Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Oktober 2010 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 24 oktober 2010

Valthe: twee gewonden bij frontale aanrijding op de Weerdingerweg
Twee automoblisten raakten zondagavond gewond en twee personenauto's (een Citroën C5 Break en een Toyota Corolla) eindigden als onherstelbare wrakken bij een aanrijding op de Weerdingerweg in Valthe, halverwege de Dikbosstraat en de Stationsstraat.
Het ongeval ontstond, toen één van de bestuurders uitweek voor een geparkeerde auto en op de andere weghelft frontaal in botsing kwam met een tegenligger. De C5 sloeg daarna nog met de rechter achterzijde tegen een boom.
De bestuurder van de Citroen liep licht letsel op; die van de Toyota werd door de brandweer met hydraulisch redgereedschap uit zijn auto bevrijd en per ambulance afgevoerd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hoogeveen: Range Rover brandt uit op de A28

Op de A28 is aan het begin van de zondagavond het interieur van een Range Rover Sport geheel uitgebrand.
De drie inzittenden konden nog wat persoonlijke eigendommen veiligheid brengen, maar de auto viel niet meer te redden.
Het voorval gebeurde op de A28 aan het begin van de afslag naar Meppel, bij verkeersknooppunt Hoogeveen.
Binnen korte tijd ontstond een er een file van enige kilometers, omdat de brandweerwagens de afrit blokkeerden.

Foto: Persfotografie Hoogeveen

Zaterdag 23 oktober 2010

Geerdijk: brandweeer heeft handen vol werk aan hardnekkige brand
Zaterdagmiddag kwamen diverse brandweerkorpsen in actie, nadat tegen twee uur gemeld was, dat er brand woedde in een woning aan de Kolenmieten in Geerdijk.
Er waren dikke zwarte rookwolken te zien en al snel werd duidelijk, dat het om een uitslaande brand ging in een loods op een terrein aan de Noorderweg 107, waarbij in het begin van de brand enkele gasflessen explodeerden. Er werd dan ook opgeschaald naar "grote brand".
Er lagen grote aantallen goederen en materialen op het terrein opgeslagen en omdat niet duidelijk was, of er nog meer explosiegevaar was, werd het publiek door de politie op flinke afstand gehouden. Na verloop van tijd veranderde de rook van zwart naar grijs-wit, maar de wind dreef de rookwolken nu laag over de grond. In verband hiermee is het treinverkeer tussen Vroomshoop en Mariënberg enige tijd stilgelegd
Naar verluidt is de eigenaar van het terrein door de politie gearresteerd, toen hij geen gevolg gaf aan een bevel om weg te gaan.
-
Foto's: Kevin Sand, Alwin Winkel, Don Stolwijk (U S Media)

Peize: vijftig kalveren omgekomen bij brand in loopstal
Bij een grote uitslaande brand in een veeschuur aan de Roderweg in Peize zijn vrijdagavond volgens de politie vijftig kalveren omgekomen. De brand ssloeg over naar en loods, waarin zich landbouwmachines en stro bevonden. Deze gingen in de vlammen verloren.
De bewoners van de boerderij waren niet thuis, toen de brand uitbrak.
De brandweer ontdekte bij aankomst, dat de schuur al volledig in brand stond en schaalde op naar "grote brand".
Men slaagde er niet in, de dieren te redden, omdat een binnenaanval niet meer mogelijk was. Wel konden het woonhuis en nabijgelegen schuren met koeien behouden worden.
Brandweerkorpsen uit onder meer Peize, Zuidlaren, Assen, Hoogeveen en Roden bestreden de brand.
Het nabluswerk duurde nog tot ver in de zaterdagochtend.
Bij de brand is op het terrein van de boerderij asbest vrij gekomen, dat door een gespecialiseerd bedrijf wordt opgeruimd. Vervolgens zullen de omgekomen dieren worden opgeruimd.
Omdat nog niet duidelijk is, hoe de brand is ontstaan, stelt de politie een onderzoek in.
Foto: Persbureau Meter

