Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2010 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 19 september 2010

Noordscheschut: drama tijdens toerrit motorclub
Het verdriet en de verslagenheid waren onvoorstelbaar, zondagmidddag in Noordscheschut.
Een groot aantal van de 62 deelnemers aan een toertocht van de 1200 leden tellende Shadow motorclub was er getuige van, dat een 56-jarige motorrijdster uit Heiloo ten gevolge van een noodlottig ongeval overleed.
De vrouw reed mee in de stoet, die in oostelijke richting reed, maar kwam op de Coevorderstraatweg net buiten de bebouwde kom ten val, pal voor de motor van een mede-clublid uit de omgeving van Delft (ZH), die haar niet meer kon ontwijken en haar met de step van zijn motor raakte. De vrouw liep daardoor ernstig letsel op en overleed ter plaatse; de snelle medische hulp van ambulance- en MMT-mensen ten spijt.
De geschokte motorrijders werden later die middag voor slachtofferhulp opgevangen in Alteveer (Dr).
De firma Kraal haalde de motor van de overleden vrouw op, alsmede de motoren van de deelnemers, die niet in staat waren om nog te rijden.

Het noodlot wilde, dat het drama zich exact een week na het spraakmakende fatale ongeval op de A28 bij Pesse afspeelde, waarbij een motorrijder uit het nabijgelegen Hollandscheveld om het leven kwam.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Coevorden: brand in papiercontainer voetbalvereniging
Zondagmorgen om 7.37 uur gingen de piepers van Brandweer Coevorden met de melding “Containerbrand Voetbalvereniging Germanicus”.
Er bleek brand te zijn gesticht te zijn in de oud-papiercontainer van de voetbalvereniging, die bij de velden aan de Sportlaan stond.
Het vuur werd met één straal hogedruk bestreden, waarna de restanten uit elkaar getrokken zijn voor nablussing, waarna de ademluchters ook een douche kregen, want het was geen "schoon" klusje geweest.
Rond 8.30 uur kon men terug naar de kazerne. 
Foto's: Peter Kramer

Almelo: auto over de kop - bestuurder (21) gewond
Zaterdag rond 22.10 uur heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden op de Weezebeeksingel ter hoogte van het Polmanstadion in Almelo. Een 21-jarige automobilist uit Almelo kwam hier met zijn auto in de berm terecht en verloor de macht over het stuur, waarna de auto
over de kop ging. De automobilist is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis


Zwolle: verwarring over benzine lekkende bromfiets
Doordat een bromfiets benzine lekte in een portiek van een appartementencomplex aan de Vechtstraat kwam de brandweer zaterdagavond rond kwart over tien in actie. Eén van de bewoners had de benzine lucht gemeld.
Bewoners van drie erboven gelegen woningen moesten hun huis uit en konden pas terug, nadat de brandweer met een overdrukventilator de gassen uit het gebouw had geblazen.
Door een misverstand werd de prio 2 brandstoflekkage na drie kwartier opgeschaald naar een GRIP-1-situatie. Dit kon overigens snel weer worden gecorrigeerd. De bromfietsen (scooters) werden buiten neergezet waarna ook het gevaar was geweken.
Foto's: Persbureau Meter

Annen: automobilist ernstig gewond na botsing tegen boom
Een automobilist is zaterdagavond ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op De Bulten in Annen, toen zijn auto frontaal op een boom botste. Het slachtoffer werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd, waarbij naast amulancpersoneel ook het Mobiel Medisch Team hielp.
De gewonde werd met spoed en onder begeleiding van het MMT per ambulance overgebracht naar het UMC Groningen.
-
Experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) deden ter plaatse onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
Het autowrak werd door een berger weggesleept.
Foto's: Persbureau Meter


