Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite
Maart 2010 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 28 maart 2010

Dedemsvaart: brandweer beperkt schade bij binnenbrand
Zondagmiddag rond vijf uur rukte de brandweer van Dedemsvaart  uit naar het Rheezerend in Dedemsvaart, omdat daar een binnenbrand in een vrijstaande woning zou woeden.
Na aankomst bleek, dat er uit de vloer van de woning rook kwam.
Men ontdekte al snel, dat dat verschijnsel veroorzaakt werd, doordat isolatiemateriaal in de spouwmuur door stralingshitte van de afvoer van de gaskachel ontvlamd was.
=
Doordat men de brandhaard na licht breekwerk en met wat bluswater al snel wist te doven, werd erger voorkomen en bleef de schade beperkt tot een minimum.
--
De hoogwerker, die uit Hardenberger aan kwam snellen, kon daarom al kort na aankomst retour kazerne; even later gevolgd door de ploeg uit Dedemsvaart. 
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Ringe (D): boerenschuur brandt uit
De brandweer van Ringe/Neugnadenfeld, Hoogstede en Emlichheim rukte gisteravond met groot materieel uit naar de Aatalstraße in Ringe, waar een vrijstaande schuur in brand zou staan.
In het gebouw, dat bij aankomst al volledig in lichterlaaie stond, bevonden zich onder andere een flinke hoeveelheid hooi en stro, alsmede brandhout en landbouwmaterieel. Ter plaatse werd de brandbestrijding ingedeeld in drie sectoren en kon men direct beginnen met het in veiligheid brengen van de inboedel. Men slaagde er in, een tractor en een ploeg te redden, maar een motormaaier ging verloren.
Nadat het stro naar buiten gereden was en schuim gebruikt was voor de bestrijding van de brand werd de uitruk voor de ploegen uit Emlichheim en Hoogstede tegen vijf uur zondagmorgen afgesloten.
De brandweer van Ringe-Neugnadenfeld bleef voor nabluswerk, dat nog tot in het begin van de middag in beslag nam.
-
-
Foto's: Andreas Heck - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim

Slagharen: het einde van een Twingootje
Zondagmorgen klonk er in de bocht op de overgang van de Herenstraat naar de Weverijweg in Slagharen een flinke klap en gerinkel van brekend glas, toen een kleine personenauto frontaal tegen een dikke ANWB-wegwijzer botste.
Hoewel de bestuurster, die mogelijk even niet bij de les was, ongedeerd bleef, betekende de aanrijding het eind van het rijdend bestaan van haar voertuig, dat ruim zestien jaar in beslag nam.
Het autootje zal nog enige tijd dienst doen als onderdelenbron van gelukkiger soortgenoten.
De ANWB-paal liep schade op, toen de lichtarmatuur naar beneden kwam.
--
De politie bakende de bocht af met twisters, totdat berger Klaas van de firma Autax het wrak op kwam halen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zaterdag 27 maart 2010

Hoogeveen: fietser onder vrachtwagen
Aan het einde van de zaterdagmiddag is op de Willemskade een tachtigjarige fietser onder een afslaande vrachtauto geraakt.
De aanrijding ontstond, toen de man rechtdoor fietste, terwijl de vrachtwagen rechtsaf de Brinkstraat inreed.
Het slachtoffer reed tegen het rechter voorwiel van de vrachtwagen en werd een paar meter meegesleurd.
De man kwam deels onder het voertuig te liggen.
Een inzittende van een personenauto, die moest wachten op de afslaande vrachtwagen, was getuige van het ongeval.
Hij sprong uit de auto en sleepte de fietser snel onder de vrachtwagen weg.
De vrachtwagenchauffeur had echter ook in de gaten, dat er iets fout ging en bracht de langzaam rijdende vrachtwagen tot stilstand, waardoor erger werd voorkomen. Van de fiets bleef weinig over.
Het ongeval is onderzocht door een medewerker van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Drenthe, die een erg drukke zaterdag had.
Het slachtoffer is naar het Bethesda ziekenhuis gebracht.