Dalfsen: drie gewonden bij ongeval op beruchte weg (update)
Vrijdag om 23:15 uur werd gemeld, dat er een ernstig ongeval zou zijn gebeurd op de "Vilstersedijk in Dalfsen" en hierom werd de brandweer van Lemelerveld gealarmeerd.
De lokatie bleek echter onjuist: het ongeval had kilometers verderop plaatsgevonden, even buiten Dalfsen, op de Rechterensedijk en wel op het beruchte smalle, bomenrijke gedeelte tussen het station en het kasteel Rechteren.
Een auto, bestuurd door een negentienjarige man uit Lemelerveld, was daar in de berm beland, waarna de bestuurder na de beruchte ruk aan het stuur de controle over het voertuig verloor, waarop de auto tegen een boom botste en volledig vernield midden op de rijbaan tot stilstand kwam. De bestuurder en de twee passagiers (16 en 17 jaar, uit Nieuwleusen) zijn naar een ziekenhuis overgebracht.
Eén van de Nieuwleusenaren kon na behandeling naar huis.
Het Mobiel Medisch Team werd om 23:37 uur gealarmeerd en vloog met de heli Lifeliner 3 uit Volkel om assistentie te verlenen.
De brandweer bevrijdde een beknelde man door het dak van de wagen te knippen.
Tijdens de hulpverlening troffen de spuitgasten op de achterbank van de auto een LPG-tank aan.
Rond drie uur vannacht werd de weg voor het verkeer vrijgegeven.
Foto: Persbureau Meter

Vrijdag 22 oktober 2010

Holsloot: mysterie rond vernielde auto ontrafeld
Diverse voorbijgangers keken vandaag vreemd op, toen ze op de kruising van de Eldijk met de Eltenweg een onbeheerde, zwaar beschadigde personenauto zagen staan. Uit de sporen viel op te maken, dat het voertuig van Dalen in de richting van Holsloot had gereden, maar net voorbij de kruising in de rechter berm een boom had geraakt, vervolgens tweede een boom had geschampt en op de weg tot stilstand moest zijn gekomen. Daarbij werd de rechter voorwielophanging van de auto losgerukt.
De auto moet daarna op de kruising met de doodlopende Eltenweg zijn neergezet, inclusief de wrakstukken.
Navraag bij de politie leerde, dat men daar van niets wist, maar na enige tijd arriveerde een familielid van de bestuurder, die vertelde, dat de achttienjarige bestuurder had verteld, dat de remmen van de auto plotseling hadden geblokkeerd en de 15 jaar oude Opel Corsa 1.4 plotseling onbestuurbaar was geraakt, hoewel er geen remsporen op het wegdek te vinden waren.
Navraag leerde, dat de auto niet door een bergingsbedrijf is opgehaald; ook niet, nadat er door voorbijgangers uitdrukkelijk om de komst van politie gevraagd was.
Iedere verzekerde auto is tegen de kosten van berging na schade door een ongeval gedekt.
Aangezien de auto in het begin van de avond niet meer aanwezig was, is deze vermoedelijk uiteindelijk toch door derden opgehaald.
Foto's: © U S Media
 


Hollandscheveld: vrachtwagen in brand gestoken
In de nacht van donderdag op vrijdag is een Mercedes Benz Atego vrachtwagen, die geparkeerd stond aan de Jan Bruins Slotstraat in Holland-scheveld, in brand gestoken.
Ook bij een tweede, kleinere vrachtwagen werd een poging ondernomen.
Naast de vrachtwagen stond nog een plastic fles met een vloeistof er in en een getuige zag brandende aanmaakblokjes, hetgeen er op duidt, dat de dader werd gestoord bij zijn actie.
De cabine van de Mercedes brandde geheel uit. De brand is in onderzoek bij de politie
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Donderdag 21 oktober 2010

Hengelo: fietsster (62) ernstig gewond door omvallende boom
Rond half twee vanmiddag is op de kruising van de Jan Steenstraat met de van Ostadestraat een 62-jarige fietsster ernstig gewond geraakt, toen ze onder een boom bedolven werd, die net gekapt werd, toen ze voorbij reed.
De gewonde vrouw is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.
De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in; onder andere om uit te zoeken, of de kruising volgens de regels afgezet was.
Volgens voorbijgangers was dit niet het geval.
Foto's: Martin Bakker


