Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Mei 2010 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag (Eerste Pinksterdag) 23 mei 2010 - update 09:14 uur

Adorf: zware brandschade in woning
Rond 21:30 uur werd de hulp van de brandweer Georgsdorf gevraagd voor het bestrijden van een brand in het plaatsje Adorf.
Er brak brand uit in de keuken van een woning aan de Adorfer Strasse, nadat de vrouw des huizes een pan met vet even uit het oog verloor.
De vlammen sloegen over naar de afzuigkap en de keuken en vervolgens naar de rest van het pand.
De ongeveer veertig brandweerlieden, die met zeven voertuigen uitrukten, waren de brand echter snel meester.
De ambulance uit Emlichheim kwam uit voorzorg naar de plaats des onheils, maar de bemanning hoefde niet in actie te komen.
De schade was echter dermate groot, dat het huis onbewoonbaar was. De schade wordt geschat op zo'n 120.000 Euro.
De politie onderzoekt de zaak.
Foto's: Andreas Heck - Hartmut Gosink - Vrijw. Brandweer Emlichheim


Valthermond: bouwvakker zwaar gewond na botsing tegen bushokje en boom
Een grote hoveelheid hulpverleners spoedde zich zondagmiddag naar Valthermond, waar volgens de P2000-melding, die om 15:14 uur uitgegeven werd, aan de Vrijheidslaan zich een eenzijdig verkeersongeval had voorgedaan.
Het ongeval bleek echter te zijn gebeurd op het Zuiderdiep, op zo'n veertig meter van de kruising met de Vrijheidslaan.
Een witte Fiat Doblo Cargo met bouwvakkerstoebehoren was daar rechts naast de weg beland, ploegde dwars door een bushaltehokje, ramde een meter of vijftien verderop een eik en kwam na een kwart slag totaal vernield tot stilstand.
In de auto bevonden zich een vrouw (passagier) en de bestuurder, die in afwachting van de hulpverleners door omwonenden en voorbijgangers geholpen werden.
De vrouw kon vrij gemakkelijk uit de auto worden bevrijd. Omdat de man bekneld zat tussen de stoel en het dashboard, werd de hulp van de brandweer van Tweede Exloërmond en de bemanning van het hulpverleningsvoertuig uit Emmen gevraagd, alsmede van ambulancepersoneel en van het Mobiel Medisch Team van het UMCG.
Het zwaar gewonde slachtoffer werd uit zijn benarde positie bevrijd, nadat de voorzijde van de auto met hydraulische apparatuur uiteen was gedrukt. De man werd via de laadruimte van de bedrijfsauto uit het wrak bevrijd en naar een ambulance overgebracht.
De start van de traumaheli ging gepaard met een forse stofwolk, die uit het droge aardappelveld opstoof, waarnaast het hefschroefvliegtuig geland was.
De omstandigheden rond de eenzijdige aanrijding werden opgetekend door twee experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Drenthe, waarna berger Keizer het wrak op de autoambulance kon laden.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Zaterdag 22 mei 2010

Emlichheim: duizenden bezoekers voor de Pfingstlauf
Vrijdagavond waren de ogen van zeer veel Emmelkampers gericht op de omgeving van de Berliner Straße, waar vanaf ca 18:00 uur de jaarlijkse Pfingstlauf (Pinksterloop) zou worden gehouden. De omwonenden hadden de straten vrijgemaakt van auto's en velen hadden zich voorbereid op het harloopfestijn , waar dit jaar zo'n 650 mensen aan de start zouden verschijnen. Sommigen hadden een teil met koud water op de stoep neergezet of zelfs een douche, waar de oververhitte atleten zich aan konden afkoelen; andere braadden worstjes op een grill voor de hongerige magen. Bij de start van de wedstrijd hadden zich duizenden toeschouwers verzameld om vooral niets van het schouwspel te missen.
Op het nabijgelegen grasveld stonden diverse kramen, waar -uiteraard- bier, patat, worst en andere snelle gerechten te koop waren.
Maar ook voor de kleintjes was er het nodige te doen in de vorm van kermisachtige attracties. Elk wat wils dus!