Raalte: grote brand verwoest kringloopbedrijf
Sinds uur 19:00 uur woedt er in regionaal kringloopbedrijf 2-Switch aan de Tjalkstraat in Raalte een grote brand.
Brandweerkorpsen uit de hele regio zijn ter plaatse om het vuur te bestrijden. Er is opgeschaald naar GRIP1, omdat er mogelijk explosiegevaar is vanwege aanwezige gasflessen. Ook is er een groot watertransport ingezet om het vuur te kunnen bestrijden.
De brandweer gaat er van uit, dat het grote pand geheel in de as zal worden gelegd.
Een binnenaanval was bij aankomst al geen optie meer.
Doordat er veel brandbare materialen in het pand aanwezig zijn, breidde het vuur zich snel uit.
Vrijwel meteen begaven de metalen dakkplaten het. waardoor het vuur nog meer de vrije hand kreeg.
De bluswerkzaamheden zullen naar verwachting nog uren gaan duren.
Een achterliggend houtbedrijf dat door de vlammen werd bedreigd kon worden behouden.
Foto: Persbureau Meter

N381: auto met kebabwagen van de weg na klapband
Het zat de startende onderneemster vandaag niet mee. De vrouw was na een dag hard werken in haar mobiele kebabzaak onderweg over de N381 van Assen-centrum naar haar woonplaats Emmen, toen de aanhangwagen met de grillinstallatie ter hoogte van Wezup plotseling heftig begon te slingeren ten gevolge van een klapband.
De vrouw verloor de macht over het stuur en de aanhangwagen raakte los van de Peugeot 307, die boven een bermsloot tot stilstand kwam.
De aanhangwagen kantelde in de berm na een hectometerpaaltje geraakt te hebben. Gelukkig bleef de automobiliste ongedeerd.
Berger De Jong wist de beschadigde aanhanger weer op z'n wielen te krijgen en laadde de wagen met wat brandweerhulp op de bergingsauto. De auto van de vrouw liep alleen wat lichte schade op, zodat ze er alsnog mee naar huis kon rijden. Rond 20:00 uur was de weg weer vrij.
-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Ringe (D): woning aan de Meppenerstrasse gedeeltelijk uitgebrand
Zaterdag om 11:49 uur werd er door de meldkamer een zogeheten B2-alarm uitgegeven voor de Ortsfeuerwehr Ringe-Neugnadenfeld vanwege een brand in een kamer van een woning aan de Meppenerstrasse in Ringe.
De blusgroep wist de brand via een binnenaanval snel te blussen en erger te voorkomen.
Uit voorzorg werd ook de brandweer van Hoogstede gealarmeerd. Deze blusgroep verdreef de rook uit de woning door middel van een overdruk-ventilator. Een warmtebeeldcamera van de brandweer van Emlichheim werd gebruikt om eventuele vuurresten in het plafond te lokaliseren.

De brand is mogelijk ontstaan door een defect in een wasdroger. De bewoners konden zich bijtijds in veiligheid brengen en bleven ongedeerd.
Voor deze brand rukte de brandweer van Ringe-Neugnadenfeld uit met drie voertuigen en elf man, die van Hoogstede met drie voertuigen en 25 man en uit Emlicheim kwam één man met één voertuig. De uitruk werd om 13:30 uur beëindigd.
De politie onderzoekt de zaak.
-
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim

Norg: brand in schuurtje beschadigt ook woning
Zaterdagmiddag om 12:15 uur werd de brandweer van Norg gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Merelhof in Norg.
Een halve minuut later werd er opgeschaald naar "middelbrand", waarop ook de brandweer van Roden en Assen (met de hoogwerker) werden gealarmeerd.
Bij aankomst bleek een schuurtje achter een woning in brand te staan en hadden de vlammen het dak van de woning al aangetast.
-
-
Door een snelle inzet met twee stralen hoge druk was de brand snel onder controle en werd een uitbreiding voorkomen.
Door middel van de warmtebeeldcamera werd gezocht naar eventuele vuurhaarden, maar die werden niet gevonden.
De brandweer van Roden en Assen kwamen ter plaatse, maar hoefden niet in actie komen.
Het huis liep door de brand aanzienlijke schade op. Over de oorzaak is niets bekend.
Foto's: Remko Nieboer (www.brandweernorg.nl)

