Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2010 (5)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zaterdag 2 oktober 2010

Vroomshoop / Emmen: open dagen brandweer
Zaterdag 2 oktober organiseerde de brandweer Twenterand in Vroomshoop een open dag.
Dat gebeurde in het kader van de campagne "Wat doe jij bij brand", waarin het publiek duidelijk gemaakt werd, wat u als burger kunt betekenen, als u toevallig als eerste bij een brand aanwezig bent.
Met andere woorden: wees altijd voorbereid, want snel en juist weten te handelen kan vooral in de eerste seconden bepalend zijn.
Kennis is macht.
Foto: Alwin Winkel - 112twente.net
Ook in Emmen had de brandweer in en rond de kazerne jong en oud ook veel interessante zaken te bieden.
De open dag begon rond half twee en het publiek kon er kennismaken met o.a. vlam in de pan, hulpverleningsdemonstraties, maar ook met een vluchthuis, uitrusting, slangen- en ademluchtwerkplaats en diverse materialen als brandweervoertuigen (tankautospuit, hulpverlenings-voertuig), een ambulance, politievoertuigen, een duikcontainer, warmtebeeldcamera en nog veel meer.
Ook de politie gaf acte de présence met o.a. politiehondendemonstraties.
Uiteraard waren er voor de kids attracties als een spuitspel, springkussen en een ballonnenwedstrijd.
Al met al goed voor een leuke, maar vooral leerzame zaterdag.

Norg: brandweer 85 jaar ervaring armer
Afgelopen vrijdag namen Geert van der Molen, Jan Jans en Hendrikus Been afscheid van de brandweer in Norg.
Met hun vertrek verliet maar liefst 85 jaar ervaring de brandweerpost.
Jans (56) en Been (49) waren sinds 1985 actief als brandweervrijwilliger en hebben er inmiddels 25 jaar trouwe dienst op zitten; Geert van der Molen (59) was al sinds 1975 bij de brandweer en heeft zich 35 jaar ingezet!
Er is sindsdienveel veranderd toen Van der Molen begon, waren er nog niet eens piepers. De mannen werden destijds nog opgeroepen middels de sirene in het dorp, die we thans nog eens per maand horen.
Door de jaren heen zijn er leuke en minder leuke dingen voorbijgekomen.
-
Afgelopen vrijdag werden de heren in het zonnetje gezet. Zonder dat het drietal er van wist, was er via de echtgenotes en de collega's het een en ander geregeld.
De dames werden opgesloten in een kunstwerk voor De Brinkhof in Norg. De heren werden vervolgens van huis gehaald om hun laatste uitruk te volbrengen. “Een ongeval met beknelling”. De mannnen moesten hun eega's bevrijden, die uiteraard opgelucht waren, dat ze door ervaren mensen gered werden.
Daarna werd de heren in de kazerne in Norg een prachtig fotoboek aangeboden, waarin hun gehele brandweerloopbaan was vastgelegd.
Het werd uiteraard nog een onvergetelijke avond met muziek, barbecue, quiz en fantastische verhalen over vroeger...
Foto's: Remko Nieboer - Brandweer Norg


Haren: dode vrouw gevonden
In een woning in Haren (Gr) is zaterdagmorgen een 49-jarige vrouw dood aangetroffen.
Hoe de vrouw om het leven is gekomen is nog niet bekend. Een zeventienjarige jongen is door de politie aangehouden als verdachte.
De forensische recherche stelt ter plaatse een diepgaand onderzoek in. De technische recherche is druk met het onderzoek in en bij de woning.
De politie gaat uit van een geweldsmisdrijf; waarschijnlijk gaat het om een familiedrama.
Foto: Persbureau Meter


Vrijdag 1 oktober 2010

Coevorden: brand in de Boer supermarkt
Vrijdagavond zeven uur: alarm voor de Coevorder brandweer: brand in de Super de Boer supermarkt aan de Ir Arjen Vonkweg in Coevorden.
Het winkelend publiek kon de winkel verlaten; de brandweer spoedde zich naar binnen, waar een sterke brandlucht bij de bakoven te ruiken was.
Na enig sloopwerk, waarbij de kettingzaag goed van pas kwam, ontdekte men, dat houten beplating, die tegen de rookgasafvoer van de oven geplaatst was, brandde.
Gelukkig waren de vlammen snel te blussen, maar men was het er wel over eens, dat, als de brand niet tijdig ontdekt was, deze zich na sluitingstijd gemakkelijk door het gehele pand had kunnen uitbreiden. Het voorval trok nogal wat bekijks, vooral van de plaatselijke jeugd.
De supermarkt, die normaal gesproken vrijdag tot negen uur open is, bleef die avond verder gesloten.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Peter Kramer