Brucht: grote brand in schuren vleeskonijnenfokkerij
Groot alarm voor brandweerkorpsen in de regio Hardenberg, vanmorgen om 10:49 uur, vanwege een "brandend gebouw" aan de Hardenberger weg in Brucht. Bij aankomst bleek er rook uit twee schuren van een vleeskonijnenfarm te komen en de brand breidde zich in razend tempo uit.
Het vuur ging gepaard met een zeer zware bruin-zwarte rookontwikkeling en er klonken talloze knallen van springend asbest uit de dakplaten.
De brandweer zette naast de gebruikelijke tankautospuiten van de korpsen Hardenberg en Bergentheim ook de hoogwerker en de watertankwagen uit Hardenberg in. De Hardenbergerweg werd vanwege de waterwinning en de inmiddels dichte witte rook, die over de weg dreef, vanaf de rotonde bij Hardenberg afgezet door stadwachten.
De brand in de twee schuren doofde net zo snel als hij opgelaaid was, maar het nablussen nam nog geruime tijd in beslag.
Burgemeester Meulman van Hardenberg liet zich ter plaatse op de hoogte brengen van de ontwikkelingen.
In de vijf schuren waren naar verluidt vijftien- tot twintigduizend vleeskonijnen ondergebracht.
Alle dieren zijn na de brand geruimd, omdat het vlees niet meer te gebruiken was en de automatische voederinstallatie niet meer werkte.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Fluitenberg: explosieve situatie
Een linke situatie voor de brandweer van Hoogeveen, deze donderdagmorgen.
Omstreek 07.30 uur kwam er een melding van een brandende aanhanger, die achter de Grittenborgh stond, bij het Oude Diep in Fluitenberg.
Op de aanhanger lagen twee gasflessen, waarvan er één sissende geluiden voortbracht.
De cilinders bleken zuurstof en acetyleen te bevatten, waarvan vooral het laatste een zeer explosief gas is.
Het was dan ook uitkijken voor de brandweerlieden.
Nadat de brand onder controle was gebracht, werd acetyleenfles in het Oude Diep gedeponeerd, waar hij de komende 48 uur blijft liggen vanwege explosiegevaar. Een gasfles met acetyleen kan 48 uur na verhitting nog van binnenuit tot ontploffing komen en de gasfles kan daarbij een grote afstand afleggen, zo gaf de officier van dienst aan.
Van de aanhanger en de aanwezige goederen bleef weinig over. De eigenaar was (nog) niet bekend.
Foto: Persfotografie Hoogeveen


De Haandrik: trein ramt giek van rupskraan
Donderdagmorgen rond kwart voor acht heeft zich op de spoorwegovergang bij de Haandrik (tussen Gramsbergen en Coevorden ) een aanrijding voorgedaan tussen de stoptrein Zwolle - Emmen en een rupskraan, die op een dieplader stond.
Het ongeval ontstond, toen de vrachtwagen met de kraan, die ingezet zou worden bij de vervanging van de oude spoorbrug, achteruit de overweg overstak, maar strandde tegen een aantal big bags met aarde en puin , waardoor hij niet verder achteruit kon.
Toen de spoorbomen omlaag kwamen, ontstond er een zeer gevaarlijke situatie, omdat de giek van de kraan uitstak over de rails.
De treinmachinist kon de snel naderende trein niet meer op tijd afremmen, waarop de eerste wagon de giek met en harde klap raakte en er een flinke scheur in de zijwand van het voorste treinstel ontstond. De giek werd door de aanrijding verwrongen, maar er vielen geen gewonden onder de inzittenden van de trein. Ook de bij de brug werkzame arbeiders en de kraanmachinist bleven ongedeerd.
De treinpassagiers, waarvan enkele hun fiets meegenomen hadden, moesten de trein verlaten en konden na een wandeling langs de rails overstappen in een touringcar, die hen naar Coevorden vervoerde.
Het treinverkeer tussen Emmen en Coevorden is -mede vanwege het onderzoek door de dienst Ongevallenbestrijding- urenlang gestremd geweest.
Of de vervanging van de spoorbrug, die voor vannacht 02:00 uur op het programma stond, vertraging op heeft gelopen, is nog onduidelijk.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Woensdag 20 oktober 2010

Nieuwlande: auto brandt uit na botsing tegen boom
Een negentienjarige automobilist uit Slagharen reed vanavond vermoedelijk rond met een nest beschermengeltjes op zijn schouders.
Hij reed met zijn Renault Clio over de Boerdijk, toen hij na de eerste scherpe bocht buiten Nieuwlande in de problemen kwam, een eik schampte en vervolgens frontaal tegen een tweede boom klapte. De auto viel vervolgens met de achterzijde in een bijna-droge sloot en vloog in brand.
De eigenaar kon op tijd uit de auto kruipen, maar zette daarom zijn plan, om nog wat bezittingen uit het wrak te redden, maar gauw uit zijn hoofd.
De blusgroep uit Zwinderen had er een flinke klus aan, de vlammen de baas te worden, omdat de brandstoftank vol benzine zat.
Steeds weer laaiden de vlammen op, hoeveel bluswater en schuim er ook in het wrak gespoten werden. De auto brandde dan ook volledig uit.
De bestuurder liep een bloedneus op, maar bleef verder ongedeerd.
Berger Koolen haalde het wrak op.
Foto: Don Stolwijk