Schoonbeek: twee gewonden door zware aanrijding op de Burgemeester Osselaan
Bij een ernstige aanrijding op de kruising van de Burgemeester Osselaan met de Oldenhuis Gratamaweg en de Valendisweg zijn zaterdag-morgen rond elf uur twee mensen gewond geraakt. Het ongeval ontstond, toen een Schoonebeek over de Burgemeester Osselaan in de richting van zijn woonplaats reed, maart op voornoemde kruising geen voorrang kreeg van een automobiliste, die vanaf de Valendisweg naar de Oldenhuis Gratamaweg over wilde steken.
Haar auto werd vol in de rechter flank geraakt en kwam op z'n kant aan de overzijde van de kruising tot stilstand.
De andere auto strandde midden op de kruising.
Beide bestuurders liepen letsel op en werden, nadat ze door de brandweer "uitgeknipt" waren, per ambulance naar een ziekenhuis over-gebracht.
Experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse brachten de aanrijding zorgvuldig in kaart, waarna berger De Jong de wrakken ophaalde.
Het verkeer werd ter plaatse omgeleid, hoewel sommige automobilisten desondanks doorreden. Voor zover bekend deelde de politie hiervoor één bekeuring uit.
Foto: Don Stolwijk - U S Media
dw_main

Vrijdag 26 maart 2010

Eelde: aircrash loopt goed af
Op Groningen Airport Eelde is vrijdagmiddag tegen half vijf een tweemotorig Diamond DA42 Twin Star lesvliegtuig van de Dutch Flight Academy tijdens de landing gecrasht. De drie inzittenden konden het vliegtuig nagenoeg ongedeerd verlaten. 
De brandweer en andere hulpverleningsinstanties in de omgeving werden gewaarschuwd.
Het toestel is flink beschadigd en lekte olie op de landingsbaan.
De oorzaak van de mislukte landing is nog niet bekend.
De gevolgen van het ongeval werden vastgelegd door politiemensen van de VOA Drenthe; de KLPD handelt het proces verbaal af.
Foto: Persbureau Meter

Donderdag 25 maart 2010

Odoorn: grootscheepse inzet vanwege reeks meldingen neergestort vliegtuig (update)
Bij de meldkamer kwamen donderdagavond rond 21:45 uur meerdere telefoontjes binnen van verontruste mensen, die meldden, dat ze mogelijk getuige waren geweest van een vliegtuigcrash. Een vrouw vertelde de centralist, dat ze een laag overkomend vliegtuig gehoord had en kort daarop een enorme knal.
Aangezien men vermoedde, dat het mogelijke ongeval plaatsgevonden had in de omgeving van Boswachterij Odoorn, spoedden politie, ambulances en een grote hoeveelheid brandweer zich naar parkeerplaats aan de Boswachter Meelkerlaan bij Odoorn.
De omgeving en ook het weggetje naar de parkeerplaats is inmiddels door de politie met linten afgezet.
De omgeving is te voet afgezocht en rond 01:15 uur zocht een helicopter van de KLPD de bosrijke omgeving af met infraroodapparatuur.
Om even na half twee werd de zoekactie gestaakt, omdat er niet gevonden was.
Tot circa 22:00 uur in de omgeving een militaire oefening gehouden, waaraan F16's deelnamen.
Mogelijk is één van deze vliegtuigen daarbij door de geluidsbarrière gegaan.
Foto: Don Stolwijk- U S Media

Staphorst: lange files na ongeval op de A28
Een kop-staart-aanrijding tussen twee auto's op de linker rijstrook van de A28 -even onder Staphorst- zorgde donderdagmorgen rond half tien voor een kilometers lange file tussen De Wijk en Staphorst.
De inzittenden van de voertuigen raakten niet gewond.
De opgeroepen brandweer hoefde dan ook niet in actie te komen. De auto's waren in de middenberm tot stilstand gekomen en de politie sloot de hele rijbaan af om VOA-onderzoek en berging mogelijk te maken.
Het verkeer richting Zwolle kon de plaats van het ongeval over de vluchtstrook passeren.

