend op de steeds groter wordende brandweerwagens en leveren vaak lukraak geparkeerde auto's vaak manoeuvreerproblemen en opstelproblemen op, waardoor kostbare tijd verloren gaat, als elke seconde telt!.
-
Foto's: Peter Kramer


Vrijdag 12 maart 2010

Emmen: man sticht brand in coffeeshop
Een man is vrijdagavond in brand geraakt in een coffeeshop op de bovenste etage van een horecapand aan de Minister Kanstraat,
Volgens getuigen kwam de man de coffeeshop binnen, sprenkelde brandbare vloeistof in het pand en stak die in brand, waarbij hij zelf ook vlam vatte. Het personeel van de coffeeshop wist de vlammen te doven.
-
De brandstichter liep brandwonden op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De brandweer hoefde niet blussend op te treden en assisteerde het ambulancepersoneel.
Over de reden van de daad van de man is niets bekend.
Foto's: Persbureau Meter

Trials -The Ultimate Drivingtest- ook van start op Vliegbasis Twente
Na de start van Trials vorig jaar in Overijssel bij de Evenementenhal in Hardenberg, wordt er dit jaar een locatie toegevoegd aan de provincie.
Op Vliegbasis Twente zullen dit jaar zes Trialsdagen worden georganiseerd en wel op vrijdag 7 mei, zaterdag 8 mei, vrijdag 21 augustus, zaterdag 22 augustus, vrijdag 12 november en zaterdag 13 november.
Bewustwording en voorkomen gevaarlijke situaties

Het belangrijkste doel van de training is jongere automobilisten betere verkeersdeelnemers te maken door ze bewuster te maken van de risico’s die ze lopen in het verkeer. Voor een eigen bijdrage van € 50 / €60 krijgen de deelnemers een dagvullend programma.
De dag begint met een ervaringsuitwisseling; daarna volgen onder andere het maken van een noodstop, een bermproef en het zelf rijden in een vrachtwagen.
Zo worden jongeren zich meer bewust van hun rijgedrag en het effect op andere verkeersdeelnemers.
Overigens krijg je na deelname een certificaat, waarmee je bij verschillende verzekeringsmaatschappijen korting krijgt op je autoverzekering.

Trials is in Overijssel een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel (ROVO) en het Verbond van Verzekeraars.
Dit jaar kunnen ruim 360 Overijsselse jongeren meedoen aan Trials en inmiddels zijn de eerste Trialsdagen van het jaar al afgerond.
De inschrijving voor de dagen in mei (Enschede) en juni (Hardenberg) is geopend en verloopt via de website www.trials.nl


Zwolle: twee gewonden door kop-staart-aanrijding
Op de Kranenburgweg, vlak voor de verkeerslichten bij de Haersterveerweg, zijn vrijdagmiddag twee auto's op elkaar gereden.
Het ongeval ontstond, toen de voorste wagen voor het verkeerslicht stopte.
De bestuurder van een achteropkomende auto had dit waarschijnlijk te laat in de gaten had en botste achter op de stoppende wagen.
De bestuurder en een naast hem zittende vrouw werden door de brandweer uit de auto gehaald, waarbij twee deuren uit het voertuig werden geknipt. Het tweetal ging per ambulance naar het ziekenhuis.
De bestuurder van de achterste auto raakte niet gewond. Beide auto's werden door berger Leerentveld opgehaald.
 

Donderdag 11 maart 2010

Hoogeveen: kolkenzuiger zakt door z'n veren
Een volgeladen Scania kolkenzuiger van Area zakte donderdagmiddag bij op de Vos van Steenwijklaan plots door zijn vering en kwam muurvast te staan. De chauffeur had het geluk, dat hij net de weg opreed en dat zijn snelheid nog laag was.
-
-
Een andere kolkenzuiger nam de lading over en een monteur uit Emmen kon niet anders constateren, dat twee bladveren het hadden begeven en dat de wagen moest worden afgesleept. Dat werd een klus voor sleepbedrijf Kraal.  
Normaal gesproken wordt een dergelijk voertuig na acht jaar vervangen, maar dit oudje had er 10+ jaren opzitten, aldus medewerkers van Area.


