Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2010 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 26 september 2010

K19 / Georgsdorf: uit de bocht gevlogen auto ramt olieleiding; bestuurder spoorloos
Lekker uitslapen zat er voor de mensen van de brandweer van Georgsdorf niet in, zondagmorgen. De piepers meldden, dat er aan het Westende (K19) een personenauto in het water lag. Een passerende touringcarchauffeur ontdekte het voertuig, maar: van de bestuurder geen spoor.
Ook ontbraken de kentekenplaten. Omdat men er van uitging, dat de bestuurder, wiens papieren in de auto werden gevonden, uit het wrak had weten te komen, werd de waterongevallengroep van de brandweer van Meppen niet gealarmeerd.
Uit de bermsporen viel op te maken, dat de auto, die van Emlichheim richting Georgsdorf reed, in een bocht naar links van de weg was geraakt -waarschijnlijk in de afgelopen nacht, in dichte mist- en daarna de ruwe-aardolietransportleiding, die langs het kanaal ligt, had geramd. Gelukkig sneuvelde daarbij alleen de buitenmantel en het isolatiemateriaal en bleef de olieleiding zelf heel, zodat er geen olie in het kanaal wegliep.
De auto werd door een telekraan van de firma J&B Küpers uit het kanaal en op een autoambulance getild.
De eigenaar (18), die de politie niet op de hoogte had gebracht van het ongeval, kreeg politiebezoek en kon zijn rijbewijs inleveren.
's Mans ppieren lagen nog in de auto...
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Zwolle: woedende man verwondt zichzelf ernstig
Zaterdagavond rond elf uur is een woedende man in een flat aan de Palestinalaan in Zwolle zwaar gewond geraakt, toen hij een grote ruit tegenover de lift op de galerij van de tweede verdieping kapot sloeg.
Volgens de politie is niet bekend, waarom de man zo kwaad was. Hij was in z’n eentje, toen hij tot zijn daad kwam.
De man verloor veel bloed, toen hij een slagaderlijke bloeding opliep. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Ook het raam zat onder het bloed. De brandweer werd opgeroepen om de galerij schoon te spuiten.
Foto: Persbureau Meter


Zaterdag 25 september 2010

A32 / Havelte: auto crasht tegen vangrail
Op de snelweg A32 vlak voor afslag Havelte is vanmiddag een automobilist met zijn voertuig in de vangrail beland.
De man reed op de snelweg tussen Steenwijk en Meppel, toen het mis ging. Hierbij raakte het voertuig rondom in de kreukels.
Wonder boven wonder kon de bestuurder de komst van de hulpdiensten zittend op de vangrail afwachten.
De man is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.
De zwaar gehavende auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.
Het verkeer werd tijdens de afhandeling van het ongeval over één rijstrook geleid.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl
 


Schüttorf: multidisciplinaire oefening op terrein transportbedrijf
Op het terrein van vervoersonderneming Lehnkering aan de Textilstraße in Schüttorf vond zaterdagmiddag een uitgebreide multidisciplinaire NBC-oefening plaats, waaraan diverse brandweereenheden deelnamen, alsmede een TEGU-eenheid van de politie en personeel van het Duitse Rode Kruis.
Volgens het draaiboek was een truck met oplegger door de milieu-eenheid van de politie van de weg gehaald en op een speciale parkeerplaats van het bedrijf neergezet, omdat de vaten, die een onbekende chemische lading bevatten, beschadigd waren en zouden lekken.
De brandweer van Schüttorf wordt als eerste gealarmeerd, nadat bij een eerste inspectie door de politie blijkt, dat er inderdaad sprake is van een lekkende vrachtwagenlading, waarna die lading ook nog licht begint te branden. Na een korte situatiebespreking besluit men, de gehele rampenbestrijdingseenheid (NBC-peloton) van de Grafschaft Bentheim in te zetten.
Kort daarop arriveren de eerste eenheden, die een ontsmettings- en behandelingscentrum van opblaasbare units opzetten.
Uit de oplegger klinkt een explosie, maar omdat de lading al door schuim ingedekt is, wordt een beginnende brand in de kiem gesmoord.
In het gebouw schrikt en heftruckbestuurder van de knal, waardoor enkele vaten met zuur omvallen en een medewerker bekneld raakt, terwijl een tweede zuur over zich heen krijgt. Een brandweer-gaspakkenploeg moet de gewonden in veiligheid brengen en hen naar 't ontsmettingscentrum dragen.
Volgens het draaiboek valt er bij dit incident één dode en loopt een tweede slachtoffer open wonden op, alsmede een beenfractuur en is hij bovendien met gevaarlijke stoffen in kontakt geweest.
De bedrijfsleider moet duidelijk maken aan de arts van piket, welke stoffen dit nu precies geweest zijn.