Emmen: automobilist raakt in dichte mist spoor bijster: auto total loss
Een Peugeot 206 raakte vrijdagmorgen in dichte mist van de Odoornerweg, ramde een boom, vloog door een heg, ging over de kop en kwam op het dak in een bouwland liggen. De bestuurder raakte nauwelijks gewond.
-
De negen jaar oude auto was slooprijp.
Verkeersongevallenanalisten van de politie legden de sporen van het ongeval vast, waarna de berger de totaal vernielde auto wegsleepte.


Donderdag 30 september 2010

A28 / Pesse: bij Zwolle begonnen ruzie eindigt met crash bij Pesse (update)

Een verkeersruzie tussen twee Volkswagenbestuurders, die op de A28 ter hoogte van Zwolle begon, eindigde even voorbij Pesse, toen de auto van één van de partijen (een 44-jarige man uit Groningen) van de weg werd gedrukt. Daarbij raakte het voertuig, waarin een vrouw van 32 uit Hoogezand meereed, in de sloot. Wonder boven wonder raakte niemand ernstig gewond. De vrouw hield er wel een pijnlijke nek/schouder aan over, maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig, zo bleek na onderzoek door de ambulancemedewerkers.  Ze was echter zo kwaad over het gebeurde, dat zij de man van 44 uit Groningen in het gezicht sloeg, aldus een getuige.
De politie nam de drie betrokkenen mee voor verhoor. Ze zijn voorlopig opgesloten. Getuigen zijn verhoord.
De VOA (Verkeersongevallenanalyse) onderzocht de zaak uitgebreid, want mogelijk wacht de bestuurder, die de ander van de weg drukte, een zeer zware aanklacht.

-


Zwolle: auto plet lichtmast na aanrijding
Een automobilist is donderdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval in Zwolle.
De man reed op de Marsweg in de richting van het centrum, maar verleende op de kruising met de Hortensiastraat geen voorrang aan een automobilist, die vanaf de Hortensiastraat de kruising opreed. De verkeerslichten stonden op dat moment nog op "knipperen".
Laatstgenoemde bestuurder zag de botsing aankomen, maar kon alleen nog het stuur naar links omgooien om niet recht op de paal van de ANWB-richtingborden te knallen. Nu reed hij "slechts "een lantaarnpaal plat.
Hij stapte ongedeerd uit zijn auto, maar werd voor alle zekerheid door ambulancepersoneel onderzocht.
De andere bestuurder is afgevoerd naar het ziekenhuis met onder andere een hoofdwond.
De brandweer hoefde geen hulp te verlenen bij het ongeval en kon terug naar de kazerne, hoewel ze later wel weer werd opgeroepen om het wegdek schoon te maken. De berger heeft, nadat de VOA de zaak op papier had gezet, beide voertuigen afgevoerd.
Foto: Persbureau Meter


Bob en Flop maken er weer een zooitje van !
In de afgelopen weken troffen we op maar liefst vijftien verschillende plaatsen in de gemeenten Hoogeveen en Hardenberg verwarrende verkeerssituaties aan, die het verkeer in gevaar brengen en dus alle aandacht van de wegbeheerders en de politie verdienen.
Maar op dit soort situaties letten is kennelijk geen modieus punt van aandacht en het levert ook al geen geld op...in tegenstelling tot het massaal op de bon slingeren voor minimale snelheidsovertredingen. ...