Zaterdag 18 september 2010

Nieuwleusen: kop-staartbotsing loopt goed af
Een kop-staartaanrijding zaterdagmiddag rond 13:15 uur op het Westeinde in Nieuwleusen.
De inzittenden van de ene auto een man, vrouw en drie kinderen en van de andere een man en vrouw werden in de ambulance nagekeken, maar bleken niet gewond. Om van de schrik te bekomen kregen de kinderen een "good bear" (troostbeer).
De vermoedelijke oorzaak van het ongeval, is dat de bestuurder van voorste auto remde om af te slaan en dit te laat is opgemerkt door de bestuiurder van de achteropkomende personenwagen.
Beide auto’s waren beschadigd en moesten worden weggesleept.
Foto: Persbureau Meter

Zuidbroek: twee gewonden bij brute overval
Een 62-jarige man uit Veendam liep zaterdagmorgen rond 06:40 uur liep zwaar hoofdletsel op bij een -vermoedelijke- poging tot een beroving op het station van Zuidbroek.
De man zat op het perron op de trein te wachten, toen hij door de dader werd benaderd en met een houten voorwerp werd geslagen.
Een 62-jarige vrouw uit Veendam was getuige van het voorval. Toen zij de dader aansprak werd ook zij door de man geslagen.
De vrouw raakte lichtgewond aan hoofd en arm. De twee gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis
De dader ging er daarna snel vandoor, maar op basis van informatie uit een ter plaatse ingesteld onderzoek werd korte tijd later een 37-jarige man uit Litouwen aangehouden, die langs het spoor tussen Zuidbroek en Scheemda liep.
De politie stelt een onderzoek in op de plaats van het misdrijf en komt graag in contact met getuigen van het incident.
Zij kunnen bellen met het telefoonnummer 0900-8844
Foto: Persbureau Meter

Oosterhesselen: zoektocht in vaart na vondst bromscooter
Zaterdag om 07:32 uur werden o.a. een waterongevallengroep van de Emmer brandweer en de blusgroep van Zwinderen, alsmede politie en een ambulanceteam gealarmeerd, nadat er een verlaten bromscooter was aaangetroffen in de berm van de Verlengde Hoogeveenschevaart, op circa een kilometer ten oosten van de brug bij de sauna. De sleutels staken nog in het kontaktslot.
Een duiker zocht de vaart nabij de vindplats af, maar deze zoektocht werd na enige tijd opgegeven.
Gezien de staat van onderhoud van de brommer is het waarschijnlijk, dat de berijder zijn tweewieler vanwege pech heeft achtergelaten.
Een getuige had in de afgelopen nacht twee jongeren langs het kanaal zien lopen. De scooter is door bergingsbedrijf de Jong opgehaald.
-
Foto's: Peter Kramer en Don Stolwijk - U S Media


Enschede: opnieuw brand in sloopwijk
Vanavond is in de Enschedese wijk Velve Lindehof opnieuw een blok van drie leegstaande huizen in vlammen opgegaan,
Tegen negenen kwam de melding binnen bij de brandweer van Enschede, die daarop uitrukte met twee tankautospuiten en een hoogwerker.
De brandweer heeft het pand gecontroleerd laten uitbranden. Er zijn geen gewonden gevallen.
De wijk staat nu helemaal leeg en is beveiligd met een hek en door beveiligingsmedewerkers.


Vrijdag 17 september 2010

A37: grote verkeerscontrole bij Nieuwlande
Vrijdagavond hielden de Drentse politie en het KLPD aan beide zijden van de A37 bij Nieuwlande grote verkeerscontroles.
De automobilisten werden door een motoragent naar de controleplaats op de parkeerplaats bij het tankstation geloodsd, waar het niet alleen het kentekenbewijs en rijbewijs van de chauffeur, werd bekeken maar ook de technische staat van de auto.
Uiteraard ontbrak een blaastest niet.
Zaterdag zal de politie met meer informatie over de resultaten over de verkeerscontrole komen, zoals hoeveel bekeuringen er zijn uitgedeeld.
Foto: Persbureau Meter