Aan de oefening deden o.a. brandweereenheden mee uit Schüttorf, Nordhorn, Gildehaus, Emlichheim,, alsmede het DRK en de speciale milieuonderzoeksdienst van de politie (TEGU).
Na afloop werd het verloop van de oefening geëvalueerd in de brandweerkazerne in Schüttorf.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Vrijdag 24 september 2010

Alteveer: MMT niet nodig na fikse kop-staartaanrijding
Niet alleen werden er meerdere amulances, politie en de brandweer van Zuidwolde opgeroepen, ook het Mobiel Medisch Team werd verzocht zich naar de kruising van het Alteveer met de Hendrikus Zomerweg te begeven, omdat zich daar een eenzijdig ongval zou hebben voorgedaan.
Toen de hulpverleners arriveerden troffen ze twee flink beschadigde auto's aan, die bij een kop-staartaanrijding betrokken waren geweest.
Het ongeval ontstond, toen de bestuurster (37) van een Opel Zafira personenauto, die over het Alteveer (uit de richting van Hoogeveen) kwam, op de kruising remde om linksaf te slaan naar de Hendrikus Zomerweg en de bestuurder (22) van een Citroën Berlingo bedrijfsauto op de achterzijde van de Opel botste.
Aangezien er zich vijf kleine kinderen in de voorste auto zaten, leek de situatie ernstig, maar na controle leek het letsel mee te vallen.
De geschrokken kleintjes werden verwend met pluche dieren en door brandweer-, ambulance- en politiemensen naar de ambulances gedragen.
Het Mobiel Medisch Team werd afbesteld.
Het hoofd van de automobiliste werd inmiddels door een politieman gestabiliseerd vanwege mogelijk nekletsel. De vrouw is daarna liggend op een wervelplank bevestigd en naar een ambulance gebracht. De Berlingo-bestuurder kwam met de schrik vrij.
Omdat de toedracht duidelijk was, was er voor de expert van de VOA weinig werk weggelegd en kon de brandweer de kruising van wrakstukken, olie en benzine ontdoen.
Nadat berger Kraal de auto's op had gehaald, werd de kruising voor het verkeer vrijgegeven.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Eerde: uitslaande brand legt schuur bij Internationale School in de as
Donderdagavond tegen tienen werd er alarm geslagen voor de brandweer van Ommen en voor hun collega's uit Den Ham: er woedde volgens de melding brand in de Internationale School aan de Kasteellaan in Eerde.
Bij aankomst woedde er inderdaad een flinke uitslaande brand; niet in het kasteel, maar in een erachter gelegen grote houten schuur met o.a. hooi, een auto en een koets. De brand was vrij snel onder controle en overslag naar een nabijstaand rietgedekt pand kon worden voorkomen, maar de schuur brandde volledig af.
Meer foto's op www.brandweerommen.nl


Donderdag 23 september 2010

Groningen: kapper over de rooie
Een kapper aan de Gelkingestraat in Groningen is donderdagmiddag volledig door het lint gegaan.
Allereerst gooide de man de ramen van zijn eigen pand in, bekladde de muren en de stoep met rode verf en verschanste hij zich in de kapperszaak. Hij dreigde zichzelf of anderen wat aan te doen.
Politie en vrienden praatten op de man in, maar dat hielp niet. Het arrestatieteam kwam vervolgens naar Groningen om ingezet te worden.
De Gelkingestraat werd door de politie ruim afgezet. De man kwam vrijwillig naar buiten, waarna het arrestatieteam hem in de boeien sloeg.
De kapper kwam tot zijn daad, omdat de rechter had bepaald, dat hij zijn zaak moest ontruimen, nadat zijn verhuurder Wonen Boven Winkels een rechtszaak tegen de man had aangespannen, om hem uit het pand te krijgen. Dit conflict loopt al jaren.
Foto: Persbureau Meter