Maar uiteraard kwamen de meeste bezoekers voor het schouwspel van de atleten, die in diverse leeftijdsgroepen en categorieën deelnamen en diverse afstanden liepen, zoals twee, vijf en tien kilometer.
Inmiddels was duidelijk, dat ook uit Nederland al diverse lopers en loopsters aan de start zouden komen.
De mannen en vrouwen van de brandweer van Emlichheim hielden zich onder andere bezig met de begeleiding van de wedstrijd en het beveiligen van het traject, zoals het vrijhouden van de route van toeschuwers of voertuigen. Toch slaagde een bejaard echtpaar er in, vlak voor de start van de jongste groep deelnemers (de "Bambini") onverwacht met hun auto op de baan te belanden; waarschijnlijk vanaf een uitrit.
Ze werden met spoed van de straat begeleid, zodat de wedstrijd geen vertraging opliep.
Zodra de eerste lopers van start gingen, klonken ook de harde, opzwepende klanken van een Zuidamerikaans aandoende slagwerkgroep , die de volgende drie uur nauwelijks een moment zou verstommen.
De Pfingstlauf was opmerkelijk goed georganiseerd, hetgeen alleen al bleek uit de registratie aan de finish: elke deelnemer droeg een unieke chip aan zijn of haar enkel, die bij het passeren van de eindstreep via een electronische poort werd geregistreerd.
De uitslagen waren dus al kort na het finishen van de laatste deelnemers van een categorie al op een aanplakzuil te lezen.
Tegen zonsonderging kwamen de laatste lopers over de meet en vertrokken de mensen van de brandweer naar de kazerne, waar een verfrissend drankje wachtte. Onze fotograaf kon er nauwelijks van genieten, want hij kon na tien minuten al linea recta met spoed door naar de N48, waar een ernstig ongeval had plaatsgevonden....
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Meppel: grootscheepse hulpverleningsinzet door in vijver gegooid tractortje
Het duikteam van de brandweer Smilde heeft samen met duikers uit Hasselt naar een mogelijk slachtoffer in een vijver aan de Badweg in Meppel gezocht. Ter ondersteuning waren ook brandweerlieden uit Meppel en Staphorst opgeroepen, alsmede politie- en ambulancepersoneel.
Men had een blauw kinder-traptractortje in het water van de vijver in het park Hesselingen zien liggen en vermoedde, dat er een kind vrdronken kon zijn. De duikers hebben de gehele vijver afgezocht, maar niemand gevonden.
Alle hulpverleners keerde na ander half uur terug naar de kazerne.  
Buurtbewoners meldden de politie, dat kinderen de avond ervoor met het speelgoedtrekkertje van de heuvel af waren gereden en het daarna in het water hadden gegooid.
Naar verluidt is de voormalige eigenaar inmiddels door de politie achterhaald en kan deze op een flinke reprimande rekenen.