Donderdag 16 september 2010

N377 - Balkbrug: ernstige aanrijding bedrijfsauto - fietser (update)
Vanmorgen -vermoedelijk rond 0800 uur- heeft zich bij Balkbrug een verkeersongeval voorgedaan op de kruising van de N377 met de afrit van de rijksweg N48.
Een zeventienjarige jongen uit Dedemsvaart, die via de parallelweg richting Balkbrug fietste, werd aangereden door een Mercedes Vito bedrijfswagen van een bedrijf uit Balkbrug, bestuurd door een 44-jarige man uit Lemele.
Naar verluidt stopten beide bestuurders bij het naderen van de kruising, maar reden ze vervolgens tegelijkertijd de kruising op.
De fietser werd door de voorzijde van de auto geraakt en kwam aan de overzijde van de kruising op het wegdek terecht.
De auto, die voorzien was van een bullbar, liep nauwelijks schade op en de bestuurder bleef ongedeerd.
Naar het zich laat aanzien is de fietser ernstig gewond geraakt, maar over de aard / ernst het letsel van de fietser had de politie in het begin van de middag nog geen informatie voorhanden.
Experts van de VOA IJsselland stelden ter plaatse een uitgebreid onderzoek in, waarvoor de kruising werd afgeslotn.
Hierdoor kon het verkeer richting Dedemsvaart mondjesmaat via de parallelweg de ongevalsplek passeren en ontstond er een file voor het viaduct.
Achter in de file werd de auto van een automobiliste van achteren aangereden, waardoor haar auto van achteren beschadigd werd en tegen een voor haar staande Duitse auto werd gedrukt. Ook die liep lichte schade op.
De achterste auto werd aan de voorzijde flink beschadigd en moest door berger Autax worden opgehaald.
Rond half tien was de N377 weer volledig vrij voor het verkeer, dat richting Dedemsvaart reed.
Het verkeer richting Balkbrug had geen hinder van de aanrijdingen.
-
Foto's © Don Stolwijk - U S Media)

Zwolle: fikse boete voor verzet tegen aanhouding
Een 38-jarige Hardenberger, die in de nacht van 31 mei op 1 juni 2009 een blaastest weigerde, nadat zijn auto in brand was gevlogen en die zich vervolgens verzette tegen zijn arrestatie, kreeg door de Zwolse rechtbank een boete van 1000 euro opgelegd, plus een rijontzegging van negen maanden en een werkstraf van twintig uur.
De man was met een vriend in een horecazaak aan de Anerweg aan het biljarten en liet zijn auto met draaiende motor langs de weg staan, omdat hij verwachtte, dat de motor niet meer zou starten, als hij hem uit zou zetten.
Toen de twee later weg probeerden te rijden, vloog de auto in brand, maar bij aankomst van de politie weigerde de man een blaastest.
Hij wilde zich ook niet laten arresteren en tijdens de daarop volgende schermutseling gebruikte de politieman pepperspray.
Ook zijn maat werd aangehouden, waarbij brandweerlieden en toeschouwers een handje hielpen.
Archieffoto: Don Stolwijk - U S Media


Woensdag 15 september 2010

Hoogersmilde: pink in de plomp
Een jonge koe is woensdagmiddag de Beilervaart bij Hoogersmilde ingelopen en stond tot haar buik in het water.
De brandweer werd ingeschakeld om bij de reddingsactie van het dier te helpen, waaronder brandweerduikers.
Het lukte de veehouder echter zelf, het dier onder de ogen van de brandweerlieden de wal op te krijgen.
Gelukkig hield de jonge dame geen nadelige gevolgen over aan haar onvrijwillige verblijf in het kanaal.
Foto: Persbureau Meter


Zwolle: Engels echtpaar gewond na aanrijding
Een Engels echtpaar is woensdagmorgen rond 10:45 uur op de met verkeerslichten beveiligde kruising Klipperweg - Hasselterweg (N331) in Zwolle gewond geraakt, toen hun Renault-busje in de flank werd aangereden door een VW-busje.
Het voertuig van de Engelsen kwam door de klap zo'n tachtig meter verderop op z'n kant op het wegdek tot stilstand.
Het tweetal werd naar het Sophia ziekenhuis vervoerd.
-
Personeel van de afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft de sporen vastgelegd.
Aangezien de verkeerslichten naar behoren werkten, is het niet onwaarschijnlijk, dat één van de betrokken bestuurders door rood is gereden.
Beide voertuigen werd door een berger afgesleept.
Foto: Persbureau Meter