Groningen: schuur met studentenbehuizing brandt af
In een schuur bij een boerderij aan de Wolddijk in Noorderhoogebrug in Groningen heeft een grote brand gewoed.
Het achterste deel van de boerderij, waarin een tapijthal, een studentenhuis en een paardenstal ondergebracht waren, is totaal uitgebrand.
De twaalf appartementen, waar studenten in gehuisvest waren, gingen eveneens verloren.
De brand is ontstaan bij werkzaamheden aan het dak.
De brandweer heeft het voorhuis gered, hoewel er wel water- en rookschade is ontstaan.
De twaalf studenten, die in de verbouwde schuur woonden, moesten in allerijl worden geëvacueerd, maar ze bleven ongedeerd.
Voor hen zal de gemeente Groningen andere huisvesting moeten regelen.
Ook de paarden, die er onderdak hadden, konden gered worden.
Eén van de bewoners heeft ternauwernood een aantal konijnen uit de vlammen kunnen redden.
De studenten worden opgevangen op het politiebureau, vanwaar tijdelijke vervangende woonruimte voor hen wordt gezocht.
De Wolddijk was vanwege nabluswerk tot ver in de avond afgesloten voor het verkeer. Het bij de brand vrijgekomen asbest zal door een gespeciualiseerd bedrijf
Foto: Persbureau Meter


Nordhorn: Nederlander gearresteerd wegens verdenking drugshandel
Een speciale eenheid van de douane heeft een 42-jarige Nederlander in Nordhorn (D) gearresteerd, omdat de politie hem ervan verdenkt, de leider te zijn van een internationale drugsbende.
Toen hij van zijn bed werd gelicht, werd hij onwel, waarna hij naar een ziekenhuis werd gebracht.
De politie ontdekte, dat de 42-jarige man in het Duits-Nederlandse grensgebied actief was en doorzocht gistermorgen met een Europees arrestatiebevel met zeventig man tegelijkertijd in Nederland en in Duitsland diverse woningen en bedrijfspanden.
De Nederlander zou begin dit jaar een drugstransport hebben georganiseerd. Dat liep media februari stuk, toen de douane op de Öresundbrug (tussen Kopenhagen en Malmö) in de reserveband van een vrachtwagen 88 kilo hasj en tien kilo amfetaminepillen ontdekte, die volgens de politie een waarde vertegenwoordigen van circa 770.000 Euro.
De aangehouden 35-jarige Nederlandse chauffeur noemde de man, die in Nordhorn is aangehouden, als hoofdverdachte.
De Zweedse overheid heeft om uitlevering van de verdachte gevraagd. Als hij in Zweden veroordeeld wordt, hangt hem een gevangenisstraf van maximaal tien jaar boven het hoofd. Het onderzoek wordt intensief voortgezet.

Dinsdag 19 oktober 2010

Coevorden: vrouw gewond bij frontale aanrijding op de Printer
Op de Printer in Coevorden deed zich ter hoogte van het Tamoil tankstation dinsdag rond 12:20 uur een frontale aanrijding tussen twee personenauto's voor.
De uit Coevorden woonachtige bestuurder van een VW Caddy, die in de richting van de Krimweg reed, sloeg af naar links om zijn auto in de wasstraat te laten reinigen, maar zag helaas een Peugeot 106, die in tegenovergestelde richting reed, over het hoofd.
De bestuurster van de Peugeot is door brandweer- en ambulancepersoneel uit de auto begeleid en nam plaats op de brancard, waarna ze per ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis is overgebracht.
De Caddy-bestuurder bleef ongedeerd en zijn auto liep relatief weinig schade op, in tegenstelling tot die van de tegenpartij.
Politiemensen duwden de auto's van de rijbaan, waarna berger Koolen (voorheen de Jong) beide voertuigen ophaalde.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Groningen: politie denkt aan brandstichting als oorzaak afbranden scholencomplex
De politie in Groningen heeft het sterke vermoeden, dat de brand, die zaterdagmorgen vroeg het complex, waarin o.a. twee basisscholen waren ondergebracht, in de as legde, door brandstichting is ontstaan. Dit zou zijn gebleken uit het onderzoek, waar tien rechercheurs aan meewerken.
Waarschijnlijk is aan de buitenzijde van het pand een vuurtje gestookt, dat vervolgens op het gebouw is overgeslagen.
De gemeente zoekt voor de circa duizend leerlingen naar vervangende lesruimte.
Foto's: Persbureau Meter