Dwingeloo: opnieuw MMT-inzet na val
Een man is bij een agrarisch bedrijf aan de Berhard Julianaweg in Dwingeloo van het dak gevallen tijdens het plaatsen van een lichtkoepel.
Hij raakte zwaar gewond en werd door ambulancepersoneel behandeld, alsmede door het Mobiel Medisch Team, dat per heli arriveerde.
Het slachtoffer werd na stabilisatie per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Foto: Persbureau Meter


Mobiel prentenboek voor ambulancezorg-biketeam
Het biketeam van UMCG Ambulancezorg / Ambulancezorg Fryslân beschikt sinds een tijdje over een " rijdend prentenboek" over de ambulancezorg. Tientallen foto’s zijn middels een bestelauto met aanhanger gecombineerd tot een enorme collage.
“Eigenlijk allemaal praktijksituaties en mensen en materieel, zoals ze echt zijn,” zegt ambulanceverpleegkundige René Venema.
Hij is coördinator van het gecombineerde fietsteam en erg blij met het nieuwe vervoer.
“ We worden in het Noorden steeds vaker ingezet bij evenementen en hebben nu onze spullen permanent beschikbaar.”
Afgelopen zomer werd de nieuwe combinatie bij enkele evenementen in Drenthe en Fryslân uitgebreid getest.
Het ambulancebiketeam wordt gevormd door ambulancechauffeurs en ambulanceverpleegkundigen uit Drenthe en Fryslân en wordt ingezet bij publieksevenementen en waar gewone ambulances moeilijk toegang hebben.
Het team bestaat nu een jaar.
“Vorig jaar was echt een aanloopjaar, vertelt René Venema. “Dit jaar merken we, dat het biketeam echt een vaste plaats heeft gekregen binnen de zorg bij grote evenementen. We zijn deze zomer vrijwel wekelijks op pad geweest. In Hoogeveen bij de Cascaderun, op de wekelijkse Vlindermarkten in Emmen, bij de TT, bij de Sneekweek, de Beerloop op Terschelling, het c ’Est la Vie-festival, om er een paar te noemen.
We zijn snel, wendbaar en direct beschikbaar, als er iets is. En dat werkt.”

Het biketeam heeft hangend in vier koffers aan de twee fietsen alles bij zich wat nodig is om snel een medische behandeling te kunnen starten. “Alleen wanneer vervoer nodig is, hebben we hulp van een auto nodig, maar heel vaak kunnen we het zelf ter plaatse af, zo blijkt in de praktijk.
Het zijn dan van die kleine letsels waar wel medische zorg nodig is, maar uiteindelijk geen vervoer naar een ziekenhuis of huisartsenpost”.
Niet alleen heeft het team nu de beschikking over een eigen transportcombinatie, tevens materiaalberging, maar ook over een speciale set professionele en opvallende fietskleding. Ook dit is afgelopen zomer uitgebreid getest. Het biketeam is na de testperiode in Drenthe en Fryslân ook beschikbaar voor evenementen in andere provincies.


Musselkanaal: woning aan de Markstraat uitgebrand
Donderdag tegen 03:45 uur werd de brandweer gealarmeerd vanweg een uitslaande brand in een woning aan de Marktstraat in Musselkanaal. Het was in eerste instantie niet duidelijk, of de bewoner zich nog in het huis bevond. De brandweer ging direct het pand om de bewoner te zoeken, maar de reddingspoging moest worden afgebroken vanwege de snelle ontwikkeling van de brand en de hoge temperatuur in de woning.
Kort daarna kwam het bericht, dat de bewoner elders verbleef en er niemand in de woning aanwezig was.
Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Wel was uit voorzorg het Mobiel Medisch Team opgeroepen.
De brandweer heeft met grote inzet uiteindelijk kunnen voorkomen, dat de brand oversloeg naar twee naastgelegen woningen.
De woning zelf ging geheel verloren.
De brandweer is nog enige uren bezig geweest met nabluswerkzaamheden en moest daar tegen zessen voor terugkomen.
Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.
Foto: Persbureau Meter