Erm: bromfietser ernstig gewond bij aanrijding op de Oosterlangen
Een zestienjarige bromfietser uit Gees is vanochtend rond kwart voor negen ernstig gewond geraakt, toen hij op de Oosterlangen in Erm geschept werd door een auto, die werd bestuurd door een 27-jarige man uit Sleen.
De jongen is per traumahelikopter naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen overgebracht.
De automobilist bleef ongedeerd. Personeel van de afdeling VOA van de politie (foto) onderzoekt de toedracht van het ongeluk
Foto: Persbureau Meter


Zuidvelde: topzware hulstboom valt over de weg
Woensdag 15 september om 04:10 uur werd de brandweer van Norg gealarmeerd, omdat een voorbijganger had gebeld met de mededeling, dat er een metershoge hulstboom over de Asserstraat (N373) in Zuidvelde lag.
Door de vele regen was de boom, die vol in blad stond, topzwaar geworden en uiteindelijk omgevallen.
Een vrachtwagenchauffeur had nog geprobeerd, de boom aan de kant te trekken, maar omdat deze nog in de grond zat, lukte dit niet.
-
De brandweer heeft de boom met de motorkettingzaag in meerdere stukken gezaagd en aan de kant van de weg gelegd.
Daarna werd de rijbaan nog keurig aangeveegd. Om 04:40 uur kon men terug naar de kazerne in Norg.
Foto's: Remko Nieboer - Brandweer Norg


Dinsdag 14 september 2010

Losser: tieners gepakt bij overval op tankstation
Dinsdagavond is er tegen half negen een poging tot overval gedaan op het Gulf tankstation aan de Broekhoekweg in Losser.
De overval mislukte, omdat de eigenares één de overvallers trachtte te overmeesteren.
Dat lukte met hulp van de gealarmeerde brandweervrijwilligers en de toegesnelde politie.
Een tweede overvaller, die binnen was, ging er vandoor, evenals de uitkijk, die buiten stond, maar ze zijn even later in de kraag gevat.
Hierbij is een politiehond ingezet. De daders -twee knapen van veertien en één van vijftien- zijn voor verhoor meegenomen door de politie. 


Stuifzand: Hoogeveense brandweer grijpt in bij schoorsteenbrand
Dinsdagavond was er een schoorsteenbrand aan de Stuifzandseweg even buiten het dorp.
De bewoner was zelf in de stromende regen het dak op gegaan om met een tuinslang het vuur te doven.
De brandweer kwam met professionele apparatuur het karwei afmaken.
Met een warmtebeeldcamera werd de brandhaard gezocht, de kachel werd buiten op de patio neergezet en de schoorsteen werd geveegd.


A28 / Assen: truck met aanhanger van de snelweg
Een vrachtwagencombinatie uit het Duitse Osnabruck, geladen met pakketpost, is dinsdagochtend rond vijf uur in de bermsloot naast de A28 bij Assen Noord geraakt. De chauffeur raakte niet gewond. De oorzaak van het ongeval is onbekend.
De vrachtwagen raakte beschadigd en werd na de ochtendspits gborgen en weggesleept, waartoe één rijbaan van de ter plaatse wegens werkzaamheden versmalde snelweg rond tien uur werd afgesloten. Dit leidde tot filevorming.
Foto: Persbureau Meter


