Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Oktober 2010 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 10 oktober 2010

Elim: tuinschuurtje brandt volledig af
Zondag 21:53 uur: alarm voor de blusgroep van De Krim: brand in een garagebox of schuur aan de Langewijk 4 in Elim, zo ongeveer luidde de omschrijving.
Bij aankomst bleek het om een tuinschuurtje te gaan, dat nabij een houten woonwagen en een ander schuurtje stond, maar het bestrijden van de brand was bepaald niet eenvoudig vanwege de afgelegen ligging aan een smal voetpad.
Bovendien bleken wat laaghangende takken boven de onverlichte toegangsweg obstakels te vormen voor de tankautospuit van de blusgroep.
Ook had niet iedereen in de gaten, dat er tussen de toegangsweg en het slingerende voetpaadje een half-dichtgegroeide sloot lag.
Met alle gevolgen van dien.... (*)
(In dit soort duistere situaties is een LED-zaklamp onmisbaar, zo bleek weer eens)
Tegen de tijd, dat men er in geslaagd was, de 90 meter lange hogedrukslang van de tankautospuit naar het tuinhuisje uit te leggen, stond het gebouwtje geheel in brand.
Bovendien klonken er regelmatig flinke dreunen, waarschijnlijk als gevolg van ontploffende gasflesjes of spuitbussen.
Blussen vanuit dekking bleek dus noodzakelijk.
Het moge duidelijk zijn, dat het brandende gebouwtje volledig verloren ging; de woonwagen en een circa honderd meter verderop staande rietgedekte boerderij bleven gespaard. De woonwagen en de schuurtjes zijn eigendom van een inwoner van Hoogeveen, die kennelijk niet aanwezig was toen de brand uitbrak.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media
(*) Geen video

Dalfsen: vruchteloze zoekactie in de Vecht
In de afgelopen naacht heeft de brandweer met man en macht de Vecht afgezocht bij brug in Dalfsen.
De politie kreeg een melding, dat bij de Vechtbrug een man te water was geraakt, waarop direct de brandweer en brandweerduikers werden ingezet voor een zoekactie.
Toen bleek dat de man niet eenvoudig op te sporen was, werd de hulpverlening opgeschaald naar "groot waterongeval" waarbij ook duik-ploegen uit de regio werden opgeroepen.
Nadat er bijna twee uur was gezocht, meldden kennissen van de vermiste man bij de politie, dat hij in verwarde toestand in het centrum van Dalfsen was gesignaleerd. Daarop is de zoekactie beëindigd.
Foto's: Persbureau Meter

Zaterdag 9 oktober 2010

Pesse: mengvoermachine in brand
Aan het begin van de zaterdagmiddag vloog een mengvoermachine van een loonbedrijf op de Oostering in Pesse in brand.
Een achter de landbouwmachine rijdende automobilist trachtte door luid claxonneren de aandacht van de bestuurder te trekken.
Dat lukte uiteindelijk en de machinist bracht de machine, waar de vlammen al uit sloegen, tot stilstand.
Het claxonneren had ook de aandacht van bewoners van een boerderij getrokken. De man en de vrouw grepen direct handelend in en met drie schuimblussers en de nodige emmers water doofden ze vlammen. De brandweer van Ruinen kon zich beperken tot nacontrole.
De onbestuurbare machine werd met een dieplader van bergingsbedrijf Kraal afgevoerd.

Albergen: gewonden bij botsing auto - vrachtwagen op de Ootmarsumseweg
Bij en botsing op de kruising van de Ootmarsumseweg (N349) met de Noordegraafsingel ten westen van Albergen zijn vanmiddag meerdere gewonden gevallen.
De 77-jarige bestuurder van een Toyota Auris draaide vanaf de Noordegraafsingel rechtsaf de Ootmarsumseweg op, waarbij hij kennelijk een van links over de N349 naderende -met zand geladen- vrachtwagen niet zag aankomen.
De truck raakte de personenauto aan de achterzijde van de linker flank en kantelde hierbij. De truck kwam dwars over de weg op zijn linker zij tot stilstand en verloor zijn lading geel zand.
De bestuurder (22) raakte gewond. Een meisje van 2 jaar oud, dat in de vrachtwagencabine meereed, bleef -zo bleek later- ongedeerd.
Ze zijn door voorbijgangers uit de cabine geholpen. De twee zijn per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De personenauto liep zware schade op en is economisch gezien waarschijnlijk niet te herstellen.
-
De berging van de personenauto werd uitgevoerd door de firma Wolves uit Wierden; die van de zandtruck gebeurde door de eigenaar, een transportbedrijf uit Deurningen. Hierbij werd een graafmachine gebruikt; niet alleen om het zand in een andere vrachtwagen over te laden, maar ook om het zware voertuig overeind te zetten en de vrachtwagen op de dieplader te trekken.
Kennelijk was de truck in de ogen van de uitvoerder sowieso al total loss, want men nam de schade aan de versnellingsbak, die ontstond door het op zijn plaats laten zitten van de aandrijfas, op de koop toe.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

De Wijk: motorrijder omgekomen in brand na frontale botsing in chicane (aanvulling 10-10-2010)
Zaterdag rond 13:30 uur is een 63-jarige motorrijder uit Hoogeveen om het leven gekomen bij een ongeval in de recentelijk aangelegde chicane in de Dorpsstraat in De Wijk.
De motorrijder, die uit de richting van Veeningen kwam, gleed in de verkeersremmende versmalling onder een hem tegemoet komende auto met aanhanger, die met een motorsloep geladen was, waarop de uit de motor stromende benzine in brand vloog.
De motor en de auto brandden volledig uit.
De twee inzittenden van de auto (een 47-jarige man een zijn zestienjarige passagier, beide uit De Wijk) zijn met brandwonden naar een ziekenhuis gebracht, maar konden na behandeling naar huis. Ze moeten nog wel verder behandeld worden. De twee hadden nog geprobeerd om de gewonde motorrijder onder de auto vandaag te halen, maar het vuur greep zo snel om zich heen, dat dit mislukte.
De politie doet nader onderzoek naar de toedracht.
Het is de derde keer in korte tijd, dat een motorrijder de dood vindt in een als verkeersveiligheidbevorderend bedoelde verkeerssituatie.
Bewoners van het plaatsje uiten al enige tijd ernstige kritiek op de in hun ogen juist onveilige wegvernauwing.
Foto's: Don Stolwijk (U S Media)

Hoogeveen: auto brandt volledig uit
Een felle autobrand heeft in de afgelopen nacht rond 01:40 uur op de parkeerplaats achter café ’t Keldertje aan Het Haagje heeft een Mercedes personenauto volledig verwoest. Een naastgelegen schuur vatte ook vlam, maar kon worden behouden door de brandweer.
De autobrand liet zich niet bedwingen met waterstralen: een schuimblusser moest uiteindelijk de vlammen doven.
Over de oorzaak zijn nog geen nadere gegevens bekend.


Vrijdag 8 oktober 2010

Itterbeck (D): dode en twee gewonden bij ongeval; vrouw van de vuurdood gered
Op de kruising van de Hauptstrasse met de Schäpersbusch -tussen Uelsen en Itterbeck- heeft zich vrijdagavond tegen half acht een zeer ernstig verkeersongeval voorgedaan, waarbij drie auto's waren betrokken.
Het ongeval ontstond, toen de bestuurder van een Mercedes C200 van de Schäpersbusch rechtsaf de L43/Hauptstrasse op reed in de richting van Itterbeck, maar daarbij geen voorrang verleende aan de 29-jarige uit Itterbeck afkomstige bestuurder van een VW Golf 4, die met zeer hoge snelheid van Uelsen over de L43 reed, eveneens in de richting van Itterbeck.
De VW raakte de Mercedes aan de linkerzijde, waarna de Golf op de verkeerde weghelft belandde en frontaal op een andere -tegemoetkomende- Volkswagen Golf botste.
De twee VW's vlogen onmiddellijk na de crash in brand. De 44-jarige Gerard Kok, die even verderop woont en op zijn fiets vanaf de Schäpersbusch getuige was van de crash, bedacht zich niet en spoedde zich naar de tweede VW Golf, waarvan de gewonde bestuurster wanhopig probeerde uit de auto te komen en om hulp schreeuwde. Hoewel het dashboard van de auto al brandde, wist Gerard de ernstig gewonde vrouw uit de auto te bevrijden, vlak voordat het voertuig in zijn geheel uitbrandde. Hij gaf zijn jonge zoon, die thuis was, opdracht, de alarmcentrale te bellen.

Toen de brandweer van Uelsen, die in eerste instantie met een B3-alarm werd opgeroepen voor een "voertuigbrand op de Itterbecker Strasse bij Uelsen", kort daarop bij de vuurzee arriveerde, waren de vrouw uit de Golf en de eveneens gewonde Mercedesbestuurder al in veiligheid, maar de bestuurder van de VW Golf bleek niet te vinden.
De brandweer wist de twee hevig brandende auto's met schuim en water te blussen. Kort daarop ontdekte men het stoffelijk overschot van de vermiste 29-jarige man bij de resten van zijn auto.
De 31-jarige vrouw uit de tweede VW en de man (64) uit de Mercedes zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Nordhorn overgebracht.
De manhaftige redder had eerstegraads brandwonden aan zijn gezicht opgelopen, maar hoefde na onderzoek door de arts van piket niet naar het ziekenhuis.
De omstandigheden rond het ongeval werden onderzocht en op papier en foto vastgelegd door ingenieursbureau Diekel.
De L43 is ter hoogte van de afslag naar de Itterquell tot circa 22:30 uur afgesloten geweest.
De brandweer van Uelsen was uitgerukt met 25 man en vijf voertuigen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 7 oktober 2010

Hoogeveen: container door brand vernield
Donderdagavond merkte een bewoonster van de Alteveerstraat, die net even buiten wilde gaan roken, dat een plastic afvalcontainer in haar straat in brand stond. De vrouw belde daarop de brandweer.
De container stond achter een apotheek, dicht in de buurt van het gebouw. De brandweer voorkwam, dat de brand voor meer schade zorgde.
De afvalbak ging volledig verloren.
-

Assen: achtjarig fietsertje geschept door auto
Een achtjarige jongen is aan het eind van de donderdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Maria in Campislaan in Assen.
De jongen wilde de weg oversteken en zag daarbij een auto, die in de richting van het centrum reed, over het hoofd.
De bestuurster van de auto kon de jongen niet meer ontwijken.
Het jongetje, dat met zijn hoofd tegen de voorruit viel, is met ernstig hoofletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De automobiliste kwam met de schrik vrij. De VOA heeft de sporen onderzocht en op papier gezet.
Foto: Persbureau Meter

Bovensmilde: drie gewonden bij dubbele aanrijding op de Hoofdweg
Donderdagmiddag hebben de bestuurders van drie personenauto's bij een ongeval op de Hoofdweg in Bovensmilde verwondingen opgelopen.
Het ongeval ontstond toen één van de bestuurders, die richting Smilde reed, linksaf naar een inrit af wilde slaan.
Een achteropkomende automobilist  zag dit te laat en botste op de voorgesorteerde auto. Hierdoor kwam die op de andere weghelft terecht en botste op een tegemoet komende auto. 
Geen van de inzittenden zat bekneld. De VOA heeft het ongeval in kaart gebracht, waarna een berger de auto's heeft afgevoerd.
Foto's: Brandweer Smilde

A7: kettingbotsing tussen veertien auto's en een truck: één gewonde
Maar liefst veertien auto's en een vrachtwagen waren rond half acht vanmorgen betrokken bij ongeval op de A7 tussen Groningen en Foxhol, ter hoogte van Westerbroek. Ook de andere doorgaande wegen rond Groningen, zoals de A28 en de Groninger ringweg, liepen vol.
Het ongeval zou niet veroorzaakt zijn door de mist, maar waarschijnlijk ten gevolge van uit een kapotte olieleiding van de vrachtwagen op het asfalt gelekte olie. Er viel slechts één gewonde -een 35-jarige vrouw uit Sappemeer- en dat mag -gezien de ravage- gerust een wonder heten.
Naar verluidt ontstond het ongeval, toen een automobilist slipte, nadat die uitweek voor de tegen de middenberm-vangrail gestrande vrachtwagen.
Toen Rijkswaterstaat de rechter rijstrook afzette, om de weg schoon te kunnen maken, ontstond er een file, waarin verschillende auto's door de olie doorslipten en botsten.
De vrachtwagen is rond het middaguur geborgen, waarna de weg werd vrijgegeven voor het verkeer.
De A7 is tussen Groningen en Foxhol de hele ochtend afgesloten geweest om de ravage op te kunnen ruimen. De VOA stelde een onderzoek in.
Foto: Persbureau Meter

Woensdag 6 oktober 2010

Ringe- Neugnadenfeld: Kanalstraße overspoeld door aardappels

Op de Kanalstraße (K19), nabij de grens tussen de gemeenten Emlichheim und Ringe, viel woensdagavond een aanhangwagen, die achter een tractor hing, door nog onopgehelderde oorzaak om.
De lading zetmeelaardappelen rolde over de volle breedte van de weg en blokkeerde zo -samen met de aanhanger- de doorgang.

De brandweer van Emlichheim, die om half zeven opgeroepen werd met een H1-alarm, stelde bij aankomst vast, dat het ongeval op het gebied van de brandweer van Ringe/Neugnadenfeld gebeurd was en liet deze ter ondersteuning mee-alarmeren. De brandweer ruimde -met hulp van een wiellaadschop van de wegbeheerder- de ravage snel op. De uitruk werd om 20:45 uur beëindigd.
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim

Almelo: flinke schade door brand in gebouw hondenvereniging DTS
Het gebouw van Duitse Herdershondenvereniging DTS aan de Schuilenburglaan in Almelo is woensdagmiddag door een uitslaande brand zwaar beschadigd.
De brand werd om 14:10 uur aan de Almelose brandweer als afval- of ruigtebrand gemeld, maar toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit het dak van het gebouw. Desondanks slaagde men er in, de brand snel te bedwingen.
In verband met vrijgekomen asbestdeeltjes is de omgeving van het gebouw afgezet.
Foto's: Alwin Winkel - www.112twente.net

Geesbrug: garage brandt volledig af aan de Elslaan
Een bewoner van een woning aan de Elslaan in Geesbrug keek woensdag rond 14:00 uur vreemd op, toen hij achter zijn computer zat en de stroom onverwachts uitviel. Toen hij poolshoogte nam, ontdekte hij, dat er brand was uitgebroken in de garage annex berging achter de woning.
Nadat de blusgroep van Zwinderen was gealarmeerd, werden vanwege de snelle uitbreiding van het vuur ook de blusgroep van de Krim en de hoogwerker uit Hoogeveen opgeroepen; mede, daar er sprake was van een explosie - mogelijk van een gasfles.
Hoewel er van de garage niets bruikbaars overbleef, konden de spuitgasten voorkomen, dat de vlammen oversloegen naar de woning, de garage van de buren en een aantal coniferen achter de garage.
Omdat de brandweer vermoedde, dat er asbest vrijgekomen as, wrd de omgeving van de afgebrande garage afgezet en werden de bewoners van verschillende woningen geëvacueerd. Na metingen bleek, dat er geen asbestvervuiling was en kon men 's avonds terug naar huis.
Foto's: Martin Schonewille (1-3) en Don Stolwijk - U S Media (4-7)

Vinkenbuurt: twee auto's total loss op de kruising Nieuweweg - Oude Zwolseweg
De 23-jarige bestuurder van een zwarte Seat Ibiza is woensdagmorgen per ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht, nadat hij op de kruising van de Nieuweweg en de Oude Zwolseweg een aanrijding verroorzaakte.
De man reed op de Nieuweweg in de richting van de N377 en verleende op de kruising geen voorrang aan een witte VW Caddy, die van rechts over de Oude Zwolseweg aan kwam rijden.
De Seat schampte direct na de aanrijding een boom rechts van de weg en raakte even verderop een tweede, waaardoor de auto kantelde, maar toch weer op zijn wielen -zij het achterstevoren- tot stilstand kwam. De Caddy eindigde na de crash op de kruising -eveneens achterstevoren.
De uit Ommen afkomstige bestuurder van de Seat kon wonder boven wonder zelfstandig uit het wrak van zijn zes maanden oude lease-auto komen, zodat de brandweer van Nieuwleusen niet levensreddend in actie hoefde te komen, maar desondanks nog van pas kwam bij het opruimen van de weggelekte olie.
De 51-jarige (uit Vinkenbuurt afkomstige) Caddybestuurder bleef ongedeerd.
Nadat de politie de gegevens had opgenomen, laadden bergers Jan en Bé van de firma Autax de wrakken op hun bergingsauto's en brachten ze naar de opslag in Ommen.
Foto's : Persbureau Meter (1) en Don Stolwijk - U S Media (2-5)

Dinsdag 5 oktober 2010

Brandversneller gevonden bij Molukse gebouwen
Uit het politieonderzoek naar branden in de Molukse gebouwen in Hoogeveen, Nijverdal en Assen zijn in de grondmonsters, die door het Nederlands Forensisch Instituut zijn genomen, sporen van een brandversnellend middel aangetroffen.
Het onderzoek zal de komende dagen doorgaan.

Er is veelvuldig contact met de Molukse gemeenschappen in Drenthe en Twente, die
burgerwachten hebben ingesteld, die nauw en goed contact met politie staan.
Toch vraagt de politie getuigen, die zich nog niet gemeld hebben, dit alsnog te doen.
Heeft u in de nacht van zondag op maandag iets verdachts gezien of gehoord rondom de beide panden of heeft u andere waardevolle informatie? Meld u dan bij de politie in Assen of Hoogeveen via het telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

Fluitenberg: schuur brandt af
Dinsdagmorgen om 05:19 uur werd er alarm geslagen voor twee blusgroepen van de brandweer van Ruinen: er woedde brand in een lege kippenschuur bij een bedrijf aan de Domeinweg in Fluitenberg.
Kort daarop werd er opgeschaald naar "middelbrand"en kreeg de brandweer van Hoogeveen opdracht om met een tankautospuit en de hoogwerker uit te rukken.

Helaas hadden de vlammen al dermate om zich heen gegrepen, dat er van het bouwsel weinig overbleef.
Wel konden nabijgelegen schuren worden behouden.
Het nabluswerk nam geruime tijd in beslag. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Bij de brand zijn asbestdeeltjes uit de dakplaten vrijgekomen.
Vanmorgen werd door specialisten van de firma Bork direkt een aanvang gemaakt met het opruimen van dit schadelijke materiaal .

Foto: Persbureau Meter

A28: vier auto's beschadigd bij ongeval bij Hooghalen
De A28 is tussen de afslagen Westerbork en Assen-Zuid enkele uren afgesloten geweest vanwege een ongeval, dat rond middernacht in de nacht van maandag op dinsdag gebeurd was.
Het ongeval ontstond, toen een auto -vermoedelijk ten gevolge van een klapband- tegen de middenvangrail botste en half op de snelweg tot stilstand kwam. Drie achteropkomende voertuigen botsten vervolgens op deze auto.
Twee van de auto's kwam zo’n drie honderd meter verderop op de A28 tot stilstand.
De vier auto’s raakten daarbij zo zwaar beschadigd, dat ze met een bergingsauto moesten worden weggesleept.
Er vielen bij deze aanrijding wonderwel geen gewonden.
De politie sloot in verband met de berging en het onderzoek de A28 af.
Foto's: Persbureau Meter

Maandag 4 oktober 2010

Enschede: opnieuw brand in slooppand
Maandagavond tegen half tien kreeg de brandweer van Enschede opdracht uit te rukken naar een zo langzamerhand méér dan overbekende plek: de wijk Velve Lindenhof; dit keer in de Wattstraat, waar brand woedde in een leegstaande twee-onder-een-kap-woning, die vlak bij de afscherming aan de rand van de wijk staat.
De brandweer wist het vuur in het pand tijdig te blussen.

Balkbrug / N48: overstekende fietsster zwaar gewond na botsing met vrachtwagen
Op de N48 ter hoogte van de Kolonie in Balkbrug is maandagmiddag een fietsster aangereden door een vrachtwagen, toen ze de autoweg over stak en daarbij en de vrachtwagen over het hoofd zag.
Het slachtoffer kwam op het wegdek terecht en raakte zeer ernstig gewond.
Ze werd per ambulance naar het Sophia ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

Experts van de afdeling VOA (Verkeersongevallenanalyse) legden de sporen van het ongeval vast.
Er ontstond op de N48 een file van meer dan drie kilometer.
Personenauto's konden via de Maatschappijwijk omrijden; vrachtwagenchauffeurs konden geen kant op. Voor hen was het wachten geblazen.
Pas na ruim twee uur kon de weg weer vrijgegeven worden.

Foto: Persbureu Meter

Meppel: onderzoek naar verkrachting zestienjarig meisje in het Ringpark
Sinds zaterdagnacht is de politie in Meppel bezig met het onderzoek naar een zedenzaak.
Rond half vier ’s nachts kreeg de politie de melding, dat in het Ringpark een zestienjarig meisje zou zijn verkracht.

De politie is daarop direct een uitgebreid onderzoek gestart. Het slachtoffer kreeg hulp.
Het Ringpark is afgezet in verband met een forensisch onderzoek. In de directe omgeving is gezocht naar sporen, waarbij een politiehond is ingezet. Verder heeft de politie met behulp van een helikopter luchtfoto’s van de situatie laten maken.
Zondagmorgen is er een onderzoeksteam gevormd. Het onderzoek is in volle gang.
Heeft u informatie over deze zaak of heeft u rond half vier zaterdagnacht in de omgeving van het Ringpark iets gezien, geef dit aub door aan de politie via telefoon 0900 8844.

Roswinkel: fikse schade door binnenbrand in hoekwoning
Bewoners van 't Soerd in Roswinkel ontdekten vanmorgen, dat er rook uit de woning van de buren kwam en belden de brandweer, waarop de brandweer van Emmer-Compascuum met een tankautospuit en de Emmer spuitgasten met de hoogwerker uitrukten.
De brandweerlieden ontdekten, dat er brand woedde op de bovenverdieping van de hoekwoning.
Het vuur was snel onder controle, maar de brand-, rook- en roetschade was aanzienlijk.
De bewoners waren niet aanwezig, toen de Rode Haan toesloeg. Hen wachtte dus een nare verrassing.
De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting of oververhitting van electrische apparatuur.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Vollelnhove: automobiliste zwaar gewond na eenzijdig ongeval op de Oppen Swolle
Op de OppenSwolle in Vollenhove is zondagavond een automobiliste ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.
De vrouw verloor door onbekende oorzaak in een bocht de controle over haar voertuig.
De auto belandde in de bermsloot en vloog vervolgens enkele malen over de kop.
Het voertuig kwam weer op de wielen terecht, met de ernstig gewonde vrouw bekneld achter het stuur.
De brandweer van Vollenhove heeft in opdracht van het medisch personeel een snelle bevrijding uitgevoerd, zodat het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis kon worden overgebracht.
Nadat de verkeersongevallenanalist van de politie IJsselland de over 160 meter lange sporen had vastgelegd, werd de auto door een berger afgevoerd. Tijdens deze werkzaamheden werd het verkeer over de parallelweg omgeleid.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Zondag 3 oktober 2010

Dwingeloo: motorrijder zwaar gewond na aanrijding en val
Zondagmiddag is een motorrijder op het Westeinde in Dwingeloo zwaar gewond geraakt, toen hij tegen een auto botste en op het wegdek viel.
Het Mobiel Medisch Team uit Groningen kwam per heli ter plaatse om assistentie te verlenen.
De verwondingen waren zo ernstig, dat het slachtoffer per traumaheli naar het UMC in Groningen werd overgevlogen.
De chauffeur van de auto kwam er goed vanaf. VOA-personeel legde de sporen vast voor het proces verbaal.
Het Westeinde was bijna drie uur voor het verkeer in beide richtingen afgesloten.
De beschadigde auto werd door een berger afgesleept.
Door het mooie weer deden zich volgens de polite meerdere ongevallen met motorrijders voor. (Meer info volgt)
Foto: Persbureau Meter

Coevorden: motorrijdster gewond na val in S-bocht Krimweg
Een aantal leden van eeen Shanty-koor was zondagmiddag rond kwart voor vijf op de terugweg naar Slagharen na een uitvoering, toen ze één van de twee motorrijdsters, die voor hen reed, vlak voor de S-bocht in de Krimweg de berm in zagen rijden, waar de vrouw ten val kwam.
Er werd snel om medische hulp verzocht , waarop een ambulance en enige tijd later een politieauto arriveerden.
De onfortuinlijke motorrijdster was bij kennis en meldde, dat ze o.a. pijn in haar schouder en nek had.
Ze is in eerste instantie in de ambulance verder behandeld en daarna naar een ziekenhuis vervoerd .
Haar Kawasaki EN-500B, die relatief lichte schade gad opgelopen, werd door een bergingsbedrijf opgehaald.
De vrouw is waarschijnlijk in de bocht rechtdoor gereden, toen ze door de felle laagstaande zon verblind werd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Meppel: park afgesloten voor sporenonderzoek
In het Ringpark in de Meppeler wijk Oosterboer werd zondag een uren durend forensisch onderzoek gehouden, nadat zich daar in de vooraf-gaande nacht een ernstig sexueel delict voor had gedaan. 
Een buurtbewoonster vertelde, dat ze zondagnacht veel geschreeuw hoorde; niet alleen van jongeren, maar volgens haar ook van volwassenen.
Omdat er in het Ringpark 's avonds en in het weekend veel jeugd rondhangt, heeft de vrouw er verder geen aandacht aan besteed.
Pas vanochtend, toen ze haar huis niet uit kon vanwege het sporenonderzoek in het park werd haar door de politie duidelijk gemaakt, dat zich iets ernstigs in het park had voorgedaan, maar geen moord.
Om wat voor zeden-incident het gaat, is door de politie nog niet bekendgemaakt.
Volgens de buurt was het wachten op een dergelijk incident, omdat het altijd erg onrustig was in het park.
Foto: Persbureau Meter

Emmen: fietser (22) zwaar gewond na nachtelijke aanrijding op de Hondsrugweg
Op de kruising van de Hondsrugweg met de Westerstraat en de Westenesscherstraat in Emmen is zondagnacht tegen 02:00 uur een 22-jarige fietser uit Emmen zeer ernstig gewond geraakt, toen hij werd geschept door een auto, bestuurd door een 58-jarige vrouw uit Emmen.
De jongen sloeg tegen de motorkap en de voorruit van de auto en viel daarna op het wegdek.
Hij is met zeer ernstige verwondingen, w.o. hersenletsel, per ambulance naar het UMC in Groningen overgebracht.
Daar is een bloedmonster van hem afgenomen, omdat de politie het idee had, dat hij alcohol genuttigd had.
De automobiliste bleek niet gedronken te hebben.
De sporen werden vastgelegd door de VOA (Verkeersongevallenanalyse).
De Boermarkeweg is meer dan twee uur afgesloten geweest voor het de hulpverlening, het onderzoek en de berging.
Foto: Persbureau Meter

Losser: iets teveel gas... auto total loss
Vanmorgen even na half negen is op de Voswinkelweg in Losser een auto geslipt en ondersteboven in de bermsloot tot stilstand gekomen.
Met hulp van omstanders kon de negentienjarige automobilist zelf uit de auto komen. Hij bleek ongedeerd.
Volgens de bestuurder had hij iets teveel gas gegeven, toen hij van de rotonde af kwam en verloor hij daardoor de macht over stuur.
De gealameerde Losserse brandweer kon meteen na aankomst retour post.
De auto is door Autoberging Twente uit Denekamp uit de sloot getakeld en afgevoerd.
Foto's: Pascal Vlutters - www.pvsfotografie.nl

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.