Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Oktober 2010 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 17 oktober

Rheezerveen: fikse schade bij kop-staart-aanrijding op de N34
Zondag om 14:37 uur werd de brandweer van Hardenberg gealarmeerd, omdat zich op de N34 tussen de WItte Paal en Hardenberg een aanrijding had voorgedaan. Het bleek te gaan om een kettingbotsing tussen drie auto's, waarvan de voorste een caravan trok en de middelste een aanhangwagen. Het ongeval was gebeurd op de rijbaan richting Coevorden.
De uit Rotterdam afkomstige bestuurder van het witte Hyundai-busje, die als bestemming de Sprookjescamping in Rheeze had, was op de provinciale weg gestopt om linksaf te slaan, waar een doorgetrokken streep aangaf, dat dat niet mocht. De bestuurder was echter in de veronderstelling, dat dat wel toegestaan was, omdat er ter plaatse geen verbodsborden stonden.
Het gevolg was, dat een achteropkomende bestuurder uit Borne de caravan aanreed en een derde auto -een Hyundai i30- weer achter op de aanhangwagen van de Twent reed. Gelukkig viel er voor de brandweer weinig te doen.
Het was wonder boven wonder bij -zij het flinke- materiële schade gebleven, vooral aan de middelste auto - een Opel Vectra.
Het Hyundai H200-busje kon zelfstandig verder, nadat de politie de gegevens van de bestuurder had opgenomen en de caravan was losgemaakt; de Vectra, de Hyundai i30, de caravan en de aanhangwagen moest door berger Autax worden opgehaald.
Het verkeer kon de ongevalslokatie via de parallelweg passeren.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vroomshoop: mooie seizoensafsluiting voor de Poco Loco's
Voor het ook dit jaar weer succesvolle Poco Loco Team was het blubbering-seizoen al voorbij en ook aan dat van de autocross kwam met de Twentecross, die op 16 oktober in Vroomshoop werd gehouden, een eind.
Uiteraard kwam het Poco Loco Team ook dit keer met een sterke vertegenwoordiging aan de start en dat was gezien de concurrentie wel nodig ook.
Het was die dag frisjes, de baan was erg nat en onder het gras zat een leemlaag verborgen, waardoor het water er in de eerste manches gewoon op bleef liggen. Het werd dus één grote glijpartij!
De Poco Loco's startten sterk en scoorden in de top-drie, maar Leendert Finke wist als enige door te dringen tot de finale èn:
een eerste plaats te bemachtigen !
Een mooie afsluiter voor het cross-seizoen !
Alles over het PocoLoco Team: klik hier


Losser: gemengde inzet en dito publiek bij schoorsteenbrand
Zaterdagavond heeft aan de Gronausestraat in Losser een schoorsteenbrand gewoed.
Door snelle inzet van de vrijwillige brandweer uit Losser en de autoladder uit Gronau (D) was dit klusje binnen een uurtje geklaard.
De schoorsteen werd vakkundig geveegd en de brandende oorzaak naar buiten gebracht en geblust met een emmer water. 
Wel is de Gronausestraat richting Glane gedurende inzet afgesloten geweest en is het verkeer omgeleid over Industriegebied de Pol.
Naast het gebruikelijke nieuwsgierige publiek, bleek ook de hond van de buren uitermate geïnteresseerd in de drukte op zijn territorium.
Een belangstellende fietser was even vergeten, dat hij geen lamp op de fiets had en werd daarvoor beloond met een bekeuring.
Pascal Vlutters- PVS Fotografie


Hoogeveen: twee verkeersongevallen binnen een half uur

Op het met verkeerslichten beveiligde kruispunt Middenveldweg - Toldijk vond een zware botsing plaats, waarbij één gewonde is gevallen.
De Citroen Xantia botste vol in de flank van een Mitsubishi Carisma, die van de Toldijk rechtdoor reed naar de Hoogeveenseweg.
Inzet van de brandweer bleek niet noodzakelijk.
Volgens de politie reed een negentienjarige bestuurder uit Dalen door rood en botste hij daardoor in de flank van de auto van een zestigjarige automobilist uit Pesse. Personeel van de afdeling Verkeersongevallenanalyse stelde ter plaatse een onderzoek in.
Het kruispunt was een ravage van restanten van beide voertuigen.