Woensdag 22 september 2010

Emlichheim: bejaarde man onder goederentrein
Op de onbewaakte spoorwegovergang in de Wintershallstraße is woensdag rond 13:45 uur een 79-jarige man uit Emlichheim levensgevaarlijk gewond geraakt. De man reed met zijn scootmobiel de overweg op, terwijl een lokomotief met circa een dozijn ruwe-olie-tankwagens stapvoets achteruit aan kwam rijden.
Het slachtoffer kwam -ondanks snel remmen van de wagenvoerder- onder de trein terecht, waarbij de rode scootmobiel kapot gedrukt werd en de man zeer ernstig gewond raakte. De man lag onder de tweede wagon tussen de rails, toen de trein tot stilstand kwam.
De Leitstelle Nordhorn alarmeerde de brandweer van Emlichheim, een ambulanceploeg en een arts van piket, alsmede de politie.
In overleg met het paramedisch personeel werd de gewonde door de brandweer met een schepbrancard onder de wagon vandaan gehaald en overgedragen aan de bemanning van de Rettungsdienstauto. Hij is in kritieke toestand met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Nordhorn overgebracht; zijn verwondingen en zijn instabiele toestand stonden vervoer per heli niet toe. Voor zijn leven wordt gevreesd.
in verband met de reddingsactie en het daarop volgende uitgebreide onderzoek, uitgevoerd door de politie, ingenieursbureau Riekel en personeel van overheidsinstellingen, werd de straat tot rond kwart voor zes afgesloten.
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim

Valthermond: man gewond door val

In een pand van een metaalbewerkingsbedrijf aan de Hooistukken in Valthermond is woensdagmiddag een man ten gevolge van een val zeer ernstig gewond geraakt.
Naast twee ambulances en de politie kwam ook het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter ter plaatse.

Nadat de man voor vervoer werd gestabiliseerd, werd hij per ambulance met spoed naar het UMC Groningen gebracht.
De arts van het MMT verleende assistentie bij de hulpverlening en reed in de ambulance mee naar het ziekenhuis.
Er wordt een onderzoek naar de oorzaak van het incident ingesteld.
Foto: Persbureau Meter


Staphorst: gewonde en ravage na aanrijding
Bij een ongeluk op de kruising van de Wethouder Buitenhuisstraat met de J.J. Gorterlaan in Staphorst is woensdagochtend een automobilist gewond geraakt.. Er onstond een ravage, toen na de aanrijding een busje kantelde en op de zijkant op het wegdek tot stilstand kwam.
De andere wagen, die een aanhanger trok, bleef wel rechtop staan. De brandweer verleende assistentie.
De politie heeft het ongeval vastgelegd om de oorzaak te kunnen achterhalen. Een man ging per ambulance naar het ziekenhuis.
Foto: Persbureau Meter


Dinsdag 21 september 2010

Hoogeveen: mysterieuze brand op afgesloten bedrijfsterrein
De rookwolken waren tot op meer an twaalf kilometer afstand duidelijk te zien, dinsdagavond rond 19:20 uur. Er werd in eerste instantie een afvalbrand gemeld, die aan de Zeppelinstraat zou woeden, maar drie minuten later werd dit omgezet naar een woningbrand aan de Lindberghstraat 15, waar volgens een bord aan het (afgesloten) hek een autohandel actief zou zijn.
Wat er precies brandde is nog steeds niet duidelijk (het zou gaan om een caravan of een houten chalet), maar bij aankomst van de brandweer was de oorspronkelijke vorm niet meer te herkennen door de vlammenzee en de dikke zwarte rook.
-
Vanwege explosiegevaar (er klonken enkele knallen, waarschijnlijk van ploffende gas- of spuitbussen) werd het publiek door de politie met linten op afstand gezet. De brand was overigens snel onder controle en het nabijgelegen bedrijfsgebouw bleef gespaard.
Wat de oorzaak van de brand is geweest is tot nu toe onduidelijk.
De ketting van de poort moest eerst geforceerd worden...
Foto's: Persfotografie Hoogeveen, Martin Schonewille en Don Stolwijk ( U S Media)