Hollandscheveld: veel schade na kettingbotsing op de Riegshoogtendijk
Wonder boven wonder ontstond er geen ernstig letsel, toen zaterdag rond 11:10 uur uur drie auto's betrokken raakten bij een kettingbotsing op de kruising van de Riegshoogten- met de Carstensdijk in Hollandscheveld.
Een automobilist uit Hoogeveen, die met zijn gezin onderweg was naar een camping, moest onverwacht afremmen, waarop de twee auto's, die er achter reden, niet meer op tijd tot stilstand konden komen.
De inzittenden van de voertuigen stapten allen zelfstandig uit en bleken na een checkup door ambulancepersoneel o.k., op wat pijnlijke plekken na . De klap, die de voorste auto kreeg, werd grotendeels opgevangen door de trekhaak en de fietsendrager.
De schade aan de drie de voertuigen was aanzienlijk. De achterste twee auto's werden opgehaald door berger Kraal.
De Hoogeveense brandweer, die opgeroepen was voor een verkeersongeval met meerdere voertuigen, hoefde niet door te rijden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N48 / Balkbrug: twee gewonden bij crash op oversteek De Kolonie
Vrijdagavond rond kwart over tien ontstond er op de N48 op de noordelijke oversteek van de De Kolonie bij Balkbrug een flinke ravage ten gevolge van een aanrijding tussen een VW Caddy bedrijfsauto en een Dodge terreinwagen.
De bestuurder van de Dodge stak de N48 over in oostelijke richting, maar verleende daarbij geen voorrang aan de VW, die richting Hoogeveen reed over de N48.
De zware terreinwagen raakte de VW hard in de linker flank, waardoor deze over de volle lengte beschadigd en deels zelfs opengescheurd werd. De Caddy kwam op z'n kant in de berm tot stilstand.
De bestuurder was bij de crash gewond geraakt. De brandweer van Balkbrug werd te hulp geroepen om de man uit de auto te bevrijden.
De spuitgasten maakten de auto vast aan de tankautospuit om kantelen te voorkomen en knipten de cabine open om de man zonder bijkomend letsel te kunnen bergen.
Van de drie inzittenden van de Dodge raakte een man gewond.
Beide mannen zijn per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Het VOA-onderzoek  nam veel tijd in beslag en de N48, die direct na de aanrijding tussen Ommen en Balkbrug afgesloten was, werd pas tegen 01:00 uur 's nachts weer opengesteld, nadat berger Autax de wrakken opgehaald had
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vrijdag 21 mei 2010

Slagharen: gaslek in leegstaande woning aan de Zwarte Dijk
De Slagharense brandweer werd samen met de bemanning van het Hardenberger hulpverleningsvoertuig vrijdagmorgen om 10:33 uur gealarmeerd, nadat personeel van het Attractiepark ontdekte, dat er een gaslucht hing in een leegstaand boerderijtje aan de Zwarte Dijk, dat sinds enige tijd eigendom is van het Attractiepark.
Om de gasconcentratie te verlagen, gooiden de spuitgasten de ramen van de woning in en onderzochten de oorsprong van het uitstromende gas. Er bleek bij aankomst al een ruit te zijn vernield en men vermoedde dan ook, dat er vandalen aan het werk waren geweest.
Daarna was het wachten op personeel van de netbeheerder Cogas, dat om 11:43 uur arriveerde om het gas af te sluiten.
Het pand staat op de nominatie om te worden gesloopt.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vinkenbuurt: licht gewonde bij aanrijding in dichte mist
Een inwoner van Anerveen is vanmorgen rond 06:20 uur licht gewond geraakt bij een aanrijding in dichte mist.
De man reed van de Koloniedijk in Vinkenbuurt de kruising met de Stouwe over, waar op dat moment een inwoner van Ommen vanaf de Stouwe richting de N377 vanuit stilstand optrok.
De Opel Astra van de man uit Ommen raakte de Toyota Landcruiser van de man uit Anerveen in de linkerflank, waardoor de 4x4 kantelde en op zijn rechterzij -dwars over de weg- tot stilstand kwam.
De brandweer van Nieuwleusen zaagde de voorruit van de terreinwagen open, om de bestuurder uit de auto te bevrijden.
De man bleek na een checkup in de ambulance geen ernstig letsel te hebben opgelopen en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De Ommenaar bleef ongedeerd. Beide auto's waren zwaar beschadigd. Opmerkelijk was, dat de airbag van de Astra niet geactiveerd was.
De toedracht van het ongeval werd onderzocht door een expert van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie IJsselland.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Nieuw Weerdinge: dode man in Siepelveenwijk
Een inwoner van Nieuw Weerdinge is in de nacht van woensdag op donderdag verongelukt.

Donderdagmorgen omstreeks 05.00 uur trof een voorbijganger in het water langs de Siepelveenwijk in Nieuw Weerdinge het stoffelijk overschot aan van een 69-jarige inwoner van die plaats. Vlak bij de plaats, waar de man in het water werd gevonden, lag een bromfiets in de berm.