Woensdag 10 maart 2010

Westdorp: gezin verliest woning door grote uitslaande brand
De bewoners van een woonboerderij aan de Borgerderweg (ter hoogte van de kruising met de Schoolstraat) in het Drentse dorpje Westdorp bij Borger wachtte aan het begin van de avond een verschrikkelijke verrassing.
Ze ontdekten, dat er boven de houtkachel brand was ontstaan en dat de vlammen al een deel van het dak hadden vernield.
Toen de brandweer van Borger arriveerde, was duidelijk, dat de vuurzee niet meer te stoppen was en werd besloten, ervoor te zorgen, dat een tuinhuis en de nabijgelegen boerderij niet in vlammen zouden opgaan ten gevolge van de stralingshitte en de zware vonkenregen.
Vanwege het gevaar van rondvliegende asbestdeeltjes werd een deel van de Borgerderstraat, waar de vonkenregen neerdaalde, voor het verkeer en het publiek afgesloten en werd nabijgelegen bebouwing nat gehouden.
Tijdens het bluswerk ontwikkelden zich flinke rookwolken, die enkele honderden meters ver het dorp in reikten.
Desondanks wisten de mannen van de brandweer Borger en Schoonoord verdere schade te voorkomen.
Het echtpaar, dat het pand bewoonde, kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Hun zoon was afwezig, toen de brand uitbrak.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media
dw_main

Meppen: automobilist ernstig gewond
De bestuurder van een personenauto is woensdagmorgen aan de Mepperstraat in Meppen frontaal op een boom gereden.
De automobilist raakte hierbij ernstig gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de brandweer verleende assistentie bij het afhandelen van het ongeval.
De auto was totaal vernield. Personeel van de afdeling Verkeersongevallenanalyse onderzocht de omstandigheden rond de aanrijding.
Foto: Persbureau Meter

Roden: automobiliste gewond na crash tegen boom
Woensdagmorgen even na 07:00 uur werd het brandweerkorps van Roden gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Hoofdweg in Roderesch. Er bleek een auto in de bermsloot te liggen.
De bestuurster, die uitgeweken was voor een ree, zat bekneld in haar voertuig en is door de brandweer bevrijd uit haar benarde situatie.
Het Mobiel Medisch Team van het UMCG arriveerde per traumaheli.
De vrouw -een 27-jarige inwoonster van het nabijgelegen plaatsje Steenbergen- was met haar auto van de weg geraakt, waarna de auto  eerst in de sloot tegen een boom sloeg en tegen een andere boom tot stilstand kwam.
Het slachtoffer is onderzocht door het MMT vanwege nekklachten.
Ze is per ambulance overgebracht naar het UMCG. De auto is afgesleept door een bergingsbedrijf.
Foto en video: Remon Koene - Nieuwsflyer.nl

Archem: rietgedekte boerderij brandt volledig af ten gevolge van schoorsteenbrand
Een schoorsteenbrand heeft vanmorgen voor de bewoners van een rietgedekte boerderij aan de Doornsteeg in Archem (tussen Ommen en Lemele) desastreuze gevolgen gehad.
Het echtpaar (60 en 62 jaar) ontdekte tegen negen uur, dat vonken uit de schoorsteen het rieten dak in brand hadden gezet, waarop geprobeerd werd, de vlammen vanaf een ladder met behulp van een tuinslang te blussen. Dit mislukte helaas en toen de brandweer arriveerde, was er al geen houden meer aan en sloegen de vlammen al hoog uit het dak. Er werd onmiddellijk opgeschaald naar "grote brand".
De bewoners wisten nog wel wat belangrijke spullen, zoals een pc en foto's, uit de klauwen van de Rode Haan te redden.
De meldkamer liet ook de brandweer van Lemelerveld opkomen, alsmede de hoogwerker uit Hardenberg.
Omdat de waterwinning door de afgelegen plaats een probleem vormde, werd ook de oude "Dikke Bertha" watertankwagen van de Ommer brandweer opnieuw van stal gehaald. De oude dame bewees ook dit keer weer goede diensten.
Het bluswater moest over zeer grote afstand (2400 meter!) met vijftien cm dikke slangen vanaf een wetering bij de N347 worden aangevoerd.
De Doornsteeg werd hierom volledig afgezet.
Ondanks de grootscheepse inzet van mensen en materieel viel de boerderij volledig ten prooi aan de vlammen, maar aangrenzende schuren konden behouden worden. De bewoners zijn opgevangen door buren en vinden voorlopig onderdak in een bungalowpark.
Foto: Don Stolwijk - U S Media
dw_main