Woensdag 29 september 2010

Kampen: automobilist gewond door confrontatie met aanhanger
Een automobilist is woensdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Kamperstraatweg, even buiten Kampen.
Hij reed in de richting van Wezep, toen hij vrij hard achterop een aanhangwagen reed, die achter een shovel bevestigd was.
De klap was zo hard, dat de dissel van de aanhanger kompleet afbrak.
De aanhanger kwam schuin op de weg te staan en de bestelauto kwam zwaar beschadigd midden op de rijbaan tot stilstand.
De man is door de hulpdiensten uit de auto gehaald en naar een ziekenhuis vervoerd.
De VOA heeft de zaak onderzocht, waarna de berger de ravage op kon ruimen.
De weg was ter plaatse van het ongeluk afgezet, waardoor het verkeer vanuit Kampen doorreed tot het ongeval en daar moest keren om via een andere weg richting Wezep te rijden; het verkeer naar Kampen kon vlak voor het ongeval via een zijweg naar Kampen doorrijden.
Scholieren mochten lopend via de berm hun weg vervolgen
Foto: Persbureau Meter


Assen: weer dode op TT-circuit
Woensdag rond 12:30 uur is een 42-jarige Duitser uit Essen op het TT-circuit in Assen om het leven gekomen, toen hij in één van de "snelle" bochten de macht over het stuur van zijn Porsche verloor en met circa 150 km/uur tegen een betonnen muur en een hek botste.
De man overleed ter plaatse.
De baan was door een groep Duitsers afgehuurd om er met motoren en auto’s te kunnen trainen.
Het is dit jaar al het tweede dodelijk ongeval op deze baan: in juli kwam een Duitse motorrijder om het leven, toen hij hard kwam te vallen.
Of er iets aan de baanveiligheid en de directe hulpverlening schortte, is nog niet bekend.
De pers was in ieder geval duidelijk niet welkom op het TT-terrein.
Telefoto's: © U S Media


Enschede: toch weer brandstichting in sloopwijk
Ondanks preventieve maatregelen als surveillance en hekken brak in de Enschedese wijk Velve Lindenhof dinsdagavond opnieuw brand uit in leegstaande woningen.
De afgelopen weken zijn er in de wijk tientallen woningen in brand gestoken.
Woningcorporatie De Woonplaats laat daarom de bijna 170 huizen, die nu al nagenoeg allemaal leeg staan, versneld slopen.
-


Dinsdag 28 september 2010

Groningen: poging tot brandstichting moskee
Bij de moskee in de Groningse wijk Selwerd is maandagnacht geprobeerd brand te stichten.
Na de branden bij de Molukse kerken maandagochtend werd dus nu geprobeerd om de moskee in Groningen in brand te steken.
Wie achter deze brandaanslag zit, is niet bekend. Er is een poging gedaan om een raamkozijn in brand te steken.
Ook werd er geprobeerd, de vlam in een busje van de moskee te steken, maar ook dat mislukte.
Het is niet de eerste keer, dat de moskee met aanslagen te maken kreeg: in december en maart werden er leuzen op het pand gekalkt en werd een varkenskop bij de moskee aangetroffen.
De politie heeft sporen onderzoek bij de moskee verricht en zal er extra toezicht houden
Foto: Persbureau Meter


Hooghalen: even afgeleid....
Dat het beter is, je volle aandacht op het verkeer te richten en je niet af te laten leiden : daar kwam de bestuurder van een Audi A4 dinsdagmiddag rond 12:20 uur achter, toen hij over de Oude Provincialeweg Hooghalen binnenreed.
De man had zijn aandacht er niet helemaal bij en reed in de knik in de weg voor de rotonde bij de Smilderweg rechtdoor de rechter berm in.
De Audi plette eerst twee verkeersborden en ramde vervolgens een lichtmast, die het eind van de rit betekende.
Uit voorzorg werden de brandweer van Beilen gealarmeerd en een ambulance, maar na controle ter plaatse bleek, dat de man geen noemens-waardig letsel had opgelopen.
Restte hem, gelaten de komst van het bergingsbedrijf af te wachten...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Assen: brand in Molukse kerk dooft spontaan
"Een serieuze aanslag op de Molukse kerk". Zo voelt de Molukse gemeenschap in Assen het.
Een groot gat in het raam geeft aan, waar in de nacht van zondag op maandag een brandbom naar binnen is geworpen.
Hoewel het aan de roet aan het raam en enkele stoelen te zien is, dat het even goed heeft gebrand, is het vuur vanzelf gedoofd.
In Nijverdal en Hoogeveen vlogen de Molukse gebouwen wèl in brand en richtten de vlammen forse schade aan.
De technische recherche is de hele dag bezig geweest met sporenonderzoek.
Het is nog een raadsel, wie er achter de aanslagen zit. De politie in Drenthe en Twente neemt het hoog op en stelt een diepgaand onderzoek in.
Foto: Persbureau Meter


Maandag 27 september 2010

Hoogeveen: BMW te water
Maandag aan het begin van de avond is een BMW te water geraakt op de Buitenvaart te Hoogeveen.
De bestuurder nam de afslag naar Hollandscheveld, toen het gaspedaal plots vast bleef zitten.
Voordat hij kon reageren kwam de auto in de drassige berm en dook de vijver in.
De man kon de auto zonder verwondingen verlaten; zelfs een nat pak bleef hem bespaard.
Berger Kraal viste de auto uit het water en voerde de onherstelbaar beschadigde wagen af.


Ter Apel: Succesvolle finale voor Oval Racing Team Hooijer


Hoogeveen: recherche onderzoekt brand Molukse kerk aan de Lodderstraat.
Ook branden in Molukse gebouwen in Assen en Nijverdal (foto-update)
Afgelopen nacht is het Molukse kerkgebouw Maranatha aan de Lodderstraat in de wijk Venesluis grotendeels door brand verwoest.
Kort na 03:00 uur werd alarm geslagen: de vlammen sloegen aan de achterzijde uit het gebouw.
Er werd opgeschaald naar "middelbrand" voor het korps Hoogeveen. Het bleek een hardnekkige brand, want hij laaide elke keer weer op.
Toen de brand onder controle leek, sloegen de vlammen plots door het dak.
Om de brand geheel te blussen werd  een deel van het gebouw gesloopt.
Een grote zaal achter de kerk kon weliswaar worden behouden, maar liep veel rook-, roet- en waterschade op.
Het valt nog maar te bezien, in hoeverre deze zaal hersteld kan worden.
Daar alle activiteiten in het kerkgebouw werden gehouden, heerst er verslagenheid in de grote Molukse gemeenschap in Hoogeveen.
Ze noemen de kerk een stukje Moluks erfgoed, dat nu verloren is gegaan.

Tegen vijven brak ook brand uit in een Molukse kerk aan de Molukkenstraat in Nijverdal.
In het geval van de brand in Nijverdal is sprake van brandstichting.
In Assen is een poging tot brandstichting gedaan bij een gebouw van de Molukse gemeenschap.
In het belang van het onderzoek houdt de politie geheim, hoe dit is gebeurd. De Technische Recherche onderzoek de voorvallen.
Nu het er zo sterk op lijkt, dat hier sprake is van gecoördineerde acties, neemt de politie geen enkel risico en lgt de sporen vast, nu ze nog voorhanden zijn.
Forensisch rechercheurs lieten er geen gras over groeien en onderzochten maandagmorgen en -middag de sporen in en rond het gebouw van de Molukse gemeenschap aan de Lodderstraat in Hoogeveen. (Zie de foto's)
Foto 1: Persfotografie Hoogeveen
Foto 2: Persbureau Meter


Hardenberg: vrouw gewond na voorrangsfout op de Weitkamplaan
Bij een nagenoeg frontale aanrijding op de T-kruising van de Jan Weitkamplaan met de Roeterskamp is maandagmorgen rond kwart voor negen een automobiliste gewond geraakt. De vrouw reed met haar Fiat Punto over de Weitkamplaan in de richting van de Duitse grens, maar sloeg linksaf, zonder een haar tegemoet rijdende Mercedes 200 voorrang te verlenen. Beide auto's liepen zware schade op.
De bestuurster van de Fiat werd in verband met mogelijk nekletsel door de Hardenberger brandweer uit de auto geholpen, waarbij het achter-portier aan de bestuurderskant met hydraulisch redgereedschap weggeknipt werd.
De vrouw werd per ambulance met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.
Voor zover bekend bleef de Mercedesbestuurster ongedeerd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Emmen: gewonde bij botsing taxi - personenauto
Een inzittende van een personenauto is zondagmiddag op de Brinkenweg in Emmen gewond geraakt, nadat de auto, waarin hij zat, in de flank werd aangereden door een taxibusje met daarin drie personen. Deze mensen raakten niet gewond.
De inzittende van de personenauto werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
De drie inzittenden van de taxi werden door een ander taxibusje overgenomen en naar de plaats van bestemming gebracht.
De zwaar beschadigde taxibusje werd afgesleept evenals de personenauto.
Over de oorzaak en schuldvraag van het ongeval is niets bekend.
-
Foto's: Persbureau Meter

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.