Uit het politieonderzoek is gebleken, dat de bromfietser in de berm moet zijn geraakt, waarna hij over de kop sloeg en in het water viel.
De man heeft waarschijnlijk langere tijd in het water gelegen.

Foto: Persbureau Meter

Ommen: motorrijder zwaar gewond na voorrangsfout automobiliste

Woensdagmorgen rond 09:30 uur is een veertigjarige motorrijder uit Zwolle ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Zwolseweg ter hoote van de entree van camping De Koekenbelt. De man, die uit de richting van Vilsteren kwam, kreeg geen voorrang van 25-jarige automobiliste uit Zwartsluis, die hem tegemoet reed, maar ter hoogte van Het Laar linksaf sloeg.
De motorrijder remde hard, waardoor zijn remmen blokkeerden en de motor begon te schuiven.
De man viel van zijn motor, schoof door en kwam tegen de auto tot stilstand.
Hoewel er weinig schade aan beide voertuigen te zien was, bleek de motorrijder enstig gewond.Woensdag 19 mei 2010

Coevorden: brandje in slooppand
Woensdag om 16:24 uur kreeg de Coevorder brandweer opdracht, naar de De Savornin Lohmanstraat straat te rijden, waar brand in een woning zou woeden.
Een getuige had 112 gebeld, toen hij zag, dat twee knapen zich uit de voeten maakten en er rook uit het (sloop)pand kwam.
Het brandje, dat onder de vloer woedde, was snel bedwongen.
-
Foto's: Herman van Oost


Assen: veroorzaakster dodelijke aanrijding in Geesbrug veroordeeld
De dertigjarige inwoonster van Nieuwlande, die op 13 mei 2009 een fatale aanrijding veroorzaakte, is door de rechtbank in Assen veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en drie jaar rij-ontzegging.
De vrouw had samen met haar vader illegaal afval gedumpt en reed over de Twaalf Ellenweg naar de woning van de vader, toen de bestuurster, die niet over een geldig rijbewijs beschikte en teveel gedronken had, in het mulle zand de macht over het stuur verloor en de auto frontaal op een boom botste.
Haar vader, die naast de bestuurster zat, verloor hierbij het leven.
(Foto: archief U S Media)


Slagharen: tractor rijdt tegen achterzijde van remmende personenauto
Woensdagmorgen rond negen uur haalde de bestuurder van een rode Daihatsu Sirion op de Zwarte Dijk in Slagharen een tractor met een met zand geladen aanhanger in, die in de richting van de Coevorderweg reed.
Direct nadat de auto voor de trekker invoegde, moest de automobilist hard in de remmen vanwege vóór hem afremmend verkeer.
De tractorbestuurder kon zijn zware combinatie niet zo snel tot stilstand krijgen en botste vol op de achterzijde van de auto, die daardoor zwaar beschadigd raakte. De duizend kilo zware contragewichten aan de tractor drongen de achterzijde van de Daihatsu binnen, maar er vielen geen gewonden. De tractor liep geen schade op.
De aanrijding kon daarom worden afgedaan met het invullen van een schadeformulier.
Berger Klaas van de firma Autax haalde de Sirion op; de tractor kon na de formaliteiten zijn weg vervolgen.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 18 mei 2010

Wildervank: verdachte van brandstichting Veendam aangehouden
De politie heeft dinsdagmorgen een 22-jarige inwoner van Wildervank aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand bij discotheek Rumors op 21 december 2009 in Veendam. De verdachte wordt verhoord over zijn rol bij de brand.
De politie is sinds half maart bezig met een groot onderzoek naar diverse branden in Veendam.
Omdat een brand in maart werd gesticht bij de discotheek is ook gekeken naar de brand, die eind 2009 plaatsvond.
Een bewakingsbeeld van een verdacht persoon in de nacht, waarop de brand werd gesticht, werd in april geplaatst op www.youtube.nl/politiegrn
Naar aanleiding van het beeld ontving de politie informatie, die wees in de richting van de verdachte. Het filmpje is ruim 48.000 keer bekeken.
De verdachte wordt verhoord over de brand in december bij discotheek Rumors.
De politie onderzoekt, of hij in verband kan worden gebracht met de branden, die in maart en april hebben plaatsgevonden in Veendam.
Daar is vooralsnog geen duidelijkheid over.