Hollandscheveld: schuurtje naast woonwagen brandt af
In de Sellerstraat is woensdagmiddag een naast een woonwagen staand schuurtje afgebrand.
De brand werd om 13.02 uur gemeld en tien minuten later was de brandweer uit Hoogeveen reeds ter plaatse.
Het schuurtje van plaatwerk was inmiddels ingestort en de brand, die werd aangewakkerd door een leeglopende gasfles, had inmiddels ook de woonwagen bereikt. Deze kon echter behouden worden, al was er wel brand-, rook- en waterschade.
Ook een nabij staande woonwagen liep schade op. Over de oorzaak is nog niets bekend.


Dinsdag 9 maart 2010

Smilde: gaslek op industrieterrein
Even voor 18.00 uur gingen de pagers van leden van brandweer Smilde.
Op de industrieterein bij het pand van voormalig Graafstra BV, waar nu Mesken Truck- en Trailerservice gevestigd is, zou gas lekken.
Het gaslek bleek zich buiten het terrein te bevinden.
De brandweer heeft verder nog metingen verricht . Personeel van netbeheerder Enexis had het lek voor het pand van Mesken BV gevonden.
Zij hebben het lek gedicht en de brandweer keerde na een half uur terug naar de kazerne.
-


Markelo: mierenzuur lekt uit tank
DInsdagmorgen rukte de brandweer van Markelo en Holten uit in verband met een melding van een lek in een tank met mierenzuur op het terrein van mengvoederbedrijf Arkervaart-Twente in Markelo, die om 10:19 uur binnenkwam.
Een chauffeur, die 25.000 liter mierenzuur had afgeleverd, rook een vreemde lucht, ontdekte een lek bij de tank en sloeg alarm.
Gelukkig bleek uit de meting van de brandweer, dat er geen gevaar voor de volksgezondheid was.
Mierenzuur is een bijtende vloeistof, die alleen bij aanraking gevaarlijk kan zijn.
De inhoud van de tank is overgepompt naar een andere tank.
Foto's: Martin Bakker


Hardenberg: pony’s aan de wandel naar centrum

Bij de kleine Vechtbrug in Hardenberg ontstond vanmiddag rond half twee enige consternatie omtrent drie pony’s.
Toeschouwers hielden het drietal, dat vrijelijk liep te grazen in de uiterwaarden van de Vecht, goed in de gaten.
Ook de politie werd er bij geroepen en kwam ter plekke om te helpen voorkomen, dat de diertjes het verkeer zouden ontregelen.
Kennelijk waren de drie avonturiers niet blij met de komst van de agenten, want al gauw stormden ze de weg op, staken de kleine Vechtbrug over en verdwenen richting Gedempte Haven.
Ze werden op de hoek Havenweg/Kromme Steeg gevangen en in een paardenwagen terug gebracht naar hun eigen weiland aan de Vecht in Brucht. Van daar waren de eigenwijze beestjes (vermoedelijk afgelopen nacht) aan de wandel gegaan langs de rivier en zijn zo in Hardenberg terecht gekomen.
Foto's: Tineke van den Hof, RTV Hardenberg

Foto's: Tineke van den Hof, RTV Hardenberg


Dalfsen: bestuurder licht gewond na botsing tegen boom
Op de Welsummerweg in Dalfsen is een automobilist maandagavond rond 22:20 uur gewond geraakt, nadat hij frontaal tegen een boom reed.
De oorzaak is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk is 's mans auto met de rechter wielen in de berm beland en heeft de man abrupt tegen-gestuurd.
Hij werd met lichte verwondingen per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De toegesnelde brandweerlieden uit Dalfsen hoefden geen levensreddende handelingen te verrichten.
De auto werd door een bergingsbedrijf weggesleept.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Maandag 8 maart 2010

