Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

November 2010 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 28 november

Almelo: automobilist gewond bij crash op de Sluitersveldssingel
Vanavond rond 19:20 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Sluitersveldssingel in Almelo ter hoogte van huisnummer 103.
De bestuurder heeft de macht over de stuur verloren, waardoor de auto tegen een railing knalde en op de busbaan tot stilstand kwam.
De automobilist is door de brandweer uit de auto bevrijd, waarbij het dak met hydraulische redapparatuur verwijderd werd.
Hij is per ambulance afgevoerd naar het Twenteborg Ziekenhuis.
De berger van Wolves heeft het voertuig opgehaald.
Foto's : Kevin Sand

Emlichheim: zeer veel belangstelling voor sfeervolle kerstmarkt
Hoewel het zaterdag overdag al behoorlijk fris was, togen ook dit jaar weer duizenden belangstellenden naar de sfeervolle jaarlijkse Emmel-kamper kerstmarkt, waar weer van alles, dat te maken had met de decembermaand, te vinden was.
Uiteraard ontbraken ook dit keer de mensen van de Emlichheimer vrijwillige brandweer niet: ze deden zeer goed zaken in hun "Pommeswagen", waar patat en worst niet aan te slepen vielen.
Halverwege de avond raakte zelfs de ruim ingeslagen voorraad worst op, zodat in allerijl een nieuwe hoeveelheid opgehaald moest worden.
Ook de drankenwagen -eveneens bemand door brandweervrijwilligers- stond volop in de belangstelling.
Vanzelfsprekend werden er allerhande feestmaandartikelen aangeboden, maar konden de bezoekers genieten van live muziek of zich laten voorlichten op diverse kramen van goede doelen.
En voor de kids was er een heuse Sinterklaas en had men een draaimolentje laten aanrukken.
Vuurkorven zorgden ervoor, dat het verblijf op de gezellige markt zelfs bij vijf graden vorst nog uit te houden viel.

Gelukkig telt het korps vrijwillige brandweer in Emlichheim meer dan 50 leden, zodat er, als de nood aan de man komt, nog ruim voldoende personeel beschikbaar is om de hulpverlening te garanderen. De brandweer moest twee keer uitrukken, zoals hieronder te zien is.


Hoogeveen: bestelauto brandt uit tegen appartementencomplex
Zaterdagnacht is de bedrijfsauto van Chinees restaurant Lotus, gevestigd aan de Hoofdstraat in Hoogeveen, zwaar beschadigd door brand.
De auto stond geparkeerd achter tegen het appartementencomplex Haeghstede aan Het Haagje.
Donkere rookwolken en vlammen sloegen tegen het pand. De rook trok in het trappenhuis, waardoor enkele bewoners wakker werden en geschrokken in nachtgoed naar beneden kwamen om poolshoogte te nemen.
Na het blussen werd ook de ingang weer schoongespoten en het trappenhuis werd gelucht door middel van een overdrukventilator.
De gemeente werd gebeld om op de natte en gladde tegels zout komen te strooien.
Een directe oorzaak kon niet worden aangewezen, maar brandstichting is niet uit te sluiten.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Hoogstede: zes bewoners naar ziekenhuizen na brand
De vrijwillige branweer van Hoogstede kreeg zaterdag om 20:38 een B2-alarmering binnen vanwege brand in de dakkapel van een huis aan de Hauptstraße in Hoogstede. Kort daarop rukten negen man met blusvoertuig HLF 10/6 uit.
Omdat onderweg al zware rookontwikkeling en vuurgloed te zien waren, liet de bevelvoerder naar B3 opschalen en rukten meerdere voertuigen uit. Geen overbodige luxe, want toen de eerste brandweerwagen om 20:44 uur arriveerde, stond het dak al volledig in brand.
Zes bewoners hadden zich bijtijds in veiligheid kunnen brengen, maar de brandweer moest verhinderen, dat één van hen weer naar binnen ging.
De Einsatzleitwgen (ELW-1) uit Emlichheim werd eveneens opgeroepen vanwege de warmtebeeldcamera, alsmede een ambulance.
De zes bewoners werden in verband met rookgasinademing naar ziekenhuizen in Nordhorn gebracht.
De kat van het gezin, die in een auto in de garage werd gevonden, kon in veiligheid worden gebracht en ook een konijn ontsprong de dans.
Vanwege de gevaarlijke snelle uitbreiding van het vuur en de constructie van het gebouw deed de brandweer geen binnenaanval, maar bluste gericht van buitenaf. Dat was geen gemakkelijke opgave, omdat het bluswater bevroor: het vroor zo'n vijf graden.
De verzorging van de hulpverleners vond plaats in een nabijgelegen verwarmd gebouw, dat door een ondernemer uit Hoogstede ter beschikking werd gesteld.
De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.
De uitruk werd om 23:45 uur beëindigd
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim

Goor: GRIP-1 vanwege zware stankoverlast
Na diverse klachten uit de wijk De Whee heeft de brandweer de omgeving zaterdagavond intensief gespeurd naar de herkomst van een sterke terpentinestank. Er werd zelf GRIP-1 afgekondigd en er werd een commandopost ingericht op het parkeerterrein van Sanders supermarkt om de herkomst van de stankoverlast te kunnen bepalen.
Brandweerlieden uit Diepenheim en Enter werden ingezet om de riolen door te spoelen, hetgeen de stank verminderde.
De oorzaak van de stank is nog niet achterhaald. Wel kan het hoge waterverbruik leiden tot bruin kraanwater.
 

Zaterdag 27 november 2010

Emlichheim: Volvo brandt uit op de Wiggerskamp
Terwijl een groot aantal leden van de Emlichheimer vrijwillige brandweer bezig waren op de Weihnachtsmarkt, werd er om 17:02 uur alarm geslagen vanwege een brand in een auto aan de Wiggerskamp.
De voorzijde van een Volvo stationcar bleek al flink in brand te staan, maar met behulp van een flinke hoeveelheid schuim was men de brand in korte tijd de baas.
De auto was desondanks door de zware schade aan het motor- en het passagierscompartiment onherstelbaar beschadigd .
De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Het zou niet de enige brand zijn tijdens de Kerstmarkt: tegen 20:50 uur werd er een B3-alarm geslagen vanwege brand in een woning aan de Hauptstrasse in Hoogstede. (Zie reportage hierboven)
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Zuidwolde: grote brandschade aan hobbyboerderij aan de Burgemeester Tonckensstraat
Kort, nadat de brand in Elim bedwongen was, kon de hoogwerker van de Hoogeveense brandweer met hoogste spoed naar de Burgemeester Tonckensstraat in Zuidwolde, waar eveneens een flinke brand woedde.
Al snel was duidelijk, dat het hier om brand in een schuur achter een boerderij buiten de bebouwde kom ging.
Getuigen verklaarden, dat de brand in het achterste deel van de aan de woning gebouwde schuur begon en wel op de zolder, waar een grote hoeveelheid hooi of stro lag opgeslagen.
De vlammen vraten zich echter in rap tempo een weg naar de woning en al snel kolkten er dikke grijswitte rookwolken uit het dak en de ramen aan de voorzijde, gevolgd door huizenhoge vlammen.
Toch slaagden de mensen van de Zuidwoldiger en Hoogeveense brandweer er in, de vlammen de baas te worden, voordat de benedenverdieping van de woning ook volledig afbrandde. Wel brandde de eerste verdieping volledig uit en ook de schuur ging verloren.
Vanwege de asbestdeeltjes, die uit het dak van de schuur wegspatten, werd de omgeving ruim met linten afgezet.
Foto's: Don Stolwijk ( U S Media en Persfotografie Hoogeveen

Elim: grote brand verwoest garagebox en schuren achter woningen aan de Langewijk
Zaterdag tegen 11:15 uur uit brak er brand uit in een garagebox achter een woning aan de Langewijk in de bebouwde kom van Elim.
De bemanning van de tankautospuit van De Krim, die als eerste gealarmeerd werd, kon al van grote afstand zien, dat het goed raak was:
er steeg een onheilspellend grote zwarte rookkolom op uit de dorpskern. Er werd dan ook al snel opgeschaald, waarbij ook een ploeg uit Zwinderen en de hoogwerker uit Hoogeveen werden opgeroepen.
Bij aankomst trof men een vlammenzee aan: er bleken achter een woning een garagebox en schuurtjes in brand te staan.
De aanwezigheid van autobanden leidde tot gitzwarte rook en uit talloze knallen viel op te maken, dat er een flinke hoeveelheid in het rond spatte en vooral op het plein voor de NH kerk en op de Dorpsstraat neerkwam. Dit gebied werd dan ook met linten afgezet.
De brandweer wist de woningen en de kerk te behouden, maar de bouwsels achter de woning gingen grotendeels verloren, alsmede een auto, een betonmixer, een grote compressor en de rest van de inboedel. Het laat zich aanzien, dat de brand door werkzaamheden aan de auto , die op een brug stond, begonnen is.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vrijdag 26 november 2010

Zwolle: automobilist uit ijskoud water gered

Vrijdagmiddag even na drieën raakte een man met zijn auto te water op de Groot Weezenland te Zwolle.
De automobilist wilde van de parkeerplaatsen tegenover de hoofdingang van het ziekenhuis wegrijden, maar had niet in de gaten, dat hij zijn automaat niet in de achteruit had gezet en kwam daar pas achter, toen hij een straal gas gaf.
D
e auto schoot vooruit over de betonnen rand en viel in het water tussen de wal en een woonboot.
De auto raakte de boot en draaide hierdoor en kwartslag, waardoor hij in de lengterichting tussen de wal en het schip verdween.

Gertjan Makaske uit Zwolle, die toevallig voorbij kwam, sprong direkt het water in en haalde met een andere voorbijganger het slachtoffer uit het ijskoude water op het droge, nadat hij een ruit vn de auto met een steen had ingeslagen; de andere redder deed hetzelfde met zijn autocrick.
Het slachtoffer is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.
Een brandweerduiker zorgde er voor, dat de auto, die deels onder de boot was verdwenen, door een berger uit het water getakeld kon worden.

Foto: Persbureau Meter


Matsloot: ongeval door ongeval
Aan de Matsloot in de gelijknamige Drentse buurtschap is vrijdag in de namiddag een automobilist uit Smilde met zijn auto ondersteboven in een sloot beland, nadat hij op de gladde weg geslipt was.
Een tweede automobilist schrok schrok zo bij het zien van het ongeval, dat hij aan de andere zijde van de weg ook een sloot in dook.
De eerste automobilist moest door de brandweer bevrijd worden, waarbij ook het MMT ingezet werd. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht.
De tweede automobilist bleef ongedeerd.
Foto: Persbueau Meter


Hoogersmilde: motorrijder gewond bij kettingbotsing
Donderdag tegen de avond raakte een 51-jarige motorrijder van de Regiopolitie Drenthe uit Assen gewond door een botsing op de Rijksweg. De motorrijder was op een onopvallende politiemotor via de Rijksweg na een verkeerscontrole onderweg naar het politiebureau in Assen.
Hij reed achter een vrachtwagen, die stopte om af te slaan. De politiemotorrijder stopte ook, alsmede twee personenauto’s achter hem.
Achter deze personenauto’s botste een 34-jarige automobilist uit Diever op de achterste auto, bestuurd door een 28-jarige man uit Assen.
Die auto schoot door en schampte de auto van een 28-jarige automobilist uit Assen, die op zijn beurt tegen de 51-jarige motorrijder botste.
De motorrijder raakte gewond en werd per ambulance naar het UMC te Groningen gebracht.
De politie verricht onderzoek naar dit ongeval.
Foto's: Persbureau Meter


Donderdag 25 november 2010

Gasselte: twee gewonden door frontale aanrijding op gladde weg
Donderdagmiddag heeft op de Borgerweg een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden.
Een 44-jarige automobilist uit Borger reed samen met een 46-jarige vrouw uit Borger over de Borgerderweg vanuit Gasselte richting Drouwen. De auto slipte en kwam daardoor op de verkeerde weghelft terecht. Op dat moment kwam een 73-jarige automobilist uit Barger Compascuum net tot stilstand op een oprit van een restaurant.
De auto met daarin de 44-jarige man en de 46-jarige vrouw botste frontaal tegen de auto van de 73-jarige man, waardoor die op een parallelweggetje tot stilstand kwam.
Mogelijk is de 44-jarige automobilist in een flauwe bocht naar rechts de macht over het stuur kwijt geraakt vanwege gladheid door hagel. De 44-jarige man en de 46-jarige vrouw werden opgevangen in het restaurant en werden met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Assen overgebracht. De 73-jarige automobilist werd door de brandweer uit zijn auto gehaald.
Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen vervoerd.
De politie regelde ter plekke het verkeer, verrichtte onderzoek en heeft de zaak in behandeling. De auto’s moesten worden afgesleept
Foto's: Persbureau Meter


Hollandscheveld: achttienjarige gearresteerd na greep uit kassa tankstation
Medewerkers van een benzinestation aan de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld hielden woensdagmiddag een achttinjarige jongen uit Drijber aan, die kort daarvoor geld uit de kassa had gestolen. 
De jongen zag in een onbewaakt ogenblik kans de kassalade in de shop van het benzinestation te openen en er een handvol geld uit te stelen en ging er op de fiets vandoor.
Een medewerker ontdekte de diefstal en zette met een voorbijganger de achtervolging in.
De jongeman werd kort daarna op het fietspad langs de Riegshoogtendijk aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De jongen is voor nader onderzoek opgesloten.


N48: kantje boord bij bijna-frontale aanrijding
Donderdagmorgen raakten twee elkaar tegemoet rijdende personenauto’s elkaar op de N48 bij Zuidwolde, nadat één van de voertuigen plots zijn rijbaan verliet en op de ander inreed. Ondanks een ontwijkmanoeuvre raakten ze elkaar met de linkervoorkant.
Eén van de auto’s, een Renault Clio met als inzittenden een echtpaar uit Fort, eindigde in de berm, nadat een paaltje en een verkeersbord plat waren platgereden.
De man en vrouw waren dankbaar, dat zij het zonder kleerscheuren hadden overleefd op deze hen bekende, zeer gevaarlijke weg.
De bestuurder van de andere auto, een Toyota Avensis, kon een parkeerplaats bereiken, maar werd even later naar het ziekenhuis vervoerd. Berger Kraal voerde beide voertuigen af.
Foto's: Persbureau Meter


A28: Berging van de weg geraakte truck uitgesteld
Donderdagmorgen rond zeven uur is een met pakketten geladen vrachtwagen, afkomstig uit Capelle aan den IJssel, tussen Pesse en Spier de droge bermsloot van de A28 in gereden. Daarbij sneuvelde een boompje van de bosrand.
De chauffeur kwam er zonder verwondingen af.
Vanwege het zeer drukke verkeer werd de berging uitgesteld tot na de ochtendspits, omdat de rechter rijbaan zal moeten worden afgesloten. Tevens is het bij daglicht een stuk veiliger. De berging is momenteel gaande. Wanneer die afgerond is, is nog niet bekend.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Woensdag 24 november 2010

Hardenberg: brandweer rukt uit vanwege vermoede brand in bedrijfspand
Het werd woensdagavond rond half tien opeens erg druk op de hoek Koningsspil - Kollergang op het industrieterrein Haardijk in Hardenberg, nadat er een verontrustend telefoontje bij de alarmcentrale binnengekomen was: er zou brand woeden in het net afgebouwde gebouw van GT Bouw. Men rook een sterke brandlucht en zag rook uit het dak komen.
De brandweer nam het zekere voor het onzekere en rukte o.a uit met een tankautospuit en de hoogwerker. Direct na aankomst werd ook de motorzaag startklaar gemaakt om toegang tot het gebouw te krijgen voor een eventuele binnenaanval.
Al snel bleek, dat men eerder die dag rond dit gebouw ook al een sterke brandlucht had geroken, die afkomstig leek te zijn van een afvalhout-kachel in het bewuste pand, die kennelijk iets te enthousiast zijn werk aan het doen was.
Inspectie vanuit de hoogwerker bevestigde het vermoeden, waarna de brandweer inrukte en de rust op het bedrijventerrein wederkeerde.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hoogkerk: truck vol bieten kantelt
Een bietenwagen is woensdagmorgen op de Peizerweg ter hoogte van de afslagen naar de A7 gekanteld.
De bestuurder kon -na het inslaan van de voorruit van de cabine- uit de vrachtwagen worden gehaald. Hij is naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht. De lading bieten kwam op de weg te liggen.
De opruimwerkzaamheden en het bergen van de vrachtwagen vergden enkele uren. Rond 14:00 uur kon de weg worden vrijgegeven.
Mogelijk heeft de chauffeur de bocht verkeerd beoordeeld, waarna de wagen uit koers raakte.
Foto: Persbureau Meter


Farmsum: twee gewonden na botsing auto - tractor
Woensdagochtend botste een personenauto frontaal op een landbouwtractor na een verkeerde inhaalactie op de Oosterhorn in Farmsum (Gr).
Zowel de automobilist als de 22-jarige bestuurder van de tractor raakten gewond.
De brandweer moest de bestuurder van de auto (22) uit zijn benarde positie bevrijden.
Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht.
Tijdens het ongeval viel er natte sneeuw. Of dit van invloed is geweest op het ontstaan van het ongeval is onbekend.
Foto's: Persbureau Meter


Dinsdag 23 november 2010

Schuinesloot: vier personen bezwijmd in veehouderij; 26 koeien dood
Dinsdagmiddag om 16:09 uur kreeg de brandweer van Slagharen opdracht, naar de Schuineslootweg te rijden, waar een "ongeval met dieren" zou zijn gebeurd. Het adres was echter onjuist en na enige tijd kwam aan het licht, dat zich een incident met gevaarlijke stoffen had voorgedaan bij een veehouderij aan de Elimmerweg in Schuinesloot.
Naar verluidt zijn daar 26 koeien bij omgekomen.
Uit voorzorg zette de politie, die na de eerste (foutieve) melding de Hoogeveenseweg had afgesloten, de wegen in een straal van ca 300 meter rond het bedrijf af, o.a. op de kruising met de Kosseweg.
Rond 18:00 uur werden vier mannelijke slachtoffers (afkomstig uit Schuinesloot, Genemuiden, Baarle Nassau en Ulicoten, leeftijden van 16-25 jaar), die aan het werk waren bij het bedrijf) met ambulances voor nader onderzoek naar ziekenhuizen in Hoogeveen en Zwolle overgebracht.
Naar verluidt zouden de vier onwel zijn geworden, nadat ze een nog onbekend gas inademden, dat ontstond, toen een chemische stof in contact kwam met mest.
Wat er precies gebeurd is en om welke stoffen het gaat, kon men ons nog niet vertellen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hoogeveen: automobilsite gewond na aanrijding door plotselinge keermanoeuvre
Na een kop-staart aanrijding op het voorsorteervak naar de A28 op de Middenveldweg in Hoogeveen, is de bestuurster van een VW Tiguan naar het ziekenhuis vervoerd.
Het ongeval werd veroorzaakt door een automobilist, die plots keerde om de plattegrond aan de andere kant van de weg te bekijken.
Een van de inzittenden stapte daar uit, zonder zich te bekommeren om het ongeval, dat achter hen had plaatsgevonden.
De bestuurder die in de auto blef zitten, werd aangesproken door één van de betrokken bestuurders.
De inzittenden, een man en vrouw, bleken niet onder de indruk en vonden het niet nodig, op de politie te wachten, aldus een betrokkene.
Intussen voelde de bestuurster van de VW Tiguan zich steeds slechter, nadat zij was aangereden door de achter haar rijdende Toyota Corolla, dus werd er een ambulance besteld.
Nog voordat de vrouw in de ambulance werd gelegd, was de veroorzaker reeds vertrokken.
De Toyota moest worden weggesleept.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Erica: door het oog van de naald...
Een 22-jarige inwoner van Nieuw Amsterdam mag van geluk spreken, dat hij het ongeluk, dat hem dinsdagmorgen rond 11:45 uur overkwam, heeft overleefd.
De man reed met zijn Volvo 440 over de Vierslagenweg in de richting van Erica en haalde vlak voor het viaduct een medeweggebruiker in, toen hij met de linker wielen in de berm kwam en de macht over het stuur verloor.
De auto vloog van het talud en sloeg met de neus tegen de slootwal, waarna het voertuig over de sloot teruggeslingerd werd en na een pirouette rechts van de sloot tot stilstand kwam.
De automobilist liep door het geweld van de botsing flink bloedend aangezichtsletsel op.
Waarschijnlijk is er daarna -omdat dat het enige kenmerkende punt in de omgeving was- aan de alarmcentrale doorgegeven, dat het ongeval
"bij het van der Valkhotel" gebeurd was, waarop de meldkamer de hulpverleners naar de Verlengde Herendijk stuurde.
Waar uiteraard niets te vinden was....
Het slachtoffer werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Berger Koolen haalde het wrak van de 440 op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Maandag 22 november 2010

Sibculo: opnieuw auto uitgebrand op parkeerplaats bungalowpark De Vlegge
De Rode Haan sloeg maandagavond rond 19:10 uur opnieuw toe op de parkeerplaats van Landal bungalowpark De Vlegge aan de Valkenlaan bij Sibculo. Dit keer kraaide de vuurvogel in een Fiat 500, die ondanks snel ingrijpen van de Bergentheimer brandweer volledig verloren ging.
Er bleef alleen een volledig uitgebrande carrosserie over. De auto stond volgens een getuige al enkele dagen op deze plaats.
De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, maar omdat het de tweede keer in goed een week was, dat er op deze lokatie een auto uitbrandde, onderzoekt de politie het voorval; temeer, daar er mogelijk een verband is met de branden in Almelo en Vroomshoop.
Foto's: Alwin Winkel (foto 1) en Don Stolwijk - U S Media (foto 2 en 3)

Uelsen (D): brandstichter slaat opnieuw toe in horecabedrijf - zware schade
In de afgelopen nacht rukte de brandweer van Uelsen uit naar de kruising van de Tannenweg met de Grinsterweg in de Uelsener wijk Waterfall, waar voor de tweede keer in twaalf dagen -nu een uitslaande- brand woedde in Gaststätte De Jong.
Eén van de buren ontdekte rond 00:40 uur de brand in het café en waarschuwde de brandweer via 112.
De 52-jarige beheerder, die in het pand lag te slapen, kon ook dit keer op het nippertje door de brandweer in veiligheid worden gebracht.
Op 10 november woedde er voor ook al brand in het gebouw als gevolg van brandstichting na inbraak, zo bleek toen uit politieonderzoek. Toen ontstond er voor circa 50.000 Euro schade; nu is de schade vele malen groter; naar schatting zon 200.000 Euro.
Ook dit keer werden er sporen van inbraak gevonden, alsmede brandversneller.
Het horecabedrijf zou half december weer open gaan.
Het herstel van de schade, die door de tweede brand ontstond, neemt nu zeker een half jaar in beslag.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Klazienaveen: bestuurder en passagier gewond door zware botsing tegen boom
Zondagavond raakten een bestuurder en zijn passagier gewond bij een aanrijding op de Dordsedijk.
De 22-jarige uit Nieuw-Amsterdam afkomstige bestuurder reed in zijn auto over de Dordsedijk in de richting van Klazienaveen.
Getuigen verklaarden, dat de man voor de bocht met de Veenhoeksweg met hoge snelheid een personenauto inhaalde en daarna tegen een boom botste. De twee gewonden werden overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.
Uit onderzoek bleek, dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde ( 795 ug/l ). Zijn rijbewijs werd ingevorderd
Experts van de VOA legden ter plaatse de sporen van het ongeval vast voor het proces verbaal.
De Dordsedijk is meer dan twee uur afgesloten geweest voor het doorgaande verkeer.
Foto: Persbureau Meter


Z.O.-Drenthe: processen verbaal tijdens controles op illegaal vuurwerk
Bij een vuurwerkcontrole heeft de politie zaterdagochtend een 24-jarige inwoner uit Weiteveen op de Albstraat in Schoonebeek bekeurd, nadat hij de grens passeerde met munitie voor een vuurwerkpistool. Hij kreeg in ruil voor de munitie een proces-verbaal.
Later op de ochtend werd 40-jarige Emmenaar op de Lauensteinstraat in Schoonebeek betrapt met twee mortieren.
In Coevorden heeft de politie op de Europaweg tijdens de controle op zaterdagochtend een 53-jarige inwoner uit Emmen bekeurd.
De man was in het bezit van patronen voor een vuurwerkpistool, die hij vlak daarvoor in Duitsland had gekocht.
In totaal ontvingen acht verdachten een proces-verbaal tijdens de controles voor het bezit van vuurwerk, vuurwerkwapens en/of munitie.


Zondag 21 november 2010

Dedemsvaart: Mercedes vliegt Ommerkanaal in
Drie Poolse medewerkers van een uitzendbureau kregen zondag aan het begin van de avond de schrik van hun leven, toen ze met de Mercedes 210 van hun werkgever van het Ommerkanaal naar het Ommerkanaal Oost / Verlengde Zestiende Wijk reden.
De bestuurder miste de bocht en reed met een behoorlijk vaartje langs de brug het Ommerkanaal in, waarbij de auto en passant ook de railing van een gemaaltje raakte. De auto kwam aan de overzijde van het kanaal tegen de wal tot stilstand en verdween -langzaam maar zeker- nagenoeg geheel onder water. De drie wisten zich tijdig uit het zinkende voertuig te bevrijden en op de wal te klimmen.
De twee passagiers wachtten daar de komst van de politie af; de bestuurder was lopend verdwenen in de richting van Ommen.
Berger Autax takelde het onherstelbaar beschadigde wrak uit het water.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Nieuw Weerdinge: gestolen auto in sloot teruggevonden
Zondagochtend werd een bestelauto in een sloot langs de Veenakkers in Nieuw Weerdinge gevonden.
De bestuurder was in geen velden of wegen te bekennen. De auto bleek gestolen te zijn.
De politie heeft de zwaar beschadigde wagen dan ook in beslag genomen.
Foto: Persbureau Meter


A28: auto van de weg door losgeraakt voorwiel
Bij een eenzijdig ongeval op de A28, net voorbij de afrit naar Spier, is zaterdag tegen middernacht een automobilist gewond geraakt, nadat zijn Peugeot 308 onbestuurbaar was geraakt.
Een achter hem rijdende getuige sprak van een curieus ongeval, omdat hij plots een compleet los wiel waarnam op de rijbaan en een auto die de berm inschoot. Het bleek het linker voorwiel van een Peugeot 308, die op zijn dak in de berm tegen een boompje was geëindigd.
In zijn route was de auto langs dikke bomen en verkeersborden geschoten.
De rechterrijbaan van de A28 was bezaaid met brokstukken.
De bestuurder was snel uit zijn voertuig en werd met ogenschijnlijk lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
De gewaarschuwde brandweer kon in de kazerne blijven.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Hoogeveen: zwarte stof stelt brandweer voor raadsel
Een zwarte stof, die de ouders bij het neusje van hun pasgeboren kind aantroffen, heeft gisteravond voor nogal wat ophef gezorgd rond een woning aan de Neptunus in Hoogeveen
De man des huizes vermoedde, dat er koolmonoxide vrijkwam (hoewel dat een onzichtbaar en niet te ruiken gas is), maar toen hij de servicedienst van een verwarmingsbedrijf belde, kreeg hij alleen het advies, de verwarming uit te zetten.
Hij belde daarop de brandweer, die bij metingen geen abnormale gasconcentraties vaststelde, hoewel de rookmelders in de woning afgingen.
Het gezin besloot uiteindelijk toch in de woning te blijven, nadat de brandweer uitvoerig overleg had gepleegd met de medische dienst.
Foto: Persfotografie Hoogeveen

Bergentheim: fietser overlijdt na aanrijding met dronken automobilist

Een zeventienjarige fietser uit Bergentheim is rond kwart voor twee in de nacht van zaterdag op zondag op de Kanaalweg Oost tussen Bergentheim en Mariënberg om het leven gekomen, toen hij door een 27-jarige automobilist uit Vroomshoop werd aangereden.
De jongen reed daar met een aantal fietsers, waarvan een zestienjarige plaatsgenoot gewond raakte.
Aanvankelijk dacht men, dat alleen de 16-jarige gewonde het enige slachtoffer was, omdat hij zichtbaar in de berm terecht was gekomen.
Na hulpverlening door het ambulancepersoneel, miste men de tweede jongen.
Hij bleek terecht te zijn gekomen in het kanaal en ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.
De automobilist blies tijdens de ademanalyse 650 ug/l. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

In de andere veiligheidsregio's wordt voor dit soort ernstige incidenten persalarm geslagen, bijvoorbeeld per SMS.
Helaas functioneert het jaren geleden aangekondigde en veel besproken, geroemde COMMUNICATOR systeem nog steeds niet in de regio IJsselland....


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.