Coevorden: turfpraam Stad Koevorden II in brand ten gevolge van laswerk
"Woonbootbrand" meldden de pagers van de Coevorder brandweer, "dus" stond iedereen gewoontegetrouw klaar om naar de Bellweg uit te rukken. Niets daarvan: de brand woedde dit keer in een vaartuig in het haventje aan de Morseweg.
Bij aankomst bleek, dat er brand woedde in het ruim van de uit 1903 daterende turfpraam annex rondvaartboot "Stad Koevorden II"; eigendom van de Coevorder Havenvereniging.
Het vuur was ontstaan, toen er aan de romp van het schip -nabij het linker zwaard- laswerk werd verricht en door de hitte zakken in het ruim van het schip in brand vlogen.
Het was voor de blusploeg, die het erg lage ruim in moest, geen eenvoudige opgave, aangezien de brand -vooral tijdens het bluswerk- gepaard ging met zware rook- en stoomvorming en uiteraard met nogal wat hitte, maar men wist de klus te klaren.
Over de omvang van de schade in het schip, dat voor rondvaarten, maar ook bij de intocht van Sinterklaas ingezet wordt, is nog niets bekend.
Wel is duidelijk te zien aan de uitwendige schade, dat de hitte van het vuur zeer groot moet zijn geweest.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Maandag 17 mei 2010

Marum: vrachtwagen kantelt op rotonde
Een met oud betonijzer geladen vrachtwagen is maandagmiddag rond 13:15 gekanteld op de rotonde in de Noorderweg bij Marum.
De chauffeur kwam er met een pijnlijke heup vanaf.
Personeel van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft het ongeval in kaart gebracht en rapport opgemaakt.
Bergingsbedrijf Broekhuizen heeft vervolgens de vrachtwagen geborgen.
Het verkeer had enige hinder op de toegangswegen van de rotonde, maar werd in goede banen geleid door de politie.
Foto's Persbureau Meter

N48 / Zuidwolde: weer crash op gevaarlijke kruising: drie gewonden (update)
Drie mensen zijn in de afgelopen nacht per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht na een aanrijding op de N48 bij Zuidwolde.
Het ongeval ontstond, toen een 33-jarige automobilist de provinciale weg vanaf de Slagenweg naar de Steenbergerweg wilde oversteken en een auto, die vanuit de richting van Linde kwam, tegen de neus van de overstekende auto botste.
De inzittenden van deze auto, die op de N48 reed, raakten gewond en werden naar het ziekenhuis in Hoogeveen vervoerd.
Het gaat om de 27-jarige bestuurder en zijn twee passagiers, een 31-jarige man uit Hoogeveen en een 30-jarige man uit Amsterdam
De chauffeur van de auto, die overstak, kwam er zonder letsel van af.
Beide auto's moesten worden weggesleept.
Foto's: Persbureau Meter


Alteveer (Gr): woonboerderij uitgebrand aan de Beumeesweg
Geluk bij een ongeluk: toen er zondagmiddag tegen zessen brand uitbrak in de woonboerderij aan de Beumeesweg in het Groningse Alteveer, was er niemand in het pand aanwezig, want toen de brandweer, sloegen de vlammen al uit het dak.
Het vuur werd bestreden door brandweerlieden van de korpsen Nieuwe Pekela, Stadskanaal en Groningen.
De politie stelde een onderzoek in, toen de brandweer de laatste vlammen gedoofd had.
Foto: Persbureau Meter