Oldenzaal: woning aan het Zevenblad uitgebrand
Vanmiddag om drie minuten over vier werd de brandweer gealarmeerd, nadat buurtbewoners zagen, dat er rook tussen de dakpannen en kozijnen uit kwam van een woning aan het Zevenblad in Oldenzaal.
Politiemensen, die als eersten arriveerden, kregen van de buurtbewoners te horen, dat ze niet wisten, of er nog iemand in de woning aanwezig was. Hierop trachtte de agenten de voordeur te forceren, maar dat lukte niet.
De brandweer, die daarop met een tankautospuit en een hoogwerker arriveerde, ging de woning binnen en bluste de brand.
De katten, die nog in het pand aanwezig waren, zijn opgevangen in de dierenambulance.
De oorzaak van de brand is nog onbekend, De woning is onbewoonbaar verklaard.
Foto's Kees Verwijs - Verwijs fotografie

Veendam: brandweerman overlijdt tijdens grote brand
Bij een grote brand in het centrum van Veendam is vanochtend vroeg Wiebe de Vries, een 44-jarige brandweerman van het korps Veendam, om het leven gekomen, toen hij en een collega onder een instortende de muur terecht kwamen.
De andere brandweerman raakte gewond en is overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.
-
De brand ontstond maandag rond 03.00 uur in een vestiging van wit- en bruingoedketen Scheer & Foppen aan de Kerkstraat in het centrum van Veendam. Bij aankomst van brandweer Veendam was er al sprake van een uitslaande brand.
De zeer grote brand wordt bestreden door verschillende korpsen uit de regio Groningen en was pas rond negen uur vanochtend onder controle.
Het winkelpand van Scheer & Foppen en een naastgelegen cafetaria zijn volledig verwoest.
Er brak eerder in de nacht ook brand uit aan de achterzijde van discotheek Zenith in de Kerkstraat-West, zo'n 500 meter verderop.
Deze brand kon snel worden geblust.
Foto's: Persbureau Meter

Assen: dak van woning in brand

Het dak van een tussenwoning aan de Fivelingostraat vloog maandagnacht rond half vier in brand.
De brandweer schaalde op naar "middelbrand" vanwege het uitbreidingsgevaar en kreeg daarna bijstand van collega's uit Smilde.

Uiteindelijk wisten de brandweermannen de brand te blussen door dakpannen te verwijderen. Naar verluidt ontstond de brand, toen een negentienjarige zoon des huizes een kaars omstootte, die op de vloer liggend papier in brand deed vliegen. De jongen liep een brandword op, toen hij de vlammen probeerde te blussen.
Foto: Persbureau Meter

Zondag 7 maart 2010

Humor-filmpje blusgroep De Krim nu al dik 21.000 keer bekeken !
Nadat op KILROY vermeld was, dat de blusgroep De Krim een amusant filmpje op YouTube geplaatst had, bekeken in één dag 2.500 mensen de videoclip. Inmiddels -drie dagen later- is het filmpje al meer dan 21.000 keer bekeken en kunnen de m/v van de blusgroep niet meer over straat zonder herkend te worden. Mocht u uw lachspieren nog niet getraind hebben: hierbij nogmaals de link ! Veel plezier !

Zwolle: vier gewonden bij aanrijding op de Wijheseweg
Hulpverleners troffen zaterdagavond op de Wijheseweg (N337) bij Zwolle een ravage aan.
Twee auto's waren waren daar kort daarvoor frontaal in botsing gekomen, terwijl ook een derde wagen bij het ongeval betrokken raakte.
De brandweer moest uit twee auto's drie inzittenden bevrijden. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.
Ook de bestuurder van de derde auto raakte gewond en ging per ambulance naar het ziekenhuis.
Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend, maar dat een van de voertuigen op het verkeerde weghelft terecht is gekomen, is duidelijk.
Verkeersongevallenanalisten van de politie IJsselland hebben de sporen van het ongeval vastgelegd om de oorzaak te kunnen achterhalen.
De Wijheseweg werd hiertoe en voor hulpverlening en de berging van de auto's bijna drie uur afgesloten.
De drie autos waren rijp voor de sloop en werden door een berger weggesleept.

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.