N34 / Hardenberg: automobiliste naar ziekenhuis na aanrijding bij de Boshoek
De bestuurder van een Ford Transit bedrijfsauto kreeg tijdens een rit over de N34 de schrik van zijn leven.
De man reed in de richting van Ommen over de kruising bij sportpark de Boshoek, toen een voor de kruising wachtende bestuurster van een Peugeot 307 optrok en de van links komende bus in de flank aanreed. Doordat de rechter achterband van de bestelwagen hierbij scheurde, schoot de bus de berm in, maar kwam na een flinke slip nog net vóór de rijbaan tot stilstand.
De personenauto stopte aan de overzijde van de kruising. De bestuurster stapte uit, maar werd na enkele stappen onwel en zakte in elkaar.
Naar verluidt pasten voorbijgangers reanimatietechniek toe in afwachting van ambulancepersoneel, dat gelukkig snel arriveerde.
De vrouw -een inwoonster van Hardenberg- is met spoed in één van de twee ingezette ambulances naar een ziekenhuis overgebracht.
De bestuurder van de Ford bleef ongedeerd.
De gehavende voertuigen werden met twee wagens van bergingsbedrijf Autax opgehaald.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Den Haag: incident tijdens rit gouden koets
De koninklijke familie was er weer bij tijdens Prinsjesdag in Den Haag.
De koningin kwam zoals ieder jaar in de gouden koets, waarin ook prins Willem Alexander en prinses Maxima meereden.
In de Ridderzaal werd de troonrede voorgelezen en -zoals verwacht- veel hoop, maar nog veel meer bezuinigen.
De Nederlander zal -opnieuw- de broekriem sterk moeten aantrekken.
-
De rijtoer verliep niet helemaal zonder een verstoring: een 26-jarige man uit Winterswijk gooide een waxinelichthouder naar de gouden koets.
De politie heeft de man met hulp van het publiek in de boeien kunnen slaan. Er zal hem waarschijnlijk een flinke straf boven het hoofd hangen.
De koningin was erg geschrokken door het incident.
Foto's: Persbureau Meter


Politie: remmen voor snelheidscontrole oorzaak dodelijk ongeval A28

Vandaag heeft de Regiopolitie Drenthe de volgende verklaring uitgegeven:
De afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft het technische onderzoek afgerond naar de oorzaak van het dodelijk ongeval, waarbij op zondag 12 september een motorrijder om het leven kwam op de A28 ter hoogte van Pesse.

Uit het onderzoek en verklaringen van getuigen en de andere bij het ongeval betrokken motorrijder is komen vast te staan, dat beide motorrijders achter elkaar reden op de linker rijstrook en daarbij sneller reden dan dat daar is toegestaan. De voorste motorrijder heeft verklaard, dat hij zijn snelheid minderde, toen hij de snelheidscontrole zag, omdat hij op dat moment 135 à 140 kilometer per uur reed.
Door die abrupte snelheidsvermindering bracht hij het overig verkeer in gevaar, waardoor een verkeersongeval plaats vond met dodelijke afloop. De achterste motorrijder heeft onvoldoende afstand gehouden tot zijn voorganger; de onderlinge afstand bij die snelheid was te klein om adequaat te kunnen handelen.
Technisch onderzoek heeft uitgewezen, dat de achterste motorrijder tijdens die snelheidsvermindering met zijn voorwiel het achterwiel van de voorop rijdende motor heeft geraakt; dat daardoor het voorwiel dwars geslagen is, waardoor de motorrijder is komen te vallen met fatale afloop.