Zondag 16 mei 2010

N371 / Dieverbrug: dode en vier zwaar gewonden ten gevolge van frontale aanrijding (update)
Zondag rond 15:30 uur is een 49-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam om het leven gekomen bij een frontale aanrijding op de N371 (Meppel-Assen) ter hoogte van Dieverbrug. Een man (17) uit Schoonebeek en een vrouw van 38 uit Schoonebeek, die bij het omgekomen slachtoffer in de auto zaten, raakten zwaar gewond.
De auto, waaarin de drie zaten, kwam door nog onduidelijke oorzaak in botsing met een personenauto, die bestuurd werd door een 58-jarige vrouw uit Uffelte. Zij en haar kleinzoon van vijf liepen eveneens zwaar letsel op.
Experts van de VOA onderzochten de aanrijding. Dit was bepaald geen sinecure: er waren geen remsporen te vinden...
De N371 is enkele uren afgesloten geweest.
Foto's: Persbureau Meter


Hoogezand: brandgevaarlijke hennepplantage in woning
In een woning op de hoek van de Hoofdstraat met de Oosterparkstraat in Hoogezand heeft de politie een hennepplantage ontmanteld.
De politiemensen gooiden zo'n 250 planten en de bijbehorende apparatuur in een vuilniswagen.
Omwonenden werd gevraagd, of ze de laatste tijd wellicht iets verdachts hadden gezien bij de woning.
De situatie in de kwekerij was brandgevaarlijk, omdat de bekabeling van de apparatuur voor deze plantage roodgloeiend bleek te zijn.
Een medewerker van Enexis heeft vervolgens de (illegale) stroomtoevoer afgesloten.
De eigenaar van de woning is meegenomen door de politie voor verder verhoor.
Foto: Persbureau Meter


Zaterdag 15 mei 2010

A28 / Pesse: meisje gewond na buiteling
Zaterdagavond is een auto met drie leden van een gezin uit Hoogeveen op de A28 tussen Hoogeveen en Pesse ondersteboven in een bermsloot beland. De dochter des huizes is per ambulance  naar een ziekenhuis gebracht.
Volgens de bestuurder was het ongeval mogelijk een gevolg van een technisch probleem: de auto raakte in onbalans, toen het gaspedaal bleef hangen. De auto raakte totaal vernield en moest worden weggesleept.
Foto: Persbureau Meter

Ter Apel: prima score voor Racing Team Hooijer, René weer eerste !
Donderdag vond op het Oval Racing Circuit op Circuit De Polderputten in Ter Apel de Hemelvaartdagrace plaats.
Hoewel de racedag redelijk donker begon met af en toe wat regendruppeltjes, bleef het over het algemeen droog, waardoor de slicks onder de auto konden blijven.
Racing Team Hooijer kan terugkijken op een leuke en competitieve dag, waar hard gestreden werd om de kampioenschapsplaatsen.

René's eerste manche begon erg goed: hij startte na zijn succesvolle eerste race van helemaal achter in het veld, maar wist zich al na enkele ronden naar de eerste plaats te knokken en liet die koppostie om de rest van de race niet meer glippen.
Ook de tweede manche startte hij weer vanaf de laatste plaats en reed opnieuw snel naar voren, maar door een paar stuurfoutjes eindigde hij dit keer als vijfde.
Toen de derde manche begon, was de baan zo goed als droog. Het werd een spannend gevecht met Thale Ottens in zijn Scirocco, die ook zéér hard knokte om de eerste plaats te behouden. Nu eindigde René als tweede.
In de finale manche startte René op de één na laatste plaats naast Thale.
Hij reed opnieuw snel naar voren, al maakten de andere coureurs het hem soms aardig moeilijk.
Het bleef spannend tot op de laatste minuut, maar René wist toch de eerste plaats te behalen, vlak voor Tim Seidler in zijn 205 en... in zijn Ibiza. Resultaat: René ging met de prijs van dagwinnaar aan de haal en mocht weer een heel mooie beker in onvangst nemen.
Door het goede rijwerk behoudt René zijn eerste plaats in het kampioenschap met 43 punten extra op zijn conto.
( Tim Seidler eindigde als tweede; Thale Ottens als derde).

Johan Strijker's eerste manche begon veelbelovend: hij reed al snel naar de derde plaats, maar door wat stuurfoutjes eindigde hij toch als zevende.
We hadden het gevoel dat de auto deze dag niet helemaal super reed, doordat het spruitstuk de dag voor de race beschadigd was.
De auto miste daardoor kennelijk wat paardekrachten ten opzichte van de concurrentie.
In de tweede manche reed Johan constant en wist zijn zesde plaats vast te houden, net als in de derde manche.
De finale begon erg goed; Johan reed al snel op de derde plaats, maar maakte wat foutjes en eindigde als vijfde.
Maar al met al was het een goede tweede racedag en Johan heeft weer aardig wat puntjes kunnen pakken voor het kampioenschap.
Hij ging met een zesde plaats naar huis met een winst van 26 punten. Zie ook de site van Racing Team Hooijer

Alteveer: Blubbering groot succes
De populariteit van de modderbadrace, drekrace, blubbering en hoe deze tak van autosport ook genoemd moge worden, breidt zich uit als een onstuitbare olievlek. Het kon dan ook niet uitblijven, of ook het altijd aanwezige Poco Loco-Team moest uiteindelijk wel een wedstrijd organiseren in hun eigen omgeving. Dat gebeurde in samenwerking met de organisatoren van het Piratenfeest in Alteveer.
Vrijdag de veertiende was het zover: de motoren werden gestart in een groot omgebouwd weiland tegenover dorpshuis de Alke in Alteveer (Dr).
Al bij aankomst werd duidelijk, dat de organisatoren hun zaakjes grondig hadden aangepakt en dat er aan alles was gedacht, inclusief het onvermoeibare en met superlatieven doorspekte commentaar van "De Stem Zonder Rem".
Ook aan eten en drinken was geen gebrek en zelfs de weergoden bleken de organisatoren de hele dag gunstig gestemd.
Dat Blubbering steeds populairder wordt, werd ook duidelijk uit -bijvoorbeeld- de steeds grotere deelname van moddercoureurs uit Friesland, waar dit jaar ook races worden georganiseerd.
Dit keer weer een aantal verrassingen in de Koningsklasse Grand 4x4: Ommer topcoureur Jan "Autax" Ardesch had zijn helm aan de wilgen gehangen en zijn gele 4x4 Chevy verkocht naar Friesland, van waaruit de auto voortaan in het blauw aan de start zal verschijnen.
Collega-topper John Kloppenberg uit Dalfsen in de Grand 4x4 klasse had zijn gele Camaro omgeruild voor een veelbelovend uitziend monster, dat maar liefst duizend paardekrachten aan de assen aflevert. Het was de eerste keer, dat hij deze wagen in de praktijk kon uitproberen.
Wolter Klinkien uit Westerhaar startte zoals gebruikelijk in de inmiddels overbekende zeer succesvolle "Klinkien Toy".
Opvallend was, dat de organisatie vanaf het begin (11:00 uur) perfect verliep. De races konden snel en zonder vervelende wachttijden worden afgewerkt , de banen werden goed bijgehouden; kortom: geen punt van kritiek.
Zelfs de uitslagen stonden vrijdagavond al op de site van de PocoLoco's !

De eerste manches waren nog gemakkelijk, omdat er nog relatief weinig modder in de "grachtengordel" stond, maar latere races werden steeds moeilijker en al snel vielen de eerste uitvallers.

Voor John Kloppenberg verliep de eerste race direct al teleurstellend: hoewel zijn alcoholgestookte racemonster de baan schijnbaar zonder moeite rondde, scheurde de ventilatorriem en moest met de nodige inspanningen vervangen worden.
Later die middag wachtten John nog meer frustratie, toen de voordien nog zo immens luidruchtige dragrace-motor helemaal niet meer aan de praat te krijgen was, ondanks de collegiale hulp van Wolter Klinkien. De wijsvingers konden dus uit de oren blijven, als de startknop werd ingedrukt...

Toch kon het publiek van het nodige spektakel genieten, dank zij het grote aantal deelnemers.
We mogen dan ook gerust stellen, dat de eerste Blubbering in Alteveer zonder meer een succes kan worden genoemd !
Dat zal u zeker duidelijk worden, als u de uitgebreide fotoreportage bekijkt...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Beilen: man onder trein
Op het station van Beilen is een man vrijdagavond rond 22:30 uur onder de trein terecht gekomen. Het slachtoffer viel vanaf het perron voor de net vertrekkende trein. De man raakte zwaar gewond. Het Mobiel Medisch Team verleende medische bijstand aan het ambulancepersoneel.
Het slachtoffer is met spoed naar het UMC Groningen overgebracht. Het treinverkeer heeft zo'n  twee uur stilgelegen.
Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Foto: Persbureau Meter


N33: trucks beschadigd door aanrijding
Twee vrachtwagens zijn vrijdagmiddag rond 13:30 uur vernield bij een aanrijding op de N33 ter hoogte van Muntendam.
De chauffeurs bleven ongedeerd. De provinciale weg is uren afgesloten geweest. Dat gaf veel overlast voor het verkeer richting Veendam
Beide vrachtwagens zijn afgesleept door een berger.
Over de oorzaak is nog niets bekend. Personeel van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft de sporen vastgelegd.
Foto: Persbureau Meter


Vrijdag 14 mei 2010

Almelo: juwelier in de Grotestraat overvallen
Vrijdagmorgen rond tien uur is een juwelierszaak aan de Grotestraat in Almelo overvallen door twee mannen, die diverse vitrines vernielden en sieraden buit maakten. Het personeel bleef ongedeerd.
Toen de agenten arriveerden, waren de daders al gevlucht.
Alerte getuigen vertelden, dat ze twee mannen met bivakmutsen uit de juwelierszaak zagen komen, die de Ootmarsgang in liepen, daar op een zwarte scooter stapten en wegreden in de richting van het Kolkje.
Hoewel de politie direct in de omgeving naar de daders heeft gezocht, zijn die helaas niet meer aangetroffen.
Het ging om twee mannen van ongeveer 20-25 jaar, Eén man droeg een witte pet op en is kleiner dan de tweede dader, die als fors wordt omschreven. De forse dader had een zwarte jas aan. Beide mannen hadden een moker en zwarte tassen.
-
Foto's: Alwin Winkel - http://www.112twente.net
Getuigenoproep:
Hebt u voor, tijdens of na de overval iets gezien, wat mogelijk verband houdt met deze overval en u heeft nog niet met de politie gesproken, neemt u dan contact op met de politie Twente, team Almelo, via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.


Enschede: vier doden na schietincident in flat aan de Utrechtlaan
De politie heeft donderdagavond rond elf uur in een flatwoning aan de Utrechtlaan in Enschede na een schietpartij vier doden aangetroffen: een jongen van negen jaar oud, twee vrouwen (18 en 35) en een man van 33.
De 33-jarige man en de 35-jarige vrouw zouden bekenden van elkaar zijn, aldus de politie. De man zou de drie doodgeschoten hebben en vervolgens zichzelf. In de woning bevonden zich nog twee vrouwen en twee kinderen. Hen is slachtofferhulp aangeboden.
(Meer info volgt)

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde materiaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming wordt beschouwd als aankoop.
Op deze afname volgt een factuur van € 75,00 exclusief BTW per foto en/of artikel.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.

Indien het overnemen van teksten of beeldmateriaal niet binnen twaalf uur na publikatie aan U S Media gemeld wordt, worden bovendien administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van "leeching" wordt een bedrag ter grootte van de schade door overmatig dataverkeer in rekening gebracht.
Bij in gebreke blijven van betaling volgt gerechtelijke vervolging.
Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.