Flitsservice: "dodelijk ongeval A28 gevolg van remmen voor radarcontrole" (update)
De website Flitsservice.nl legt een inhoudelijk verband tussen het fatale ongeval op de A28 (Assen-Hoogeveen) van zondag, dat ter hoogte van viaduct De Molenhoek gebeurde, ca 1600 meter ten noorden van de afslag Fluitenberg en een radarcontrole op die plaats.
Volgens meerdere getuigen werd er op dat moment vanaf het viaduct met radarapparatuur op snelheid gecontroleerd en is het niet onwaarschijnlijk, dat de voorste motorrijder bij het zien van de apparatuur uit schrik tijdens het inhalen heeft geremd en zijn achter hem rijdende collega deze handeling niet verwacht heeft.
De tweede motorrijder kwam in contact met de eerste, ging onderuit en kwam om het leven, nadat hij de vangrail raakte.
Flitsservice produceert bewijs van de aanwezigheid van de (duidelijk zichtbare) meetpost en stelt tevens, dat deze onmiddelijk na het fatale ongeval weggehaald werd; naar verluidt, omdat de controleur eerste hulp wilde bieden.
In het berichtgeving van de afdeling Communicatie werd hierover echter met geen woord gerept, zo verwijt de redactie van de site de Regiopolitie Drenthe.
Toen onze fotografen op het viaduct arriveerden, was de radarapparatuur inderdaad verdwenen.
De bij de controle gebruikte auto, die doorgaans onder aan het viaduct staat, was ook niet meer aanwezig.
Voor het gewraakte artikel klik hier
UPDATE:
Uit zeer betrouwbare bron is ons bekend geworden, dat de voorste motorrijder moest afremmen voor een vóór hem rijdende auto, die onverwachts afremde voor de snelheidscontrole en dat de motorrijders elkaar daarna elkaars stuur hebben geraakt, met het hierboven gemelde resultaat.
De voorste motorrijder heeft nog getracht, zijn zwager, die pas kort zijn motor had, te reanimeren, maar de man overleed aan zijn verwondingen. Het verongelukte slachtoffer laat een vrouw en twee kinderen van zes en acht jaar oud achter.
Ook de afdeling Communicatie van de Regiopolitie Drenthe heeft inmiddels toegegeven, dat er ten tijde van het ongeval ter plaatse van de aanrijding een radarcontrole plaatsvond.


Maandag 13 september 2010

Buinerveem: paardenstal brandt af
Aan de Noorderstraat in Buinerveen is maandagmiddag een paardenstal afgebrand, naar verluidt als gevolg van slijpwerkzaamheden.
Het vuur greep snel om zich heen, omdat er hooi op de zolder lag.
De twee paarden stonden in de wei en bleven ongedeerd.
Ook de woning, die in de nabijheid van de stal stond, bleef behouden.
Foto: Persbureau Meter


Almelo: automobilist naar ziekenhuis na kop-staart-aanrijding
Zondag rond 11.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Stins / Bleskolksingel in Almelo.
Een 32-jarige automobilist uit Almelo moest afremmen voor het oranje / rode verkeerslicht, hetgeen een achter hem rijdende automobilist (31) uit Westerhaar-Vriezenveensewijk te laat zag. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden.
Door de aanrijding schoot de auto van de 32-jarige over de kruising door en kwam tegen een elektrische reclamezuil tot stilstand.
De 32-jarige moest door de brandweer uit de auto gehaald worden. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Foto's: Alwin Winkel - 112twente.net


A28 / Hoogeveen: motorrijder omgekomen bij aanrijding met vangrail

De A28 is zondagavond tussen Pesse en Fluitenberg  meer dan drie uur afgesloten geweest, hetgeen leidde tot een file van ruim vier kilometer. De afsluiting, die tot ver in de avond duurde, was het gevolg van een ongeval ter hoogte van Pesse, waarbij een motorrijder om het leven kwam.

Het ongeval gebeurde volgens de politie, toen twee motorrijders een auto inhaalden en daarbij elkaar raakten.
Eén van hen -een 33-jarige man uit Hollandscheveld- raakte uit balans en botste vol tegen de middenvangrail. Hij overleed ter plaatse.
De andere motorrijder raakte licht gewond, maar werd -na behandeling door ambulancepersoneel- met een politieauto naar huis gebracht.
Foto's: Persbureau Meter

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.