Een half uur na het ongeval op de Middenveldweg werd de brandweer van Hoogeveen weer opgepiept voor een ongeval, want het bleek weer eens raak op de kruising Melkweg - Nadirlaan.
Na de verandering van voorrangssituatie en het invoeren van een 30-km-zone zijn er veel ongelukken met meerdere gewonden gebeurd.
Het bijplaatsen van gele informatieborden blijkt dus niet afdoende.
Deze keer kreeg een brommobiliste geen voorrang van de bestuurder van een VW Fox, toen ze vanaf de Nadirlaan de Melkweg op wilde rijden.
Het 45-km-uur-autootje raakte zwaar beschadigd.
Een getuige, die tijdig zijn voertuig tot stilstand kon brengen, liet de ongelukkige bestuurster in zijn auto plaats nemen, maar dat kwam hem bijna duur te staan, toen het er even op leek, dat de brandweer het dak er af moest halen om de vrouw veilig uit de auto te halen.
Gelukkig voor hem bleek dat toch niet noodzakelijk. De vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht

Zaterdag 16 oktober 2010

Valte: auto met moeder en drie kinderen tegen boom
Zaterdagmiddag werd de brandweer van Emmen opgeroepen om te assisteren bij de afhandeling van een eenzijdig ongeval op de Hondsrug-weg in Valthe, ter hoogte van de Kampweg.
Men trof daar een Fiat Punto aan, waarvan de achterzijde zwaar beschadigd was na een botsing tegen een boom aan de noordzijde van de weg.
In de auto zaten tijdens de crash een moeder en drie kinderen.
Naar verluidt is de moeder ter behandeling per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Of de kinderen enig letsel hadden opgelopen is nog niet bekend, net zomin als de oorzaak van de aanrijding.
De omstandigheden werden onderzocht door een verkeersongevallenanalist.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Groningen: scholencomplex brandt af

Een grote uitslaande brand heeft zaterdagmorgen vanaf omstreeks 06:20 uur een schoolgebouw aan de Maresiusstraat in de Groninger wijk De Held volledig verwoest.
In het gebouw waren onder andere de basisscholen De Hoeksteen, de Vlint en een peuterspeelzaal gevestigd.
Omdat het vuur zich door de harde wind snel uitbreidde, riep de brandweer meer manschappen, voertuigen en materieel op.
Men kon echter niet voorkomen, dat het gebouw volledige uitbrandde.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend.
Omdat de politie brandstichting niet uitsluit, stelt ze een buurtonderzoek in.
De politie zoekt getuigen of mensen, die meer weten over deze brand.
Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Foto's: Persbureau Meter


Vrijdag 15 oktober 2010

Wierden: busje brandt uit op de N36
Vanmiddag even na vieren werd de brandweer Nijverdal naar de Nijverdalsestraat (N35) bij Wierden gestuurd, omdat er een auto in brand zou staan. Er bleek op de opgegeven plek echter niets loos; des te meer op de N36 tussen Wierden en Almelo. Daar stond een busje in brand.
De N36 is tijdelijk afgesloten geweest. Het busje brande geheel uit.
Foto's: Alwin Winkel - 112twente.net

A28: automobiliste gewond bij ongeval
Er ontstond vrijdag tegen de avond op de A28 tussen Haren en Eelde een verkeerschaos, nadat daar een vrouw gewond raakte, toen haar personenauto over de kop sloeg.
De politie sloot de A28 bij de afslag Eelde af en er ontstond er al snel een file van meer dan vijf kilometer tussen Assen en Groningen.
Het mobiel medisch team verleende assistentie bij het ongeval en landde met de heli op de A28.
De gewonde vrouw is per ambulancce overgebracht naar het UMC Groningen.
Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. De sporen van het ongeval werden door de afdeling Verkeersongevallenanalyse vastgelegd.
Foto: Persbureau Meter


A28 / Spier: auto rijdt tegen vrachtwagen; automobilist gewond

Vrijdagmorgen rond zeven uur is op de A28 -tussen Spier en Beilen- een bestuurder van een kleine Nissan personenauto tegen de achterzijde van een vrachtwagen gereden. Zijn collega, die achter hem reed, was getuige van het ongeval.
De bestuurder raakte bekneld en moest door de brandweer van Beilen en Hoogeveen uit zijn situatie worden bevrijd, waarbij het dak van de auto werd verwijderd met behulp van hydraulische knipapparatuur.
De gewonde man is op een schepbrancard gefixeerd en vervolgens per ambulance afgevoerd.

De personenauto was total loss. De vrachtwagenchauffeur kon zijn weg vervolgen, nadat zijn gegevens waren genoteerd.
Er ontstond een file van ruim vier km langzaam rijdend verkeer, omdat de rechter rijstrook werd afgesloten.
-

Bruinehaar: aanhanger gekanteld
Berger Wolves kreeg donderdagmiddag rond half drie opdracht, met de wrecker naar de Gravenlandweg tussen Bruinehaar en De Pollen te rijden, waar zich een ongeval met een tractor had voorgedaan.
Bij aankomst werd duidelijk, dat de met aardappelen geladen aanhanger in de zachte berm een slootje in gekanteld was, waarbij de lading uit de bak rolde. De tractor werd door de dissel met de achtrwielen van de grond getild. De tractorbestuurder bleef ongedeerd.
De zware bergingswagen had er geen moeite mee, de aanhanger op zijn wielen te zetten.
Foto's: © U S Media


Norg: auto in brand bij tankstation
Donderdag om 14:00 uur werden de brandweerposten van Norg en Roden gealarmeerd voor een autobrand bij tankstation Dorenbos aan het Westeind in Norg.
De brand ontstond, toen een automobilist na het tanken zijn auto niet meer aan de praat kreeg. Toen medewerkers van het tankstation de wagen probeerden aan te duwen, vloog die spontaan in brand.
De eigenaar slaagde er met hulp van het personeel van de garage in, de Renault Laguna, die een LPG-installatie aan boord had, bij de pomp weg te duwen. Een medewerkster van het tankstation doofde de vlammen met enkele blussers, maar die laaiden even later weer op.
De brandweer van Norg kon niet uitrukken in verband met een grote onderbezetting.
De brandweer van Roden kwam daarom ter plaatse om de vijftien jaar oude auto verder te blussen.
De onherstelbaar beschadigde auto werd later afgesleept door een berger.
Foto's: Mirelle Huizing en Pascal Koene - www.brandweernorg.nl


Donderdag 14 oktober 2010

Bruchterveld: brandweer vangt gewonde Guus Gans
Rond zonsondergang kreeg de brandweer het verzoek om uit te rukken naar de kruising van de Kanaalweg Oost met de Hoopsteeweg , waar "een dier" te water zou zijn geraakt . Dus togen brandweerlieden uit Bergentheim en Hardenberg naar het Overijssels Kanaal nabij het viaduct van de N343. De verwachting , dat het wel weer om een ree zou gaan bleek onjuist: dit keer bleek er een gans in het water te liggen.
Nu zijn ganzen van nature goede zwemmers, dus rees de vraag, waarom men dit dier uit zijn natuurlijke element zou moeten halen...

Het kwam al snel aan het licht, dat de gans eerder die avond gewond was geraakt, toen hij ter hoogte van de Hoopsteeweg aangereden was door een auto en kennelijk dringend medische behandeling nodig had.
Dus lieten de mannen van "Hardenberg" de boot te water en werd de jacht op de vogel geopend.
In eerste instantie sloot het dier zich aan bij een koppeltje soortgenoten, maar toen de brandweerboot te dicht bij kwam, vlogen die weg en lieten "Guus", die de vliegkunst na zijn confrontatie met de auto niet meer beheerste, aan zijn lot over.
Desondanks liet hij zich niet zomaar vangen en dook diverse keren onder water, toen het schepnet te dicht in de buurt kwam.
De vogel had al snel door, dat het veiliger was, om dicht aan de kant te zwemmen, maar de man met het schepnet wist het dier uiteindelijk te vangen, hoewel het schepnet daarbij sneuvelde.

Het dier werd vervolgens naar de dierenambulance van de stichting DierenIot overgebracht, die de gewonde vogel naar ganzenexpert Trizin Hof zou brengen voor verdere verzorging.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hollandscheveld: man overlijdt na frontale klap tegen boom
Donderdagmiddag rond 16:10 uur is een veertigjarige man uit Hollandscheveld op de Trekgatenweg om het leven gekomen.
De man reed in de richting van zijn woonplaats en kwam met zijn Peugeot 406 in de flauwe bocht naar links -op circa 600 meter voor het Hollandscheveldse Opgaande- in de rechterberm, waar de auto frontaal tegen een eik botste en in elkaar gedrukt werd en de bestuurder bekneld kwam te zitten.
Medische hulp aan de zwaar gewonde man mocht niet meer baten, ondanks de inzet van ambulancepersoneel, het Mobiel Medisch Team en de Hoogeveense brandweer.
De komst van de traumaheli zorgde ervoor, dat pony's, die in de weide bij het ongeval stonden, erg onrustig werden.
De geschrokken dieren gingen er vandoor, maar kalmeerden al snel en werden even later naar een veiliger stuk land gebracht.
De toedracht van het eenzijdige ongeval wordt onderzocht door de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Drenthe.
Hierbij wordt o.a. gekeken, of het nieuwe wegdek van de Trekgatenweg een rol heeft gespeeld bij het uit de koers geraken van het voertuig.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dedemsvaart: Seat zoekt weiland op
Berger Autax kreeg donderdagochtend opdracht, een Seat Altea uit een weiland aan de Hoofdvaart op te halen om deze bij autoschadeherstel-bedrijf Ekkel in Dedemsvaart af te leveren.
Uit de sporen viel op te maken, dat de auto naast een woning rechts van de weg de berm in was gereden en vervolgens een hekje, een verkeersbord en een deel van het hek van een weiland plat had gereden, waarna de auto enkele tientallen meters verderop midden in het weiland tot stilstand kwam.
Gelukkig lagen de schapen, die deze weide begrazen, net onder bomen (net zichtbaar boven in beeld) te relaxen.
De wolleveranciers blven dus ongedeerd.
De wat verwarde bestuurster had zo te zien geen gordel gedragen en had dientengevolge aan de passagierszijde een flinke deuk in de voorruit gekopt. Ze had geen verklaring voor het ontstaan van het ongeval.
De auto liep flinke schade op aan de voorzijde en lekte flink wat olie, maar bleek nog te herstellen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Twente lekt gas
Woensdag rukte de brandweer in Almelo en Markelo uit vanwege twee gaslekken.
In Almelo ontsnapte er aardgas uit een gasleiding in een perceel aan de Parmentierstraat, waarop de directe omgeving ontruimd werd.
De brandweer gebruikte waternevel om het explosiegevaar te veerminderen.
Het lek kon gelukkig al na korte tijd door personeel van netbeheerder Cogas worden gedicht.
Foto's: Alwin Winkel
In Markelo was dat bepaald anders: daar spoten vanaf even na 14:00 uur grote hoeveelheden aardgas met bulderend geluid uit een defecte afsluiter in een gasput nabij de kruising van de Potdijk met het Beukenlaantje. Hier zette men de omgeving ruim af.
De brandweer van Markelo en van Goor kwam hier in aktie.
Omdat de brandweer de benodigde apparatuur niet had om het gat te dichten, was het wachten op monteurs van de netbeheerder.
Het lek werd -na ruim anderhalf uur- gedicht, maar daar er erg veel gas ontsnapt was, bleven de omringende wegen nog uren afgesloten.
Foto's : PTW Fotografie


Woensdag 13 oktober

Uelsen (D): gezamenlijke Duits-Nederlandse brandweeroefening
Op het industrieterrein aan de Ziegeleistrasse in Uelsen (D) werd woensdagavond een oefening gehouden, waar niet alleen de brandweer van Uelsen aan deelnam, maar ook een groep spuitgasten van de brandweer van het Twentse Tubbergen en ambulancebemanning van het Duitse Rode Kruis.
Om half zeven werd alarm geslagen vanwege "brand" in broodbakkerij Delba, waarbij enkele mensen vermist werden.
Aan de brandweer de taak, de slachtoffers in de dichte rook te vinden en in veiligheid te brengen en -en passant- de brand te blussen.
De oefening verliep prima en werd rond 19:30 uur afgesloten, waarna een nabespreking in de kazerne volgde.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Mussel: kind zwaar gewond na aanrijding
Woensdagmiddag rond vijf uur is een jongetje ernstig gewond geraakt, toen het op de Musselweg in Mussel werd aangereden door een auto. Het kind stapte uit een geparkeerde auto en werd aangereden, toen het de weg opliep.
Het jongetje viel via de zijkant van de auto op het wegdek en raakte zeer zwaar gewond.
Het Mobiel Medisch Team rukte uit om hulp te bieden.
Vanwege de ernst van de verwondingen werd besloten het kind met de traumaheli naar het UMC Groningen over te brengen.
Experts van de VOA (Verkeersongevallenanalyse) hebben de sporen van het ongeval opgetekend.
De Musselweg was in totaal bijna drie uur afgesloten.
Foto: Persbureau Meter

Nieuwe Pekela: dode bij frontale aanrijding met lijnbus
Op de Onstwedderweg (N366, Stadskanaal - Nieuwe Pekela) heeft zich woensdagmorgen rond 06:35 uur nabij Nieuwe Pekela een zeer enstig verkeersongeval voorgedaan, waarbij een 50-jarige automobilist uit Klazienaveen om het leven gekomen is.
Door nog onbekende oorzaak kwam de auto van de Klazienavener op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een bus van QBuzz, waarna de bus in een bermsloot tot stilstand kwam. De buschauffeur raakte hierbij gewond. Er zaten geen passagiers in de bus.
De brandweer van Nieuwe Pekela rukte uit ter assistentie.
De N366 is urenlang afgesloten geweest tussen Alteveer en Nieuwe Pekela. Het ongeval had een flinke file in beide richtingen tot gevolg.
Foto: Persbureau Meter


Lemelerveld: vrachtwagen vol varkens gekanteld
De parallelweg van de provincialeweg N348 (Ommen - Raalte) is bij Lemelerveld is de afgelopen nacht uren afgesloten geweest, nadat er een vrachtwagen van een varkenshandel, met als lading 170 varkens, was gekanteld.
Het ongeval gebeurde even na middernacht in de bocht naar het industrieterrein “’t Febriek” in Lemelerveld.
Dertig dieren overleefden het ongeval niet. De bestuurder van de zwaar beschadigde vrachtwagen kwam met de schrik vrij.
De brandweer heeft geassisteerd bij het rechtop zetten van de combinatie. Pas rond 03:00 uur stond de wagen weer op zijn wielen.
De varkens, die de crash hadden overleefd, zijn in een andere truck overgeladen.
Foto: Persbureau Meter

Ter Apel (Circuit de Polderputten): Autocross als spectaculaire afsluiting Oval-raceseizoen


Dinsdag 12 oktober 2010

Alteveer: gewonde motorrijder met politie mee naar bureau
Dinsdagmiddag rond 16:20 uur is in Alteveer een motorrijder in een flauwe bocht naar rechts op de weg Alteveer onderuit gegaan.
Hij werd in een ambulance aan zijn verwondingen behandeld en ging vervolgens volledig door het lint.
Daarna werd hij door de politie aangehouden, gefouilleerd en meegenomen naar het bureau.
Waarom de man aangehouden werd, is nog niet duidelijk.
Foto's: Persbureau Meter en Persfotografie Hoogeveen


Vilsteren: Dedemsvaarter overlijdt na botsing tegen boom aan de Vilsterseweg
Op het gedeelte van de Vilsterseweg tussen de Deventerweg (N348) en de Siegersteeg heeft zich dinsdagmorgen rond kwart voor tien een noodlottig verkeersongeval voorgedaan, waarbij een 24-jarige man uit Dedemsvaart om het leven is gekomen.
Uity de sporen viel op te maken, dat Volkswagen Caddy, eigendom van een Zwols apparatuurverhuurbedrijf, van Ommen in de richting van Vilsteren reed.
De auto kwam op de linker berm, slipte en is vervolgens ter hoogte van het bestuurdersportier tegen een boom in de rechter berm gebotst.
Het slachtoffer overleed ter plaatse.
Het voorval werd onderzocht door experts van de afdeling VOA van de Regiopolitie IJsselland, waarna berger Autax het wrak van de VW ophaalde.
Gedurende de afhandeling van het ongeval is de Vilsterseweg -tot 12:15 uur- afgesloten geweest.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Ongevallen door dichte mist
Door de zeer dichte mist gebeurden dinsdagmorgen in Drenthe en Overijssel enkele ongevallen.
Hoewel de schade doorgaans gering was, zag het er bij een eenzijdig ongeval op de Emmerstraat tussen Sleen en Emmen ernstiger uit.
De bestuurder van een bedrijfsbusje reed in de richting van Emmen, toen hij in dichte mist een bocht miste, waardoor de auto een boom raakte en in de sloot tot stilstand kwam.
De brandweer en ambulancepersoneel hebben het gewonde slachtoffer uit de auto gehaald.
In verband met de hulpverlening, het onderzoek en de berging van het voertuig is de weg bijna twee uur afgesloten geweest.
Ook op de Kalverkampsweg in Dalfsen ging het mis. Hier reed een personenauto in dichte mist frontaal op een boom.
De opgeroepen brandweer hoefde de licht gewonde bestuurder niet uit te knippen. Hij is In de ambulance behandeld.
Gezien de schade mag het een wonder heten, dat het bij licht letsel gebleven is.
Foto's: Persbureau Meter


Kampen: brand bij afvalrecycler
In Kampen heeft maandagavond vanaf circa tien uur een uitslaande brand gewoed in een bedrijfspand,dat eigendom is van Brink Recycling aan de Werkhaven op het industrieterrein Haatlandhaven. De brandweer schaalde direct op naar "grote brand".
Het vuur woedde in een loods, waarin afval gesorteerd wordt.
De brandweer had de brand snel onder controle en voorkwam zo dat de hele hal afbrandde, hoewel er flinke schade was.
Bij de brand is een kleine hoeveelheid gevaarlijke stoffen vrijgekomen.
Hoe groot de schade is, is onbekend, omdat de politie journalisten buiten het terrein hield, omdat de rook gevaarlijke stoffen zou bevatten.
Het nabluswerk nam dinsdagnacht nog enkele uren in beslag, omdat de vuurhaarden in de hal moeilijk te blussen waren.
Foto's: Persbureau Meter


Smilde / Assen: drie keer actie voor brandweer Smilde
De brandweer van Smilde kende gisteren een drukke namiddag.
Zo rukten de spuitgasten 's middags tegen drieën uit ter nacontrole, na een brand in een woning aan de Grietmanswijk.
Er was, zo bleek, vermoedelijk ten gevolge van kortsluiting brand in de woonkamer uitgebroken en die was nog niet volledig uit.
Er was brandschade in de woonkamer en rook- en roetschade in de rest van de woning.
Salvage is gevraagd namens de verzekering voor de bewoners de eerste acties in gang te zetten.

Na afronding van de werkzaamheden aan de Grietmanswijk kon men gelijk doorrijden naar de Vaartweg in Smilde, waar rond 16:00 uur brand was uitgebroken in een zogeheten strodekker. Het vuur was vermoedelijk ontstaan door een oververhitte hydrauliekpomp.
De brand, die in het bovenste gedeelte van de machine woedde, kon door snel optreden worden bedwongen, voordat er meer schade ontstond.
-
Om 18:44 uur kwam er een melding binnen over een vermoedelijke brand in een schoorsteen van een woning aan de Vestesingel in Assen.
De brandweer heeft met de hoogwerker van de Asser brandweer het rookkanaal onderzocht, maar geen bijzonderheden kunnen ontdekken. Omdat er niet gestookt werd, heeft de ondergaande zon de melder waarschijnlijk parten gespeeld.


Maandag 11 oktober 2010

Storing bij KPN ADSL
Als gevolg van een storing in het ADSL-netwerk van KPN werken sinds ca 07:00 uur vanmorgen telefonie en/of televisie via internet bij een groot aantal afnemers niet. KPN meldt, dat ze alles in het werk stelt om de storing zo spoedig mogelijk op te lossen.
Meer info

Slagharen: geen flitspalen, wel gevaarlijke situatie bij wegwerkzaamheden op de N377
Dit weekend werden we er door meerdere mensen op attent gemaakt, dat er langs de Coevorderweg in Slagharen twee "flitspalen" geplaatst zouden zijn. Die zouden van hetzelfde type zijn als die in Hollandscheveld en zelfs op het dragen van gordels controleren.
Het klopt weliswaar, dat er binnen de bebouwde kom van het dorp snelheidsmeetaparatuur is geplaatst: in de richting van Dedemsvaart ter hoogte van de brandweerkazerne en richting De Krim ter hoogte van Huize De Eik,
Het gaat hier echter om een snelheidsindicatie (U rijdt ...km/uur) en absoluut NIET om palen met camera's.
Hetzelfde type palen is onlangs neergezet langs de van Royensweg (N343) tussen Kloosterhaar en Bergentheim.
-
Wel werd er vanmorgen weer ter hoogte van Huize De Eik op snelheid gecontroleerd door het Team Verkeersveilgheid van de Regiopolitie IJssellland.
De "klikkende Kliko", die voor de blauwe Ford Transit stond, haalde in anderhalf uur geen vette buit binnen: slechts vijftien overtredingen.
De hoogst gemeten snelheid was 65 km/uur, waar een limiet geldt van 50 km/u.
Wel viel onze fotograaf op, dat er nota bene op de linker weghelft van de Coevorderweg (N377) met een graafkraantje gewerkt werd, maar dat er op dat deel van de weg geen enkele waarschuwing voor werkzaamheden, noch een snelheidsbeperking te vinden was.
Je zult er maar net inhalen....!
Vreemd genoeg stond er wel een waarschuwingsbord en gold er een snelheidsbeperking van 30 km/uur op de Herenstraat in Slagharen.
En u raadt het al: geen werkzaamheden te bekennen in deze straat, waar je sowieso al niet harder dan dertig mag rijden....!
Foto's: © U S Media

Hoogeveen: brandweer rukt uit na vondst kinderfietsje langs Hoogeveense Vaart
Tegen negenen maandagochtend werd de brandweer van Hoogeveen gealarmeerd
Nabij de fietsbrug over de Hoogeveene Vaart was ter hoogte van de Sloutersverlaat een kinderfietsje gevonden en daaruit werd geconcludeerd, dat er misschien een kind te water was geraakt.
Ook het waterongevallenteam uit Emmen werd opgeroepen, aangezien er in Hoogeveen geen duikers beschikbaar zijn.
Zoals bekend is ook de duikgroep van de Coevorder brandweer opgeheven. Gezien de afstand was het team uit Emmen zeer snel ter plaatse.
Hun inspanning bleek echter overbodig: de melding bleek gelukkig loos.


Emmen: dode bij brand in woning Laan van het Kinholt (update 2)
Rond 06.30 uur ontdekte de 77 jarige bewoonster een enorme rookontwikkeling in haar rijtjeswoning aan de Laan van het Kinholt (die zij met haar 53-jarige zoon deelde) en ging naar buiten.
De gealarmeerde politie haalde de zoon uit zijn slaapkamer en probeerde de man te reanimeren, maar dit mocht niet baten.
De forensisch recherche politie deed onderzoek naar de toedracht van de brand. Hieruit werd geconcludeerd, dat de brand is ontstaan in de slaapkamer van het slachtoffer; waarschijnlijk door het in bed roken van een sigaret.
Foto's: © Don Stolwijk - U S Media


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.