Coevorden: automobilist naar ziekenhuis na crash
De bestuurder van een Volkswagen Golf is dinsdagmorgen per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, nadat hij even na negen uur op de Europaweg (N863) bij Vlieghuis (tussen Coevorden en Schoonebeek) na een flauwe bocht de linker berm in reed, de macht over het uur verloor, over een slootje vloog, waarna de auto over de kop ging en achterstevoren in een modderige, omgeploegde akker tot stilstand kwam.
De Schoonebeeker brandweer stond het ambulancepersoneel bij om de gewonde man uit de auto te halen en de spuitgasten en een politieman droegen hem daarna naar de ambulance.
De veertien jaar oude Golf was onherstelbaar.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Maandag 18 oktober 2010

Hoogeveen: ontsnapte gedetineerde aangehouden in Zwolle
De gedetineerde, die zondagmorgen ontsnapte uit De Grittenborgh in Hoogeveen, waar hij gevangen zat wegens een geweldsdelict, is maandagmiddag in het station in Zwolle opgepakt, toen hij op een trein wachtte.
Foto: Persfotografie Hoogeveen

Noordscheschut: verrassings-les voor schoolkids
De kinderen van basisschool het Blokland  uit Noordscheschut kregen maandagmiddag tijdens het speelkwartier wel een heel onverwachte les.
Een medewerker van UMCG-ambulancezorg kwam het schoolplein op, om de kinderen uitleg te geven over het werk, dat de motorambulance-medewerker verricht. Drenthe is sinds februari van dit jaar één motorambulance rijker.
Met dit nieuwe voertuig breidt UMCG-ambulancezorg de mogelijkheden voor een professionele en snelle hulpverlening uit.
Zeven dagen per week rijdt de motor in Drenthe.
Politie Drenthe heeft de rijopleiding voor de vier vaste bestuurders verzorgd.

Door met een motorambulance te werken worden bijvoorbeeld treinperrons, winkelpromenades en fietspaden beter bereikbaar.
Ook bij grote evenementen biedt dit hulpverleningsvoertuig grote voordelen.
De motor is bij uitstek geschikt zich snel in het verkeer te bewegen en kan ook op voor een normaal ambulancevoertuig ontoegankelijke plaatsen komen.
De berijders zijn allemaal zeer ervaren ambulanceverpleegkundigen, die ook ervaring hebben als soloverpleegkundigen.
Zij hebben op de motor alle middelen bij de hand om alle eerste levensreddende handelingen te starten.
De motorambulance is wat dat betreft gelijk uitgerust als de normale ambulance. Alleen vervoer van patiënten zal zij niet verzorgen.
De motorambulance medewerker verzorgt, als het werk het toelaat, door de gehele provincie bij scholen en instellingen een korte onverwachte voorlichting.


Emmer Compascuum: vrouw gewond door aanrijding op 't Runde
Een automobiliste is op de -voorrangsweg- Runde in Emmercompascuum gewond geraakt, toen haar auto in de flank werd aangereden door een overstekende auto.
Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De tegenpartij bleef ongedeerd.
Verkeersongevallenanalisten van de politie hebben de sporen van de aanrijding vastgelegd.
Beide auto’s moesten worden weggesleept.
Foto's: Persbureau Meter


Hardenberg: twee honden uit brandende auto gered
Bij een tandheelkundige praktijk aan de Willebrandt van Oldenburgstraat in Hardenberg is maandagmorgen rond half twaalf het motorcom-partiment van een Peugeot 206 personenauto uitgebrand.
De in de gemeente Ommen wonende eigenares bracht net een bezoek aan de tandarts en had haar twee honden in de auto achtergelaten.
Een voorbijganger, die zijn hond uitliet, ontdekte de brand en sloeg alarm.
De eigenares werd gewaarschuwd en wist met hulp van derden haar honden op tijd uit de auto te halen, hoewel één van de dieren van angst in de kofferbak weggekropen was en zich slechts met moeite liet redden.
De brandende auto werd vervolgens van de parkeerplaats de rijbaan opgeduwd om overslag op een ernaast staande auto te voorkomen.
Hoewel de brandweer de brand met een dikke laag schuim snel wist te bedwingen, was de zes jaar oude auto onherstelbaar beschadigd.
Berger Bé van de firma Autax bracht de Peugeot naar een garagebedrijf in Ommen.
De eigenares van de auto kreeg van de tandarts een kopje koffie om van de schrik te bekomen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Willemsoord: schuur brandt af
Een grote schuur achter een woning aan de Koningin Wilhelminalaan in Willemsoord bij Steenwijk is in de nacht van zondag op maandag volledig afgebrand.
De brandweer schaalde direct op naar "grote brand", omdat een woning en een boot gevaar liepen.
De brandweer kon voorkomen, dat het vuur naar de belendende percelen oversloeg. De schuur en de inboedel ging echter verloren.
Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Het nabluswerk heeft nog een paar uur in beslag genomen.
Foto: Persbureau Meter

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.