Beilen: brand in GGZ-inrichting De Heuve
In een kamer in een gebouw op het GGZ-terrein in gebouw de Heuve, waar ernstig verslaafde psychotische patienten verblijven, is donderdag rond 02:00 uur brand ontstaan in een kast.
De brandweer, die middelalarm gaf, was snel aanwezig en kon het vuur blussen, waardoor uitbreiding werd voorkomen.
De politie hield de bewoner aan, omdat die zich agressief gedroeg.
Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Er vielen geen gewonden.
Foto: Persbureau Meter

Woensdag 24 maart 2010

Nieuw Amsterdam: grote brand verwoest monumentaal pand
Een grote brand heeft dinsdagavond een monumentaal pand aan de Vaart Zuidzijde in Nieuw-Amsterdam verwoest.
Het vuur ontstond in het achterste deel van deze imposante en karakteristieke woning, die op de nominatie stond voor een plek op de monumentenlijst.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.
Het pand stond leeg en werd van binnen verbouwd tot een appartementencomplex.
De Emmer brandweer moest woensdagmorgen om 10:00 uur terug naar de Vaart ZZ voor nacontrole.
dw_main

Dinsdag 23 maart 2010

Neuringe (D): brand verwoest boerderij
Brandweer uit de gehele regio werd vanmorgen naar Neuringe gestuurd, omdat er een grote brand woedde in een schuur van een boerderij aan de Neuringe (L46), de weg van Neuringe naar Twist, ten zuidoosten van Schoonebeek.
Toen de brandweer van de Ortsfeuerwehr Emlichheim arriveerde, bleek dat het vuur overgeslagen was naar de aan de schuur grenzende woning en dat de vlammen al aan alle kanten uit het gebouw sloegen.
De bewoners wisten in allerijl nog enige zaken van waarde, waaronder een pc, uit de woning te redden, maar een groot deel van de inboedel ging verloren, mede doordat de waterwinning een groot probleem was. Er moesten honderden meters slang door een drassige akker gelegd worden, voordat alle blusgroepen hun bluswerk konden uitvoeren. Dat nam veel kostbare tijd in beslag.
Ook in dit geval stond de wind van een schuur vol kippen af, zodat die geen gevaar liepen. Wel viel de stroom uit en moest de electrische installatie van de schuur via een noodstroomaggregaat gevoed worden, totdat personeel van energieleverancier RWE de aansluiting van de woning kon onderbreken en de electriciteit kon omleiden naar de kippenschuur.
Een aantal muren van de schuur begaf het met donderend geraas en grote brokken steen vlogen meters ver in het rond, maar dat gevaar was al onderkend en er vielen geen slachtoffers, omdat de omgeving ruim "afgelint" was.
Helaas gingen zowel de woning als de schuur volledig verloren. De gevel van de schuur, die op instorten stond, werd met een graafmachine omver getrokken, nadat de brand practisch geblust was.
Om de steeds weer oplaaiende vlammen geen kans te geven, werden nagenoeg alle dakpannen verwijderd. Het hooi, dat nog in de schuur lag (en waarschijnlijk de brand door broei veroorzaakte) werd uit de opslag gehaald, waarna het interieur met een dikke schuimlaag werd afgedekt. Voor de inwendige mens werd goed gezorgd door personeel van het Duitse Rode Kruis (DRK), dat een opblaastent opzette, van waar de brandweerlieden van heerlijke broodjes worst en van frisdrank en koffie werden voorzien.
De laatste brandweerlieden vertrokken rond 19:00 uur.
Foto's:
Hartmut Gosink - Frw Feuerwehr Emlichheim
Don Stolwijk - U S Media
dw_main

Hoogeveen: scooterrijder ernstig gewond bij ongeval
Tegen half acht dinsdagmorgen raakte een dertigjarige scooterrijder gewond, toen hij op een bus van Qbuzz botste.
De scooterrijder, die uit de Tamboerlaan kwam, zag de bus, die op de Wolfsbosstraat richting Kanaalweg reed, over het hoofd en botste in volle vaart tegen de zijkant van de bus.
Naast politie en een ambulance, die kort daarop arriveerden, kwamen tegen acht uur een tweede ambulance en ook de nieuwe traumahelikopter PH-MMT uit Groningen op de plaats van het ongeval aan.
-
De negen dagen oude Peugeot Speedfight bromfiets raakte total loss; de zijkant van de bus vertoonde slechts lichte schade. De toedracht van het ongeval werd onderzocht door VOA-experts.
Er ontstond een lichtelijk chaotische situatie, omdat veel scholieren op weg waren naar het nabijgelegen scholencomplex RSG Wolfsbos. 
Er deed zich een tweede aanrijding voor, toen een bromfietsster tegen een Connexxion-busje reed, dat vanwege het ongeval achteruit reed.
In dit geval bleef het bij lichte materiële schade.
Foto's: Jochem van de Weg (www.JochemvandeWeg.nl) en www.regiohoogeveen.nl

Hoogeveen: alerte bewoonster voorkomt inbraak in winkelcentrum
Een oplettende bewoonster van de Tamboerpassage heeft in de nacht van maandag op dinsdag waarschijnlijk een inbraak voorkomen.
De vrouw zag tegen 04.00 uur vanuit haar woning twee verdachte personen, die ergens een tas neerlegden.
Ze belde de politie en gaf een signalement door. De politie vond de tas, waarin inbrekersgereedschappen bleken te zitten. Ook lagen bij deze tas onderdelen van een kozijn van de Tamboerpassage.
Op de Van Echtenstraat trof de politie in een geparkeerde auto twee mannen aan die aan het door de vrouw gegeven signalement voldeden.
De twee mannen van 33 en 44 jaar uit Den Haag zijn aangehouden en voor nader onderzoek opgesloten.

Maandag 22 maart 2010

Luttenberg: brand in loods bij veehouderij
In een loods achter een veehouderij aan de Vondervoortsweg in Luttenberg is maandagavond even na zeven uur brand uitgebroken.
Nadat de brandweer van Luttenberg uitrukte, werd al snel opgeschaald naar "middelbrand", o.a. vanwege de aanwezigheid van een tank met gasolie en een flinke hoeveelheid hooi en omdat er op korte afstand ook een grote stal met enkele honderden koeien stond.
Na de opschaling spoedde ook de brandweer van Raalte zich naar de plaats des onheils. Gelukkig stond de wind in de goede richting en hoefden de koeien en enkele kalfjes niet in veiligheid gebracht te worden.
Om de brand effectief te kunnen blussen, werden grote hoeveelheden water met een waterkanon de loods in gespoten. Er kon voldoende bluswater uit een brede sloot nabij het bedrijf worden geput.
Hoewel de brand vrij snel onder controle was, had de brandweer toch nog handen vol werk aan het nabluswerk. De dikke witte rook werd met een overdrukventilator uit de loods geblazen, waarna men de gasolietank en het hooi met een verreiker uit het gebouw haaalde.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Deventer: dode bij brand in centrum
Maandag kwamen er rond 11:00 uur alarmerende telefoontjes binnen bij de alarmcentrale: er woedde brand op de zolderverdieping van een woning aan de Nieuwe Markt in het centrum van Deventer.
Het bleek om een uitslaande brand in een historisch pand te gaan en de brandweer liet al snel opschalen naar "grote brand"; mede omdat men vermoedde, dat er zich nog mensen in het brandende gebouw bevonden. Inmiddels probeerden buren met man en macht, de bewoners van het pand te waarschuwen en uit het gebouw te krijgen.
De brandweer wist het vuur te bedwingen, voordat het gehele bouw ten prooi viel aan de vlammen.
Voor zover bekend brandde alleen de zolderverdieping uit, maar liep het gehele pand schade op door rook en bluswater.
Bij onderzoek bleek, dat de brand een 52-jarige man uit Deventer het leven heeft gekost.
Het stoffelijk overschot is door een begrafenisondernemer opgehaald.
De Technische Recherche heeft het onderzoek naar de oorzaak van de brand inmiddels afgerond.
Omwonenden hadden al geruime tijd vóórdat de brand uitbrak, in de omgeving een brandlucht geroken.
Foto: Persbureau Meter

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.