De voorop rijdende motorrijder, een veertigjarige man uit Hoogeveen, is als verdachte gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Het proces verbaal met daarin alle verklaringen en de uitkomsten van het technisch onderzoek wordt binnenkort aangeboden aan het Openbaar Ministerie.Echten: gedumpte sleurhut brandt af
De brandweer van Ruinen kreeg dinsdag rond het middaguur een melding over een autobrand aan het Panjerdpad, een fietspad even buiten het dorp Echten. Het bleek echter om een caravan te gaan, die was gedumpt en in brand gestoken.
Omliggend groen liep schade op, maar door de neerslag van de afgelopen tijd werd het geen bosbrand.
-
De brandweer moest de slang (90 meter) geheel uitrollen, want er moest worden geblust vanaf het fietspad.
De politie zou graag tips ontvangen van personen, die iets meer over dit voorval kunnen vertellen.


Norg: ook Abraham voor Jannes
Dinsdagmorgen werd brandweerman Jannes Barelds 's morgens vroeg gewekt.
Hij werd namelijk 50 jaar en dat wilden zijn collega's van de post Norg niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
Om zeven uur reden de manschappen met twee voertuigen -met zwaailichten en sirenes- bij de familie Barelds voor de deur.
Daar werd de jarige getrakteerd op een uitgebreid ontbijt.
Nadat men de jarige (links) en zijn familie had gefeliciteerd, keerden de brandwermensen terug naar de kazerne en kon de kersverse Abraham met z'n gezin van het ontbijt genieten !
Foto's: brandweer Norg


Maandag 20 september 2010

A28 / Eelde: kop-staart-botsing leidt tot fikse file
Het avondspitsverkeer op de A28 bij Eelde liep maandag volkomen vast, toen daar een auto even na half zes achter op een andere botste.
De politie besloot om een rijbaan af te sluiten, waardoor een file van meer dan vier kilometer in de richting van Assen ontstond.
Eén van de inzittenden werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
-
De Harense brandweer verleende hulp bij de afhandeling van de gevolgen van het ongeval en personeel van de afdeling Verkeersongevallen-analyse van de politie brachten een en ander in kaart. Daarna konden de twee zwaar beschadigde auto’s door een berger worden afgesleept.
Foto's: Persbureau Meter


Emlichheim: oliespoor bedreigt verkeersveiligheid
Dat het bij inzetten van de brandweer niet alleen om spannende zaken gaat, werd vanmorgen duidelijk.
De brandweer van Emlichheim rukte vanmorgen om 10:44 uur met zes man en één voertuig uit, nadat er een melding van de alarmcentrale in Nordhorn was binnengekomen, waarin sprake was van een 300 meter lang oliespoor op de Neustadtstraße in Emlichheim.
De brandweerlieden klaarden de klus en konden om 12:05 uur retour de kazerne aan de Stokmanstraße.
Helaas kon niet vastgesteld worden, wie de vervuiling veroorzaakt had.
De combinatie van olie en regen kan een wegdek onverwacht glad maken, met alle gevolgen van dien.
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Koekangerveld: opnieuw bodemonderzoek rond boerderij in zaak Willeke Dost
Het Openbaar Ministerie is maandagochtend rond half acht in het weiland -een voormalige vuilstort- bij de boerderij van de ex-pleegouders van de in 1992 verdwenen (toen 15-jarige) Willeke Dost in Koekange begonnen met graafwerkzaamheden in de hoop, sporen te vinden.
Het onderzoek duurt naar verwachting de gehele week. Het graaafwerk, dat in juni werd in en rond de boerderij en bij twee bosjes werd gehouden, leverde niets op. Pleegmoeder Herma M. en haar zoon werden toen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Willeke, maar na korte tijd weer vrijgelaten.
Foto: Persbureau Meter


Bergentheim: brandweerman ziet Abraham
Ter gelegenheid van het heuglijke feit, dat Henrie Telman (lid van de brandweer Bergentheim) 50 jaar is geworden, hebben zijn collega's
een Abraham in de tuin gezet en zijn ze maandagmorgen in alle vroegte naar de feesttent bij zijn huis gereden, om daar samen te ontbijten.
De verrassing werd door Henrie en zijn vrouw Joke zeer gewaardeerd.
Foto's: Brandweer Bergentheim

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief